|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Jutro bede z D. U lekarki to sie zapytam hmmm zobaczymy co powie brawo za szczepienie Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Łal duzyy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
O moj pobil rekord zasypiania weszlam do pokoju ziwnal dalam mu smoczka obrocil sie na bok i w sekunde zamknal oczy i spi heehee
|
#2765 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Cytat:
![]() 2) ![]() Cytat:
Cytat:
Na pewno o nas, przecież piszesz LEON! Nam do tego dochodziło jeszcze prężenie, wrzask i plucie przy piersi. Jakbyśmy byli jakieś 1,5 m-ca temu, to pewnie mówiłabym, żebyś przystawiała jak najczęściej. Ale teraz, po tym wszystkim co przeszłam (dokładnie to co opisujesz wyżej plus krzyk), jak sobie przypomnę słowa położnej "dostawiać, dostawiać, dostawiać", to mam ochotę Dla mnie karmienie to ogromna trauma i na samą myśl jest mi przykro. Teraz wiem, że przejście na mm było jedyną słuszną decyzją, bo i L. był spokojniejszy i ja. Tylko u mnie dochodził mega-stres i to, że jadłam to ja niewiele... Chcę powiedzieć, że doskonale Cię rozumiem i, że do decyzji o mm musisz dojść sama. Mi wszyscy mówili, że mam dać flachę, a ja uparcie karmiłam, a przynajmniej się starałam. Życzę dużo siły i wytrwałości. Tylko nie daj się zamęczyć. Nie sądziłam, że to powiem, ale mm to nic złego. Cytat:
I ścisnęłam brodawkę mocno i sutek zrobił się mokry. A nie karmię już miesiąc.cloche, wcześniej nie czytałam o tych lekach przecwwymiotnych. Cudownie, że Ci się udało. ), na co on się zaczął śmiać, że mam przestać, bo on nie chce znowu przeżywać tego samego, że teraz to mamy złote dziecko, i musiałabym mieć cyce jak donice i dziurę w sutku ogromną , jak on wyciąga z butli mm 150ml i najważniejsze, że je i przybiera i jest ok. I mimo tego, że wiem, że ma absolutną rację, to boli mnie to kp. ![]() Lecę dalej. Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2013-08-28 o 12:27 |
|||||
|
|
|
#2766 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
tłuściutki, ma 3 brody i brak szyi
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() anoxxe słońce to nie Twoja wina, że nie karmisz piersią
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Heee to niezle moj ma prawoe 4 mc 70 cm i 7 kg i tyljo policzki ma jak chomik tak to szczuply mi sie wydaje chudzinka hee
|
#2769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i git! Ja miałam iść 2 tygodnie temu na drugą wizytę po porodzie, ale jakoś się nie złożyło. Znudziło mi się rozwalanie nóg ![]()
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
banka czasem dzieci z napięciem mięśni tak się wyginają...
|
#2771 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi zapięcie pasów zajmuje jakieś 10 sek. ![]() Cześć laleczko!! Cytat:
Kup chustę! Kup chustę! Kup chustę! I pierdzielnij tą tetrą w kąt. ![]() Cytat:
Cytat:
Ze spaniem nie ma reguły. Mysi Piotruś dłużej śpi w nocy jak nie śpi w dzień, a mój L. na przykład wczoraj spał rano od 10-11, później od 14-18:30, później zamotałam go w chuście, bo musiałam zrobić prezent urodzinowy dla tż-a i zasnął i spał od ok. 19:30-20:30. Powiem Ci, że miałam strach w oczach przed nocą. A on co? Po kąpieli zjadł o 21:30 i o 22 zasnął. Obudził się na jedzenie o 3 i po 7. I znowu śpi od 40 minut. ![]() Cytat:
A co do męża. Zastanawiam się czemu Ty jeszcze nie poszłaś do biedronki po pampy. Ja bym z mężem w ogóle nie dyskutowała na ten temat, skoro do niego nie trafiają żadne Twoje argumenty, a jedynym jego argumentem jest to, że jak już tetra jest, to pieluchować. Poszłabym po pampy, wróciłby z pracy i być może nawet by nie zauważył, skoro jej nie przewija. ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Aaa, nuna! Pisałaś, że pozwoliłaś sobie na maliny. Maliny można jeść w czasie kp. |
|||||
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
anoxxe cholerka jakbym wiedziała, że maliny można jesć
Bo zakladamy jej od poczatku na noc i na spacery Choinka chyba pojadę po maliny kupićA jogurty np owoce leśne można?? Moja w końcu zrobiła kupę, bo stwierdziłam, że ją przetrzymam. Nie da się ciagle rurek, bo zauważylam, że po kilku razach już się coś zaczęło piepzyć. Purka-więc się sama odgazowywuje, to kupcie też będzie robić sama. Kurde brzmi, jakbym jej groziła. Biorę się od dzisiaj za 8 minut abs, bo mój brzuch to tragedia!!
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem wlasnie i juz sie stresuje
|
#2774 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kciuki tam!NOSZ CHOLERA JASNA.... ktoś maluje mieszkanie chyba i dochodzi do nas zapach farby przez kratkę wentylacyjną w łazience. czułam to rano, ale dość słabo, teraz bardziej. siedziałam w salonie i trochę teraz teśż poczułam, więc otwarłam oba okna i przeniosłam się do sypialni, wraz z matą młodej. Tylko, że boli mnie głowa ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
Banka, moja też tak się wygina, identycznie, w "C". Wzmożonego napięcia nie ma, byłam z nią w poradni rehabilitacyjnej przecież. Jedynie tę lekką asymetrię stwierdzili. Jak leży prosto to sprawdź czy nie robi lekkiego banana, tzn czy boki ciała są idealnie równoległe, czy któryś jest bardziej łukowato wklęsły a drugi wypukły. To nie są duże odchylenia od prostej, ale u nas stwierdziła "lekkiego banana". |
||
|
|
|
#2775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko w małych ilośćiach podobno kapustę i groch, ja się ostatnio tego objadłam i nic nie było więc leć do sklepu i zajadaj się bo niedługo zima i już nie będzie świeżych owoców |
|
|
|
|
#2776 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Super Mateuszek
![]() Cytat:
Przy moim trybie odżywiania, kiedy karmiłam czasem odciągnięte mleko było przeźroczyste, a na górze nawet nie robiła się tłusta warstwa po schłodzeniu. Przy tym ciągłym wrzasku zapominałam jeść... 2) Masujecie mu kąciki? Bo L. też ropiało oczko i lekarka i położna kazały przemywać solą fizjologiczną i masować kącik. Na początku bardzo się tego bałam i tak masowałam o tyle o ile, jeszcze tak płakał. Ciągle ropiało. I kiedyś w końcu się przemogłam i masowałam tak porządnie, to w czasie masażu normalnie wypływała mu ropka. I tak po dwóch czy trzech dniach naprawdę intensywnego masażu (później już nawet nie płakał) i cieknięcia ropki w czasie masowania, ropienie całkiem ustąpiło i problem zniknął.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie jedno słowo przeszkadza: cash. ![]() Cytat:
Szwagierka urodziła w miniony piątek i już widzę jakie popełniają błędy. Udzieliłam im rady raz i więcej nie będę. Cytat:
Wczoraj spał od 14-18:30, mimo, że od 17:30 już wyraźnie męczył go głód, bo się kręcił, to obudził się dopiero w momencie wejścia do domu. Cytat:
Mamy 23 st.
|
|||||||
|
|
|
#2777 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz juz ladnie leci wiesz co? u was dodatkowy problem to ten wrzask... Leon niecierpliwy byl strasznie ale trudno powiedziec, moze medycyna i w waszym przypadku tez by pomogla... no ale teraz to po ptokach (chyba ze chcesz sprobowac ). moze przy nastepnym bobasie Cytat:
![]() Cytat:
jogurty owocowe mozesz. ba, niejedna truskawek sie nawcinala i dzieci zyja...ja widze poprawe po odstawieniu mleka. zastanawiam sie nad reszta nabialu, ale jesli juz to max do 6 miesiaca zycia mlodego, bo potem flora w kiszkach ma sie juz ustabilizowac na tyle, ze bialko krowiego mleka powinno mu byc juz niestraszne a z mleka zrezygnowalam, bo w kupce byly slady krwi i czasem cala kupka taka rdzawo-brazowa...
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2013-08-28 o 13:33 |
|||
|
|
|
#2778 |
|
Rozeznanie
|
ja wciąż Was po cichu podczytuję,ale się nie udzielam...moja pysia 06.09 skończy 4 miesiące,waży już chyba dobre 7 kg i karmię ją narazie tylko piersią
Nie ma rzeczy niemożliwych!!! Edytowane przez paulinka_22 Czas edycji: 2013-08-28 o 13:34 |
|
|
|
#2779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z paszportem latasz po za Unia a z dowode tylko po unii e. Cytat:
Moj dziwnie zachowuje sie od wczoraj zasypia w sekunde po 15 min czuwania zasypia w roznych miejscach w ktorych wczesniej nawet nie chcial lezec teraz zasnal na macie nie wiem co jest Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2780 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No szkoda, że nie zaglądałaś wcześniej, leć po malinki! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Idę, bo obudził się łobuz. Coś czuję, że kupa jest.
|
||||||
|
|
|
#2781 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
a nuż Ci przepiszemały cały czas śpi, jak się budzi to tylko na cyca żeby pospać dalej, chyba nie pójdziemy dziś na spacer, 2 razy porządnie zwymiotował, na ulotce od rotarixu napisane że u 1 na 10 mogą być wymioty więc pewnie od tego, i oczywiście zwymiotował na mnie, bo marudził na macie, wzięłam na ręce a ten rzyg prosto na mamę
|
|
|
|
|
#2783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas była kupa. Tylko taka zielona, że jeszcze nigdy takiej nie było. Zgniła zieleń. |
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zagadaj tak, ze slyszalas od znajomej, ze cos takiego sie powszechnie stosuje na zachodzie nawet u kobiet adoptujacych niemowlaczki, i czy o czyms takim slyszala. zapisz sobie te nazwy, co ci podalam. powiedz, ze brakuje ci jeszcze tego ostatniego "kopa" i czujesz, ze to by moglo byc to... lek spowoduje nawal i tym razem ten nawal wykorzystasz jak trzeba i wszystko sie unormuje a jak nie, to nie bedziesz mogla sobie przynajmniej zarzucic, ze nie probowalas wszelkich znanych ci sposobow
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane umówiłam się na piątek na 18.30 do dentysty. Ile po znieczuleniu godzin nie karmić?? bo nie wiem ile mleczka ściągnąć. I mogę sobie zrobić tak, że zacznę już jutro zbierać mleczko?? i do lodówki??
|
#2786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2787 | ||||
|
Zakorzenienie
|
3dzień czekam na kupę i nic
pierdzi tak, że dorosły chłop by się nie powstydził, raz już myślałam, że kupa a to bączki takie śmierdziuchy Sok jabłkowy nie działa. Woda nie działa Teraz czekam na efekt buraczków z kminkiem ... A masz jakieś elementy łóżeczka, których nie używasz? Ja kombinowałam jak koń pod górę, ale mam Podaj mi na PW maila to ci zrobię fotkę, albo wpadnij na kawę, masz blisko ![]() Cytat:
![]() Ona albo na płasko to na brzuszku, albo klatą czy pleckami do nas i ogląda świat. Na fasolkę, czy "na małego dzidziusia" to mam wiercipiętę i bunt. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a szkodzi dziekcu? jak nie to chyba ok? oczywiście np. jestem zdecydowanie przeciwna dosładzaniu czegokolwiek dla takiego malca, ale co do wprowadzania innych rzeczy to w sumie nie mam zdania, jeśli jedzenie jest zdrowe, maluch zadowolony i nie upasiony to w sumie czemu nie? czy są może jakieś medyczne podstawy żeby się sztywno trzymać planów rozszerzania diety?w dozie już nie było jak chciałam zamówić
|
|
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż z tego co wiem, ma takie punktowe znieczulenie, że znieczula konkretny ząb a nie pół twarzy, może to to?? Chciałam poćwiczyć 8 minut abs i co? glebłam na 3,5 minutach. Wiwat moja kondycha...
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, może odpuść sobie 1 karmienie, albo zapytaj innego dentystę? Moja dentystka mi mówiła, że ma znieczulenia co można w ciąży, no to chyba na karmienie też się nadają. I tak jesteś lepsza niż ja, ja nawet nie zaczęłam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

trochę się przespał i znowu śmieje się w głos 
za szczepienie!

Czyli co mam w końcu robić? Dawać mm czy nie? Oczywiście, że wolę karmić piersią, ale już mam powoli dość jego ciągłego wiszenia przy cycu. I to nie jest wina skoku bo tak jest cały czas gdy jest po piersi. A może poprostu faktycznie tego mleka jest mało? Boję się że jak wprowadzę jeszcze jedną butlę to skończy się to całkowitym odstawieniem piersi. Dodam, że przybiera ładnie, z tym że cały czas gdzieś w tle jest to mm.
Na pewno o nas, przecież piszesz LEON!
Jakbyśmy byli jakieś 1,5 m-ca temu, to pewnie mówiłabym, żebyś przystawiała jak najczęściej. Ale teraz, po tym wszystkim co przeszłam (dokładnie to co opisujesz wyżej plus krzyk), jak sobie przypomnę słowa położnej "dostawiać, dostawiać, dostawiać", to mam ochotę
Dla mnie karmienie to ogromna trauma i na samą myśl jest mi przykro. Teraz wiem, że przejście na mm było jedyną słuszną decyzją, bo i L. był spokojniejszy i ja. Tylko u mnie dochodził mega-stres i to, że jadłam to ja niewiele...
Tylko nie daj się zamęczyć. Nie sądziłam, że to powiem, ale mm to nic złego.
I ścisnęłam brodawkę mocno i sutek zrobił się mokry. A nie karmię już miesiąc.

Mała nie robi kupki 3 dzień... nie wiem, czy zastosować u niej windi, czy czopek... ale na czopkach pisze, że u dzieci poniżej roku skonsultować z lekarzem. Mam też koper włoski do zaparzania w saszetkach, ale na nim z kolei pisze, że kobiety karmiące i w ciązy nie powinny stosować. A ja chciałam to pić, żeby coś małej z kupką ruszyło. Czy nic nie stosować i czekać na kupe??

Szwagierka urodziła w miniony piątek i już widzę jakie popełniają błędy. Udzieliłam im rady raz i więcej nie będę.
pierdzi tak, że dorosły chłop by się nie powstydził, raz już myślałam, że kupa a to bączki takie śmierdziuchy