|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
. Tutaj ciagle neta tracę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6
ale mnie Tż wymęczył
dziś mnie spytał czy z nim ćwiczyć będę bo mu będzie łatwiej i będzie miał więcej motywacji więc zaczęliśmy dziś i już mnie boli wszystko ale w sumie to tak pozytywnie boli a do tych ćwiczeń ja dodam od jutra jeszcze jedne swoje które kiedyś robiłam bo mi tęskno za nimi więc chyba bedę wymęczona przez najbliższe dni aż się znowu nie przyzwyczaję do ćwiczeń jedynie mam nadzieję, że waga mi bardziej nie spadnie choć to raczej złudne nadzieje ![]() teraz dla relaksu film
|
|
#3573 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra powoli czytam
zuzulka dzięki wielki za pomoc, szczególnie za te zestawienie koloru fioletowego z innym. U Nas raczej będzie zimny fiolet, ciemny, intensywny. I serio da się ogarnąć wszystko, ja wszystko w 8 msc ogarniam ![]() Martuha ja bym na Twoim miejscu też jeszcze nie robiła przygotowań, masz sporo czasu. Od czego zacząć? Od sali i kościoła resztę powoli później ogarniać. A co do nauk to nie jest takie straszne, z reguły jak są nauki to jest tez przy okazji poradnia przedmałżeńska. Nauki mozecie spokojnie na jakieś 4-5 msc przed zrobić. My akurat wybraliśmy weekendowe, czyli tylko jednen week Nam zajmą ale one są płatne. Te normalne trwają około 2-3 msc spotkania z reguły raz w tygodniu są. Nudnylogin gratuluję podpisanej umowy z salą ![]() Ja tez nie lubię balonów na sali, aczkolwiek ostatnio zaczęły mi sie podobać takie pojedyńcze helem pompowane z jakimś fajnym ozdobnym sznureczkiem. Pejlin a my z TŻ ciągle rozmiawiamy na temat tego czy będa winietki i raczej nie będzie, w sumie to chyba na pewno nie będzie. Jak czasami czytam jak ludzie piszą jak wyglądało zajmowanie miejsc przez gości to się za głowę łapie. Na szczęście z moją rodziną przeżyłam już tyle wesel więc wiem jak sie zachowują w tym momencie. Pejlin możesz mi powiedzieć jak u Ciebie będzie z tą lawendą? Tzn co będziesz miała? Pejlin my też razem mieszkamy ale robimy istny cyrk. Tzn na noc przed ślubem TŻ wraca na noc do domu rodzinnego i przed ślubem dopiero ze swoimi rodzicami przyjedzie. Viva ołtarzyk za Młodymi zawsze mnie rozwala kompletnie. Ja planuje zrobić jakiś napis, pytanie tylko jaki? Chce wyciąć z tektury literki i je albo włóczką albo tasiemką fioletową opleść, mam nadzieję,ze to fajnie będzie wyglądało. Magda dni skupienia? Pierwsze słyszę, u Nas czegoś takiego nie ma. Olusia spoko nie pisałam tego,żeby Cię obrazić. Nigdzie nie pisałam,ze nie dbasz o psy. Po prostu sama musisz zdecydować jaki pies bardziej pasuje do Twojej kuzynki. I zgadzam się najlepiej porozmawiać z kilkoma właścicielami jakie są ich psiaki, jak się zachowują, jak z pielęgnacją. A po suknie jadę z przyjaciółką która będzie moją druhną ( mam nadzieję). Sama ma ślub we wrześniu więc i dla siebie będzie patrzyła. Lolusl serio fiolet jest oklepany? Ja to w ogóle w ślubym klimacie nie siedzę to nawet nie wiem. Myślałam,ze czerwień i ewentualnie coś miętowego robi szał na weselach. Ja u siebie zauważyłam,ze większość ślubów jakie są to z wpadki. Serio zawsze mnie to dziwi i zastanawia. Choć i tak nie ma ich super dużo. I z reguły są to osobo w wieku nieco starszym tj powyżej 24 rż Co do stażu związku to ja zawsze miałam takie myśli i zasadę, że po 4-rech latach facet ma się określić. Tzn nie wcześniej ale po 4 rech latach moze próbować,ze mną rozmawiać poważnie. Teraz wiem,ze to jednak sporo moze dlatego,ze już stara dupa jestem N91adine gratuluję ukończenia licencjatu ![]() Tabsy nie przeszkadzaja w zajściu w ciąże, tzn nie ma dodatkowych problemów po ich odstawieniu. Ixii tak bywa. Jeden babki czują to wcześniej, inne później a jeszcze inne nigdy. Takie życie, teraz nie czujesz,ze chcesz malucha i moze Ci już tak zostanie? Nie każda kobieta musi być mamą. Ja pamiętam dzień w którym się dowiedziałam,ze jestem w ciąży Do tejo pory jestem zdziwiona swoją reakcją ![]() Dzięki za życzonka powrotu do zdrowia dla synka, mam nadzieję,ze bęzie lepiej bo jutro jednak ruszamy do siostry.
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 6
Ja na roznych stronach sie dowiedziałam, ze sa dni skupienia, poradnia, no i wiadomo kurs (podczas którego czasami juz te dni skupienia sa "odbebnione").
To jaka była Twoja reakcja na wieść o ciąży? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3575 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda Twojego kuzyna.Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
. Zamrozilismy ja na miesiąc, bo ponad 3 tygodnie nas nie było, a tu jest od 1 do 1, wiec jeszcze z tydzien musimy poczekać na odmrozenie kart . Wracamy teraz z postanowieniem, ze od nowa bierzemy sie za siebie i w grudniu przyjedziemy do Polski szczuplejsi .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to czekam ja właśnie napisałam maile z prośbą o oferty do chyba 6 osób teraz.. poczekamy zobaczymy Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, spadam spać. Jutro musimy rano wstać, bo na ten pogrzeb musimy dojechać ponad 100 km, do tego kupić wiązankę i przy okazji na trasie kładą nową nawierzchnię, więc korki są niesamowite. Mam nadzieję, że nie naspamujecie nie wiadomo ile
|
|
|
|
#3580 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Nie chcialabym tez dekoracji z organzy, srednio mi sie podoba, wole jakis nieprzezroczysty material. A co do popularnych kolorow, tez w moim odczuciu fiolet jest najczesciej spotykany, sama bylam na 3 weselach, gdzie dekoracja byla w jego odcieniach i czytajac rozne watki na Wizazu mozna poznac duza liczbe zwolenniczek fioletu
|
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
internet non stop, zero wyjazdów, jedynie prace mam, ale to nie przeszkoda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3582 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogromna radość, ale taka naprawdę przeogromna.
Serio zrobiłam jeden test pozytywny ale że robiłam wieczorem to trochę się bałam,że źle wyszedł. Rano powtórzyłam i wyszedł znowu pozytywnie. To był week. Jeszcze nie szalałam, ale już szukałam na szybko lekarza prywatnego który to potwierdzi.W niedzielę poszłam z przyjaciółką do lekarza ten potwierdził ciąże. Jak wyszłam to miałam takie rumieńce na twarzy z radości,ze wyglądałam jakbym sporo na słońcu wypiła alkoholu Miał pierwszy dowiedzieć sie TŻ ale jak tylko spotkałam ( zaraz po wizycie ) narzeczonego owej przyjaciółki nie wytrzymałam i się pochwaliłam. ![]() ![]() Przez telefon nie chciałam rodziców mówić, a wiedziałam,ze w poniedziałek mnie odwiedzą. W pracy usiedzieć nie mogłam, patrzyłam na zegarek i chciałam lecieć wszystkim krzyczeć że będę miała dziecko. Jak wpadłam do domu ( rodzice już byli) wparowałam jak torpeda do kuchni i krzyknęłam " Hej mamo, jestem w ciąży:" Mama nie nie uwierzyła, bo już kiedyś ją oszukała. Pokazałam jej jednak testy i wyniki badania ginekologicznego, mama zapytała cieszysz się? A ja na to " spójrz na mnie i sama sobie odpowiedz" i zaczęłyśmy skakać obydwie w kuchni. Jestem tak zaskoczona swoją reakcją, bo choć z TŻ byliśmy na to przygotowani,ze tak powiem to jednak jakoś nigdy nie było tak,że siedziałam i marzyłam,ze chciałabym mieć już dziecko, czy coś podobnego. A ucieszyłam sie co najmniej jakby Nam sie udało po wielu latach walki z bezpłodnością w końcu zajść. No i jeszcze dodam,ze okres ciąży był dla mnie jednym z najlepszych okresów w życiu. Czułam się świetnie, ale czułam się niezwykle piękna i seksowna. Ahh cudowne czasy
Edytowane przez Atomoowka Czas edycji: 2013-08-27 o 21:59 |
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
mam nadzieje, ze jak kiedys dowiem sie, ze spodziewamy sie dziecka to wlasnie taka to bedzie reakcja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Atomoowka My tak samo robimy przed ślubem. Ja jadę do siebie i TŻ do siebie. Tylko że my mamy do siebie 120 km i on przygotowania chce mieć w domu u siebie, ale przecież nie będzie potem w samochodzie w garniaku ślubnym siedział i chce szybko się przebrać u mnie. A dodatkowo to 3/4 rodziny będzie z nim jechało bo wszyscy nocują u niego. Może mu się odwidzi.
Trochę bez sensu to, ale skoro chce wyjechać z domu rodzinnego to to uszanuje. |
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 6
I to jest moment, kiedy cieszę sie, ze w Polsce mieszkamy niedaleko od siebie
. TZ mieszka w centrum, ale ze to blok, to chce jak najszybciej sie stamtąd zwijac i jechac do mnie, na PERYFERIA/ WIEŚ (wciaz w granicach miasta, tylko wszyscy sie śmieją, ze moja dzielnica to juz nie miasto ). No i całe terefere i inne takie takie bedą u mnie w domu, a potem Kościół .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- A i coraz bardziej biorę pod uwage, ze ktos z Rodziny nas bedzie woził, bo zawsze to pare stowek w kieszeni zostaje , a w Rodzinie coraz ładniejsze auta maja, to kto wie co na 2015 bedzie .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Uffff........ ogarnęlam meile związane z festynem i wstapiłam na chwilkę do was
Siostra mojej bratowej bierze w tą niedzielę ślub i będzie mieć motyw zieleni, jak sie uda to wam jakieś zdjęcia spreparuję, kilka pomponów mam jej zrobić, bo choć sali nie miała stroić, to odwołał ktoś ślub w sobotę i te teraz jednak chciałaby dołożyc kilka dupereli od siebie. |
|
|
|
#3587 |
|
Rozeznanie
|
ok przejrzałam 4 strony i chyba nie dam rady więcej dzisiaj
więc pokolei, to co zapamiętałam to:1,winetki- nie brałam ich pod uwagę, wydawało mi się dziwne takie ustawianie kto gdzie ma siedzieć, tak jakby "niegrzeczne", ale po ostatnim weselu gdzie była bitwa o miejsca, jednak chyba się na nie zdecydujemy ![]() ![]() 2. dekoracja- prosta, kwiatowa kolor: koral bez balonów, serpentynek i innych gadżetów ![]() 3. ciąża- ja bardzo bym się cieszyła na wieść o dziecku i myślę, że tż również. jednak nie wiem czy podołalibyśmy finansowo. Lepiej poczekać z tym do 2015 również od kilku lat biorę tabletki, mam nadzieję że wszystko będzie ok kilka razy miałam je odstawić, bo nasłuchałam się, że są niby szkodliwe... ale nie jestem gotowa na niespodziewaną ciążę-dlatego je biorę...4. Związki- myślę, że staż związku ma znaczenie...my jesteśmy razem 4 lata i wciąż się poznajemy jak sobie przypomnę początki jak byliśmy ze sobą rok...dzieciaki :Pod 2 lat mieszkamy razem- nie wpłynęło to znacząco na związek. Jednak lepiej zamieszkać razem, by lepiej poznać nawyki drugiej osoby i stwierdzić czy da sięz nimi żyć
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
haha ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
Tż niby wie jak jest ale wiem, że chce dziecko kiedyś więc nie wiem jakby się potoczyły losy jakbym jednak nigdy się nie poczuła gotowa. I tak zawsze chciał 2 dzieci i już pogodził się z tym, że max będzie jedno. A jak się dalej potoczą sprawy pokaże przyszłość. Na razie o tym nie myślimy bo jesteśmy za młodzi (wg nas ;p ) i zgodnie twierdzimy, że za około 10 lat dopiero nadejdzie ten czas, żeby o tym pomyśleć. a jaka była Twoja reakcja? Bo jestem bardzo ciekawa a jak ja bym się teraz dowiedziała, że jestem w ciąży bo wpadliśmy to mój świat by chyba się rozsypał na milion kawałków...
|
|
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() szukałam wątku no i znalazłam... aż się zdziwiłam że już 6 ![]() nieźle nieźle... ![]() może na początek się przywitam i tak pomyślałam że może coś napisze o sobie/o nas... tak będzie chyba grzecznie ![]() więc jesteśmy razem ponad 7 lat, ja 23 lata, mój TŻ 25... zaręczyny były w czerwcu tego roku ślub planujemy na sierpień 2015. jesteśmy na etapie poszukiwania sali. więc część z was z tego co się zorientowałam jest już po tym etapie więc byłabym wdzięczna za pomoc. o co pytać przy szukaniu sal ? kiedy jeździć oglądać i resztę ważnych rzeczy na które zwrócić uwagę... będę wdzięczna na wszystkie rady bo my kompletnie się w tym wszystkim nie orientujemy i nie wiemy jak się zabrać za to wszystko ![]() od ceny w sumie zależy czy zrobimy jedno czy dwudniowe... z góry dziękuje za pomoc
|
#3591 | |||
|
Zakorzenienie
|
łosz dopiero wróciłam i idę zaraz spać, nie wiem czy ja jutro wstanę
![]() Cytat:
![]() ![]() no my 3 piętro, z bagażami jak idę też mi windy brakuje! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() witam nową pmkę i od razu dobranoc ![]()
|
|||
|
|
|
#3592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. Nasze rodziny też spokojnie się na weselach zachowują jednakże różnie może być z życzeniami i wtedy jak się każdy rozsadzi po miejscach to może się okazać że osoby które powinny być daleko od siebie wylądują obok siebie a do tego dopuścić nie mogę i nie chcę. A poza tym wydaje mi się że to sympatyczny wkład naszej pracy do tej imprezy a nie wparowuję na salę papu tanty tany i heja do domu... ![]() 2. Lawenda wszędzie w bukiecie , we włosach, i na stołach(tu jeszcze pewna nie jestem czy sama czy połączona z czymś) 3. Każdy robi jak uważa dla mnie to kompletnie bez sensu no i dom rodzinny mojego TŻ jest 140 km od Naszego mieszkania. Poza tym jak pisała wyżej nikt nam nie będzie towarzyszył w mieszkaniu no chyba że ktoś nam zrobi niespodziankę ale nie planujemy. Mamy po prostu inne podejście ![]() Aaa i witam nową PM-kę. Na 1 stronie możesz podpatrzeć co która z Nas ma załatwione, tylko ostrzegam że kilka z Nas ma sporo więcej niż tylko salę , ot tak wystrzeliłyśmy do przodu
Człowiek jeśli zamierza żyć bez życia i kochać bez miłości, jest szaleńcem. Edytowane przez pejlin Czas edycji: 2013-08-28 o 07:42 |
|
|
|
|
#3593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
![]() Witaj! ![]() Skad mniej wiecej pochodzicie? ![]() U nas niestety jednodniowe wesele to koszt ok 40 tys a co dopiero 2 dzien heh Cytat:
a kolor mietowy? :pHaha.. Ja jak ide z bagazami albo z wielkimi zakupami to na 3 pietrze czesto wymiekam hah.. A tu jeszcze jedno ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3594 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6
witajcie
mam pewien dylemat i tak pomyślałam, że napiszę do Was. Nie jest on związany ze ślubem, no ale to chyba wybaczycie Krótko mówiąc: czy zdecydowałybyście się na bycie chrzestną dla dwójki dzieci, które urodziły się w tym samym roku? ja bardzo długo nie byłam chrzestną dla nikogo...a teraz mam być dla dwójki malców, nie wiem czy dam radę. A najgorsze jest to, że nawet jakbym chciała wybierać to bardzo trudno bo obydwie rodziny są mi baaaardzo bliskie i nie wiem co teraz zrobić co o tym sądzicie? Miłego dnia!! ja idę jeść śniadanko ;P
|
|
#3595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W zasadzie się rozpisałam a powinnam byłą zacząć od pytania w jakiej kwestii ewentualnego "nie dania" rady się obawiasz ?
|
|
#3596 |
|
Rozeznanie
|
dzięki za odp
no ciężko określić jak rodzice się na to zaopatrują, ale wiadomo, że chrzestny raczej kupuje "coś lepszego" na roczek czy inne okazje.no i raczej generalnie obawiam się, że finansowo nie podołam jedni rodzice wiem, że raczej nie będą mnie traktować jak worek pieniędzy. Ale drugim rodzicom zdarzało się sypnąć teksty typu: "no szykuj się chrzestna" (w sensie kasy), albo jak jakiś drobiazg kupiłam małemu to : " no to już pierwszy prezent od chrzestnej" ;/, albo że ojciec chrzestny mu kupił to i tamto już. rozmawiałam o tym z mamą malucha, ale ona powiedizała, że niby chodzi o obecność, a nie o prezenty. Tylko co ja mam sobie myśleć, jak oni takie teksty mi zapodają.Dla mnie bycic chrzestną to tak jakby bycie świadkiem chrztu, no i właśnie częstsze widywanie się z dzieckiem, obecność w ważniejszych uroczystościach. Ale dla niektórych to tylko dodatkowy portfel na utrzymanie dziecka ;/ :P
|
|
#3597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rodzice małego powiedzieli że tego nigdy za dużo a kupować kolejne ciuchy czy gryzaki dla maluszka bez sensu. Ale to raczej rozsądne no i nie było wymogu że Pampersy muszą być bo im się zupełnie nie sprawdzały tylko takie jedne z biedronki .A starszej chrześnicy (teraz 2 klasa podstawówki) to kupuje jakieś duperelki do malowania bo ma dziecko talent a najczęściej ją gdzieś po prostu zabieram, basen, wycieczki czy takie tam.
Człowiek jeśli zamierza żyć bez życia i kochać bez miłości, jest szaleńcem. Edytowane przez pejlin Czas edycji: 2013-08-28 o 09:03 |
|
|
|
|
#3598 |
|
Rozeznanie
|
Mam jeszcze chwilę do namysłu, bo dzidziuś się jeszcze nawet nie urodził. Jeszcze raz porozmawiam z jego mamą i jej naświetle konkretnie sprawę. Ja wiem, że oni chcą mnie ze względu na zaufanie i bliską relację jaka nas łączy, ale chyba też liczą na jakieś wsparcie finansowe, którego ja im nie udzielę, a na pewno nie przez najbliższe kilka lat. bo sama muszę się ustatkować finansowo, planujemy przecież ślub i własne mieszkanie, a pieniądze z nieba nie spadają. Teraz praktycznie całe nasze pieniądze pochłania wynajem mieszkania
![]() Nie wiem, ciężko mi odmówić, muszę się porządnie zastanowić i porozmawiać z przyjaciółką. Nie chcę mieć potem niezręcznych sytuacji na święta czy urodzinki typu: chrzestna słabo się postarała
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
martuha naprawdę głupia sytuacja.. i w sumie ja też bym chyba nie chciała być chrzestną w takiej rodzinie gdzie rodzice niby żartem ale wspominają o prezentach..
Też bym spróbowała odmówić.. bo jednak później 2 komunie w jednym roku np? 2 18.. ;p a na to to już i później dzieci trochę patrzą (Tzn zależy jak są nauczone).. Ja jestem chrzestną.. ale to głównie pomagam siostrze.. z tym że ona ma problemy finansowe.. więc np teraz jak idzie do pierwszej klasy to pomagałam wyprawkę do szkoły skompletować, jakiś plecak kupić.. wcześniej to też raczej rzeczy które były na bieżąco potrzebne.. i oczywiście pilnowanie, zabieranie do siebie i tym podobne.. |
|
|
|
#3600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i z tym wychowaniem to skoro już teraz sypią takimi tekstami to strach się bać czego zażyczą sobie dla dziecka na komunię.... Sorki nie zamierzam nikogo obrażać ale jakoś tak mi to pachnie trochę...
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

. Tutaj ciagle neta tracę 

dziś mnie spytał czy z nim ćwiczyć będę bo mu będzie łatwiej i będzie miał więcej motywacji
jedynie mam nadzieję, że waga mi bardziej nie spadnie choć to raczej złudne nadzieje
Szkoda Twojego kuzyna.

Maniaczka Yankee Candle