Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 11:40   #2911
Elusiek
BAN stały

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez karbie1984 Pokaż wiadomość
ooo chyba mi się udało załączyć zdjęcie

śliczności
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:40   #2912
Wis26
Raczkowanie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
swietna i zupełnie się nie martw, ze Zu ma 6 miesięcy, polowa z nas to slyszala a ona naprawdę jest dluuuga.

idz spac, a jak się obudzisz to już będzie fotka (tak to się chyba dzieciom o mikolaju mowilo hehe) no dobra, skoro tak ladnie prosisz na specjalne zamówienie happy - foty z reki fryzura trochę już znieksztalcona, bo pozwoliłam Nelusi i tzowi pomacać po wyjściu od fryzjera wlosy były zaczesane do tylu i jak się jutro dorobie pasty to Wam pokaze jak to ma wygladac
(dopiero na fotach widze brwi kobiety pierwotnej chyba za bardzo skupiłam się na Neli paznokciach, uszach, nosie...hehe)

chciałam na Gardias, wyszedł klasyczny bob z krótkim tylem.
Super fryzura i bardzo Ci pasuje

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ej ja naprawdę nie wiem czemu się tak tej hogg czepiacie, ona nie zaleca w żadne sposób olewania dziecka, zostawiania do wypłakania itp. tylko cały czas pisze o szacunku do dziecka, a jak czasami czytam niektóre wpisy to mam wrażenie, że ja inną książkę czytałam ja rozumiem, że to nie ta sama idea co w 'głębi kontinuum' ale dla mnie np. w głębi jest przesadą w drugą stronę i jak dla mnie Tracy daje więcej samodzielności dziecku, wcale nie zaburzając poczucia bezpieczeństwa, za to daje rodzicowi trochę wolności:P[COLOR="Silver"]
Ja też nie uważam, że Hogg każe dziecko zostawiać samemu sobie. Myślę, że nawet takie malutkie dziecko potrzebuje odrobinę samodzielności, którą będzie potem rozwijać. I w życiu bym małego nie zostawiła samego żeby się wypłakał, ale widzę po nim że uporzadkowany rozkład dnia czy spanie w swoim łóżeczku mu służą. Nawet się cieszę jak widzę, ze potrafi zostać uśmiechnięty w łóżeczku i potem sam zasnąć, bo to oznacza, że się czuje bezpiecznie i wie że rodzice czuwają

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Podziwiam Cię, że nie panikujesz. Ja już bym była kłębkiem nerwów co moim cycom by nie pomogło Też myślę, że ważenie co tydzień to przesada. Choć sama długo tak ważyłam... Ale udało mi się zmienić nawyki i teraz chodzimy co 2 tygodnie Today is the day. Zobaczymy ile u nas na liczniku
Jakbym mogła, to też bym co tydzień chodziła, ale tż mi zabronił. No i może lepiej, widzę tylko rezultat po miesiacu i się nie stresuje

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Tak na dobre przedpołudnie dla tych co się zmagają z teściowymi.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Pytanie za 100 punktów:
co ja robię nie tak. Wcoraj mała wydulała butelkę 90 ml a dziś pierońsko się drze i nie chwyci, w końcu ja kapituluje i wyciągam cycka Czemu ona nie chcezassać, jak wczoraj umiała...
Może chce się przytulić? myślę , że jak Ciebie nie będzie i głód ją przyciśnie to wypije. Już sprawdziłaś ze umie to da radę
Wis26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:45   #2913
Elusiek
BAN stały

Cytat:

pasuje ci taka fryzurka super

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no ja też myślę, że ma czas

też uważam, że ważenie co tydzień to przesada ale ja to w ogóle ważę Bartka tylko przy okazji wizyt u pediatry
jeśli widać po dziecku że rośnie to nawet nie ma potrzeby ważenia, tydzień temu Adi ważył 6900 4 idziemy na szczepienie więc się okaże czy przekroczył magiczną 7 i podwoił wagę urodzeniową

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
a pierdziele czy ktoś to bedzie czytał czy nie!
Brakuje mi Was więc wracam !!!

Zuzanka śpi od 20,więc napiszę
Żyjemy spokojnie z dnia na dzień, Zu dla wszystkim jest "półrocznym dzieckiem".. 7,5kg, 70cm, trzyma łepek, siada, jest mega silna,rozgadana..
W tym jest do przodu..

Za to bardzo rzadko się śmieje,trzeba się namęczyć by ją rozbawić
Aktualnie katar ma bidulka.. Byłam u lekarza i juz lepeij.
Zapalenie spojówki nadal.
Kupa nadal 1 na 3-4dni.
W gondole sie ledwo mieści
rozmiar 74
ubranka wymieniam co tydzien/dwa by byly idealne

strasznie żałuję,że tak szybko rośnie.. chcę malutkiego bejbika a nie wielkiego kloca

ale jest najkochańszą istotka swiata

Ogólnie nie wiem czy to możliwe ale chyba zaczyna się mi jakaś akcja z hormonami i beczę co 5min
a bo pani w ciąży,a bo Zu ładnie wygląda,a bo kociak idzie.. dziiiiizu :P

postaram się jakoś wbić z tematem..jeśli mnie jeszcze chcecie

PS Zula nie ma chińczykowych ocząt Ona tylko ma takie przy minach :P

w tej opasce Zu wygląda cudnie

Mój syn lunatykuje, już kolejną noc z rzędu budzi mnie jego kopanie przez sen zabawek z zamkniętymi oczami oczywiście ściągnie z siebie kocyk przy okazji albo zakryje się cały i sapie
Wasze maluchy też marzną teraz w nóżki? Na noc nakładam mojemu ciepłego pajaca plus skarpetki , nakrywam kocykiem i rano ma bardzo zimne nóżki, cały też jest zimny i po przebudzeniu przez godzinę kicha nie chcę go przegrzać i już ubierać jak na zimę, ale martwi mnie to

Edytowane przez Elusiek
Czas edycji: 2013-08-29 o 11:50
Stary 2013-08-29, 11:49   #2914
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Wygladasz super! Aż mi się zachciało znów mieć krótkie włosy
A jak Nela zareagowała na "nową" mamusie?

Cytat:
Sliczna! Absolutnie nie miej wątpliwości, że przybiera prawidlowo

Cytat:
młody spał super od 21.30 do 6 TŻ odkrył dlaczego czasme się wybudzał w nocy, bo się obraca glizda o 90 stopni i nogi i głowa w szczebelkach więc kupiliśmy ochraniacz na całe łóżeczko młody ma jak w psychiatryku:P nie dość, że w kaftanie zawinięty to jeszcze miękkie ściany dookoła ale jest szczęśliwy i śpi całą noc więc jak dla mnie ok:P
Hehe dobre ale najważniejsze, że cel osiągnięty i Młody śpi jak powinien

______
U nas wczoraj długa walka z baczkami była, ale jak L.padła po 21 to dopiero o 3 obudziła się na butle

Kupiłam jej wczoraj tą karuzelke wyspa marzeń. Mam nadzieje, że jutro przyjdzie i że spodoba się jej tak jak mata, którą też tu wyczailam dzięki Wam

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:53   #2915
Elusiek
BAN stały

Cytat:

młody spał super od 21.30 do 6 TŻ odkrył dlaczego czasme się wybudzał w nocy, bo się obraca glizda o 90 stopni i nogi i głowa w szczebelkach więc kupiliśmy ochraniacz na całe łóżeczko młody ma jak w psychiatryku:P nie dość, że w kaftanie zawinięty to jeszcze miękkie ściany dookoła ale jest szczęśliwy i śpi całą noc więc jak dla mnie ok:P

ochraniacze mamy już ponad miesiąc, ale nasz mały i tak pod niego wsadza czasami ręce lub nóżki to jeszcze obłożyliśmy łóżeczko od dołu kocykami by nie grzebał przy szczebelkach
Stary 2013-08-29, 11:54   #2916
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
mi to już jest zimno i już, nawet zimowe buty już kupiłąm

a ja od kiedy mam bujak ( a uzywam wiele godzin dziennie) to ciagle jade na 1 baterii :P nie wiem czemu tak

Pisalam Ci na pw, widzialas moze?

dziękuję
i witam, bo chyba się jeszcze nie znamy

Zulka śpi, dziś dostała na próbę lyżeczkę kleiku do butli, zobaczymy.
sama wciągnełam kleik na śniadanie

teraz kolba kukurydzy

Czy Wasze dzieci w wozkach tez albo spia albo płaczą ?
Bo Zu albo śpi albo sie drze by ją wyjąc
I tak obserwuję babeczki z wózkami i mało które płacze.. Głupio mi, chyba jestem jedyna co na syrenie jeździ..
Moj w gondoli tak a w fotelikysze jezdzic zeby byl cicho

Dziaj jest odwrotnosc wczorajsxego dnia ryczy i nie mozesz zesnac i nie chce jesc:banghead:
Jak tylko butle wsadzam do dzioba ryk ajj zganiam na skok heee
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:07   #2917
Elusiek
BAN stały

Cytat:

I tak obserwuję babeczki z wózkami i mało które płacze.. Głupio mi, chyba jestem jedyna co na syrenie jeździ..
mój nie umie spać w wózku, po pół godzinych obserwowania świata i zabawy z psem zawieszką zaczyna robić borutę w wózku wywala pieluchę, wykopuje kocyk poza wózek, zabawki latają, a na koniec wiec krzyk o mleko w ogóle zauważyłam że moje dziecko prawie nie płacze, ale krzyczy coraz głośniej w dodatku

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Muszę się pochwalić moim synkiem, od kilku dni trzyma główkę jak leży na brzuszku i to dość wysoko, wiem że większość waszych dzieci już to potrafi, ale u nas był z tym zawsze problem. Nie leży na brzuchu za długo bo nie lubi tego, ale jak już go ułoże trzyma prosto główkę kilka minut, potem oczywiście jest chwytanie do buzi paluszków lub kocyka na koniec jak zawsze krzyk i mamuśka z butelką już czeka w nagrodę, a przy butli zawsze mnie ochrzania warcząc, aż mu dolna warga wibruje że nie chce więcej takich numerów
Stary 2013-08-29, 12:22   #2918
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
lepsze pogaduchy niż wrzaski
Z tylko czasem świruje do "sufitu" wózka,ale tam są jakieś rysuneczki
ale to 5 min i wrzaaaaaask..
wiadomo

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:36   #2919
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
lepsze pogaduchy niż wrzaski
Z tylko czasem świruje do "sufitu" wózka,ale tam są jakieś rysuneczki
ale to 5 min i wrzaaaaaask..
Moja też długo nie wyleży w wózku albo musi spać albo zaypiać bo inaczej się drze. Ale ostatnio otwierałam jej daszek i oglądała niebo to był spokój wiec może tak spróbuj.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:43   #2920
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
ochraniacze mamy już ponad miesiąc, ale nasz mały i tak pod niego wsadza czasami ręce lub nóżki to jeszcze obłożyliśmy łóżeczko od dołu kocykami by nie grzebał przy szczebelkach
my wciskamy ochraniacz między materac a szczebelki

byliśmy u innej pediatry z kupami młodego, wyniki ma super i powiedziała, że to jest efekt szczepienia na rota i znaczy, że dobrze się przyjęła szczepionka kazała dawać dicoflor, nie jeść czekolady i orzechów i ograniczyć mleko i się nie martwić osłuchała brzuch i mówi, że jelitka w porządku
niestety też uważa, że mały ma trochę obniżone napięcie i nie powinna mu się głowa chwiać no nic będziemy ćwiczyć
pytałam o rozszerzanie diety, też nie ma nic przeciwko zeby zacząc za miesiąc ona z kolei poleca kaszki i owocki na początek, więc co lekarz to opinia:P
Stary 2013-08-29, 12:47   #2921
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Moj w gondoli tak a w fotelikysze jezdzic zeby byl cicho

