Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 09:41   #2641
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Aniu, muszę zgłosić ale na policję a dopiero potem do PayU. Ale nie minęło jeszcze 30 dni. a zapłaciłam 55 zł piechotą nie chodzi
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 09:45   #2642
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
mam nadzieje, że o mnie nie zapomnicie
no co Ty

A co do sąsiada i SM to...
Może rzeczywiście lepiej następnym razem od razu po policje dzwonić

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Wczoraj była dziewczyna kupić ciuszki z tablicy. Przychodzi, ja patrzę a ona bez brzuszka i mówi że to dla dziecka co ma się za miesiąc siostrze urodzić i że siostra chciała niespodziankę i nie zna płci! No i wybrała kilka rzeczy takich neutralnych/unisex. Ja bym nie wytrzymała tak nie wiedzieć jaka płeć
Ja też bym nie wytrzymała
Chociaż z drugiej strony fajnie było by się dowiedzieć dopiero przy porodzie i mieć taką niespodzinkę

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Wiecie co wczoraj odkryłam? Domci przebiły się obie górne jedynki

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Kiedyś na fb po kolejnej nieprzespanej nocy napisałam : a były czasy, kiedy nie spanie przez prawie całą noc nazywałam "zabawą"... i taki chłopak, młodszy ode mnie, nie dzieciaty mi kuwa pisze jak ci tak żle to można było troche w cześniej pomyślec dzieci to nie nowość zagotowało mną normalnie!!!
no co za......

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
teraz Ania ma pierwszą drzemkę, a ja nie wiem w co ręce włożyć, czy prasować, czy gotować, pisać pracę mgr więc siedzę na wizażu i piję kawę

Cytat:
Ja też mam imprezy we wrześniu Najpierw urodziny Karinki (3.09) potem moje (15) a na końcu imieniny męża (21) więc robimy imprezę wspólną 22.09 bo moje sis z dojczlandów zjeżdżają z rodzinami (no jedna jeszcze z narzeczonym ale tydzień później to już mąż będzie)
U nas też we wrześniu dużo imprez
nasza 1-sza rocznica ślubu, moje urodziny, urodziny szwagra, urodziny teścia tylko skąd tą kasę na prezenty wytrzasnąć
Stary 2013-08-27, 09:48   #2643
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
później chcę jechać z Anią na morfologię - i chyba zbadam jej grupę krwi, bo mnie ciekawość zżera a potem za jakieś zakupy sobie pojedziemy, coby nie siedzieć cały dzień w domu

miłego dnia kochane!
cos mi sie obilo o uszy ze grupe krwi powinno sie okreslac u takich maluszkow znacznie pozniej bo teraz wynik moze byc niewiarygodny. ponoc po 2 roku zycia. i ze potrzeba dosyc duzo krwi pobrac ale najlepiej zapytaj sie na miejscu.
albo nasz expert laboratoryjny niech zabierze glos

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziękujemy pół roczku - kiedy to zleciało
jejku, jakos tak nostalgia mnie dopadla
twoj ubusiek najmlodszy na watku, skonczyl dzis pol roczku, tym samym zamykamy pewien etap u naszych bbofrutkow. teraz zacznie sie raczkowanie, wstawanie, chodzenie. gdzie te nasze malenstwa co topily sie w rozmiar 56?
Cytat:

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
a zobrazujesz jak go nosisz?
:
najzwyczajniej na swiecie, trzymajac pod doopka z tym ze ja "musze" jeszcze dociskac/wciskac ledźwie
neurolog kazala mi nosic go na kolyske pierwsza pani doktor-reh przodem do swiata a ta ostatnia reh tak wlasnie normalnie, uwazajac jednoczesnie na ten kregoslup

Cytat:

Wczoraj była dziewczyna kupić ciuszki z tablicy. Przychodzi, ja patrzę a ona bez brzuszka i mówi że to dla dziecka co ma się za miesiąc siostrze urodzić i że siostra chciała niespodziankę i nie zna płci! No i wybrała kilka rzeczy takich neutralnych/unisex. Ja bym nie wytrzymała tak nie wiedzieć jaka płeć
hehe, ja tez bym nie dala rady. wydaje mi sie ze nie czulabym takiej wiezi jaka poczulam dowiadujac sie ze to bedzie synus potem zwracajac sie bezposrednio do niego, snujac plany, wizje, marzenia itd... ehh
ale kazdy robi jak m pasuje

Cytat:

ale mam wkur*** od rana

Kiedyś na fb po kolejnej nieprzespanej nocy napisałam : a były czasy, kiedy nie spanie przez prawie całą noc nazywałam "zabawą"... i taki chłopak, młodszy ode mnie, nie dzieciaty mi kuwa pisze jak ci tak żle to można było troche w cześniej pomyślec dzieci to nie nowość zagotowało mną normalnie!!!

a dwa to Allegro - kupiłam przedmiot u kolesia - miał pozytywne komentarze ale mało i 3 tydzień już zero kontaktu i zero przesyłki. A na jego koncie doszły same negatywy i konto zawieszone napisałam do All i mi opdisali ze wysłali ostrzeżenie i ze MOGĘ zgłosić sprawę na policję

ale jestem zła
o matko! zj..balabym roowno tego kolesia!
a dziad z all - bardzo wartosciowy to byl przedmiot?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 09:49   #2644
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny patrzę teraz na gazetke SP i pampersy są po 39zl.....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Deli właśnie o tym pisała wczoraj,tylko ona mówiła że po 29

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jeszcze nie wiem, z tym, ze na pewno mozna pominac te regulaminowe 2 tygodnie...

Nieee. Termin obrony u nas zawsze sie szybciej wyznacza.
Promotorka zna moja prace, bo jestem z nia w kontakcie mailowym.
Chodzi w sumie tylko o to, zeby recenzent ja zdazyl przeczytac...

Rozwalilas mnie : hahaha:

Łooo, co to za urzadzenie?

Czesc mam skserowana, pisze i pisze.
Wczoraj zasnelam przy kompie, ale dzis od 6:30 daje rade.
Zaraz wybywam do czytelni i jakos musze zdazyc, nie?

Dziekuje Wam za wsparcie, ile razy mozna mowic, ze jestescie kochane?

Wybaczcie, ze nie nadrabiam.

dasz radę! Cały wątek trzyma w końcu kciuki

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
hej hej

Bartolini bawi siwe wlasnie wujowymi hantlami ale ma skubaniec siły,przesuwa je jaksam chce

EVEL,tez bynm sie mocno wsciekla.....

LEJDI- kochana, usmiechu zycze! i milosci!

ja dzis na 15 jade w celu wyjasnien co do piatku.... dzwonil chlopak wczoraj do mnie, znam go, bo czesto sie widywalismy, na weselu byl, jak ze mna rozmawiał to slyszałam w jego glosie hmmmm.... troske chyba....

dołaczam do zyczen miesiecznicowych

bardzo was przepraszam, ze tak tylko szybko jestem i nie cytuje, jeszcze wszytkiego nie ogarnelam.... obiecuje poprawe, z czasem na pewno bede jak kiedys....

buziale
Kochana trzymaj się dzielnie! Pamiętaj że masz nas!

Buziaki dla dzisiejszych jubilatów!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 09:54   #2645
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Aniu, muszę zgłosić ale na policję a dopiero potem do PayU. Ale nie minęło jeszcze 30 dni. a zapłaciłam 55 zł piechotą nie chodzi
Trzymam kciuki, zebys szybko odzyskala kase. A jeszcze co do znajomego z fejsa to wydaje mi sie, ze szczygielek chcial zablysnac ale mu sie nie udalo

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 09:54   #2646
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

ja dzis na 15 jade w celu wyjasnien co do piatku.... dzwonil chlopak wczoraj do mnie, znam go, bo czesto sie widywalismy, na weselu byl, jak ze mna rozmawiał to slyszałam w jego glosie hmmmm.... troske chyba....

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
c
twoj ubusiek najmlodszy na watku, skonczyl dzis pol roczku, tym samym zamykamy pewien etap u naszych bbofrutkow. teraz zacznie sie raczkowanie, wstawanie, chodzenie. gdzie te nasze malenstwa co topily sie w rozmiar 56?
kurka...wzruszyłam się

Dzieć śpi. Ja Was nadrobiłam i nie wiem za co się teraz zabrać. Muszę umyć podłogi. umyć włosy, wypić kawę, poćwiczyć.... hmm

Postanowiłam w poniedziałki, środy i piątki ćwiczyć Chodakowską a we wtorki i czwartki hula hop
może pomoże

to idę kręcić

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-08-27 o 09:55
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:26   #2647
charlizz
Zadomowienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Hej! Padam na twarz noc bez żadnych ekscesów.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Na vod onet jest już nowy odcinek Czasu Honoru!
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:26   #2648
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
wpadlam powiedziec dobranoc ... laski ocipialyscie 9 stron od rana mam ndzieje ze jutro nadrobiE, A TERAZ to.co pAmietam.

Nawijko kciuki za jutrzejszy szpital. badzcie tam dzielni

Gosiu, Mala gratki dla maluchow za staniecie, jakiw.to cudowne ze codziennie nabywaja jakies umiejetnosci.

Bokeh przygoda w kinie hitem wieczoru, nie zdziwi to pewnie mikogo ze po przeczytaniu zaczelam sie smiac i obudzilam mala :p

Deli amelaaa ciasteczoo takie. te oczy to normalnie <3

Pstryczku a jak nosisz na spacey na rekach recznie czy w nosidle jakims ...

Ilusion dzis ja przypielam i przeczekalam histerie i szok jechala nawet z 20 min zanim zaczal sie znow krzyk. moze jakos sie przyzwyczai ...

dobranoc bo usypiam z tel w reku. kocham was

Cieszę się że mogłam Wam poprawić humory

było się młodymi głupim
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam już tego dosyć:-( nie wiem co robić,jestem kompletnie załamana i bezradna. Z nocy na noc jest coraz gorzej, w ciągu dnia też problem ze spaniem a raczej z uspaniem. I ona nie płacze tylko steka, o ile płacz wywołuje we mnie współczucie tak takie 'khy' doprowadza mnie do szału . Nawet na rękach jej źle, nie daje się przytulić tylko się napina i odpycha ... Boże co ja mam robić?!

A jak ją teraz uspałam? Ciężkim rockowym brzmieniem ,głośnym na full o 5 nad ranem..po 2godz stekania.
o kurde przy rocku

Wiesz nie wiem co Ci doradzić bo u nas było identycznie ale od jakiś 3 dni jest ok jedna pobudka w nocy i rnao nawet późno się budzi po 7... ale jak ma gorszy dzień i próbuje ją uspać to też na rękach cięzko bo się odgina, przytulam ją wtedy mocno do siebie szuszam i bujam mocno aż się troche wyciszy, jeśli to nie pomaga to odkładam ją do łóżeczka pomęczy tam trochę i biorę znowu.... i tak czasem z 5 razy aż w końcu usypia. Czasem jeszcze dopajam mlekiem i zasypia nie wiem... dasz radę cierpliwości

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Lenova u nas podobnie z zasypianiem. Wczoraj zrobiłam tak,że Położyłam ja na naszym łóżku,na boczku,przytuliłam do siebie i głaskałam po plecach. Zasnela. Nie wiem czy jednorazowo czy spodobało się. A co do noszenia to tak samo! Nie da się przytulić bo się wygina.

Bokeh śliczna Hania jak zawsze

dokłądnie

Hania dziękuje

Cytat:
no więc już mówię, czemu wczoraj nie wpadłam

Słuchajcie,
Jakis debilny osobnik z sąsiedztwa zaczął palić śmieci u siebie na posesji (nie perwszy raz ), ale wczoraj było apogeum. Zafajdał całe osiedle, było BIAŁO i nie było czym oddychać, w domu mieliśmy dosłownie dym jakby się na chacie paliło. Więc się teść wkurzył i zadzwonił na SM, czekamy godzine on chajcuje dalej jak oszalały a ich nie ma. Wiec ja dzwonie drugi raz i sie pytam kiedy mają zamiar jakąś intwrwencje podjąć i patrol wysłać, a baba mi łaskawie mowi, że nasze zgłoszenie czeka w oczekujących i trzeba czekać. No wiec czekamy KOLEJNĄ GODZINĘ razem już DWIE, a tych czubów dalej nie ma. Koleś jara dalej aż ogien bucha, Julka się drze, bo oddychać nie ma czym na dwór wyjsc nie mogę bo jeszcze gorzej niż w domu. Włączyłam jej wentylator w pokoju żeby troche mielił ten smród. Łaskawcy przyjechali po prawie 2,5 godzinach i to najpierw do nas zamiast do tego zje.ba.
Zanim przyjechali, to juz sie zrobiło ciemno, on sobie pogasił w domu światła i udawał, że nikogo nie ma w domu. Podejrzewam, że ich nie wpuścił, bo palił gdzieś do 22 i miał wszystko w poważaniu.
Ludzie nie mają za grosz rozumu, małe dzieci w domach, chorzy ludzie, a ten pajac napierd....... na całe osiedle

jeśli sie sytuacja powtórzy to dzwonie na policje, bo jak widać SM może go w dup.e cmoknąć...

spać w nocy nie można było, bo śmierdziało tak, że myślałam, że sie potrujemy!!!

co za patafian !!! a na straż pożarną? w końcu coś palił albo policja
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Cala nastepnym razem od razu na policje i truc az rusza dupska! Pamietam jak my czekalismy ponad godzine na patrol jak ex TZa nas nachodzila, dup nie ruszyli ale jak ona dzwonila po 1 w nocy na☠☠☠ana, ze chce rzeczy wziac to od razu!

Bokeh a nie ma u Ciebie w miescie nikogo kto sie zajmuje takimi naprawami? Zawsze to mniej niz 300 dolcow, serwisy zawsze sobie licza sporo wiecej a czesci no nie zawsze sa nowe

Wisnia no mow co to za metamorfoza od czego zaczynasz?

Witam z rana, dziec mi spi nadal, a ja od godziny nie Za duzo nerwow z debilami i spac nie moge
wiesz co... niby są takie serwisy, tylko ten aparat trochę za dużo kosztował, żebym dała go rozebrać jakiemuś naprawczykowi... nie wiem jeszcze co zrobię.

Cytat:
Lady 100 lat!!!

ale dzis dzamprezowy dzien!
wszystkiego najlepszego dla:
Majeczki evel
Hanusi Bokeh
Marcinka nomen
Kubusia nancy

dołączam do życzeń !!

Cytat:
Dołączam I dla Małej również wszystkiego najlepszego

Nawijko dasz radę, wierzę w Ciebie!

wow! brawo!!!

Dziękujemy za miłe słowa dot. zdjęcia i za buziaczki rocznicowe !
Dla każdej cioci buziaki od Hani

Lady
!! Spełnienia marzeń (chociaż podejrzewam że już trochę ich się spełniło) bądź zawsze taka szczęśliwa i uśmiechnięta!

Deli, dzięki faktycznie jest ta promocja wysłąłąm tż już z kartą po pampery
Stary 2013-08-27, 10:33   #2649
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

nancy dziekuje, ze pytasz. W nocy 2-3 pobudki, na lezaco przystawie, pije minute, odwraca sie na drugi boczek i spi. Za to rano w kratke, pobudki o 5, 5.30, 6. Dzis nawet o 7!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:36   #2650
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Lady 100 lat!!!

Majeczki evel
Hanusi Bokeh
Marcinka nomen
Kubusia nancy

Ile d ix xolenizantow
Wszystkiego najlepszego kochane bobaski
I Lady Tobie jeszcze raz wxzhstkiego dobrego

Lenova

Tuuulam

Nawijko
Dasz rade trzymam kciuki

Bijkora
Powodzenia

dla Domci za zabka

Moja dzidzi w nicy cizgle tylko cycus incycus traktuje go jak smoczka

Moja wysypka ktora nigdy do konca nie zaszla powrocila ze zdwojona sila znowu mam juz dosyc swedzi boli i strasznie wyglada
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:39   #2651
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziewczyny ja chyba odpadam jutro. Zmarł dziadek męża i jutro jest pogrzeb w mrozach. Chyba że spotkanie było by całkiem przed południem lub całkiem po południu. Ale nie chce Wam psuć ustalonej godziny.

Stary 2013-08-27, 10:45   #2652
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Dziewczyny ja chyba odpadam jutro. Zmarł dziadek męża i jutro jest pogrzeb w mrozach. Chyba że spotkanie było by całkiem przed południem lub całkiem po południu. Ale nie chce Wam psuć ustalonej godziny.

przykro mi
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:56   #2653
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej.
JESZCZE RAZ DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA ŻYCZENIA-JESTEŚCIE KOCHANE

Lady-sto lat

I dla naszych pociech z okazji miesięcznic buziaki

Jestem totalnie przybita-później napisze w k. o co chodzi
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:13   #2654
elllmi
Zakorzenienie

hej
przestawiłam wczoraj Filipowi matę koło kanapy, bo bałam się, że jak będzie próbował wstawać koło szafki z TV, to się rąbnie albo telewizor na niego spadnie; no i dzisiaj siedzę na kanapie, czytam książkę, dzieć buszuje na macie i za chwilę ciągnie mnie za skarpetkę, patrzę, a ten małpiszon stoi także chyba się skończyły dobre czasy

Lady, dużo dużo szczęścia i zadowolenia z życia

Filipek dziękuję za zachwyty

Cytat:
Dziewczyny mam już tego dosyć:-( nie wiem co robić,jestem kompletnie załamana i bezradna. Z nocy na noc jest coraz gorzej, w ciągu dnia też problem ze spaniem a raczej z uspaniem. I ona nie płacze tylko steka, o ile płacz wywołuje we mnie współczucie tak takie 'khy' doprowadza mnie do szału . Nawet na rękach jej źle, nie daje się przytulić tylko się napina i odpycha ... Boże co ja mam robić?!
jak usypiam Filipa na rękach, to też się ze mną siłuje, odpycha i marudzi, choć widzę, że oczka mu lecą; ale to tylko chwilę trwa, nie zwracam na to uwagi i mocniej go trzymam, żeby nie mógł pozycji zmienić i odlatuje; nie da rady u was tego przetrzymać? nie przestaje tak robić po jakimś czasie?

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
.
Czy mięsko gotujcie osobno czy razem z warzywami ? Bo gdzieś mi się obiło o uszy ze musi być osobno gotowane
ja na razie osobno jeszcze gotuję

Cytat:
aha, zapomniałam powiedziec, że jakiś czas po moim telefonie do SM. t. dzwonił 3 raz i koleś mu powiedział, że jest ZMIANA PATROLU i nikt nie moze teraz przyjechać, ludzie ratujcie!!!!!!!
no i po co w ogóle ta SM jest

Cytat:
Majeczki evel
Hanusi Bokeh
Marcinka nomen
Kubusia nancy
jak tak ładnie wymieniłaś, to się podepnę BUZIAKI DZIECIAKI

Cytat:
moja sąsiadka przy obydwu ciążach nie chciała znać płci; no i najpierw chłopczyk, potem dziewuszka ja bym nie wytrzymała

Cytat:

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
U nas nocka ładnie przespana. Obudziła się o 3, zasnęła i spała do 8
I tak już było 3 razy w rzędu. Oby więcej takich nocek
super, może to już norma będzie

Cytat:
Bartolini bawi siwe wlasnie wujowymi hantlami ale ma skubaniec siły,przesuwa je jaksam chce
jeszcze tydzień takiej zabawy i będzie podnosił
powodzenia

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Na vod onet jest już nowy odcinek Czasu Honoru!
tak klepiecie w kółko o tym serialu, a ja nigdy go nie oglądałam chyba muszę nadrobić

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Deli, dzięki faktycznie jest ta promocja wysłąłąm tż już z kartą po pampery
cholera, mi się pampery kończą, a u nas nie ma SP i jak na złość żadnych promocji gdzie indziej nie ma

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej.

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:22   #2655
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
cos mi sie obilo o uszy ze grupe krwi powinno sie okreslac u takich maluszkow znacznie pozniej bo teraz wynik moze byc niewiarygodny. ponoc po 2 roku zycia. i ze potrzeba dosyc duzo krwi pobrac ale najlepiej zapytaj sie na miejscu.
albo nasz expert laboratoryjny niech zabierze glos

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

najzwyczajniej na swiecie, trzymajac pod doopka z tym ze ja "musze" jeszcze dociskac/wciskac ledźwie
neurolog kazala mi nosic go na kolyske pierwsza pani doktor-reh przodem do swiata a ta ostatnia reh tak wlasnie normalnie, uwazajac jednoczesnie na ten kregoslup

hehe, ja tez bym nie dala rady. wydaje mi sie ze nie czulabym takiej wiezi jaka poczulam dowiadujac sie ze to bedzie synus potem zwracajac sie bezposrednio do niego, snujac plany, wizje, marzenia itd... ehh
ale kazdy robi jak m pasuje

o matko! zj..balabym roowno tego kolesia!
a dziad z all - bardzo wartosciowy to byl przedmiot?
no właśnie gdzie się podziała moja malizna? Jeszcze wczoraj leżeliśmy sobie w szpitalu i moja malizna patrzyła sobie na mnie a dzisiaj przewraca się cały czas, nie chce leżeć i spać. A przepraszam to nie było wczoraj
ekspertem nie jestem ale z tego co wiem to najlepiej robić po 2 r.ż., bo teraz mogą się pojawiać p/w matki i wynik nie jest miarodajny
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
nancy dziekuje, ze pytasz. W nocy 2-3 pobudki, na lezaco przystawie, pije minute, odwraca sie na drugi boczek i spi. Za to rano w kratke, pobudki o 5, 5.30, 6. Dzis nawet o 7!
to zdecydowanie lepiej niż było u nas jakby krok w tył :/ do tego dochodzi wściek jak się przewróci się na brzuch, bo z jednej strony chciałby spać a z drugiej bawić
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:27   #2656
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Dołączam I dla Małej również wszystkiego najlepszego

Nawijko dasz radę, wierzę w Ciebie!

brawa za zębalki
Cytat:

ale mam wkur*** od rana

a dwa to Allegro - kupiłam przedmiot u kolesia - miał pozytywne komentarze ale mało i 3 tydzień już zero kontaktu i zero przesyłki. A na jego koncie doszły same negatywy i konto zawieszone napisałam do All i mi opdisali ze wysłali ostrzeżenie i ze MOGĘ zgłosić sprawę na policję

ale jestem zła
co az patafian z tego kolesia, wszystkie rozumy pozjadał i myśli że najmądrzejszy, a co do allegro to trzymam kciuki, żeby się udało kasiorke odzysakać
Cytat:
dzień dobry!

przede wszystkim - spóźnione życzenia dla małej! sto lat kochana!

Lady- duuużo miłości, radości i tego uśmiechu, coby ci niegdy nie schodził z twarzy!

Nawijko - trzymamy mocno z Anulką kciuki!

silver - kciuki za mamę!

No Wisienko, chwal się co robisz, może zgapię! ja staram się ćwiczyć codziennie, ale w weekendy muszę przyznać, w ogóle mi to nie wychodzi... no i powinnam trzymać dietę, a z tym już gorzej umnie a muszę, po prosru MUSZĘ schudnąć, bo czuję się jak hipopotam, a w grudniu mam zamawiać suknię ślubną i nie chcę wyglądać tak!!! dziewczyny, kopnijcie mnie w tyłek bo ja już sama do siebie nie mam sił... :/ u nas też już jesień, a ja dalej nie wchodzę w moje dżinsy sprzed ciąży zostało mi jakieś 5kg i za chiny ludowe nie umiem się tego pozbyć

u nas dziś cuuudna noc! poza tym, że wieczorem Ania dostała jakiejś histerii i jak się kładliśmy spać też, ale wzięliśmy ją do siebie do łóżka, położyliśmy pośrodku i się tak przytulaliśmy we trójkę ahhh, kocham takie chwile! teraz Ania ma pierwszą drzemkę, a ja nie wiem w co ręce włożyć, czy prasować, czy gotować, pisać pracę mgr więc siedzę na wizażu i piję kawę

później chcę jechać z Anią na morfologię - i chyba zbadam jej grupę krwi, bo mnie ciekawość zżera a potem za jakieś zakupy sobie pojedziemy, coby nie siedzieć cały dzień w domu

miłego dnia kochane!
ale to chyba po drugim roku się oznacza, nie wiem dokładnie, niech sie mądrzejsze wypowiedzą
ja mam A Rh +, mąż też A Rh+ więc Filip za dużego wyboru nie ma

Lady wszystkiego najlepszego
Ogromne buziaki dla dzisiejszych solenizantów

dziewczyny z nadrabianiem jestem daleko w tyle, zostało mi chyba jakieś 15 stron. Filip zrobił się taki mobilny, ze wszędzie wlezie, wszystko wyciągnie i tylko wypatruje okazji gdzie by się tu złapać i wstać. teraz usnął i śpi w swoim łóżeczko, już nie pamiętam kiedy w nim spał. Ale, zeby nie było tak kolorowo, to musiałam z nim tam wleźć i tam usnął przy cycku W ogóle ostatnio nie mam na nic siły, jakaś taka nieogarnięta jestem

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:30   #2657
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

przykro mi
to tak nagle czy chorowal?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
przestawiłam wczoraj Filipowi matę koło kanapy, bo bałam się, że jak będzie próbował wstawać koło szafki z TV, to się rąbnie albo telewizor na niego spadnie; no i dzisiaj siedzę na kanapie, czytam książkę, dzieć buszuje na macie i za chwilę ciągnie mnie za skarpetkę, patrzę, a ten małpiszon stoi także chyba się skończyły dobre czasy

jak usypiam Filipa na rękach, to też się ze mną siłuje, odpycha i marudzi, choć widzę, że oczka mu lecą; ale to tylko chwilę trwa, nie zwracam na to uwagi i mocniej go trzymam, żeby nie mógł pozycji zmienić i odlatuje; nie da rady u was tego przetrzymać? nie przestaje tak robić po jakimś czasie?
o skubaniec!

u nas usypianie tez czasem wlasnie tak wyglada trzeba przeczekac ten najgorszy moment a potem to juz chwilkai dziec spi

musze sie wziac za obiadejszyn a tak mi sie nie kce

Stary 2013-08-27, 11:31   #2658
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
dziewczyny z nadrabianiem jestem daleko w tyle, zostało mi chyba jakieś 15 stron. Filip zrobił się taki mobilny, ze wszędzie wlezie, wszystko wyciągnie i tylko wypatruje okazji gdzie by się tu złapać i wstać. teraz usnął i śpi w swoim łóżeczko, już nie pamiętam kiedy w nim spał. Ale, zeby nie było tak kolorowo, to musiałam z nim tam wleźć i tam usnął przy cycku W ogóle ostatnio nie mam na nic siły, jakaś taka nieogarnięta jestem
o mamuniu, wyobraziłam sobie jak ci nogi między szczebelkami wystają

Stary 2013-08-27, 11:32   #2659
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość

wyobrazilam sobie siebie jak sie skrecam w chinskie S co by sie zmiescic w to lozeczko razem z Kuba i jeszcze cyca dac!? SZACUN!!!!
a fotki nie zrobilas czasem?

Stary 2013-08-27, 11:39   #2660
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Pstryczku nagle. Wszyscy jesteśmy w szoku!

Stary 2013-08-27, 11:46   #2661
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Pstryczku nagle. Wszyscy jesteśmy w szoku!

o kurcze!

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

mam pytanie do mamów ktorych dzieci zaczynaja siedziec same badz juz same siedza...
bo moj Kubuleslaw W KONCU zaczyna siadac i nawet troszke sam posiedzi (tak ze 3-4 szalowe sekundy )
i tu mam pytanie
jak na samiusienkim poczatku wygladal kregoslup przy siedzeniu? od razu byl prosciutki czy jednak pochylony do przodu/wygiety itd?
bo moj czasem sie ladnie prostuje jak przy linijce ale jednak jeszcze najczesciej jest pochylony do przodu/zgarbiony itp.
tak ma byc?

Stary 2013-08-27, 11:52   #2662
mala_19kw
Zakorzenienie

Fewcia-bardzo mi przykro z powodu dziadka

Pstryczku-na początku zginał się jak pałąk do przodu. Po jakimś czasie (nie długim) opanował prostą postawę. Teraz jak siada żeby miał równowagę szeroko rozkłada nóżki.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:55   #2663
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Szkalnko ogromne brawa za obroty! I przesyłam moc uścisków za zdrówko Ewci

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
przepraszam

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Yh, chyba coś mi siadło na żołądku, tak mnie muli, że masakreos. Właśnie jakieś ziółka piję. Spać nie mogę przez to. Oby dziecię spało
Przeszło? Mam nadzieję, że Amelka dała Ci się wykurować ja wczoraj też len piłam na żołądek

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
szklanko przyjezdzaj do mnie: tu sukienek specjalnie przeznaczonych do karmienia jest do wyboru do koloru
Bardzo chętnie ale chyba mój mąż się nie zgodzi na zakupy w Japonii

Cytat:

---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ----------

A jak ją teraz uspałam? Ciężkim rockowym brzmieniem ,głośnym na full o 5 nad ranem..po 2godz stekania.
Biedne jesteście obie z Blaneczką pocieszę Cię, że u nas też było tak, chyba przez 3 tygodnie, jojczenie, stęki bo chciała spać, ale nie mogła usnąć. Chciała ciumkać, jak łapała cycka to stękała, że jest najedzona Jak zasnęła to spanie po 20-30 minut. I w pewnym momencie samo "przeszło" tzn. usypia z histerią, ale tylko kilka minut i potem śpi czasem nawet 2 godziny co jak na nas jest ogromnym sukcesem. Ale pamiętam gorsze czasy i mówiąc szczerze nie wierzę, że odeszły w zapomnienie

Cytat:
Wow no to

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Moja wysypka ktora nigdy do konca nie zaszla powrocila ze zdwojona sila znowu mam juz dosyc swedzi boli i strasznie wyglada
O kurde :/ masz jeszcze jakieś opcje leczenia?

Fewciu przykro mi z powodu Dziadka

Lady sto lat! Spełnienia marzeń!

Dziewczyny czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z bielizną firmy Lupoline?

A tak w ogóle to niedawno odkryłam, że w moim bloku mieszkają jeszcze dwie mamy z małymi dziećmi, tylko nie wiem na którym piętrze Może kiedyś uda się spotkać na spacerze i nie będziemy musiały same wędrować
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:04   #2664
meduzza
Zadomowienie

Nancy Pytanie tak na szybko do Ciebie: o czym może świadczyć podwyższona ilość Limfocytów: 73,2% przy obniżonych Neutrofilach: 18,1% i MPV 8,6 fl. Wiem, że o tysiącach rzeczy ale lekarza mamy dopiero za tydzień więc jakbyś coś wiedziała....
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:07   #2665
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie do mamów ktorych dzieci zaczynaja siedziec same badz juz same siedza...
na początku pochylony do przodu siedział, ale szybko się wyprostował tylko wtedy go tak na boki brało i fajnie równowagę łapał

dla tych, co nie mają u siebie SP - od 29.08. pampersy w realu: trójki 150szt. i czwórki 132szt. po 79,95; i chusteczki huggies, te zielone 6 opakowań za 21,99

Edytowane przez elllmi
Czas edycji: 2013-08-27 o 12:08
Stary 2013-08-27, 12:12   #2666
marta00537
Raczkowanie

Cytat:

bardzo mi przykro

Cytat:
Hej.
JESZCZE RAZ DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA ŻYCZENIA-JESTEŚCIE KOCHANE

Lady-sto lat

I dla naszych pociech z okazji miesięcznic buziaki

Cytat:
o mamuniu, wyobraziłam sobie jak ci nogi między szczebelkami wystają
Cytat:
wyobrazilam sobie siebie jak sie skrecam w chinskie S co by sie zmiescic w to lozeczko razem z Kuba i jeszcze cyca dac!? SZACUN!!!!
a fotki nie zrobilas czasem?
hahaha dziewczyny ale ja mam szałowe 163 cm wzrostu , więc nie tak trudno mi sie tam położyć razem z Filipińczykiem. ostatnio często się z nim w łóżeczko bawię jak jest marudny, a ja już nie mam siły nosić go na rękach, a na podłodze nie chce to wskakuje i się bawimy
Pstryczek fotki nie ma, telefon był poza zasięgiem ręki. Cholercia w ogóle gdzie jest mój telefon ??znowu nie moge go znaleźć.

Cytat:
o kurcze!

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

bo moj Kubuleslaw W KONCU zaczyna siadac i nawet troszke sam posiedzi (tak ze 3-4 szalowe sekundy )
i tu mam pytanie
jak na samiusienkim poczatku wygladal kregoslup przy siedzeniu? od razu byl prosciutki czy jednak pochylony do przodu/wygiety itd?
bo moj czasem sie ladnie prostuje jak przy linijce ale jednak jeszcze najczesciej jest pochylony do przodu/zgarbiony itp.
tak ma byc?
Filip był pochylony do przodu, teraz jest prosty jak struna.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z bielizną firmy Lupoline?
nieznaju
Cytat:

dla tych, co nie mają u siebie SP - od 29.08. pampersy w realu: trójki 150szt. i czwórki 132szt. po 79,95; i chusteczki huggies, te zielone 6 opakowań za 21,99
ani Sp, ani reala w pobliżu, buuu Ale dobrze, ze mamy zapas pampersów na kilka miesięcy.

Edytowane przez marta00537
Czas edycji: 2013-08-27 o 12:10
marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:17   #2667
hje
Zakorzenienie

Hej

Nadrobiłam, ale nie mam ochoty ani weny cytować i odpowiadać.

Mała, nie wiem o co chodzi u Ciebie, ale ja dzisiaj też mam dzień z
W taki dzień, jak ten, nienawidzę siebie jako kobiety i matki, i nie wiem dlaczego Bóg pokarał mną Polę. Jestem beznadziejna, a ktoś inny na pewno by się lepiej nią opiekował.

Odezwę się może wieczorem. Papa
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:19   #2668
charlizz
Zadomowienie

Ellmi, w kauflandzie jest promo, 62 szt. Czwórek za 33 zł
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:29   #2669
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
W taki dzień, jak ten, nienawidzę siebie jako kobiety i matki, i nie wiem dlaczego Bóg pokarał mną Polę. Jestem beznadziejna, a ktoś inny na pewno by się lepiej nią opiekował.

Odezwę się może wieczorem. Papa
co jest?
porzadny za takie myslenie. jestes najlepsza mamusia dla Polci! w koncu z miliona milionow matek to ona Cebie wybrala na swoja mame to Ty ja urodzilas, nie zadnego Jaśka, Staszka czy Anie tylko wlasnie Polcie Polcia juz dobrze wiedziala kogo wybrac

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

aha, senkju za odpowiedzi dot. kregoslupka
czyli chyba i u nas jest ok
mam nadzieje ze na wizycie pani nas pochwali i powie ze juz nic nie trzeba rehabilitowac

Stary 2013-08-27, 12:29   #2670
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Witam się .. W końcu mam chwilkę..tylko jak nadrobić?
Chrzciny udane....ale żarcia zostało tyle ze ho ho....wiedziałam że tak będzie.tort i ciasta super...jak tylko będę mieć zdjecia...pochwale się.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości