Panny Młode 2015 cz. 6 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 19:22   #3541
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez kzb1 Pokaż wiadomość
Rozumiem
No każdy ma punkt widzenia, ale jakoś nie czuję, żebym robiła największy bład swojego życia
Dobrze dla Ciebie i obys po ślubie czuła tak samo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-27, 19:24   #3542
iixi
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Haha, zaczęłam wlasnie rozmyslac, jak mój związek wyglądał po roku- bylismy takie slodziaczki jeszcze dziubaski takie to było urocze zycie, wszystko było takie piękne, bezproblemowe . Szczerze powiem, ze dopiero po roku, ale od zamieszkania razem, byłabym w stanie powiedziec, ze poznaliśmy sie na tyle, ze mozna myslec powaznie o wspólnej przyszłości. Jednak zycie osobno, a po zamieszkaniu razem jest spora różnica.
.
oooo i tu się muszę zgodzić. przez pierwsze dwa lata to było wszystko takie słodkie, urocze i w ogóle słiiiiit. Potem się zaczęło prawdziwe życie związkowe. Pierwsze większe kłótnie, sprzeczki, fochy. Nie zawsze jest tak kolorowo jak na początku związku. A mieszkanie ze sobą to też inna bajka już. Choć my akurat większych problemów z tym nie mieliśmy.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez kzb1 Pokaż wiadomość
Rozumiem
No każdy ma punkt widzenia, ale jakoś nie czuję, żebym robiła największy bład swojego życia
Chyba, żadna dziewczyna w tej najpiękniejszej, początkowej fazie związku by nie czuła że robi błąd ale życzę Ci, żeby później też tak było i zostało Ci to myślenie

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 19:25   #3543
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
haha dokładnie przyjaciółka po roku znajomości się zdecydowała z facetem na ślub i biorą za rok. Jakoś nie widzę tego związku na dłuższą metę ale to ich sprawa ja się pobawię na weselu
a w sumie przeróżnie z tymi osobami biorącymi ślub u mnie, choć jak teraz pomyślę to na pewno więcej pochopnych ślubnych decyzji podejmują humanistki a już na pewno częściej latają z brzuchem. Zazdrościsz ślubów czy brzucha? ja w sumie jakoś nikomu nie zazdroszczę, swoim tempem wszystko robię.
Zazdroszczę i ślubu i brzucha,bo zawsze chciałam być bardzo młodą mamą,ale mój tż niekoniecznie bardzo młodym ojcem,a tu niestety nie narzuce mu swojego zdania,bo mogłoby to miec dość fatalne skutki
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 19:26   #3544
mariamarysienka
Zakorzenienie

W moim roczniku jakoś nie ma wielkiego wysypu ślubów czy zaręczyn. Z tego co zaobserwowałam, to większość moich znajomych hajta się w wieku 24-27 lat, jak dla mnie idealny wiek na ślub Nie wiem, czemu, ale zwykle szokują mnie osoby 20-22 letnie biorące ślub. W mojej pokręconej głowie jest to strasznie wcześnie Może dlatego tak mi się to nie podoba, bo większość takich osób jest niesamodzielna i żyje na koszt rodziców, co dla mnie jest naprawdę dziwne, skoro zdecydowali się na ślub Aczkolwiek wiem, że są osoby, które bardzo wcześnie osiągnęły samodzielność i wtedy niech się żenią kiedy chcą Oczywiście zaznaczam, że to tylko moja opinia, żeby nie było zaraz najazdu na mnie

A tak w ogóle to na ostatnim weselu PMka miała pomarańczowe buty. Tż był tym absolutnie zachwycony i ciągle pytał czy na naszym weselu też będę miała kolorowe Wydaje mi się, że im więcej poznaje fajnych rzeczy, które można zrobić z weselem i to nie jest już zwykła całonocna popijawa z mnóstwem żarcia i beznadziejną muzyką, to zaczyna się bardziej wkręcać i jak już będziemy na maksa wszystko organizować, to będzie tak samo zaangażowany jak ja

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 19:28   #3545
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Zazdroszczę i ślubu i brzucha,bo zawsze chciałam być bardzo młodą mamą,ale mój tż niekoniecznie bardzo młodym ojcem,a tu niestety nie narzuce mu swojego zdania,bo mogłoby to miec dość fatalne skutki
aaa u mnie znowu największym koszmarem byłoby zostać młodą mamą ja jeszcze sobie daje jakieś 10 lat, choć w sumie aktualnie nawet nie jestem pewna czy będę chciała kiedykolwiek dziecko

BLOG

Stary 2013-08-27, 19:30   #3546
n91adine
Zadomowienie

Czeeeść!
Muszę się pochwalić, że postawiłam ostatnią kropkę w licencjacie. W KOŃCU GO SKOŃCZYŁAM. Czas najwyższy. :P

Jeśli mogę jeszcze wrócić do ubioru Pana Młodego i Panny Młodej to... Mój TŻ ma świetny gust i już dawno sobie postanowił, że na swój ślub kupi garnitur Hugo Bossa. Mnie tam wszystko jedno, jemu w każdym dobrze, ale jemu się marzy marka. Aha. I jeszcze zanim zapytałam o muszkę to zostałam wyśmiana, więc się nie wychylam. Z resztą, wszystko mi jedno co będzie miał pod szyją, byle się dobrze czuł.

A ja chcę oczywiście zrobić wielką wycieczkę po salonach sukien ślubnych i z mamą i z przyjaciółkami, ale jestem prawie przekonana, że będę szyć swoją suknię. Po pierwsze - chciałabym, żeby była... i długa i krótka, czyli jedna spódnica będzie księżniczkowa, a druga krótka, do kolan, na przebranie. Mam nadzieję, że to jest do zrobienia... No i postanowiłam, że moja suknia nie będzie jakaś super droga, super by było się zamknąć w 1500 zł.

U mnie wysyp ślubów w moim roczniku i niżej, a wyżej jeszcze więcej. Same zaręczyny. Co wchodzę na fejsa to ktoś zmienia status. I to są ludzie którzy są ze sobą po kilka lat i po kilka miesięcy.

Cóż, ja jestem z moim bardzo krótko, ale nie widzę problemu w tym wszystkim, jeśli oboje mamy te same cele i dobrze nam razem. Naprawdę nie czuję się idiotycznie z tym, że wyjdę za mąż za faceta z którym będę w dniu ślubu trzy lata.
n91adine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 19:32   #3547
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
oooo i tu się muszę zgodzić. przez pierwsze dwa lata to było wszystko takie słodkie, urocze i w ogóle słiiiiit. Potem się zaczęło prawdziwe życie związkowe. Pierwsze większe kłótnie, sprzeczki, fochy. Nie zawsze jest tak kolorowo jak na początku związku. A mieszkanie ze sobą to też inna bajka już. Choć my akurat większych problemów z tym nie mieliśmy.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Chyba, żadna dziewczyna w tej najpiękniejszej, początkowej fazie związku by nie czuła że robi błąd ale życzę Ci, żeby później też tak było i zostało Ci to myślenie
Dokładnie my po zamieszkaniu razem tez specjalnych problemow nie mieliśmy, przyszło gładko, ale czasami mój TZ potrafi wkurzyc. Dlatego teraz mu mowie, ze moge mu zadecydować nowa piosenkę Pink- True love słowa czasami idealnie do niego pasują . A ten młotek sie z tego cieszy, mówiąc, ze drugiego takiego fajnego nie znajde i pogadali . Dzisiaj w ogole na promie pozyczylam mu moja ukochana poduszkę... Jedziemy za Londynem juz, zaczęłam myśleć o tej mojej poduszce i wpadłam w panikę, ze jej nie ma w zasięgu wzroku, wiec z przyslowiowa "morda" na TZ "gdzie moja poduszka!?!? Jak ja zostawiłes na promie to ślubu nie bedzie! A Tobie nogi z tylka powyrywam!!!". TZ wybuchnąl śmiechem jak głupi i śmiał sie ze mnie przez dobre 15 minut. Cham. Sprobowalby zostawić gdzies moja poduszkę :[

Stary 2013-08-27, 19:32   #3548
mariamarysienka
Zakorzenienie

A co do tego, że na początku jest cukierkowo itd. Powiem Wam, że im dłużej ja i Tż jesteśmy razem tym lepiej nam się układa Na początku w sumie nie wiedzieliśmy jak się do siebie zabrać Ale jak zaczęliśmy się poznawać, uczyć się związku na odległość itd. to wyszły z nas chyba najlepsze cechy, jakie w nas były. Ogólnie od początku związku pokłóciliśmy się może z 7 razy, w tym są nawet takie małe sprzeczki, z czego w ciągu ostatniego roku była tylko jedna Myślę, że to też przez tą odległość i wojsko, do którego trzeba mieć masę cierpliwości i naprawdę ciężko jest którekolwiek z nas wyprowadzić z równowagi
I w sumie na początku związku zupełnie nie myślałam o naszej przyszłości, jakoś nie było takiej strasznej euforii, motylków itd Dopiero po 1,5 roku obojgu nam zaczęło zmieniać się myślenie.

I love you
I will
I do
Stary 2013-08-27, 19:48   #3549
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
My w piątek bylismy z TZ w Kościele. Mamy juz termin i na chwile obecna mozemy tylko zrobic kurs przedmalzenski. Z tego co sie orientuje, to najpóźniej na 3 miesiące przed Ślubem trzeba zrobic zapowiedzi i w ciagu ostatnich 3 miesięcy jeszcze drugie zapowiedzi, poradnia i chyba dni skupienia. No i wiadomo spowiedź itp.
Kurde :P my to pewnie za rok się wybierzemy do księdza.. jakoś nie ciągnie mnie to niego.. :[
Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Na czym polegają te dni skupienia? One są w każdej parafii?
Wydaje mi się że nie raz słyszałam że dni skupienia są bardzo rzadko wymagane, niektórzy nie słyszeli nawet o tym, a w naszym mieście to wymaga na pewno.. :P
Cytat:
Zgodzę się z tym,jedyne co jest niefajne to takie błyszczące satyny,ale przecież nie każdy materiał,czy nie każde balony oznaczają kicz od razu.Moze to fajnie wyglądać,jak np. tu http://3.bp.blogspot.com/-F27KQ0a_GS...ding_place.jpg
ładnie to wygląda, to zdjęcie!! niby dużo ale jest to z klasą zrobione
Cytat:
O jaaaa, gratuluje!!! wczoraj przekraczając granice zastanawiałam sie nad tym wlasnie, ale zanim zdarzylam napisać straciłam neta i cała drogę meczyla mnie ta niepewność, co z Waszym zespołem ). Wlasnie dobijamy do dover i juz mam zasięg
Niestety musiałam się przypomnieć i napisałam smsa Krzychowi.. już taka zła że nic się nie odzywa byłam.. a on o 20:30 zadzwonił i przepraszał że tak wyszło i wgl.. że go tamci przetrzymali i się nie odezwali bla bla :P ale byłam cała w skowronkach!!
Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Co do motywu przewodniego to myślę, że jak mi coś wpadnie to będzie, a jak nie to zostanę przy kolorze tylko.
Na razie kusi mnie fiolet lub koral. Pewnie będzie ciężko mi się zdecydować.
Na sali z ozdób będą pewnie tylko żywe kwiaty, przynajmniej na chwilę obecną tak myślę. No i wszelkie dodatki wtedy w kolorze.
Sala jest w brązach i beżach.
Wydaje mi się że ten koral mógłby być ładny faktycznie ale hm.. co do butów.. to w sumie rzadko też się chyba teraz spotyka.. aczkolwiek rok temu albo może z 2 lata już była moda na ten kolor chyba i na pewno były
Cytat:
u mnie wśród znajomych jest wysyp zaręczyn i ślubów aktualnie :rolleyes: a większość to 20-21-22 lata w tym roku masę ślubów było, za rok jeszcze więcej. A ostatnio nawet jak weszłam na fb to się zdziwiłam jak zobaczyłam, że koleżanka wzięła ślub bo nawet nie wiedziałam, że ma faceta. Jedynie co mnie dziwi to to, że ludzie decydują się na slub po roku-dwóch znajomości. Ja chyba bym się nie odważyłabym się po tak krótkich czasie (oczywiście dla mnie to jest krótki czas związku, żeby nie było )
Co do 1- faktycznie.. masakrycznie dużo ślubów i zaręczyn.. A ogólnie z klasy z liceum już 4 laski są mężate.. z czego 2 miały ślub 27 lipca tego roku :P
Co do 2.. też dzisiaj taka sytuacja :P patrze ktoś zmienił kolejny raz status związku i nazwisko na facebooku.. i też nei wiedziałam że ten ktoś faceta miał :P
co do 3.. kolejny raz powtórzę małżeństwo moich rodziców- pół roku się znali gdy ślub brali, nie wpadli sobie że tak szybki ślub- a jest to piękne małżeństwo z 24 letnim stażem uwielbiam na nich patrzeć
Cytat:
też chciałam być młodą mamą ale ze względów typowo racjonalnych.. najpierw wyksztaałcenie i praca.. ii niestety.. ale przed 30 to już mus! :P

p.s. podpisujemy właśnie umowę z kamerzystą :P tzn wysyłamy mu elektronicznie :P
I miłe zaskoczenie :P o ile fotograf za surówkę chce ileś tam kasy, tak kamerzysta surowy materiał dostarcza gratis :P

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2013-08-27 o 19:51
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 19:53   #3550
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość

też chciałam być młodą mamą ale ze względów typowo racjonalnych.. najpierw wyksztaałcenie i praca.. ii niestety.. ale przed 30 to już mus! :P
No ja podobnie,ale u mnie do 25 to mus
It never fails.
Stary 2013-08-27, 19:57   #3551
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Kurde :P my to pewnie za rok się wybierzemy do księdza.. jakoś nie ciągnie mnie to niego.. :[

Wydaje mi się że nie raz słyszałam że dni skupienia są bardzo rzadko wymagane, niektórzy nie słyszeli nawet o tym, a w naszym mieście to wymaga na pewno.. :P

ładnie to wygląda, to zdjęcie!! niby dużo ale jest to z klasą zrobione

Niestety musiałam się przypomnieć i napisałam smsa Krzychowi.. już taka zła że nic się nie odzywa byłam.. a on o 20:30 zadzwonił i przepraszał że tak wyszło i wgl.. że go tamci przetrzymali i się nie odezwali bla bla :P ale byłam cała w skowronkach!!

Wydaje mi się że ten koral mógłby być ładny faktycznie ale hm.. co do butów.. to w sumie rzadko też się chyba teraz spotyka.. aczkolwiek rok temu albo może z 2 lata już była moda na ten kolor chyba i na pewno były

Co do 1- faktycznie.. masakrycznie dużo ślubów i zaręczyn.. A ogólnie z klasy z liceum już 4 laski są mężate.. z czego 2 miały ślub 27 lipca tego roku :P
Co do 2.. też dzisiaj taka sytuacja :P patrze ktoś zmienił kolejny raz status związku i nazwisko na facebooku.. i też nei wiedziałam że ten ktoś faceta miał :P
co do 3.. kolejny raz powtórzę małżeństwo moich rodziców- pół roku się znali gdy ślub brali, nie wpadli sobie że tak szybki ślub- a jest to piękne małżeństwo z 24 letnim stażem uwielbiam na nich patrzeć

p.s. podpisujemy właśnie umowę z kamerzystą :P tzn wysyłamy mu elektronicznie :P
I miłe zaskoczenie :P o ile fotograf za surówkę chce ileś tam kasy, tak kamerzysta surowy materiał dostarcza gratis :P
Ale proboszcz jest spoko! Poważnie spodziewałam sie, ze bedzie gorzej, a tu luzik nawet sie uśmiechał czasami haha

Super z tym zespołem! a kamerzyste kogo macie? I video w końcu greg?

Stary 2013-08-27, 19:59   #3552
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
25 to ja będę miała w dniu ślubu (tzn no.. będzie 24 i jakieś 10 miesięcy heh :P) ale w sumie TŻ juz mi mówił że po ślubie to od razu staramy się o dziecko ale wiadomo jak to jest ze staraniem.. tym bardziej że tyle lat już tabsy
A Ty ile będziesz mieć w dniu ślubu ;> bo ostatnio mało uwaznie forum śledziłam :P
Stary 2013-08-27, 20:02   #3553
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
25 to ja będę miała w dniu ślubu (tzn no.. będzie 24 i jakieś 10 miesięcy heh :P) ale w sumie TŻ juz mi mówił że po ślubie to od razu staramy się o dziecko ale wiadomo jak to jest ze staraniem.. tym bardziej że tyle lat już tabsy
A Ty ile będziesz mieć w dniu ślubu ;> bo ostatnio mało uwaznie forum śledziłam :P
Poważnie powinnam sie czuć staro, ale sie nie czuje . U mnie w Rodzinie "najpopularniejsze" sa śluby, ze Panna Młoda ma 26-27 lat. Ja bede miec mniej bo zostanie mi prawie 3 miesiące do 26 . A z dziećmi do nie wiem, az tak dokładnie to nie planowaliśmy . Zobaczymy jak inne rzeczy sie poukladaja i jakie warunki miec będziemy .

Stary 2013-08-27, 20:04   #3554
mariamarysienka
Zakorzenienie

Tabsy nie utrudniają zajścia w ciążę, wręcz przeciwnie - już nie raz słyszałam o przypadku, gdzie tuż po odstawieniu kobieta zaszła w ciążę Wtedy podobno jest coś na zasadzie odkręcenia nagle wody w kranie, że jajniki działają ze zdwojoną silą i też jest większa szansa na bliźniaki, a z tego co mi się kojarzy to Ty byś chciała

I love you
I will
I do
Stary 2013-08-27, 20:05   #3555
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Ale proboszcz jest spoko! Poważnie spodziewałam sie, ze bedzie gorzej, a tu luzik nawet sie uśmiechał czasami haha

Super z tym zespołem! a kamerzyste kogo macie? I video w końcu greg?
ja proboszcza lubiałam jak byłam mała i byłam DSMką :P a nie pytaliście się o księży? czy chcecie proboszcza na ślubie ;> bo ja bym chciałatego Leszka.. ale boję sięże on odejdzie teraz gdzieś bo po kolędzie już 2 razy u mnie był heh :P

Kamerzysta to poznańskivideostudio.. dość dużo bierze ale TŻ powiedział że ten albo wgl :P
A co do grega to jeszcze się wstrzymuję.. niby TŻ kazał mi pisać.. ale mówi że do foto nie jest przekonany ale może być.. więc może jeszcze się rozglądnę.. żebym była pewna:P

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2013-08-27 o 20:07
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 20:05   #3556
Atomoowka
Wtajemniczenie

Helołes

Idę się kapać poczytam jak wrócę.
Napiszę tylko,ze miałam dziś wyjechać do siostry ale nie pojechałam bo mi się syn pochorował. Jakiegoś wirusa złapal plus zapalenie spojówek. Ma tak spuchnięte oczko,ze wygląda jakbym go biła w domu.
Eeehh

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 20:06   #3557
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Tabsy nie utrudniają zajścia w ciążę, wręcz przeciwnie - już nie raz słyszałam o przypadku, gdzie tuż po odstawieniu kobieta zaszła w ciążę Wtedy podobno jest coś na zasadzie odkręcenia nagle wody w kranie, że jajniki działają ze zdwojoną silą i też jest większa szansa na bliźniaki, a z tego co mi się kojarzy to Ty byś chciała
Też o tym słyszałam i mam taką nadzieję :P ale dopóki się sama nie przekonam.. haha i tak.. bliźniaki to moje marzenie
Stary 2013-08-27, 20:07   #3558
kzb1
Zakorzenienie

Cytat:
Serio? No to cudowna wiadomość dla mnie
kzb1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 20:09   #3559
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czemu ale mnie przeraża myśl, że w wieku 25 lat miałabym mieć już dziecko a już wiele moich koleżanek dzieciatych, nawet niektóre po 4 latka już mają - brrrr tyle, że wiadomo wszystkie to wpadki

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
też tak słyszałam

BLOG

Stary 2013-08-27, 20:10   #3560
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Helołes

Napiszę tylko,ze miałam dziś wyjechać do siostry ale nie pojechałam bo mi się syn pochorował. Jakiegoś wirusa złapal plus zapalenie spojówek. Ma tak spuchnięte oczko,ze wygląda jakbym go biła w domu.
Eeehh
Atomowka... To nie bij malucha :P. Patologia jakaś, najpierw beezee teraz Ty ... A na poważnie to kurcze lipa . Mi tez dzisiaj cos z oczami sie dzieje, ciagle lzawia i pieka choc u mnie to pewnie alergia/ zmęczenie.

A ile greg bierze i co ma w pakiecie, który Was interesuje?

Stary 2013-08-27, 20:17   #3561
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Ja będę mieć 23 albo 24,zależnie czy 2015 czy 2016

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

A co do tabletek,to wolę nie ryzykować.Koncerny farmaceutyczne mamią nas pięknymi reklamami,a potem nagle umieralność na raka,niepłodność itp Ja bym sobie w życiu nie wybaczyła brania tabletek,jakby moje dziecko urodziło się chore,albo miałabym jakieś problemy z ciążą,bo tak naprawdę,to nigdy nie bedziemy wiedziec,czy to działa źle czy nie.
It never fails.
Stary 2013-08-27, 20:19   #3562
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Eeehh
uhm... oby do jutra przynajmniej spojówki przeszły i niech maluch zdrowieje!
Cytat:
A ile greg bierze i co ma w pakiecie, który Was interesuje?
standardowo przygotowania, błogosławieństwo, kościół, zabawa do 1, plener w tym samym lub innym dniu plus nie mniej niż 350 zdjęć, album ze 150 zdjęciami, prezentacja i sesja narzeczeńska albo dodatkowe 50 zdjęć do pleneru (i chyba jak coś to tą wersje wybralibyśmy)to jest najdroższy pakiet- 2300 plus 600 zł ta surówka.. więc 2,9 razem
Cytat:
Ja będę mieć 23 albo 24,zależnie czy 2015 czy 2016
no to akurat myślę że to jest dobry wiek :P
Stary 2013-08-27, 20:26   #3563
nudnylogin
Rozeznanie

Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Helołes

Eeehh
Wspolczucia, ja zapalenie spojowek mam nawrotowe i to dosc czesto znam ten bol i ten wyglad:banghead:

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 20:32   #3564
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
uhm... oby do jutra przynajmniej spojówki przeszły i niech maluch zdrowieje!

standardowo przygotowania, błogosławieństwo, kościół, zabawa do 1, plener w tym samym lub innym dniu plus nie mniej niż 350 zdjęć, album ze 150 zdjęciami, prezentacja i sesja narzeczeńska albo dodatkowe 50 zdjęć do pleneru (i chyba jak coś to tą wersje wybralibyśmy)to jest najdroższy pakiet- 2300 plus 600 zł ta surówka.. więc 2,9 razem

no to akurat myślę że to jest dobry wiek :P
Całkiem korzystna cena . Oferty, ktore my dostawalismy to od reki były wyższe . Ale juz raczej wybraliśmy .

Stary 2013-08-27, 20:32   #3565
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6

wrocilam

i tak bardzo nie ogarniam co sie dzialo :c
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 20:36   #3566
mariamarysienka
Zakorzenienie

Atomowka współczuję

Joasia wydaje mi się, że oferta całkiem sensowna

Myha pamietam, że do Ciebie były pytania o trwałość kwiatka do włosów i kwiaty w kolorze miętowym i koralowym

Ech, właśnie się dowiedziałam że moje jutrzejsze urodziny spędzę na pogrzebie wujka. Niby widziałam go tylko ze 3 razy w życiu, ale mój tata był z nim blisko i chce, żebym z nim pojechała.

I love you
I will
I do

Edytowane przez mariamarysienka
Czas edycji: 2013-08-27 o 20:38
Stary 2013-08-27, 20:39   #3567
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Całkiem korzystna cena . Oferty, ktore my dostawalismy to od reki były wyższe . Ale juz raczej wybraliśmy .
A wy na kogo się zdecydowaliście się ;> podpisaliście umowę ;>
Ja jeszcze szukam :P a nuż coś mnie zachwyci i cena będzie ok (właśnie coś mnie zachwyciło :P) tylko no w sumie teraz cena dla mnie (bo dla TŻta nie ) ważna.. bo skoro kamerzyste mamy za prawie 4 tys ;p
Stary 2013-08-27, 20:42   #3568
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Cytat:
Atomowka współczuję

Joasia wydaje mi się, że oferta całkiem sensowna

Myha pamietam, że do Ciebie były pytania o trwałość kwiatka do włosów i kwiaty w kolorze miętowym i koralowym

Ech, właśnie się dowiedziałam że moje jutrzejsze urodziny spędzę na pogrzebie wujka. Niby widziałam go tylko ze 3 razy w życiu, ale mój tata był z nim blisko i chce, żebym z nim pojechała.
kwiat do wlosow: zalezy wszystko od kwiatka i pogody

koralowe: roze, gozdziki, mieczyk, lilia, gerbera, tuilipan.... duzo duzo duzo

\mietowy: gozdzik glownie.
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 20:43   #3569
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
uhm.. strasznie przykro.. akurat jeszcze w urodziny..
Stary 2013-08-27, 20:59   #3570
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

No ja na będę miała 25 lat na ślubie cywilnym a 26 na kościelnym
Zawsze chciałam być młodą mamą, no a latka lecą niemiłosiernie i dlatego postaramy się o dzidziusia wcześniej

Co do ślubów w młodym wieku mam przykład mojego kuzyna, który ożenił się dwa lata temu a jest miesiąc ode mnie starszy (rocznikowo rok)
W tym roku złożył pozew o rozwód, nie z jego winy, no ale pobrali się po roku może dwóch latach związku, wielka miłość przynajmniej z jego strony, zapatrzony w nią jak w obrazek, jego rodzice i siostra nie znosili jej, ja jej zresztą też nie polubiłam, bo straszna paniusia z niej, co to nie ona na wszystkich z góry patrzyła, jeszcze przed ślubem, chociaż rodzice im wesele organizowali bo oni studiowali, ona kłóciła się z teściową, bo miało być wszystko tak jak ona chce. No i się pobrali, ślub i wesele bajeczne, super wszystko było. Po ślubie zaraz zachciała mieć dziecko i mimo że kuzyn nie za bardzo chciał to jednak się zgodził, on pracował i studiował ona też się uczyła, przenieśli się do Krakowa. Po tym jak urodziła dziecko, skończyła się miłość, bo ona chciała się bawić z koleżankami a on był przeciwny. On dużo pracował a ona miała pretensję że nie ma czasu dla niej. No i zabrała dziecko i wróciła do rodziców. Później wystąpiła o alimenty. Tak teraz mój kuzyn nie może dziecka odwiedzać, bo ona mu nie pozwala... Szkoda mi go, bo chłopak na prawdę w swojej pracy jest świetny, zdolny a teraz to wrak człowieka, przytył zaniedbał się i żyje tylko pracą... Mi się wydaję że ona po prostu chciała tylko mieć huczne wesele i dziecko, skoro to dostała to już męża przestała potrzebować...

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości