Panny Młode 2015 cz. 6 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 15:59   #3511
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Ok Ostatnio coraz czesciej sie zastanawiam, jak ta moja dekoracja bedzie wygladac na sali... Bo - wiem, ze wiele z was czegos takiego nie planuje, a na watku z kiczami weselnymi to o czym ja mysle uwazane jest za kicz, ale mniejsza - chcialabym pasy materialu pod sufitem, jednak nie wiem czy przez ten moj szafirowy nie uzyskam efektu ciezkiego sufitu. Tak samo, nie spotkalam jeszcze w 100% odpowiadajacej mi dekoracji za mlodymi. Nie chce niczego na wzor oltarzyka, ale golej sciany tez nie chce...

Mój Tż-t też chce takie pasy materiału podwieszane u sufitu, i z racji że nasza sala jest duża myślę że się na to zgodzę
Stary 2013-08-27, 16:05   #3512
Malwina_89
Zakorzenienie

No hej Beezee

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 16:07   #3513
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
To ja tylko wpadłam bo mam jedna miłą wiadomość.. 13.06 zostaje, zespol jest nasz ;-)

I mam kule i kompa jupi. W czw bd z wami spamowac juz ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O jaaaa, gratuluje!!! wczoraj przekraczając granice zastanawiałam sie nad tym wlasnie, ale zanim zdarzylam napisać straciłam neta i cała drogę meczyla mnie ta niepewność, co z Waszym zespołem ). Wlasnie dobijamy do dover i juz mam zasięg

Stary 2013-08-27, 16:18   #3514
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Ok Ostatnio coraz czesciej sie zastanawiam, jak ta moja dekoracja bedzie wygladac na sali... Bo - wiem, ze wiele z was czegos takiego nie planuje, a na watku z kiczami weselnymi to o czym ja mysle uwazane jest za kicz, ale mniejsza - chcialabym pasy materialu pod sufitem, jednak nie wiem czy przez ten moj szafirowy nie uzyskam efektu ciezkiego sufitu. Tak samo, nie spotkalam jeszcze w 100% odpowiadajacej mi dekoracji za mlodymi. Nie chce niczego na wzor oltarzyka, ale golej sciany tez nie chce...
Viva o ile dobrze pamiętam to masz salę coś na kształt sali domu kultury czy coś z ten deseń prawda? Więc to zazwyczaj są obszerne i wysokie sale dośc skąpe w dekoracji więc żeby nie wyglądała na pustą to myślę że te szarfy pod sufitem to dobry pomysł. W takim wydaniu mi się to podoba no i zgrywa.Byle z rozsądną ilością no ale to się tyczy akurat wszystkiego Bo inaczej jak jest "wystawna" sala no i młodzi jeszcze walą jakimiś takimi cudami i wtedy to wygląda czasem komicznie nawet.
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 16:35   #3515
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez martuha20 Pokaż wiadomość
No my ze względów finansowych poczekamy jeszcze kilka miesięcy ale jak kiedyś pisałam do kilku restauracji to mieli nawet terminy na lato 2014 więc myślę, że spokojnie na kwiecień 2015 na pewno będą tylko myślę, kiedy do Kościoła iść to pozałatwiać? jak tam jakies nauki pozniej poradnia rodzinna czy coś takiego trochę tam też trzeba się nagimnastykować
My w piątek bylismy z TZ w Kościele. Mamy juz termin i na chwile obecna mozemy tylko zrobic kurs przedmalzenski. Z tego co sie orientuje, to najpóźniej na 3 miesiące przed Ślubem trzeba zrobic zapowiedzi i w ciagu ostatnich 3 miesięcy jeszcze drugie zapowiedzi, poradnia i chyba dni skupienia. No i wiadomo spowiedź itp.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
mój jest 2 miesiące później a jakoś mnie ten czas tak popienicza jeszcze "przed chwilą" było ponad 2 lata do ślubu a już jest rok i 9 miesięcy
A nam, o ile sie nie pogubilam, zostało 97 tygodni i 4 dni to brzmi tak blisko!

Stary 2013-08-27, 16:37   #3516
mariamarysienka
Zakorzenienie

Na czym polegają te dni skupienia? One są w każdej parafii?

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 17:06   #3517
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Na czym polegają te dni skupienia? One są w każdej parafii?
Nie mam zielonego pojęcia . Przekazuje tylko to, co pamietam, ze Proboszcz nam mowil w piątek . Z tego co mi sie wydaje, to chyba mozesz znalezc cos na styl rekolekcji dla narzeczonych, ze i kurs przedmalzenski i dni skupienia sa w tym zawarte juz, ale nie wiem- moge sie mylić. Jeszcze sie w tym temacie nie orientowalam .

Stary 2013-08-27, 17:40   #3518
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez pejlin Pokaż wiadomość
Viva o ile dobrze pamiętam to masz salę coś na kształt sali domu kultury czy coś z ten deseń prawda? Więc to zazwyczaj są obszerne i wysokie sale dośc skąpe w dekoracji więc żeby nie wyglądała na pustą to myślę że te szarfy pod sufitem to dobry pomysł. W takim wydaniu mi się to podoba no i zgrywa.Byle z rozsądną ilością no ale to się tyczy akurat wszystkiego Bo inaczej jak jest "wystawna" sala no i młodzi jeszcze walą jakimiś takimi cudami i wtedy to wygląda czasem komicznie nawet.
Zgodzę się z tym,jedyne co jest niefajne to takie błyszczące satyny,ale przecież nie każdy materiał,czy nie każde balony oznaczają kicz od razu.Moze to fajnie wyglądać,jak np. tu http://3.bp.blogspot.com/-F27KQ0a_GS...ding_place.jpg
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 18:10   #3519
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez pejlin Pokaż wiadomość
To prawda, Dom Kultury
O ile sala faktycznie jest uboga w dekoracje i ma najprostszy sufit z mozliwych, ktory prosi sie o cos do ozdoby, tak z ta obszernoscia to srednio. Jak kierowniczka mowi, jest na 120 osob, choc moim zdaniem 150 tez sie swobodnie zmiesci. Jednak znowu, ze sie tak wyraze sufit jest mniejszy od podlogi - juz tlumacze - wzdluz jednego boku sali w odleglosci ok. 2 metrow od sciany sa filary i sufit miedzy ta sciana i filarami jest nizej, niz na reszcie sali, wiec tam materialu juz nie bedzie.
Kurde marudze troche, wiem, ale tak mnie naszlo ostatnio na takie przemyslenia
Swoja droga bylam na niej tyle razy, ale na weselu tylko raz i jak na zlosc nie pamietam jakie byly dekoracje A chcialabym zobaczyc, jak wyglada z tymi szarfami pod sufitem, tylko nie wiem gdzie tego szukac. Bede tam na weselu 7 miesiecy przed swoim, wtedy bede musiala ocenic

Umylam dzis tacie autko A teraz nie wiem co robic... Ktos wypelni za mnie dziennik praktyk? Cholernie mi sie nie chce
Stary 2013-08-27, 18:15   #3520
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Viva a nie masz jakichś zdjec swojej sali? Ja wlasnie przez wzgląd na ewentualne dekoracje zrobiłam niedawno mnóstwo zdjec, na których widac dobrze ściany, sufity itd. . Jak znajde chwile czasu to bede przeglądać i myslec nad tymi dekoracjami .

Stary 2013-08-27, 18:16   #3521
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
To prawda, Dom Kultury
O ile sala faktycznie jest uboga w dekoracje i ma najprostszy sufit z mozliwych, ktory prosi sie o cos do ozdoby, tak z ta obszernoscia to srednio. Jak kierowniczka mowi, jest na 120 osob, choc moim zdaniem 150 tez sie swobodnie zmiesci. Jednak znowu, ze sie tak wyraze sufit jest mniejszy od podlogi - juz tlumacze - wzdluz jednego boku sali w odleglosci ok. 2 metrow od sciany sa filary i sufit miedzy ta sciana i filarami jest nizej, niz na reszcie sali, wiec tam materialu juz nie bedzie.
Kurde marudze troche, wiem, ale tak mnie naszlo ostatnio na takie przemyslenia
Swoja droga bylam na niej tyle razy, ale na weselu tylko raz i jak na zlosc nie pamietam jakie byly dekoracje A chcialabym zobaczyc, jak wyglada z tymi szarfami pod sufitem, tylko nie wiem gdzie tego szukac. Bede tam na weselu 7 miesiecy przed swoim, wtedy bede musiala ocenic

Umylam dzis tacie autko A teraz nie wiem co robic... Ktos wypelni za mnie dziennik praktyk? Cholernie mi sie nie chce
No ale suma sumarum myślę że takie szarfy będą ładnie wyglądać A co do dzienniczka to ja takiego wypełniać nie musiałam tylko kartę praktyk miałam gdzie firma mnie oceniała więc nie pomogę

http://allegro.pl/organza-firana-fir...471208047.html ładne odcienie są , myślę że byłoby dobre na taką dekorację

Edytowane przez pejlin
Czas edycji: 2013-08-27 o 18:19
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 18:22   #3522
olusia92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Olusia ja bym wzięła słodkiego kundelka ze schroniska, ale to ja.
Jak Ty chcesz rasowca koniecznie to zapoznaj się z rasą tzn jej charakterem, chorobami, potrzebami i wybierz to co Ci lepiej odpowiada. Ludzi z forum raczej Ci nie doradzą, to nie wybór pralki ale wybór żywej istoty.I jak będziesz kupowała to pamiętaj tylko od sprawdzonego zarejestrowanego w ZKWP hodowcy.
Znaczy się pies ma być nie dla mnie, tylko dla mojej kuzynki bo z nią wybieramy i oni muszą mieć małego i młodego bo mieszkają w bloku i muszą go odpowiednio wychować. Ja mam 3 w moim życiu owczarka, dwa poprzednie nie były rasowe ten teraz jest rasowy. Jakoś różnicy nie widzę bo na wystawy z nim nie jeżdżę a poprzedniego psa mieliśmy z hodowli od policjanta. Zanim jeszcze weszły w życie te wszystkie przepisy. Dla mnie to że jest rasowy nie oznacza że jest lepszy, nawet ten teraz jest bardziej agresywniejszy od poprzedników z którymi nie miałam problemu. Facet dalej ma hodowle psów choć nie jest zarejestrowany, to nie jest też jakimś złym hodowcą który miesza gatunki albo jakoś źle je traktuje. Jeśli ktoś kocha psy to nie musi być zarejestrowany by dobrze prowadzić hodowlę, a widziałam właśnie szczeniaki od hodowli zarejestrowanych które były traktowane w dużo gorszych warunkach niż hodowla w której 12 lat temu kupiliśmy psa i byłam u tego faceta i miałam ponownie mieć psa od niego tylko miał wszystkie z miotu już zamówione a w najbliższym czasie nie planował krycia żadnej z jego suk. A co do tego, że to nie wybór pralki tylko żywej istoty to sorry ale nie jestem jakimś dzieciuchem który kupuje pieska by mieć zabawkę. O każdego z moich psów dbam, regularnie odwiedzam weta, a to że pytałam to się tylko zapytałam o zdanie bo czytałam że jedna z dziewczyn ma właśnie shih tzu i chciałam poznać jej opinie, bo to co pisze o charakterze danej rasy nie jest jednoznaczne z zachowaniem psa. Bo każdy pies jest inny tak samo z jego charakterem a to wszystko zależy od tego jak go ktoś wychowa. Bo nigdzie w tym opisie charakteru nie pisze że shih tzu są właśnie psami bardzo zazdrosnymi że tak powiem a już kilkakrotnie się spotkałam z taką oceną od ludzi którzy te psiaki mają.

olusia92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 18:39   #3523
iixi
Zakorzenienie

jak miło, że przez parę godzin ledwo jedna stronka zapisana ja jak się położyłam po obiedzie to 2,5 godziny spałam za to takie sny mi się sniły, że hohoh...

widziałam temat z kim po suknię.. ja wezmę rodziców. z mamą mamy inne gusty ale moja nie krytykuje zazwyczaj tego jak się ubieram. I wiem, że w razie co doradzi mi dobrze a i tak przecież kupię to w czym ja się będę najlepiej czuła a tata wiem, że też mi dobrze doradzi i potrzebuje męskiego punktu widzenia

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 18:45   #3524
lolusl
Japońska rzepa

Ja na przymiarki wezmę mamę jak już,albo kuzynkę,ale mama tak czy siak będzie musiała zobaczyć.No i siostrę obligatoryjnie,bo ona zawsze szczerze mówi
It never fails.
Stary 2013-08-27, 18:48   #3525
Kelpie
Zakorzenienie

Jak np. mówię TŻ, że chcę kolorowe buty do sukienki czy takie kwiaty to mówi, że to moja sprawa. Nie w sensie, że się nie interesuje tylko, że właśnie nie chce mnie oglądać przed ślubem w sukience.

Co do motywu przewodniego to myślę, że jak mi coś wpadnie to będzie, a jak nie to zostanę przy kolorze tylko.
Na razie kusi mnie fiolet lub koral. Pewnie będzie ciężko mi się zdecydować.
Na sali z ozdób będą pewnie tylko żywe kwiaty, przynajmniej na chwilę obecną tak myślę. No i wszelkie dodatki wtedy w kolorze.
Sala jest w brązach i beżach.

Z załatwiania my mamy tylko upatrzoną salę i TŻ jakoś nie może się tam dodzwonić po terminy wolne. Potem poszukamy zespołu, kamerzysty i fotografa.
Raz się przerażam ile Wy już macie, a za chwile myślę, że to przecież ile to czasu jeszcze.

Po sukienkę to pewnie z mamą i świadkową lub jakąś koleżanką. Ale myślę, że mama to już po pierwszej selekcji.

Edytowane przez Kelpie
Czas edycji: 2013-08-27 o 18:50
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 18:52   #3526
olusia92
Rozeznanie

Ja suknie mierzyć i oglądać pójdę na pewno ze świadkową i siostrą, rodziców nie biorę bo jeszcze mi płakać zaczną i narzucać swój gust, więc wole nie Choć jestem pewna że z ostateczną decyzją o wyborze sukni nie przyjdzie mi tak łatwo Gdyby było do wyboru jedna z 5 sukni to bym bez problemu wybrała ale gdy będzie ich tyle, to nigdy nie mogę się na jedną rzecz zdecydować. Może z suknią będzie inaczej ale wątpię NA początku chciałam buty pod kolor przewodni - fioletowe, ale coraz bardziej się zastanawiam czy jednak nie lepiej białe.

Stary 2013-08-27, 18:56   #3527
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Jak np. mówię TŻ, że chcę kolorowe buty do sukienki czy takie kwiaty to mówi, że to moja sprawa. Nie w sensie, że się nie interesuje tylko, że właśnie nie chce mnie oglądać przed ślubem w sukience.

Co do motywu przewodniego to myślę, że jak mi coś wpadnie to będzie, a jak nie to zostanę przy kolorze tylko.
Na razie kusi mnie fiolet lub koral. Pewnie będzie ciężko mi się zdecydować.
Na sali z ozdób będą pewnie tylko żywe kwiaty, przynajmniej na chwilę obecną tak myślę. No i wszelkie dodatki wtedy w kolorze.
Sala jest w brązach i beżach.

Z załatwiania my mamy tylko upatrzoną salę i TŻ jakoś nie może się tam dodzwonić po terminy wolne. Potem poszukamy zespołu, kamerzysty i fotografa.
Raz się przerażam ile Wy już macie, a za chwile myślę, że to przecież ile to czasu jeszcze.

Po sukienkę to pewnie z mamą i świadkową lub jakąś koleżanką. Ale myślę, że mama to już po pierwszej selekcji.
Ja bym wybrała koral,bo fiolet jest już troche oklepany wg mnie.Ale to pewnie dlatego tak sądzę,bo nie lubię fioletu za bardzo,bo mi się z księdzem kojarzy zawsze Ale koral super

Ja w sumie wczoraj się tak zorientowałam,że mogę mieć problem 1,5 roku przed z tym wszystkim,co bym chciała Krawcowa,sala,fotograf

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Kurcze,tak patrzę na nasze roczniki i powiem wam,że jestem trochę zszokowana,bo u mnie na studiach ja jestem jedyna,która planuje wziąć ślub w najbliższym czasie A tu sporo 21/22 latek jest.Myślałam,że ja jestem taka hop do przodu ale jak widać więcej nas Cieszę się bardzo z tego
It never fails.
Stary 2013-08-27, 19:01   #3528
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez olusia92 Pokaż wiadomość
Znaczy się pies ma być nie dla mnie, tylko dla mojej kuzynki bo z nią wybieramy i oni muszą mieć małego i młodego bo mieszkają w bloku i muszą go odpowiednio wychować. Ja mam 3 w moim życiu owczarka, dwa poprzednie nie były rasowe ten teraz jest rasowy. Jakoś różnicy nie widzę bo na wystawy z nim nie jeżdżę a poprzedniego psa mieliśmy z hodowli od policjanta. Zanim jeszcze weszły w życie te wszystkie przepisy. Dla mnie to że jest rasowy nie oznacza że jest lepszy, nawet ten teraz jest bardziej agresywniejszy od poprzedników z którymi nie miałam problemu. Facet dalej ma hodowle psów choć nie jest zarejestrowany, to nie jest też jakimś złym hodowcą który miesza gatunki albo jakoś źle je traktuje. Jeśli ktoś kocha psy to nie musi być zarejestrowany by dobrze prowadzić hodowlę, a widziałam właśnie szczeniaki od hodowli zarejestrowanych które były traktowane w dużo gorszych warunkach niż hodowla w której 12 lat temu kupiliśmy psa i byłam u tego faceta i miałam ponownie mieć psa od niego tylko miał wszystkie z miotu już zamówione a w najbliższym czasie nie planował krycia żadnej z jego suk. A co do tego, że to nie wybór pralki tylko żywej istoty to sorry ale nie jestem jakimś dzieciuchem który kupuje pieska by mieć zabawkę. O każdego z moich psów dbam, regularnie odwiedzam weta, a to że pytałam to się tylko zapytałam o zdanie bo czytałam że jedna z dziewczyn ma właśnie shih tzu i chciałam poznać jej opinie, bo to co pisze o charakterze danej rasy nie jest jednoznaczne z zachowaniem psa. Bo każdy pies jest inny tak samo z jego charakterem a to wszystko zależy od tego jak go ktoś wychowa. Bo nigdzie w tym opisie charakteru nie pisze że shih tzu są właśnie psami bardzo zazdrosnymi że tak powiem a już kilkakrotnie się spotkałam z taką oceną od ludzi którzy te psiaki mają.
Dokładnie tez tak myśle. Opis opisem, ale każdy pies moze miec różny charakter. Mam teraz drugiego Owczarka Niemieckiego- szaleniec jakich mało, żywe psisko ze nie wiem. Poprzedni był spokojny, grzeczny, taki typowy pieszczoch . Totalne przeciwieństwa, ale oba genialne . Przy tym szaleńcu, nieraz tęsknię za moim Maluszkiem, który był taki grzeczny i kochany . Ale tez cieżko nam było uwierzyć, ze po takim spokojnym Owczarku trafił nam sie taki krejzol .

Stary 2013-08-27, 19:02   #3529
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Ja bym wybrała koral,bo fiolet jest już troche oklepany wg mnie.Ale to pewnie dlatego tak sądzę,bo nie lubię fioletu za bardzo,bo mi się z księdzem kojarzy zawsze Ale koral super

Ja w sumie wczoraj się tak zorientowałam,że mogę mieć problem 1,5 roku przed z tym wszystkim,co bym chciała Krawcowa,sala,fotograf [COLOR="Silver"]
To dosadziłaś z tym księdzem ale w sumie racja.

Ostatnio mam fazę na koral. Paznokcie ciągle noszę w takim kolorze, ale ciężko mi często znaleźć taki odcień jak mi się podoba.
I pewnie z butami może być problem.

Ja mam nadzieję, że skoro na 2014 są miejsca w salach, a 2015 jest pusty to nie będzie źle...Obym się nie myliła.
Stary 2013-08-27, 19:05   #3530
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze,tak patrzę na nasze roczniki i powiem wam,że jestem trochę zszokowana,bo u mnie na studiach ja jestem jedyna,która planuje wziąć ślub w najbliższym czasie A tu sporo 21/22 latek jest.Myślałam,że ja jestem taka hop do przodu ale jak widać więcej nas Cieszę się bardzo z tego
u mnie wśród znajomych jest wysyp zaręczyn i ślubów aktualnie a większość to 20-21-22 lata w tym roku masę ślubów było, za rok jeszcze więcej. A ostatnio nawet jak weszłam na fb to się zdziwiłam jak zobaczyłam, że koleżanka wzięła ślub bo nawet nie wiedziałam, że ma faceta. Jedynie co mnie dziwi to to, że ludzie decydują się na slub po roku-dwóch znajomości. Ja chyba bym się nie odważyłabym się po tak krótkich czasie (oczywiście dla mnie to jest krótki czas związku, żeby nie było )

BLOG

Stary 2013-08-27, 19:06   #3531
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Ja z wyborem sukni to tylko Mama i Siostra. Mamy wszystkie dosc podobny gust, bez problemu w trójkę mozemy sobie doradzić czy nawet kupować ciuchy . Wiem, ze one szczerze i na pewno dobrze mi pomogą . Zwłaszcza , ze jak mi sie za duzo rzeczy podoba, to cieżko jest mi samej wybrać, z nimi bedzie łatwiej .

Stary 2013-08-27, 19:06   #3532
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
To dosadziłaś z tym księdzem ale w sumie racja.

Ostatnio mam fazę na koral. Paznokcie ciągle noszę w takim kolorze, ale ciężko mi często znaleźć taki odcień jak mi się podoba.
I pewnie z butami może być problem.

Ja mam nadzieję, że skoro na 2014 są miejsca w salach, a 2015 jest pusty to nie będzie źle...Obym się nie myliła.
Na wielkanoc chyba ksiadz ma taką fioletową szatę

Co do pogrubionego - obyś się nie myliła
It never fails.
Stary 2013-08-27, 19:06   #3533
olusia92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Dokładnie tez tak myśle. Opis opisem, ale każdy pies moze miec różny charakter. Mam teraz drugiego Owczarka Niemieckiego- szaleniec jakich mało, żywe psisko ze nie wiem. Poprzedni był spokojny, grzeczny, taki typowy pieszczoch . Totalne przeciwieństwa, ale oba genialne . Przy tym szaleńcu, nieraz tęsknię za moim Maluszkiem, który był taki grzeczny i kochany . Ale tez cieżko nam było uwierzyć, ze po takim spokojnym Owczarku trafił nam sie taki krejzol .

No ja mam to samo, poprzednie dwa łagodne pieszczochy co każdego by zalizały a ten się taki zrobił że nikt do płotu nie może podejść bo go plinuje i nie da by ktoś obcy wszedł. Więc nigdy nie można do końca sugerować się opisem, bo wszystko zależy od wychowania ale i od psychiki psa.

Stary 2013-08-27, 19:08   #3534
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
u mnie wśród znajomych jest wysyp zaręczyn i ślubów aktualnie a większość to 20-21-22 lata w tym roku masę ślubów było, za rok jeszcze więcej. A ostatnio nawet jak weszłam na fb to się zdziwiłam jak zobaczyłam, że koleżanka wzięła ślub bo nawet nie wiedziałam, że ma faceta. Jedynie co mnie dziwi to to, że ludzie decydują się na slub po roku-dwóch znajomości. Ja chyba bym się nie odważyłabym się po tak krótkich czasie (oczywiście dla mnie to jest krótki czas związku, żeby nie było )
Dla mnie rok to jest naprawdę krótko,jak pomyślę na jakim etapie nasz związek był po roku i jakie szczylki związkowe byliśmy,to szok.
To zazdro,ja bym chętnie pooglądała chociaż śluby znajomych,a tu NIC Totalnie nic. Może kwestia specyfiki studiów? Zauważyłam,że np. na lingwistykach (u mnie przynajmniej) często dziewczyny wychodzą wcześniej za mąż,a nawet z brzuszkami biegają. Zazdroszcze im jak cholera
It never fails.
Stary 2013-08-27, 19:10   #3535
Kelpie
Zakorzenienie

myha a jak z kwiatami w kolorze koralu?
Tylko nie róże Chyba, że w mieszanym bukiecie ewentualnie. I takie na sierpień/wrzesień
Stary 2013-08-27, 19:10   #3536
kzb1
Zakorzenienie

Cytat:
Ekhm.... Dzięks
kzb1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 19:13   #3537
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie rok to jest naprawdę krótko,jak pomyślę na jakim etapie nasz związek był po roku i jakie szczylki związkowe byliśmy,to szok.
To zazdro,ja bym chętnie pooglądała chociaż śluby znajomych,a tu NIC Totalnie nic. Może kwestia specyfiki studiów? Zauważyłam,że np. na lingwistykach (u mnie przynajmniej) często dziewczyny wychodzą wcześniej za mąż,a nawet z brzuszkami biegają. Zazdroszcze im jak cholera
haha dokładnie przyjaciółka po roku znajomości się zdecydowała z facetem na ślub i biorą za rok. Jakoś nie widzę tego związku na dłuższą metę ale to ich sprawa ja się pobawię na weselu
a w sumie przeróżnie z tymi osobami biorącymi ślub u mnie, choć jak teraz pomyślę to na pewno więcej pochopnych ślubnych decyzji podejmują humanistki a już na pewno częściej latają z brzuchem. Zazdrościsz ślubów czy brzucha? ja w sumie jakoś nikomu nie zazdroszczę, swoim tempem wszystko robię.

BLOG

Stary 2013-08-27, 19:14   #3538
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Haha, zaczęłam wlasnie rozmyslac, jak mój związek wyglądał po roku- bylismy takie slodziaczki jeszcze dziubaski takie to było urocze zycie, wszystko było takie piękne, bezproblemowe . Szczerze powiem, ze dopiero po roku, ale od zamieszkania razem, byłabym w stanie powiedziec, ze poznaliśmy sie na tyle, ze mozna myslec powaznie o wspólnej przyszłości. Jednak zycie osobno, a po zamieszkaniu razem jest spora różnica.

Stary 2013-08-27, 19:16   #3539
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kzb1 Pokaż wiadomość
Ekhm.... Dzięks
piszę tylko z mojego punktu widzenia, żeby nie było ja nawet w tym wieku bym się nie zdecydowała na ślub po tak krótkiej znajomości. Z doświadczenia wiem, że człowieka po tym roku się nie zna prawie wcale. Jak dla mnie trzeba paru lat, żeby naprawdę poznać człowieka. No i obowiązkowo uważam, ,że trzeba razem zamieszkać bo to też może wiele zmienić. Ale ogólnie rzecz biorąc każdy robi co chce i tyle

BLOG

Stary 2013-08-27, 19:19   #3540
kzb1
Zakorzenienie

Cytat:
piszę tylko z mojego punktu widzenia, żeby nie było ja nawet w tym wieku bym się nie zdecydowała na ślub po tak krótkiej znajomości. Z doświadczenia wiem, że człowieka po tym roku się nie zna prawie wcale. Jak dla mnie trzeba paru lat, żeby naprawdę poznać człowieka. No i obowiązkowo uważam, ,że trzeba razem zamieszkać bo to też może wiele zmienić. Ale ogólnie rzecz biorąc każdy robi co chce i tyle
Rozumiem
No każdy ma punkt widzenia, ale jakoś nie czuję, żebym robiła największy bład swojego życia
kzb1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości