|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
|
|
|
|
#2912 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
myślę , że jak Ciebie nie będzie i głód ją przyciśnie to wypije. Już sprawdziłaś ze umie to da radę
|
||||
|
|
|
#2913 | ||
|
BAN stały
|
pasuje ci taka fryzurka super
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
w tej opasce Zu wygląda cudnie Mój syn lunatykuje, już kolejną noc z rzędu budzi mnie jego kopanie przez sen zabawek z zamkniętymi oczami oczywiście ściągnie z siebie kocyk przy okazji albo zakryje się cały i sapie Wasze maluchy też marzną teraz w nóżki? Na noc nakładam mojemu ciepłego pajaca plus skarpetki , nakrywam kocykiem i rano ma bardzo zimne nóżki, cały też jest zimny i po przebudzeniu przez godzinę kicha Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-08-29 o 11:50 |
||
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Wygladasz super! Aż mi się zachciało znów mieć krótkie włosy
![]() A jak Nela zareagowała na "nową" mamusie? ![]() Sliczna! Absolutnie nie miej wątpliwości, że przybiera prawidlowo ![]() Cytat:
ale najważniejsze, że cel osiągnięty i Młody śpi jak powinien ![]() ______ U nas wczoraj długa walka z baczkami była, ale jak L.padła po 21 to dopiero o 3 obudziła się na butle ![]() Kupiłam jej wczoraj tą karuzelke wyspa marzeń. Mam nadzieje, że jutro przyjdzie i że spodoba się jej tak jak mata, którą też tu wyczailam dzięki Wam
|
|
|
|
|
#2915 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ochraniacze mamy już ponad miesiąc, ale nasz mały i tak pod niego wsadza czasami ręce lub nóżki to jeszcze obłożyliśmy łóżeczko od dołu kocykami by nie grzebał przy szczebelkach
|
|
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Dziaj jest odwrotnosc wczorajsxego dnia ryczy i nie mozesz zesnac i nie chce jesc:banghead: Jak tylko butle wsadzam do dzioba ryk ajj zganiam na skok heee Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2917 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
wywala pieluchę, wykopuje kocyk poza wózek, zabawki latają, a na koniec wiec krzyk o mleko w ogóle zauważyłam że moje dziecko prawie nie płacze, ale krzyczy coraz głośniej w dodatku ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Muszę się pochwalić moim synkiem, od kilku dni trzyma główkę jak leży na brzuszku i to dość wysoko, wiem że większość waszych dzieci już to potrafi, ale u nas był z tym zawsze problem. Nie leży na brzuchu za długo bo nie lubi tego, ale jak już go ułoże trzyma prosto główkę kilka minut, potem oczywiście jest chwytanie do buzi paluszków lub kocyka na koniec jak zawsze krzyk i mamuśka z butelką już czeka w nagrodę, a przy butli zawsze mnie ochrzania warcząc, aż mu dolna warga wibruje
|
|
|
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też długo nie wyleży w wózku albo musi spać albo zaypiać bo inaczej się drze. Ale ostatnio otwierałam jej daszek i oglądała niebo to był spokój wiec może tak spróbuj.
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byliśmy u innej pediatry z kupami młodego, wyniki ma super i powiedziała, że to jest efekt szczepienia na rota i znaczy, że dobrze się przyjęła szczepionka kazała dawać dicoflor, nie jeść czekolady i orzechów i ograniczyć mleko i się nie martwić osłuchała brzuch i mówi, że jelitka w porządkuniestety też uważa, że mały ma trochę obniżone napięcie i nie powinna mu się głowa chwiać no nic będziemy ćwiczyćpytałam o rozszerzanie diety, też nie ma nic przeciwko zeby zacząc za miesiąc ona z kolei poleca kaszki i owocki na początek, więc co lekarz to opinia:P
|
|
|
#2921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak widać na każdego rpzychodzi pora ![]() Moje dziecko zrobiło dziś trzecią kupę Fakt nie robiła dwa dni jak byliśmy u teściowej, a wczęsniej przez dwa tygodnie były dwie dziennie, ale trzy? Normalnie nie wiem co zrobić z tym fantem Zachowuje się normalnie, kupy normalne chyba, bo chyba dalej bym tego śluzu nie zobaczyła, kaszle jak zwykle i ot tyle. Może to była kupa na raty
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
witam się ja i moja maruda chociaż i tak mniej daje w kość niż w niedzielę, poniedziałek i we wtorek![]() Przyszła mi paczuszka z pampersa ![]() piękny czym odbijałaś stópki?Wis u mnie też jest dużo papierów do becikowego. Właśnie to ogarniamy ![]() axella Zu jest piękna! ciekawe ile moja waży (3 tyg temu 7 kg) bo też jest wielkim klockiem ![]() diabli bosko wyglądasz w tej fryzurce~!!! happy boję się że nie będzie tam chciała spać. U mamy mam łóżeczko itd a tam nic
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa
i pediatra mówiła, że dziecko ma podwoić masę urodzeniową do 5tego miesiąca
|
|
#2924 | ||
|
Zakorzenienie
|
boska jestt
Cytat:
dam znac pomlo kup zle duzo kup tez zle to tak jakze spaniem malo spi czlowiek sie denerwuje duzo spi hmm nie wiadomo co zrobic i czlowiek tez ma nerwa czy wszystko ok eheh ak juz jest Cytat:
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Tak na szybko z tego co pamietam; Marchewka- u mnie tez wszyscy sie dziwią ze tylko cycem karmie ![]() Diabli- fryzurka super, bardzo Ci pasuje ![]() Axella- fajnie ze wróciłas. Z.jest boska ![]() Widziałam temat o wazeniu- tez uważam ze nie ma co za często ważyć, po co sie stresowac.. Widziałam coś o planowanym zlocie ![]() Jestem jak najbardziej za. Fajnie by było dostać sie z wami na żywo :prosi; Kraków troszke daleko, ale dobra droga wiec moze namowie Tz na taki wypad ![]() Jeszcze jak nam któraś nocleg zaoferuje .... ![]() Miałam coś jeszcze napisać ale zapomnialam ![]() U nas po szczepieniu wszystko super. Jutro jedziemy na wycieczkę do Lichenia
|
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli Dokopałam się do zdjęć. Super Ci w takich włosach. I pewnie praktyczniej.
|
#2927 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pomódl się w tym Licheniu za moją mamuśkę,coby na nogi stanęła:-* Wróciłam 2 godzinki temu. Książki chłopcom kupiłam do szkoły. Teraz oni latają koło domu a Tymka kuzynka zabrała na spacer. Mam luz:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że teraz się dopiero dowiedziałam ... ten pub co ja mówię to WYGODA. Kojarzysz? Niefajnie to wygląda na zdjęciach.
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz poczytam co tam sadzicie o moim fryzie
ale najpierw szybkie pytanie. zaczepila mnie dzisiaj znajoma mojej mamy. w jej rodzinie urodzil= się dzisiaj dzidzius i chciała podpowiedz co najsensowniej kupic młodym rodzicom. jej corki kupily mate i leżaczek, a ona chce być bardziej praktyczna...odradzilam ubranka, poleciłam pampersy 2, chusteczki huggies aloe, kosmetyki z hippa, proszek jelp albo lovela co dorzucilybyscie? jaki praktyczny prezent ucieszylby forumowe mamuśki?
|
|
|
|
#2930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oho oho oho<tu pojawia się uśmiech) je, je po czym patrzy na mnie, opiernicza mnie z płaczem i zasysa z powrotem cycka z taką błogoscią drapiąc mnie po cycku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurde, nie wiem co jej dzisiaj jest Co po chwile płacze;(
|
|
#2931 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() optymalny spacer to dla nas 1,5 h ![]() jutro jedziemy do Gliwic sami i plan jest taki że zanim dojedziemy autobusem do dworca pkp to Młody zaśnie, pośpi zanim ruszy pociąg, w pociągu na kolanka i poogląda sobie świat + mleko albo woda a potem do wózka no i zanim dojedziemy do mamy autobusem w Gl to już może marudzić strasznie no ale trudno, wytrzyma te kolejne pół h ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ładna fryzurka i faktycznie dodaje inteligencji ![]() Jak ja się tak obcięłam rok czy 2 temu to mi się zaczęło troszkę podwijać i efekt był odwrotny. W pracy kilka osób mnie zapytało "a pani kiedy kończy studia" lub "taka młoda i takie stanowisko" więc u mnie to odejmowało lat.Cytat:
|
|
#2933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co jeszcze ... śpiworek - teraz zimne noce się robią. butelka np. Lovi - nawet jeśli kp to przyda się do herbatek czy wody. jak może być kosztowniejszy prezent to karuzelka |
|
|
|
|
#2934 | |
|
Zadomowienie
|
Axella mój też się drze w wózku, w najlepszej ytuacji leży sztywny jak kłoda z miną mordercy, ale tylko wtedy kiedy ma naprawdę dobry humor
![]() Cytat:
![]() Ja bym chciała dostać fajny kocyk, taki ciepły z minky z allegro ![]() Byłam w lumpie po śpiworek był ten na wage http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80197489/, ale go nie wzięłam i chyba się wrócę Ale, ale kupiłam na wage tooo http://allegro.pl/hm-dres-rampers-w-...507004609.html Kuby w to nie ubiorę, ale nie mogłam się powstrzymać
|
|
|
#2935 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dobre
![]() Cytat:
jeszcze chwilkę poczekamy, ale spieszcie się tam. Cytat:
Cytat:
jak coś to się u mnie miejsce znajdzie Cytat:
jesteśmy zapisani już w 5 żłobkach, ale na miejsce w tym roku nie mamy co liczyć. nie ogarniam tego - chcą likwidować szkoły, a miejsc w żłobkach i przedszkolach brakuje..
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Co wy widzicie praktycznego w krótkich włosach? Czy tylko ja muszę im krótsze tym częściej myć, związać się tego nie da, kręci się jak chce, nie układa się ... a takie dłuższe to spinam gumką i mam spokój w momencie, nawet jak nie rozczeszę rano to przy dziecku rewelka.
Nie wiem czy moje dziecko jakiś meteopata czy co, ale zaczęła marudzić na spacerze, troszkę dałam wody, uspokoiłam i zaczęło padać. Pędem do domu to już lało. Teraz marudziła na macie, ja ją do łóżeczka, chyba śpi (albo cicho leży) a zagrzmiało ... W ogóle miałam wrażenie, że chce dzisiaj częściej cyca, to dostaje, ale nie częściej niż co 2,5h. Możecie na mnie krzyczeć, ale uważam, że częściej to może tylko przed snem nocnym bo zmęczona a nie chce spać na głodniaka, w dzień musi mieć jakikolwiek odstęp dla zdrowszego żołądka. Ostatnio też tak mam, jeżdżę na syrenie, a co Wiem, że głodna nie jest, i zasnąć nie może to co mam zrobić. Niech wyje na świeżym powietrzu a nie w domu, bo tak czy siak by marudziła, że zasnąć nie potrafi.Cytat:
|
|
#2937 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja bym się ucieszyła jakbym dostała: - ciepłe kocyki (bo dokupiłam ich kilka) przydają się na łóżeczku, jak kładziesz małego do wózka itp - ręczniczki/okrycia po kąpieli (też musiałam dokupić) - ochraniacze na szczebelki bardzo przydatne po 1 miesiącu życia - lampka przy łóżeczku (to dostałam i jestem zadowolona) - pampersy/tetra to standard towar podstawowego użytku - co do proszków czy kosmetyków to pozostawiłabym wybór mamie bo ona będzie wiedziała co dla maluszka najlepsze |
|
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z babcie płacić nie muszą, opiekunki na czarno też państwa nie kosztują.
|
|
#2939 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mój jak ostatnio nie robił 3 dni (co się pierwszy raz zdarzyło już panikowałam) to zrobił 4 co godzinne
|
|
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
--- edit tak czytam, i to ma ucieszyc nie tylko mamusie ale i maluszka, aaa, zle zrozumialam chyba ![]() no to jak ma byc wypasione, to jakis lezaczek-bujaczek (moze nawet moto-lezaczek??? ), a jak taniej, to ladny kocyk, ksiazeczki...
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2013-08-29 o 14:54 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

na specjalne zamówienie happy - foty z reki
fryzura trochę już znieksztalcona, bo pozwoliłam Nelusi i tzowi pomacać

ja rozumiem, że to nie ta sama idea co w 'głębi kontinuum' ale dla mnie np. w głębi jest przesadą w drugą stronę i jak dla mnie Tracy daje więcej samodzielności dziecku, wcale nie zaburzając poczucia bezpieczeństwa, za to daje rodzicowi trochę wolności:P[COLOR="Silver"]
Też myślę, że ważenie co tydzień to przesada. Choć sama długo tak ważyłam... Ale udało mi się zmienić nawyki i teraz chodzimy co 2 tygodnie 

Ślub 27. X. 2012
Fakt nie robiła dwa dni jak byliśmy u teściowej, a wczęsniej przez dwa tygodnie były dwie dziennie, ale trzy? Normalnie nie wiem co zrobić z tym fantem