Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz. XVIII - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XIX część wątku będzie nosić nazwę:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? 0 0%
Jedna z drugą poszły rodzić, ta zaś w ciąży jeszcze chodzi 2 3,51%
Już zaczęły się porody, zaraz będzie młoda, młody 1 1,75%
Wrześnióweczki już gotowe, zaraz będą dzidzie nowe 13 22,81%
Wrzesień jeszcze w słońcu chodzi, nasze dziecię już się rodzi 5 8,77%
Porodówka z uśmiechem wita, dzidzię wygania wrześniowa kobita 0 0%
Idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy 1 1,75%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku 25 43,86%
Szykujcie torby dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny 9 15,79%
Moja dzidzia śliczna, mała już by świat zobaczyć chciała 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 12:12   #4411
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
heh aż mi się przypomniała sytuacja z wczoraj. Podchodzi do mnie Natalcia i pyta czy podoba mi się imię Ewelinka. Ja Jej na to,że owszem ładnie no i mała poszła sobie. Przychodzi znowu po 5minutach i mówi. Cyt. "No to postanowione. Ewa się nie nazywa Ewa tylko Ewelinka. Pytałam Cię powiedziałaś,że ładnie ,tatuś powiedział tak samo"
Coś Jej nie siedzi w imieniu Ewa i co chwilkę mi donosi jakieś nowe propozycje. Ostatnio była Samanta i Dżesika

Ano dokładnie-robimy dwie dżampry za jednym zamachem
Haha, no widzisz Potwierdzam, że bardzo ładne imię

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:12   #4412
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

a tak z innej beczki dziewczyny powiedzcie mi co kupowałyscie dla maluszków do kąpieli i do smarowanai ciałka po kąpieli ??? bo się zastanawiam co kupić czy z nivea czy co ?? poradzcie cos bo właśnie staram się zrobić zakupy w aptece internetowej ;p
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:12   #4413
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013

Cytat:
heh aż mi się przypomniała sytuacja z wczoraj. Podchodzi do mnie Natalcia i pyta czy podoba mi się imię Ewelinka. Ja Jej na to,że owszem ładnie no i mała poszła sobie. Przychodzi znowu po 5minutach i mówi. Cyt. "No to postanowione. Ewa się nie nazywa Ewa tylko Ewelinka. Pytałam Cię powiedziałaś,że ładnie ,tatuś powiedział tak samo"
Coś Jej nie siedzi w imieniu Ewa i co chwilkę mi donosi jakieś nowe propozycje. Ostatnio była Samanta i Dżesika

Eno, to już jest moim guru... Cwana bestia
Stary 2013-08-29, 12:18   #4414
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Haha, no widzisz Potwierdzam, że bardzo ładne imię
Ładnie ale i tak zostaje Ewa

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Eno, to już jest moim guru... Cwana bestia
O tak żebyś wiedziała,że cwana bestia - w grudniu skończy 6lat ale już kombinuje jak się tylko da
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:18   #4415
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, nie mam porównania, bo nie byłam w żadnym innym szpitalu. Na pewno na Klinikach ten oddział jest w starym nieodnowionym budynku, więc pod tym względem kiepsko. Sale do porodów rodzinnych są takie bardzo szpitalne, sterylne, ale czyste i duże. W każdym razie na pewno nikt tego z hotelem nie pomyli

Zastanawiam się tylko, czy szukać 2 szpitala jakby nie było miejsca, bo położna powiedziała, ż ena kamieńskiego nawet 15 porodów dziennie odbierają, więc jak ich zamkną t6o może być różnie. Na Brochowie trzeba mieć ten wpis o zgodzie na poród rodzinny i nie chce mi się załatwiać go, a Borowska mi się źle kojarzy. A ta Ołąwa i Trzebnica nic takiego nie wymagają? Po prostu przyjeżdżam jak chcę tam rodzić i już?

No moje imię własnie takie dziwne z imieninami jest
Bardziej chodziło mi o to, czy to są osobne sale, czy jak w Oławie Jedna sala poprzedzielana murkami - są prawie do końca ściany, tylko, żeby lekarz mógł przejść, wiec nie widzisz innych rodzących, ale już słyszysz.
Heh, z hotelem tylko Ząbkowice można pomylić

No ja mam Chalubinskiego właśnie jako drugie wybrane - bo na Kamieńskiego raczej się nie załapię Ani w ławie ani w Trzebnicy nic nie wymagają - w Oławie za porody rodzinne płaci się cegiełkę "co łaska" i już. W Trzebnicy płaci się chyba 20 zł za "strój" dla TŻ, ale tam jest tak, że jest tylko jedna sala do porodów rodzinnych, więc jeśli jest więcej rodzących, to na przedporodowej chłop nie będzie mógł z Tobą być, dopiero na porodowej - jedna sala, ale poprzedzielana, wiec go wpuszczą.
Generalnie można spokojnie jechać z biegu, chociaż w obu proponują zadzwonić wcześniej jak sytuacja wygląda - dzięki temu masz wybór jeśli w jednym jest dużo porodów, to spokojnie jedziesz do drugiego

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
wybaczcie, że tak o tym piszę ale to takie żenujące i frustrujące dla mnie zarazem...
to już nie pierwsza sytuacja, z którą się spotykam, że gdybyśmy mieli ślub to wiele by to zmieniło...
Niom, chore to jest Stad pomimo, że sama jestem mężata, obiema rękami podpisuję się pod jakąś sensowną uchwałą o związkach partnerskich A do tego czasu jakby co, to ślub cywilny zostaje...

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:21   #4416
papalinka83
Zakorzenienie

Vea - są 2 całkiem oddzielne sale do porodów rodzinnych, jedna najbardziej wypasiona z dala od ogólnej, normalnie zamykana, z oddzielną łazienką, itp, druga przy bloku ogólnym też zamykana, ale bez łazienki. Poza tym są normalnie te boksy poprzedzielane

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:24   #4417
Aaamelkaa
Zakorzenienie

cześć
dziś pospaliśmy do 10:30 korzystamy póki możemy
dziś mam dzień pt AKCJA, złożyłam wniosek o zamknięcie rachunku w banku, napisałam rozwiązanie umowy o Internet ,a jutro wybieram się do innego banku zamknąć rachunek , jeszcze muszę tylko zabrać się za rozliczenie VAT za materiały budowlane bo czeka to na mnie dobre pół roku
no ale teraz kawka i nadrabiam

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 12:25   #4418
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

ladanseuse14 ja się dziwię, że dostaliście ten kredyt jako nie małżeństwo.

W DE też tak jest, że ślub daje dużo w kwestiach formalnych podatki niższe i różne opłaty, ubezpieczenie.A związki partnerskie są dla par homoseksualnych.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:27   #4419
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

mała agentka
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
a tak z innej beczki dziewczyny powiedzcie mi co kupowałyscie dla maluszków do kąpieli i do smarowanai ciałka po kąpieli ??? bo się zastanawiam co kupić czy z nivea czy co ?? poradzcie cos bo właśnie staram się zrobić zakupy w aptece internetowej ;p
ja mam tylko mydło nivea baby w kostce, a po kąpieli oliwka. Wiem że dziewczyny kupowały jakieś emolienty do kąpieli i smarowania, ale to może one się wypowiedzą.
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:27   #4420
papuga_69
Zakorzenienie

Wróciłam od lekarza..
Kładę się do wyrka i zaczynam nadrabiać.

Proszę o dopisanie mi kolejnej wizyty we wtorek 3 września

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:28   #4421
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
to fakt, z tym nam się udało.
no i chyba nie we wszystkich bankach by się tak dało.
po prostu musieliśmy napisać wniosek, że kredyt bierzemy 50%/50% i oboje jesteśmy współwłaścicielami
Stary 2013-08-29, 12:29   #4422
wiktom
Raczkowanie

Passion gratki. Kruszynka malutka niech szybko przybiera na wadze. Zdrówka dla Was dziewuszki

Ja od rana myje okna, sprzątam, ścieram kurze z lamp sufitowych, wchodzę na drabinkę i co i nic Chce już wypędzić mojego Ola z brzucha ale jemu tam chyba dobrze Powiem Wam, że te wszystkie "przyśpieszacze porodu" i tak nie zdają egzaminu, to dzieć zdecyduje kiedy się nam przedstawi. A mama tak chce go już poznać
wiktom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:32   #4423
vea7
Zakorzenienie

Cytat:

W DE też tak jest, że ślub daje dużo w kwestiach formalnych podatki niższe i różne opłaty, ubezpieczenie.A związki partnerskie są dla par homoseksualnych.
A powiem Ci, ze to jest całkiem łatwe - też braliśmy kredyt jeszcze przed ślubem, ba, nawet przed zaręczynami
Banku nie obchodzi, kto jest współkredytobiorcą, ważne ile zarabia

Cytat:
to fakt, z tym nam się udało.
no i chyba nie we wszystkich bankach by się tak dało.
po prostu musieliśmy napisać wniosek, że kredyt bierzemy 50%/50% i oboje jesteśmy współwłaścicielami
U nas nawet nie trzeba było pisać, że 50/50. Po prostu jest dwóch współkredytobiorców i obie pensje muszą wpływać na konto w banku - a jak my sobie dzielimy - kto ile płaci, to już nasz brocha

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:33   #4424
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z tż
Miał jutro wychodzić i co?
Normy badań trzustki 3 razy przekroczone, a wczoraj już było w normie I skończyło się rumakowanie, nie puszczą go
masakra
wspolczuje szczerze
kij z tym ze musi tam siedziec, jak dla mnie gorzej ze niezdrowieje

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
robię na obiad pyszną pomidorową z mnóstwem zieleninki i warzywek.

ja tez
i koko z surowka z bialej kapusty

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

polecam kupować bilety przez internet, świetna sprawa, każdy bilet ma swoją miejscówkę, nawet w TLK

współczuję CI tego kaszlu.
A nie zastanawialiscie się, czy moze nie macie w domu czegoś co moze uczulać drogi oddechowe? jakiś pył? materiał? materac? proszek?

tlk zawsze ma miejscowki
nie wazne gdzie kupujesz

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
no my też planowaliśmy na 2011 i akurat była wtedy sobota ale tż od razu, że nie, bo on nie chce sobie odbierać okazji do świętowania

ale data zacna

tylko jakoś tak dziwnie mieć wspólnie urodziny. bo trzeba pogodzić się z tym, że nie jest się wtedy najważniejszym

owszem, ale tez wieksza szansa ze.wiecej osob zapamieta

Cytat:
No my mamy urodziny dzień po dniu, bo tż 29.09, a ja 30.09 i jesteśmy z tego samego rocznika i ja nawet to lubię, bo można zrobić wspólną imprezę A mąż się śmieje, że mała się może urodzi 28.09...
A co do okazji do świętowania, to ja np. obchodzę urodziny, a nie imieniny, bo imieniny mam w wigilię, więc bez sensu

ekstra z tymi urodzinami
apropos imienim to moja mama ma kumpla adama
i od 25lat co roku okolo godz 22 u nich jest impreza imieninowa w wigilie
schodzi sie zawsze okolo dwudziestu osob, kazdy cos z wigilii przytacha i Adam tylko flaszke musi postawic
mega ekonomiczna impreza, dawniej zawsze jezdzilam z rodzicami na nia, wiec dzieciaki u gory mialy bibke, rodzice na dole
a jak bylam mniejsza to nie bylo problemu z kim dziecko zostawic bo po wigilii zawsze jakies ciocie i babcie zostawaly w domu

ale w moim roczniku tak czy siak sie nie robi imienin
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza..

czemu tak czesto?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizazcz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:37   #4425
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza..

nie kładź się!
trzeba biegać, skakać, fruwać
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:39   #4426
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Passion urodziła Majeczkę malutka waży 1790g na razie tyle wie, czekam na dalsze info

teraz kciuki niech malutka szybko do 2kg dobija
super. Gratulacje Kochana Niech malutka przybiera jak najszybciej.
Cytat:
idealnie to określiłaś.
Cytat:
Ładnie ale i tak zostaje Ewa

O tak żebyś wiedziała,że cwana bestia - w grudniu skończy 6lat ale już kombinuje jak się tylko da
Moja mama to Ewa, ur. ma 14.12, a imieniny wiadomo.
My z TZ mamy urodziny też blisko siebie on 2.01, ja 1.02.
A imienin nie obchodzimy. Ja nawet nie wiem kiedy mam. TŻ chyba w marcu.

zemdlałam po obiedzie. Zjadłam trzy łyżki zupy i zrobiło mi się jakoś słabo, chciałam odnieść resztę do kuchni, ale jak wstałam od stołu to zaraz gruchnęłam na krzesło. TŻ położył mnie do łóżka, zmierzył ciśnienie i było 70/40. Nie wiem skąd takie spadki u mnie, ale jutro pojadę do przychodni.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:40   #4427
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, może nie chodzi nawet o samą porodówkę, tylko o fakt, że faktycznie ten poród jest przede mną i muszę go przeżyć, bo wcześniej jakoś się starałam o tym nie myśleć. A tam tak sterylno-szpitalnie było, widziałam ze 2 dziewczyny, które sobie chodziły w koszulach i miny miały średnie...Za to oprowadzała nas bardzo miła położna No nic, jakoś to będzie
przede mną dopiero zwiedzanie porodówek, ale cieszę się że masz termin przede mną bo zastanawiam się nad Chałbińskiego i mam nadzieję że doczekam się twojej relacji z porodu i obsługi w szpitalu

bardzo boję się tego że nie załapię się na salę porodów rodzinnych i będę musiała radzić sobie sama bez męża

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja właśnie zjadłam taką z koperkiem i marchewką
Ale pietruszka jest fuj, zgadzam się z Tobą.

Moja T. uwielbia robić na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ie jakiś napój z pietruszki zielonej.Ostatnio mi to wciskała,ja jej powiedziałam,że nie lubię bardzo pietruszki,ale wciskała dalej. Dała mi do małego kieliszka, wzięłam łyka i prawie zwróciłam...jej mina była bezcenna, potem przeżywała,że przecież pietruszka taka zdrowa, a ja nie jadam No cóż, mówiłam jej,że nie lubię, uprzedzałam
oo a ja uwielbiam pietruszkę
moi znajomi, którzy mają termomixa, zrobili kiedyś taki pyszny napój z natki pietruszki i limonek - pychha

Cytat:
Passion urodziła Majeczkę malutka waży 1790g na razie tyle wie, czekam na dalsze info

gratulacje kochana
życzę Ci żeby malutka szybko rosła i żebyście mogły wrócić do domu

posprzątałam do końca i padam, tak mnie w lędźwiach łamie - kaleka ze mnie ;/
teraz zbieram siły na robienie obiadu - będę dziś testować placuszki z cukinii

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:50   #4428
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Nawiązując do zamierzchłego- bo utknęło mi w cytatach. Ja to bym się never na coś takiego nie zgodziła. Później odsypiałby picie a ja bym sama musiała zmagać się ze wszystkim w szpitalu. A odwiedziny znajomych to jednak nie to samo.

Może później,na spokojnie- a ten czas wg mnie powinno się jakoś inaczej.

Żurawina?
Też się nie zgadzam na coś takiego i mam nadzieję że łaskawie weźmie pod uwagę to że będę potrzebowała jego pomocy i obecności.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Rozmawiałam z tż
Normy badań trzustki 3 razy przekroczone, a wczoraj już było w normie I skończyło się rumakowanie, nie puszczą go
cholera.. :/

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Hej wczoraj byłam na wizycie już ostatniej .
Położenie płodu główkowe, waga ok 3 kg, AFI 7, łożysko ściana boczna prawa, FHR 150 u/m (słyszałam ponownie serduszko). Amelia jest już w kanale rodnym, bardzo nisko ułożona (podczas ręcznego badania czuł główke niziutko-tak mi córkę „wymacał”, że zaczęła się kotwasić i szaleć w brzuchu), szyjka bardzo miękka. Według jego opinii poród sn.
łoo ho ho to szykuj się!

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach

ogłaszam, iz odszedł mi czop, bez krwi więc mam jeszcze czas, ale poinformuje ginka, niech sie wypowie w tej kwestii

a dopiero co wczoraj z nim o tym rozmawialm, tzn o sytuacjach kiedy jechac do spzitala
Super to znaczy że już niedługo

Stary 2013-08-29, 12:50   #4429
Asiek84
Wtajemniczenie

Passion
serdeczne gratulacje, niech Majusia ładnie przybiera na wadze

Angelikada moja znajoma miała tez taki uporczywy kaszel w ciąży, zarówno w pierwszej jak i drugiej, gin wysłał ją do pulmonologa z tego co wiem dostała jakieś leki i pomogło, a po porodzie przeszło jak ręką odjął.
Ja do kąpieli dla maluszka kupiłam Emolium

Misia uważaj na siebie
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 12:50   #4430
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

To mamy kolejną mamuśkę Gratuluje

Stary 2013-08-29, 12:51   #4431
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
mam info od teacherki:

"Sytuacja z nerką bez zmian czyli stabilna. Musimy kontrolować co 2 tygodnie, ale narazie nic z tym nie robimy, Zuza podrośnie w brzuszku. Dziś 2160g "

Cytat:
Oj, wierz mi, że lżej.
Mama zabrała Edzika na dwór i miałam 20 minut dla siebie... Tata umył wannę i wykąpał młodego, mogłam na spokojnie herbatę wypić. Potem mama umyła mu głowę i nie musiałam się schylać.

Generalnie dla mnie to mega lżej

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Hej wczoraj byłam na wizycie już ostatniej .
Położenie płodu główkowe, waga ok 3 kg, AFI 7, łożysko ściana boczna prawa, FHR 150 u/m (słyszałam ponownie serduszko). Amelia jest już w kanale rodnym, bardzo nisko ułożona (podczas ręcznego badania czuł główke niziutko-tak mi córkę „wymacał”, że zaczęła się kotwasić i szaleć w brzuchu), szyjka bardzo miękka. Według jego opinii poród sn.
już niedługo
Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
hej
inforuje ze na 15 mam sie zglosic do szpitala trzymajcie kciuki

Cytat:
Rozmawiałam z tż
współczuje ! Trzymaj sie Kochana, silna babeczka jesteś ,dasz radę !!!
Cytat:

niech Majusia szybko przybiera i wychodzą ,nie mogę doczekać się fotek

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-08-29, 12:52   #4432
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
masakra
wspolczuje szczerze
kij z tym ze musi tam siedziec, jak dla mnie gorzej ze niezdrowieje

ja tez
i koko z surowka z bialej kapusty

tlk zawsze ma miejscowki
nie wazne gdzie kupujesz

owszem, ale tez wieksza szansa ze.wiecej osob zapamieta

ekstra z tymi urodzinami
apropos imienim to moja mama ma kumpla adama
i od 25lat co roku okolo godz 22 u nich jest impreza imieninowa w wigilie
schodzi sie zawsze okolo dwudziestu osob, kazdy cos z wigilii przytacha i Adam tylko flaszke musi postawic
mega ekonomiczna impreza, dawniej zawsze jezdzilam z rodzicami na nia, wiec dzieciaki u gory mialy bibke, rodzice na dole
a jak bylam mniejsza to nie bylo problemu z kim dziecko zostawic bo po wigilii zawsze jakies ciocie i babcie zostawaly w domu

ale w moim roczniku tak czy siak sie nie robi imienin

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

czemu tak czesto?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizazcz Forum.

Już od paru tyg kazali przychodzić co tydzień bo szyjka zaczęła się skracać i miałam częste skurcze. W poniedziałek zapisały się na ktg więc kazali przyjść dziś. Dziś cisza, a 03.09 to już termin , mam nadzieje że coś się wydarzy do tego czasu

Stary 2013-08-29, 12:53   #4433
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
zemdlałam po obiedzie. Zjadłam trzy łyżki zupy i zrobiło mi się jakoś słabo, chciałam odnieść resztę do kuchni, ale jak wstałam od stołu to zaraz gruchnęłam na krzesło. TŻ położył mnie do łóżka, zmierzył ciśnienie i było 70/40. Nie wiem skąd takie spadki u mnie, ale jutro pojadę do przychodni.
O kurcze misia Dobrze,że tż był akurat w domu.

Dobra zmykam do Lublina bo mam wizytę na 15.20. Trzymajcie kciuki
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 12:53   #4434
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

ale szybciutko
gratulacje hurrey

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość

ja kupuje nivea
emolienty zostaly stworzone dla alergicznych niemowlakow wiecjak bedzie problem to kupie
a jak wsytartuje z emolientem i sie uczuli to zostanie tylko mieszanie czegos w aptekach i dupa

Cytat:

nie wiem jak w de, ale w polsce znam 3pary ktore bez problemu wziely kredyt bez slubu
a zreszta ja z tz mam slub ale rozdzielnosc majatkowa wiecw czym problem?
dla banku jestesmy tym samym co konkubinat

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:54   #4435
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
nie kładź się!
trzeba biegać, skakać, fruwać
Zrobię sobie później jakąś mini gimnastykę któraś wspominała że gin polecał podnoszenie kolan w stronę klatki piersiowej, wypróbuję

Stary 2013-08-29, 12:54   #4436
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
u mnie to samo z cukrami
tylko rano sie.pilnuje a potem super
nie przekraczaja 90

a co do szczepionki to nie zgadzam sie bo masa produktow zywnosciowych tez jest dopuszczonych do sprzedazy a to syf masakryczny

po pierwsze nie wierze w szczepionki z dalekiego wschodu
po drugie engerix nie zawiera tyle tego thimerolu ktory obiektywnie jest katalizatorem w rozwoju chorob zwiazanych z ukladem nerwowym
po trzecie polozna moja mowila ze gdyby nie cena i umowa podpisana to by w polsce juz wycofali
nie na darmo wczesniaki obligatoryjnie sie szczepi engerixem a nie euwaxem bo jest bezpieczniejszy

jak dla mnie nie ma sie nad czym zastanawiac

Orientujesz sie ile ta przyjemność (szczepionka) kosztuje?

Cytat:
w ogóle to jak mnie przyjmowali w tamtym tyg. do szpitala to musiałam wymienić wszystkie leki, które brałam w ciąży i lekarz dyżurujący złapał się za głowę Urosept, Tardyferon, Duphaston, No-Spa, Fenoterol, Isoptin, Nitrendypina, Duomox, Rutinoscorbin, Magne B6, teraz jakiś antybiotyk ale nie pamiętam nazwy plus osłonowy do tego też nazwy nie pamiętam nie licząc Femibionu i suplementów DHA
Ty chyba całą apteke zjadłaś
Stary 2013-08-29, 12:55   #4437
Aaamelkaa
Zakorzenienie

same córeczki się rodzą, czas na synusia !!!

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-08-29, 12:55   #4438
ladanseuse14
Zakorzenienie

papuga mocno trzymam za rozkręcenie akcji

już 14, za ponad godzinę wychodzę z domu
Stary 2013-08-29, 12:55   #4439
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
super. Gratulacje Kochana Niech malutka przybiera jak najszybciej.

Moja mama to Ewa, ur. ma 14.12, a imieniny wiadomo.
My z TZ mamy urodziny też blisko siebie on 2.01, ja 1.02.
A imienin nie obchodzimy. Ja nawet nie wiem kiedy mam. TŻ chyba w marcu.

Dobrze że TŻ był w pobliżu i nic Ci się nie stało :| Jutro koniecznie do przychodni bo nie ma żartów

Stary 2013-08-29, 12:57   #4440
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
same córeczki się rodzą, czas na synusia !!!
nieee, czas na Julię!!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości