|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
i obys po ślubie czuła tak samo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
przez pierwsze dwa lata to było wszystko takie słodkie, urocze i w ogóle słiiiiit. Potem się zaczęło prawdziwe życie związkowe. Pierwsze większe kłótnie, sprzeczki, fochy. Nie zawsze jest tak kolorowo jak na początku związku. A mieszkanie ze sobą to też inna bajka już. Choć my akurat większych problemów z tym nie mieliśmy. ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
ale życzę Ci, żeby później też tak było i zostało Ci to myślenie ![]()
|
|
|
#3543 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
W moim roczniku jakoś nie ma wielkiego wysypu ślubów czy zaręczyn. Z tego co zaobserwowałam, to większość moich znajomych hajta się w wieku 24-27 lat, jak dla mnie idealny wiek na ślub
Nie wiem, czemu, ale zwykle szokują mnie osoby 20-22 letnie biorące ślub. W mojej pokręconej głowie jest to strasznie wcześnie Może dlatego tak mi się to nie podoba, bo większość takich osób jest niesamodzielna i żyje na koszt rodziców, co dla mnie jest naprawdę dziwne, skoro zdecydowali się na ślub Aczkolwiek wiem, że są osoby, które bardzo wcześnie osiągnęły samodzielność i wtedy niech się żenią kiedy chcą Oczywiście zaznaczam, że to tylko moja opinia, żeby nie było zaraz najazdu na mnie A tak w ogóle to na ostatnim weselu PMka miała pomarańczowe buty. Tż był tym absolutnie zachwycony i ciągle pytał czy na naszym weselu też będę miała kolorowe
|
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie znowu największym koszmarem byłoby zostać młodą mamą
|
|
|
#3546 |
|
Zadomowienie
|
Czeeeść!
Muszę się pochwalić, że postawiłam ostatnią kropkę w licencjacie. W KOŃCU GO SKOŃCZYŁAM. Czas najwyższy. :P Jeśli mogę jeszcze wrócić do ubioru Pana Młodego i Panny Młodej to... Mój TŻ ma świetny gust i już dawno sobie postanowił, że na swój ślub kupi garnitur Hugo Bossa. Mnie tam wszystko jedno, jemu w każdym dobrze, ale jemu się marzy marka. Aha. I jeszcze zanim zapytałam o muszkę to zostałam wyśmiana, więc się nie wychylam. Z resztą, wszystko mi jedno co będzie miał pod szyją, byle się dobrze czuł. A ja chcę oczywiście zrobić wielką wycieczkę po salonach sukien ślubnych i z mamą i z przyjaciółkami, ale jestem prawie przekonana, że będę szyć swoją suknię. Po pierwsze - chciałabym, żeby była... i długa i krótka, czyli jedna spódnica będzie księżniczkowa, a druga krótka, do kolan, na przebranie. Mam nadzieję, że to jest do zrobienia... No i postanowiłam, że moja suknia nie będzie jakaś super droga, super by było się zamknąć w 1500 zł. U mnie wysyp ślubów w moim roczniku i niżej, a wyżej jeszcze więcej. Same zaręczyny. Co wchodzę na fejsa to ktoś zmienia status. I to są ludzie którzy są ze sobą po kilka lat i po kilka miesięcy. Cóż, ja jestem z moim bardzo krótko, ale nie widzę problemu w tym wszystkim, jeśli oboje mamy te same cele i dobrze nam razem. Naprawdę nie czuję się idiotycznie z tym, że wyjdę za mąż za faceta z którym będę w dniu ślubu trzy lata. |
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
my po zamieszkaniu razem tez specjalnych problemow nie mieliśmy, przyszło gładko, ale czasami mój TZ potrafi wkurzyc. Dlatego teraz mu mowie, ze moge mu zadecydować nowa piosenkę Pink- True love słowa czasami idealnie do niego pasują . A ten młotek sie z tego cieszy, mówiąc, ze drugiego takiego fajnego nie znajde i pogadali . Dzisiaj w ogole na promie pozyczylam mu moja ukochana poduszkę... Jedziemy za Londynem juz, zaczęłam myśleć o tej mojej poduszce i wpadłam w panikę, ze jej nie ma w zasięgu wzroku, wiec z przyslowiowa "morda" na TZ "gdzie moja poduszka!?!? Jak ja zostawiłes na promie to ślubu nie bedzie! A Tobie nogi z tylka powyrywam!!!". TZ wybuchnąl śmiechem jak głupi i śmiał sie ze mnie przez dobre 15 minut. Cham. Sprobowalby zostawić gdzies moja poduszkę :[Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
A co do tego, że na początku jest cukierkowo itd. Powiem Wam, że im dłużej ja i Tż jesteśmy razem tym lepiej nam się układa
Na początku w sumie nie wiedzieliśmy jak się do siebie zabrać Myślę, że to też przez tą odległość i wojsko, do którego trzeba mieć masę cierpliwości i naprawdę ciężko jest którekolwiek z nas wyprowadzić z równowagi ![]() I w sumie na początku związku zupełnie nie myślałam o naszej przyszłości, jakoś nie było takiej strasznej euforii, motylków itd Dopiero po 1,5 roku obojgu nam zaczęło zmieniać się myślenie.
|
|
|
|
#3549 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się że nie raz słyszałam że dni skupienia są bardzo rzadko wymagane, niektórzy nie słyszeli nawet o tym, a w naszym mieście to wymaga na pewno.. :P Cytat:
niby dużo ale jest to z klasą zrobione Cytat:
i przepraszał że tak wyszło i wgl.. że go tamci przetrzymali i się nie odezwali bla bla :P ale byłam cała w skowronkach!! ![]() Cytat:
faktycznie ale hm.. co do butów.. to w sumie rzadko też się chyba teraz spotyka.. aczkolwiek rok temu albo może z 2 lata już była moda na ten kolor chyba i na pewno były ![]() Cytat:
Co do 2.. też dzisiaj taka sytuacja :P patrze ktoś zmienił kolejny raz status związku i nazwisko na facebooku.. i też nei wiedziałam że ten ktoś faceta miał :P co do 3.. kolejny raz powtórzę małżeństwo moich rodziców- pół roku się znali gdy ślub brali, nie wpadli sobie że tak szybki ślub- a jest to piękne małżeństwo z 24 letnim stażem uwielbiam na nich patrzeć ![]() Cytat:
ale ze względów typowo racjonalnych.. najpierw wyksztaałcenie i praca.. ii niestety.. ale przed 30 to już mus! :Pp.s. podpisujemy właśnie umowę z kamerzystą :P tzn wysyłamy mu elektronicznie :P I miłe zaskoczenie :P o ile fotograf za surówkę chce ileś tam kasy, tak kamerzysta surowy materiał dostarcza gratis :P Edytowane przez joasia-a Czas edycji: 2013-08-27 o 19:51 |
||||||
|
|
|
#3550 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
spodziewałam sie, ze bedzie gorzej, a tu luzik nawet sie uśmiechał czasami haha ![]() Super z tym zespołem! a kamerzyste kogo macie? I video w końcu greg? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
25 to ja będę miała w dniu ślubu (tzn no.. będzie 24 i jakieś 10 miesięcy heh :P) ale w sumie TŻ juz mi mówił że po ślubie to od razu staramy się o dziecko
ale wiadomo jak to jest ze staraniem.. tym bardziej że tyle lat już tabsy ![]() A Ty ile będziesz mieć w dniu ślubu ;> bo ostatnio mało uwaznie forum śledziłam :P |
|
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
. U mnie w Rodzinie "najpopularniejsze" sa śluby, ze Panna Młoda ma 26-27 lat. Ja bede miec mniej bo zostanie mi prawie 3 miesiące do 26 . A z dziećmi do nie wiem, az tak dokładnie to nie planowaliśmy . Zobaczymy jak inne rzeczy sie poukladaja i jakie warunki miec będziemy .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Tabsy nie utrudniają zajścia w ciążę, wręcz przeciwnie - już nie raz słyszałam o przypadku, gdzie tuż po odstawieniu kobieta zaszła w ciążę
Wtedy podobno jest coś na zasadzie odkręcenia nagle wody w kranie, że jajniki działają ze zdwojoną silą i też jest większa szansa na bliźniaki, a z tego co mi się kojarzy to Ty byś chciała
|
|
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo po kolędzie już 2 razy u mnie był heh :PKamerzysta to poznańskivideostudio.. dość dużo bierze ale TŻ powiedział że ten albo wgl :P A co do grega to jeszcze się wstrzymuję.. niby TŻ kazał mi pisać.. ale mówi że do foto nie jest przekonany ale może być.. więc może jeszcze się rozglądnę.. żebym była pewna:P Edytowane przez joasia-a Czas edycji: 2013-08-27 o 20:07 |
|
|
|
|
#3556 |
|
Wtajemniczenie
|
Helołes
Idę się kapać poczytam jak wrócę. Napiszę tylko,ze miałam dziś wyjechać do siostry ale nie pojechałam bo mi się syn pochorował. Jakiegoś wirusa złapal plus zapalenie spojówek. Ma tak spuchnięte oczko,ze wygląda jakbym go biła w domu. Eeehh
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak.. bliźniaki to moje marzenie
|
|
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czemu ale mnie przeraża myśl, że w wieku 25 lat miałabym mieć już dziecko
tyle, że wiadomo wszystkie to wpadki ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
... A na poważnie to kurcze lipa . Mi tez dzisiaj cos z oczami sie dzieje, ciagle lzawia i pieka choc u mnie to pewnie alergia/ zmęczenie.A ile greg bierze i co ma w pakiecie, który Was interesuje? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3561 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- A co do tabletek,to wolę nie ryzykować.Koncerny farmaceutyczne mamią nas pięknymi reklamami,a potem nagle umieralność na raka,niepłodność itp Ja bym sobie w życiu nie wybaczyła brania tabletek,jakby moje dziecko urodziło się chore,albo miałabym jakieś problemy z ciążą,bo tak naprawdę,to nigdy nie bedziemy wiedziec,czy to działa źle czy nie.
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() standardowo przygotowania, błogosławieństwo, kościół, zabawa do 1, plener w tym samym lub innym dniu plus nie mniej niż 350 zdjęć, album ze 150 zdjęciami, prezentacja i sesja narzeczeńska albo dodatkowe 50 zdjęć do pleneru (i chyba jak coś to tą wersje wybralibyśmy)to jest najdroższy pakiet- 2300 plus 600 zł ta surówka.. więc 2,9 razem no to akurat myślę że to jest dobry wiek :P
|
|
|
|
|
#3563 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
znam ten bol i ten wyglad:banghead:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
. Oferty, ktore my dostawalismy to od reki były wyższe . Ale juz raczej wybraliśmy .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3565 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6
wrocilam
![]() i tak bardzo nie ogarniam co sie dzialo :c |
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Atomowka współczuję
![]() Joasia wydaje mi się, że oferta całkiem sensowna Myha pamietam, że do Ciebie były pytania o trwałość kwiatka do włosów i kwiaty w kolorze miętowym i koralowym ![]() Ech, właśnie się dowiedziałam że moje jutrzejsze urodziny spędzę na pogrzebie wujka. Niby widziałam go tylko ze 3 razy w życiu, ale mój tata był z nim blisko i chce, żebym z nim pojechała. Edytowane przez mariamarysienka Czas edycji: 2013-08-27 o 20:38 |
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze szukam :P a nuż coś mnie zachwyci i cena będzie ok (właśnie coś mnie zachwyciło :P) tylko no w sumie teraz cena dla mnie (bo dla TŻta nie ) ważna.. bo skoro kamerzyste mamy za prawie 4 tys ;p |
|
|
|
|
#3568 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
koralowe: roze, gozdziki, mieczyk, lilia, gerbera, tuilipan.... duzo duzo duzo \mietowy: gozdzik glownie. |
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
uhm.. strasznie przykro.. akurat jeszcze w urodziny..
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
No ja na będę miała 25 lat na ślubie cywilnym a 26 na kościelnym
Zawsze chciałam być młodą mamą, no a latka lecą niemiłosiernie i dlatego postaramy się o dzidziusia wcześniej ![]() Co do ślubów w młodym wieku mam przykład mojego kuzyna, który ożenił się dwa lata temu a jest miesiąc ode mnie starszy (rocznikowo rok) W tym roku złożył pozew o rozwód, nie z jego winy, no ale pobrali się po roku może dwóch latach związku, wielka miłość przynajmniej z jego strony, zapatrzony w nią jak w obrazek, jego rodzice i siostra nie znosili jej, ja jej zresztą też nie polubiłam, bo straszna paniusia z niej, co to nie ona na wszystkich z góry patrzyła, jeszcze przed ślubem, chociaż rodzice im wesele organizowali bo oni studiowali, ona kłóciła się z teściową, bo miało być wszystko tak jak ona chce. No i się pobrali, ślub i wesele bajeczne, super wszystko było. Po ślubie zaraz zachciała mieć dziecko i mimo że kuzyn nie za bardzo chciał to jednak się zgodził, on pracował i studiował ona też się uczyła, przenieśli się do Krakowa. Po tym jak urodziła dziecko, skończyła się miłość, bo ona chciała się bawić z koleżankami a on był przeciwny. On dużo pracował a ona miała pretensję że nie ma czasu dla niej. No i zabrała dziecko i wróciła do rodziców. Później wystąpiła o alimenty. Tak teraz mój kuzyn nie może dziecka odwiedzać, bo ona mu nie pozwala... Szkoda mi go, bo chłopak na prawdę w swojej pracy jest świetny, zdolny a teraz to wrak człowieka, przytył zaniedbał się i żyje tylko pracą... Mi się wydaję że ona po prostu chciała tylko mieć huczne wesele i dziecko, skoro to dostała to już męża przestała potrzebować...
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

dziubaski takie
ale życzę Ci, żeby później też tak było i zostało Ci to myślenie 

Myślę, że to też przez tą odległość i wojsko, do którego trzeba mieć masę cierpliwości i naprawdę ciężko jest którekolwiek z nas wyprowadzić z równowagi
One są w każdej parafii?
Ja bym sobie w życiu nie wybaczyła brania tabletek,jakby moje dziecko urodziło się chore,albo miałabym jakieś problemy z ciążą,bo tak naprawdę,to nigdy nie bedziemy wiedziec,czy to działa źle czy nie.