|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014
Cytat:
|
|
#3512 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
Przecież wizyta w salonie nie oznacza od razu kupna, a tak sobie zobaczysz w jakich krojach jest Ci dobrze i w razie czego później będzie Ci łatwiej.Cytat:
edit: doczytałam że pracujesz ![]() Co do spotkania: też musimy zorganizaować jakiś wieczorek zapoznawczy, bo nasi rodzice jeszcze się nie znają. Tzn. byliby tylko moi rodzice i mama TŻ, bo jego rodzice są rozwiedzeni i TŻ ojciec nie będzie uczestniczył jako tako w przygotowaniach. Myślicie, że lepiej zorganizować takie spotkanie na neutralnym gruncie, np na kawie i ciastku, czy w mnie w domu? justynkie jestem za regulaminem
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2013-08-29 o 11:03 |
||
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014
Cytat:
Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2013-08-29 o 10:56 |
|
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Hej wam!
Regulamin popieram! Wczoraj wymyslilismy z tz tem nasze winietki. Miało ich nie być, tylko plan stołów ale moja mama zaoponowala. Oto prototyp ![]() ![]() Lodeczka jest złożona z 1/4 strony a4. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2013-08-29 o 11:01 |
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
|
|
#3516 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie regulamin Ok
![]() Co do madziara889 - wspierająca świadkowa to podstawa Moja siostra ( 2 lata starsza odemnie ) Od zaręczyn jakby mogła codziennie to by ze mną jeździła po salonach, chociaż nie jest świadkiem to żyje ślubem bardziej niż ja, oczywiście mi to pasuje bo mi we wszystkim pomaga tzn. dobra rada, wsparcie itd. Za świadków mamy przyjaciół (małżeństwo) i raczej nie chcę mojej świadkowej zawracać głowy na razie, być może zdecyduje się w końcu również na drużbów.. Obrączek nie wybraliśmy jeszcze, ale chcemy z żółtego złota, na pewno szerokie, ja chciałabym jeden rząd "na około" z diamencików, tylko muszę popatrzeć jak szacuje się cena Nie chcę cyrkonii. Poduszeczka chyba kupię, to niby mały gadżet którego 90 % zaproszonych nie zauważy ale ogólnie nasz kościół jest ciemny i zimny więc muszę wnieść do niego jak najwięcej świeżości, lekkości i ozdób tylko po to żeby nie wyglądał jak kaplica na cmentarzu. A przy okazji co myślicie o:http://www.zankyou.pl/p/pomysly-na-d...sciola-na-slub dokładnie chodzi mi o dywan, z rozsypanymi płatkami róż i te kule z kwiatów wiszące na ławkach?? Do ołtarza podejdę z Tatą ponieważ tak kiedyś sobie moi rodzice wymyślili, nie chcę zrobić im przykrości bo ich bardzo kocham ale u nas to po prostu nie pasuje! mieszkam z TŻ, prawdopodobnie ubierać będziemy się w swoim mieszkaniu, tu też będzie błogosławieństwo i razem pojedziemy do kościoła a tu nagle ja zostanę przed drzwiami tylko po to żeby TŻ sam stał przed ołtarzem żebym mogła wejść z Tatą.. dla mnie jest to co najmniej dziwne, tymbardziej że wszyscy goście wchodząc do kościoła będą mnie widzieć! i nikt nie zrobi w kościele już WOW.. Bardzo podoba mi się ten zwyczaj ale widzicie że u mnie po prostu wyjdzie to jak szopka A że nie chce urazić Taty - to pewnie tak będzie.. Ubierać będziemy się w jednym mieszkaniu ale zobaczymy się dopiero jak przyjadą rodzice będziemy się "unikać" od rana - ja ze swoim fotografem i kamerzystą, on ze swoim.. Ze mną cała obstawa pojedzie do fryzjera i make up.. itd.. OPCJA 2. Wracam do rodzinnego domu rano w dniu ślubu (17 km od mieszkania)po to żeby z niego "wyjść" i po to żeby TŻ przyjechał po mnie a później i tak musimy wracać się pod mieszkanie bo w zasadzie tuż obok bloku mamy kościół w którym ślubujemy.. DORADŹCIE JAKBYŚCIE TO ROZWIĄZAŁY??
|
|
|
|
#3517 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Strasznie się cieszę z tego zespołu!Cytat:
Teściową się nie przejmuj ![]() Cytat:
![]() justynkie - popieram! Co do prowadzenia do ołtarza - u mnie do urzędnika :P - to ja chyba postawię na Tatę. Podoba mi się ten zwyczaj bardzo, choć teraz troszkę zaczynam się zastanawiać. Zobaczymy jeszcze ![]() Nad obrączkami się ciągle zastanawiam, ale jak znajdę ładną i tanią poduszeczkę to chętnie skorzystam
|
|||||
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co wszystko mi się podoba - jak określę charakter sukni to dobiorę kolor dodatków![]() Ja słyszałam że młodzi nie powinni czytać ewangelii na swoim ślubie dlatego że to słowo ma być skierowane tak jakby do nich szczególnie. a jak czytają to już nie jest tak do nich skierowane. i takich informacji udzielili nam na kursie. ale pewnie jak młodzi chcą to ksiądz się zgodzi. Ja chcę żeby u nas świadkowie i goście się zaangażowali. Myślę że moja kuzynka będzie czytać czytanie, drugie kuzyn albo kuzyn tż.. no mamy kilka osób które się do tego nadają i z chęcią się zaanagażują |
|
|
|
|
#3519 |
|
Rozeznanie
|
Opiumalfa Ty to masz serio za duzo talentu do takich rzeczy
![]() Sa sliczne nic dodac nic ujac.. My nadal sie nad winietkami zastanawiamy chyba beda jabluszka
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Izabela, my mamy to samo - zastanawiam się z tym wyjściem jak to zrobić..
Mieszkamy razem, więc wolałabym się ubierać u nas w domu. Ale z drugiej strony nie mamy zbyt dużego mieszkania. Ja + TŻ + świadkowa + świadek + moja mama + fotograf + fryzjer + makijażysta to ZDECYDOWANIE za duzo osób na nasze mieszkanie... Więc chyba zrobimy tak, że TŻ pojedzie rano do swoich rodziców się ubierać, ja do mojej mamy i TŻ po mnie potem przyjedzie. Anesthesia, nawet nie wiesz, jak sie cieszę z tego morza, achhh w końcu urlop, po 2 latach |
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
ja jestem za tym aby opiumalfe wykluczyc z forum! powod : zbyt piekne pomysly, zbyt perfekcyjne wykonanie, zbyt ladna uroda! ;D
co za kobita Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3522 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nie mam też "lepszego" materiału, bo jednak chciałabym, żeby to była siostra, a nie np. przyjaciółka... przyjaciółkę poproszę nieoficjalnie o wsparcie i żeby pamiętała o rzeczach o których mogę zapomnieć.Co do przygotowań - mamy podobną sytuację, tylko że nasz dom jest piętrowy - na górze nasze mieszkanie, na dole rodziców. Więc noc spędzimy razem, od rana ja ucieknę i będę się szykować na dole, TŻ na górze i później po mnie przyjdzie ![]() Co do tego rozwiązania - w sumie, jak wolicie. Ale ja bym chyba pojechała do rodzinnego domu, będzie spokojniej, jeśli będziecie się przygotowywać w dwóch osobnych domach U mnie niestety nie ma takiej opcji, bo TŻ z Krosna, a ja z Krakowa i tu teraz mieszkamy ![]() Cytat:
Oryginalna i urocza. To Wy macie wesele z motywem żeglarskim, no nie? Będą się idealnie wpasowywać.
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-08-29 o 11:08 |
||
|
|
|
#3523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do mnie- tak oboje pracujemy, ja własnie zaczęłam pracę na część etatu a TŻ zarabia ale sumy w zależności od zleceń. |
|
|
|
|
#3524 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Opiumalfa rewelacyjna ta łódka! Izabela podoba mi się ten dywan i kule ( tylko balabym się że obcasy wbije i dziur narobie) . Niulka Ja biorę ślub w bazylice i ksiądz sam namawia do czytania i mówi że to ładnie jak uczestniczymy i że do nas będzie kazanie. Chcialabym ale boję się stresu ;-)
|
|
|
|
#3525 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
Cytat:
ja nie chcę mieć takiego odnośnika i mieć go nie bedę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
choć teraz coraz częściej waham się, czy Tż czy tata... jak ostatecznie będzie: nie wiem ![]() pamiętam, bo masz dzień przede mną ślub hihi u nas też bardzo nam się podoba na tacy a z poduszką mogłabym mieć problem z np. rozwiązaniem podobają mi się, no ale mimo wszystko wrzuciłam to do kategorii "zbędne"Cytat:
Nooooo kobito!!!!! Piękne! Baaaaaaaardzo mi się podobają
|
||||
|
|
|
#3526 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014
Cytat:
![]() My bedziemy szli raczej razem do urzędnika. Tata nie żyje, mógłby ewentualnie brat mnie prowadzić,ale mam mieszane uczucia co do tego zwyczaju. Wczoraj odpisała mi pani z zamku w niepolomicach. W urzędzie powiedzieli mi że zapisują dopiero końcem stycznia na terminy a tu się okazuje ze ludzie już mają zarezerwowane daty w zamku na przyszły rok i nasza data jest chyba zajęta a dwóch ślubów nie zrobią bo są dni niepołomic i będzie zwiedzanie głośno i w ogóle... grrr a tak mi się podobała ta opcja na ogrodzie... w poniedziałek babka mi będzie potwierdzać bo wraca z urlopu Mieszkamy u rodziców tz więc tu się raczej będziemy ubierać. Mama chciałaby żebym wychodziła z domu chyba ale to jest 50 km musiałabym wszystko tam Wywiezc szukać tam fryzjerki kosmetyczki nie wiem trochę sztuczne wszystko mam tutaj,tu mieszkam,tu biorę ślub Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"A ja bez ciebie jak wiadro bez wody, jak śliwka bez pestki, bez poręczy schody" Edytowane przez Verunka Czas edycji: 2013-08-29 o 11:18 |
|
|
|
|
#3527 |
|
Rozeznanie
|
Opiumalfa rewelacyjna ta łódka! Izabela podoba mi się ten dywan i kule ( tylko balabym się że obcasy wbije i dziur narobie) . Niulka Ja biorę ślub w bazylice i ksiądz sam namawia do czytania i mówi że to ładnie jak uczestniczymy i że do nas będzie kazanie. Chcialabym ale boję się stresu ;-)
|
|
|
|
#3528 |
|
Rozeznanie
|
misia jestem za, Opiumalfa ma zbyt wiele talentow
|
#3529 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale myślę, że może nasz świadek przeczyta coś, on od lat jest lektorem w kościele ![]() Cytat:
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie chcę :P ewentualnie kolory przewodnie i inspiracje mogę dodać, ale to w sumie mam w podpisie na pintereście
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
kto nie chce to nie musi ;D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3533 |
|
Rozeznanie
|
Opiumalfa bardzo fajnie wyszły te winietki
![]() kasia1201 my też chcemy sami przysięgę mówić. Co do czytania - poprosimy rodzinę, żeby czytali i śpiewali, ewentualnie sami modlitwę wiernych ułożymy i przeczytamy Albo i o to rodzinę poprosimy Ja wolę się skupić na słuchaniu i przeżywaniu
|
#3534 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakie urocze ![]() Izabela92 rozumiem, że nie chcesz urazić rodziców, ale czy Twoim zdaniem to nie będzie trochę sztuczne? I chyba sama nie jesteś przekonana do tego wchodzenia z tatą... Cytat:
S Ciebie też trzeba wykluczyć bo masz za ładne włosy ![]() Cytat:
![]() u mnie z poduszką byłby ten sam problem + moja niezdarność = katastrofa i obrączki na ziemi
|
||||
|
|
|
#3535 |
|
Rozeznanie
|
ja bym chciala uniknac blogoslawiestwa ale wiem ze nie moge w polsce nie mieszkamy ja nie mam meldunku tz jest obywatelem irlandi wiec blogoslawiestwo ma sie niby odbyc u mojej babci w domu a ma bardzo male mieszkanko goscie przyjezdzaja z lotwy litwy rumuni i irlandi no i z polski jak na dzien dzisiejszy nie wiem jak mam to zrobic
|
#3536 | ||||
|
Erudycja
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
postanowilismy ze do koszy dla mam dołączymy recznie malowane obrazy zeby nie bylo tak pięknie, mam na mysli cos takiego: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CDEQrQMwAwjuz kupilam jeden na probe i jutro zaczynam malować
|
|
#3537 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jestescie super, dziekuje za mile slowa!! ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
Z motywem podrozniczym, stare mapy itp. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
opiumalfa - zestresowalam Cie
wybacz ;DWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
nie chcę, żeby każdy kto wejdzie na forum miał podane na tacy w którym kościele biorę ślub, jaką mam salę, suknię, fotografa, zespół itp. cenię sobie swoją prywatność
|
#3540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kto chce to poda, kto woli prywatność to nie poda Ostatnio któraś z Was dziewczyny podała link do wątku PMek z 2012 r - oceniały jakość zaproszeń z allegro. Załamałam się - chyba trzeba będzie próbne zamówić...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.

Odechciało mi się przeglądać sukienki, miałam iść w sobotę do kilku salonów ale też się zniechęciłam.
Przecież wizyta w salonie nie oznacza od razu kupna, a tak sobie zobaczysz w jakich krojach jest Ci dobrze i w razie czego później będzie Ci łatwiej.

Teściową się nie przejmuj 

Ale nie mam też "lepszego" materiału, bo jednak chciałabym, żeby to była siostra, a nie np. przyjaciółka... przyjaciółkę poproszę nieoficjalnie o wsparcie i żeby pamiętała o rzeczach o których mogę zapomnieć.
choć teraz coraz częściej waham się, czy Tż czy tata...