Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-28, 01:31   #3931
WhiteCherry
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

a gdybym na studiach, w grupie miała same laski (no są kierunki, gdzie facetów na całym roku można na palcach policzyć :P), to chyba byśmy się tam pozabijały. A tak, to miałam przewagę facetów, zawsze potrafili rozładować atmosferę a na praktykach byli od brudnej roboty :P
Stary 2013-08-28, 01:33   #3932
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Też wolę męskie towarzystwo przed wieloma kobietami się nie otworzę, bo wiem, że będą przekładać moje problemy na siebie, tj porównywać . Faceci jakoś tak bardziej na to leją i potrafią się zdystansować, kobiety jeśli jest jakiś problem np w relacji damsko męskiej, często próbują przenieść własne doświadczenia na mój związek, albo działa u nich mechanizm samoobronny i zaczyna się "bo wiesz, rozumiem, u mnie jest zupełnie inaczej" (jakby mnie to interesowało )
Dlatego faceci są lepsi, nie ma "a bo u mnie to jest tak i tak" plus współczująca mina wyrażająca "ale ja mam lepiej", a dają propozycje rozwiązania problemu i też ich oczekują, a nie głaskania. Mam podobny sposób myślenia, nie współczujący, a nastawiony na szukanie rozwiązania. Nie rozumiem tego, marudzenia, płakania nad sobą bez żadnej chęci poprawy tego stanu. Jak się o czymś komuś mówi, o jakimś problemie to chyba nie z prośbą o pokiwanie głową z utrapioną miną? Od tego to może być krzesło. Krzesło nawet lepiej wysłucha.
Stary 2013-08-28, 01:35   #3933
201604181004
Konto usunięte

miałam w grupie 1 faceta, potem drugi doszedł

i tak, wióry lecą nawet nie wióry, iskry, wlaściwie to trupy też czasem padają. właściwie to chętnie bym się przeniosła na męskie studia

---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Dlatego faceci są lepsi, nie ma "a bo u mnie to jest tak i tak" plus współczująca mina wyrażająca "ale ja mam lepiej", a dają propozycje rozwiązania problemu i też ich oczekują, a nie głaskania. Mam podobny sposób myślenia, nie współczujący, a nastawiony na szukanie rozwiązania. Nie rozumiem tego, marudzenia, płakania nad sobą bez żadnej chęci poprawy tego stanu. Jak się o czymś komuś mówi, o jakimś problemie to chyba nie z prośbą o pokiwanie głową z utrapioną miną? Od tego to może być krzesło. Krzesło nawet lepiej wysłucha.
Bez kitu.
"-Paweł, boże przytyłam
-no może przytyłaś, może mówi ci to waga ale ja tego nie widzę - 5 kg to za mała różnica żeby aż tak drastycznie to dostrzec nie przy twoim wzroście. Ale hmmm jeżdżę na rowerze bo też mam nadwagę, może pojeździmy razem?
-no, może tak ale mam kontuzje
-ja teraz ładuję masę na siłkę ale możemy się wspierać w przestrzeganiu diety"

"-Kasia, przytyłam
-HEH TO NIESAMOWITE BO JA W ZESZŁYM MIESIĄCU SCHUDŁAM 5 KG I POZBYŁAM SIĘ CELLULITU. NIE NO CO TY SKARBIE NIE WYGLĄDASZ ŹLE, JEST OK, KOCHAJ SIEBIE JAKĄ JESTEŚ"
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 01:36   #3934
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
a gdybym na studiach, w grupie miała same laski (no są kierunki, gdzie facetów na całym roku można na palcach policzyć :P), to chyba byśmy się tam pozabijały. A tak, to miałam przewagę facetów, zawsze potrafili rozładować atmosferę a na praktykach byli od brudnej roboty :P
U mnie na roku jest 2 chłopaków, na jakies 25 osób Obaj są totalnymi odrealnionymi istotami, których nie da się znieść. Za to dziewczyny są całkiem inne niż większość dziewczyn jakie znam (chociażby z liceum), także można się poczuć jak przy facetach. Na etnologii nigdy nie spotkałam się z jakąś paniusią czy inna z piórkiem w dupie, zwykle są to w pompkę ludzie.
Stary 2013-08-28, 01:37   #3935
201604181004
Konto usunięte

U mnie miks dziewczyn jest niesamowity. Kobieta każdego możliwego pokroju i rodzaju naprawdę.
Stary 2013-08-28, 01:41   #3936
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Bez kitu.
"-Paweł, boże przytyłam
-no może przytyłaś, może mówi ci to waga ale ja tego nie widzę - 5 kg to za mała różnica żeby aż tak drastycznie to dostrzec nie przy twoim wzroście. Ale hmmm jeżdżę na rowerze bo też mam nadwagę, może pojeździmy razem?

"-Kasia, przytyłam
-HEH TO NIESAMOWITE BO JA W ZESZŁYM MIESIĄCU SCHUDŁAM 5 KG I POZBYŁAM SIĘ CELLULITU. NIE NO CO TY SKARBIE NIE WYGLĄDASZ ŹLE, JEST OK, KOCHAJ SIEBIE JAKĄ JESTEŚ"
Kwintesencja rozmów damsko-damskich i damsko-męskich Jak powiedziałam mojemu kumplowi, że chciałabym coś poćwiczyć, ale z moim kręgosłupem to cxuja można, to od razu mi zaproponował kilka treningów dla takich inwalidów jak ja bez pie*dolenia, że "łobosze, ćwiczyć, ale jak to, siłownia jest dla koksów bez mózgu, weź przestań, ja ćwiczę z Koniem i jestem zadowolona, Ty też musisz, w końcu to dla kobiet, no zobacz, 0,1 cm mi ubyło z uda, jakie to cudowne!".
Stary 2013-08-28, 01:43   #3937
201604181004
Konto usunięte

No. Ja niektórym koleżankom nawet nie mówię że przytyłam bo wiem że usłyszę "HEH NIESAMOWITE xD A JA NIE, HEH WIESZ MAM DALEJ ZGRABNE POŚLADY A JEM WIĘCEJ OD CIEBIE, MAGIA, MAGIA!!!!!"

w ogole powinnam wylądować na innej planecie, gdzie są tylko dzieci, młodzież, oraz mężczyźni. ew kobiety starsze ode mnie.
Stary 2013-08-28, 01:46   #3938
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

i tak, wióry lecą nawet nie wióry, iskry, wlaściwie to trupy też czasem padają. właściwie to chętnie bym się przeniosła na męskie studia

masz na pocieszenie -> http://www.fotothing.com/photos/575/...c9883846ae.jpg
Stary 2013-08-28, 01:52   #3939
201604181004
Konto usunięte

dziwią mnie kaczki terroryzujące psy http://www.youtube.com/watch?v=LXzZQOyoD6Y#t=49

---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ----------

http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net...Ng3ZW_460s.jpg

i w sumie nigdy tak o tym nie myślałam
Stary 2013-08-28, 02:31   #3940
Darkoz
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Cytat:

---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ----------

Bez kitu.
"-Paweł, boże przytyłam

"-Kasia, przytyłam
Popieram, z niektórymi kobietami to pogadać można... tylko o nich, bo do nich wszystko się sprowadza. Dodam tu jeszcze jedną rzecz, którą zauważyłam.
Dialog 1:
Ja: A jak tam z Basią?
Kumpel: Ech, nic z tego nie będzie. (krótki opis sytuacji). Taki numer mi wycięła...
Ja: (zmieszanie, nie wiem, co doradzić) Jesteś pewny, że nic z tego?
Kumpel: Tak. Ale w sumie spodobała mi się Kasia, jest śliczna, ideał po prostu.
Ja: Z kwiatka na kwiatek, co?
Kumpel: Tak a jak tam twoje życie miłosne?

i drugi dialog...:
Przyjaciółka: I do tego jeszcze obiecał, że zadzwoni, a tylko napisał smsa.w ogóle jakoś dziwnie jest ostatnio, gadałam z nim i nie wiem o co chodzi...
Ja: A nie o Bartka przypadkiem? Zamierza u ciebie nocować przez tydzień, raczej ty byś się wkurzyła, gdyby do niego przyjechała przyjaciółka i spała tyle czasu...
Przyjaciółka: ale ja mu o wszystkim mówię, a na fejsie były zdjęcia, jak obejmuje jakieś laski, i dopiero jak zapytałam powiedział, że to jego przyjaciółki! Nie wiedziałam o nich, a on o Bartku wie!

Żelazna logika, czasem mi głupio, jak jestem po stronie jej faceta... I głupio, że czasem już chciałabym zmienić temat.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 05:40   #3941
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Macie szczęście, że ludzie się boją waszych mam, moja przyciąga ludzi jak jakiś cholerny magnes. Zakupy z nią trwały wieki bo wszystkie sąsiadki po kolei ustawiały się na plotki PANIE E..SŁYSZAŁA PANI, ŻE ADAM TEN CO MIESZKA POD WIESIĄ Z 4 KLATKI NO WIE PANI..., ja pewnie też robię wrażenie miłej, grzecznej i niewinnej. Nikomu nie pozwalam się zbliżyć na taką odległość żeby mogli mnie naprawdę poznać.

Ja beczałam na tym filmiku chociaż w pewnym momencie myślałam, ze ten lew zaraz się na nich rzuci i rozszarpie ich na drobne kawałki.
http://www.youtube.com/watch?v=btuxO-C2IzE
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 07:59   #3942
201605091007
Konto usunięte

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Dziwia mnie ludzie, ktorzy nie lubia kotow.
Jak mozna?

201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:23   #3943
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42486088]

Mi się teraz Aniston kojarzy z czymś innym i ją trochę znielubiłam[/QUOTE]
A mi nie. Aniston na ekranie jest taka sympatyczna, że nawet ona mi jej nie obrzydzi.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
A kolega ma dziewczynę? To by ułatwiło wszystko Większość moich kolegów ma partnerki, więc nie obawiam się o takie historie, poza tym wiem, że jaram ich jak wór kartofli, jakby tak nie było - nie byliby moimi kumplami, traktujemy się jak równy z równym
Jak się poznaliśmy to nie miał(tak jak ja nie miałam chłopaka), potem po latach znalazł sobie kogoś, po roku zerwali, potem znów był sam, a od roku znów ma dziewczynę. Ja z tym nie mam problemu, bo gadaliśmy o tym szczerze kilka razy i nic, nic, ani iskierki.

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
dziwią mnie koty. są takie głupiutkie http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...gif?1377595406
Słodziutkie.

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42488912]Ja rozumiem, ze może dziewczyna przez wiele lat czuła się sfrustrowana odgrywaniem roli uroczej i w sumie niewinnej gwiazdki Disneya i próbuje to sobie teraz odbić ale tu to już przegięła pałę (ciekawe co czuję teraz ci, co kiedyś swoim córkom stawiali za wzór Hannah Montanę)[/QUOTE]
Moja siostra , która chodzi do podstawówki sama przyszła do mnie i mnie poinformowała: "Wiesz jaka dziwka się z tej Miley Cyrus zrobiła?"

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
W temacie damsko-męskim, to dziwi mnie podrywanie zamężnej kobiety. Dodam, że podrywacz wie, że kobieta ma męża i sobie nic z tego nie robi. Nie ogarniam czegoś takiego.
Heeeejjjj!

W temacie to też mnie dziwi podrywanie zajętych osób.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:31   #3944
IzzieSt
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Cytat:
Bez kitu.
"-Paweł, boże przytyłam

"-Kasia, przytyłam

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
Jak mozna?
Eee nienawidzę kotów. Są nieprzewidywalne, jak byłam małą to jeden skoczył mi na twarz i zaczął gryźć, w ogóle niby chce żeby go głaskać, a zaraz jak pociągnie pazurami(dla niego to zabawne) to mam ochotę go wypatroszyć

http://www.youtube.com/watch?v=xEhaVhta7sI 2:52 gdyby coś takiego zrobił, to by wyleciał z domu oknem
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 10:25   #3945
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
tylko na chwilę wpadłam pieseł wymiata!
Dobry jest pieseł! Pasuje. Chociaż ten poprzedni też pasował.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Własciwie jak się zastanowić to jest w trzy i trochę filmów na których płaczę
Spoko, mi niemal na każdym filmie oczy się zaszklą.

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Wkurzyłam się, bo wchodzę na "Perełki" a tam połowa tematów zamknięta . Nie ma z czego się pośmiać.
Poczytaj wątek z matką.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Mnie się przy takich włącza opiekuńczość tak długo, jak są faktycznie grzeczniutkie i takie lekko nieśmiałe czy coś. Ale mam alergię na dziewczyny (i one w sumie mnie dziwią, żeby było nieofftopowo), które są drobnej aparycji i robią z siebie w towarzystwie takie słodkie idiotki mimo, że prywatnie są całkiem ogarnięte. Znam taką dziewczynę, która prywatnie jest super, ale w towarzystwie - hihi, hoho, jestem taka pijana, niech mi ktoś pomoże z pójściem do kibla, bleble. Nie wiem na kogo to działa, serio.
Mam tak samo. No po prostu coś mnie bierze, nie cierpię słodkich idiotek(nie tylko tych drobnej aparycji). Z normalnymi dziewczynami się dogaduję, tak samo z normalnymi facetami.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
a sama, wszyscy się jej boją, znajomi z liceum nie chcieli do mnie wchodzić, bo była moja mama. A ona nic się nie odzywała nawet, ona za ludźmi szczególnie nie przepada i nie spoufala się. Po prostu spojrzała i odpowiedziała "dzień dobry". A jak się ją pozna to w ogóle aż taka straszna nie jest.
To ja chyba jestem trochę jak Twoja mama. Muszę kogos dobrze znać, albo dana osoba musi mieć rekomendacje moich przyjaciół, żeby mi się z nią dobrze gadało. Jak nie to gadka-szmatka, albo i nie.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
O, moja mama ma tak jak ty Wszystkich znajomych mi na poczatku straszy.
Nie żartuj, Twoja mama jest super

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
I jak Goku ostatni raz umarł.
Ja za każdym razem ryczałam i nie tylko na Goku... Co gorsza, oglądałam to z bratem i musiałam się ukrywać.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Z dziewczynami to właśnie gadam o rzeczach, które mnie tak naprawde nie interesują. Często starałam się podsłuchać bo może na złe momenty trafiam ale nie.
Ja tak samo. Może patrzymy na siebie stereotypowo tak jak faceci na nas? I myślimy, że z kobietą nie da się mądrze porozmawiać, dlatego ciągniemy takie głupie rozmowy?

Stary 2013-08-28, 10:26   #3946
BioIvO
Zakorzenienie

Dziwią mnie niektórzy ludzie dzwoniący po ludziach.
Z samego rana na komórkę dzwoni do mnie paniusia z jakiejś kancelarii i chce rozmawiać z panem takim i takim. Odpowiadam grzecznie, ze to pomyłka bo nie znam tego pana. 99% ludzi w takiej sytuacji przeprasza i kończy rozmowę. Ale paniusie zamurowało i wielce obrażonym tonem rzuciła- Jak to?! A tak to, ze to moja prywatna komórka.
Paniusia kazała mi się w związku z tym przedstawić. Strasznie podejrzliwa była i to mnie od rana wkurzyło...

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 10:31   #3947
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Z tym robieniem z siebie idiotki- tez myslalam, ze w towarzystwie mozna byc madra i to takie fajne, ze sie ma hobby i sie cos wie. Duzo czasu mi to zajelo, ale w koncu zrozumialam, ze facetow naprawde nie obchodzi co ja mam do powiedzenia, ze cos wiem o polityce, o mechanice, komputerach. Oni rozmawiaja bo chca porozmawiac ze soba, a mnie mogloby tam nie byc rownie dobrze. Czasem z grzecznosci mi tego nie pokaza, ale wiekszosc czasu po prostu ignoruja wszelkie wypowiedzi dziewczyn. Im szybciej sie to zrozumie tym szybciej mozna sobie darowac, ale wtedy pozostaje oh jej zaniescie mnie do kibla.
Coś w tym jest, że jak się jest w męskim towarzystwie to faceci gadają ze sobą. Chyba, że zaczynają gadać o kobietach, wtedy może Cię nawet posłuchają, ale muszą zacząć od "jesteś kobietą, nie wiesz co się podoba facetowi". Ta, jasne.
W olewaniu kobiet przoduje mój ojciec(przynajmniej w domu).
(Przypomniało mi się co mnie dziwi i wkurza u niego. Jak kupuje piwo to dla siebie, ewentualnie dla brata. Dzieli się tylko z nim. Na wakacjach byliśmy razem z moim chłopakiem, kupił kilka butelek piwa i tylko do niego: " X otwórz sobie piwo". Że kurde, jak? Byłam tam jeszcze ja, moja mama i siostra, wszystkie pełnoletnie.)
Za to gdy jestem sam na sam z jakimkolwiek facetem to słucha bardzo uważnie, odpowiada, rozmowa się kręci.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2013-08-28 o 10:53
Stary 2013-08-28, 10:34   #3948
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Też wolę męskie towarzystwo przed wieloma kobietami się nie otworzę, bo wiem, że będą przekładać moje problemy na siebie, tj porównywać . Faceci jakoś tak bardziej na to leją i potrafią się zdystansować, kobiety jeśli jest jakiś problem np w relacji damsko męskiej, często próbują przenieść własne doświadczenia na mój związek, albo działa u nich mechanizm samoobronny i zaczyna się "bo wiesz, rozumiem, u mnie jest zupełnie inaczej" (jakby mnie to interesowało )
Hehe, to jest prawda, jak sie znajda takie, co zaczna rywalizowac ze soba to robi sie krwawo. Niestety na studiach I stopnia mialam takie podle, ale na II byly swietne. Mam pare kolezanek, przy ktorych wlasnie moge wyluzowac, nie ma zadnych napiec, rywalizacji, i nie sa glupie jak but na wlasne zyczenie.

I kocham jak któraś udaje przy mnie jakie ma boskie zycie, jakie wszystko jest zajefajna, a ja dobrze wiem, że nie jest xD

I dlatego chyba najbardziej lubie gejow, to sa faceci, ale nie ma miedzy nami damsko meskich napiec.

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
Jak mozna?

Ja nie lubie, sa zbyt niezalezne. Chce sie wyjsc z domu, psa sie zostawia, a kocur ucieknie i narobi na kafle.

ciri- o tak, sam na sam to spoko, ale w grupie juz inaczej to wyglada

Edytowane przez 201604250941
Czas edycji: 2013-08-28 o 10:36
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 10:45   #3949
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Mnie też się głównie z Rachel kojarzy, a to najbardziej denerwująca postać we Friendsach. Ble. Chandler rządzi
Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Wolę Phoebe i Chandlera
Chandler tak, Phoebe po stokroć nie.
Najbardziej wkurzająca postać w serialu :/

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Ja ostatnio ryczałam w kinie oglądając "Mój rower". Godzina czwarta nad ranem, współlokatorka nie chciała wracać do domu, wiec pomyślałam, ze się przekimam. Pech chciał, że na poczatku otworzyłam jedno oko i od razu wciągnął mnie film.

Najlepsze było to, że ja dostawałam tam spazmów (oczywiście od jej strony odgrodziłam się dłonią, by nie widziała), współlokatorka na początku śmiała się ze mnie, a później sama wpadła w histerię.
A obok mnie dziewczyna nie wie o co chodzi, bo w ogóle jej nie ruszyl ten film. Miałam ochotę zapytać dziewczyny, czy nie ma serca z kamienia.

I wzrusza mnie miłość starszych ludzi i płacz starszych ludzi- zwłaszcza mężczyzn.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 10:47   #3950
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
"-Kasia, przytyłam
Z przytyciem to akurat niezbyt trafny przykład, bo wiele osób po prostu nie oczekuje konkretnej rady, tylko właśnie takiego "E tam, nie widać". I jak kogoś nie znam zbyt dobrze to nie wiem, co takiej dziewczynie odpowiedzieć, czy polecić jakiś sposób, czy pogłaskać po główce.

Stary 2013-08-28, 10:51   #3951
201604200942
Konto usunięte

ja na szczęście w swojej grupie miałam większość chłopaków, ale niektórzy się zachowywali jak baby. Z PMS.
Stary 2013-08-28, 11:04   #3952
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
To ja chyba jestem trochę jak Twoja mama. Muszę kogos dobrze znać, albo dana osoba musi mieć rekomendacje moich przyjaciół, żeby mi się z nią dobrze gadało. Jak nie to gadka-szmatka, albo i nie.
Też jestem jak moja mama, no jaka mać, taka nać

Cytat:
Coś w tym jest, że jak się jest w męskim towarzystwie to faceci gadają ze sobą. Chyba, że zaczynają gadać o kobietach, wtedy może Cię nawet posłuchają, ale muszą zacząć od "jesteś kobietą, nie wiesz co się podoba facetowi". Ta, jasne.
W olewaniu kobiet przoduje mój ojciec(przynajmniej w domu).
(Przypomniało mi się co mnie dziwi i wkurza u niego. Jak kupuje piwo to dla siebie, ewentualnie dla brata. Dzieli się tylko z nim. Na wakacjach byliśmy razem z moim chłopakiem, kupił kilka butelek piwa i tylko do niego: " X otwórz sobie piwo". Że kurde, jak? Byłam tam jeszcze ja, moja mama i siostra, wszystkie pełnoletnie.)
Za to gdy jestem sam na sam z jakimkolwiek facetem to słucha bardzo uważnie, odpowiada, rozmowa się kręci.
Nieprawda, zwykle przebywam w towarzystwie faceci+ja i nie olewają mnie A nie jestem cichą myszką, co tylko siedzi i słucha, bo się nie wtrąci jak "samce" rozmawiają. To zależy na pewno od faceta (z takimi olewaczami się nie kumpluję, proste) i od zażyłości między ludźmi. Moi kumple zwyczajnie by mnie nie olewali, bo tak się swoim dobrym znajomym nie robi, to brak szacunku do drugiego człowieka.

Cytat:
Z przytyciem to akurat niezbyt trafny przykład, bo wiele osób po prostu nie oczekuje konkretnej rady, tylko właśnie takiego "E tam, nie widać". I jak kogoś nie znam zbyt dobrze to nie wiem, co takiej dziewczynie odpowiedzieć, czy polecić jakiś sposób, czy pogłaskać po główce.
Ja tam odpowiadam. Jeśli ktoś się żali, że jest gruby to nie będę zaprzeczać, jeśli widzę, że do najszczuplejszych nie należy. Bez obrażania oczywiście. Zaproponuję ewentualne rozwiązanie problemu, "jeśli czujesz się źle sama ze sobą, to może jakaś dieta?".

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Ja płaczę na filmiku o kiwi. Smutny.
Stary 2013-08-28, 11:08   #3953
maryanna3
Zakorzenienie

Mnie się wydaje, że to, że się nie lubi towarzystwa kobiet wynika z tego....że się trafiało na idiotki i kretynki. Bo sory ale jak czytam te rozmowy, które opisujecie to taki obraz mam w głowie.

No chyba, żeby uznać, że wiecej jest kobiet idiotek niż mężczyzn idiotów bądź że wszystkie kobiety to idiotki, wtedy same o sobie de facto też byście musiały tak powiedzieć
Ja lubię rozmowy i z kobietami i z mężczyznami, z racji tego jakie mam studia więcej gadam akurat z facetami, ale to nie tak, że wszyscy są super rzeczowi i inteligentni, trafiają się takie egzemplarze że głowa mała. Znam też mnóstwo sensownych dziewczyn i lubię czasem babskie spotkania.
Nie umiem tego rozdzielić na płeć bo wydaje mi się że po prostu lubię kontakt z ludźmi mądrymi z poczuciem humoru podobnym do mojego ale ludźmi, nie kobietami bądź mężczyznami.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 11:18   #3954
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
Nie umiem tego rozdzielić na płeć bo wydaje mi się że po prostu lubię kontakt z ludźmi mądrymi z poczuciem humoru podobnym do mojego ale ludźmi, nie kobietami bądź mężczyznami.
Dokładnie tak samo to odczuwam.

Stary 2013-08-28, 11:23   #3955
201604200942
Konto usunięte

z drugiej strony śmieszą mnie dziewczyny, które wybierają towarzystwo chłopaków "dla zasady".
Wiecie, widzą towarzystwo dziewczyn i z góry zakładają, że to pustaki, będą gadać o misiaczkach, paznokciach i dietach. A faceci z kolei są tacy wspaniali, bo gadają o dupach i przy okazji klepną ją w tyłek.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
otóż to.
Stary 2013-08-28, 11:30   #3956
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Nieprawda, zwykle przebywam w towarzystwie faceci+ja i nie olewają mnie A nie jestem cichą myszką, co tylko siedzi i słucha, bo się nie wtrąci jak "samce" rozmawiają. To zależy na pewno od faceta (z takimi olewaczami się nie kumpluję, proste) i od zażyłości między ludźmi. Moi kumple zwyczajnie by mnie nie olewali, bo tak się swoim dobrym znajomym nie robi, to brak szacunku do drugiego człowieka.
Ja mam akurat kumpli dwóch(ale nie spotykamy się razem), jednego takiego najlepszego, na imprezach reszta towarzystwa to zazwyczaj jego kumple a nie moi.
Albo gdy jestem z TŻ w jego towarzystwie.
Nie mam "męskiego" towarzystwa(ani babskiego).

Cytat:
Ja tam odpowiadam. Jeśli ktoś się żali, że jest gruby to nie będę zaprzeczać, jeśli widzę, że do najszczuplejszych nie należy. Bez obrażania oczywiście. Zaproponuję ewentualne rozwiązanie problemu, "jeśli czujesz się źle sama ze sobą, to może jakaś dieta?".
Wiesz, ja mam tak, że moja przyjaciółka jest gruba(choć dużo już schudła), w dodatku leczy się z depresji. Gruba jest od maleńkości, a teksty "Przytyłam" słyszę średnio co 4 dni. Ogłupieć można szczerze mówiąc. Ale też jej nie powiem: "No, wyglądasz jak potwór, weź schudnij", bo widzę ile zrobiła, nie miałabym serca po prostu. Jak mi tak mówi to staram się szukać przyczyn przytycia, to w sumie chyba najlepsze, co mogę powiedzieć. Na rady w stylu: "No wiesz, ostatni codziennie kupujesz czekoladę, przystopuj z tym" mogłaby zareagować agresją albo podłamaniem się.
Co innego, gdy widzę, że ktoś na luzie do tego podchodzi, wtedy łatwiej coś szczerze doradzić.

Stary 2013-08-28, 11:31   #3957
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
z drugiej strony śmieszą mnie dziewczyny, które wybierają towarzystwo chłopaków "dla zasady".
Wiecie, widzą towarzystwo dziewczyn i z góry zakładają, że to pustaki, będą gadać o misiaczkach, paznokciach i dietach. A faceci z kolei są tacy wspaniali, bo gadają o dupach i przy okazji klepną ją w tyłek.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

otóż to.
Mmm, co za wspaniali faceci
Dla zasady towarzystwa męskiego nie wybieram, ale w takim się obracam, więc jedynie dziewczyny z jakimi się spotykam to dziewczyny moich kolegów. Mój TŻ też miał samych kolegów, z którymi i ja się zakumplowałam, więc to kolejni koledzy, a nie koleżanki. Nie chodzę po mieście i nie szukam sobie przyjaciółek Jakoś tak wychodzi. Poznałam trochę dziewczyn na studiach i na Wizażu, i z nimi utrzymuję kontakt, więc trochę koleżanek "zarobiłam", choć i tak nie mogę zwykle z nimi pogadać na "moje" tematy
Stary 2013-08-28, 11:32   #3958
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Mnie się wydaje, że to, że się nie lubi towarzystwa kobiet wynika z tego....że się trafiało na idiotki i kretynki. Bo sory ale jak czytam te rozmowy, które opisujecie to taki obraz mam w głowie.

No chyba, żeby uznać, że wiecej jest kobiet idiotek niż mężczyzn idiotów bądź że wszystkie kobiety to idiotki, wtedy same o sobie de facto też byście musiały tak powiedzieć
Ja lubię rozmowy i z kobietami i z mężczyznami, z racji tego jakie mam studia więcej gadam akurat z facetami, ale to nie tak, że wszyscy są super rzeczowi i inteligentni, trafiają się takie egzemplarze że głowa mała. Znam też mnóstwo sensownych dziewczyn i lubię czasem babskie spotkania.
moim zdaniem kobiety dużo krzyczą o tym, jak to mężczyźni je gorzej traktują, ale same traktują inne kobiety z wyższością

I co druga mówi "ja to wolę męskie towarzystwo, zawsze się lepiej dogadywałam z facetami" jakby to była jakaś nobilitacja trochę mi żal takich osób, bo to albo znaczy, że nie mają w swoim gronie wartościowych kobiet, albo po prostu nie potrafią się z nimi dogadać. I każda udaje słodką idiotkę, ta koleżanka też udaje słodką idiotkę, a potem obie wracają do domu i mówią "z tymi kobietami to się o niczym pogadać nie da"
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 11:34   #3959
201604250941
Konto usunięte

Cytat:

To nie tak, ze wiecej jest kobiet idiotek. Po prostu faceci lepiej udają, ale jakby sie przyjrzeć to tematy mają dwa, przy czym jeden to melanż a drugi to do wyboru wojna/samochody/komputery. Brzmi to ambitniej niż kosmetyki i cellulit Maryni, ale wydaje i się, że często jednak kobiety mają rozleglejszą wiedzę, więcej tych tematów, o ile jest sie w stanie oderwać je od rozmowy o misiaczku.

Ja ogólnie chyba po prostu lubie ludzi, którzy mają jakie hobby wtedy zawsze da się pogadać. A to ksiazki czytają, filmy ogladaja, graja na czyms, sa artystami.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 11:35   #3960
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Też mnie takie śmieszą i znam naprawdę mnóstwo takich dziewczyn, które nawet rozmawiając ze mną potrafiły walnąć tekstem, że faceci to są wszyscy bardziej ogarnięci niż te gupie baby Uczulona jestem na takie teksty, zwłaszcza że dużo wśród facetów przebywam i na swojej drodze niejednego kretyna spotkałam, który cechy miał jakby to powiedział szowinista 'typowo kobiece' więc wiadomo jak takie rozmowy się kończą, nieciekawie.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości