|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42519475]Wiesz, zawsze myślałam, że po zmianie drucika wszystko boli, ale jednak poszerzanie to jest dopiero poziom hard
[/QUOTE]Ja też miałam poszerzany łuk,chyba, bo wszystkie zęby mam a gdzieś jednak musiały się zmieścić...
|
|
#3812 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3813 |
|
Konto usunięte
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42518750]
hej ![]() a gdzie jest ten konkurs? [/QUOTE]Na wizażu jest fioletowy prostokąt z napisem notka. Pod tym prostokątem jest większy, biały prostokąt w, którym jest fioletowy napis :,,Wygraj zestaw kosmetyków''. Pod spodem jest prostokąt z kosmetykami bingo spa. A obok fioletowy napis :,,Biorę udział''. Mam nadzieję, że znajdziesz
|
|
|
|
#3814 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Dziewczyny pomóżcie! Już nie wiem co robić , ze swoimi włosami. Mam już za łopatki , ale tak mnie denerwują , że chyba zetnę za brodę A wiec włosy ogólnie są w dobrym stanie , bardzo rzadko się rozdwajają. Są tylko dwa problemy. 1. Po rozpuszczeniu włosów , wytrzymują w takiej formie góra 10 minut , i co te 10 minut musiałabym znowu czesać , bo mam od spodu same pęki , strasznie się kołtunią . 2. Włosy po umyciu wytrzymują góra dzień , na drugi dzień jeżeli siedzę w domu mogą być , ale do ludzi z nimi nie wychodzę. Koleżanka coś mówiła , że może są za mało nawilżone. No ale używam masek i oleju. Już sama nie wiem może wy coś wymyślicie.
|
#3815 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3817 |
|
Raczkowanie
|
Szampon : Syoss, Oleo Intense Thermo Care
Odżywka : Garnier Fructis, Color Resist Maska : Garnier Fructis Color Resist Maseczka 1 minuta - kąpiel, blask i głębokie odżywienie (nakładam ją na min. godzinę) Na koncówki : Jedwab BioSilk
|
#3818 |
|
Raczkowanie
|
Specjalnie dla was zrobiłam zdjęcie, a więc moje włoski obecnie wyglądają tak
http://imageshack.us/a/img19/7799/t0e9.jpg zdjęcie bez lampy błyskowej kolor jest straszny... mam nadzieję,że z czasem ta czerwień się wypłucze ... Co myślicie ? chyba nie ma tak źle Przez noc miałam aż przeoliwioną czuprynę babydream fur mama ale zapach strasznie mi się spodobał czułam się jak mała dziewczynka Dzisiaj kupiłam Wax z L'biotica do ciemnych włosów oraz szampon z Johnson's Baby
Edytowane przez AECoctail Czas edycji: 2013-08-29 o 13:15 |
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie odżywczo nie jest, plus za Twoje kołtunki może odpowiadać wybrany przez Ciebie jedwab, pędzony na alkoholu.
|
|
#3820 |
|
Raczkowanie
|
Stosuje tylko oliwę z oliwek
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42519475]Wiesz, zawsze myślałam, że po zmianie drucika wszystko boli, ale jednak poszerzanie to jest dopiero poziom hard
[/QUOTE]Oj tak.. Tylko ja miałam poszerzanie pół roku przed aparatem i później trochę w trakcie
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Żadnych farbowań, prostowań, cudów na kiju?
|
#3823 |
|
Konto usunięte
|
Szampon, którego używasz jest treściwy, ma trochę olejków i może obciążać. Frucitsy mają zmywalne wodą silikony, więc nie jest najgorzej, natomiast radziłabym odstawić alkoholowy Biosilk, bo za niedługo z ładnych końcówek będziesz miała miotełkę. Jeśli masz zdrowe końce, polecam zrobić im detoks od jedwabiu, bo może przeciążać i zdecydowanie wzmagać strąkowanie. Poleciłabym umyć włosy prostym szamponem, odstawić Syossa i Biosilk, kupić jakiś delikatniejszy szampon na co dzień i regularnie oczyszczać jakąś Barwą, Radicalem czy innym, zwykłym szamponem bez olejków. Odzywki i maska są ok, choć dodałabym coś bardziej, hmm, treściwego.
|
|
|
|
#3824 |
|
Raczkowanie
|
Nie farbuje już włosów od pól roku . Prostownicy nie stosuje , bo mam proste włosy. Jedyne co to suszę suszarką , ale to tylko w roku szkolnym i zdarza mi się to raz-dwa razy na tydzień
|
#3825 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, nie jest źle, włosy wyglądają na dość zdrowe. Czerwień jednak jest podła jeśli chodzi o wypłukiwanie się, niestety. Jeszcze długo długo możesz zauważać u siebie czerwone refleksy. |
|
|
|
|
#3826 |
|
Raczkowanie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42520173]Mamy podobny typ skrętu
Nie, nie jest źle, włosy wyglądają na dość zdrowe. Czerwień jednak jest podła jeśli chodzi o wypłukiwanie się, niestety. Jeszcze długo długo możesz zauważać u siebie czerwone refleksy.[/QUOTE] Mam nadzieję, że za jakieś kilka miesięcy czerwień zmieni się w złoto ... tak jak było kiedyś ... poczekamy zobaczymy
|
|
|
|
#3827 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3828 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3829 |
|
Raczkowanie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42520702]A myślałaś o hennie? Tym bardziej, gdy piszesz w wątku zapuszczających, że włosy ci się kruszą...[/QUOTE]
Tutaj też wspominałam o kruszeniu się włosów . Henna nigdy nie farbowałam ale może za jakieś pół roku wypróbuję Co do podcinania włosów to ostatnio to zrobiłam więc odpada ![]() U mnie kruszą się głównie włoski od wewnętrznej strony i jest to spowodowane zeszłorocznym ombre ... |
|
|
|
#3830 |
|
Wtajemniczenie
|
Zjadłam sobie tosty z szynką, serem, suszonymi pomidorami i słonecznikie a teraz popijam kawą z miodem, cynamonem i mlekiem. Zmierzyłam ciśnienie. 113/60. Czuję się jak trup. Ja chce moje 118
|
|
#3831 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Rekord w drugą stronę to: 240/160, nawet nie wiedzieliśmy, że po tych okresach jest po kilkunastu udarach...
|
|
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje ciśnienie z ostatniego wtorku: 90/60 Ale ja powyżej 115 mam raz na ruski rok, bo jestem niskociśnieniowcem. [1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42520702]A myślałaś o hennie? Tym bardziej, gdy piszesz w wątku zapuszczających, że włosy ci się kruszą...[/QUOTE] Pomyślałam o tym samym. W ogóle: henna rządzi, już nigdy nie będe farbować... Co do czerwonego koloru: zmartwię Cię, że może nie zejść... sama mam jedno czerwone pasmo (jakoś dziwnie mi złapała lata temu chyba Majirel) i nic, absolutnie nic go nie przykrywa... nawet henna. Jest różnica, może nie w kolorze, ale w blasku, jest bardziej czerwony, a reszta bardziej złota. Chyba je wytnę w końcu.
|
|
|
#3833 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3834 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3835 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV
Kaś, rozumiem, że sprawdzilas w internecie na jakim etapie są przesyłki? Skoro masz potwierdzenia nadania, to wal śmiało na pocztę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42521385]Moje czerwone włosy musiały zupełnie odrosnąć, bym mogła mieć jakiś normalny kolor na głowie. W ogóle sama niebawem będę się hennować i to dopiero będzie zabawa
[/QUOTE]U mnie nakładanie henny wychodzi dużo szybciej i sprawniej niż farbowanie... tylko, że trzymać to trzeba tak dłuuuugo....
|
|
#3837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś ją wysłali do sanatorium w Ciechocinku ze względu na wysokie ciśnienie, ale po tygodniu pobytu stwierdzili, że niebezpiecznie byłoby babcię z takim ciśnieniem trzymać, wysłali ją karetką do szpitala a babcia obrażona ze szpitala do domu wróciła pociągiem.
|
|
#3838 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hahaha już mnie trochę postawiła na nogi. Nie mogę wypić więcej niż kubka kawy bo mnie zaczyna boleć głowa. Paradoks. Albo boli mnie głowa bo za mało kawy albo bo za dużo. Złota granica Cytat:
Jadę z mamą do ikei. I kupić sobie tusz do rzęs bo wszystkie zakończyły żywot. ![]() Spojrze na to stoisko Golden rose na bankowym. Jak będzie różowy piaskacz to biorę choćby nie wiem co. Ostatnio pogoda nie była zbyt upalna a one szybko chyba schodzą więc powinno być cacy :P I jeszcze top.
|
|
|
#3839 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Da się |
|
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
witam! córka marnotrawna wróciła
tylko nie bijcie ![]() przez tą pracę nie byłam w stanie być z Wami na bieżąco i udzielać się tak często jak kiedyś. dzisiaj mam już za sobą ostatni dzień w pracy i powoli zaczynam się przygotowywać do sesji poprawkowej, więc na pewno będę miała więcej czasu ![]() stęskniłam się!
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

[/QUOTE]

[/QUOTE]

. Henna nigdy nie farbowałam ale może za jakieś pół roku wypróbuję