Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 15:55   #4261
201604200942
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość

Nie no jasne, cały świat łącznie z Mcdonalds c. twierdzi że Szwecja to drugi kraj na świecie pod względem najdroższych cen w Mcdonalds ale oni wszyscy się mylą.
No ale dobra, otwieram polski cennik mcdonalds
dwa razy zestaw powiększony mchicken czyli kanapka duże frytki i duży napój to 2x17 zł, plus happy meal 10 zł
no faktycznie stówa jak nic
drabina, nie irytuj się ;d tylko pytam.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 15:55   #4262
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Nie oceniam czy jest lepiej, bo jest w Polsce żyje się super w porównaniu z tym co było kiedyś, ale tu piszę o tym że dobrze nie jest.

Logika jest- to co państwo Szweckie weźmie od obywateli w podatkach odda w przedszkolach, darmowej opiece zdrowotnej, dobrej i darmowej edukacji, w tanich mieszkaniach ( Szwedzi mówią że mieszkania się dostaje, sprawa skomplikowana bo w pewien sposób umarzają część kredytu) w inwestycji w świetne drogi i komunikację miejską, ochronę środowiska.
W takiej sytuacji wiem na co idą pieniądze z podatków ( a nie czarna dziura jak u nas).

Nie moich przewidywanych. W kieszeni zostanie mi więcej niż w Polsce.
w Polsce pieniądze idą na np. fotele do ministerstwa
http://wpolityce.pl/wydarzenia/60548...tu-sikorskiego

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 15:57   #4263
201604181004
Konto usunięte

A tutaj artykuł sprzed x lat
http://www.financialjesus.com/fun/the-big-mac-index/
od tej pory za wiele się nie zmieniło w stosunku cen - ceny wzrosły ale stosunek i Szwecja jako drugi najdroższy kraj pozostało.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
drabina, nie irytuj się ;d tylko pytam.
Ja się nie irytuję tylko nie rozumiem mówienia że to kraina mlekiem i miodem płynąca, bo kto był, ten wie, że wyjście do maca i wydanie 100 zł, to jest mało, podobnie jak wszelkie usługi - fryzjer kosmetyczka czy podobne, są koszmarnie, po prostu koszmarnie drogie nie mówiąc np o transporcie.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 16:00   #4264
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

Ja się nie irytuję tylko nie rozumiem mówienia że to kraina mlekiem i miodem płynąca, bo kto był, ten wie, że wyjście do maca i wydanie 100 zł, to jest mało, podobnie jak wszelkie usługi - fryzjer kosmetyczka czy podobne, są koszmarnie, po prostu koszmarnie drogie nie mówiąc np o transporcie.
ale ja nie mówię, że to kraina mlekiem i miodem płynąca, tylko trochę dziwi mnie dlaczego ich ceny przeliczasz na złotówki, bo podejrzewam, że płaca w przeliczeniu na nasze będzie trochę wyższa niż nasza minimalna.
No, ale ja nie byłam w Szwecji, nie mam prawa się odzywać.
Stary 2013-08-30, 16:01   #4265
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;42541880]To będzie trochę nie na temat, ale napiszę
Wszystkie osoby, jakie znam, które studiowaly filozofię super sobie poradziły z wejściem na rynek pracy - mieli jakiś pomysł, zrezalizowali go, a dzisiaj nieźle im się powodzi. Dlatego zawsze jak słysze o tym, że filozofia to durny kierunek myśle o nich.

Oczywiście wiem, że może są wyjątkiem, może mam super znajomych, może ufo ich porwało, ale dzisiaj nie wiadomo co skończyć, aby mieć pracę. A osoba rozgarnięta zawsze da sobie radę.[/QUOTE]

Bardzo jestem ciekawa, co robia.

Cytat:
takim osobom mam powiedzieć grzecznie "w*****, nikt Cię tu nie trzyma"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 16:03   #4266
Bela03
Zadomowienie

Cytat:
Tydzień zamieszek w Szwecji. Spalone auta zdemolowane ulice. Co roku dziesiątki tysięcy imigrantów. Fala wyznawców islamu. Nie trzeba być geniuszem ekonomicznym by widzieć do czego doprowadza bardzo bogaty socjal. Do 20% mieszkańców Szwecji to aktualnie imigranci - i to nadal rośnie. Odsetek osób zdolnych do pracy wzrasta, natomiast faktyczny stosunek osób pracujących - spada.
Szwecja daje mieszkania, owszem, to prawda, tylko że te wszystkie kartonowe dzielnice imigrantów gdzie nie uświadczysz ani jednego szweda to nic czego ja bym zazdrościła.

Ja mówię o wyjściu do Mcdonalda rodziny z dziećmi 100 zł w Szwecji jak nic idzie.
Co do maca to jest big mac index http://upload.wikimedia.org/wikipedi...D_2columns.png chociaż trudno mi w to uwierzyć bo na mojej kieszeni się to nie odbijało, mcflurry i frytki kosztowały podobnie, a to jedyne co kupuje.
1. spalone auta mówiłam, ostatni rząd uznał, że jak imigrantom da się kasę to się zamkną i przestaną narzekać. A się okazało, że oni wolą dostać wędkę niż rybę.
2. Islam, to też jest kwestia dyskusyjna i nie chcę tu w ten temat wchodzić, ale dla mnie KK w wersji fanatycznej jest równie szkodliwy. Naprawdę, wariatów religijnych nie ma aż tylu na emigracji. Gazety to rozdmuchują
3.Ilość imigrantów rośnie i co z tego? Wiadome jest, że granice zaczną się coraz bardziej zacierać i w każdym państwie będzie ich coraz więcej, tak w Szwecji jak i w Polsce. Wiadomo, że jeśli w kraju płaca ma lepsze proporcje do kosztów utrzymania to przyciągnie więcej osób niż kraje w których musisz walczyć o przetrwanie. tu nie chodzi o sam socjał.
4.Co do mieszkań to sytuacja różna w różnych miastach, przynajmniej jesli chodzi o akademiki. A znalezienie mieszkania na studia graniczy z cudem
5. Co do dzielnic imigrantów to się w 100% zgadzam, że powinno się coś z nimi zrobić. W Holandii lub Danii było wielkie osiedle imigranckie. Zwierzęta typu kozy mieszkały na klatkach schodowych, przestępczość była kosmiczna. Potem trasnął samolot w jeden z budynków i miasto zrobiło coś z osiedlem. Zmniejszyło ilość zakamarków, polepszyło infrastrukturę, przerzedziło bloki dodając też luksusowe apartamntowce. Po biedzie nie widać prawie śladu.
Cytat:
i Szwecja jako drugi najdroższy kraj pozostało.
Zawsze było: 1. Norwegia 2. Islandia 3.Finlandia 4.Szwecja.
I nie mówię, że kraj mlekiem i miodem płynący, ale ludzie są tam supermega otwarci i pozytywni, nie to co w Norwegii i Finlandii. I właśnie kultura mnie tam zachwyca

Edytowane przez Bela03
Czas edycji: 2013-08-30 o 16:05
Bela03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 16:10   #4267
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
ale ja nie mówię, że to kraina mlekiem i miodem płynąca, tylko trochę dziwi mnie dlaczego ich ceny przeliczasz na złotówki, bo podejrzewam, że płaca w przeliczeniu na nasze będzie trochę wyższa niż nasza minimalna.
No, ale ja nie byłam w Szwecji, nie mam prawa się odzywać.
Przeliczam na złotówki, żeby wam zobrazować, ze akurat w Szwecji zarobki są duże ale usługi i "życie" jest bardzo drogie. Owszem, zostaną ci oszczędności z tego życia większe niż w Polsce. To akurat prawda, tylko cały czas mówię że uważam że Szwecja to jest zły przykład biorąc pod uwagę do czego doprowadziła polityka socjalna i jak ten kraj stacza się po równi pochyłej.
Wniosek jest jeden: wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Akurat z krajów które odwiedziłam, Szwecja będzie ostatnim jakie będę brała pod uwagę jeśli chodzi o przeprowadzenie się.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez bELA03
Zawsze było: 1. Norwegia 2. Islandia 3.Finlandia 4.Szwecja.
I nie mówię, że kraj mlekiem i miodem płynący, ale ludzie są tam supermega otwarci i pozytywni, nie to co w Norwegii i Finlandii. I właśnie kultura mnie tam zachwyca
Wnioskuje że poleciałaś sobie na semestr na Erazmusa wyprowadź mnie z błędu, proszę?
A supermega otwartych i pozytywnych ludzi poznałam; na Ukrainie, we Włoszech, w Chorwacji, Czechach, na Węgrzech, w Polsce... pokaż mi kraju który nie ma ani jednego supermega otwartego i pozytywnego obywatela ;- ) jak się obracasz w środowisku sympatycznych studentów, to się nie dziwię że głównie trafiasz na młodych i otwartych

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Dobra skończmy tę bezsensowną dyskusję moje zdanie jest takie: wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, ale kraj w którym 1/5 mieszkańców to imigranci, z których drastyczna część nie pracuje, dzieci mają problemy z przyswojeniem języka lokalnego, a dodatkowo urządzają sobie w stolicy tygodniowe "imprezy" polegające na podpalaniu samochodów z powodu ucięcia świadczeń socjalnych, to kraj z której raczej nie powinniśmy brać przykładu.
No ale to moje skromne zdanie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 16:21   #4268
Bela03
Zadomowienie

Tak, na erasmusa. Ale nie chodzi mi o studentów tylko o ludzi w sklepach, na uniwersytecie, w urzędach itp. Całkiem inni niż u nas. I rozmowni o dziwo.
Cytat:
na Ukrainie, we Włoszech, w Chorwacji, Czechach, na Węgrzec
Nie mów mi, że w tych krajach wg. Ciebie dobrze się w polityce dzieje. I nie mów mi, że w tych krajach ludzie są tacy tolerancyjni i otwarci jak w Szwecji(mam na myśli LGBT). Czechy też biorę pod uwagę jeśli chodzi o emigrację i tu się zgodzę, że są super
Stary 2013-08-30, 16:26   #4269
201604181004
Konto usunięte

Nie są. Ale czy ja mówię że jest tam lepiej? Nie mówię. Napisałam już, gdzie wg mnie jest lepiej i gdzie ewentualnie bym jechała. I nie rozumiem wyciągania argumentu o tym ruchu przy każdej możliwej dyskusji. "tam jest fajniej tam jest lgbt" "tak tak, zdecydowanie lgbt ftw" "mój ulubiony skrot to lgbt lubię go używać w moich postach. to zdecydowanie najfajniejszy skrót na świecie.". Oczywiście jarasz się gejami i lesbijkami w Szwecji a nie widzisz że za kilkadziesiąt lat będzie to kraj islamu i już tak fajnie nie będzie.

Myślę że można zostawić ten bezsensowny temat.

to mnie dziwi http://img.wiocha.pl/images/2/a/2a35...6979db5f57.jpg
Stary 2013-08-30, 16:35   #4270
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Myślę że można zostawić ten bezsensowny temat.

to mnie dziwi http://img.wiocha.pl/images/2/a/2a35...6979db5f57.jpg
to se facet zarobił.

Ja kiedyś czytałam o ekspedientce, która wydała resztę z banknotu 500 zł

Ja mimo iż uwielbiam Czechy, ciężko byłoby mi wyjechać z Polski.
Stary 2013-08-30, 16:48   #4271
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Jeśli się nie mylę to jest ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=713967
Dzięki
Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
E, no czyli z filozofią to nie ma nic wspólnego. Wszyscy się przekwalifikowali. Czyli, w sumie, gdyby tylko na niej chcieli bazować, to by tych prac nie dostali
Piszesz jakbyś nie rozumiala, ze studia wyższe to nie jest szkoła zawodowa. Niektóre kierunki pokrywają sie z wykonywanych zawodem, inne niekoniecznie.
Studiowanie filozofii tym ludziom zapewne pomogło robić to co robią dobrze.
Myślenie jest w tych czasach w cenie mimo wszystko. Więc, o ogarnietych filozofów byłabym spokojna.
Drabineczko z tymi podrecznikami to masakra. Książki za bezcen.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 16:52   #4272
cholernarejestracja
Copyraptor

Ajah, no jakoś nie mieści mi się w głowie, żeby ktoś po maturze pomyślał "chcę być w życiu copywriterem! Na pewno najlepszym sposobem osiągnięcia tego będzie pójście na filozofię!". Może i pomogła, większość studiów poszerzających horyzonty i uczących czegokolwiektam humanistycznego będzie jakośtam pomocna.

I po raz kolejny powtórzę - nie mam nic do ogarniętych filozofów, socjologów, psychologów, polonistów, anglistów i masy innych absolwentów popularnych kierunków. Sarkam na tych nieogarniętych, a oni sobie mogą być i po informatyce.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 17:22   #4273
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Byłam w Szwecji (nie, nie na Erasmusie ), mieszkałam u rodowitej Szwedki i miałam styczność tylko ze Szwedami. Swoją drogą byłam w średniej wielkości miasteczku i nie widziałam przesadnej ilości imigrantów. Wracając do rzeczy - osoba, która pracowała w zwykłym sklepie jako sprzedawca, mogła sobie pozwolić na bardzo dobre nowe auto (w Polsce to koszt pewnie ok 50 tys zł, nie wiem jak w Szwecji), na kupienie własnego mieszkania dwupokojowego, na świetne wyposażenie tego mieszkania (plazma jakieś 40 cali jak nie więcej). I nie, rodzice jej nie pomagali. A, no i oczywiście bez problemu się utrzymywała sama. Nie wiem jakie miała zarobki, bo już akurat o to nie pytałam, ale na pewno źle jej się nie żyło.
W Polsce sprzedawca w sklepie ma problem, żeby się utrzymać nawet wynajmując tylko jeden pokój w mieszkaniu studenckim
Także twierdzenie, że Szwecja jest taaaaka droga itp jest śmieszne. Choć akurat zawsze mnie śmieszą turyści, którzy jadą do innego kraju i wszystko przeliczają na złotówki, nawet jak mają kupić chleb.
Tylko różnica jest taka, że dana osoba w kraju X za swoją wypłatę kupi dajmy na to 1000l mleka, a w Polsce za naszą wypłatę kupimy 550l tego samego mleka. A niby mamy takie niskie ceny. Tylko ceny to nie wszystko, liczą się przede wszystkim zarobki, które zagranicą są znacznie wyższe w stosunku do cen w sklepach, niż u nas.
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 17:27   #4274
201604181004
Konto usunięte

Jezu sunprince naprawdę?
Cytat:
Tylko różnica jest taka, że dana osoba w kraju X za swoją wypłatę kupi dajmy na to 1000l mleka, a w Polsce za naszą wypłatę kupimy 550l tego samego mleka.
że też wcześniej o tym nie pomyślałam, oooo nieeee

Cytat:
i nie widziałam przesadnej ilości imigrantów.
jak zamknę oczy to nie widzę przed sobą komputera, ale nie znaczy że go nie ma. serio dla ciebie prawie 20% czyli 1/5 mieszkańców - imigrantów, to mało ?

Edytowane przez 201604181004
Czas edycji: 2013-08-30 o 17:28
Stary 2013-08-30, 18:36   #4275
Bela03
Zadomowienie

Cytat:
Nie są. Ale czy ja mówię że jest tam lepiej? Nie mówię. Napisałam już, gdzie wg mnie jest lepiej i gdzie ewentualnie bym jechała. I nie rozumiem wyciągania argumentu o tym ruchu przy każdej możliwej dyskusji. "tam jest fajniej tam jest lgbt" "tak tak, zdecydowanie lgbt ftw" "mój ulubiony skrot to lgbt lubię go używać w moich postach. to zdecydowanie najfajniejszy skrót na świecie.". Oczywiście jarasz się gejami i lesbijkami w Szwecji a nie widzisz że za kilkadziesiąt lat będzie to kraj islamu i już tak fajnie nie będzie.
Jaram się bo mnie dotyczy i chcę mieć możliwość pójścia z ewentualną dziewczyną do klubu bez strachu.
Ale zgadzam się, że tematu nie warto ciągnąć
Cytat:

jak zamknę oczy to nie widzę przed sobą komputera, ale nie znaczy że go nie ma. serio dla ciebie prawie 20% czyli 1/5 mieszkańców - imigrantów, to mało ?
W mieście gdzie byłam imigrantów było pewnie blisko 50%. I większość stanowili ludzie z UE, dużo też oczywiście finów i duńczyków. Nie widziałam w tym problemu. Oczywiście były miejsca gdzie bym nocą nie poszła, ale to samo mam w mieście. U mnie na osiedlu, które jest w samym centrum potrafili się strzelać w nocy
Stary 2013-08-30, 18:37   #4276
201604181004
Konto usunięte

Dziwi mnie że polska to kraj pieroga a mimo wszystko wchodząc do takiego kauflanda mam do wyboru - z obrzydliwym mięsem, ruskie albo co najwyżej z kapustą i grzybami.
A ja bym sobie z jagodami, wiśniami czy innymi dobrymi rzeczami zjadła. A to trzeba latać do almy czy makro taki mamy potencjał narodowy a go nie wykorzystujemy. Zjadłabym takie z ziemniakami boczkiem i cebulą, a nie obrzydliwe z ziemniakami i twarogiem... Zjadłabym ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, zjadłabym jakieś ekstrawaganckie. Czemu żadne jawo czy aviko sie nie postara
Stary 2013-08-30, 18:40   #4277
Bela03
Zadomowienie

Cytat:
Dziwi mnie że polska to kraj pieroga a mimo wszystko wchodząc do takiego kauflanda mam do wyboru - z obrzydliwym mięsem, ruskie albo co najwyżej z kapustą i grzybami.
A ja bym sobie z jagodami, wiśniami czy innymi dobrymi rzeczami zjadła. A to trzeba latać do almy czy makro taki mamy potencjał narodowy a go nie wykorzystujemy. Zjadłabym takie z ziemniakami boczkiem i cebulą, a nie obrzydliwe z ziemniakami i twarogiem... Zjadłabym ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, zjadłabym jakieś ekstrawaganckie. Czemu żadne jawo czy aviko sie nie postara
Nie wiem jak u Ciebie, ale w moim mieście jest pierogarnia z mrożonymi pierogami. Bez chemii i dodatków i właśnie takie wymyślne. I jadłam tam najlepsze ruskie w życiu (poza moimi )
Stary 2013-08-30, 18:43   #4278
201604181004
Konto usunięte

Niestety u mnie nie ma kicham na pierogarnie które podają np gotowe pierogi malma (owszem, są pyszne i trudno dostępne ale chyba nie o to chodzi w pierogarniach )

te pierogi są, ale czemu tak trudno dostępne??
http://www.kaczuszka.co.uk/thumb/pie...2885000340.jpg
http://www.jawo.pl/gfx/products/160c...z_jagodami.jpg

i denerwuje mnie że "pierogi z truskawkami" to tak naprawdę pierogi z jakimiś zmielonymi resztkami truskawek - z jaką pulpą truskawkową tak naprawdę.

a te to tylko raz w almie widziałam :- / http://www.jawo.pl/gfx/products/fec4...szpinakiem.jpg
Stary 2013-08-30, 18:43   #4279
Darkoz
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Cytat:
A nie masz gdzieś sklepiku specjalizującego się w pierogach, pasztecikach, naleśnikach, kluskach i tak dalej?

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 18:45   #4280
201604181004
Konto usunięte

ale jakbyście faktycznie natknęły się na:
http://static.promoceny.pl/foto/vyrobky/007750/7736.jpg
to bierzcie i krzyczcie skąd wzięłyście :- p kiedyś były w makro, ale teraz nie ma.

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
A nie masz gdzieś sklepiku specjalizującego się w pierogach, pasztecikach, naleśnikach, kluskach i tak dalej?

No właśnie średnio
Ja jak już jem jakieś wymyślne pierogi to kopsnę się do almy bo tam jest wybór jawo albo krakowski kredens ew. makro ale i tak nie mają pełnej oferty
Stary 2013-08-30, 18:48   #4281
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
bo Polka zrobi sama pierogi, nie będzie ich kupowała
ale fakt, w Czechach knedle są wszędzie (nawet w automatach) a u nas nie ma pierogów ani plaków ziemniaczanych
Stary 2013-08-30, 18:50   #4282
201604181004
Konto usunięte

no właśnie. trzy smaki na krzyż
a takie?
http://www.jawo.pl/?co=products&act=...=&m3=&m4=&id=5

nie widuję niestety.
Stary 2013-08-30, 18:50   #4283
Bela03
Zadomowienie

W mięsnych i barach mlecznych też są często. I zawsze są szpinakowe. Jest też dużo pań, które wśród znajomych sprzedają.
Ale ja i tak robię pareset i mrożę
Stary 2013-08-30, 18:53   #4284
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
no właśnie. trzy smaki na krzyż
a takie?
http://www.jawo.pl/?co=products&act=...=&m3=&m4=&id=5

nie widuję niestety.
Ja w ogóle nie widziałam produktów tej firmy.
Zachciało mi się pierogów z jagodami a już nigdzie nie sprzedają jagód... niezły mam zapłon
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 18:55   #4285
201604200942
Konto usunięte

choco ja mam jeszcze w zamrażarce kilka pudełek
Stary 2013-08-30, 18:57   #4286
201604181004
Konto usunięte

no cooo ty choco jawo to jedne z najlepszych pierogów mrożonych moim zdaniem ^_^
Stary 2013-08-30, 18:57   #4287
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Bela03 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak u Ciebie, ale w moim mieście jest pierogarnia z mrożonymi pierogami. Bez chemii i dodatków i właśnie takie wymyślne. I jadłam tam najlepsze ruskie w życiu (poza moimi )

No niestety ale pierogarnia, gdzie sprzedają świeże niemrożone pierogi z owocami sezonowymi i ruskie, z mięsem i paszteciki, gdzie większą ilość zamawia się dzień, dwa wcześniej a na wigilię robi zapisy na miesiąc przed.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 19:05   #4288
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Niestety u mnie nie ma kicham na pierogarnie które podają np gotowe pierogi malma (owszem, są pyszne i trudno dostępne ale chyba nie o to chodzi w pierogarniach )

te pierogi są, ale czemu tak trudno dostępne??
http://www.kaczuszka.co.uk/thumb/pie...2885000340.jpg
http://www.jawo.pl/gfx/products/160c...z_jagodami.jpg

i denerwuje mnie że "pierogi z truskawkami" to tak naprawdę pierogi z jakimiś zmielonymi resztkami truskawek - z jaką pulpą truskawkową tak naprawdę.

a te to tylko raz w almie widziałam :- / http://www.jawo.pl/gfx/products/fec4...szpinakiem.jpg
Jedź na Kaszuby do Wyczechowa, oni to mają pierogi

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 19:16   #4289
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
choco ja mam jeszcze w zamrażarce kilka pudełek
A idź ty w
Cytat:
no cooo ty choco jawo to jedne z najlepszych pierogów mrożonych moim zdaniem ^_^
No ja nie widziałam ich w moich sklepach, Almy nie mam, do Makro mam daleko, chyba jutro specjalnie pójdę na rekonesans Reala, Piotra i Pawła i dużego Społemu, apetytu mi narobiły, jędze.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 19:19   #4290
201604181004
Konto usunięte

One są nawet u mnie w żabce, ale nieciekawy wybór
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości