|
|
#391 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: OOBE i LD
Cytat:
I przemieszczanie astralne nie polega na szukaniu adresów, dzieje się to za pomocą myślokształtów. Wystarczy, ze pomyślimy o miejscu w którym chcemy się znaleźć. Obojętnie co by to było; środek miasta, jakiś budynek, dom koleżanki. ;P Co do uchronienia się się od takich astralnych "natrętów" niestety z płaszczyzny materialnej raczej nie ma się żadnego wpływu. Hm, może spróbuj zbudować silny mur wokół siebie chroniacy przed podróżnikami astralnymi, np. podczas medytacji. Próbować na pewno nie zaszkodziłoby. Swoją drogą chłopak musi mieć silnie opanowaną zdolność OOBE. ;o)Chociaż zawsze można odpłacać się tym samym. ;o)
|
|
|
#392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy to oznacza, że do OOBE już droga nie tak daleka ?edit: Dziewczyny! Przed chwilą skończyłam ćwiczenia. Na początku miałam tak jakby mimowolne drgawki od czasu do czasu. Gdy doszłam do 70 (odliczałam od 100 w dół) miałam wrażenie jakby coś mnie nacisnęło w dolnej części podbrzusza. Gdy byłam już przy 30 nie mogłam zapanować nad powiekami. Drgały mi niemiłosiernie, zaczęłam widzieć niezwykle ostro dużego kwiata stojącego obok mnie (leżałam na podłodze), a byłam bez okularów (mam krótkowzroczność). Oczywiście do tego zaczęło mi mocno walić serce. Chyba się wystraszyłam tego, że mogłabym wyjść z ciała i gwałtownie się zerwałam. Czy to mógł być początek OOBE ?Rany Julek...ale jestem podekscytowana .
"Dry your eye Soulmate dry your eye 'cause soulmates never die" Placebo "Sleeping With Ghosts" Edytowane przez *~An!@~* Czas edycji: 2007-05-01 o 19:22 Powód: Chciałam coś dopisać, a nie chciałam dodawać posta pod postem :) |
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie wiem w jakim stopniu ten chłopak na opanowane OOBE. nie wiem czy mogę mu wierzyć w to co mówił. ale z tego co mi opowiadał można wywnioskować że ma dosyć silne zdolności parapsychiczne. od czasu kiedy napisałam o tym post na forum nie czułam już niczyjej obecności. może mu się znudziłam oby bo nie lubię tego uczucia bycia obserwowaną...a co do budowania muru... ja nie umiem nie medytuję nigdy... może po maturze zacznę, bo teraz nie jestem w stanie zajmować się takimi rzeczami.
|
|
|
#394 |
|
Zadomowienie
|
O, to ja właśnie się wczoraj naczytałam o OOBE i zamierzam próbować...
Miałam dziś rano jakąś dziwną sytuację. Obudziłam się, ale nie chciało mi się jeszcze wstawać więc zasnęłam na trochę... I tak budziłam się i zasypiałam co jakiś czas. Wcześniej śniło mi się, że zmarł mój tata... Nie widziałam tego, tylko tak jakby miałam świadomość, że on nie żyje. I wydawało mi się, że znowu się obudziłam. Widziałam kołdrę i biurko tak samo jak po przebudzeniu. Leżałam na boku i pomyślałam "muszę mieć oobe! muszę spotkać się z tatą! mam tylko 30 dni! (bo w tym czasie można spotkać w obe zmarłych, z tego co czytałam...)" i zaczęłam wychodzić... najpierw nogi itd... i głowa nie chciała mi wyjść... Z tym, że widziałam to wszystko z perspektywy osoby 3 I nagle się obudziłam już naprawdę. Nie wiedziałam co się dzieje, czy to było naprawdę czy nie... Miałam jakąś pustkę w głowie przez parę sekund. I się ocknęłam, że to przecież był sen... Ależ się rozpisałam...
|
|
|
#395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...To chyba był sen o OOBE.
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
30 dni od daty śmierci?
|
|
#397 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem czy to odpowiednie miesjce zeby zadac to pytanie ale spróbuje
korzystałyscie kiedys z brainwave generatora ? bo mam go juz od dawna ale nigdy nie moge sie wprowadzić w żaden stan umysłu. mozecie mi dac jakieś rady jaki preset właczyć, co robić. bo zawsze to siadałam wygodnie w foteliku z słuchawkami i patrzyłam się na te migawki na ekranie i nic.byłabym bardzo wdzieczna.
|
|
#398 |
|
Zadomowienie
|
Ines-ka - Chyba tak. Nie jestem pewna, ale chyba w tym wątku to przeczytałam...
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dorkaaa, próbowałaś tradycyjnych metod? Ja za pomocą relaksacji szybko się wprowadzam w stan czarnej dziury. Wczoraj już byłam tak blisko, a tu nagle w moim ptasim móżdżku pojawiła się myśl "idź spać". Przekręciłam się na drugi bok i otworzyłam oczy. Mój brat zagłębia tajniki czegoś tam neurolingwistycznego. Mnie to zbytnio nie interesi.
|
|
|
#400 |
|
Zadomowienie
|
A ja wczoraj zaczęłam ćwiczenia
Leżałam wieczorem w łóżku... zamknęłam oczy i starałam się o niczym nie myśleć, i nawet mi to wychodziło. Skupiłam się poprostu na tej ciemności. I poczułam jak zaczynają mi pulsować powieki, później jakieś mrowienie w dłoniach... Zaczęłam odliczać od 100 w dół, doszłam gdzieś do 80-70 i zaczęło mi się robić jakoś gorąco, takie dziwne uczucie. I głupia otworzyłam oczy Chyba się trochę wystraszyłam... I za drugim podejściem już nic się nie działo więc poszłam spać...Muszę się przełamać... Dziś spróbuję znowu...
|
|
|
#401 | |
|
Zadomowienie
|
Też się muszę przełamać...ale wczoraj na Wikipedii przeczytałam to:
Cytat:
Teraz to już nie wiem czy mi się to uda...
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
eee... podobno to bujda, że można trafić nie tam gdzie trzeba albo umrzećw oobe...
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba się udało!
Nie spodziewałam się tego tak szybko. Leżałam na łóżku, cały czas coś mi przeszkadzało. Remont ogrodzenia u sąsiadów, brat. Nie zrażałam się. Słońce oświetlało mi pokój, ale przed oczami miałam coraz ciemniejsze barwy. Pomyślałam "CHCĘ WYJŚĆ Z CIAŁA!" i zobaczyłam siebie leżącą na łóżku w bezruchu. Obok dziwna ciemna postać pochylała się nade mną. Nie robiła mi nic złego, miałam wrażenie że starała się mnie objąć/przytulić. Czułam paraliż mięśni po prawej stronie, po tej po której ten ktoś (?) był. Później przeszedł obok łóżka i poczułam skurcz w nodze. Obraz był zamazany, nie słyszałam żadnych dźwięków. Wystraszyłam się za bardzo tej postaci żeby próbować cokolwiek poprawić. Pomyślałam o koledze, sama nie wiem dlaczego i nagle przeniosłam się do salki gdzie jego zespół ma próby. Byłam tam 2 razy. Starałam się cokolwiek usłyszeć, zobaczyć wyraźne barwy. Zapisałam wszystko w zeszycie od angielskiego, muszę zacząć prowadzić dziennik. *~An!@~*, czułam tę srebrną linię. To wrażenie że mięśnie prawej strony są napięte do granic możliwości. Później skurcz w łydce.
|
|
#404 |
|
Zadomowienie
|
Ines-ka... to gratuluję
|
|
|
#405 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A czytałyście o b. niebezpiecznej metodzie hiperwentylacji (40 głębokich wdechów i wydechów)? Ciekawe czy działa naprawdę ...
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tą próbą to chyba jednak coś nie tak. Wyobraźnia płata mi figle. Ale z postacią na łóżku jestem pewna. Stąd się biorą te wszystkie sny? Mam na kompie formułę autoregresji. Część można wykożystać do relaksacji. Mogę przesłać na maila.
|
|
|
#407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
anulek69@onet.eu (nie śmiać się !)
|
|
|
#408 |
|
Zadomowienie
|
Skoro to b. niebezpieczna metoda to ja Ci nie odpowiem czy działa... ;D
|
|
|
#409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
! Lepiej nie eksperymentować z życiem. Podobno można nawet umrzeć lub uszkodzić sobie korę mózgową co prowadzi do epilepsij etc.
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poczytam i (może) spróbuję.
|
|
#411 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Nie masz się o co martwić. Póki co muszę się wprawić zanim zacznę próbować czegoś bardziej zaawansowanego.
|
|
#413 |
|
Zadomowienie
|
Dziwne trochę... niby to tylko oddechy... Ale i tak lepiej nie próbować.
A wracając do tej śmierci podczas obe jeśli ktoś nas obudzi... Czytałam, że nasza dusza co noc opuszcza ciało, tylko że nie świadomie. Więc rano i tak się budzimy, a żyjemy
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem zdania że sny to twory umysłu, wyobraźni. Często nasze marzenia albo ukryte lęki. Zawsze też można dopatrzeć się ukrytego znaczenia w wierszach o panu Cogito (nie pamiętam tytułu wiersza o duszy).
|
|
#415 |
|
Zadomowienie
|
Ale ja nie pisałam o snach...
![]() I jeszcze jedno mnie interesuje... Skoro już wyjdziemy z ciała to w jaki sposób myślimy, skoro nasz mózg pozostał w ciele? ;>
|
|
|
#416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
? O rany... . Muszę się strzec .
|
|
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie jedni mówią, że tak inni, że nie... sama nie wiem ;D
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#418 |
|
Zadomowienie
|
Tak samo Robert Monroe mówi, że można nie wrócić do ciała, a Robert Bruce twierdzi, że taka możliwość nie istnieje. I komu tu zaufać
?Moja mama o 15:00 wychodzi do pracy, będę sama, więc wykorzystam okazję i poćwiczę .
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozostał, ale dalej pracuje. Też mnie to zastanawia.. Mamy tak silną podświadomość? Osobiście w to nie wierzę. Poczytaj o tym artykuły na necie, jest tego sporo.
|
|
|
#420 |
|
Zadomowienie
|
Zastanowiłam się nad tym. I dla mnie to niepojęte, że można nie powrócić do ciała, albo że ktoś inny zajmie moją duszę
.Mam nadzieję, że kiedyś wszystkie będziemy miały opanowane OOBE i będziemy mogły się spotkać .edit: W podświadomości oczywiście
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

ja się na tym nie znam dlatego pytam

co do tych "obcych" czesci ciala tez kiedys tak mialam, albo czasem czuje jakby moja astralna reka lub noga byla w innym polozeniu niz fizyczna, i patrze na ta czesc ciala, ale czuje, ze jest w innej pozycji, smieszne uczucie
?
Mój brat zagłębia tajniki czegoś tam neurolingwistycznego. Mnie to zbytnio nie interesi.
Teraz to już nie wiem czy mi się to uda...
...
!)