Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 17:21   #2731
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
O, Dadol
taki już duży, że nawet mu ten smoczek nie pasuje

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Co za ciemnota , ojezusmaria musiałam to z siebie wyrzucić, dziękuje za uwagę
genialne zakończenie no fakt, nieciekawie tam masz pod tym względem

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
aha, młody zjadł wczoraj OBIADEK!!! Kawałek cycka z kuraka (nie mam kompletnie dostępu do królika ) kawałek ziemniora i buraka
no to super, rozkręcił się

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
A nie mówiłam Gratki dla Filipka
no, wykrakałaś a co do tej lekarki, to kurde penis wie kogo słuchać, jak co jeden mądrzejszy

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

Ellmi a jak między Tobą i TŻ? już kiedyś miałam pytać?

hmm, pewnie chodzi Ci o tą sytuację z kiedyś, co się nie odzywał tak długo? no to w sumie przegadaliśmy to wtedy i jakoś się naprostowało; teraz już jest ok, nie mam mu nic do zarzucenia tzn. takie kontrolne fochy się zdarzają, co by się miał na baczności

Cytat:
Nie wiem czy widać, ale tutaj mój syn demontuje babce podłoge

http://www.youtube.com/watch?v=2ZpTN...ature=youtu.be
hehe, to porządna ta podłoga, jak ją dzieć rozpracuje ale puzzle świetne, zabawa na cały dzień

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 17:22   #2732
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ale jaja - dziecko koło 11 zapadło w pierwszą drzemkę, po czym obudziła się z płaczem.Wiedziona przeczuciem, że skoro tak płacze to coś ją obudziło i wcale się nie wyspała, przystawiłam do piersi. Odleciała znów i... śpi do tej pory?!
Jezu, chyba pójdę do niej zajrzeć

Czyżbym amerykę odkryła, że skoro dziecko nie budzi się zadowolone to nadal chce spać?
No ..rychło wczas
Lepiej późno niż wcale

Cytat:

Ale mnie moja mama wku, no szału dostanę!" Daj jej CZEKOLADY , posadź przed tv, kapusty jej chciała dac ostatnio, a jak zawzięcie mi opowiada jak to znajoma znajomej daje dziecku WSZYSTKO-normalne zupy na kościach itd, tyle co zmieli i wszystko je, dziecko zadowolone.
Nie mogę z nią wytrzymać, Ola je sobie chrupka, zajęta nim jak nie wiem, to ta ją zaczepia i odkąd mieszkam tu 5 miesięcy tak non stop ma do niej te same teksty, już mogłaby coś nowego wymyślić, w dodatku ona nie umie normalnie mówić do dziecka tylko drze się jak nie wiem, a ja się potem dziwię, ze mnie głowa boli, tv rozkręcone a ta wszystkich przekrzykuje jakby dziecko głuche było. Co za ciemnota , ojezusmaria musiałam to z siebie wyrzucić, dziękuje za uwagę

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Tiramisu wyszło MEGA!!!

bąbel zasypia tylko w mt na plecach

spaliśmy do 10

aha, młody zjadł wczoraj OBIADEK!!! Kawałek cycka z kuraka (nie mam kompletnie dostępu do królika ) kawałek ziemniora i buraka
będę wieczorkiem, kocham was
Ciebie za ciacho i dla Pietraszka z jedzonko

Cytat:

Insolito: ma-sa-kra
Czyli rozumiem, że masz pediatrę, która się NIE dokształca. Wiesz, pewnie się zażenowana poczuła jak wyszło, że ty się interesujesz, masz jakąś tam aktualną wiedzę (dla niej tajemną jak widać) to cię musiała zgasić, bo jak to tak pacjent od lekarza mądrzejszy...
Tak, dokładnie tak to wyglądało Bo walnęła tych najnowszych badaniach i szybko temat zmieniła.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Insolito no jak to tak? Z lekarzem się spierać
Głupia ja

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Mam dokładnie taki sam dzień dziś. Dziecko mi marudzi po wczorajszym szczepieniu a ja jej słuchać nie mogę Dzisiaj jej nagadałam takich głupich rzeczy, że masakra, nie wiem czy wasze dzieci nie jojczą czy wy jesteście oazami spokoju ale ja wymiękam Jak czytam, że dzieci wam usypiają od przytulania... Moja to jest taki antyprzytulas tylko by wykręcała skórę i drapała.

Hmmmm a ja nie mam ani jednej łyżeczki!
Czasem wolałabym być w ciąży: Julianie było lepiej, miała wszystko co było jej potrzebne, łatwo się można było przemieszczać

O matko! Brrrr

Ja też mam kupę ubrań których nigdy nie miała na sobie. Ale wiecie co, niektóre ciuchy to takie debilne są, że szok;/ Szczególnie dla tylko leżących niemowlaków np 56cm. Jak dla dorosłych, niewygodne, niepraktyczne, ja rozumiem, że to ma fajnie wyglądać ale mi szkoda takich poprzebieranych dzieci. Nie mówię, sama ubieram pod kolor czy coś Ale i tak najchętniej wybieram ciągle body i półśpiochy/legginsy
Co do kurtek-ja mam mnóstwo kurtek po szwagierce ale WSZYSTKIE z kapturami, co mnie strasznie irytuje

Ja daję do 4 chrupek dziennie ale Antonio taki zaparty chłopak to chyba jedna mu starczy....

Hej przystojniaku

Matko z córko, wykitowałabym tam.
A mnie czasami TŻ dobija On tak niefrasobliwie podchodzi do wszystkiego a ja jestem ta co się czepia No halo, półroczne dziecko nie może oglądać z nami TV! Ani nie można jej nosić całymi dniami... Trochę brak mu wyobraźni, że to co teraz robimy kształtuje w niej złe nawyki i to bedzie tylko i wyłącznie nasza wina jak się do czegoś złego przyzwyczai....

No to teraz się pasibrzuch zrobi i będzie zajadał jak szalony
Wszystkiego najlepszego
I spóźnione dla Małej

mdleje: Nie strzymie!!!!! Strach mieć takiego pediatrę.

No właśnie, wiem, że już nie zaufam jej w żadnej kwestii

Cytat:
Nie wiem czy widać, ale tutaj mój syn demontuje babce podłoge

http://www.youtube.com/watch?v=2ZpTN...ature=youtu.be
Widać, widać Musi babcia remont zrobić

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 17:27   #2733
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ems kocham Cie

a co do autobusu, to stwierdzili, że jak Ci dziecko wygodnie siedzi w nosidełku, to Ty już nie musisz; to się chyba nigdy u nas nie zmieni

Cytat:
A tutaj obiecane raczkowanie, trochę niemrawe, bo ledwo wstał i już chciał na ziemię
http://www.youtube.com/watch?v=IeCFV...ature=youtu.be
super mu idzie

Stary 2013-08-27, 17:31   #2734
jakajakaja5
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki Witam się w ten pierwszy taki brzydki dzień przepowiadający już jesień.....
My dziś z Krzysiulkiem całkiem fajnie spędziliśmy czas. Najpierw dziecię wyspało sie za wszystkie czasy a potem sruuu na miasto. Musiałam jednak wczesniej pojechać po auto do męża do pracy a że nie chcialo mi sie tachać z osobna fotelika to zapakowalam maliznę w fotelik i na takiej przejściówce na stelarz od wozka Czy wy wiecie że pierwszy raz od niepamiętnych czasów moje dziecko nie jojczyło w wózku!!!!!!!!!!!! toż to szok!!!!!!! No i teraz co? wyspało się czy poprostu niał lepszą widoczność i był zainteresowany swiatem?? Jakie wy macie doświadczenia z wózkami? czy wasze dzieci są w nich grzeczne ( te nie siedzące jeszcze)??

Hje tak przeglądalam pierwszą stronę i nie widzę Marsi ?? ona przecież z grudnia ma Leosia tak???

Lady wszystkiego najlepszego!!!!

A teraz cytowanko sasasasasa

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
no więc już mówię, czemu wczoraj nie wpadłam

Słuchajcie,
Jakis debilny osobnik z sąsiedztwa zaczął palić śmieci u siebie na posesji (nie perwszy raz ), ale wczoraj było apogeum. Zafajdał całe osiedle, było BIAŁO i nie było czym oddychać, w domu mieliśmy dosłownie dym jakby się na chacie paliło. Więc się teść wkurzył i zadzwonił na SM, czekamy godzine on chajcuje dalej jak oszalały a ich nie ma. Wiec ja dzwonie drugi raz i sie pytam kiedy mają zamiar jakąś intwrwencje podjąć i patrol wysłać, a baba mi łaskawie mowi, że nasze zgłoszenie czeka w oczekujących i trzeba czekać. No wiec czekamy KOLEJNĄ GODZINĘ razem już DWIE, a tych czubów dalej nie ma. Koleś jara dalej aż ogien bucha, Julka się drze, bo oddychać nie ma czym na dwór wyjsc nie mogę bo jeszcze gorzej niż w domu. Włączyłam jej wentylator w pokoju żeby troche mielił ten smród. Łaskawcy przyjechali po prawie 2,5 godzinach i to najpierw do nas zamiast do tego zje.ba.
Zanim przyjechali, to juz sie zrobiło ciemno, on sobie pogasił w domu światła i udawał, że nikogo nie ma w domu. Podejrzewam, że ich nie wpuścił, bo palił gdzieś do 22 i miał wszystko w poważaniu.
Ludzie nie mają za grosz rozumu, małe dzieci w domach, chorzy ludzie, a ten pajac napierd....... na całe osiedle:mu r:

jeśli sie sytuacja powtórzy to dzwonie na policje
Normalnie najpierw coś napisałam potem stuknęłam się w łeb i zaczęłam śmiać hehehehehe chciałam ci napisać że do SŁUŻB MIEJSKICH to bez sensu lepiej na STRAŻ MIEJSKĄ hehehehehe ale rzeczywiście to przecież to samo! Ja tam sie nie dziwie że oni nie przyjechali. dziś na osobowicach była interwencja i ci ze straży powiedzieli że maja jeden patrol na psie pole i jakąś tam jeszcze jedną dzielnicę. Więc tak jak inne koleąznki radzę dzwoń na policję może to i nie ich działka ale ponaglą tych ze SM

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Schudłam 3,5 kg a ostatnio diety nie trzymam bo nie mam jak....Igi nie pozwala na jedzenie regularnych posiłków i gotowanie obiadów...ehhh. Biegam za nim tylko, wczoraj zjadłam śniadanie razem z obiadem o 15. Rano jak miał drzemkę to tylko zdążyłam kawę wypić i przygotować coś na obiad. Dobrze że chociaż stoi w miejscu waga i nie rośnie. Jem zdecydowanie za mało teraz i byle co niestety a nie to co powinnam jeść na diecie żeby chudnąć. Wczoraj np. rano kawa i kawałek ciasta , o 15 kotlet panierowany z piersi kurczaka, ziemniaki, sałatka grecka i wieczorem kilka śliwek

Chcę schudnąć jeszcze 3,5 kg, myślę że jak pójdę do pracy to mi się uda...wtedy posiłki mam rozplanowane, jem to co wezmę ze sobą, a obiady będę chyba robiła wieczorem po pracy na następny dzień do podgrzania bo jak inaczej...od razu po pracy muszę coś ciepłego zjeść, mąż też.
Aż żal duszy ściska jak tak piszecie że chudniecie... Ja jak wyszłam ze szpitala z nadwagą 10 kg tak do tej pory ją mam. Tłumaczę sie sama przed sobą że nie mogę iść na diete żeby pokarmu nie stracić ale to są tylko chyba wymówki bo apetyt mam jak koń i wszystko żrę jak żyć ? czym się zapychać by nie tyć i nie stracić pokarmu? O ćwiczeniach raczej mowy nie ma bo nie mam w ciągu dnia czasu a wieczorami padam..... poradź coś ......

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
hej kochane,
ja zaraz jade do miasta po pamperosy do SP i jeszcze pare innych rzeczy, które są w promocji, tzt mnie zabije za te zakupy ale może jakoś sie uratuje
Amelonik usnęła wczoraj o 20 i chyba tylko 2 razy cycollino był a teraz znowu sobie drzemkę ucieła. O 10 jade ją zawieźć do t. ,wiecie co, ostatnio jak byłam cały dzien na miescie to dostała zwykły bebilon 2 (taki w saszetkach kupuje bo mi się nie opłaca kupować całego pudełka) i nie boli jej brzuszek po nim, a juz nie będę odciągać laktatorem, zresztą na samą myśl.... to aż mi się coś robi jak wróce na studia, to będzie dostawała kaszkę dodatkowo bo teraz jej nie daje.
Spryciula a gdzie takie saszetki można dostać tak w razie W ??

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Hej

Nadrobiłam, ale nie mam ochoty ani weny cytować i odpowiadać.

Mała, nie wiem o co chodzi u Ciebie, ale ja dzisiaj też mam dzień z
W taki dzień, jak ten, nienawidzę siebie jako kobiety i matki, i nie wiem dlaczego Bóg pokarał mną Polę. Jestem beznadziejna, a ktoś inny na pewno by się lepiej nią opiekował.

Odezwę się może wieczorem. Papa
Głupolek jesteś! Jak tak możesz myśleć ??? A kysz złym myślom

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Jesteśmy w poradni rehabilitacyjnej na kontroli po zdjęciu szelek i jest ponad 2h opóźnienia! co za idioci! Zapisują pacjentów co 15min a jedną osoba w gabinecie po 40min !

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Totalna nie odpowiedzialność !!!! skandal

Cytat:
W tyłeek chcesz?
Marsz do klubu się wypisać, żeby ulżyło zamiast się biczować!
Dziewczyny wszystko już napisały.

*

U nas tak samo. Tylko, że zasypia przy piersi jedząc - jak za bardzo się szarpie to bujam trochę, jak nie pomoże to na chwilę odkładam : poprzewraca się z pleców na brzuszek, poraczkuje, troszkę zmęczy - znów podnoszę i przystawiam i wtedy już zazwyczaj zasypia. Ale ewidentnie muszę w wyciszaniu pomóc.

Fewciu: współczuję
Neti ja chcę wszystko!!

A kurczę coś mi się podziało, chyba coś z żołądkiem - boli trochę, kotłuje się, mam stan pod gorączkowy, odbija mi się jak żulowi jakiemuś... od wczoraj mnie trzyma, nie wiem co ja zjadłam?
Więc siedzę i miętę piję na okrągło.
Jak masz taką suszoną prawdziwą mięte to napij się jej, a jak nie to zwykłą chamską pepsi lub colę z puszki im wiecęj będzie miala gazu tym lepiej i wypij jednym duszkiem mi wiele razy pomogło ( zaznaczam ja średnio pijąca napoje z kofeiną )

Cytat:
brak słów

aha, wczoraj tż mi opowiadał historię kolegi z pracy (jego matka jest lekarzem i mu opowiedziała), że kiedyś trafiło do nich dziecko pogryzione przez szczura. Matka spakowała dziecko do wózka stojącego na korytarzu w bloku. Dziecko płakało, wrzeszczało, potem dopiero się okazało, że w wózku był szczur, który gryzł to dziecko. Dziecko zmarło
Straszne to co piszesz....Od kiedy maly się urodził granica moich nerwów i wytrzymałości na czyjąś krzywdę bardzo się przesunęła. kiedyś było mi wszystko jedno teraz bardzo ruszaja mnie takie historie...

Cytat:
Ale mnie moja mama wku, no szału dostanę!" Daj jej CZEKOLADY , posadź przed tv, kapusty jej chciała dac ostatnio, a jak zawzięcie mi opowiada jak to znajoma znajomej daje dziecku WSZYSTKO-normalne zupy na kościach itd, tyle co zmieli i wszystko je, dziecko zadowolone.
Nie mogę z nią wytrzymać, Ola je sobie chrupka, zajęta nim jak nie wiem, to ta ją zaczepia i odkąd mieszkam tu 5 miesięcy tak non stop ma do niej te same teksty, już mogłaby coś nowego wymyślić, w dodatku ona nie umie normalnie mówić do dziecka tylko drze się jak nie wiem, a ja się potem dziwię, ze mnie głowa boli, tv rozkręcone a ta wszystkich przekrzykuje jakby dziecko głuche było. Co za ciemnota , ojezusmaria musiałam to z siebie wyrzucić, dziękuje za uwagę
Przerażają mnie takie słowa bo to strach zostawić dziecko z doroslym! A niech jej coś do glowy wpadnie i poczęstuje woje dziecko czymś a potem sie nie przyzna bo przecież nie wolno ehhhhh masz możliwość zostawić Olę z kim innym jak zajdzie taka potrzeba?

Cytat:
Lekarka mnie zszokowała. Mówi :proszę posadzić dziecko do badania" no to ja jej, że on jeszcze sam nie siada więc go nie sadzam. A ona: "jak to ? Przecież on ma już 7 miesięcy, to trzeba sadzać, pokazywać,że tak można, jak najwięcej ma być w tej pozycji. Obkładać poduszkami, sadzać na kolanach Mówię, że wszędzie mówią, żeby tak nie robić, że dziecko jak będzie gotowe to samo siądzie. to mi powiedziała, że według najnowszych badań należy sadzać i już Szkoda mi już było czasu na dyskusje tą babą
Jak masz szansę to spitalaj od takiej lekarki!!!! To to niedouczone, leniwe i głupie!!!! Tylko krzywde może wyrządzić dziecku
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 17:32   #2735
Delicjanka
Zakorzenienie

hejooooooooooos!
ale ludzi w SP, każdy się rzucał na pampersy w tym JA! ale wyszłam z tym co chciałam zrobiłam naleśnikosy iiiiiiii czas ogarnąć szafę.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 17:33   #2736
hje
Zakorzenienie

Jaka, Marsi sama zdecydowała, że nie chce być na liście.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 17:34   #2737
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość

Spryciula a gdzie takie saszetki można dostać tak w razie W ??

Jak to jedna z moich wykładowczyń powiedziała : W Rosmenie za ok 2.90

o rety, ale mnie nosi, moje libido wróciło na dobre aaaaaaaaaaaaaaaa

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-08-27 o 17:38
Stary 2013-08-27, 17:55   #2738
hope01
Zakorzenienie

Elllmi na szczęście z tym smokiem nie często jest. Jak beczy i nie da się go uspokoić, do zasypiania i na maruda. Zmieniam mu często żeby sie do jednego nie przyzwyczaił

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 18:35   #2739
hje
Zakorzenienie

Cisza...
Stary 2013-08-27, 18:43   #2740
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
ale chyba nie ma mozliwosci wypadnieci? przeciez musiałaby podskoczyc?

l:
ja tam wole nie ryzykowac

Ewcia teraz wogóle leżeć nie chce - tylko stać, i jak ja mam ją uśpić ????
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 18:50   #2741
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Cisza...
ja jestem zaczytana...
Stary 2013-08-27, 18:54   #2742
Lenova
Wtajemniczenie

Dostałam okresu -boli tak jak przed ciążą,o mały włos nie zemdlałam z bólu dziś,do tego jest tak obfity jak nigdy. Leże dzisiaj tylko i umieram a mieliśmy z Blanka na basen iść. Blanka też maruda ciągle kwęka :-(

Odnośnie spotkania: to ja niestety odpadam bo Wojtek jutro musi pójść do pracy ,zrobić jedno zlecenie i nie wiadomo ile mu się zejdzie . Kurdę

Buziaki dla solenizantów naszych ukochanych!

Rozważamy kupno nosidła ale nie bardzo nas stać, u nas jest taki komis i tam jest mei tai north za 190 zł-co o tym myślicie??
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 19:01   #2743
e_vel
Wtajemniczenie

dziękujemy za życzenia i przesyłamy buziaki Hani, Marcinkowi i Kubusiowi...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 19:18   #2744
hje
Zakorzenienie

Przypomniało mi się.
Charliz, a ja Cię ciąża nie będę straszyć Mnie też strasznie jajniki rwą, ale jak się podnoszę z kucania albo siadu podpartego... Jak boli, to ojesus

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Pola śpi godzinę i nie wiem, czy to drzemka czy już na noc...
Stary 2013-08-27, 19:40   #2745
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
To coś pokręciłam, ale na pewno pisłaś cos o jakimś filmiku Michałkowym czy znów kręcę
A no mówiłam że muszę Miśka nagrać jak je

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam już tego dosyć:-( nie wiem co robić,jestem kompletnie załamana i bezradna. Z nocy na noc jest coraz gorzej, w ciągu dnia też problem ze spaniem a raczej z uspaniem. I ona nie płacze tylko steka, o ile płacz wywołuje we mnie współczucie tak takie 'khy' doprowadza mnie do szału . Nawet na rękach jej źle, nie daje się przytulić tylko się napina i odpycha ... Boże co ja mam robić?!

---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ----------

A jak ją teraz uspałam? Ciężkim rockowym brzmieniem ,głośnym na full o 5 nad ranem..po 2godz stekania.
Bidusie dwie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
no więc już mówię, czemu wczoraj nie wpadłam ...
Następnym razem policję wzywaj, co za dupek chyba bym zabiła

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Lady 100 lat!!!

ale dzis dzamprezowy dzien!
wszystkiego najlepszego dla:
Majeczki evel
Hanusi Bokeh
Marcinka nomen
Kubusia nancy
Przyłączam się!

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

ale mam wkur*** od rana

Kiedyś na fb po kolejnej nieprzespanej nocy napisałam : a były czasy, kiedy nie spanie przez prawie całą noc nazywałam "zabawą"... i taki chłopak, młodszy ode mnie, nie dzieciaty mi kuwa pisze jak ci tak żle to można było troche w cześniej pomyślec dzieci to nie nowość zagotowało mną normalnie!!!

a dwa to Allegro - kupiłam przedmiot u kolesia - miał pozytywne komentarze ale mało i 3 tydzień już zero kontaktu i zero przesyłki. A na jego koncie doszły same negatywy i konto zawieszone napisałam do All i mi opdisali ze wysłali ostrzeżenie i ze MOGĘ zgłosić sprawę na policję

ale jestem zła
Palant. Współczuję oszusta

Cytat:
Ciężka sprawa, u nas na usypianie najlepiej działa cyc, żadne przytulanie, głaskania, noszenia nie pomagają
U nas tak samo, zastanawiam się co będzie jak nie będę mogła sama uśpić. Ale w sumie moja mama umie go uśpić a rękach.

Lady, 100 lat!

Mieliśmy koszmarną noc, nawet za czasów noworodkowych tak źle nie było Cały czas cyc i cyc, a jak nie to przewracanie się z boku na bok i w nońcu płacz. Dwa razy musiałam bujać na rękach, o 24 i 3, a między tym cyc. Oczywiście pobudka po 6. Zastanawiam się co mogło być powodem.
Mieliśmy dziś też szczepienie, na szczęście następne dopiero w styczniu. Płakusiał bardzo, ale w domu już był taki jak zwykle.
Mamy skierowanie na badanie krwi, TSH, mofologia, żelazo i m0cz. Boję się Kazała poczekać po szczepieniu ze 2 tygodnie.
Pochwalę się co upolowałam
Idę dalej nadrabiać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0080.jpg (43,8 KB, 16 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 19:44   #2746
insolito
Zadomowienie

Cytat:

Jak masz szansę to spitalaj od takiej lekarki!!!! To to niedouczone, leniwe i głupie!!!! Tylko krzywde może wyrządzić dziecku
Właśnie nie bardzo jest gdzie I tak jak dzieje się coś złego to konsultuje z prywatnym pediatrą. W tej przychodni przynajmniej są miłe pielęgniarki i komfort po szczepieniu, a nie tak jak w poprzedniej musiałam karmić Piotra przy drzwiach wejściowych w środku zmiy

Cytat:
ja jestem zaczytana...
I ja

Cytat:
Dostałam okresu -boli tak jak przed ciążą,o mały włos nie zemdlałam z bólu dziś,do tego jest tak obfity jak nigdy. Leże dzisiaj tylko i umieram a mieliśmy z Blanka na basen iść. Blanka też maruda ciągle kwęka :-(

Odnośnie spotkania: to ja niestety odpadam bo Wojtek jutro musi pójść do pracy ,zrobić jedno zlecenie i nie wiadomo ile mu się zejdzie . Kurdę

Buziaki dla solenizantów naszych ukochanych!

Rozważamy kupno nosidła ale nie bardzo nas stać, u nas jest taki komis i tam jest mei tai north za 190 zł-co o tym myślicie??
Współczuje

Elmi, odnośnie kurtki, to mój mąż nie wiem, że kupiłam, a już na pewno nie wie za ile

Hope, śliczny Dadolo

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 19:55   #2747
charlizz
Zadomowienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Zaraz oszaleję, od godziny usypiam Olesława! Na polecach źle, na brzuchu źle, stęka i stęka przy tym, rzuca się po całym łóżku wrrr :/

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 20:04   #2748
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
taki już duży, że nawet mu ten smoczek nie pasuje

genialne zakończenie no fakt, nieciekawie tam masz pod tym względem

no to super, rozkręcił się

no, wykrakałaś a co do tej lekarki, to kurde penis wie kogo słuchać, jak co jeden mądrzejszy

hmm, pewnie chodzi Ci o tą sytuację z kiedyś, co się nie odzywał tak długo? no to w sumie przegadaliśmy to wtedy i jakoś się naprostowało; teraz już jest ok, nie mam mu nic do zarzucenia tzn. takie kontrolne fochy się zdarzają, co by się miał na baczności

hehe, to porządna ta podłoga, jak ją dzieć rozpracuje ale puzzle świetne, zabawa na cały dzień
haha ach Ty przebiegła Gabrielo
Cytat:
Jaka, Marsi sama zdecydowała, że nie chce być na liście.
a czemu? Bo ja nie w temacie... :/

laurko obu nocka po szczepieniu była znośna i piękne łupy trzymam też kciuki za badania
fewciu jak po kontroli?
nawijko jak tam praca?
debrah zaczytałam się w Twoją książkę...

Kubulesław uśpiony, ciekawe na jak długo bo zawsze jak zaśnie ze smoczkiem iten mu potem wypadnie to się budzi
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 20:05   #2749
bokeh
Zakorzenienie

Hania zasypiała na stojąco o 18 30 no to skapitulowałam i dałam jej wczesniej mleczko i do spania... i co? właśnie się obudziła..... I kiedy teraz pojdzie spac?
Stary 2013-08-27, 20:06   #2750
nancykenator
Zakorzenienie

aaaa no i moje konto zubożało o te prawie 3 stówki, chyba póki co nie kupię sobie wachlarzy i paneli do mieszkania
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 20:11   #2751
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

hej hej!

wpadłam na chwilkę, poczytałam, ale nie cytowałam, wybaczcie

byłyśmy dziś z Anną w SP, ale kurde, tyyyle ludzi, że Ania się wystraszyła i zaczęła się drzeć jak nigdy! wyszłam bez niczego
potem przyszedł TŻ z pracy i pojechaliśmy na zakupy-bo nie mieszczę się w żadne moje spodnie u co? d.pa!!! jestem za olbrzymia żeby coś na siebie znaleźć

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 20:14   #2752
Delicjanka
Zakorzenienie

zachciało mi sie porzadków, aaaaaaaaaaaaaaaaa jak mi sie nie chce tego konczyc

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-08-27, 20:31   #2753
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Fewciu, przykro mi

nie'wiem, co z tym spotkaniem mazowszanki?

.

Przepraszam, że przeze mnie nie wypaliło spotkanie Ale możecie się i tak spotkać przecież?

No ja jutro odpadam, ale od poniedziałku pasuje mi każdy dzień, nawet codziennie możemy się widzieć

Cytat:
A jak wracałam w autobusie to wszyscy posadzili na siedzeniach a my stałyśmy.....
kultura ludzka nie zna granic!

Cytat:
A tutaj obiecane raczkowanie, trochę niemrawe, bo ledwo wstał i już chciał na ziemię
http://www.youtube.com/watch?v=IeCFV...ature=youtu.be

Cytat:
No i teraz co? wyspało się czy poprostu niał lepszą widoczność i był zainteresowany swiatem?? Jakie wy macie doświadczenia z wózkami? czy wasze dzieci są w nich grzeczne ( te nie siedzące jeszcze)??
moja jest absolutnie anty-moblina, bo wózek be, nosidło be, fotelik be

Cytat:

Kochana kładź termofor na brzuszek żeby nie bolało!
a wiecie... wstydliwa sprawa, ale ja mam już okres dwa tygodnie!!! z przerwą 4 dni. i teraz znowu od tygodnia. Mam się martwić???

Cytat:
Zaraz oszaleję, od godziny usypiam Olesława! Na polecach źle, na brzuchu źle, stęka i stęka przy tym, rzuca się po całym łóżku wrrr :/

zasnęła??

Cytat:
fewciu jak po kontroli?
miło, że pytasz SUPER! Blanka jest zdrowa, lekarka ją wychwaliła, że potrafi więcej niż dziecko w jej wieku i po szelkach powinno umieć. Więc już nie jęczę Powiedziała też że ma czas żeby usiąść do 8 m.ż., potem właśnie mamy kontrolę jeszcze.
Blanka była w ogóle atrakcją przychodni, wszystkich zaczepiała, do każdego się śmiała, moja mała śmieszka

Cytat:
Hania zasypiała na stojąco o 18 30 no to skapitulowałam i dałam jej wczesniej mleczko i do spania... i co? właśnie się obudziła..... I kiedy teraz pojdzie spac?
Nasza nas tak wczoraj załatwiła, zasnęła o 19.30, obudziła się po pół godziny z wielkimi oczami i gotowa do zabawy, poszła spać po 21.30.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 20:32   #2754
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
hej no! ja mieszkam blisko

Ja dziś wzięłam Hanie w nosidło i poszłyśmy do centrum , miałam też plan iść do lumpa-poszłam nic nie było.... potem jeszcze się przeszłam po targu kupiłam pomidkorki, podgrzybki(na jajecznice) serki kozie takie naturalnie robione

A jak wracałam w autobusie to wszyscy posadzili na siedzeniach a my stałyśmy.....
To chodź na spacer

Ja tez byłam w lumpkach dziś, może gdybym ważyła ze 30kg więcej to coś bym kupiła Na jaki targ w końcu chodzisz?

Hope ale Daduś fajny jakieś zacięcia budowlane widzę

Insolito uściski dla Piotrusia poszczepienne

Na obiad Ewcia dostała szpinak i tak Jej smakowało, że się nawet z uszkiem podzieliła
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 20:33   #2755
bijkora
Rozeznanie

Hej Słoneczka moje ********
Ale tęskniłam. Wcale nie wiem co się u Was dzieje, ale ten wątek nadrobię od początku. Paweł zablokował mi wizaz, pudelki, alllegro itd. Zebym się uczyła.

Matura poprawkowa była trudniejsza od tej w maju ale....

Póki co wyliczyłam sobie 60 kilka % z tych wyników,które sa na necie.
O tak się wzięłam za siebie

Już nigdy was nie opuszczę ...
Nawet mi się śniło że mnie wywaliłyście całkiem.

Dziękuję za te kciukasy.Przydały się

Włosomaniaczka

Stary 2013-08-27, 20:34   #2756
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A moja ma 7 m i tydz. i nie siedzi, nie mówiąc o siadaniu Wyluzuj
u mnie jest to samo

ale za to pelza jak oszalaly i z takim zapalem
co najgorsze jak wychodze tylko z pokoju to jest placz i zaraz pelznie za mna tyle ze z takim placzem

wasze dzieci tez tak maja?
moj maz sie smieje ze maly nie ma jeszcze oscietej pepowiny

Cytat:
Moja Amelka tez juz ma! PALEMKE malutka, cieniutka ale jest
cudna jest

Cytat:
Jutro Bijkora ma poprawkę z matmy i wróci do nas! tak więc trzymamy kciuki!
trzymamy chyba sie spoznilam

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dziękuje kochana od razu lepiej

Pytanka mam
1. Do kiedy zamierzacie podawać witamine D3?
2. Czy wasze maluchy śpią jeszcze przy zapalonej lampce?

Patrzę za okno i jesień widzę
teraz w lecie nie dawalam, zaczne zaniedlugo do roku na pewno

ja juz lampki nie swiece, mam zaslony troche nie do konca zasloniete na oknie zebym cokolwiek widziala

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Prawie zapomniałam Mała wszystkiego dobrego z okazji urodzin! Pociechy z Oskarka
dolanczam sie do zyczen

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello, sorry,że tak wpadam jak po ogień ale nie miałam wcześniej czasu a zaraz już wyjeżdzamy na wakacje

bedę bardzo za Wami tęsknić, może uda mi się gdzieś podczytać co u Was

a co do wesela, to było cudowne ale niestety nie potrafiłam się bawić wiedząc,że moje maleństwo jest beze mnie i bez cycusia, i pomimo iż nie karmiłam ponad dobę przez cału wieczór wypiłam ze 3 l ....wody mineralnej

a mały dał sobie radę beze mnie
KOCHAM WAS PAPAPAPA
udanych wczasow

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wybaczcie, ze tak dzis biadole, ale dziewczyny, jestem w czarnej d*pie

Jak wiecie planowalam bronic sie we wrzesniu.
Ostatnio napisalam kilka kolejnych stron mojej pracy (musze to robic w czytelni, bo ksiazki, z ktorych korzystam nie sa dostepne w wypozyczalni) i wyslalam promotorce.
Dzis dostalam odp, ze wszystko ok itd ALE obrona jest 4 wrzesnia.
A ja mam 2/3 pracy, 30 pytan do nauczenia, a od jutra szpital..................

Nie moglam pisac pracy wczesniej, bo TZ caly czas pracowal i nie mial kto zostac z malym. Teraz ma L4, wiec chcialam to wykorzystac, ale nie spodziewalam sie, ze obrona bedzie tak szybko!!

Dodatkowo czytelnia jest czynna tylko w tygodniu (do godziny 15 :/), w weekendy nie, takze zostalo mi naprawde niewiele czasu....

Takze jestem zmuszona przesunac ten szpital (juz mam wyrzuty sumienia....).
Bo przeciez jak wyjdziemy to bedzie czwartek/piatek i wtedy juz na pewno nie zdaze
Kochana nie miej zadnych wyrzutow tylko pupa w troki i do roboty, dasz rade napisac i na pewno sie obronisz a po odronie najpierw to oblejemy na watku a pozniej pojdziecie do szpitala

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 20:35   #2757
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
zachciało mi sie porzadków, aaaaaaaaaaaaaaaaa jak mi sie nie chce tego konczyc
Ja wlasnie pomylam gary, odkurzylam i pomylam podlogi jestem z siebie dumna, a TZ u t. ....
Dobrze doczytalam, ze mialas dzis nalesniki? My tez, z czekolada. TZ wmusil we mnie 3- prawie xD

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 20:35   #2758
s i l v e r
Zakorzenienie

Łaaał. W szoku jestem. Nie było mnie pół dnia i tylko 2 strony to mi się podoba

idę czytać
Stary 2013-08-27, 20:36   #2759
elllmi
Zakorzenienie

maturzystka nam wróciła
na pewno dobrze Ci poszło i będziesz miała z głowy

Stary 2013-08-27, 20:46   #2760
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Hej Słoneczka moje ********
Ale tęskniłam. Wcale nie wiem co się u Was dzieje, ale ten wątek nadrobię od początku. Paweł zablokował mi wizaz, pudelki, alllegro itd. Zebym się uczyła.

Matura poprawkowa była trudniejsza od tej w maju ale....

Póki co wyliczyłam sobie 60 kilka % z tych wyników,które sa na necie.
O tak się wzięłam za siebie

Już nigdy was nie opuszczę ...
Nawet mi się śniło że mnie wywaliłyście całkiem.

Dziękuję za te kciukasy.Przydały się

jak pięknie to brzmi.... "i że cię nie opuszczę...."

super że jesteś zadowolona ! na pewno dałaś radę !

WIdziałam jakie Nadia ma włosy ło jezusie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości