|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: XIX część wątku będzie nosić nazwę: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? |
0 | 0% |
Jedna z drugą poszły rodzić, ta zaś w ciąży jeszcze chodzi |
2 | 3,51% |
Już zaczęły się porody, zaraz będzie młoda, młody |
1 | 1,75% |
Wrześnióweczki już gotowe, zaraz będą dzidzie nowe |
13 | 22,81% |
Wrzesień jeszcze w słońcu chodzi, nasze dziecię już się rodzi |
5 | 8,77% |
Porodówka z uśmiechem wita, dzidzię wygania wrześniowa kobita |
0 | 0% |
Idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy |
1 | 1,75% |
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku |
25 | 43,86% |
Szykujcie torby dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny |
9 | 15,79% |
Moja dzidzia śliczna, mała już by świat zobaczyć chciała |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Dokładnie. Z mężem ju chyba drugi rok mówimy sobie co chcemy. Lepiej tak niż jak dostałam raz od niego na urodziny radio samochodowe. ![]() ![]() W każdym razie w minione święta bożego narodzenia przetestowaliśmy to na rodzince (przynajmniej części). Powymienialiśmy się linkami do aukcji na allegro i dzięki temu każdy był zadowolony z prezentu. A tak to ciężko byłoby trafić z prezentem np. dla szwagra. ![]()
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
mężowi lubię sprawiac prezentowe niespodzianki
![]() tylko wiadomo, dobrze Go znam no i jak coś sobie wymarzy,to non stop ogląda, szuka, marzy, wzdycha ![]() do tej pory prezenty dla Niego były trafione a chłop szczęśliwy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A bóle to i ja zaczynam doświadczać od jakiegoś czasu. Pewnie macica w końcu pracuje i się szykuje ![]() Dajcie mi bana na zakupy. Nakupowałam tyle ciuszków + te po Filipie że nie wiem gdzie mam to trzymać? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | |||
Zakorzenienie
|
Ufff nie napisałyście dużo
![]() Ja już w domku, mąż robi obiadek i jednak nigdzie nie idziemy jutro. Mam nadzieję,że jutro będzie mi lepiej to nadrobimy ![]() Cytat:
![]() Przede wszystkim głowa boli, a co za tym idzie gonię do wc na dwa sposoby...masakra ![]() Ale plery oczywiście też napierniczają i w ogóle zmięta jestem ![]() Cytat:
![]() Fajnie,że wychodzicie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gratulacje dla Poli!
![]() |
#2975 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana u mnie za wcześnie na czop ja w ogole jego nie biore pod uwagę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z Wro dzowniłam na Brochów i dostałam kilka info
a więc nie trzeba brać podkładów, podpasek itp ze sobą do szpitala, jedynie dla siebie koszule kosmetyki, ubranko na wyjscie (chcoiaz to moze nam Tz dowieźć, więc ograniczyć rzeczy) itd szeczpia Euvaxem i tu mozna oczywiscie miec swoj Engerix ale polecila mi babka by zadeklarowac sie na IP, że bedziemy szczepic swoja szczpionka, wted do 24 godzin kupuje nam np. TZ ta szczepionke w aptece i bezposrednio z apteki wiezie do szpitala mowila ze przechowywanie szczepionki w lodowce a pozniej wiezienie jej w cieple aucie dyskwalifikuje ta szczepionke i jest ona nieprzydatna! co do porodów rodzinnych to nie trzeba koniecznie meic zgody tego ordynatora jak sie nie zdąży, tylko jak sie przyjedzie na IP powiedziec ze sie chce porod rodzinny, oni oceniaja za ile porod moze ruszyc i sprawdzaja czy sala jest wolna, cegielka jest dowolna, jak spytalam sie ile mowi ze z reguly placa 200 zł, ale podejrzewam ze jak ktos nie ma to i 100 bedzie dobra jak jest wolna sala ![]()
#2977 |
Raczkowanie
|
Cześć, moja siostra Policzanka, prosiła bym Wam przekazała, że dzisiaj 27.08 o godzinie 12:45 siłami natury przyszła na świat Liliana. Malutka waży 4100 i mierzy 57 cm. "Było ciężko, ale warto"
![]() Graty ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
Policzanka gratuluje Skarbeczka!!!!! Boże aż się poryczałam ze wzruszenia.
![]() |
#2979 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Heh jakbym miała mężowi kupić coś czym się jara, o czym ciągle gada i co ogląda to musiałbym mu kupić motor. A to trochę duuuży i drogi prezent ![]() Druga rzecz o której gada to buty do nart. Miałam mu kupić na imieniny we wrześniu, ale w związku z kupnem mieszkania i remontem nie wchodzi to w grę, bo buty kosztują ok. 700 zł, a my teraz kisimy każdy grosz na remont.
![]() |
#2980 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja już czekam z obiadem na starego ![]() Cytat:
![]() niach niach, zakupy ![]() Cytat:
![]() co do dużych dzieci, to Policzanka przenosiła, więc co się dziwić, mój może tez być z tych większych jak tak dalej pójdzie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najczęściej u mojego to są ciuchy ![]() gadżety treningowe kupuje sam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz mi jeszcze czego nie trzeba brać na porodówkę oprócz tych podpasek? Ubranka dla malucha trzeba? Kurdę one mi 1/4 torby zajmują ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Lolaaaaaaa88 a Ty kupujesz szczepionkę czy zgadzasz się na tę szpitalną?
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2013-08-27 o 15:15 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja spadam bo mężuś wrócił z pracy. ![]()
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
bajka nawilżany papier do doopy czy mokre chusteczki do higieny intymnej?
agusia nie martw się ta krwią, ja mam prawie od początku ciąży tak a czasem to leci i nie może przestać taka ze skrzepami :/ bierz 3 x dziennie rutinoscorbin Cierpliwosc witam z powrotem ![]() ![]() Poli GRATULACJE czekamy na relacje!!!!!!!! ![]() ![]() ![]()
#2986 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj miałam wrażenie, że w toalecie na papierze zobaczyłam coś co przypominało mi cząstkę czopu przeźroczystego? Taki kiślowaty śluz. Nie było tego dużo, ale ten śluz był dla mnie niecodzienny. Gin mi mówił, żeby wtedy nie panikować. Na szczęście mam jutro wizytę i zobaczymy co tam na dole słychać. Tak w ogóle to bardzo boli mnie pipka, mam wrażenie, że jedna jej część jest opuchnięta- boli mnie przy podmywaniu
![]()
![]() |
#2987 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
czyli Endżi
|
Heloł Foczki, wracam z wygnania
![]() ![]() No ale ogólnie przestroga - uwaga na klikaczy podczytywaczy, bo nadgorliwość jest wśród nas ![]() Dziękuję za miłe słowa i wsparcie ![]() W kwestii jedzenia ryby podczas kp położna na sr mówiła, że można wcinać te chude ![]() Zaczynam nadrabiać i tymczasem zdaję relację z mojego pierwszego ktg. Strasznie śmieszne badanie, byłam tak ściśnięta tym pasem, że cały brzuch mi skakał od wszystkiego na raz - tętna mojego i dziecka, ruchów dziecka oraz skurczów macicy ![]() ![]() Aktywność skurczowa była cały czas w granicy 10%, chwilami wskoczyło na 15% czy 20%. Także chyba jeszcze nie rodzę, bu ![]()
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-08-27 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |
Zakorzenienie
|
strasznie się kulam :/ jak chodzę boli mnie nad łonem i ogólnie wszystko na dole, teraz bolą mnie krzyże trochę, masakra
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() nie martw się, może się rozkręcić nagle ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- najlepszy był mój nieogarnięty w temacie dzieciowym Dawid: no, to te Pampersy to fajnie nam na trochę starczą, bo liczmy, że około 3 razy dziennie trzeba będzie zmieniać... ![]() ![]() jak go tu nie kochać ![]()
![]() |
#2990 |
BAN stały
|
No ja mam trochę rzeczy do poukładania na półki, choć pewnie w te sprzed ciąży to nie wejdę jakiś czas jeszcze, nawet spory
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba się trochę doszukujesz ![]() Przynajmniej ja nie widzę nic niepokojącego. A dalej już nie czytam bo zaraz zacznę sobie wkręcać i sama będę musiała jechać. Jeju mój mąż za jakieś1,5hma pierwszy lot. A ja z panikar co nawet jak autem gdzieś ma jechać dłużej to już świruję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Zakorzenienie
|
wrrr moje krzyże..
naprawdę chciałabym już urodzić ![]()
#2994 |
czyli Endżi
|
Dziewczyny,
![]() Oj Ladan, zazdraszczam Ci, że się załapałaś na tą promo ![]() Akurat nikt ode mnie z najbliższej rodziny nie wyjeżdżał do "dużego miasta" z SP. A mamy tylko jedną malusią paczkę najmniejszych Dad (28 sztuk). I tak sobie uświadomiliśmy, że przy pomyślnych wiatrach MOŻE to starczy na pobyt w szpitalu... ![]() A z ciut innej beczki, słyszałyście o tym, że Pampki są nasączane jakąś nawilżającą substancją, od której uzależnia się skóra dziecka? Tzn jeśli od początku będą używane Pampki, to potem po innych pieluchach pojawiają się uczulenia, odparzenia itd? ![]() ![]() Mamusia niedługo u mnie ląduje z gadżetem dla wnuka ![]()
#2995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a o pogrubionym nie słyszałam ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- ale powiem wam, że taki bój o ten rozm. 2 był, że masakra - jak w dżungli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2996 |
Zakorzenienie
|
Mój Filip zaczynał na pampach, jechał na pampach, ale jak były krysyzy, ciekawe promocje innych marek i tatusiowi odzywał się wężyk w kieszeni i znosił różne na próbę to każde dupencja małego tolerowała- jednak jedne przeciekały, inne oddawały kupę plecami a jeszcze inne były sztywne, śmierdzące itp więc człowiek i tak do pampów wracał.
Teraz mamy Pampy zamiennie z Daddy i jest ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że już jesteś z powrotem ![]() A w ogóle zapomniałam się pochwalić, że kupiłam w końcu ten gruby kocyk bawełniany i powiem Wam, że milusi jest ![]() 100% bawełna, a w dotyku jak ciepły miękki polar ![]() I zanabyłam pieluchy BabyDream newborn - jedną paczkę, bo chyba więcej jedynek nie schodzi, prawda? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2998 |
Zakorzenienie
|
A jaka to promo, bo jak zwykle nie wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ile mniej więcej dziennie idzie? ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3000 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, że szybko Cię przywrócili !!! ![]() Dziewczyny- wypełniam druk Z-3- czy któraś się orientuje jak to jest z 2 umowami? (normalna+zlecenie) I czy któraś wie jak na druku Z-3 umieścić info o 52 tygodniach urlopu macierzyńskiego?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.