Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-28, 10:14   #3211
aniuska18032
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Justynkie no właśnie Ja też mam mało czasu, bo praca, dziecko i jeszcze w weekendy studia więc zadko mam czas lazic po salonach. Poza tym muszę do salonu jechać 30-40 km bo u mnie jest jeden mały...i jaki to już pisałam ;-) a mimo to wszędzie pytają kiedy slub i jak daleko to olewaja totalnie i wręcz prowokują do opuszczenia salonu:banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja mam ślub w sierpniu a już suknię mam w każdym salonie babeczki mi mówiły, że już PM2014, które ślubują latem zamawiają suknie lub chociaż robią rozeznanie

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 10:25   #3212
kasia1201
Rozeznanie

Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Światkatarzyny- a już myślałam że tylko mi odpowiadają w ten sposób w salonach ;-) i tak najbardziej rozwalił mnie tekst " za rok? Łeeee to się może jeszcze wszystko zdażyć" w sensie że możemy się rozmyśleć ;-)

kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 10:26   #3213
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

alucior a ja gdybym była i by była taka opcja to bym sie cieszyła niezmiernie. Nie musiałabym sie przejmowac ze nie umiem np. tanczyc z nowym panem mlodym, bo w pletwach to raczej nikt nie umie, a to jest bardziej na smiech. Pozatym wszystkie panny u mnie beda mlodsze niz 25(i to same kolezanki bo z rodziny jestem najmlodsza,wiec wszystkie juz mężatki), i raczej wszystkie zabawowe, wiec jestem pewna ze to bedzie im na reke, bo zawsze tylko slysze " boje sie ze nie bede umiala tanczyc z nowym pm i sie zblaznimy"

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-28, 10:27   #3214
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Ja pierwszy raz mierzyłam sukienki w maju, a ślubuję w czerwcu '14. Nigdy nie potraktowano mnie w olewający sposób. W tych salonach to nic dziwnego, że mierzy się sukienki rok przed, czy nawet kupuje. Ja tez już kupiłam, pierwsze dopasowywanie w lutym, potem już bliżej ślubu. Mam nadzieję, że troszkę kg zrzucę.

Ad

Dla mnie kosmetyki Astor czy Loreal to kosmetyki średniopółkowe, które uważam za niezbyt trwałe. Myślałam, że może że używają kosmetyków bardziej trwałych jak np. Kryolan czy górnopółkowych Guerlain itp.
Chociaż u mnie generalnie z kosmetykami będzie największy problem, bo wspominałam, że mam alergię i najlepiej toleruję dermokosmetyki kolorowe np. La Roche-Posay, ale one nie są aż tak bardzo trwałe.
Boję się też, bo po kredce Estee Lauder, wylądowałam z zapuchniętym okiem u lekarza. Obowiązkowo będę robić próbny makijaż chociażby ze względu na to, czy nie będę się drapać i czy oczy mi nie spuchną.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 10:27   #3215
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Ja aktualnie mam tę wizażystkę http://www.beautyway.pl/
Po nowym roku się ze mną skontaktuje i się umówimy. Będzie też malowała moją mamę, chyba teściową i świadkową (chociaż jeszcze jej nie mam) no i mnie :P
Będzie malowała u mnie w domu bo przyjedzie do mnie
Ale muszę czekać do nowego roku bo ona jeszcze nie wie czy będzie w PL w tym czasie ale mówiła, że jakby co może mi zaproponować godne zastępstwo. Zobaczymy
bardzo ładne robi makijaże! i widać, że ma duże doświadczenie

Cytat:
Światkatarzyny- a już myślałam że tylko mi odpowiadają w ten sposób w salonach ;-) i tak najbardziej rozwalił mnie tekst " za rok? Łeeee to się może jeszcze wszystko zdażyć" w sensie że możemy się rozmyśleć ;-)

mój tata tak ciągle gada oczywiście w żartach, ale i tak mnie to wkurza
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 10:28   #3216
Izabela92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Słuchajcie, pytanie!

Babki z fryz & make up zaproponowały mi fryzurę na 9 i od razu makijaż. Nie za wcześnie skoro ślub mam na 16?
Inne godziny mają zajęte i np. czekałabym tam 2 godz na make up. Nie wiem teraz czy się wpisywać czy szukać innej?

Justynka, jeżeli jest to dobry salon fryzjerski i kosmetyczny to nie szukałabym nic innego.
Fryzura ślubna to ok 1,5 h.. makijaż około 40 minut.. zapewne nie jest to obok Twojego domu więc jeszcze dojazd do miejsca zamieszkania i będziesz w domku spokojnie na koło 12.

