Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz. XVIII - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XIX część wątku będzie nosić nazwę:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? 0 0%
Jedna z drugą poszły rodzić, ta zaś w ciąży jeszcze chodzi 2 3,51%
Już zaczęły się porody, zaraz będzie młoda, młody 1 1,75%
Wrześnióweczki już gotowe, zaraz będą dzidzie nowe 13 22,81%
Wrzesień jeszcze w słońcu chodzi, nasze dziecię już się rodzi 5 8,77%
Porodówka z uśmiechem wita, dzidzię wygania wrześniowa kobita 0 0%
Idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy 1 1,75%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku 25 43,86%
Szykujcie torby dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny 9 15,79%
Moja dzidzia śliczna, mała już by świat zobaczyć chciała 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 14:43   #2971
rubinka25
Rozeznanie

Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

ja wole jak pytają
jest tak, że nie możemy sobie pozwolić na wszystko co byśmy chcieli a tak jest okazja, żeby dostać takie cuś w prezencie
i też wolę jak ktoś mi powie, co chce dostać, przynajmniej prezent trafiony

Dokładnie. Z mężem ju chyba drugi rok mówimy sobie co chcemy. Lepiej tak niż jak dostałam raz od niego na urodziny radio samochodowe. Nie to żeby mi się nie przydało. Wcześniej miałam stare fabryczne jeszcze radio na kasety. A teraz mogę zapodać bita podczas jazdy. No ale radio to mógł kupić bez okazji bo i tak by się kupiło, a na urodziny coś innego.

W każdym razie w minione święta bożego narodzenia przetestowaliśmy to na rodzince (przynajmniej części). Powymienialiśmy się linkami do aukcji na allegro i dzięki temu każdy był zadowolony z prezentu.
A tak to ciężko byłoby trafić z prezentem np. dla szwagra.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:44   #2972
passion80
Zakorzenienie

Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

mężowi lubię sprawiac prezentowe niespodzianki
tylko wiadomo, dobrze Go znam no i jak coś sobie wymarzy,to non stop ogląda, szuka, marzy, wzdycha
do tej pory prezenty dla Niego były trafione a chłop szczęśliwy
Stary 2013-08-27, 14:45   #2973
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
też mi się wydaje, że to raczej śluz, upławy
choć u mnie był to znak jakiegoś stanu zapalnego, ale nie porodu
A nawet gdyby to czop był to nie trzeba jechać bo bez krwi to sobie może iść

A bóle to i ja zaczynam doświadczać od jakiegoś czasu. Pewnie macica w końcu pracuje i się szykuje

Dajcie mi bana na zakupy. Nakupowałam tyle ciuszków + te po Filipie że nie wiem gdzie mam to trzymać?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:49   #2974
butterfly20
Zakorzenienie

Ufff nie napisałyście dużo
Ja już w domku, mąż robi obiadek i jednak nigdzie nie idziemy jutro. Mam nadzieję,że jutro będzie mi lepiej to nadrobimy

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Trzeba im było rozcieńczyć mandarynkę wodą gazowaną i wmówić, ze to Fanta
BTW. soku ananasowego bym się napiła A w domu tylko jabłkowy

Jedne i drugie fajne
Fotelik superowy

Kurcze, łeb mi zaraz odpadnie, a wszystko przez francowatą pogodę
Chyba sobie zaraz kawkę strzelę, a jak nie pomoże to spaaaać.

A w ogóle jestem z siebie dumna, bo ciasto na drożdżówki wyrobione właśnie sobie wyrasta Tylko trochę mnie drożdże zdziwiły, bo po raz pierwszy mi z kubka zwiały, a kubeł słusznych rozmiarów jest... mutanty jakieś

rusałko, to fajnie I jak wrażenia?

Cierpliwość nooo.... witamy z powrotem
U mnie to chyba też pogoda

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
ale brzuch cie boli czy coś innego?
Przede wszystkim głowa boli, a co za tym idzie gonię do wc na dwa sposoby...masakra
Ale plery oczywiście też napierniczają i w ogóle zmięta jestem

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
generalnie mam plaskie brodawki, chociaz mloda i bez oslonek chwytala, ale za plytko i mnie poorala. tez mam S z aventa i sa za duze dla niej, ma za mala sile ssania w nich i slabo jej zarcie przez to idzie. babka od laktacji polecala canpola nakladki tez w rozmiarze s. zaopatrze sie przy okazji

WYCHODZIMY!
ale juz mieli jakies halo, bo ma anemie niewiadomo skad. co do usg ma malutki ubytek w przegrodzie poki co do kontroli za jakis czas. no ale na szczescie wage trzyma, dzisiaj ma 2880 g

a w klubie napisze jak sie wpienilam na T.!
To muszę sobie zapamietać,żeby w razie w wysłać po nie męża
Fajnie,że wychodzicie

Cytat:
Napisane przez OlaOlla Pokaż wiadomość
Cześć, moja siostra Policzanka, prosiła bym Wam przekazała, że dzisiaj 27.08 o godzinie 12:45 siłami natury przyszła na świat Liliana. Malutka waży 4100 i mierzy 57 cm. "Było ciężko, ale warto"

PS siostra zapomniała zapisać numer na telefonie do którejś z Was stąd to ja Was informuję, jak wrócą do domu, to na pewno się odezwie ;-)
Jupiiiiiiii Miałam nosa,że coś się dzieje,ale wyczułam to o dwa dni za wczesnie

Gratulacje dla Poli!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:49   #2975
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Jeśli śluz jest żółty to jeszcze chyba nic się nie dzieje. Tak jak dziewczyny nie raz już pisały. Czop może odchodzić nawet na 2-3 tygodnie od porodu. Ja bym na razie chyba poczekała. Gdyby był z krwią to już bym nie czekała, ale tak to może faktycznie daj sobie trochę czasu.
A bóle brzucha itp. to na tym etapie ciąży ma chyba każda z nas.

u mnie też

kochana u mnie za wcześnie na czop ja w ogole jego nie biore pod uwagę u mnie dopiero 32 tydzień wiec to w ogole nie wchodzi w gre dlatego chyba tak panikuje siedze i rycze i nie wiem czemu ? ale chyba pojade dla własnego spokoju bo ogólnie ja tą ciążę przechodzę naprawdę dobrze bez szczególnych objawów a dzisiaj tak się dziwnie czuje... ;(
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:51   #2976
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dziewczyny z Wro dzowniłam na Brochów i dostałam kilka info

a więc nie trzeba brać podkładów, podpasek itp ze sobą do szpitala, jedynie dla siebie koszule kosmetyki, ubranko na wyjscie (chcoiaz to moze nam Tz dowieźć, więc ograniczyć rzeczy) itd

szeczpia Euvaxem i tu mozna oczywiscie miec swoj Engerix ale polecila mi babka by zadeklarowac sie na IP, że bedziemy szczepic swoja szczpionka, wted do 24 godzin kupuje nam np. TZ ta szczepionke w aptece i bezposrednio z apteki wiezie do szpitala
mowila ze przechowywanie szczepionki w lodowce a pozniej wiezienie jej w cieple aucie dyskwalifikuje ta szczepionke i jest ona nieprzydatna!

co do porodów rodzinnych to nie trzeba koniecznie meic zgody tego ordynatora jak sie nie zdąży, tylko jak sie przyjedzie na IP powiedziec ze sie chce porod rodzinny, oni oceniaja za ile porod moze ruszyc i sprawdzaja czy sala jest wolna, cegielka jest dowolna, jak spytalam sie ile mowi ze z reguly placa 200 zł, ale podejrzewam ze jak ktos nie ma to i 100 bedzie dobra jak jest wolna sala

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:51   #2977
wiktom
Raczkowanie

Cześć, moja siostra Policzanka, prosiła bym Wam przekazała, że dzisiaj 27.08 o godzinie 12:45 siłami natury przyszła na świat Liliana. Malutka waży 4100 i mierzy 57 cm. "Było ciężko, ale warto"

Graty Przy takiej wadze Malutkiej naprawdę szacuneczek
wiktom jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 14:51   #2978
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Policzanka gratuluje Skarbeczka!!!!! Boże aż się poryczałam ze wzruszenia.
Stary 2013-08-27, 14:52   #2979
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
tylko wiadomo, dobrze Go znam no i jak coś sobie wymarzy,to non stop ogląda, szuka, marzy, wzdycha

Heh jakbym miała mężowi kupić coś czym się jara, o czym ciągle gada i co ogląda to musiałbym mu kupić motor. A to trochę duuuży i drogi prezent
Druga rzecz o której gada to buty do nart. Miałam mu kupić na imieniny we wrześniu, ale w związku z kupnem mieszkania i remontem nie wchodzi to w grę, bo buty kosztują ok. 700 zł, a my teraz kisimy każdy grosz na remont.

01.02.2016
Leoś
Stary 2013-08-27, 14:55   #2980
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlaOlla Pokaż wiadomość
gratulacje
Cytat:
był szanowny małżonek, przywiózł jedzonko, teraz pojechał do teściów po ciasto dla mnie/

ja już czekam z obiadem na starego
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Kaska - ja nie wiem, jak Tobie tak szybko idzie mycie tych okien. Ja jedno małe okno w łazience godzinę myję...a nie są specjalnie brudne
yyy małż mówi, że ja mam adhd więc pewnie dlatego

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
kasa wpłynęła...
niach niach, zakupy

Cytat:
ja mojemu też wiem przeważnie co kupić, chociaż po prawie 10 latach razem muszę mocno musk wytężyć- ale zawsze coś do roweru mogę mu kupić i się jara jak dziecko

co do dużych dzieci, to Policzanka przenosiła, więc co się dziwić, mój może tez być z tych większych jak tak dalej pójdzie bo póki co 2 dni zapieprzam jak mróweczka i nic nie boli- no troszkę plecy między łopatkami

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:57   #2981
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Heh jakbym miała mężowi kupić coś czym się jara, o czym ciągle gada i co ogląda to musiałbym mu kupić motor. A to trochę duuuży i drogi prezent
Druga rzecz o której gada to buty do nart. Miałam mu kupić na imieniny we wrześniu, ale w związku z kupnem mieszkania i remontem nie wchodzi to w grę, bo buty kosztują ok. 700 zł, a my teraz kisimy każdy grosz na remont.
a myślałąm, że mój drogi w utrzymaniu
najczęściej u mojego to są ciuchy

gadżety treningowe kupuje sam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 14:58   #2982
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
gratulacje

ja już czekam z obiadem na starego
yyy małż mówi, że ja mam adhd więc pewnie dlatego

niach niach, zakupy

ja mojemu też wiem przeważnie co kupić, chociaż po prawie 10 latach razem muszę mocno musk wytężyć- ale zawsze coś do roweru mogę mu kupić i się jara jak dziecko

co do dużych dzieci, to Policzanka przenosiła, więc co się dziwić, mój może tez być z tych większych jak tak dalej pójdzie bo póki co 2 dni zapieprzam jak mróweczka i nic nie boli- no troszkę plecy między łopatkami
Szczęściara, też tak chcę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 15:02   #2983
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Wro dzowniłam na Brochów i dostałam kilka info

a więc nie trzeba brać podkładów, podpasek itp ze sobą do szpitala, jedynie dla siebie koszule kosmetyki, ubranko na wyjscie (chcoiaz to moze nam Tz dowieźć, więc ograniczyć rzeczy) itd

szeczpia Euvaxem i tu mozna oczywiscie miec swoj Engerix ale polecila mi babka by zadeklarowac sie na IP, że bedziemy szczepic swoja szczpionka, wted do 24 godzin kupuje nam np. TZ ta szczepionke w aptece i bezposrednio z apteki wiezie do szpitala
mowila ze przechowywanie szczepionki w lodowce a pozniej wiezienie jej w cieple aucie dyskwalifikuje ta szczepionke i jest ona nieprzydatna!

co do porodów rodzinnych to nie trzeba koniecznie meic zgody tego ordynatora jak sie nie zdąży, tylko jak sie przyjedzie na IP powiedziec ze sie chce porod rodzinny, oni oceniaja za ile porod moze ruszyc i sprawdzaja czy sala jest wolna, cegielka jest dowolna, jak spytalam sie ile mowi ze z reguly placa 200 zł, ale podejrzewam ze jak ktos nie ma to i 100 bedzie dobra jak jest wolna sala
Kochana dzięki za info. Ja wczoraj też dzwoniłam na Brochów i rozmawiałam z jakimś lekarzem, powiedziałam mu że jestem zainteresowana porodem rodzinnym i zapytałam czy to prawda, że musi być zgoda ordynatora. On tak naprawdę trochę pochrząkał mi do tel i powiedział, że lepiej aby była. Zapytałam kiedy przyjmuje, potwierdził, że we wtorki o 12.00. Dopytałam czy to darmowe, czy trzeba coś zapłacić, jak tak to- ile kto może czy jest jakaś stawka. Koleś ewidentnie bał się wprost powiedzieć i dyplomatycznie odpowiedział dając mi do zrozumienia, że płaci się tyle ile kto może.

Powiedz mi jeszcze czego nie trzeba brać na porodówkę oprócz tych podpasek? Ubranka dla malucha trzeba? Kurdę one mi 1/4 torby zajmują .Czytałam na innym forum wypowiedź ze stycznia tego roku, że trzeba mieć własny termometr (już raz się z czymś takim spotkałam musiałam zapłacić 10 pln kaucji)

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Lolaaaaaaa88 a Ty kupujesz szczepionkę czy zgadzasz się na tę szpitalną?

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2013-08-27 o 15:15 Powód: dopisek
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 15:03   #2984
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
kochana u mnie za wcześnie na czop ja w ogole jego nie biore pod uwagę u mnie dopiero 32 tydzień wiec to w ogole nie wchodzi w gre dlatego chyba tak panikuje siedze i rycze i nie wiem czemu ? ale chyba pojade dla własnego spokoju bo ogólnie ja tą ciążę przechodzę naprawdę dobrze bez szczególnych objawów a dzisiaj tak się dziwnie czuje... ;(
W sumie jeżeli masz się zamartwiać, to może faktycznie jedź.

A ja spadam bo mężuś wrócił z pracy.

01.02.2016
Leoś
Stary 2013-08-27, 15:04   #2985
ladanseuse14
Zakorzenienie

bajka nawilżany papier do doopy czy mokre chusteczki do higieny intymnej?

agusia nie martw się ta krwią, ja mam prawie od początku ciąży tak a czasem to leci i nie może przestać taka ze skrzepami :/ bierz 3 x dziennie rutinoscorbin

Cierpliwosc witam z powrotem

Poli GRATULACJE czekamy na relacje!!!!!!!!
Stary 2013-08-27, 15:05   #2986
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dzisiaj miałam wrażenie, że w toalecie na papierze zobaczyłam coś co przypominało mi cząstkę czopu przeźroczystego? Taki kiślowaty śluz. Nie było tego dużo, ale ten śluz był dla mnie niecodzienny. Gin mi mówił, żeby wtedy nie panikować. Na szczęście mam jutro wizytę i zobaczymy co tam na dole słychać. Tak w ogóle to bardzo boli mnie pipka, mam wrażenie, że jedna jej część jest opuchnięta- boli mnie przy podmywaniu .
Stary 2013-08-27, 15:06   #2987
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
kasa wpłynęła...

Cytat:
cisza tu taka... dalej myśle czy jechać na ip czy zobaczyć co się będzie działo...sama nie wiem...i tak czy siak musze czekać na tż przynajmniej do 19...
jeśli źle sie czujesz to jedź. z tego co opisujesz to nie był czop
Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Policzanki, spora dziewczynka.

A ja i Daria witamy się w 32 tygodniu. Coraz bliżej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 15:07   #2988
your Angel
czyli Endżi

Heloł Foczki, wracam z wygnania AgaZ przyznała, że to faktycznie niefortunne nieporozumienie tak więc już szczęśliwie mogę rodzić z wizażem

No ale ogólnie przestroga - uwaga na klikaczy podczytywaczy, bo nadgorliwość jest wśród nas

Dziękuję za miłe słowa i wsparcie

W kwestii jedzenia ryby podczas kp położna na sr mówiła, że można wcinać te chude

Zaczynam nadrabiać i tymczasem zdaję relację z mojego pierwszego ktg. Strasznie śmieszne badanie, byłam tak ściśnięta tym pasem, że cały brzuch mi skakał od wszystkiego na raz - tętna mojego i dziecka, ruchów dziecka oraz skurczów macicy Wszystko mi chodziło
Aktywność skurczowa była cały czas w granicy 10%, chwilami wskoczyło na 15% czy 20%. Także chyba jeszcze nie rodzę, bu

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-08-27 o 15:09
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 15:12   #2989
ladanseuse14
Zakorzenienie

strasznie się kulam :/ jak chodzę boli mnie nad łonem i ogólnie wszystko na dole, teraz bolą mnie krzyże trochę, masakra ale byliśmy w SP kupiłam 2 paczki Pampersów rozm. 2 (80 szt.) za 29,99 zł jedna! plus tusz do rzęs i bio oil za 21 zł... wogóle jaka walka o te pampki!!!!! i wszyscy z "dwójkami" wychodzili

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Heloł Foczki, wracam z wygnania AgaZ przyznała, że to faktycznie niefortunne nieporozumienie tak więc już szczęśliwie mogę rodzić z wizażem

No ale ogólnie przestroga - uwaga na klikaczy podczytywaczy, bo nadgorliwość jest wśród nas

W kwestii jedzenia ryby podczas kp położna na sr mówiła, że można wcinać chude ryby

Zaczynam nadrabiać i tymczasem zdaję relację z mojego pierwszego ktg. Strasznie śmieszne badanie, byłam tak ściśnięta tym pasem, że cały brzuch mi skakał od wszystkiego na raz - tętna mojego i dziecka, ruchów dziecka oraz skurczów macicy Wszystko mi chodziło
Aktywność skurczowa była cały czas w granicy 10%, chwilami wskoczyło na 15% czy 20%. Także chyba jeszcze nie rodzę, bu
witaj

nie martw się, może się rozkręcić nagle

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

najlepszy był mój nieogarnięty w temacie dzieciowym Dawid: no, to te Pampersy to fajnie nam na trochę starczą, bo liczmy, że około 3 razy dziennie trzeba będzie zmieniać...
jak go tu nie kochać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 15:13   #2990
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
a mi dzisiaj odbiło i uprasowałam sobie pół szafy ciuchów sprzed ciąży z myślą o czasie na "po ciąży" stęskniłam się za moimi szmatkami kochanymi
No ja mam trochę rzeczy do poukładania na półki, choć pewnie w te sprzed ciąży to nie wejdę jakiś czas jeszcze, nawet spory
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 15:13   #2991
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
cieszę się, że już jesteś

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 15:14   #2992
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli faktycznie to Ci pomoże to idź, chociaż jak dla mnie idziesz z czymś zupełnie normalnym. Poza tym im dalej tym gorzej- mało kiedy cała ciąża mija jak z bajki.
Chyba się trochę doszukujesz

Przynajmniej ja nie widzę nic niepokojącego. A dalej już nie czytam bo zaraz zacznę sobie wkręcać i sama będę musiała jechać.

Jeju mój mąż za jakieś1,5hma pierwszy lot. A ja z panikar co nawet jak autem gdzieś ma jechać dłużej to już świruję

Wymianka.
Stary 2013-08-27, 15:18   #2993
ladanseuse14
Zakorzenienie

wrrr moje krzyże..
naprawdę chciałabym już urodzić
Stary 2013-08-27, 15:20   #2994
your Angel
czyli Endżi

Dziewczyny,

Oj Ladan, zazdraszczam Ci, że się załapałaś na tą promo

Akurat nikt ode mnie z najbliższej rodziny nie wyjeżdżał do "dużego miasta" z SP. A mamy tylko jedną malusią paczkę najmniejszych Dad (28 sztuk). I tak sobie uświadomiliśmy, że przy pomyślnych wiatrach MOŻE to starczy na pobyt w szpitalu... W Biedrach pieluchy wymiecione po tej promocji.

A z ciut innej beczki, słyszałyście o tym, że Pampki są nasączane jakąś nawilżającą substancją, od której uzależnia się skóra dziecka? Tzn jeśli od początku będą używane Pampki, to potem po innych pieluchach pojawiają się uczulenia, odparzenia itd? Tak mi mówiła kuzynka tż, nie mam pojęcia czy to nie jakiś mit czy faktycznie coś w tym jest

Mamusia niedługo u mnie ląduje z gadżetem dla wnuka Wyczaiła jakiś przewijak, zobaczymy cóż to za cudo. Do tego jeszcze odstąpi mi swoje większe koszyczki z Ikei. Też się przydadzą na jakieś dzieciowe pierdoły.
Stary 2013-08-27, 15:25   #2995
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,

Oj Ladan, zazdraszczam Ci, że się załapałaś na tą promo

Akurat nikt ode mnie z najbliższej rodziny nie wyjeżdżał do "dużego miasta" z SP. A mamy tylko jedną malusią paczkę najmniejszych Dad (28 sztuk). I tak sobie uświadomiliśmy, że przy pomyślnych wiatrach MOŻE to starczy na pobyt w szpitalu... W Biedrach pieluchy wymiecione po tej promocji.

A z ciut innej beczki, słyszałyście o tym, że Pampki są nasączane jakąś nawilżającą substancją, od której uzależnia się skóra dziecka? Tzn jeśli od początku będą używane Pampki, to potem po innych pieluchach pojawiają się uczulenia, odparzenia itd? Tak mi mówiła kuzynka tż, nie mam pojęcia czy to nie jakiś mit czy faktycznie coś w tym jest

Mamusia niedługo u mnie ląduje z gadżetem dla wnuka Wyczaiła jakiś przewijak, zobaczymy cóż to za cudo. Do tego jeszcze odstąpi mi swoje większe koszyczki z Ikei. Też się przydadzą na jakieś dzieciowe pierdoły.
hahahhah dobrze, że wzięłam w cudzysłów to duże miasto, bo ja w małym mieszkam a SP jest i to bardzo niedaleko a promo jest dziś i jutro

a o pogrubionym nie słyszałam

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

ale powiem wam, że taki bój o ten rozm. 2 był, że masakra - jak w dżungli no i całe CH chodziło z Pampkami rozm. 2 no i zapasy się kończyły - ja wzięłam 2 paczki z 3 widocznych no ale pewnie co jakiś czas dowożą.. ale wkurzyłabym sie gdyby nie było ich akurat kiedy ja przyjdę
Stary 2013-08-27, 15:25   #2996
cotynato
Zakorzenienie

Mój Filip zaczynał na pampach, jechał na pampach, ale jak były krysyzy, ciekawe promocje innych marek i tatusiowi odzywał się wężyk w kieszeni i znosił różne na próbę to każde dupencja małego tolerowała- jednak jedne przeciekały, inne oddawały kupę plecami a jeszcze inne były sztywne, śmierdzące itp więc człowiek i tak do pampów wracał.
Teraz mamy Pampy zamiennie z Daddy i jest ok

Wymianka.
Stary 2013-08-27, 15:26   #2997
vea7
Zakorzenienie

Cytat:

Noooo... normalnie po raz kolejny przekonuję się i głoszę wszem i wobec, że AgaZ dobrym człowiekiem jest

Fajnie, że już jesteś z powrotem

A w ogóle zapomniałam się pochwalić, że kupiłam w końcu ten gruby kocyk bawełniany i powiem Wam, że milusi jest
100% bawełna, a w dotyku jak ciepły miękki polar

I zanabyłam pieluchy BabyDream newborn - jedną paczkę, bo chyba więcej jedynek nie schodzi, prawda?

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 15:27   #2998
cotynato
Zakorzenienie

A jaka to promo, bo jak zwykle nie wiem może po drodze do mamy pojadę koczować z resztą na paczuszkę jaką

Wymianka.
Stary 2013-08-27, 15:29   #2999
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mój Filip zaczynał na pampach, jechał na pampach, ale jak były krysyzy, ciekawe promocje innych marek i tatusiowi odzywał się wężyk w kieszeni i znosił różne na próbę to każde dupencja małego tolerowała- jednak jedne przeciekały, inne oddawały kupę plecami a jeszcze inne były sztywne, śmierdzące itp więc człowiek i tak do pampów wracał.
Teraz mamy Pampy zamiennie z Daddy i jest ok
powiedz mi a jak długo używaliście rozm. 2?
no i ile mniej więcej dziennie idzie?

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A jaka to promo, bo jak zwykle nie wiem może po drodze do mamy pojadę koczować z resztą na paczuszkę jaką
kochana w SP maxi paki Pampersów za 29,99 zł - z 49,99 zł każdy rozm (u mnie 1 w ogóle nie było)
Stary 2013-08-27, 15:29   #3000
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:

W kwestii jedzenia ryby podczas kp położna na sr mówiła, że można wcinać te chude

Super, że szybko Cię przywrócili !!!

Dziewczyny- wypełniam druk Z-3- czy któraś się orientuje jak to jest z 2 umowami? (normalna+zlecenie)

I czy któraś wie jak na druku Z-3 umieścić info o 52 tygodniach urlopu macierzyńskiego?

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości