Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 14:06   #3571
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez Izabela92 Pokaż wiadomość
Opimalfa Winietki łódeczki po prostu położyły mnie na kolana! Przepiękne, jeżeli macie ślub i wesele w takim stylu to po prostu zazdroszczę, niby zwykła winietka, a każdy gość zapamięta nawet taki mały akcent.

Dziekuje Ci serdecznie, zakochalam sie w nich rowniez ja

SWETEREK do sukienki poprawinowej pokaze jak sobie kupie stanik do kiecki
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:10   #3572
aniuska18032
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

opiumalfa winietki są mega!! Uwielbiam takie pomysłowe rzeczy

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:10   #3573
kasia1201
Rozeznanie

Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Gornek a mi podobają się te trzecie z zaproszeń, takie delikatne
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:11   #3574
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
opiumalfa winietki są mega!! Uwielbiam takie pomysłowe rzeczy

wczoraj siedzialam do drugiej w nocy i kombinowalam, i dzis od rana to samo, zamiast za robote sie brac
Stary 2013-08-29, 14:15   #3575
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Opiumalfa! w ogole to będziesz miała przepiekny ślub, taki o jakim ja zawsze marzyłam, ale nie da sie go zorganizowac w polskich warunkach strasznie ci go zazdroszcze!

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Organista ma zazwyczaj swoją pensję, rzadko kiedy nie ma, ślub to premia.
u mnie nie ma pensji, co zarobi na ślubach/pogrzebach to jego

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Od dziś można zamawiać Właśnie wykukałam. Bardzo podoba mi się kilka modeli.

A nie wiecie może ile u nich kosztuje zmiana projektu ?
też jestem ciekawa - jakbys sie dowiedziała daj znac

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
bo ludzie gadali? ? Co to za argument? Wyżej piszesz, że ludzie pogadają i zapomną, a swój ślub się wspomina do końca życia.
napisałam najpierw swoje zdanie, ktore ty też przytoczyłaś, a potem napisałam to co powiedziała mi moja znajoma, ja mam w nosie czy ludzie gadają o mnie czy nie, ale jej to przeszkadzało wiec też podałam to jako argument
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:16   #3576
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
mi też rodzina tż wymysla że okrągłe stoły są beee i że lepsze byłyby prostokątne, ale jedna ciotka Tż którą uwielbiam powiedziała mi na ucho "Kasia to jest twój ślub - ludzie pogoadają i zapomną, bo jeszcze na nie jednym weselu będą i będa te kolejne wspominac, a ty swoje będziesz wspominac do końca życia" I ma racje!

a co do makijażu - bomba!

Koniecznie jedź do domu rodzinnego.... bardzo źle to będzie wyglądac jak ubierzecie się w jednym mieszkaniu, sama mieszkam z Tż i powrócimy dzien wczesniej do domów rodzinnych
moja znajoma ubierała się w jendym miezkaniu i potem tego żałowała, bo pamiatka z filmu była troche dziwna, i troche też ludzie gadali...

Dzięki za opinię o makijażu jakby jeszcze któraś zerknęła byłabym wdzięczna

Co do podejścia waszej cioci to ma przynajmniej prawidłowe fajnie mieć kogoś takiego

No i co do ubierania to nie wiem ale wszystkie pary jakie znam czy mieszkały razem przed ślubem czy nie to ostatnią noc spędzali oddzielnie. Z resztą to chyba wymaga spowiedź. Jak jest ślub kościelny i para mieszka razem to jest jedna spowiedź przed ślubem w piątek przykładowo więc para nie może wrócić do "jednego łóżka" bo znów będzie grzech i co z pełnym uczestnictwem we mszy ślubnej? tak mi się wydaje ale może ktoś zna się lepiej to powie jak to jest...

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:16   #3577
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulina170 Pokaż wiadomość
Jeśli twoim rodzicom to nie przeszkadza uważam, że w domu PMki to dobry pomysł u nas własnie tak będzie. jak mój brat się zaręczył to mama mojej bratowej przyszła do nas również ( bo bratowa i tak już u nas mieszkała, jej mama za granicą). Jej rodzice są też po rozwodzie, więc podobnie jak u Twojego TŻ. Jeśli w twoim domu jest przyjazna atmosfera bez sensu spotykać się w knajpie- w końcu i tak wszyscy będziecie rodziną

Co do mnie- tak oboje pracujemy, ja własnie zaczęłam pracę na część etatu a TŻ zarabia ale sumy w zależności od zleceń.
Porozmawiam jeszcze z TŻ i coś ustalimy. Też mi się wydaje, że w domu jakoś tak bardziej "swojsko"
Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
PS to moje wzory zaprszen, sama nie wiem na ktore sie zdecydowac, sa skrmone bo i moja suknia taka bedzie :p nie lubie przesady
http://www.amelia-wedding.pl/images/...s/Lotaro/3.jpg
http://www.amelia-wedding.pl/images/.../Gallant/3.jpg
http://www.amelia-wedding.pl/images/...amaretto/2.jpg
Wszystkie bardzo ładne

Cytat:
http://www.amelia-wedding.pl/zaproszenia-lubne/5
Tak podobają mi się wszystkie zestawy próbne że chyba zaszaleje i zamówię wszystkie.. Widziałam już przeróżne ale cały zestaw 1 ,3,4 jest idealny, z 2 nie podobają mi się tylko dwa zaproszenia <3 Reszta jest idealna..
Chyba już wiem co będę robć dziś wieczorem

-----
Widziałyście że powstał nowy wątek PM 2014?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=710741
Stary 2013-08-29, 14:18   #3578
misia880
Zakorzenienie

Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

tak jest.. nie wiem jakim cudem nie zostal jeszcze zamkniety

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:19   #3579
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
http://www.amelia-wedding.pl/zaproszenia-lubne/5
Tak podobają mi się wszystkie zestawy próbne że chyba zaszaleje i zamówię wszystkie.. Widziałam już przeróżne ale cały zestaw 1 ,3,4 jest idealny, z 2 nie podobają mi się tylko dwa zaproszenia <3 Reszta jest idealna..
Super, że w końcu można zamawiać próbki, szkoda tylko, że nie można samemu wybrać np. 5 zaproszeń, które chce się zobaczyć... moich dwóch upatrzonych akurat nie ma w żadnym zestawie
Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
A nie wiecie może ile u nich kosztuje zmiana projektu ?
W jakim sensie zmiana projektu? Bo wnętrze to sobie sama w 100% przygotowujesz, kolor tasiemki chyba też samemu można wybrać.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:34   #3580
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Jasne
Na razie wiem, że jest taka możliwość. Tylko żeby cena nie zwaliła z nóg

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

W jakim sensie zmiana projektu? Bo wnętrze to sobie sama w 100% przygotowujesz, kolor tasiemki chyba też samemu można wybrać.
To jest oczywiste, że takie rzeczy wybieramy. Mi np podobaja się zaproszenia te z kwiatami i kalką i chciałabym inne kwiaty na przodzie. Jest to możliwe, ale nie napisali mi ile to kosztuje.
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:35   #3581
gornek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Super, że w końcu można zamawiać próbki, szkoda tylko, że nie można samemu wybrać np. 5 zaproszeń, które chce się zobaczyć... moich dwóch upatrzonych akurat nie ma w żadnym zestawie

Z tego co wyczytalam na fb, to chca zrobic tak aby kazde zaproszenie bylo w jakims zestawie, zapewne to troche potrwa ale ma byc. Ja zamawiam w pazdzierniku, wiec moge sie nie doczekac swoich. Co do tasiemiek to owszem mozna sobie wybrac jaki sie chce kolor, wnetrze tez sie samemu projektuje, co do wlasnego projektu mysle ze warto do nich napisac czy jest taka mozliwosc i ile to kosztuje, praktycznie bardzo szybko odpisuja na e-maile
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:51   #3582
ana909
Erudycja

My z Tżtem bedziemy "wychodzić" z domu rodzinnego Tżta, czyli tam gdzie bedziemy mieszkac przed i po slubie i nie widze sensu zebym jechala dzien wczesniej do mamy. Mimo ze to po drodze do kosciola i zaledwie 5 minut od Tżta.

Zreszta u mnie dochodzi sama kwestia "domu". Dom w ktorym mieszka moja mama jak i cale podworko łączy w sobie w sumie 3 rodziny -moja mame, babcie i ciotke plus dzieci.Poza tym podworko i dom są zaniedbane, ba, jest tam po prostu burdel, babcia sie stara jak moze ale "ukochana" rodzina nie pomaga. Po prostu wstydzilabym sie wychodzic z tego domu. A tym bardziej miec go i podworko na zdjeciach i kamerze. Nie jest to moj dom rodzinny bo mieszkalam tam dopiero gdzies od 15 roku zycia. Wiec sentymentu tez nie mam.
Stary 2013-08-29, 14:52   #3583
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Opiumalfa! w ogole to będziesz miała przepiekny ślub, taki o jakim ja zawsze marzyłam, ale nie da sie go zorganizowac w polskich warunkach strasznie ci go zazdroszcze!

eeej Kasia, nie mow tak!
Moj slub nie bedzie sie wiele roznil od Twojego!
Co ja bede miala, czego Ty nie mozesz zroganizowac??
Stary 2013-08-29, 15:18   #3584
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tego co wyczytalam na fb, to chca zrobic tak aby kazde zaproszenie bylo w jakims zestawie, zapewne to troche potrwa ale ma byc. Ja zamawiam w pazdzierniku, wiec moge sie nie doczekac swoich. Co do tasiemiek to owszem mozna sobie wybrac jaki sie chce kolor, wnetrze tez sie samemu projektuje, co do wlasnego projektu mysle ze warto do nich napisac czy jest taka mozliwosc i ile to kosztuje, praktycznie bardzo szybko odpisuja na e-maile
O, no to super, ja próbki będę zamawiała po nowym roku i tak, więc mam nadzieję, że do tego czasu wdrożą te plany w życie U nas na razie wygrywa wzór Large, choć mnie się bardzo Intro podobało, ale TŻtowi już nie...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:02   #3585
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Co do regulaminu, mam podobne odczucia jak świat katarzyny. Chętnie bym to poprawiła, ale od 2 tyg. nie mam wolnego wieczoru, ani chwili dla siebie. Chyba, że można to zrobić później, nie wiem - jak uważacie?

Opiumalfa naprawdę ładne winietki!

Zaś co do zaproszeń to chyba przekonuję się aby robić samodzielnie

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:03   #3586
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
eeej Kasia, nie mow tak!
Moj slub nie bedzie sie wiele roznil od Twojego!
Co ja bede miala, czego Ty nie mozesz zroganizowac??
wiesz.... ja moge sobie wszystko zorganizowac, ale to nie o to chodzi.... grunt polski to też inna tradycja, inne obyczaje i inna mentalnośc....
tak silny motyw przewodni w postaci podróży u mojego tż w rodzinie? o nie...
druhny w mojej rodzinie? o nie...
to by po prostu spotkało by się z dziwnym odbiorem i szeptami "tej Kaśce kompletnie odbiło".... bo w Polsce wiele rzeczy po prostu jeszcze nie przejdzie, taką ludzie mają mentalnośc...
no i sesji w Hiszpanii z tym cudownym fotografem strasznie ci zazdroszcze!
Stary 2013-08-29, 16:27   #3587
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie nie ma pensji, co zarobi na ślubach/pogrzebach to jego

napisałam najpierw swoje zdanie, ktore ty też przytoczyłaś, a potem napisałam to co powiedziała mi moja znajoma, ja mam w nosie czy ludzie gadają o mnie czy nie, ale jej to przeszkadzało wiec też podałam to jako argument
Cytat:
wiesz.... ja moge sobie wszystko zorganizowac, ale to nie o to chodzi.... grunt polski to też inna tradycja, inne obyczaje i inna mentalnośc....
tak silny motyw przewodni w postaci podróży u mojego tż w rodzinie? o nie...
druhny w mojej rodzinie? o nie...
to by po prostu spotkało by się z dziwnym odbiorem i szeptami "tej Kaśce kompletnie odbiło".... bo w Polsce wiele rzeczy po prostu jeszcze nie przejdzie, taką ludzie mają mentalnośc...
no i sesji w Hiszpanii z tym cudownym fotografem strasznie ci zazdroszcze!
Rozumiem Cie, ale mam nadzieje, ze chociaz przemycisz jakies drobiazgi , o ktore nikt nie bedzie jeczal
Trzymam kciuki!
Stary 2013-08-29, 16:29   #3588
kasia1201
Rozeznanie

Kasia Ja myślę że wiele młodych dziewczyn by patrzyło z zachwytem a,ciotki? Cóż mają muzykę mają jedzenie niech nie narzekają tylko cieszą się z zaproszeń. Na mnie też dziwnie patrzą a Ja się uśmiecham i mówię " jak jeszcze tego nie widzieliście to u mnie zobaczycie" zawsze jest ten 1 raz

kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:36   #3589
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Kasia Ja myślę że wiele młodych dziewczyn by patrzyło z zachwytem a,ciotki? Cóż mają muzykę mają jedzenie niech nie narzekają tylko cieszą się z zaproszeń. Na mnie też dziwnie patrzą a Ja się uśmiecham i mówię " jak jeszcze tego nie widzieliście to u mnie zobaczycie" zawsze jest ten 1 raz

są elementy z ktorych na pewno nie zrezygnuje! długi welon do kościła- nikt sie nie spodziewa, stoły ubrane w gipsówkę i goździki na kremowo, samochód w gipsówce, chciałabym aby wszystko utonęło w gipsówce
ale np nie będę mogła sobie pozwolic na druhny, bo wiem że moje dziewczyny nie byłyby na to chętne (aby ubrac sie w tą samą kieckę)
nie pozwole też sobie na piekną sesję w parku razem z goścmi, bo nie mam takiej mozliwości....

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2013-08-29 o 16:37
Stary 2013-08-29, 16:42   #3590
martucha0205
Rozeznanie

Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość

dokladnie ja mysle tak samo nie ma co slub jest raz w zyciu i trzeba zaszalec opinie innych mnie nie obchodza ja place ja wymagam i ma byc tak jak chce a jak sie komus nie podoba to niech nie patrza i jeszcze mam jedno przekonanie jak o tobie mowia to znaczy ze cos zrobilo na nich wrazenie i zazdroszcza

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:51   #3591
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Zreszta u mnie dochodzi sama kwestia "domu". Dom w ktorym mieszka moja mama jak i cale podworko łączy w sobie w sumie 3 rodziny -moja mame, babcie i ciotke plus dzieci.Poza tym podworko i dom są zaniedbane, ba, jest tam po prostu burdel, babcia sie stara jak moze ale "ukochana" rodzina nie pomaga. Po prostu wstydzilabym sie wychodzic z tego domu. A tym bardziej miec go i podworko na zdjeciach i kamerze. Nie jest to moj dom rodzinny bo mieszkalam tam dopiero gdzies od 15 roku zycia. Wiec sentymentu tez nie mam.
my nie bedziemy wychodzic z jednego domu. Tż ze swojego a ja... z mieszkanka cioci ktore jest 2pietra wyzej niz moje;P u mnie jest brzydko i ciasno wiec bez sensu to. tylko nie wiem jeszcze czy syn cioci (moj chrzestny) sie zgodzi.
i ustalilismy z Tż ze nie bedziemy miec oddzielnych wieczorow, tylko zrobimy łaczony paniensko-kawalerski

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2013-08-29 o 16:53
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:54   #3592
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
a czmeu nie chcecie ?
na takich publicznym forum jednak potrzebuję trochę prywatności
Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Ostatnio któraś z Was dziewczyny podała link do wątku PMek z 2012 r - oceniały jakość zaproszeń z allegro. Załamałam się - chyba trzeba będzie próbne zamówić...
ja też ;/ i chyba też zamówię próbne, chyba, że stacjonarnie jeszcze poszukam

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:55   #3593
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
są elementy z ktorych na pewno nie zrezygnuje! długi welon do kościła- nikt sie nie spodziewa, stoły ubrane w gipsówkę i goździki na kremowo, samochód w gipsówce, chciałabym aby wszystko utonęło w gipsówce
ale np nie będę mogła sobie pozwolic na druhny, bo wiem że moje dziewczyny nie byłyby na to chętne (aby ubrac sie w tą samą kieckę)
nie pozwole też sobie na piekną sesję w parku razem z goścmi, bo nie mam takiej mozliwości....
wiesz, u mnie dziewczyny tez nie beda mialy takich samych kiecek!
Prosilam je, zeby wybraly jeden z kolorow przewodnich, ale czy tak zrobia to nie wiem wiec mysle, ze powinnas miec druhny, nawet w innych kieckach!
Stary 2013-08-29, 17:05   #3594
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak też mam takie wrażenie co co prawda można sobie wymyśli coś zrealizować ale kiedy nie ma poparcia z zewnątrz i akceptacji to to tak nie cieszy...

Stary 2013-08-29, 17:21   #3595
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
wiesz, u mnie dziewczyny tez nie beda mialy takich samych kiecek!
Prosilam je, zeby wybraly jeden z kolorow przewodnich, ale czy tak zrobia to nie wiem wiec mysle, ze powinnas miec druhny, nawet w innych kieckach!
u mnie nawet nie ma popracia na wybór sukienki w kolorze przewodnim, sprawdziłąm (srebro/brzoskwinia/ecru)
Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Oj tak też mam takie wrażenie co co prawda można sobie wymyśli coś zrealizować ale kiedy nie ma poparcia z zewnątrz i akceptacji to to tak nie cieszy...
dokładnie....
zapytałam dziś przyjaciólke jakie ma stanowisko w sprawie druhen i powiedziała że odpada, bo źle by się czuła w takiej roli (5 kobiet na drugim planie, w podobnych kieckach), rozumiem ją, ale i tak jest mi przykro....
Stary 2013-08-29, 17:22   #3596
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
my nie bedziemy wychodzic z jednego domu. Tż ze swojego a ja... z mieszkanka cioci ktore jest 2pietra wyzej niz moje;P u mnie jest brzydko i ciasno wiec bez sensu to. tylko nie wiem jeszcze czy syn cioci (moj chrzestny) sie zgodzi.
i ustalilismy z Tż ze nie bedziemy miec oddzielnych wieczorow, tylko zrobimy łaczony paniensko-kawalerski
ja też będę wychodzić ze swojego domu, a tż ze swojego.
ale panieński i kawalerski będzie osobno

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-29, 17:41   #3597
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Widze, ze przwija sie watek siwadków, blogoslawienstwa, prowdzenia do oltarza.
Mi sie wydaje,ze to fakt kwestia kto czego oczekuje i jak komu wygodnie, my no mieszkamy razem w Warszawie, ale slub bedzie w Jarocinie czyli 300km, wiec chcac nie chcac wszystko odbedzie sie u moich rodzicow, lacznie z blogoslawienstwem, nie wiem jak to sie odbedzie bo to mieszkanko 3 pokojowe, wiec tez niemozliwe abym nie widziala sie z moim TZ :P
Swiadkami bedzie u mnie 2 facetow, wiekszosc jest w szoku czy mozna miec 2 facetow, ale dlaczego nie ? u mnie bedzie brat, u mojego TZ jego przyjaciel,. A do oltarza bedzie prowadzil mnie tata, jestem jego jedyna córka, zreszta u nas w kosciela jest taka tradycja

PS to moje wzory zaprszen, sama nie wiem na ktore sie zdecydowac, sa skrmone bo i moja suknia taka bedzie :p nie lubie przesady
http://www.amelia-wedding.pl/images/...s/Lotaro/3.jpg
http://www.amelia-wedding.pl/images/.../Gallant/3.jpg
http://www.amelia-wedding.pl/images/...amaretto/2.jpg
takie jak to pierwsze dostaliśmy w lipcu na wesele 14 września zaproszenie, ładnie wygląda, jakość papieru i druku zadowalająca
ja tylko bym dała jakąś wstążkę ecru bo nie lubię fioletu takiego

PMki witam po pracy

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 17:59   #3598
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
A z rodzicami masz jakąś więź czy raczej 'skomplikowaną' sytuację?

Bo jeśli wszystko jest w domu ok to nie wiem jak można wychodzić z domu np.:ciotki bo u siebie ma się brzydkie dywany czy starą komodę

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
ja też ;/ i chyba też zamówię próbne, chyba, że stacjonarnie jeszcze poszukam
Na Piastowskiej jest polecany sklep z zaproszeniami itp., mam zamiar się tam wybrać i obczaić na żywo asortyment
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 18:02   #3599
tinyheart
Rozeznanie

U nas z nie klasycznych rzeczy chcialabym miec druhny... podoba mi sie to ale zalezy to od tego jaki kosciol wybierzemy, bo moj typ jest bardzo maly i nie wiem jak by tam druhny pomiescic. Jezeli beda to zalezy mi na tym, zeby sukienki mialy w kolorach przewodnich ale kroj jak dla mnie moga dobrac samodzielnie. Jednak nad kolorami chcialabym decydowac i w zwiazku z tym albo sama bym uszyla sukienki, sporo szyje wiec nie powinien to byc problem. Albo zlece to krawcowej, zeby nie bylo 10 odcieni fioletu.

Coraz bardziej mysle o tym zeby do sali podjechac konno poniewaz pasuje to do klimatu imprezy. Pozostaje zobaczyc w jakiej formie bedzie moj kon. I czy mozliwe bedzie przewiezienie go do stajni obok sali. Jezeli bedzie to juz mam niecny plan jej "stroju".

No i robimy wesele dla obywateli wielu roznych Panstw, bede chciala to w jakis fajny sposob uwzglednic. Nie wiem tylko jeszcze jak, pomysl mialam taki, zeby puscic jakies hity z poszczegolnych regionow.

Zastanawiam sie czy jest mozliwosc w kosciele skladania przysiegi w dwoch jezykach?

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 18:20   #3600
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie nawet nie ma popracia na wybór sukienki w kolorze przewodnim, sprawdziłąm (srebro/brzoskwinia/ecru)

dokładnie....
zapytałam dziś przyjaciólke jakie ma stanowisko w sprawie druhen i powiedziała że odpada, bo źle by się czuła w takiej roli (5 kobiet na drugim planie, w podobnych kieckach), rozumiem ją, ale i tak jest mi przykro....
Ogólnie to nie chcę wyjść że narzekam tylko na swoje i polskie ale tak myślę że te zdjęcia co wklejała Opiumalfato bez porównania z naszymi.. Ja wiem że to pewnie najlepsze i wyselekcjonowane i u nas też są super... tylko jakoś ciężko znaleźć.. włączę sobie strony wszystkich foto z moich stron to może na 5 można zawiesić oko a tak to tragedia.. a tamte jakieś takie kolorowe, dobrze ujęte, wszystko tak zgrane, harmonijne.. widzę że jak u nas ktoś ma gust ponadprzeciętny albo po prostu ma trochę gustu i nie podchodzi byle było to trudno jest znaleźć coś zadowalającego... strasznie mi się tamte zdjęcia podobały

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości