|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann cz. XIX
A masz jakąś godną polecenia?
|
|
|
|
#362 |
|
Zadomowienie
|
Spóźnione dziękuję za gazetkę
Zastanawiałam się też nad zalotką, ale tu mam pytanie: dostanę w Rossmannie gumki do zalotek? Bo posiadam (chyba też Rossmannowską ), ale już się zjechała i nie wiem, czy kupować nową, czy można wymienić same gumki. Jeszcze jedno pytanie: jakie maszynki do golenia polecacie? Warto zainwestować w taką droższą i potem dokupować wkłady? Bo kupiłam ostatnio wosk (ten z Veet), ale strasznie z tym dużo zachodu, bo wszystko się klei i trzeba dużo sprzątać, do tego miał być spokój z włoskami na 2 tygodnie, a mi po 4-5 dniach zaczęły odrastać
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#364 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny polecicie mi jakis dobry szampon nawilżający sucha skore glowy?
![]() Myślałam że mam łupież, używałam Nizorlau i Dermeny, troche pomogło ale nadal mam suchą skóre glowy W aptece mi powiedzieli że wlaśnie mam problem z przesuszonym skalpem i prawodpodobnie nie jest to problem natury grzybicznej skoro szampony przeciwłupieżowe nie pomagają. Myje włosy roznymi szamponami, obecnie mam Clear i Alterre morelową na zmiane, przedtem miałam Fructisa i po 2 tyg musiałam odstawić bo kopalania lupieżu mi sie zrobiła
|
|
#365 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję
|
|
#366 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#368 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Charrlotka czy używałaś może odżywki lub maskę Alterra? Kusi mnie wypróbowanie, ponieważ dużo osób je chwali. Jednak boje się, że ona też będzie źle działać na moje włosy/skórę głowy.
|
|
#370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po Alterze miałam mocno suchy, swędzący skalp + łupież (czy łuszczenie skóry, cholera wie, pojawia się i znika). Przy suchym skalpie trzeba rozważnie wybierać myjadła, bo dużo składników zapachowych, koloryzujących, pianotwórczych może nasilić objawy. Od siebie mogę jeszcze polecić naturalne mydła do włosów, np. TAKIE, TAKIE czy TAKIE, dla mojej skóry i włosów to najlepsze myjadło.---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
|
|
#371 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie chciałam, można poszukać w galeriach internetowych, nie lubię zabardzo zakupów przez internet, ale dużo Youtuberek tam zamawia i wszystko jest ok. Ja swój kupiłam w E.leclerc, ale widziałam, że już ich nie ma
|
|
|
|
#372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale takie cuda raczej sie nie zdarzają ![]() Cytat:
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#374 | |
|
Raczkowanie
|
Mimo, że mam swój ulubiony podkład, którego dobranie nie było łatwe, ze względu na mój jasny odcień skóry i przesuszenie i zawsze się upierałam, że innego nie kupuję, nie potrzebuję to... napaliłam się na Healthy Mix...
![]() Przydałoby mi się -40% bądź inna promocja lub weźcie mnie zniechęćcie ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#375 |
|
Raczkowanie
|
Jaki polecicie mi żel i balsam do ciała który długo pachnie na ciele ?
|
|
|
|
#376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I widzisz, od razu mi się przypomniało, że mam swój ulubiony podkład i nie mam potrzeby kupowania innych. Proszę mnie teraz nie kusić
|
|
|
|
|
#378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fiołek jest przecudowny!
|
|
#379 | ||
|
vel Turkusoowa :)
|
Cytat:
muszę to sprawdzić ponownie i upewnić się,ale wydaje mi się że był beige,sand,nie pamiętam jak nazwany był odcień 04...dam znać jak się upewnię i numerek na opakowaniu był na dole po lewej stronie,a nie tak jak chyba w starej wersji na górze z prawej ![]() Cytat:
ja go kupiłam ostatnio na promocji -40%,jestem zadowolona,dobrze się rozprowadza,pięknie pachnie,lekko kryje i mimo że mam cerę tłustą/mieszaną i lekko się świeciłam,to o dziwo mi to nie przeszkadzało wzięłam jednak o jeden numer za ciemny,na lato jest super,ale jak zblednę jesienią,będę musiała go odłożyć...teraz jestem napalona na Revlon Colorstay warto? podobno dobrze kryje....ale czy do tłustej cery będzie dobry?
|
||
|
|
|
#380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cudnie pachną i zapach sie w miare utrzymuje na ciele. Z balsamów i maseł pamietam że dość dlugo utrzymuja sie na skorze te z Ziaji, chociaż by z masłem kakaowym Dziewczyny dzięki za pomoc z tym szamponem. Sprobuje na poczatek moze z tym Emolium i moze wreszcie mój suchy wiór skóry przestanie sie łuszczyć
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Na zamszowy lakierek na pewno się skuszę, bo perełki odpadają i to dosłownie a piaskowce wyglądają jak tynk.
|
|
|
|
#382 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak uważam że na lato i 30st. upały jest za ciężki. Używam go tylko zimą/jesienia i sprawdza się rewelacyjnie ![]() Helthy mix miałam teraz na lato i własnie kończę. Nie mam porowniania do nowej wersji bo zamawialam z allegro starszą Moim zdaniem genialny, lekki w sam raz na lato. wiadomo skóra w upały musi miec czym oddychać. a pewno wróce do niego w przyszlym roku
Edytowane przez Anabella43 Czas edycji: 2013-08-28 o 21:11 |
|
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dodatku najjaśniejszy kolor był dla mnie trochę za ciemny, a do jakichś wybitnych bladziochów nie należę. Może ta poprzednia wersja była lepsza, ale tego obecnego nie polecam |
|
|
|
|
#386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ubolewam, że w rossie nie ma ;/ Hm na świecenie to ja jakoś myslałam, że to głównie kwestia pudru.... ![]() Ja zawsze ziaji nuno używałam tego kremu tonującego i puder z inglota i się trzyma serio bardzo długo
|
|
#387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#388 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Na ostatniej promocji -40% skusiłam się na Wake me up, latem jak najbardziej ok. Jest leciutki, ale nie jest kryjący. Miałam starszą wersję Helty mix i ubóstwiałam ją. W miarę kryła, nie podkreślała suchych skórek i pięknie pachniała. Nie wiem jak wygląda nowa wersja. Cytat:
|
|
#389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() rownież polecam Dove! przed chwilą brałam kąpiel (żel Dove CreamOil) i pachnie super, utrzymuje sie, a po umyciu się tym żelem czuję niesamowitą świeżość, przez ten zapach chyba |
|
|
|
|
#390 |
|
Kociara
|
Wcale tak dobrze nie kryje. Też byłam na niego napalona. Na szczęście poszłam do Douglasa po próbkę i używałam go z tydzień. Średni, nie kryje najlepiej, ściera się z twarzy jak każdy inny...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

goli bez podrażnień, nie wyskakują żadne krostki

), ale już się zjechała i nie wiem, czy kupować nową, czy można wymienić same gumki.
W aptece mi powiedzieli że wlaśnie mam problem z przesuszonym skalpem i prawodpodobnie nie jest to problem natury grzybicznej skoro szampony przeciwłupieżowe nie pomagają. Myje włosy roznymi szamponami, obecnie mam Clear i Alterre morelową na zmiane, przedtem miałam Fructisa i po 2 tyg musiałam odstawić bo kopalania lupieżu mi sie zrobiła 

Po Alterze miałam mocno suchy, swędzący skalp + łupież (czy łuszczenie skóry, cholera wie, pojawia się i znika). Przy suchym skalpie trzeba rozważnie wybierać myjadła, bo dużo składników zapachowych, koloryzujących, pianotwórczych może nasilić objawy. Od siebie mogę jeszcze polecić naturalne mydła do włosów, np.
Trzeba będzie poszukać W7 w Pepco, bo za przesyłkę za allegro nie chcę płacić.[COLOR="Silver"]
Chociaż ja sama nie wiem, bo tak naprawdę większość włosowych produktów kupuję poza R., balsamy też, chociaż jakiś tam lubię, no i z kolorówki za dużo nie używam, tym bardziej drogeryjnej, ale kompletuję teraz swoją kosmetyczkę, więc coś tam by się przydało.