Panny Młode 2015 cz. 6 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 21:01   #3571
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
A wy na kogo się zdecydowaliście się ;> podpisaliście umowę ;>
Ja jeszcze szukam :P a nuż coś mnie zachwyci i cena będzie ok (właśnie coś mnie zachwyciło :P) tylko no w sumie teraz cena dla mnie (bo dla TŻta nie ) ważna.. bo skoro kamerzyste mamy za prawie 4 tys ;p
Za 4h będziemy w Edi to napisze do Ciebie na priv . Tutaj ciagle neta tracę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-27, 21:14   #3572
iixi
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6

ale mnie Tż wymęczył dziś mnie spytał czy z nim ćwiczyć będę bo mu będzie łatwiej i będzie miał więcej motywacji więc zaczęliśmy dziś i już mnie boli wszystko ale w sumie to tak pozytywnie boli a do tych ćwiczeń ja dodam od jutra jeszcze jedne swoje które kiedyś robiłam bo mi tęskno za nimi więc chyba bedę wymęczona przez najbliższe dni aż się znowu nie przyzwyczaję do ćwiczeń jedynie mam nadzieję, że waga mi bardziej nie spadnie choć to raczej złudne nadzieje

teraz dla relaksu film

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 21:20   #3573
Atomoowka
Wtajemniczenie

Dobra powoli czytam

zuzulka dzięki wielki za pomoc, szczególnie za te zestawienie koloru fioletowego z innym. U Nas raczej będzie zimny fiolet, ciemny, intensywny.
I serio da się ogarnąć wszystko, ja wszystko w 8 msc ogarniam

Martuha ja bym na Twoim miejscu też jeszcze nie robiła przygotowań, masz sporo czasu. Od czego zacząć? Od sali i kościoła resztę powoli później ogarniać.
A co do nauk to nie jest takie straszne, z reguły jak są nauki to jest tez przy okazji poradnia przedmałżeńska. Nauki mozecie spokojnie na jakieś 4-5 msc przed zrobić. My akurat wybraliśmy weekendowe, czyli tylko jednen week Nam zajmą ale one są płatne. Te normalne trwają około 2-3 msc spotkania z reguły raz w tygodniu są.

Nudnylogin gratuluję podpisanej umowy z salą

Ja tez nie lubię balonów na sali, aczkolwiek ostatnio zaczęły mi sie podobać takie pojedyńcze helem pompowane z jakimś fajnym ozdobnym sznureczkiem.

Pejlin a my z TŻ ciągle rozmiawiamy na temat tego czy będa winietki i raczej nie będzie, w sumie to chyba na pewno nie będzie.
Jak czasami czytam jak ludzie piszą jak wyglądało zajmowanie miejsc przez gości to się za głowę łapie. Na szczęście z moją rodziną przeżyłam już tyle wesel więc wiem jak sie zachowują w tym momencie.

Pejlin możesz mi powiedzieć jak u Ciebie będzie z tą lawendą? Tzn co będziesz miała?

Pejlin
my też razem mieszkamy ale robimy istny cyrk. Tzn na noc przed ślubem TŻ wraca na noc do domu rodzinnego i przed ślubem dopiero ze swoimi rodzicami przyjedzie.

Viva ołtarzyk za Młodymi zawsze mnie rozwala kompletnie. Ja planuje zrobić jakiś napis, pytanie tylko jaki? Chce wyciąć z tektury literki i je albo włóczką albo tasiemką fioletową opleść, mam nadzieję,ze to fajnie będzie wyglądało.

Magda dni skupienia? Pierwsze słyszę, u Nas czegoś takiego nie ma.

Olusia spoko nie pisałam tego,żeby Cię obrazić. Nigdzie nie pisałam,ze nie dbasz o psy. Po prostu sama musisz zdecydować jaki pies bardziej pasuje do Twojej kuzynki. I zgadzam się najlepiej porozmawiać z kilkoma właścicielami jakie są ich psiaki, jak się zachowują, jak z pielęgnacją.

A po suknie jadę z przyjaciółką która będzie moją druhną ( mam nadzieję). Sama ma ślub we wrześniu więc i dla siebie będzie patrzyła.

Lolusl serio fiolet jest oklepany? Ja to w ogóle w ślubym klimacie nie siedzę to nawet nie wiem. Myślałam,ze czerwień i ewentualnie coś miętowego robi szał na weselach.

Ja u siebie zauważyłam,ze większość ślubów jakie są to z wpadki. Serio zawsze mnie to dziwi i zastanawia. Choć i tak nie ma ich super dużo.
I z reguły są to osobo w wieku nieco starszym tj powyżej 24 rż

Co do stażu związku to ja zawsze miałam takie myśli i zasadę, że po 4-rech latach facet ma się określić. Tzn nie wcześniej ale po 4 rech latach moze próbować,ze mną rozmawiać poważnie. Teraz wiem,ze to jednak sporo moze dlatego,ze już stara dupa jestem

N91adine gratuluję ukończenia licencjatu

Tabsy nie przeszkadzaja w zajściu w ciąże, tzn nie ma dodatkowych problemów po ich odstawieniu.

Ixii tak bywa. Jeden babki czują to wcześniej, inne później a jeszcze inne nigdy. Takie życie, teraz nie czujesz,ze chcesz malucha i moze Ci już tak zostanie? Nie każda kobieta musi być mamą.

Ja pamiętam dzień w którym się dowiedziałam,ze jestem w ciąży
Do tejo pory jestem zdziwiona swoją reakcją

Dzięki za życzonka powrotu do zdrowia dla synka, mam nadzieję,ze bęzie lepiej bo jutro jednak ruszamy do siostry.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 21:27   #3574
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Ja na roznych stronach sie dowiedziałam, ze sa dni skupienia, poradnia, no i wiadomo kurs (podczas którego czasami juz te dni skupienia sa "odbebnione").

To jaka była Twoja reakcja na wieść o ciąży?

Stary 2013-08-27, 21:37   #3575
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
No ja na będę miała 25 lat na ślubie cywilnym a 26 na kościelnym
Zawsze chciałam być młodą mamą, no a latka lecą niemiłosiernie i dlatego postaramy się o dzidziusia wcześniej

Co do ślubów w młodym wieku mam przykład mojego kuzyna, który ożenił się dwa lata temu a jest miesiąc ode mnie starszy (rocznikowo rok)
W tym roku złożył pozew o rozwód, nie z jego winy, no ale pobrali się po roku może dwóch latach związku, wielka miłość przynajmniej z jego strony, zapatrzony w nią jak w obrazek, jego rodzice i siostra nie znosili jej, ja jej zresztą też nie polubiłam, bo straszna paniusia z niej, co to nie ona na wszystkich z góry patrzyła, jeszcze przed ślubem, chociaż rodzice im wesele organizowali bo oni studiowali, ona kłóciła się z teściową, bo miało być wszystko tak jak ona chce. No i się pobrali, ślub i wesele bajeczne, super wszystko było. Po ślubie zaraz zachciała mieć dziecko i mimo że kuzyn nie za bardzo chciał to jednak się zgodził, on pracował i studiował ona też się uczyła, przenieśli się do Krakowa. Po tym jak urodziła dziecko, skończyła się miłość, bo ona chciała się bawić z koleżankami a on był przeciwny. On dużo pracował a ona miała pretensję że nie ma czasu dla niej. No i zabrała dziecko i wróciła do rodziców. Później wystąpiła o alimenty. Tak teraz mój kuzyn nie może dziecka odwiedzać, bo ona mu nie pozwala... Szkoda mi go, bo chłopak na prawdę w swojej pracy jest świetny, zdolny a teraz to wrak człowieka, przytył zaniedbał się i żyje tylko pracą... Mi się wydaję że ona po prostu chciała tylko mieć huczne wesele i dziecko, skoro to dostała to już męża przestała potrzebować...
O rany, strasznie przykra sytuacja Szkoda Twojego kuzyna.

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
ale mnie Tż wymęczył dziś mnie spytał czy z nim ćwiczyć będę bo mu będzie łatwiej i będzie miał więcej motywacji więc zaczęliśmy dziś i już mnie boli wszystko ale w sumie to tak pozytywnie boli a do tych ćwiczeń ja dodam od jutra jeszcze jedne swoje które kiedyś robiłam bo mi tęskno za nimi więc chyba bedę wymęczona przez najbliższe dni aż się znowu nie przyzwyczaję do ćwiczeń jedynie mam nadzieję, że waga mi bardziej nie spadnie choć to raczej złudne nadzieje

teraz dla relaksu film
Pogrubione - jak to zobaczyłam to spodziewałam się, że dalsza część będzie nieco inna

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
A jaka była?

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 21:41   #3576
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:

teraz dla relaksu film
Nam z TZ strasznie siłowni brakuje . Zamrozilismy ja na miesiąc, bo ponad 3 tygodnie nas nie było, a tu jest od 1 do 1, wiec jeszcze z tydzien musimy poczekać na odmrozenie kart . Wracamy teraz z postanowieniem, ze od nowa bierzemy sie za siebie i w grudniu przyjedziemy do Polski szczuplejsi .

Stary 2013-08-27, 21:42   #3577
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Za 4h będziemy w Edi to napisze do Ciebie na priv . Tutaj ciagle neta tracę
Ok to czekam ja właśnie napisałam maile z prośbą o oferty do chyba 6 osób teraz.. poczekamy zobaczymy
Cytat:
też jestem ciekawa tej reakcji :P
Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Pogrubione - jak to zobaczyłam to spodziewałam się, że dalsza część będzie nieco inna
powiem szczerze że ja też hahaha
Stary 2013-08-27, 21:44   #3578
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Ok to czekam ja właśnie napisałam maile z prośbą o oferty do chyba 6 osób teraz.. poczekamy zobaczymy

też jestem ciekawa tej reakcji :P

powiem szczerze że ja też hahaha
Do kogo pisałas?

Stary 2013-08-27, 21:46   #3579
mariamarysienka
Zakorzenienie

Dobra, spadam spać. Jutro musimy rano wstać, bo na ten pogrzeb musimy dojechać ponad 100 km, do tego kupić wiązankę i przy okazji na trasie kładą nową nawierzchnię, więc korki są niesamowite. Mam nadzieję, że nie naspamujecie nie wiadomo ile

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 21:46   #3580
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Viva a nie masz jakichś zdjec swojej sali? Ja wlasnie przez wzgląd na ewentualne dekoracje zrobiłam niedawno mnóstwo zdjec, na których widac dobrze ściany, sufity itd. . Jak znajde chwile czasu to bede przeglądać i myslec nad tymi dekoracjami .
Z dekoracjami nie. A pusta mam ciagle przed oczami, bo bylam na niej setki razy, wiec kazdy szczegol znam. Jednak wyobraznia nie zastapi rzeczywistosci.

Nie chcialabym tez dekoracji z organzy, srednio mi sie podoba, wole jakis nieprzezroczysty material.

A co do popularnych kolorow, tez w moim odczuciu fiolet jest najczesciej spotykany, sama bylam na 3 weselach, gdzie dekoracja byla w jego odcieniach i czytajac rozne watki na Wizazu mozna poznac duza liczbe zwolenniczek fioletu
Stary 2013-08-27, 21:49   #3581
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Dobra, spadam spać. Jutro musimy rano wstać, bo na ten pogrzeb musimy dojechać ponad 100 km, do tego kupić wiązankę i przy okazji na trasie kładą nową nawierzchnię, więc korki są niesamowite. Mam nadzieję, że nie naspamujecie nie wiadomo ile
Ja od jutra wracam na wizaz na "pełny etat" internet non stop, zero wyjazdów, jedynie prace mam, ale to nie przeszkoda

Stary 2013-08-27, 21:55   #3582
Atomoowka
Wtajemniczenie

Ogromna radość, ale taka naprawdę przeogromna.
Serio zrobiłam jeden test pozytywny ale że robiłam wieczorem to trochę się bałam,że źle wyszedł. Rano powtórzyłam i wyszedł znowu pozytywnie. To był week. Jeszcze nie szalałam, ale już szukałam na szybko lekarza prywatnego który to potwierdzi.W niedzielę poszłam z przyjaciółką do lekarza ten potwierdził ciąże. Jak wyszłam to miałam takie rumieńce na twarzy z radości,ze wyglądałam jakbym sporo na słońcu wypiła alkoholu
Miał pierwszy dowiedzieć sie TŻ ale jak tylko spotkałam ( zaraz po wizycie ) narzeczonego owej przyjaciółki nie wytrzymałam i się pochwaliłam.
Przez telefon nie chciałam rodziców mówić, a wiedziałam,ze w poniedziałek mnie odwiedzą. W pracy usiedzieć nie mogłam, patrzyłam na zegarek i chciałam lecieć wszystkim krzyczeć że będę miała dziecko.
Jak wpadłam do domu ( rodzice już byli) wparowałam jak torpeda do kuchni i krzyknęłam " Hej mamo, jestem w ciąży:"
Mama nie nie uwierzyła, bo już kiedyś ją oszukała.
Pokazałam jej jednak testy i wyniki badania ginekologicznego, mama zapytała cieszysz się? A ja na to " spójrz na mnie i sama sobie odpowiedz" i zaczęłyśmy skakać obydwie w kuchni.

Jestem tak zaskoczona swoją reakcją, bo choć z TŻ byliśmy na to przygotowani,ze tak powiem to jednak jakoś nigdy nie było tak,że siedziałam i marzyłam,ze chciałabym mieć już dziecko, czy coś podobnego. A ucieszyłam sie co najmniej jakby Nam sie udało po wielu latach walki z bezpłodnością w końcu zajść.

No i jeszcze dodam,ze okres ciąży był dla mnie jednym z najlepszych okresów w życiu.
Czułam się świetnie, ale czułam się niezwykle piękna i seksowna.
Ahh cudowne czasy

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca

Edytowane przez Atomoowka
Czas edycji: 2013-08-27 o 21:59
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 22:09   #3583
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Ogromna radość, ale taka naprawdę przeogromna.
Serio zrobiłam jeden test pozytywny ale że robiłam wieczorem to trochę się bałam,że źle wyszedł. Rano powtórzyłam i wyszedł znowu pozytywnie. To był week. Jeszcze nie szalałam, ale już szukałam na szybko lekarza prywatnego który to potwierdzi.W niedzielę poszłam z przyjaciółką do lekarza ten potwierdził ciąże. Jak wyszłam to miałam takie rumieńce na twarzy z radości,ze wyglądałam jakbym sporo na słońcu wypiła alkoholu
Miał pierwszy dowiedzieć sie TŻ ale jak tylko spotkałam ( zaraz po wizycie ) narzeczonego owej przyjaciółki nie wytrzymałam i się pochwaliłam.
Przez telefon nie chciałam rodziców mówić, a wiedziałam,ze w poniedziałek mnie odwiedzą. W pracy usiedzieć nie mogłam, patrzyłam na zegarek i chciałam lecieć wszystkim krzyczeć że będę miała dziecko.
Jak wpadłam do domu ( rodzice już byli) wparowałam jak torpeda do kuchni i krzyknęłam " Hej mamo, jestem w ciąży:"
Mama nie nie uwierzyła, bo już kiedyś ją oszukała.
Pokazałam jej jednak testy i wyniki badania ginekologicznego, mama zapytała cieszysz się? A ja na to " spójrz na mnie i sama sobie odpowiedz" i zaczęłyśmy skakać obydwie w kuchni.

Jestem tak zaskoczona swoją reakcją, bo choć z TŻ byliśmy na to przygotowani,ze tak powiem to jednak jakoś nigdy nie było tak,że siedziałam i marzyłam,ze chciałabym mieć już dziecko, czy coś podobnego. A ucieszyłam sie co najmniej jakby Nam sie udało po wielu latach walki z bezpłodnością w końcu zajść.

No i jeszcze dodam,ze okres ciąży był dla mnie jednym z najlepszych okresów w życiu.
Czułam się świetnie, ale czułam się niezwykle piękna i seksowna.
Ahh cudowne czasy
Fajnie tak mam nadzieje, ze jak kiedys dowiem sie, ze spodziewamy sie dziecka to wlasnie taka to bedzie reakcja

Stary 2013-08-27, 22:11   #3584
Kelpie
Zakorzenienie

Atomoowka My tak samo robimy przed ślubem. Ja jadę do siebie i TŻ do siebie. Tylko że my mamy do siebie 120 km i on przygotowania chce mieć w domu u siebie, ale przecież nie będzie potem w samochodzie w garniaku ślubnym siedział i chce szybko się przebrać u mnie. A dodatkowo to 3/4 rodziny będzie z nim jechało bo wszyscy nocują u niego. Może mu się odwidzi.
Trochę bez sensu to, ale skoro chce wyjechać z domu rodzinnego to to uszanuje.
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 22:15   #3585
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

I to jest moment, kiedy cieszę sie, ze w Polsce mieszkamy niedaleko od siebie . TZ mieszka w centrum, ale ze to blok, to chce jak najszybciej sie stamtąd zwijac i jechac do mnie, na PERYFERIA/ WIEŚ (wciaz w granicach miasta, tylko wszyscy sie śmieją, ze moja dzielnica to juz nie miasto ). No i całe terefere i inne takie takie bedą u mnie w domu, a potem Kościół .

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

A i coraz bardziej biorę pod uwage, ze ktos z Rodziny nas bedzie woził, bo zawsze to pare stowek w kieszeni zostaje , a w Rodzinie coraz ładniejsze auta maja, to kto wie co na 2015 bedzie .

Stary 2013-08-27, 22:23   #3586
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Uffff........ ogarnęlam meile związane z festynem i wstapiłam na chwilkę do was

Siostra mojej bratowej bierze w tą niedzielę ślub i będzie mieć motyw zieleni, jak sie uda to wam jakieś zdjęcia spreparuję, kilka pomponów mam jej zrobić, bo choć sali nie miała stroić, to odwołał ktoś ślub w sobotę i te teraz jednak chciałaby dołożyc kilka dupereli od siebie.

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 23:04   #3587
martuha20
Rozeznanie

ok przejrzałam 4 strony i chyba nie dam rady więcej dzisiaj więc pokolei, to co zapamiętałam to:
1,winetki- nie brałam ich pod uwagę, wydawało mi się dziwne takie ustawianie kto gdzie ma siedzieć, tak jakby "niegrzeczne", ale po ostatnim weselu gdzie była bitwa o miejsca, jednak chyba się na nie zdecydujemy
2. dekoracja- prosta, kwiatowa kolor: koral bez balonów, serpentynek i innych gadżetów
3. ciąża- ja bardzo bym się cieszyła na wieść o dziecku i myślę, że tż również. jednak nie wiem czy podołalibyśmy finansowo. Lepiej poczekać z tym do 2015 również od kilku lat biorę tabletki, mam nadzieję że wszystko będzie ok kilka razy miałam je odstawić, bo nasłuchałam się, że są niby szkodliwe... ale nie jestem gotowa na niespodziewaną ciążę-dlatego je biorę...
4. Związki- myślę, że staż związku ma znaczenie...my jesteśmy razem 4 lata i wciąż się poznajemy jak sobie przypomnę początki jak byliśmy ze sobą rok...dzieciaki :P
od 2 lat mieszkamy razem- nie wpłynęło to znacząco na związek. Jednak lepiej zamieszkać razem, by lepiej poznać nawyki drugiej osoby i stwierdzić czy da sięz nimi żyć

Maniaczka Yankee Candle

Jestem kierowcą
martuha20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 23:46   #3588
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez martuha20 Pokaż wiadomość
ok przejrzałam 4 strony i chyba nie dam rady więcej dzisiaj więc pokolei, to co zapamiętałam to:
1,winetki- nie brałam ich pod uwagę, wydawało mi się dziwne takie ustawianie kto gdzie ma siedzieć, tak jakby "niegrzeczne", ale po ostatnim weselu gdzie była bitwa o miejsca, jednak chyba się na nie zdecydujemy
2. dekoracja- prosta, kwiatowa kolor: koral bez balonów, serpentynek i innych gadżetów
3. ciąża- ja bardzo bym się cieszyła na wieść o dziecku i myślę, że tż również. jednak nie wiem czy podołalibyśmy finansowo. Lepiej poczekać z tym do 2015 również od kilku lat biorę tabletki, mam nadzieję że wszystko będzie ok kilka razy miałam je odstawić, bo nasłuchałam się, że są niby szkodliwe... ale nie jestem gotowa na niespodziewaną ciążę-dlatego je biorę...
4. Związki- myślę, że staż związku ma znaczenie...my jesteśmy razem 4 lata i wciąż się poznajemy jak sobie przypomnę początki jak byliśmy ze sobą rok...dzieciaki :P
od 2 lat mieszkamy razem- nie wpłynęło to znacząco na związek. Jednak lepiej zamieszkać razem, by lepiej poznać nawyki drugiej osoby i stwierdzić czy da sięz nimi żyć
Tak sie zastanawiam i nigdy nie widziałam walki o miejsce na weselach, ale to musi byc ekscytujące haha

Stary 2013-08-28, 00:04   #3589
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
specjalnie to tak napisałam

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Cytat:
Ixii tak bywa. Jeden babki czują to wcześniej, inne później a jeszcze inne nigdy. Takie życie, teraz nie czujesz,ze chcesz malucha i moze Ci już tak zostanie? Nie każda kobieta musi być mamą.

nie wiem czy zostanie czy nie, okaże się w przyszłości Tż niby wie jak jest ale wiem, że chce dziecko kiedyś więc nie wiem jakby się potoczyły losy jakbym jednak nigdy się nie poczuła gotowa. I tak zawsze chciał 2 dzieci i już pogodził się z tym, że max będzie jedno. A jak się dalej potoczą sprawy pokaże przyszłość. Na razie o tym nie myślimy bo jesteśmy za młodzi (wg nas ;p ) i zgodnie twierdzimy, że za około 10 lat dopiero nadejdzie ten czas, żeby o tym pomyśleć.

a jaka była Twoja reakcja? Bo jestem bardzo ciekawa
a jak ja bym się teraz dowiedziała, że jestem w ciąży bo wpadliśmy to mój świat by chyba się rozsypał na milion kawałków...

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 00:35   #3590
zanciapp
Zadomowienie

hej
szukałam wątku no i znalazłam... aż się zdziwiłam że już 6
nieźle nieźle...

może na początek się przywitam i tak pomyślałam że może coś napisze o sobie/o nas... tak będzie chyba grzecznie
więc jesteśmy razem ponad 7 lat, ja 23 lata, mój TŻ 25...
zaręczyny były w czerwcu tego roku
ślub planujemy na sierpień 2015.

jesteśmy na etapie poszukiwania sali.
więc
część z was z tego co się zorientowałam jest już po tym etapie więc byłabym wdzięczna za pomoc.
o co pytać przy szukaniu sal ? kiedy jeździć oglądać i resztę ważnych rzeczy na które zwrócić uwagę...
będę wdzięczna na wszystkie rady bo my kompletnie się w tym wszystkim nie orientujemy i nie wiemy jak się zabrać za to wszystko
od ceny w sumie zależy czy zrobimy jedno czy dwudniowe...
z góry dziękuje za pomoc
zanciapp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 01:44   #3591
existence
Zakorzenienie

łosz dopiero wróciłam i idę zaraz spać, nie wiem czy ja jutro wstanę
Cytat:
I jak tam spódnica?
a na nude mam i książkę i w końcu laptopa więc już się nie nudzę a mieszkanie :P ostatni numerek - to w tym wszytskim jest chyba najgorsze ^^ mieszkać na 4 piętrze z nogą w szynie ^^
powiem Ci, że spódnica nawet spoko, myślałam że będzie gorzej
no my 3 piętro, z bagażami jak idę też mi windy brakuje!
Cytat:
Nie mam zielonego pojęcia . Przekazuje tylko to, co pamietam, ze Proboszcz nam mowil w piątek . Z tego co mi sie wydaje, to chyba mozesz znalezc cos na styl rekolekcji dla narzeczonych, ze i kurs przedmalzenski i dni skupienia sa w tym zawarte juz, ale nie wiem- moge sie mylić. Jeszcze sie w tym temacie nie orientowalam .

u nas nie ma dni skupienia
Cytat:
haha dokładnie przyjaciółka po roku znajomości się zdecydowała z facetem na ślub i biorą za rok. Jakoś nie widzę tego związku na dłuższą metę ale to ich sprawa ja się pobawię na weselu
a w sumie przeróżnie z tymi osobami biorącymi ślub u mnie, choć jak teraz pomyślę to na pewno więcej pochopnych ślubnych decyzji podejmują humanistki a już na pewno częściej latają z brzuchem. Zazdrościsz ślubów czy brzucha? ja w sumie jakoś nikomu nie zazdroszczę, swoim tempem wszystko robię.
yeah! dzięx!

witam nową pmkę i od razu dobranoc
Stary 2013-08-28, 07:41   #3592
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:

Pejlin a my z TŻ ciągle rozmiawiamy na temat tego czy będa winietki i raczej nie będzie, w sumie to chyba na pewno nie będzie.
Jak czasami czytam jak ludzie piszą jak wyglądało zajmowanie miejsc przez gości to się za głowę łapie. Na szczęście z moją rodziną przeżyłam już tyle wesel więc wiem jak sie zachowują w tym momencie.

Pejlin możesz mi powiedzieć jak u Ciebie będzie z tą lawendą? Tzn co będziesz miała?

Pejlin
my też razem mieszkamy ale robimy istny cyrk. Tzn na noc przed ślubem TŻ wraca na noc do domu rodzinnego i przed ślubem dopiero ze swoimi rodzicami przyjedzie.
No więc tak
1. Nasze rodziny też spokojnie się na weselach zachowują jednakże różnie może być z życzeniami i wtedy jak się każdy rozsadzi po miejscach to może się okazać że osoby które powinny być daleko od siebie wylądują obok siebie a do tego dopuścić nie mogę i nie chcę. A poza tym wydaje mi się że to sympatyczny wkład naszej pracy do tej imprezy a nie wparowuję na salę papu tanty tany i heja do domu...
2. Lawenda wszędzie w bukiecie , we włosach, i na stołach(tu jeszcze pewna nie jestem czy sama czy połączona z czymś)
3. Każdy robi jak uważa dla mnie to kompletnie bez sensu no i dom rodzinny mojego TŻ jest 140 km od Naszego mieszkania. Poza tym jak pisała wyżej nikt nam nie będzie towarzyszył w mieszkaniu no chyba że ktoś nam zrobi niespodziankę ale nie planujemy. Mamy po prostu inne podejście

Aaa i witam nową PM-kę. Na 1 stronie możesz podpatrzeć co która z Nas ma załatwione, tylko ostrzegam że kilka z Nas ma sporo więcej niż tylko salę , ot tak wystrzeliłyśmy do przodu

Edytowane przez pejlin
Czas edycji: 2013-08-28 o 07:42
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 07:56   #3593
joasia-a
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez zanciapp Pokaż wiadomość
hej
szukałam wątku no i znalazłam... aż się zdziwiłam że już 6
nieźle nieźle...

może na początek się przywitam i tak pomyślałam że może coś napisze o sobie/o nas... tak będzie chyba grzecznie
więc jesteśmy razem ponad 7 lat, ja 23 lata, mój TŻ 25...
zaręczyny były w czerwcu tego roku
ślub planujemy na sierpień 2015.

jesteśmy na etapie poszukiwania sali.
więc
część z was z tego co się zorientowałam jest już po tym etapie więc byłabym wdzięczna za pomoc.
o co pytać przy szukaniu sal ? kiedy jeździć oglądać i resztę ważnych rzeczy na które zwrócić uwagę...
będę wdzięczna na wszystkie rady bo my kompletnie się w tym wszystkim nie orientujemy i nie wiemy jak się zabrać za to wszystko
od ceny w sumie zależy czy zrobimy jedno czy dwudniowe...
z góry dziękuje za pomoc
Jak bd pzn na komputerze to moge przeslac liste pytan jesli chodzi o sale
Witaj!
Skad mniej wiecej pochodzicie?
U nas niestety jednodniowe wesele to koszt ok 40 tys a co dopiero 2 dzien heh

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
powiem Ci, że spódnica nawet spoko, myślałam że będzie gorzej
no my 3 piętro, z bagażami jak idę też mi windy brakuje!
Super ze spodnica spox a kolor mietowy? :p

Haha.. Ja jak ide z bagazami albo z wielkimi zakupami to na 3 pietrze czesto wymiekam hah.. A tu jeszcze jedno

Stary 2013-08-28, 08:31   #3594
martuha20
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6

witajcie

mam pewien dylemat i tak pomyślałam, że napiszę do Was. Nie jest on związany ze ślubem, no ale to chyba wybaczycie
Krótko mówiąc: czy zdecydowałybyście się na bycie chrzestną dla dwójki dzieci, które urodziły się w tym samym roku?
ja bardzo długo nie byłam chrzestną dla nikogo...a teraz mam być dla dwójki malców, nie wiem czy dam radę. A najgorsze jest to, że nawet jakbym chciała wybierać to bardzo trudno bo obydwie rodziny są mi baaaardzo bliskie i nie wiem co teraz zrobić co o tym sądzicie?

Miłego dnia!! ja idę jeść śniadanko ;P

Maniaczka Yankee Candle

Jestem kierowcą
Stary 2013-08-28, 08:36   #3595
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
witajcie

mam pewien dylemat i tak pomyślałam, że napiszę do Was. Nie jest on związany ze ślubem, no ale to chyba wybaczycie
Krótko mówiąc: czy zdecydowałybyście się na bycie chrzestną dla dwójki dzieci, które urodziły się w tym samym roku?
ja bardzo długo nie byłam chrzestną dla nikogo...a teraz mam być dla dwójki malców, nie wiem czy dam radę. A najgorsze jest to, że nawet jakbym chciała wybierać to bardzo trudno bo obydwie rodziny są mi baaaardzo bliskie i nie wiem co teraz zrobić co o tym sądzicie?

Miłego dnia!! ja idę jeść śniadanko ;P
Wiesz co zależe jak zapatrują się na rolę bycia chrzestną rodzice maluchów( w sensie czy chrzestna to dla nich ktoś do kogo mają zaufanie w razie gdyby ktoś musiał się zająć dzieciaczkiem , lub po tragedii zastąpił rodzica czy też jak worek pieniędzy bez dna) . Jeśli 1 opcja to nie będzie problemu myślę bo tu chodzi o obecność a nie prezenty z najwyższej półki. Sama jestem chrzestną dla 2 co prawda nie z tego samego roku no ale zawsze. I daję radę bo nikt na mnie nie patrzy dziwnie jak na prezent daję np książeczkę , wręcz przeciwnie bardzo chwalą że nie kolejna zabawka za ciężkie pieniądze która za 2 tygodnie pójdzie w odstawkę.

W zasadzie się rozpisałam a powinnam byłą zacząć od pytania w jakiej kwestii ewentualnego "nie dania" rady się obawiasz ?
Stary 2013-08-28, 08:53   #3596
martuha20
Rozeznanie

dzięki za odp no ciężko określić jak rodzice się na to zaopatrują, ale wiadomo, że chrzestny raczej kupuje "coś lepszego" na roczek czy inne okazje.no i raczej generalnie obawiam się, że finansowo nie podołam jedni rodzice wiem, że raczej nie będą mnie traktować jak worek pieniędzy. Ale drugim rodzicom zdarzało się sypnąć teksty typu: "no szykuj się chrzestna" (w sensie kasy), albo jak jakiś drobiazg kupiłam małemu to : " no to już pierwszy prezent od chrzestnej" ;/, albo że ojciec chrzestny mu kupił to i tamto już. rozmawiałam o tym z mamą malucha, ale ona powiedizała, że niby chodzi o obecność, a nie o prezenty. Tylko co ja mam sobie myśleć, jak oni takie teksty mi zapodają.
Dla mnie bycic chrzestną to tak jakby bycie świadkiem chrztu, no i właśnie częstsze widywanie się z dzieckiem, obecność w ważniejszych uroczystościach. Ale dla niektórych to tylko dodatkowy portfel na utrzymanie dziecka ;/ :P

Maniaczka Yankee Candle

Jestem kierowcą
Stary 2013-08-28, 09:00   #3597
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki za odp no ciężko określić jak rodzice się na to zaopatrują, ale wiadomo, że chrzestny raczej kupuje "coś lepszego" na roczek czy inne okazje.no i raczej generalnie obawiam się, że finansowo nie podołam jedni rodzice wiem, że raczej nie będą mnie traktować jak worek pieniędzy. Ale drugim rodzicom zdarzało się sypnąć teksty typu: "no szykuj się chrzestna" (w sensie kasy), albo jak jakiś drobiazg kupiłam małemu to : " no to już pierwszy prezent od chrzestnej" ;/, albo że ojciec chrzestny mu kupił to i tamto już. rozmawiałam o tym z mamą malucha, ale ona powiedizała, że niby chodzi o obecność, a nie o prezenty. Tylko co ja mam sobie myśleć, jak oni takie teksty mi zapodają.
Dla mnie bycic chrzestną to tak jakby bycie świadkiem chrztu, no i właśnie częstsze widywanie się z dzieckiem, obecność w ważniejszych uroczystościach. Ale dla niektórych to tylko dodatkowy portfel na utrzymanie dziecka ;/ :P
No z takimi tekstami to niby żarty a potem będziesz to słyszeć non stop. Ja jak swojemu chrześniakowi kupowałam na roczek taki samochodzik żeby się nóżkami odpychał to usłyszałam od rodziców że mam nie kupować najdroższego bo bez sensu tylko najtaniej jak się da. Więc ja jednak mam inną sytuację i wiem że nie dla prezentów mnie wybrali a raczej ze względów zaufania no i przyjaźni. Szczerze to ja bym odmówiła tym co tymi tekstami sypią. No i ja zawsze pytam czy coś by się przydało może (jak jakieś święta czy coś) to np na 1 święta jak maluch miał pół roku to dostał ode mnie pieluszki Rodzice małego powiedzieli że tego nigdy za dużo a kupować kolejne ciuchy czy gryzaki dla maluszka bez sensu. Ale to raczej rozsądne no i nie było wymogu że Pampersy muszą być bo im się zupełnie nie sprawdzały tylko takie jedne z biedronki .
A starszej chrześnicy (teraz 2 klasa podstawówki) to kupuje jakieś duperelki do malowania bo ma dziecko talent a najczęściej ją gdzieś po prostu zabieram, basen, wycieczki czy takie tam.

Edytowane przez pejlin
Czas edycji: 2013-08-28 o 09:03
Stary 2013-08-28, 09:09   #3598
martuha20
Rozeznanie

Mam jeszcze chwilę do namysłu, bo dzidziuś się jeszcze nawet nie urodził. Jeszcze raz porozmawiam z jego mamą i jej naświetle konkretnie sprawę. Ja wiem, że oni chcą mnie ze względu na zaufanie i bliską relację jaka nas łączy, ale chyba też liczą na jakieś wsparcie finansowe, którego ja im nie udzielę, a na pewno nie przez najbliższe kilka lat. bo sama muszę się ustatkować finansowo, planujemy przecież ślub i własne mieszkanie, a pieniądze z nieba nie spadają. Teraz praktycznie całe nasze pieniądze pochłania wynajem mieszkania
Nie wiem, ciężko mi odmówić, muszę się porządnie zastanowić i porozmawiać z przyjaciółką. Nie chcę mieć potem niezręcznych sytuacji na święta czy urodzinki typu: chrzestna słabo się postarała

Maniaczka Yankee Candle

Jestem kierowcą
Stary 2013-08-28, 09:15   #3599
joasia-a
Zakorzenienie

martuha naprawdę głupia sytuacja.. i w sumie ja też bym chyba nie chciała być chrzestną w takiej rodzinie gdzie rodzice niby żartem ale wspominają o prezentach..
Też bym spróbowała odmówić.. bo jednak później 2 komunie w jednym roku np? 2 18.. ;p a na to to już i później dzieci trochę patrzą (Tzn zależy jak są nauczone)..
Ja jestem chrzestną.. ale to głównie pomagam siostrze.. z tym że ona ma problemy finansowe.. więc np teraz jak idzie do pierwszej klasy to pomagałam wyprawkę do szkoły skompletować, jakiś plecak kupić.. wcześniej to też raczej rzeczy które były na bieżąco potrzebne.. i oczywiście pilnowanie, zabieranie do siebie i tym podobne..
Stary 2013-08-28, 09:19   #3600
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
martuha naprawdę głupia sytuacja.. i w sumie ja też bym chyba nie chciała być chrzestną w takiej rodzinie gdzie rodzice niby żartem ale wspominają o prezentach..
Też bym spróbowała odmówić.. bo jednak później 2 komunie w jednym roku np? 2 18.. ;p a na to to już i później dzieci trochę patrzą (Tzn zależy jak są nauczone)..
Ja jestem chrzestną.. ale to głównie pomagam siostrze.. z tym że ona ma problemy finansowe.. więc np teraz jak idzie do pierwszej klasy to pomagałam wyprawkę do szkoły skompletować, jakiś plecak kupić.. wcześniej to też raczej rzeczy które były na bieżąco potrzebne.. i oczywiście pilnowanie, zabieranie do siebie i tym podobne..
Wiadomo że są różne sytuacje i czasem trzeba jakoś wspomóc ale nie że z założenia ktoś będzie woreczkiem pieniędzy No i z tym wychowaniem to skoro już teraz sypią takimi tekstami to strach się bać czego zażyczą sobie dla dziecka na komunię.... Sorki nie zamierzam nikogo obrażać ale jakoś tak mi to pachnie trochę...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości