Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 10:47   #3511
niulka_1985
Zadomowienie

Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
a ostatnio naszła mnie chęć żebyśmy brali czynny udział w naszej mszy tzn. żeby czytania ewangelii reż były wykonane przy ołtarzu przez nas ( już to kiedyś widziałam i mi się podobało) a czy któraś z was decyduje się na taką formę?
Widziałam film ze ślubu, na którym była moja przyjaciółka i tam jedno z czytań czytała PM-ka
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 10:53   #3512
Lemon_Drop
Zadomowienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Siostra/ świadkowa mi wczoraj nagadała, ze po co ja już chcę kupować suknię, przecież jeszcze tyle czasu Odechciało mi się przeglądać sukienki, miałam iść w sobotę do kilku salonów ale też się zniechęciłam.
Ona brała ślub 5 lat temu i wtedy były krótsze terminy ale ona tego nie rozumie.
Nie przejmuj się tak, ja na Twoim miejscu bym poszła dla własnej spokojności Przecież wizyta w salonie nie oznacza od razu kupna, a tak sobie zobaczysz w jakich krojach jest Ci dobrze i w razie czego później będzie Ci łatwiej.
Cytat:
Napisane przez Paulina170 Pokaż wiadomość
Za to nasi rodzice mają się spotkać w tą sobotę i omówić pewne rzeczy m.in. sprawę finansów. Najlepiej było by, że skoro się zadeklarowali i jedni i drudzy pomóc niech dzielą się po połowie. Ale gdy TŻ powiedział swojej mamie, że jedziemy wpłacić zaliczkę na salę to powiedziała tylko ok. a nie, że dołoży. Także on wziął swoje ostatnie pieniądze ale na szczęście uratowała nas moja mama
więc jestem ciekawa jak to będzie, póki co pieniądze spędzają nam sen z powiek bo potrzebne są przecież już teraz.
To może podczas spotkania poruszcie ten temat, może nie zdają sobie sprawy że już teraz trzeba trochę pieniędzy wydać, i wcale nie są to małe kwoty. Nam już poszło ponad 2 tysiące na zaliczki. Nie doczytałam chyba jaką macie sytuację - pracujecie czy jesteście jeszcze na utrzymaniu rodziców?
edit: doczytałam że pracujesz
Co do spotkania: też musimy zorganizaować jakiś wieczorek zapoznawczy, bo nasi rodzice jeszcze się nie znają. Tzn. byliby tylko moi rodzice i mama TŻ, bo jego rodzice są rozwiedzeni i TŻ ojciec nie będzie uczestniczył jako tako w przygotowaniach. Myślicie, że lepiej zorganizować takie spotkanie na neutralnym gruncie, np na kawie i ciastku, czy w mnie w domu?

justynkie jestem za regulaminem

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2013-08-29 o 11:03
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 10:55   #3513
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Dla mnie to spam Od zawsze tak pisałyśmy. Wiem że były tu uwagi na ten temat ale zgłaszała to jedna czy dwie osoby, reszta nadal pisała spam
Chodziło o to, że nie spamujemy, bo było napisane 'nie spamowujemy'

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2013-08-29 o 10:56
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 10:56   #3514
Opiumalfa
Zakorzenienie

Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Hej wam!

Regulamin popieram!

Wczoraj wymyslilismy z tz tem nasze winietki. Miało ich nie być, tylko plan stołów ale moja mama zaoponowala.

Oto prototyp

Lodeczka jest złożona z 1/4 strony a4.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2013-08-29 o 11:01
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 10:58   #3515
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Wczoraj wymyslilismy z tz tem nasze winietki. Miało ich nie być, tylko plan stołów ale moja mama zaoponowala.

Oto prototyp

super wygląda i idealnie wpasowuje się w Wasz temat przewodni
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 10:58   #3516
Izabela92
Raczkowanie

Dla mnie regulamin Ok

Co do madziara889 - wspierająca świadkowa to podstawa
Moja siostra ( 2 lata starsza odemnie ) Od zaręczyn jakby mogła codziennie to by ze mną jeździła po salonach, chociaż nie jest świadkiem to żyje ślubem bardziej niż ja, oczywiście mi to pasuje bo mi we wszystkim pomaga tzn. dobra rada, wsparcie itd.
Za świadków mamy przyjaciół (małżeństwo) i raczej nie chcę mojej świadkowej zawracać głowy na razie, być może zdecyduje się w końcu również na drużbów..
Obrączek nie wybraliśmy jeszcze, ale chcemy z żółtego złota, na pewno szerokie, ja chciałabym jeden rząd "na około" z diamencików, tylko muszę popatrzeć jak szacuje się cena Nie chcę cyrkonii.
Poduszeczka chyba kupię, to niby mały gadżet którego 90 % zaproszonych nie zauważy ale ogólnie nasz kościół jest ciemny i zimny więc muszę wnieść do niego jak najwięcej świeżości, lekkości i ozdób tylko po to żeby nie wyglądał jak kaplica na cmentarzu.
A przy okazji co myślicie o:http://www.zankyou.pl/p/pomysly-na-d...sciola-na-slub dokładnie chodzi mi o dywan, z rozsypanymi płatkami róż i te kule z kwiatów wiszące na ławkach??

Do ołtarza podejdę z Tatą ponieważ tak kiedyś sobie moi rodzice wymyślili, nie chcę zrobić im przykrości bo ich bardzo kocham ale u nas to po prostu nie pasuje! mieszkam z TŻ, prawdopodobnie ubierać będziemy się w swoim mieszkaniu, tu też będzie błogosławieństwo i razem pojedziemy do kościoła a tu nagle ja zostanę przed drzwiami tylko po to żeby TŻ sam stał przed ołtarzem żebym mogła wejść z Tatą.. dla mnie jest to co najmniej dziwne, tymbardziej że wszyscy goście wchodząc do kościoła będą mnie widzieć! i nikt nie zrobi w kościele już WOW.. Bardzo podoba mi się ten zwyczaj ale widzicie że u mnie po prostu wyjdzie to jak szopka A że nie chce urazić Taty - to pewnie tak będzie..

Ubierać będziemy się w jednym mieszkaniu ale zobaczymy się dopiero jak przyjadą rodzice będziemy się "unikać" od rana - ja ze swoim fotografem i kamerzystą, on ze swoim.. Ze mną cała obstawa pojedzie do fryzjera i make up.. itd..
OPCJA 2. Wracam do rodzinnego domu rano w dniu ślubu (17 km od mieszkania)po to żeby z niego "wyjść" i po to żeby TŻ przyjechał po mnie a później i tak musimy wracać się pod mieszkanie bo w zasadzie tuż obok bloku mamy kościół w którym ślubujemy.. DORADŹCIE JAKBYŚCIE TO ROZWIĄZAŁY??
Izabela92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 10:59   #3517
Anesthesia
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja od rana piorę, ogarniam chatę, bo dzisiaj się pakujemy i jutro ok. 5:00 ruszamy przez całą Polskę, nad morze!
Aleee Wam dobrze

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
ALE oni dzien wczesniej maja inne wesele!!!!! i czy na moim nie beda za bardzo zmeczeni?
Jak zespół ma dobre referencje, to tak jak napisała jedna z Dziewczyn - nie powinni zawalić tylko dlatego, że dzień wcześniej też mieli wesele

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Z moich obserwacji wynika, że rzadko kiedy laska ma tak dobry głos, żeby ją było dobrze słychać wśród facetów, więc chyba bym nie brała dodatkowej wokalistki.
Też mam takie obserwacje, ale na szczęście babka z naszego zespołu ma głos genialny! Świetna wokalistka z rockową charyzmą, jak śpiewa hity Rodowiczki to brzmi nieraz lepiej niż oryginał Strasznie się cieszę z tego zespołu!

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dziś jest równy rok do naszego ślubu!!

Teściowa mnie wczoraj wkurzyła, powiedziałam do Tż, że jutro jest rok do ślubu a teściowa z taką drwiną "Ty też się bawisz jak I..(czyt. kuzynka tż za która nikt nie przepada) w odliczanie dni do ślubu" Czy to takie dziwne
Gratuluję! Teściową się nie przejmuj
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
jak bedziemy zakladac nowy watek - to prosba do wszystkich kto jeszcze nie ma tego odnosnika przy niku w pierwszym poscie- zeby sobie to przygotowal
w sensie podstawowe info i inspiracje
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bardzo chętnie, ale niestety muszę jeszcze poczekać, bo od niedawna jestem na wątku

justynkie - popieram!

Co do prowadzenia do ołtarza - u mnie do urzędnika :P - to ja chyba postawię na Tatę. Podoba mi się ten zwyczaj bardzo, choć teraz troszkę zaczynam się zastanawiać. Zobaczymy jeszcze
Nad obrączkami się ciągle zastanawiam, ale jak znajdę ładną i tanią poduszeczkę to chętnie skorzystam
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:00   #3518
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
jak bedziemy zakladac nowy watek - to prosba do wszystkich kto jeszcze nie ma tego odnosnika przy niku w pierwszym poscie- zeby sobie to przygotowal
Ja przygotuję jak tylko mi się jakaś wizja określi póki co wszystko mi się podoba - jak określę charakter sukni to dobiorę kolor dodatków

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Widziałam film ze ślubu, na którym była moja przyjaciółka i tam jedno z czytań czytała PM-ka
Ja słyszałam że młodzi nie powinni czytać ewangelii na swoim ślubie dlatego że to słowo ma być skierowane tak jakby do nich szczególnie. a jak czytają to już nie jest tak do nich skierowane. i takich informacji udzielili nam na kursie. ale pewnie jak młodzi chcą to ksiądz się zgodzi. Ja chcę żeby u nas świadkowie i goście się zaangażowali. Myślę że moja kuzynka będzie czytać czytanie, drugie kuzyn albo kuzyn tż.. no mamy kilka osób które się do tego nadają i z chęcią się zaanagażują

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:03   #3519
tinyheart
Rozeznanie

Opiumalfa Ty to masz serio za duzo talentu do takich rzeczy Sa sliczne nic dodac nic ujac.. My nadal sie nad winietkami zastanawiamy chyba beda jabluszka

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:04   #3520
Dotka90
Zakorzenienie

Izabela, my mamy to samo - zastanawiam się z tym wyjściem jak to zrobić..
Mieszkamy razem, więc wolałabym się ubierać u nas w domu.
Ale z drugiej strony nie mamy zbyt dużego mieszkania.
Ja + TŻ + świadkowa + świadek + moja mama + fotograf + fryzjer + makijażysta to ZDECYDOWANIE za duzo osób na nasze mieszkanie...

Więc chyba zrobimy tak, że TŻ pojedzie rano do swoich rodziców się ubierać, ja do mojej mamy i TŻ po mnie potem przyjedzie.

Anesthesia, nawet nie wiesz, jak sie cieszę z tego morza, achhh w końcu urlop, po 2 latach
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:06   #3521
misia880
Zakorzenienie

Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

ja jestem za tym aby opiumalfe wykluczyc z forum! powod : zbyt piekne pomysly, zbyt perfekcyjne wykonanie, zbyt ladna uroda! ;D
co za kobita

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:06   #3522
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Izabela92 Pokaż wiadomość
Co do madziara889 - wspierająca świadkowa to podstawa
Moja siostra ( 2 lata starsza odemnie ) Od zaręczyn jakby mogła codziennie to by ze mną jeździła po salonach, chociaż nie jest świadkiem to żyje ślubem bardziej niż ja, oczywiście mi to pasuje bo mi we wszystkim pomaga tzn. dobra rada, wsparcie itd.
Za świadków mamy przyjaciół (małżeństwo) i raczej nie chcę mojej świadkowej zawracać głowy na razie, być może zdecyduje się w końcu również na drużbów..
(...)
Do ołtarza podejdę z Tatą ponieważ tak kiedyś sobie moi rodzice wymyślili, nie chcę zrobić im przykrości bo ich bardzo kocham ale u nas to po prostu nie pasuje! mieszkam z TŻ, prawdopodobnie ubierać będziemy się w swoim mieszkaniu, tu też będzie błogosławieństwo i razem pojedziemy do kościoła a tu nagle ja zostanę przed drzwiami tylko po to żeby TŻ sam stał przed ołtarzem żebym mogła wejść z Tatą.. dla mnie jest to co najmniej dziwne, tymbardziej że wszyscy goście wchodząc do kościoła będą mnie widzieć! i nikt nie zrobi w kościele już WOW.. Bardzo podoba mi się ten zwyczaj ale widzicie że u mnie po prostu wyjdzie to jak szopka A że nie chce urazić Taty - to pewnie tak będzie..

Ubierać będziemy się w jednym mieszkaniu ale zobaczymy się dopiero jak przyjadą rodzice będziemy się "unikać" od rana - ja ze swoim fotografem i kamerzystą, on ze swoim.. Ze mną cała obstawa pojedzie do fryzjera i make up.. itd..
OPCJA 2. Wracam do rodzinnego domu rano w dniu ślubu (17 km od mieszkania)po to żeby z niego "wyjść" i po to żeby TŻ przyjechał po mnie a później i tak musimy wracać się pod mieszkanie bo w zasadzie tuż obok bloku mamy kościół w którym ślubujemy.. DORADŹCIE JAKBYŚCIE TO ROZWIĄZAŁY??
My jeszcze świadków w 100% nie wybraliśmy, ale chyba będą to nasze siostry... tylko problem w tym, że moja siostra nie będzie za bardzo spełniać roli świadkowej... jest strasznie roztrzepana i chaotyczna, w dniu ślubu pewnie ona będzie więcej mojej pomocy potrzebować niż na odwrót Ale nie mam też "lepszego" materiału, bo jednak chciałabym, żeby to była siostra, a nie np. przyjaciółka... przyjaciółkę poproszę nieoficjalnie o wsparcie i żeby pamiętała o rzeczach o których mogę zapomnieć.

Co do przygotowań - mamy podobną sytuację, tylko że nasz dom jest piętrowy - na górze nasze mieszkanie, na dole rodziców. Więc noc spędzimy razem, od rana ja ucieknę i będę się szykować na dole, TŻ na górze i później po mnie przyjdzie

Co do tego rozwiązania - w sumie, jak wolicie. Ale ja bym chyba pojechała do rodzinnego domu, będzie spokojniej, jeśli będziecie się przygotowywać w dwóch osobnych domach U mnie niestety nie ma takiej opcji, bo TŻ z Krosna, a ja z Krakowa i tu teraz mieszkamy
Cytat:

Oto prototyp

Piękna! Oryginalna i urocza. To Wy macie wesele z motywem żeglarskim, no nie? Będą się idealnie wpasowywać.

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-08-29 o 11:08
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:10   #3523
Paulina170
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Co do spotkania: też musimy zorganizaować jakiś wieczorek zapoznawczy, bo nasi rodzice jeszcze się nie znają. Tzn. byliby tylko moi rodzice i mama TŻ, bo jego rodzice są rozwiedzeni i TŻ ojciec nie będzie uczestniczył jako tako w przygotowaniach. Myślicie, że lepiej zorganizować takie spotkanie na neutralnym gruncie, np na kawie i ciastku, czy w mnie w domu?

justynkie jestem za regulaminem
Jeśli twoim rodzicom to nie przeszkadza uważam, że w domu PMki to dobry pomysł u nas własnie tak będzie. jak mój brat się zaręczył to mama mojej bratowej przyszła do nas również ( bo bratowa i tak już u nas mieszkała, jej mama za granicą). Jej rodzice są też po rozwodzie, więc podobnie jak u Twojego TŻ. Jeśli w twoim domu jest przyjazna atmosfera bez sensu spotykać się w knajpie- w końcu i tak wszyscy będziecie rodziną

Co do mnie- tak oboje pracujemy, ja własnie zaczęłam pracę na część etatu a TŻ zarabia ale sumy w zależności od zleceń.
Paulina170 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:12   #3524
kasia1201
Rozeznanie

Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Opiumalfa rewelacyjna ta łódka! Izabela podoba mi się ten dywan i kule ( tylko balabym się że obcasy wbije i dziur narobie) . Niulka Ja biorę ślub w bazylice i ksiądz sam namawia do czytania i mówi że to ładnie jak uczestniczymy i że do nas będzie kazanie. Chcialabym ale boję się stresu ;-)
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:13   #3525
KaEs
Wtajemniczenie

Witam się

Cytat:
.

ja nie chcę mieć takiego odnośnika i mieć go nie bedę

Cytat:
Odnosnie ślubu bardzo chciałam zawsze mówić przysięgę sama nie powtarzać jej za księdzem
My też sami ją wypowiemy

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość

A jeszcze widziałam że był poruszany temat prowadzenia przez tatę do ołtarza. Ja bym bardzo chciała żeby to właśnie tato mnie zaprowadził i oddał w ręce TŻ-ta. Tylko on jeszcze o tym nie wie
mój od dziecka wie, że będzie mnie prowadzić choć teraz coraz częściej waham się, czy Tż czy tata... jak ostatecznie będzie: nie wiem

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dziś jest równy rok do naszego ślubu!!

pamiętam, bo masz dzień przede mną ślub hihi

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
u nas taca księdza

)
u nas też bardzo nam się podoba na tacy a z poduszką mogłabym mieć problem z np. rozwiązaniem podobają mi się, no ale mimo wszystko wrzuciłam to do kategorii "zbędne"

Cytat:

Oto prototyp

Nooooo kobito!!!!! Piękne! Baaaaaaaardzo mi się podobają

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:13   #3526
Verunka
Zadomowienie

Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
Hej wam!

Regulamin popieram!

Oto prototyp

Hehe ładne, ostatnio wrzucalam takie tylko z szarego papieru jako opcję na winietki dla nas do motywu zeglarskiego

My bedziemy szli raczej razem do urzędnika. Tata nie żyje, mógłby ewentualnie brat mnie prowadzić,ale mam mieszane uczucia co do tego zwyczaju.

Wczoraj odpisała mi pani z zamku w niepolomicach. W urzędzie powiedzieli mi że zapisują dopiero końcem stycznia na terminy a tu się okazuje ze ludzie już mają zarezerwowane daty w zamku na przyszły rok i nasza data jest chyba zajęta a dwóch ślubów nie zrobią bo są dni niepołomic i będzie zwiedzanie głośno i w ogóle... grrr a tak mi się podobała ta opcja na ogrodzie... w poniedziałek babka mi będzie potwierdzać bo wraca z urlopu

Mieszkamy u rodziców tz więc tu się raczej będziemy ubierać. Mama chciałaby żebym wychodziła z domu chyba ale to jest 50 km musiałabym wszystko tam Wywiezc szukać tam fryzjerki kosmetyczki nie wiem trochę sztuczne wszystko mam tutaj,tu mieszkam,tu biorę ślub

Edytowane przez Verunka
Czas edycji: 2013-08-29 o 11:18
Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:22   #3527
kasia1201
Rozeznanie

Opiumalfa rewelacyjna ta łódka! Izabela podoba mi się ten dywan i kule ( tylko balabym się że obcasy wbije i dziur narobie) . Niulka Ja biorę ślub w bazylice i ksiądz sam namawia do czytania i mówi że to ładnie jak uczestniczymy i że do nas będzie kazanie. Chcialabym ale boję się stresu ;-)
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:22   #3528
tinyheart
Rozeznanie

misia jestem za, Opiumalfa ma zbyt wiele talentow

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:24   #3529
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izabela92 Pokaż wiadomość
według mnie możecie ubierać się w jednym mieszkaniu, tylko się unikajcie :
Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość

Ja słyszałam że młodzi nie powinni czytać ewangelii na swoim ślubie dlatego że to słowo ma być skierowane tak jakby do nich szczególnie. a jak czytają to już nie jest tak do nich skierowane. i takich informacji udzielili nam na kursie. ale pewnie jak młodzi chcą to ksiądz się zgodzi. Ja chcę żeby u nas świadkowie i goście się zaangażowali. Myślę że moja kuzynka będzie czytać czytanie, drugie kuzyn albo kuzyn tż.. no mamy kilka osób które się do tego nadają i z chęcią się zaanagażują
mój Tż czytał czytanie na ślubie siostry i pamiętam jaki stres był, wieć na naszym ślubie starczy nam tych stresów i nie będziemy czytać
ale myślę, że może nasz świadek przeczyta coś, on od lat jest lektorem w kościele
Cytat:

Oto prototyp

świetne!

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:28   #3530
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość

ja też nie chcę :P ewentualnie kolory przewodnie i inspiracje mogę dodać, ale to w sumie mam w podpisie na pintereście
Stary 2013-08-29, 11:32   #3531
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja też nie chcę :P ewentualnie kolory przewodnie i inspiracje mogę dodać, ale to w sumie mam w podpisie na pintereście
ja też nie chcę

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:34   #3532
misia880
Zakorzenienie

kto nie chce to nie musi ;D

Stary 2013-08-29, 11:37   #3533
little_zosh
Rozeznanie

Opiumalfa bardzo fajnie wyszły te winietki

kasia1201 my też chcemy sami przysięgę mówić.

Co do czytania - poprosimy rodzinę, żeby czytali i śpiewali, ewentualnie sami modlitwę wiernych ułożymy i przeczytamy Albo i o to rodzinę poprosimy Ja wolę się skupić na słuchaniu i przeżywaniu

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:40   #3534
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
A jak już jesteśmy przy tych makijażach to może ocenicie klik ?.
Chętnie bym pomogła, ale się nie znam

Cytat:
ja próbuję to zrobić od kilku tygodni

Cytat:

Wczoraj wymyslilismy z tz tem nasze winietki.
jakie urocze

Izabela92 rozumiem, że nie chcesz urazić rodziców, ale czy Twoim zdaniem to nie będzie trochę sztuczne? I chyba sama nie jesteś przekonana do tego wchodzenia z tatą...

Cytat:
ja jestem za tym aby opiumalfe wykluczyc z forum! powod : zbyt piekne pomysly, zbyt perfekcyjne wykonanie, zbyt ladna uroda! ;D
co za kobita
.
popieram S Ciebie też trzeba wykluczyć bo masz za ładne włosy

Cytat:

mój od dziecka wie, że będzie mnie prowadzić choć teraz coraz częściej waham się, czy Tż czy tata... jak ostatecznie będzie: nie wiem

u nas też bardzo nam się podoba na tacy a z poduszką mogłabym mieć problem z np. rozwiązaniem podobają mi się, no ale mimo wszystko wrzuciłam to do kategorii "zbędne"
ja mam wrażenie, że mój by bardzo chciał mnie prowadzić, ale ja nie chcę, będzie trzeba to jakoś delikatnie przekazać

u mnie z poduszką byłby ten sam problem + moja niezdarność = katastrofa i obrączki na ziemi
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:41   #3535
martucha0205
Rozeznanie

ja bym chciala uniknac blogoslawiestwa ale wiem ze nie moge w polsce nie mieszkamy ja nie mam meldunku tz jest obywatelem irlandi wiec blogoslawiestwo ma sie niby odbyc u mojej babci w domu a ma bardzo male mieszkanko goscie przyjezdzaja z lotwy litwy rumuni i irlandi no i z polski jak na dzien dzisiejszy nie wiem jak mam to zrobic

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:05   #3536
ana909
Erudycja

Cytat:
Odnośnie regulaminu też jestem za. Odnosnie ślubu bardzo chciałam zawsze mówić przysięgę sama nie powtarzać jej za księdzem ( mam nadzieję że pozwoli i że dam radę ) a ostatnio naszła mnie chęć żebyśmy brali czynny udział w naszej mszy tzn. żeby czytania ewangelii reż były wykonane przy ołtarzu przez nas ( już to kiedyś widziałam i mi się podobało) a czy któraś z was decyduje się na taką formę?

ja tez chce zebysmy przysiege mowili z pamieci, nie podoba mi sie takie dukanie przy powtarzaniu po księdzu.

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
ja bym chciala czytać "...Miłość cier☠pli☠wa jest, łas☠ka☠wa jest. Miłość nie zaz☠drości, nie szu☠ka pok☠lasku, nie uno☠si się pychą; nie jest bez☠wstyd☠na, nie szu☠ka swe☠go, nie uno☠si się gniewem, nie pa☠mięta złego; nie cie☠szy się z nies☠pra☠wied☠li☠wości, lecz współwe☠seli się z prawdą. " ale nei wiem czym glos by mi nie drżał, wiec jakby znalazła się odważna osoba, np moja świadkowa... chyba ją o to poprosze

Cytat:
Hej wam!

Regulamin popieram!

Oto prototyp

są bardzo oryginalne

Cytat:
co za kobita

dokladnie, takie jak ja, ktore musza wszystko kupic bo nie maja talentu, maja przez Ciebie same kompleksy, ALE:
postanowilismy ze do koszy dla mam dołączymy recznie malowane obrazy zeby nie bylo tak pięknie, mam na mysli cos takiego: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CDEQrQMwAw
juz kupilam jeden na probe i jutro zaczynam malować
Stary 2013-08-29, 12:12   #3537
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
misia jestem za, Opiumalfa ma zbyt wiele talentow

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Opiumalfa Ty to masz serio za duzo talentu do takich rzeczy Sa sliczne nic dodac nic ujac.. My nadal sie nad winietkami zastanawiamy chyba beda jabluszka
Cytat:
co za kobita

Dziekuje wszystkim za mile slowa, chcialam zacytowac, ale tyle sie nie dalo

Misia- mowiac szczerze to mi serce stanleo na sekunde jak zaczelam czytac, ze chcesz mnie z forum wyrzucic

Jestescie super, dziekuje za mile slowa!!

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Piękna! Oryginalna i urocza. To Wy macie wesele z motywem żeglarskim, no nie? Będą się idealnie wpasowywać.

Z motywem podrozniczym, stare mapy itp.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:

Cytat:
Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
ja też nie chcę
a czmeu nie chcecie ?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:16   #3538
misia880
Zakorzenienie

opiumalfa - zestresowalam Cie wybacz ;D

Stary 2013-08-29, 12:16   #3539
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
a czmeu nie chcecie ?
nie chcę, żeby każdy kto wejdzie na forum miał podane na tacy w którym kościele biorę ślub, jaką mam salę, suknię, fotografa, zespół itp. cenię sobie swoją prywatność
Stary 2013-08-29, 12:25   #3540
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
nie chcę, żeby każdy kto wejdzie na forum miał podane na tacy w którym kościele biorę ślub, jaką mam salę, suknię, fotografa, zespół itp. cenię sobie swoją prywatność
Ale to chyba nie przymus, czy obowiązek Kto chce to poda, kto woli prywatność to nie poda

Ostatnio któraś z Was dziewczyny podała link do wątku PMek z 2012 r - oceniały jakość zaproszeń z allegro. Załamałam się - chyba trzeba będzie próbne zamówić...

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości