|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
ryba ale ja mam to samo
moja lena jest z lipca wiec boje sie ze nie wiem co i jak na zime ale mimo wszystko ja jestem mega panikara i juz sie glowie czy ko aby napewno wszystko mam
|
#3242 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Witajcie
Cytat:
Wiadomo ile ważył maluszek?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Weronisek dbaj o siebie!! |
||||
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013.
Cytat:
No to nie wiem co to bylo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3244 | |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm...chyba kupie ten termometr z rossa..:mysli:
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3245 |
|
Wtajemniczenie
|
A dziękuje że o mnie pamiętasz, dzisiaj już lepiej. Wyspałam się, za chwilkę muszę sie ubrać, jechać na zakupy bo jutro ten panieński i pozwoliły mi upiec ciasto
|
#3246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nakładasz na wkładkę papierek,jak dzidzi kupke zrobi to łatwiej ja usunąć Z resztą pewnie sa rózne rozwiązania,ja tam nie śledziła nowinek w tej materii odkąd się Lili urodziła.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#3247 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co bediesz dobrego piekła? ;> Kurcze wiecie co zoribłam ... gotowałam mleko na płatki i robiłam też herbate żurawinową sobie. I mleko wlałam do herbaty a wode do płatek. Mieszam herbate i nawet sie nie kapłam. Dopiero jak w kiblu wylądowałam to sie zastanawiałam co z nią jest nie tak, i teraz patrze a ja wlałam odwrotnie.
|
|
#3249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieki, przydadzą się
Cytat:
Cytat:
|
|
#3250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomarańcz odpada bo nie lubie, a niebieski jest zimny, zółty i zielony był, fiolet albo wrzos są fajne ale czy mąz się zgodzi. |
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Kyte, uff nie jestem sama jakos nie skojarzylam ze to do lozyska idzie ![]() Wiecie, jutro jedziemy po wozek i nadal nie wiemy jaki kolor ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oo herbatkę żurawinową można pić w ciąży? |
|
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Lubieolowki nie gniewaj sie. Ja też lekarzem nie jestem ale na slowa poloznych patrze z dużym dystansem. Kazda ma swoje teorie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
a to nie mozna? kurde bo ja hektolitrami piję ;d
Cytat:
gdzie ja mam glowe?? a miete mozna pic//?
|
|
#3256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII
Cytat:
![]() ryba ale miksy sobie urządzasz ![]() Cytat:
![]() Jakie to skomplikowane ![]() Rany już 10 idę się ubierać tylko w co? ![]() Dzisiaj jadę po odebrać paczkę z lotniska.......żartuję miałam na myśli tż a potem rajd po sklepach wózkowych urządzamy żeby w końcu już zdecydować.Bo mam dosć zastanawiania się i oglądania w kółko .I coraz mniej już wiem
|
||
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
Lineczka na jaki wózek się zdecydowaliście?
Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-08-30 o 10:08 |
|
|
|
#3258 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Tak jak z farbowaniem włosów i innymi pierdołami ;plineczka - a nad jakimi kolorami się zastanawiacie?
|
|
#3259 |
|
Zadomowienie
|
coralady, a skąd taka teoria, że drugą cesarkę przechodzi się gorzej? Moja siostra miała dwie cesarki i mi właśnie mówiła, że drugą przeszła lepiej i szybciutko była już na nogach i robiła wszystko przy dziecku. Także podejrzewam, że to żadna reguła
nemosek, ja wygrałam pieluszki wielorazowe na warsztatach, które kiedyś tam były w mieście - chyba 3 szt w sumie. Ale poczytałam na ten temat i właśnie stwierdziłam, że ja jestem za leniwa na to. W jednorazowych jednak masz ten luksus, że pieluszkę po kupie zwijasz i wyrzucasz. A tutaj trzeba to od razu opłukać chociaż, później wyprać, a jak się nie dopierze to trzeba pewnie w czymś moczyć itd... A ten zestaw co dostałam to wystawię chyba na sprzedaż, bo żadna z moich znajomych nie używa wielorazowych pieluszek. ryba, nie ma to jak rozkojarzenie Ja dzisiaj o 15 idę na USG 3d i od rana mówię do maluszka, że ma ładnie się pokazać z dwóch stron: i buźkę i między nogami. Chyba kupię jakiegoś wafla sobie i colę, żeby czasem dzieć nie zasnął na wizytę.
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaa zapomniałam !
Witamy z Kacprem w 34tyg. zastanawiam sie co na obiad...
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII
Miete mozna co do zurawiny wyczytalam ze nie ma przeciweskazan co do picia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3263 |
|
Wtajemniczenie
|
No to pospałam dziś... idę się ogarnąć i lecę z mamką do lumpka po jakieś ciuchy dla mnie na jesień bo nie mam nic :/ a wieczorkiem jedziemy do kina na "Millerowie" - podobno super komedia
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby buźka była wyraźna i wszystko inne też
|
|
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
kociak-
za wizytę ![]() nemosek, ktory wóz? to dobrze ze miete mozna bo tez pije dziennie ze 3 ;d a już sie przestraszyłam. ;d chyba malinowej nie mozna, nie? ale tej liściastej..?
|
#3266 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewne dlatego,że tną powłoki jamy brzusznej w tym samym miejscu.I ciężej potem wrócić do fromy.Moja przyjaciółka po 1 cesarce na 3 dzien normalnie chodziła,a przy 2 cesarce 2 tygodnie była nie do życia.Do toalety miała cięzko sama wstać,a co dopiero dziecko podnieść itd.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba
za tydzień za wszystkie wizytujące dzisiaj
|
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Na Euro Cart Passo nasz pierwszy typ wozka ![]() Znaczy tak, mi sie podoba carbon- szaro czarny i fioletowy, ktory podobno jest oczoj...ny a TZ podoba sie czekoladowy jasny z brazowym i pistacjowy nie mozemy sie dogadac co do koloru :PPodejrzewam ze jutro w sklepie podejmiemy decyzje :P Liii panele sa do odebrania juz w sklepie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3269 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba musze sobie zrobić Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mieszankę, którą zrobiłaś nie zła Cytat:
![]() u mnie na obiad jajko sadzone, marchewka z groszkiem i ziemniaczki ![]() zaraz sobie zrobię sałatkę z piomidora, ogórrka i rzodkiewki wiem, że się tego nie miesza, ale ja lubię :P
|
|||||
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
A włąsnie,bo miała Was pytać. czy przodujące łożysko i łożysko na przedniej ścianie to to samo? bo rozumiem ze przodujące to takie które chce wyjść przed dzieciem? no bo w tej ksiażce- w oczekiwaniu, wyczytałam że przodujące łożysko też jest problemem przy SN i czesto wtedy robią CC. no a ja mam łożysko na przedniej ścianie- tak widnieje na tym z USG opisie, czy to to samo, czy spokojna głowa nic sie nie dzieje ( bo mały ma głowke w dole) ?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

moja lena jest z lipca wiec boje sie ze nie wiem co i jak na zime
ale mimo wszystko ja jestem mega panikara i juz sie glowie czy ko aby napewno wszystko mam

Wiadomo ile ważył maluszek?
. A później zostaję sama w domu

za tydzień