|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Roznica cenowa jest spora to fakt Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2822 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
Zamawiamy fotoobraz na płótnie rozmiar 90x60 albo 70x50
|
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
|
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
ja nie wiedziałam
![]() Cytat:
|
|
#2825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oj bidok Przemek też czasem się drapnie :/byliśmy uzgodnić menu na chrzest, za 20 osób wyjdzie nam ok. 900 zł plus alkohol (bez deseru bo to potem w domu) - chyba nie tak drogo? |
|
|
|
|
#2826 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie nie mam tej karty od poloznej ale mam dostać. właśnie muszę jej przypomnieć. a u dentysty po prostu powiedziałam, kiedy rodzilam i oni to odnotowali w systemie i prosili donieść kartę jak będę ją miała. tylko nie pamiętam jak ona się nazywa. ale ty powinnas ją mieć skoro rodzilas w UK...
ja miałam kiepska położna zapytam siostry bo ja cos czytałam ze o ta karte sie stra gdzies tam a wiesz może jak załatwic ta europejska karte zdrowia?. i pytanie z innej beczki znacie jakieś domowe sposoby na zapalenie pecherza bo mecze sie już tydzien. |
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
:d :d :d
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
Poradźcie, bo już sama nie wiem czy iść do pediatry czy sobie odpuścić. Moje dziecko od 3 dni zaczęło: a) robić bardziej rzadkie kupki tzn. jakieś grudki są, ale mało ( kolor i zapach jak zwykle), wydaje mi się, że są też nieco bardziej śluzowate b) ulewać na potęgę- po każdym jedzeniu potrafi ulać z 3x. Moim zdaniem ilość całkiem całkiem I już jestem nieco ogłupiała czy to zignorować czy iść się konsultować.
|
#2829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anoxee - przeczytałam Twoje posty o tym jak Ci ciężko z Twoim wrzaskunkiem i się popłakałam. Wysyłam mnóstwo wirtualnych przytulasków ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Odczuwalyście w ciąży szczegolnie pod koniec trudności z koncentracją? Macie ją dalej czy Wam minęło? Ja pod koniec ciąży mialam problemy ze skupieniem uwagi, szczególnie przy jechaniu samochodem i powiem wam ze mi to zostało.. trochę mniej nasilone, ale.. Jak jadę samochodem to nie mogę się skupić na drodze, szybko się rozkojarzam.. i trochę się boje przez to jeździc.. macie tak? |
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie czy muszę brać znieczulenie. Muszę
WIem, że może jak dziecko, ale dość mnie pobolewa ząb, czuję, że będzie tam dziura porządna i nie wyobrażam sobie bez znieczulenia, może te mniejsze dziurki porobię, bo czuję, że będzie z 5 zębów do roboty. ![]() Mówiłam, że nie umie ssać butli, ale dziś byłam okrutna i ją dość mocno przetrzymałam i zjadła 90 ml mojego. Więc jak chce-to potrafi. Jutro znów spróbuję jej dać. Musi się nauczyć
|
#2833 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Ale zęby w drugim miesiącu? :-\ |
|
|
|
|
#2834 |
|
Wtajemniczenie
|
Magusia- ja bym sobie odpuściła, w sumie nic niepokojącego się nie dzieje...
Motylek jednak nie przyjechała do mnie jutro jedziemy na 1 dzień nad morze trzeba w tym roku je "zaliczyć" mam nadzieję, że Młody da radę![]() dobranoc |
|
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam jedną restaurację co z ciastem 70zł, ale wyglądała nieciekawie i to raczej pub. No a tekst "torta se musi pani sama skołować" rozwalił mnie totalnie. Znalazłam też taką restaurację że za 155 zł
|
|
#2836 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem nigdy się w to nie wgłębiałamCytat:
, te pół roku da się wytrzymać, wapń jest głównie w serach żółtych, mleka trzeba wypić 6 szklanek żeby zaspokoić zapotrzebowanie na wapń, ![]() Cytat:
, ja bym poszła do lekarza jeśli to ulewanie naprawdę się zwiększyło i jest tego dużoCytat:
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-08-28 o 21:13 |
||||
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajomi płacą 145zł my za wesele płaciliśmy 135zł |
|
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Nie miałam dziś czasu na wizaz.. Rano byliśmy na szczepieniu. Mały był dzielny, oczywiście podczas zastrzyku ssal cyca by zmniejszyć traume i znowu pomogło.W 6tyg przybrał 1,2 kg I waży teraz 6,125kg ![]() Po 19 zjadł kolacje i sam grzecznie zasnął w łóżeczku
|
|
|
|
#2839 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Tez mamy ta próbkę i faktycznie dryfi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Okresu też jeszcze nie miałam a nie karmie też miesiąc. Cytat:
![]() Już gdzieś o tym czytałam Sliczny Mateuszek i super pomysł na obraz
|
|||
|
|
|
#2840 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() duży My się jutro będziemy ważyć i mierzyć, bo idziemy na szczepienie ![]() Cytat:
dorasta chłopak, niedługo już smoczka nie będzie potrzebował ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przyda się, bo się też niedługo w podróż wybieramy. Mam pytanie czy któraś z Was już leciała samolotem z niemowlaczkiem? W połowie września lecimy i mam troche stresa z moim rozdartkiem wsiadać do samolotu ![]() Cytat:
![]() Ale się drapnął, Daniel jak się rozszaleje to też do takich rękoczynów zdolny... |
||||||
|
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Idę spać, dzisiaj mały dał mi w kość, a jutro rano szczepienie Dobranoc
|
|
|
|
|
#2843 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny używacie jakiegoś środka na komary w pokoju gdzie śpi dziecko ?
|
|
|
|
#2844 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2845 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no wlasnie bo smak inny Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
wis ją leciałam z mała jak miała 2 miesiące. przesłała cały lot + czas spedzony na obu lotniskach. miałam w planie karmić ją przy starcie i lądowaniu żeby przelykala w chwilach zmiany ciśnienia ale w obu przypadkach za wcześnie się do tego zabrałam i w tych momentach już nie ssala ale się nie obudziła. mam nadzieję że u was będzie równie bezproblemowo. Justi mi też zabronili karmić podczas wkluc z tego samego powodu choć wydaje mi się to mało prawdopodobne. a pomogłoby malenstwom znieść te ciężkie chwile ![]() Anoxee nie wiem jeszcze co to jest na dziaselku Sofii ale jutro pokaże położnej bo idziemy się ważyć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2848 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
My też po szczepieniu Antoś tylko kwęknął i zapomniał o wszystkim Bałam się, że będzie marudził w nocy tak jak po ostatnim szczepieniu, ale ładnie zasnął ![]() Waży 6,6 kg ![]() Poskarżyłam się, że gapi się ciągle w lewo i dostaliśmy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej, ale nie mam zamiaru czekać i pójdziemy prywatnie. Sprawdzała czy ciągnie główkę i niestety opadała do tyłu
|
#2849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no fakt to było raczej w pubie niż restauracji ale jestem zadowolona. Zjedliśmy tam tylko obiad, plus ciacho z kawą/herbatą a potem impreza przeniosła się do domu. W sumie z ubraniem, knajpką, zakupami poszło 1000 zł na 12 osób.W domu się narobiłam upiekłam dwa torty, zrobiłam gorącą kolację, ale luz lubie pichcić tylko mi się z obiadem szczególnie z mięsem nie chciało paprać. Moja mała była w knajpce marudna, mam nadzieję, że Wasza da Wam spokojnie zjeść Moja Ninka w domu to całkiem inne dziecko. noo i nasze chrzciny trwały od 16.30 do 00.30
|
|
|
#2850 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wpadłabym na to. Jutro nie przetestuję czy to jest to, bo dziś też wtrążoliłam zapiekankę, ale pojutrze już owszem. A to przechodzi z czasem czy jestem skazana przez długie miesiące unikać nabiału? A waga w normie raczej, mam wagę w domku, więc z ciekawości sprawdziłam i ma w 2 dni 50 gram, więc to raczej jest ok. Cytat:
- układanie w nocy i jak robił drzemki główki raz w jedną raz w drugą - noszenie na zmianę raz na jednym raz na drugim ramieniu - w trakcie zabawy i pokazywania zabawek po prostu "przymuszanie" by śledził wzrokiem zabawkę, która wędrowała raz w prawo raz w lewo. Moim zdaniem obecnie kręci głową jak szalony i jeśli nawet jakąś strone preferuje to w granicach normy Z tym opadaniem jestem ciekawa jak u nas będzie, ale nie odważę się sama sprawdzić czy mojemu dziecku opada czy nie. Poczekam na badanie u pediatry jeśli je zrobi. A o czym świadczy lub nie takie opadanie główki przy podnoszeniu?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

??
Przemek też czasem się drapnie :/

07.07.2012

nie wiem nigdy się w to nie wgłębiałam
my za wesele płaciliśmy 135zł
My się jutro będziemy ważyć i mierzyć, bo idziemy na szczepienie 

no fakt to było raczej w pubie niż restauracji ale jestem zadowolona. Zjedliśmy tam tylko obiad, plus ciacho z kawą/herbatą a potem impreza przeniosła się do domu. W sumie z ubraniem, knajpką, zakupami poszło 1000 zł na 12 osób.