Dziaj jest odwrotnosc wczorajsxego dnia ryczy i nie mozesz zesnac i nie chce jesc:banghead:
Jak tylko butle wsadzam do dzioba ryk ajj zganiam na skok heee
Na którą idziecie do lekarza?
Cytat:
mój nie umie spać w wózku, po pół godzinych obserwowania świata i zabawy z psem zawieszką zaczyna robić borutę w wózku wywala pieluchę, wykopuje kocyk poza wózek, zabawki latają, a na koniec wiec krzyk o mleko w ogóle zauważyłam że moje dziecko prawie nie płacze, ale krzyczy coraz głośniej w dodatku

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Muszę się pochwalić moim synkiem, od kilku dni trzyma główkę jak leży na brzuszku i to dość wysoko, wiem że większość waszych dzieci już to potrafi, ale u nas był z tym zawsze problem. Nie leży na brzuchu za długo bo nie lubi tego, ale jak już go ułoże trzyma prosto główkę kilka minut, potem oczywiście jest chwytanie do buzi paluszków lub kocyka na koniec jak zawsze krzyk i mamuśka z butelką już czeka w nagrodę, a przy butli zawsze mnie ochrzania warcząc, aż mu dolna warga wibruje że nie chce więcej takich numerów
Jak widać na każdego rpzychodzi pora

Moje dziecko zrobiło dziś trzecią kupę Fakt nie robiła dwa dni jak byliśmy u teściowej, a wczęsniej przez dwa tygodnie były dwie dziennie, ale trzy? Normalnie nie wiem co zrobić z tym fantem Zachowuje się normalnie, kupy normalne chyba, bo chyba dalej bym tego śluzu nie zobaczyła, kaszle jak zwykle i ot tyle. Może to była kupa na raty

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:53   #2922
sharpnowaja
Zakorzenienie

hejka
witam się ja i moja maruda chociaż i tak mniej daje w kość niż w niedzielę, poniedziałek i we wtorek

Przyszła mi paczuszka z pampersa

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Wczoraj zrobiliśmy tatusiowi prezent urodzinowy
piękny czym odbijałaś stópki?

Wis u mnie też jest dużo papierów do becikowego. Właśnie to ogarniamy

axella Zu jest piękna! ciekawe ile moja waży (3 tyg temu 7 kg) bo też jest wielkim klockiem

diabli bosko wyglądasz w tej fryzurce~!!!

happy boję się że nie będzie tam chciała spać. U mamy mam łóżeczko itd a tam nic
Stary 2013-08-29, 13:02   #2923
Mysia mysz
Zakorzenienie

aaaa i pediatra mówiła, że dziecko ma podwoić masę urodzeniową do 5tego miesiąca
Stary 2013-08-29, 13:08   #2924
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
boska jestt
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Moje dziecko zrobiło dziś trzecią kupę Fakt nie robiła dwa dni jak byliśmy u teściowej, a wczęsniej przez dwa tygodnie były dwie dziennie, ale trzy? Normalnie nie wiem co zrobić z tym fantem Zachowuje się normalnie, kupy normalne chyba, bo chyba dalej bym tego śluzu nie zobaczyła, kaszle jak zwykle i ot tyle. Może to była kupa na raty
na 15 dam znac po

mlo kup zle duzo kup tez zle
to tak jakze spaniem malo spi czlowiek sie denerwuje duzo spi hmm nie wiadomo co zrobic i czlowiek tez ma nerwa czy wszystko ok eheh ak juz jest
Cytat:
my wciskamy ochraniacz między materac a szczebelki

byliśmy u innej pediatry z kupami młodego, wyniki ma super i powiedziała, że to jest efekt szczepienia na rota i znaczy, że dobrze się przyjęła szczepionka kazała dawać dicoflor, nie jeść czekolady i orzechów i ograniczyć mleko i się nie martwić osłuchała brzuch i mówi, że jelitka w porządku
niestety też uważa, że mały ma trochę obniżone napięcie i nie powinna mu się głowa chwiać no nic będziemy ćwiczyć
pytałam o rozszerzanie diety, też nie ma nic przeciwko zeby zacząc za miesiąc ona z kolei poleca kaszki i owocki na początek, więc co lekarz to opinia:P
zobaczymy co moja dziisj powie na ten temat
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:16   #2925
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

jesteśmy na spacerku wiec szybko do was wpadłam, bo pozniej znowu nie będę miała czasu..
Tak na szybko z tego co pamietam;
Marchewka- u mnie tez wszyscy sie dziwią ze tylko cycem karmie
Diabli- fryzurka super, bardzo Ci pasuje
Axella- fajnie ze wróciłas. Z.jest boska

Widziałam temat o wazeniu- tez uważam ze nie ma co za często ważyć, po co sie stresowac..

Widziałam coś o planowanym zlocie
Jestem jak najbardziej za. Fajnie by było dostać sie z wami na żywo :prosi;

Kraków troszke daleko, ale dobra droga wiec moze namowie Tz na taki wypad
Jeszcze jak nam któraś nocleg zaoferuje ....

Miałam coś jeszcze napisać ale zapomnialam

U nas po szczepieniu wszystko super.
Jutro jedziemy na wycieczkę do Lichenia

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:28   #2926
justyna_g4
Zakorzenienie

Diabli Dokopałam się do zdjęć. Super Ci w takich włosach. I pewnie praktyczniej.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:53   #2927
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE

Cytat:
no ja też myślę, że ma czas

też uważam, że ważenie co tydzień to przesada ale ja to w ogóle ważę Bartka tylko przy okazji wizyt u pediatry
Tymek też ważony był ostatni raz na szczepieniu. Teraz kolejne ważenie po 9 września na kolejnym kłuciu

Cytat:
mi to już jest zimno i już, nawet zimowe buty już kupiłąm

a ja od kiedy mam bujak ( a uzywam wiele godzin dziennie) to ciagle jade na 1 baterii :P nie wiem czemu tak

Pisalam Ci na pw, widzialas moze?

dziękuję
i witam, bo chyba się jeszcze nie znamy

Zulka śpi, dziś dostała na próbę lyżeczkę kleiku do butli, zobaczymy.
sama wciągnełam kleik na śniadanie

teraz kolba kukurydzy

T. Albo śpi albo gadulec mu się załącza albo podziwia drzewka

Cytat:

Tymek też raz nie robi wcale z 2 dni,a potem walnie ze dwie,trzy

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
jesteśmy na spacerku wiec szybko do was wpadłam, bo pozniej znowu nie będę miała czasu..
Tak na szybko z tego co pamietam;
Marchewka- u mnie tez wszyscy sie dziwią ze tylko cycem karmie
Diabli- fryzurka super, bardzo Ci pasuje
Axella- fajnie ze wróciłas. Z.jest boska

Widziałam temat o wazeniu- tez uważam ze nie ma co za często ważyć, po co sie stresowac..

Widziałam coś o planowanym zlocie
Jestem jak najbardziej za. Fajnie by było dostać sie z wami na żywo :prosi;

Miałam coś jeszcze napisać ale zapomnialam

U nas po szczepieniu wszystko super.
Jutro jedziemy na wycieczkę do Lichenia
super,że po szczepieniu ok

Pomódl się w tym Licheniu za moją mamuśkę,coby na nogi stanęła:-*

Wróciłam 2 godzinki temu. Książki chłopcom kupiłam do szkoły. Teraz oni latają koło domu a Tymka kuzynka zabrała na spacer.

Mam luz:-D

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:55   #2928
xal
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny używacie jakiegoś środka na komary w pokoju gdzie śpi dziecko ?
Nie. Mam siatki w oknach.
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
to ja tylko płaciłam 35 za osobę no fakt to było raczej w pubie niż restauracji ale jestem zadowolona. Zjedliśmy tam tylko obiad, plus ciacho z kawą/herbatą a potem impreza przeniosła się do domu. W sumie z ubraniem, knajpką, zakupami poszło 1000 zł na 12 osób.
Szkoda, że teraz się dopiero dowiedziałam ... ten pub co ja mówię to WYGODA. Kojarzysz? Niefajnie to wygląda na zdjęciach.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:59   #2929
diabli
Zakorzenienie

zaraz poczytam co tam sadzicie o moim fryzie ale najpierw szybkie pytanie. zaczepila mnie dzisiaj znajoma mojej mamy. w jej rodzinie urodzil= się dzisiaj dzidzius i chciała podpowiedz co najsensowniej kupic młodym rodzicom. jej corki kupily mate i leżaczek, a ona chce być bardziej praktyczna...odradzilam ubranka, poleciłam pampersy 2, chusteczki huggies aloe, kosmetyki z hippa, proszek jelp albo lovela co dorzucilybyscie? jaki praktyczny prezent ucieszylby forumowe mamuśki?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:00   #2930
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
bo nie lubi woli cyca zamocz smoka w mleczku
czemu chcesz jej dać butlę?
zamoczyłam i dupa Chcę jej dać butelkę, bo jutro musze do dentysty. Tylko ta mała cwaniara nie chce jeść. Drze się za przeproszeniem jakby ją ze skóry obdzierali, widze, że jest głodna ale i tak nie weźmie A jak dostaje w końcu co chce to robi tak:
oho oho oho<tu pojawia się uśmiech) je, je po czym patrzy na mnie, opiernicza mnie z płaczem i zasysa z powrotem cycka z taką błogoscią drapiąc mnie po cycku Ale ja czuję się uwiązana w domu,.... I chcę, żeby jadła od czasu do czasu butle
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
moze akurat potrzebuje bliskosci twojego cycka bardziej niz jedzenia? co do piatkowej wizyty u dentysty to sie nie martw, jak mloda zglodnieje, to flaszke pociagnie. juz pokazala, ze potrafi
Tyle, że po 3 h mi się wydaje, że chce jeśc... Zastanawiam się, czy nie odwołać wizyty i umówić się za pare dni

Cytat:
mój też marudzi na początku ale jak zassie to zapycha aż się uszy trzęsą i gorzej mu idzie ode mnie niż od TŻ, bo czuje że dystrybutor w zasięgu:P spokojnie jak wyjdziesz to od męża zje
oby

kurde, nie wiem co jej dzisiaj jest Co po chwile płacze;(
Stary 2013-08-29, 14:10   #2931
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

Przemek zazwyczaj zasypia po kilku min, ale budzi się po pół h i najpierw potrafi z pół h grzecznie leżeć i obserwować świat, ale potem robi się marudny - jak jest gdzie to go wyciągam z wózka np. w parku i oglądamy sobie świat, a jak nie to peszek - marudzi z pół h a potem zaś zasypia
optymalny spacer to dla nas 1,5 h
jutro jedziemy do Gliwic sami i plan jest taki że zanim dojedziemy autobusem do dworca pkp to Młody zaśnie, pośpi zanim ruszy pociąg, w pociągu na kolanka i poogląda sobie świat + mleko albo woda a potem do wózka no i zanim dojedziemy do mamy autobusem w Gl to już może marudzić strasznie no ale trudno, wytrzyma te kolejne pół h

Cytat:
Wasze maluchy też marzną teraz w nóżki? Na noc nakładam mojemu ciepłego pajaca plus skarpetki , nakrywam kocykiem i rano ma bardzo zimne nóżki, cały też jest zimny i po przebudzeniu przez godzinę kicha nie chcę go przegrzać i już ubierać jak na zimę, ale martwi mnie to
u nas ogólnie w pokoju Przemka jest zimno, pokój od północy i w dzień spokojnie daje radę w długim bodziaku i spodenkach ale w nocy jest zimno, wyciągnęłam swoją kołdrę już z szafy (w lecie spałam pod kocem). Przemka wczoraj zapakowałam w pajaca, śpiworek i przykryłam lekkim kocem - i naprawdę nie uważam żebym przesadzała z okrywaniem go, zimno było

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:14   #2932
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Bylam tez w przychodni zwazyc mloda i nasze magiczne 6kg chyba nigdy nie zostanie przekroczone...6900. czyli mniej o 60 gramow od wazenia tydzień temu. jeszcze nie panikuje, chociaż coraz bardziej zaczynam watpic w moje cyce mala zle nie wygląda, glodna raczej nie jest...chyba musze sobie darować co tygodniowe wazenie i już. polozna stwierdzila, ze pewnie trafiłam na czas "przed i po kupie" i oby o to wlasnie chodzilo.
chyba coraz mniej u nas maluchow z waga poniżej 6kg, co?
Nelka czeka na Paulinkę?
Cytat:

Ładna fryzurka i faktycznie dodaje inteligencji
Jak ja się tak obcięłam rok czy 2 temu to mi się zaczęło troszkę podwijać i efekt był odwrotny. W pracy kilka osób mnie zapytało "a pani kiedy kończy studia" lub "taka młoda i takie stanowisko" a ja już dawno po studiach i kursach więc u mnie to odejmowało lat.
Cytat:
ej ja naprawdę nie wiem czemu się tak tej hogg czepiacie, ona nie zaleca w żadne sposób olewania dziecka, zostawiania do wypłakania itp. tylko cały czas pisze o szacunku do dziecka, a jak czasami czytam niektóre wpisy to mam wrażenie, że ja inną książkę czytałam ja rozumiem, że to nie ta sama idea co w 'głębi kontinuum' ale dla mnie np. w głębi jest przesadą w drugą stronę i jak dla mnie Tracy daje więcej samodzielności dziecku, wcale nie zaburzając poczucia bezpieczeństwa, za to daje rodzicowi trochę wolności:P
Też tak odebrałam tą ksiązkę i bardzo mi się spodobała. To, że nie potrafię wyczuć rodzaju płaczu własnego dziecka to już inna sprawa

Stary 2013-08-29, 14:14   #2933
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
co dorzucilybyscie? jaki praktyczny prezent ucieszylby forumowe mamuśki?
u nas w cenie są kocyki, mamy 5 i nie pogniewałabym się za kolejny plus dodatkowo jeden który rozkładam na kanapie (żeby nie była zaśliniona/z mleka jak się P.ulewa), jeden na podłogę ... tego na spacery nie liczę

co jeszcze ... śpiworek - teraz zimne noce się robią. butelka np. Lovi - nawet jeśli kp to przyda się do herbatek czy wody. jak może być kosztowniejszy prezent to karuzelka

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:16   #2934
salviae
Zadomowienie

Axella mój też się drze w wózku, w najlepszej ytuacji leży sztywny jak kłoda z miną mordercy, ale tylko wtedy kiedy ma naprawdę dobry humor

Cytat:
zaraz poczytam co tam sadzicie o moim fryzie ale najpierw szybkie pytanie. zaczepila mnie dzisiaj znajoma mojej mamy. w jej rodzinie urodzil= się dzisiaj dzidzius i chciała podpowiedz co najsensowniej kupic młodym rodzicom. jej corki kupily mate i leżaczek, a ona chce być bardziej praktyczna...odradzilam ubranka, poleciłam pampersy 2, chusteczki huggies aloe, kosmetyki z hippa, proszek jelp albo lovela co dorzucilybyscie? jaki praktyczny prezent ucieszylby forumowe mamuśki?
Fajna fryzurka, też bym chciała takie krótkie, no ale niestety
Ja bym chciała dostać fajny kocyk, taki ciepły z minky z allegro

Byłam w lumpie po śpiworek był ten na wage http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80197489/, ale go nie wzięłam i chyba się wrócę

Ale, ale kupiłam na wage tooo http://allegro.pl/hm-dres-rampers-w-...507004609.html Kuby w to nie ubiorę, ale nie mogłam się powstrzymać zbije na tym kokosy na allegro
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:17   #2935
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Tak na dobre przedpołudnie dla tych co się zmagają z teściowymi.
dobre

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Pytanie za 100 punktów:
co ja robię nie tak. Wcoraj mała wydulała butelkę 90 ml a dziś pierońsko się drze i nie chwyci, w końcu ja kapituluje i wyciągam cycka Czemu ona nie chcezassać, jak wczoraj umiała...
woli cyca. I. też tak ma - musi być bardzo głodny żeby się chwycić butelki. ale jak zostawiam go z mama czy z mezem to nie ma problemu z butelka. po prostu spryciarz woli cyca, którym może się pobawić, poczuć się blisko mamy i bezpiecznie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
poczekajcie na nas... ja daje mlodemu 2 tygodnie
jeszcze chwilkę poczekamy, ale spieszcie się tam.

Cytat:

może nadrabia? u mnie ostatnio kupy są rzadziej, ale jak już przyjdzie kupa, to przynajmniej ubranko trzeba wyprać :/

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

namawiaj, namawiaj jak coś to się u mnie miejsce znajdzie

Cytat:
u mnie największe zużycie jest pieluch i oliwki, więc to bym poleciła

jesteśmy zapisani już w 5 żłobkach, ale na miejsce w tym roku nie mamy co liczyć. nie ogarniam tego - chcą likwidować szkoły, a miejsc w żłobkach i przedszkolach brakuje..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:25   #2936
xal
Zakorzenienie

Co wy widzicie praktycznego w krótkich włosach? Czy tylko ja muszę im krótsze tym częściej myć, związać się tego nie da, kręci się jak chce, nie układa się ... a takie dłuższe to spinam gumką i mam spokój w momencie, nawet jak nie rozczeszę rano to przy dziecku rewelka.

Nie wiem czy moje dziecko jakiś meteopata czy co, ale zaczęła marudzić na spacerze, troszkę dałam wody, uspokoiłam i zaczęło padać. Pędem do domu to już lało.
Teraz marudziła na macie, ja ją do łóżeczka, chyba śpi (albo cicho leży) a zagrzmiało ...
W ogóle miałam wrażenie, że chce dzisiaj częściej cyca, to dostaje, ale nie częściej niż co 2,5h.
Możecie na mnie krzyczeć, ale uważam, że częściej to może tylko przed snem nocnym bo zmęczona a nie chce spać na głodniaka, w dzień musi mieć jakikolwiek odstęp dla zdrowszego żołądka.
Cytat:
Ostatnio też tak mam, jeżdżę na syrenie, a co Wiem, że głodna nie jest, i zasnąć nie może to co mam zrobić. Niech wyje na świeżym powietrzu a nie w domu, bo tak czy siak by marudziła, że zasnąć nie potrafi.
Cytat:
Wymieniłabym jedną kupę za siusiu u nas nadal nie ma kupy

Stary 2013-08-29, 14:26   #2937
Elusiek
BAN stały

Cytat:

ja bym się ucieszyła jakbym dostała:
- ciepłe kocyki (bo dokupiłam ich kilka) przydają się na łóżeczku, jak kładziesz małego do wózka itp
- ręczniczki/okrycia po kąpieli (też musiałam dokupić)
- ochraniacze na szczebelki bardzo przydatne po 1 miesiącu życia
- lampka przy łóżeczku (to dostałam i jestem zadowolona)
- pampersy/tetra to standard towar podstawowego użytku
- co do proszków czy kosmetyków to pozostawiłabym wybór mamie bo ona będzie wiedziała co dla maluszka najlepsze
Stary 2013-08-29, 14:27   #2938
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
jesteśmy zapisani już w 5 żłobkach, ale na miejsce w tym roku nie mamy co liczyć. nie ogarniam tego - chcą likwidować szkoły, a miejsc w żłobkach i przedszkolach brakuje..
No widzisz, taka polityka państwa, za etaty w szkołach nie muszą płacić jak zwalniają to oszczędzają, bo po co rodzicom złobkami i przedszkolami pomagać
Z babcie płacić nie muszą, opiekunki na czarno też państwa nie kosztują.

Stary 2013-08-29, 14:28   #2939
Elusiek
BAN stały

Cytat:

mój jak ostatnio nie robił 3 dni (co się pierwszy raz zdarzyło już panikowałam) to zrobił 4 co godzinne przypomniały mi się czasy przewijania przy kp
Stary 2013-08-29, 14:35   #2940
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
domowe obiadki poporcjowane i pomrozone czy tam w sloikach, zalezy co to jest
---
edit
tak czytam, i to ma ucieszyc nie tylko mamusie ale i maluszka, aaa, zle zrozumialam chyba
no to jak ma byc wypasione, to jakis lezaczek-bujaczek (moze nawet moto-lezaczek??? ), a jak taniej, to ladny kocyk, ksiazeczki...

Edytowane przez cloche
Czas edycji: 2013-08-29 o 14:54
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości