|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Brawa dla dorki
|
#3332 |
|
Zadomowienie
|
witam się po całkim dobrej nocy
Z samiutkiego rana byłysmy juz w PUP'e ('dzien dobry, jak tam co tam, zapraszamy w listopadzie, do widzenia' - powinni zlikwidować ten urząd ), zaliczyłysmy małe zakupy spacerek, młoda spi, ja po sniadanku i deserku , jest dobrze ... No prawie, w pokoju syf, obiad nie zrobiony, niemiecki SIE uczy, ehhh...
|
|
|
|
#3333 |
|
Wtajemniczenie
|
O jak fajnie w basenie
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42538189]Lenova, nie, czemu? byleby wiadomo, nie odrywało uszu z hałasu ja ogólnie uważam że maluchowi dobrze jest różną muzykę puszczać. Agu usypiała przy red hotsach Tak, o komunikacji wybacz, spojrzałam tylko na podpis i jakoś mi się z bokehowym skojarzyło [/QUOTE]A no to super Ja takiej muzyki w ciąży słuchałam więc pewnie dlatego Ona teraz to lubi Nie ma sprawy
|
|
|
|
#3334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniam ikea ![]() ja mam ochotę na klopsiki z mielonej cielęcinki, ale gdzie ja kupię mieloną cielęcine .... wkurza mnie że w PL tak cięzko o inne mięso niż wieprzowe i wołowe.... a jak jest jakiś królik itp to pomrożone w całości, a mogę się założyć że jakby sprzedawali na kawałki ludzie by kupowali, albo jagnięcina pomarzyć można....Cytat:
A szajka piękna Dorcia <3
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-08-30 o 12:15 |
||
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja to jest babka TZta. U t. jesteśmy do niedzieli.
Leżąca. Ale za chodzenia była jędza i w dupe dawała. Mówiłam tu kiedyś. M.in. że Dawid to nie dziecko Grześka, bo on był we Francji jak ja w ciąży chodziłam. Np. przyczynila się też do rozpadu małżeństwa teściów, bo jak teść pracował na śląsku, to matce tz nie pozwalała tam jeździć, a ta jej głupia słuchała. No. I generalnie to wybrała nam piórek. Ale wiecie co? I tak mi jej szkoda jest. Bo leży tam na dole sama,nie chodzą do niej tylko wtedy jak jej dać jeść, pić, przebrać pampersa i tyle. A i na okrągło się teściowa ze szwagierką drą na nią. Nawet teraz jak TZ dzwonił, mówię mu że zjadła w godzinę dwie butelki które miała zrobione i że jej muszę ok 13 kanapki zrobić bo mnie pytała o jedzenie. To on do mnie że mam się nad nią nie rozczulać (ona się popłakała jak zeszłam do niej z Dawidem) i nie musze schodzić,. No jak> Owszem nie przepadałam za nią, wkurza mnie to jej darcie (też nie raz specjalnie się drze) ale i tak mi szkoda kobiety i nawet mi przykro że tak sama tam. Jakoś nie umiem się tak zachować jak oni mimo że słyszałam nie raz jak wszystkich wyklina i zemstuje na każdego. |
|
|
|
#3336 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Pana Pięknego Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zdrówka dla Ciebie i mamy Cytat:
Cytat:
![]() Piotrek też spał po 9-10h bez pobudek ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42537841] ------------------- Dorka zaczyna dupkę podnosić i jeździ w przód i tył tyle, że brzuchem po podłodze bo brzucho za ciężkie obraca się na plecy i z pleców, chociaż... jak jej się zachce jeszcze nie wpadła na to, że może się turlać i przemieszczać. Z półleżenia siada.[/QUOTE] dla Dorotki, słodka jest Piękni Wy
|
|
#3337 | ||
|
Zakorzenienie
|
piękna mama, tata też całkiem całkiem a Lenka
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie powiem to samo sobie pomyślałam, ale nie chciałam Cie prowokować ![]() szaja dla Dorki, zdolna dziewczynka a powiedz, jak Wam idzie rehabilitacja? Dorka bardziej "od siebie"? Jak obroty?---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- hope myślę, że t. to ze złości tak na nią krzyczy, skoro przez nią się jej małżeństwo rozpadło... |
||
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY, MACIE DOBRY PRZEPIS NA KREM Z PIECZAREK??
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
dzieć usnął więc teraz dylemat, czy zjeść, czy iść spać, czy chałpę ogarnąć czy po prostu powizażingować... hmmmm
ciężka sprawa ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Bokeh na zupę-krem czy na krem-sos? |
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie zrobiłam sobie przerwę na jedzenie. Oskar śpi a ja korzystam i sprzątam. Ogarniam jego ciuszki-znowu masa odpadła.
Starych nie ma w domu więc korzystam ze spokoju
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chociaż jedna rozumie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja za 3 tyg. idę ![]() Ależ piękna pogoda Tak mnie na sentyment wzięło, jak poszłam z młodą na spacer, bo pogoda identyczna, jak jeszcze w ciąży byłam i chodziłam na przystanek autobusowy, jak do gina jeździłam
|
||
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli robię na rosole to po prostu podsmażam pieczarki na masełku, dodaję do gotującego się rosołu, gotuje się chwilę samo, potem miksuję i dodaję trochę śmietanki.
Jeśli nie mam rosołu to do wody dodaję warzywa (nie przesadzam z ich ilością, bo jednak powinno - wg mnie oczywiście - czuć przede wszystkim pieczarki, dodaję kostkę grzybową, podsmażone pieczarki i dalej tak jak wyżej ![]() Kilka pieczarek kroję całe (tzn razem z trzonkiem) i podsmażam na maśle. Wkładam do zupki, czasem podpiekam tez chlebek pokrojony w kostkę w piekarniku i też dodaję do zupki ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- hje mam kuzynkę (wiek 30 lat), zarejestrowaną w up od jakiegoś czasu, miała kilka propozycji, nie przyjęła, ostatnio też miała ale za ciężka praca do niej stworzonej do wyższych celów (jak to jej babcia mówi - ona z wyglądem dyrektorskim) i zonk, bo ją wyrejestrowali, nie ma więc ubezpieczenia, no ale co tam |
|
|
|
#3344 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo to już duży Kuba jest![1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42537841] ------------------- Dorka zaczyna dupkę podnosić i jeździ w przód i tył tyle, że brzuchem po podłodze bo brzucho za ciężkie jeszcze nie wpadła na to, że może się turlać i przemieszczać. Z półleżenia siada.[/QUOTE]Dorcia pokazuje: "O, a to jest stopa" Śliczne jesteście Ja mam na niedobry... Mam nadzieję, że pomogłam ![]() Nawijko Ależ czy to nie było oczywiste, że dasz radę? ![]() Kurde dętka mi poszła w wózku i dziś na nosidle jedziemy spacery. Wiecie co? Ja się śmiałam z tych skoków rozwojowych ale cholibka.... Żuliana dziś się obudziła i od rana gadulec straszny (wcześniej pojedyńcze jęki). Do tego puszczona na podłogę zaczęła pupę do góry podnosić (przygotowuje się do czworaków albo pełzania w przód). Moje dziecko zdecydowanie rozwija się skokowo: wczoraj czegoś nie umiała, nawet nie próbowała, dziś już to robi
|
|||
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
wykorzystując czas, kiedy Kubuś ucina sobie drzemkę, wypociłam kilka pytanek do Was - moje wyrocznie
![]() 1- jakie polecacie krzesełko do karmienia, takie żeby można było w nim usadzać dziecko samo nie siedzące jeszcze? 2- czy Wasze dzieci lubią zabiegi kosmetyczne typu: czyszczenie noska, obcinanie paznokci? Mój od jakiegoś czasu nie pozwala na żadną ingerencje w jego wygląd, wyrywa się, głową rzuca we wszystkie strony... 3- jak myjecie uszka swoim bejbiątkom? 4- Co do żółtka to czy można np takie surowe dodać do gotującej się kaszki? 5 - Jaką kaszkę polecacie na początek, chodzi mi o dwie różne: jedną taką glutenową bez gotowania, żebym mogła rach ciach do deserku mu wrzucić, a drugą taką zwykłą co bym mogła na śniadanie mu podać. Nie wiem sama czy mleczną czy bezmleczną, wcześniej chciałam robić na swoim mleku, ale teraz widzę, że chyba czas mnie trochę ogranicza... |
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Biorę tabsy więc raczej nie
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
meduzzka brawa dla Julianki
za kilka dni obudzisz się a ona do Ciebie przyraczkuje
|
|
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze wam wkleje porannego śmieszka
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh kiedyś używałam ale odkąd t. mi opowiedziała jak się robi serek topiony domowym sposobem to używam go dużo rzadziej.
Jak używałam serka to już nie śmietany ![]() i jeśli z serkiem to dodaję go przed zmiksowaniem i dopiero jak się rozpuści to wtedy miksuję
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-08-30 o 13:47 |
|
|
|
#3350 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Już za późno, ale ja bym jeśli masz to z kaszą fetę pomieszała i nadziała paprykę, albo kaszotto zrobiła czy rizotto z papryką i żółtym serem ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42537841] no co ty, różnie dzieci przechodzą, u nas lekki marud był i 2 rzadkie kupy, teraz też marud ale okresowo i naprawdę nie jakoś mega A u starszej to nawet nie wiem kiedy wyszły, w sumie górne 3 tylko nam ciężko szło Yae usnela o 20.30 bez problemow. Do polnocy budzila sie ze 3 razy, za kazdym w doskonalym humorze. Od 0.30 do 2.30 byly harce, hulanki i swawole (pierwszy raz nam sie takie cos zdarzylo). Zaspana raczkowala, to nic ze na pelnej predkosci w sciane wpadla - nie bolalo. Glowy tez utrzymac nie potrafila - opadala co ktorys krok. I rozgadala sie tak, jak kiedys Hanulka bokeh przed spaniem - z tz umieraliamy ze smiechu. Pozniej jeszcze byly 3-4 pobudki, juz nie kojarze i z trudem dospala do 7.45. Ja jestem zombie, spalam 3 godziny i to z przerwami. ---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ---------- ellmi zregenerowalas sie przez noc? Dorka zaczyna dupkę podnosić i jeździ w przód i tył tyle, że brzuchem po podłodze bo brzucho za ciężkie jeszcze nie wpadła na to, że może się turlać i przemieszczać. Z półleżenia siada.[/QUOTE]Brawa dla Dorci, śliczna panienka Ja też nie wiem kiedy Miśkowi przebijał się 1 ząbek, marudny był jak zwykle Dziś już drugi całkowicie się przebił ![]() Cytat:
Powinien wyjść, tylko piecz w keksówce bo on bardziej lejący jest niż zwykły pszenny. Pilnuj żeby za rzadki nie był bo będzie zakalec.Super ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Silver oby mamę już tak nie bolało Michałek ma drzemkę. Jem barszczyk i kotleciki zrobione z resztek jedzenia lodówkowego W lodówce echo i dziś jedziemy na zakupy. Muszę poszukać tego kubeczka lovi co zachwalałyście.Dzisiejszy poranny spacerek Miałam iść znów jak wstanie, ale się chmurzy
|
|
|
|
#3352 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42537841] Dorka zaczyna dupkę podnosić i jeździ w przód i tył tyle, że brzuchem po podłodze bo brzucho za ciężkie jeszcze nie wpadła na to, że może się turlać i przemieszczać. Z półleżenia siada.[/QUOTE]![]() ale Dorka śliczna Cytat:
Pięknie!! Cytat:
![]() ale mam nadzieję że to było tylko jakieś zatrucie.... czy Hani na zdjęciu widać ząbki???
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-08-30 o 13:57 |
||
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Laurko
|
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie kupiliście? ![]() silver a jak się dzisiaj czujesz? |
|
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie jak zrobiłam to zdjęcie to od razu jej do paszczy spojrzałam bo też mi się tak wydawało, ale niestety nie nie wiem co to tak wyszło![]() Wygońcie mnie z domu ! muszę isć na jakieś zakupy, kupić prezent na roczek i prezent dla kolezanki..... do tego sterta naczyń ;(
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-08-30 o 14:03 |
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko pierogi na obiad zjadłam i potem popcorn. Nic co by mi zaszkodzić mogło.Przyszło mi na myśl żeby test zrobić ale boję się.... Dziś zrobiłam na obiad ryż, pierś z kurczaka pokrojona w kosteczkę, papryka, pieczarki. MNIAM. Uwielbiam. No i galerciki zrobiłam ![]() Bokeh, a jak z aparatem?? Nie wiem czy pisałaś.
|
|
#3358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
silver ja myślę, że nie jesteś, u mnie w ciąży były i mdłości i rzygańsko i powiem Ci, że to nie przechodziło, były i rano i wieczorem codziennie ale dla swojego spokoju zrób
|
|
|
|
#3360 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Silver, co to są galerciki ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

Z samiutkiego rana byłysmy juz w PUP'e ('dzien dobry, jak tam co tam, zapraszamy w listopadzie, do widzenia' - powinni zlikwidować ten urząd
), zaliczyłysmy małe zakupy spacerek, młoda spi, ja po sniadanku i deserku
... No prawie, w pokoju syf, obiad nie zrobiony, niemiecki SIE uczy, ehhh...

[/QUOTE]
.... wkurza mnie że w PL tak cięzko o inne mięso niż wieprzowe i wołowe.... a jak jest jakiś królik itp to pomrożone w całości, a mogę się założyć że jakby sprzedawali na kawałki ludzie by kupowali, albo jagnięcina pomarzyć można....
Czyżby bungowanie na stole zakiełkowało ? 
ale ciesze sie ze chcei sa mam nadzieje ze niedługo sie uda , ale jak patrze na wasze dzieciaczki to u nas przepaść mam wrażenie ze nigdy nie dogoni 
Zrobiłam ciasto na maślance - przepis podobny do Ill, ze śliwkami i malinami, bardzo dobre wyszło, ale nawet nie chce mi się go jeść ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

bo wczoraj TŻ wyhaczył w tesco blender 700W za 55 zeta 
buziaki i nie zapominajcie o mnie