|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
dopiero teraz mam czas usiaść spokojnie z tyłkiem przed wizażem
![]() a więc któras tu pytała o kolejne maleństwo, to my z racji cc zaczynamy starania w przyszłym roku ![]() no a teraz pytanie: Wasze maluchy też boją się obcych/lub tych których dawno nie widzieli? własnie dziś przyszła teściowa, zaczęła się uśmiechać do małego, zabawiać go a on podkowę i w płacz - i tak caly czas ![]() no i dziś maly zaczął tak już na maxa głośno się chichrać, normalnie prawie z tż się posikaliśmy ze śmiechu jak maly salwami śmiechu zaczął strzelać ![]() jutro szczepienie - trzymajcie kciuki za mojego wrażliwca ![]() ![]() no i co tu jeszcze - a Niki miał dziś rekord w niespaniu, w dzień zdrzemnął się aż na 2 godziny i to wszystko, ale wyjątkowo mało marudny przy tym był |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Karuzelkę jak najbardziej polecam. My zmieniliśmy na Tiny Love i W. jest bardzo zainteresowany. Jak się rano obudzi to włączam mu na ok 20-40 min i gada sobie ze zwierzakami, a popołudniu jak puszczę mu inną melodyjkę to zasypia. Gdybym miała teraz kupować to na pewno karuzelę ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() My mieliśmy mieć szczepienie tydzień temu, ale sezon urlopowy. Jutro z rana zadzwonię się dowiedzieć czy jest nasz lekarz ale i tak się zastanawiam czy nie odłożyć tego jeszcze o kolejny tydzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() pytałam ile razy mala je mleko - bo Wy tu pisalyscie, ze obiadek zastepuje jedno karmienie. a u nich znow wesoło: rano kaszka, później mleko, następnie obiadek, deserek, kaszka i w nocy mleko. czyli 6 posilkow w tym tylko 2x mm (i tu mama narzekala, ze wypija max. 90-120ml, a powinna 180 według opakowania) kupa podobno w końcu codziennie, bo na samym mleku była co 2-3 dni. nie za bardzo szalona dieta jak dla takiego małego baczka? na opakowaniach napisane, ze po 4 mies. ale czy faktycznie można to wszystko podawac? napiszcie proszę jak Wy to widzicie i czy to ja powinnam się edukować? ![]() aaa i deserków ABSOLUTNIE NIE KUPUJE z hippa, bo sa kwaśne i mala nie chce...za to bobovita i gerber pyszne słodziutkie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() karuzelka to wielka miłość, myślę że warto ![]() Marchewka gdzieś mi się obiło o uszka że do 900 zł miesięcznie można bez działalności sprzedawać ... a może rocznie? ![]() a ja mam z kolei inne pytanko: czy śpiworki są bezpieczne do spania? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już chyba olewam wybudzanie...w ciągu dnia cyc co 3 godz. ale jak zasnie o 20 to wczoraj jadla dopiero o 1 na własne zyczenie. później kolejny posiłek o 6. i następne już co 3 godz. jak jej tak pasuje to niech spi. pediatra już tez chyba wyluzował z tym jej przybieraniem ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() a z tymi Ignasiami - pięknie! pani będzie miała latwo hehe. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
moj Emil dał mi dziś ostro w kość ehh Edytowane przez maluska88 Czas edycji: 2013-08-27 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
Mam to samo. Tż mnie do fiozjo wysyła...
#2682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ej ciekawe dlaczego oni się tak upierają przy tetrze? myślicie, ze obawiają się, ze pieluchy to za duzy wydatek? może wśród facetow krazy taki mit, ze te pampersy to kosztują majatek i oni na to dziecko nie zarobią? sama nie wiem...musze mojego zapytać jak on to widzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Rozeznanie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
A takie pytanie z innej beczki ;-) dogrzewacie już przed kapaniem? U mnie w domu jest 21 stopni i Malemu po wyjęciu z wanienki jest ewidentnie zimno. I chyba zacznę nagrzewac pokój. Jak to jest u Was?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
A i zapomniałam napisać ze wychowujemy Wojtusia na cyganskie dziecko... jak na razie spędził więcej czasu poza domem niż w domu.. Ma niewiele ponad 3 miesiące (13 tygodni) i prawie 2 tygodnie spędził w szpitalu, 4 tygodnie w mojej rodzinnej mieścinie i 1 tydzień w bieszczadach...ciekawe czy on w ogóle kojarzy takie określenie jak dom i czy mu tak wszystko jedno gdzie jest i gdzie śpi? czy po prostu włuka dziadowska po matce:p
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lepiej zebys wypila sok jablkowy... Cytat:
szczerze to nie wyobrażam sobie żeby przez 2 miesiące OJCIEC przebral 3 pieluszki ![]() a na tekst, ze wyczytal o prasowaniu tetry tez trzeba było oddac konkretny argument w stylu "a nie wyczytales miedzy wierszami, ze mezczyzni pomagają przy dzieciach"? brrr może i wredne, ale ich czasem trzeba sprowadzać na ziemie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- kolejny dzidziulek obgryza piąstki - danie pieciu smakow ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Wtajemniczenie
|
ja na chwileczkę ,bo padam na pysk...
nuna- pytałaś o dzidzię,to ja bym chciała w maju przyszłego roku być w kolejnej ciąży ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() magusia- jadłam suszone śliwki i też nic ![]() diabli- mi też raczej koper włoski nie służy... aaa tekst TŻ-ta z fiołkami boski ![]() co do dzieciowego jedzenia- to fakt- matki w większości chyba same sobie ustalają co dawać /kiedy itp, grunt, że dziecku nic nie jest ![]() 20 lat temu moja mama mojej siostrze dawała od 3 miesiąca życia- twaróg, żółtko, zupki itp itd - zgodnie z zaleceniem dr n med , i jej takie żarcie służyło ![]() marchewka- Wojtuś ma przynajmniej fajne, urozmaicone cygańskie życie ![]() ![]() DOBREJ NOCY ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z otulaczka i rożka umie sobie czasami wyciągnąć rączki, ale nie przemieszcza się jeszcze w łóżeczku. A na zimę mam dla niego jeszcze taki kocyk-kołderkę => http://allegro.pl/ocieplany-kocyk-z-...476358442.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
heehee Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2697 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() wpadaj, bo to nie okazje, a codzienność ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() mój też czasami wpada w histerię jak nagle pojawiają się nad nim jakieś ryje ![]() co do śmiechu to zazdroszczę /.. mój już taki "stary" a nadal nie śmieje się na głos ![]() ![]() 3mam kciuki za jutrzejsze szczepienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Happy ja bym w krzeselko fo karmienia zainwestowala i w karuzele jak najbardziej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2700 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 20
happy bujak jeśli juz to.polecam.taki jak my mamy z babybjorn. jest do 2lat, dziecko się w nim samo buja . nie ma co prawda łuku z zabawkami ale ją przyczepiam zabawki do stołu i obok stawiam bujaczek i jest git. czasem nogą bujam Sofie jak z Wami gadam a ona sobie przysypia
![]() na karuzeli tiny love jest napisane, że jest do 5mcy bo jak dziecko już zaczyna się wspinać przy szczeblach to może się zaplatac w ten palak :niewiem: z reszta jak dziecko zaczyna siadać to już nie bedzie cchciało leżeć pod karuzelka, tak mi sie wydaje. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.