|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014
Cytat:
w każdym salonie babeczki mi mówiły, że już PM2014, które ślubują latem zamawiają suknie lub chociaż robią rozeznanie
|
|
#3212 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Światkatarzyny- a już myślałam że tylko mi odpowiadają w ten sposób w salonach ;-) i tak najbardziej rozwalił mnie tekst " za rok? Łeeee to się może jeszcze wszystko zdażyć" w sensie że możemy się rozmyśleć ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
alucior a ja gdybym była i by była taka opcja to bym sie cieszyła niezmiernie. Nie musiałabym sie przejmowac ze nie umiem np. tanczyc z nowym panem mlodym, bo w pletwach to raczej nikt nie umie, a to jest bardziej na smiech. Pozatym wszystkie panny u mnie beda mlodsze niz 25(i to same kolezanki bo z rodziny jestem najmlodsza,wiec wszystkie juz mężatki), i raczej wszystkie zabawowe, wiec jestem pewna ze to bedzie im na reke, bo zawsze tylko slysze " boje sie ze nie bede umiala tanczyc z nowym pm i sie zblaznimy"
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Ja pierwszy raz mierzyłam sukienki w maju, a ślubuję w czerwcu '14. Nigdy nie potraktowano mnie w olewający sposób. W tych salonach to nic dziwnego, że mierzy się sukienki rok przed, czy nawet kupuje. Ja tez już kupiłam, pierwsze dopasowywanie w lutym, potem już bliżej ślubu. Mam nadzieję, że troszkę kg zrzucę.
Ad Dla mnie kosmetyki Astor czy Loreal to kosmetyki średniopółkowe, które uważam za niezbyt trwałe. Myślałam, że może że używają kosmetyków bardziej trwałych jak np. Kryolan czy górnopółkowych Guerlain itp. Chociaż u mnie generalnie z kosmetykami będzie największy problem, bo wspominałam, że mam alergię i najlepiej toleruję dermokosmetyki kolorowe np. La Roche-Posay, ale one nie są aż tak bardzo trwałe. Boję się też, bo po kredce Estee Lauder, wylądowałam z zapuchniętym okiem u lekarza. Obowiązkowo będę robić próbny makijaż chociażby ze względu na to, czy nie będę się drapać i czy oczy mi nie spuchną. |
|
|
|
#3215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014
Cytat:
Cytat:
oczywiście w żartach, ale i tak mnie to wkurza
|
|
#3216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Justynka, jeżeli jest to dobry salon fryzjerski i kosmetyczny to nie szukałabym nic innego. Fryzura ślubna to ok 1,5 h.. makijaż około 40 minut.. zapewne nie jest to obok Twojego domu więc jeszcze dojazd do miejsca zamieszkania i będziesz w domku spokojnie na koło 12. Kawka, lekka kanapka żeby nie mdleć w kościele i już mamy godzinę 13 WSZYSTKO NA SPOKOJNIE. Później ubieranie, błogosławieństwo (jeżeli planujecie).. Myślę że spokojnie byłoby jakbyś była umówiona na 10 ale na 9 to też dobrze. Znam Panny młode które koczowały w salonach fryzjerskich od 7 !! a ślub o 16. Niestety jak jest dobry fryzjer czy kosmetyczka to mają takie terminy i ludzie rok wcześniej rezerwują. Ja idę na makijaż i fryzurę próbną w październiku, przed weselem kuzyna akurat i u fryzjera będę już o 8
|
|
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free |
|
|
|
|
#3218 |
|
Zadomowienie
|
Dzwoniłam własnie pytac o make-up
Jednak pani (polecona) bierze 50 zł (próbny za 35) ale trzeba do niej dojechac na drugi koniec miasta :/ Druga, która dojeżdza 150 zł za próbny i ślubny... ehh Chyba poszukam dalej
|
#3219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ślub mam na 13![]() Witam się |
||
|
|
|
#3220 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kolory drukuje jakieś wyblakłe... czarny tez taki mało nasycony... no strasznie jestem niezadowolona. Ale jest juz z nami kawał czasu, więc może to przez to, że od nowości laser nie był wymieniany ![]() Cytat:
Cytat:
ja mam ślub o 17, fryzurę chcę na 10.30, makijaż na 12.30, po to by o godzinie 14 na spokojnie się zacząć ubierać, żeby przez tą godzinkę jeszcze fotograf nacykał mi zdjęć i żeby o 15 już jechał do mojego Tż na zdjęcia nawet gdyby była obsuwa, to na fryz i makijaż daje 1,5h więc z wszystkim powinnam się wyrobić Cytat:
![]() no, ale przeciez nie musisz wiązać gorsetu... tak tylko dołożyć czy dobrze by było Ci w takim kroju i jak coś to szyć... W Nadi tam gdzie ja kupiłam dziewczyna powiedziała mi, że robią duże rozmiary, bo rok 2013 był rokiem rozmiarów 40, a rzadko która PMka miała mniejszy więc dziwi mnie, że w tamtym salonie zrobili rozm. 36... przecież da się zmniejszyć suknię, a powiększyć juz nie bardzo... Cytat:
Kasia - większość z Nas ma już suknię. Dla mnie kobiety podchodzą nieprofesjonalnie jak w 2013 roku mówią, że do 2014 jeszcze kupa czasu. Każda Pmka ma prawo do tego, a im powinno zależeć na sprzedaniu sukni. Jeżeli się obawiają, że Pm się rozmysli to powinny brać po prostu zaliczkę w wys. połowy wartosci sukni i już. Mi żadna nic nie zarzuciła, że przychodzę w sierpniu mierzyć suknie jeszcze dodatkowo mówiłam, że w 20144 na to czasu nie będę mieć, bo skupię się na remoncie naszego mieszkania... A tak mam z głowy i jestem przeszczęśliwa, że mam już wybraną
|
|||||
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do sukien to uważam że takie komentarze są poniżej godności ludzkiej... Nawet jak salon ma oblężenie i dużo zamówień dla tegorocznych panien młodych to powinni w uprzejmy sposób powiedzieć o tym i zaprosić na przymiarki w październiku czy listopadzie a nie takimi tekstami walić do potencjalnych klientów. Przypuszczam że salon sporo zarabia na sukni (bo jakoś się utrzymują a statystycznie patrząc suknia to nie towar pierwszej potrzeby) a oni sobie pozwalają tak zrażać klientów? dziwne... Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-08-28 o 10:56 |
|
|
|
|
#3222 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Chciałam się pochwalić wybrałam obrączki
apart wzór 216 tyle że bez kamieni. Chciałam bardzo fazowane- te mamy 4,5 mm Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3224 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czemu nie? Miło jej będzie, a przecież i tak, to wy będziecie głównymi postaciami.Cytat:
I zawsze szczerze mówiłam, kiedy ślub mam
|
|
#3225 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapisałam się! Kolejna rzecz z głowy
Fryzura - godz 9: https://www.facebook.com/atelier.gryko Make Up- godz 10.15-30 http://www.makeupownia.eu/ https://www.facebook.com/makeupownia.eu
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
KaEs Być może Tobie pasują te kosmetyki, nie pisałam, że są beznadziejne, ale ja mam na nie uczulenie.
Poza tym w składzie mają pełno parabenów i potem jestem wysypana. Zanim zaczęłam kupować dermokosmetyki używałam Maybelline, Loreal, Astor, Rimmel i ciągle coś mi było nie tak. Buzia swędząca, zaczerwieniona, wysypka podskórna. Teraz wiem, że żyję, bo ich nie używam. Choć przyznam, że chciałabym, bo miały niższe cen. Dlatego poszukuję kogoś, kto będzie miał kosmetyki dobre dla mnie ![]() kasia Ładne, mierzyliśmy je nawet, ale ostatecznie wybrałam bardziej klasyczne + kamień. justynkie Gratulacje. Widzę, że używa też kosmetyków MAC i Kryolan. Są mega trwałe. Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-08-28 o 10:58 |
|
|
|
#3227 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3228 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
zaręczyny po 11 latach, ślub po 12 latach razem![]() Cytat:
![]() Verunka super cena jak na trzy makijaże, podobają mi się, ale jak pisałam wyżej nie znam się na tym justynkie godzina wydaje mi się odpowiednia, jednak pomysł sprawdzania później sali nie bardzo Mam do Was prośbę o pomoc, chcemy z Tż sesję narzeczeńską nad morzem, znalazłam kilku fotografów, przeprowadziłam wstępną selekcję i utknęłam ![]() http://foto-kamera.pl/ koszt sesji 500 zł, 80 zdjęć na płycie, czas trwania 2-3 godziny http://www.zatrzymacwspomnienia.pl/ koszt sesji 400 zł, 100 zdjęć na płycie, czas trwania ok. 3h http://www.izabellstudio.pl/ koszt sesji 300 zł,20 zdjęć, czas trwania 1-2 godziny http://www.envisagepicture.eu/koszt sesji 400 zł, 50 zdjęć, czas trwania ok. 3 h |
|||
|
|
|
#3229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W piątek na sali jest wesele więc dopiero w sobotę mogę tam dowieźć rzeczy. Jeśli na 9 będzie fryzjer to wątpię żeby wcześniej była możliwość jechać tam i spr czy wszystko OK, dekoracje będą wieszane od rana,. trzeba zawieźć prezenty dla rodziców, dla gości, koszyczki do toalety itp. TŻ i jego rodzina dojadą z miejscowości TŻ, 150 km ode mnie. Moi rodzice nie mają auta żeby jeździć po mieście, z siostrą jestem w konflikcie. Będę musiała to jakoś ogarnąć... Nie widzę powodu dla którego nie mogę zajechać na salę, to 5 min drogi więcej. Na wielku filmach weselnych widziałam jak PMka już "zrobiona" roznosiła po sali winietki. Skoro fryzura ma przetrwać tańce to i krótką wizytę w restauracji przetrwa.
|
|
#3230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tez nie sugeruje, że Ty myslisz że są beznadziejne tylko jak ja jestem nimi wymalowana to się długo trzymają mi na buźce, więc JA jestem z nich zadowolona nie wiem skąd wywnioskowałaś o tej beznadziejności Masz ciężki orzech do zgryzienia... bo kurcze przeważnie nimi kosmetyczki malują... uciekam się szykować do pracy, miłego dnia |
|
|
|
|
#3231 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A propos - u mnie 381 DDŚ! Piona!Cytat:
Cytat:
Zestresowałyście mnie tymi dyskusjami o godzinach, ja dopiero 13 marca będę wiedziała, o której ślub! Mam nadzieję, że termin u makijażystki będę mogła zarezerwować, a godzinę podać jej pół roku przed...
|
||||
|
|
|
#3232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3233 |
|
Rozeznanie
|
Czy któraś z was
Była malowana kosmetykami MAC? Co sądzicie o nich* Ja na codzień się nie maluje i nie znam się Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie ja też się średnio znam
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytaj może opinie na KWC, może Ci to coś pomoże. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...oundation.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ye-shadow.html |
|
|
|
|
#3236 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, które dbają o rodzaj kosmetyków "z górnej półki"
Powiem tak, kilka razy dostałam"gratis" makijaż przy zakupach w Douglasie. Śmiałam się z tego bo myślałam "co może zrobić wizażystka w sklepie przy ludziach tzn że mogą ją rozpraszać itd.. i tu moje zdziwienie. Miałam trzy makijaże, za każdym razem malowała mnie inna dziewczyna. Za każdym razem wyglądałam cudownie po 1. to dziewczyny po niejednym kursie i często studiach kosmetycznych.. po 2. mają kosmetyki wszystkich marek - wiadomo że mają też inglota czy loreal, ale mają również estee lauder, yves saint Laurent, diory, i co by nie chciały to mogą otworzyć jako próbkę lub mają otwarte i wykonują makijaże jakich nigdzie w salonie nie są w stanie Panie wykonać bo nie mają takiego zaplecza kosmetyków Z tego co wiem, to jeżeli ktoś nie ma vouchera na makijaż to kosztuje on 70-80 zł. Naprawdę warto, dla PM z Krakowa polecam Douglas na Czyżynach w Carefourze, nie pamiętam imion Pań które mnie malowały ale wszystkie są doświadczone i profesjonalne. Z tego co wiem to makijaże wykonują również w Sephorze ale nie wiem na jakiej zasadzie i nie wiem jak jest z jakością. |
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Iza Moja koleżanka malowała się na ślub w Sephorze e i o dziwo ładnie wyglądała i makijaż był trwały. Na razie szukam kogoś kto do mnie dojedzie, pomaluje mnie czymś, co mnie nie uczuli, ale mogę się udać tam na jakiś próbny np.
|
|
|
|
#3238 |
|
Raczkowanie
|
Nie wątpię że Sephora jest równie dobra, po prostu nie korzystałam z ich usług - pewnie jest to na podobnej zasadzie jak w Douglasie. Ja w dniu ślubu raczej z Douglasa nie skorzystam bo do Czyżyn mam 35 km- jeżeli uda mi się załatwić że fryzjer przyjedzie do mnie to i do kosmetyczki nie będę chciała jechać do Krakowa. Póki co na próbny makijaż umówiona jestem do Pani z Podłęża (niedaleko Krakowa).
|
|
|
|
#3239 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Marki selektywne nie sa jakies super ekstra, wiec nie bralabym tego jako MUST HAVE. Moja MUA a zarazem druhna KLIK---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() Ale ja tez bardzo lubie Make up Forever. Teraz dostepny w niektorych Sephorach. |
|||
|
|
|
#3240 |
|
Wtajemniczenie
|
z czworga złego który byś wybrała?
Był jeden który przypadł (nawet) mnie do gustu ale 800 zł sobie liczą ![]() Ps. ten ostatni ma więcej zdjęć na facebooku, niestety nie mam w pracy możliwości wstawić linka. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

w każdym salonie babeczki mi mówiły, że już PM2014, które ślubują latem zamawiają suknie lub chociaż robią rozeznanie 

) no i mnie :P

to na którą chodzą do fryzjera te, które o 13 mają ślub?

Nie wiem, czy wypada po prostu, dlatego pytam, czy któraś z Was się z czymś takim spotkała lub może ma podobną sytuację 
zaręczyny po 11 latach, ślub po 12 latach razem