Kawka, lekka kanapka żeby nie mdleć w kościele i już mamy godzinę 13 WSZYSTKO NA SPOKOJNIE.
Później ubieranie, błogosławieństwo (jeżeli planujecie)..
Myślę że spokojnie byłoby jakbyś była umówiona na 10 ale na 9 to też dobrze. Znam Panny młode które koczowały w salonach fryzjerskich od 7 !! a ślub o 16. Niestety jak jest dobry fryzjer czy kosmetyczka to mają takie terminy i ludzie rok wcześniej rezerwują.

Ja idę na makijaż i fryzurę próbną w październiku, przed weselem kuzyna akurat i u fryzjera będę już o 8
Izabela92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 10:28   #3217
Opiumalfa
Zakorzenienie

Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez Yellow Me Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie do tych które biorą najpierw cywilny a potem kościelny, bo zawsze mnie to zastanawiało - dlaczego dwa śluby zaraz po sobie? nie wystarczyłby konkordatowy? (pytam tak z ciekawości, nie złośliwie )

Ja biorę ślub w Belgii a tu nie ma konkordatu.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 10:43   #3218
Ad rem
Zadomowienie

Dzwoniłam własnie pytac o make-up
Jednak pani (polecona) bierze 50 zł (próbny za 35) ale trzeba do niej dojechac na drugi koniec miasta :/
Druga, która dojeżdza 150 zł za próbny i ślubny...
ehh Chyba poszukam dalej

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 10:45   #3219
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
ejjj poważnie z tymi godzinami jak ślub o 16? to na którą chodzą do fryzjera te, które o 13 mają ślub?
Ja planuję fryzjera między 8 a 9

Cytat:
Te śluby na 13 to pewnie fryz na 8 ale wszystko jest szybko, bez czasu na spokojne wypicie kawy.
E tam. Ja zamierzam i zjeść śniadanie i wypić kawkę i wziąć kąpiel z rana A ślub mam na 13

Witam się
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 10:45   #3220
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
najlepiej po prostu sprawdzić na jednej próbce ja mam taki zamiar. mamy dosyć dobrą drukarkę, ale coś ostatnio szwankuje i trochę się boję, czy dobrze wyjdzie. ale spróbuję wydrukować jedną sztukę i ocenię, czy lepiej iść do drukarni czy nie
ja właśnie mam drukarkę laserową ale kijową... kolory drukuje jakieś wyblakłe... czarny tez taki mało nasycony... no strasznie jestem niezadowolona. Ale jest juz z nami kawał czasu, więc może to przez to, że od nowości laser nie był wymieniany

Cytat:
Słuchajcie, pytanie!

Babki z fryz & make up zaproponowały mi fryzurę na 9 i od razu makijaż. Nie za wcześnie skoro ślub mam na 16?
Cytat:
Dzięki za pomoc

Jednak zdecydowałam się na tą 9. Poczytałam relacje PM2013 i one też tak rano miały, a nawet na 8.
.
Ja też bym się zgodziła na 9 ja mam ślub o 17, fryzurę chcę na 10.30, makijaż na 12.30, po to by o godzinie 14 na spokojnie się zacząć ubierać, żeby przez tą godzinkę jeszcze fotograf nacykał mi zdjęć i żeby o 15 już jechał do mojego Tż na zdjęcia nawet gdyby była obsuwa, to na fryz i makijaż daje 1,5h więc z wszystkim powinnam się wyrobić

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość

Dziś: 380 DDŚ!

Ehh. Pisałam do salonu gdzie mają tą śliczną sukienkę. Pani mi napisała, że one są tylko w rozmiarze 36. Jak napisałam jaki potrzebowałabym rozmiar to mi napisała, że mają dużo innych sukienek. które mogłabym zmierzyć, ale nie są to krótkie

no, ale przeciez nie musisz wiązać gorsetu... tak tylko dołożyć czy dobrze by było Ci w takim kroju i jak coś to szyć... W Nadi tam gdzie ja kupiłam dziewczyna powiedziała mi, że robią duże rozmiary, bo rok 2013 był rokiem rozmiarów 40, a rzadko która PMka miała mniejszy więc dziwi mnie, że w tamtym salonie zrobili rozm. 36... przecież da się zmniejszyć suknię, a powiększyć juz nie bardzo...

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Piszecie o makijażach.
Napisałam do kilku dziewczyn, ale jak słyszę, że ktoś maluje Astorem albo Lorealem to ja dziękuję
mi się akurat tymi kosmetykami bardzo długo trzyma makijaż

Kasia - większość z Nas ma już suknię. Dla mnie kobiety podchodzą nieprofesjonalnie jak w 2013 roku mówią, że do 2014 jeszcze kupa czasu. Każda Pmka ma prawo do tego, a im powinno zależeć na sprzedaniu sukni. Jeżeli się obawiają, że Pm się rozmysli to powinny brać po prostu zaliczkę w wys. połowy wartosci sukni i już. Mi żadna nic nie zarzuciła, że przychodzę w sierpniu mierzyć suknie jeszcze dodatkowo mówiłam, że w 20144 na to czasu nie będę mieć, bo skupię się na remoncie naszego mieszkania... A tak mam z głowy i jestem przeszczęśliwa, że mam już wybraną

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 10:46   #3221
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
oj na pewno tak będzie.... próbny podejrzewam, jest dla mnie i dla niej też aby ustalic co i jak na sam ślub już

ja już od ipca chodziłam za sukienkami a też mam ślub w sierpniu jak ty na pytanie o date odpowiadałam wiosna przyszłego roku, lub że poczatek przyszłego roku, raz powiedziałam szczerze to usłyszałam dosłownie "łeeee.... szkoda Pani i mojego czasu dzisiaj" także podziękowałam temu salonowi. Jestem klientką, świadomą konsumentką i mam prawo wybrać sobie moment na przymierzanie sukien taki jaki najbardziej mi odpowiada także jak chcesz to idź już
Niektórzy nie lubią takiego rozwiązania i wolą makijaż próbny taki na tip top żeby zobaczyć jak trwały i w ogóle
A co do sukien to uważam że takie komentarze są poniżej godności ludzkiej... Nawet jak salon ma oblężenie i dużo zamówień dla tegorocznych panien młodych to powinni w uprzejmy sposób powiedzieć o tym i zaprosić na przymiarki w październiku czy listopadzie a nie takimi tekstami walić do potencjalnych klientów. Przypuszczam że salon sporo zarabia na sukni (bo jakoś się utrzymują a statystycznie patrząc suknia to nie towar pierwszej potrzeby) a oni sobie pozwalają tak zrażać klientów? dziwne...

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-08-28 o 10:56
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 10:47   #3222
kasia1201
Rozeznanie

Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Chciałam się pochwalić wybrałam obrączki apart wzór 216 tyle że bez kamieni. Chciałam bardzo fazowane- te mamy 4,5 mm

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1377679648775.jpg (30,0 KB, 21 załadowań)
Stary 2013-08-28, 10:52   #3223
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:
Chciałam się pochwalić wybrałam obrączki apart wzór 216 tyle że bez kamieni. Chciałam bardzo fazowane- te mamy 4,5 mm
Bardzo ładne te obrączki
Stary 2013-08-28, 10:53   #3224
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
Słuchajcie, pytanie!

Inne godziny mają zajęte i np. czekałabym tam 2 godz na make up. Nie wiem teraz czy się wpisywać czy szukać innej?
Wpisywać się! To wcale nie tak wcześnie

Cytat:
Napisane przez eventual Pokaż wiadomość
I mam do Was pytanie, bo tak się zastanawiam cały czas nad tym... My bierzemy ślub 9 sierpnia, a dzień wcześniej - 8.08 moja kuzynka będzie miała 4. rocznicę ślubu. I nie wiem, czy wypada o tym wspomnieć na weselu chociażby 'sto lat' dla nich i może jakiś upominek mały Nie wiem, czy wypada po prostu, dlatego pytam, czy któraś z Was się z czymś takim spotkała lub może ma podobną sytuację
Jeśli z kuzynką jesteś blisko, to wspominać Czemu nie? Miło jej będzie, a przecież i tak, to wy będziecie głównymi postaciami.

Cytat:
Dziewczyny a ile przed ślubem umawiacie się na pierwsze przymiarki? Bo Ja jak oglądam suknie na manekinach i podchodzi pani pyta o datę i mówię że sierpień 2014 to słyszę " łeeee to jeszcze dużo czasu" to kiedy mam patrzeć ???
Ja mam już suknię, zamówiłam w lutym, ślub mam w maju I zawsze szczerze mówiłam, kiedy ślub mam

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 10:53   #3225
justynkie
Wtajemniczenie

Zapisałam się! Kolejna rzecz z głowy

Fryzura - godz 9:
https://www.facebook.com/atelier.gryko

Make Up- godz 10.15-30
http://www.makeupownia.eu/
https://www.facebook.com/makeupownia.eu

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 10:54   #3226
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

KaEs Być może Tobie pasują te kosmetyki, nie pisałam, że są beznadziejne, ale ja mam na nie uczulenie.
Poza tym w składzie mają pełno parabenów i potem jestem wysypana. Zanim zaczęłam kupować dermokosmetyki używałam Maybelline, Loreal, Astor, Rimmel i ciągle coś mi było nie tak. Buzia swędząca, zaczerwieniona, wysypka podskórna. Teraz wiem, że żyję, bo ich nie używam. Choć przyznam, że chciałabym, bo miały niższe cen.
Dlatego poszukuję kogoś, kto będzie miał kosmetyki dobre dla mnie

kasia Ładne, mierzyliśmy je nawet, ale ostatecznie wybrałam bardziej klasyczne + kamień.

justynkie Gratulacje. Widzę, że używa też kosmetyków MAC i Kryolan. Są mega trwałe.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-08-28 o 10:58
Stary 2013-08-28, 10:55   #3227
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam też o tyle dobrze, że makijaż zrobi mi kobitka w domu. Fryz. Chcę mieć na 9 żeby koło 11 zdążyć bo makijazystka przyszlaby tak na 12-12:30 ( maluje też moją mamę) ale nadal żadna z was nie powiedziała ile przed ślubem przymierza pierwsze suknie
Mój ślub 13.09., a na pierwsze przymiarki idę w sobotę z koleżanką która ma ślub w maju. Gdyby nie to to pewnie jeszcze bym sie nie spieszyła. Spróbuję coś zmierzyć, żeby wiedzieć w jakim kroju jest mi dobrze. Raczej nie nastawiam się na zakup już teraz, bo też ok 5kg chcę schudnąć.
Cytat:
ja już od ipca chodziłam za sukienkami a też mam ślub w sierpniu jak ty na pytanie o date odpowiadałam wiosna przyszłego roku, lub że poczatek przyszłego roku, raz powiedziałam szczerze to usłyszałam dosłownie "łeeee.... szkoda Pani i mojego czasu dzisiaj" także podziękowałam temu salonowi. Jestem klientką, świadomą konsumentką i mam prawo wybrać sobie moment na przymierzanie sukien taki jaki najbardziej mi odpowiada także jak chcesz to idź już
Też mam zamiar oszukać jeśli zapyta mnie o termin
Cytat:
Ciekawy wzór
Cytat:

Fryzura - godz 9:

Make Up- godz 10.15-30
Gratulacje!
Stary 2013-08-28, 10:56   #3228
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
a co sądzicie o tej makijażystce? http://studiomakeup.com.pl/makijaz/

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

jeśli będziemy mieli ślub na 16, to chcę fryzjerkę mieć umówioną na 10, a zaraz po tym makijażystkę.
Podoba mi się większość makijaży, jednak nie znam się na tym zupełnie (na co dzień używam tylko tuszu i błyszczyku)

Cytat:
Napisane przez di94 Pokaż wiadomość
Idziemy na rekord
u nas 10 lat zareczyny, 12 ślub

Uciekam spać, do jutra

zaręczyny po 11 latach, ślub po 12 latach razem

Cytat:
ehhh...
to jest najlepsza makijażystka jaką znalazłam u siebie.
http://www.maxmodels.pl/wizazysta-mo...alonurody.html
co sądzicie?
fajna, cena też przystępna

Verunka super cena jak na trzy makijaże, podobają mi się, ale jak pisałam wyżej nie znam się na tym

justynkie godzina wydaje mi się odpowiednia, jednak pomysł sprawdzania później sali nie bardzo

Mam do Was prośbę o pomoc, chcemy z Tż sesję narzeczeńską nad morzem, znalazłam kilku fotografów, przeprowadziłam wstępną selekcję i utknęłam
http://foto-kamera.pl/ koszt sesji 500 zł, 80 zdjęć na płycie, czas trwania 2-3 godziny
http://www.zatrzymacwspomnienia.pl/ koszt sesji 400 zł, 100 zdjęć na płycie, czas trwania ok. 3h
http://www.izabellstudio.pl/ koszt sesji 300 zł,20 zdjęć, czas trwania 1-2 godziny
http://www.envisagepicture.eu/koszt sesji 400 zł, 50 zdjęć, czas trwania ok. 3 h

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 11:01   #3229
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
justynkie godzina wydaje mi się odpowiednia, jednak pomysł sprawdzania później sali nie bardzo
Jeszcze nie wiem jak to zgramy...
W piątek na sali jest wesele więc dopiero w sobotę mogę tam dowieźć rzeczy. Jeśli na 9 będzie fryzjer to wątpię żeby wcześniej była możliwość jechać tam i spr czy wszystko OK, dekoracje będą wieszane od rana,. trzeba zawieźć prezenty dla rodziców, dla gości, koszyczki do toalety itp. TŻ i jego rodzina dojadą z miejscowości TŻ, 150 km ode mnie.
Moi rodzice nie mają auta żeby jeździć po mieście, z siostrą jestem w konflikcie. Będę musiała to jakoś ogarnąć... Nie widzę powodu dla którego nie mogę zajechać na salę, to 5 min drogi więcej. Na wielku filmach weselnych widziałam jak PMka już "zrobiona" roznosiła po sali winietki. Skoro fryzura ma przetrwać tańce to i krótką wizytę w restauracji przetrwa.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 11:02   #3230
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
KaEs Być może Tobie pasują te kosmetyki, nie pisałam, że są beznadziejne, ale ja mam na nie uczulenie.
Poza tym w składzie mają pełno parabenów i potem jestem wysypana. Zanim zaczęłam kupować dermokosmetyki używałam Maybelline, Loreal, Astor, Rimmel i ciągle coś mi było nie tak. Buzia swędząca, zaczerwieniona, wysypka podskórna. Teraz wiem, że żyję, bo ich nie używam. Choć przyznam, że chciałabym, bo miały niższe cen.
Dlatego poszukuję kogoś, kto będzie miał kosmetyki dobre dla mnie
ja wiem o tym, że masz na nie alergię : i tez nie sugeruje, że Ty myslisz że są beznadziejne tylko jak ja jestem nimi wymalowana to się długo trzymają mi na buźce, więc JA jestem z nich zadowolona nie wiem skąd wywnioskowałaś o tej beznadziejności Masz ciężki orzech do zgryzienia... bo kurcze przeważnie nimi kosmetyczki malują...

uciekam się szykować do pracy, miłego dnia

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 11:04   #3231
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny a ile przed ślubem umawiacie się na pierwsze przymiarki? Bo Ja jak oglądam suknie na manekinach i podchodzi pani pyta o datę i mówię że sierpień 2014 to słyszę " łeeee to jeszcze dużo czasu" to kiedy mam patrzeć ???

Ja już kupiłam suknię,dla mnie sporym argumentem są wyprzedaże. ale b. dużo PMek ma już suknie na 2014 kupione, jak pani w salonie tak mówi, to to trochę źle o niej świadczy..
Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Szukaj w zwykłych pasmanteriach Ja ostatnio takie widziałam w mojej

Dziś: 380 DDŚ!
Chyba tak zrobię, dzięki
A propos - u mnie 381 DDŚ! Piona!
Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Jakimi kosmetykami powinni malować? Bo tez będę dzwonić do różnych miejsc, lepiej wiedzieć
MAC, Inglot, Kryolan, NARS, NYX, marki selektywne jak Dior, Chanel, YSL (choć to niekoniecznie).
Cytat:

Fryzura - godz 9:

Make Up- godz 10.15-30
Super Zestresowałyście mnie tymi dyskusjami o godzinach, ja dopiero 13 marca będę wiedziała, o której ślub! Mam nadzieję, że termin u makijażystki będę mogła zarezerwować, a godzinę podać jej pół roku przed...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 11:12   #3232
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Tak poszukałam na maxmodels kogoś z moich okolic i znlazłam taką dziewczynę http://www.maxmodels.pl/wizazysta-kamini.html , chyba napiszę do niej. Co myślicie ?
Koniecznie trzeba tu konto założyć, żeby móc do kogoś wysłac wiadomość?

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 11:18   #3233
kasia1201
Rozeznanie

Czy któraś z was
Była malowana kosmetykami MAC? Co sądzicie o nich* Ja na codzień się nie maluje i nie znam się
Stary 2013-08-28, 11:20   #3234
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Podoba mi się większość makijaży, jednak nie znam się na tym zupełnie (na co dzień używam tylko tuszu i błyszczyku)

no właśnie ja też się średnio znam
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 11:23   #3235
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Czy któraś z was
Była malowana kosmetykami MAC? Co sądzicie o nich* Ja na codzień się nie maluje i nie znam się
Ja testowałam np. cienie i uważam, że są świetne, dobrze napigmentowane, trwałe. Na pewno chciałabym być właśnie malowana na ślub kosmetykami MAC, Kryolan.
Poczytaj może opinie na KWC, może Ci to coś pomoże.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...oundation.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ye-shadow.html

2014

Stary 2013-08-28, 11:29   #3236
Izabela92
Raczkowanie

Dziewczyny, które dbają o rodzaj kosmetyków "z górnej półki"
Powiem tak, kilka razy dostałam"gratis" makijaż przy zakupach w Douglasie. Śmiałam się z tego bo myślałam "co może zrobić wizażystka w sklepie przy ludziach tzn że mogą ją rozpraszać itd.. i tu moje zdziwienie.
Miałam trzy makijaże, za każdym razem malowała mnie inna dziewczyna. Za każdym razem wyglądałam cudownie po 1. to dziewczyny po niejednym kursie i często studiach kosmetycznych.. po 2. mają kosmetyki wszystkich marek - wiadomo że mają też inglota czy loreal, ale mają również estee lauder, yves saint Laurent, diory, i co by nie chciały to mogą otworzyć jako próbkę lub mają otwarte i wykonują makijaże jakich nigdzie w salonie nie są w stanie Panie wykonać bo nie mają takiego zaplecza kosmetyków Z tego co wiem, to jeżeli ktoś nie ma vouchera na makijaż to kosztuje on 70-80 zł.
Naprawdę warto, dla PM z Krakowa polecam Douglas na Czyżynach w Carefourze, nie pamiętam imion Pań które mnie malowały ale wszystkie są doświadczone i profesjonalne.
Z tego co wiem to makijaże wykonują również w Sephorze ale nie wiem na jakiej zasadzie i nie wiem jak jest z jakością.
Stary 2013-08-28, 11:34   #3237
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Iza Moja koleżanka malowała się na ślub w Sephorze e i o dziwo ładnie wyglądała i makijaż był trwały. Na razie szukam kogoś kto do mnie dojedzie, pomaluje mnie czymś, co mnie nie uczuli, ale mogę się udać tam na jakiś próbny np.

2014

Stary 2013-08-28, 11:42   #3238
Izabela92
Raczkowanie

Nie wątpię że Sephora jest równie dobra, po prostu nie korzystałam z ich usług - pewnie jest to na podobnej zasadzie jak w Douglasie. Ja w dniu ślubu raczej z Douglasa nie skorzystam bo do Czyżyn mam 35 km- jeżeli uda mi się załatwić że fryzjer przyjedzie do mnie to i do kosmetyczki nie będę chciała jechać do Krakowa. Póki co na próbny makijaż umówiona jestem do Pani z Podłęża (niedaleko Krakowa).
Stary 2013-08-28, 11:50   #3239
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:

Mam do Was prośbę o pomoc, chcemy z Tż sesję narzeczeńską nad morzem, znalazłam kilku fotografów, przeprowadziłam wstępną selekcję i utknęłam
http://foto-kamera.pl/ koszt sesji 500 zł, 80 zdjęć na płycie, czas trwania 2-3 godziny
http://www.zatrzymacwspomnienia.pl/ koszt sesji 400 zł, 100 zdjęć na płycie, czas trwania ok. 3h
http://www.izabellstudio.pl/ koszt sesji 300 zł,20 zdjęć, czas trwania 1-2 godziny
http://www.envisagepicture.eu/koszt sesji 400 zł, 50 zdjęć, czas trwania ok. 3 h
wybacz, ale mi sie zadne jakos bardzo nie podobaja .

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

MAC, Inglot, Kryolan, NARS, NYX, marki selektywne jak Dior, Chanel, YSL (choć to niekoniecznie).
Dodam MAKE UP FOREVER.

Marki selektywne nie sa jakies super ekstra, wiec nie bralabym tego jako MUST HAVE.

Moja MUA a zarazem druhna KLIK

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Czy któraś z was
MAC jest cudowny
Ale ja tez bardzo lubie Make up Forever. Teraz dostepny w niektorych Sephorach.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 12:00   #3240
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
wybacz, ale mi sie zadne jakos bardzo nie podobaja .
z czworga złego który byś wybrała?
Był jeden który przypadł (nawet) mnie do gustu ale 800 zł sobie liczą
Ps. ten ostatni ma więcej zdjęć na facebooku, niestety nie mam w pracy możliwości wstawić linka.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości