|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://wpolityce.pl/wydarzenia/60548...tu-sikorskiego
![]() |
#4263 |
Konto usunięte
|
A tutaj artykuł sprzed x lat
![]() http://www.financialjesus.com/fun/the-big-mac-index/ od tej pory za wiele się nie zmieniło w stosunku cen - ceny wzrosły ale stosunek i Szwecja jako drugi najdroższy kraj pozostało. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Ja się nie irytuję tylko nie rozumiem mówienia że to kraina mlekiem i miodem płynąca, bo kto był, ten wie, że wyjście do maca i wydanie 100 zł, to jest mało, podobnie jak wszelkie usługi - fryzjer kosmetyczka czy podobne, są koszmarnie, po prostu koszmarnie drogie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No, ale ja nie byłam w Szwecji, nie mam prawa się odzywać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;42541880]To będzie trochę nie na temat, ale napiszę
![]() Wszystkie osoby, jakie znam, które studiowaly filozofię super sobie poradziły z wejściem na rynek pracy - mieli jakiś pomysł, zrezalizowali go, a dzisiaj nieźle im się powodzi. Dlatego zawsze jak słysze o tym, że filozofia to durny kierunek myśle o nich. Oczywiście wiem, że może są wyjątkiem, może mam super znajomych, może ufo ich porwało, ale dzisiaj nie wiadomo co skończyć, aby mieć pracę. A osoba rozgarnięta zawsze da sobie radę.[/QUOTE] Bardzo jestem ciekawa, co robia. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
1. spalone auta mówiłam, ostatni rząd uznał, że jak imigrantom da się kasę to się zamkną i przestaną narzekać. A się okazało, że oni wolą dostać wędkę niż rybę. 2. Islam, to też jest kwestia dyskusyjna i nie chcę tu w ten temat wchodzić, ale dla mnie KK w wersji fanatycznej jest równie szkodliwy. Naprawdę, wariatów religijnych nie ma aż tylu na emigracji. Gazety to rozdmuchują 3.Ilość imigrantów rośnie i co z tego? Wiadome jest, że granice zaczną się coraz bardziej zacierać i w każdym państwie będzie ich coraz więcej, tak w Szwecji jak i w Polsce. Wiadomo, że jeśli w kraju płaca ma lepsze proporcje do kosztów utrzymania to przyciągnie więcej osób niż kraje w których musisz walczyć o przetrwanie. tu nie chodzi o sam socjał. 4.Co do mieszkań to sytuacja różna w różnych miastach, przynajmniej jesli chodzi o akademiki. A znalezienie mieszkania na studia graniczy z cudem 5. Co do dzielnic imigrantów to się w 100% zgadzam, że powinno się coś z nimi zrobić. W Holandii lub Danii było wielkie osiedle imigranckie. Zwierzęta typu kozy mieszkały na klatkach schodowych, przestępczość była kosmiczna. Potem trasnął samolot w jeden z budynków i miasto zrobiło coś z osiedlem. Zmniejszyło ilość zakamarków, polepszyło infrastrukturę, przerzedziło bloki dodając też luksusowe apartamntowce. Po biedzie nie widać prawie śladu. Cytat:
I nie mówię, że kraj mlekiem i miodem płynący, ale ludzie są tam supermega otwarci i pozytywni, nie to co w Norwegii i Finlandii. I właśnie kultura mnie tam zachwyca Edytowane przez Bela03 Czas edycji: 2013-08-30 o 16:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wniosek jest jeden: wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Akurat z krajów które odwiedziłam, Szwecja będzie ostatnim jakie będę brała pod uwagę jeśli chodzi o przeprowadzenie się. ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() A supermega otwartych i pozytywnych ludzi poznałam; na Ukrainie, we Włoszech, w Chorwacji, Czechach, na Węgrzech, w Polsce... pokaż mi kraju który nie ma ani jednego supermega otwartego i pozytywnego obywatela ;- ) jak się obracasz w środowisku sympatycznych studentów, to się nie dziwię że głównie trafiasz na młodych i otwartych ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Dobra skończmy tę bezsensowną dyskusję ![]() No ale to moje skromne zdanie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
Zadomowienie
|
Tak, na erasmusa. Ale nie chodzi mi o studentów tylko o ludzi w sklepach, na uniwersytecie, w urzędach itp. Całkiem inni niż u nas. I rozmowni o dziwo.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Konto usunięte
|
Nie są. Ale czy ja mówię że jest tam lepiej?
![]() Myślę że można zostawić ten bezsensowny temat. to mnie dziwi http://img.wiocha.pl/images/2/a/2a35...6979db5f57.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja kiedyś czytałam o ekspedientce, która wydała resztę z banknotu 500 zł ![]() Ja mimo iż uwielbiam Czechy, ciężko byłoby mi wyjechać z Polski. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Studiowanie filozofii tym ludziom zapewne pomogło robić to co robią dobrze. Myślenie jest w tych czasach w cenie mimo wszystko. Więc, o ogarnietych filozofów byłabym spokojna. Drabineczko z tymi podrecznikami to masakra. Książki za bezcen.
![]() |
#4272 |
Copyraptor
|
Ajah, no jakoś nie mieści mi się w głowie, żeby ktoś po maturze pomyślał "chcę być w życiu copywriterem! Na pewno najlepszym sposobem osiągnięcia tego będzie pójście na filozofię!". Może i pomogła, większość studiów poszerzających horyzonty i uczących czegokolwiektam humanistycznego będzie jakośtam pomocna.
I po raz kolejny powtórzę - nie mam nic do ogarniętych filozofów, socjologów, psychologów, polonistów, anglistów i masy innych absolwentów popularnych kierunków. Sarkam na tych nieogarniętych, a oni sobie mogą być i po informatyce. |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Konto usunięte
|
Byłam w Szwecji (nie, nie na Erasmusie
![]() W Polsce sprzedawca w sklepie ma problem, żeby się utrzymać nawet wynajmując tylko jeden pokój w mieszkaniu studenckim ![]() Także twierdzenie, że Szwecja jest taaaaka droga itp jest śmieszne. Choć akurat zawsze mnie śmieszą turyści, którzy jadą do innego kraju i wszystko przeliczają na złotówki, nawet jak mają kupić chleb. Tylko różnica jest taka, że dana osoba w kraju X za swoją wypłatę kupi dajmy na to 1000l mleka, a w Polsce za naszą wypłatę kupimy 550l tego samego mleka. A niby mamy takie niskie ceny. Tylko ceny to nie wszystko, liczą się przede wszystkim zarobki, które zagranicą są znacznie wyższe w stosunku do cen w sklepach, niż u nas. |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | ||
Konto usunięte
|
Jezu sunprince
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2013-08-30 o 17:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale zgadzam się, że tematu nie warto ciągnąć W mieście gdzie byłam imigrantów było pewnie blisko 50%. I większość stanowili ludzie z UE, dużo też oczywiście finów i duńczyków. Nie widziałam w tym problemu. Oczywiście były miejsca gdzie bym nocą nie poszła, ale to samo mam w mieście. U mnie na osiedlu, które jest w samym centrum potrafili się strzelać w nocy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Konto usunięte
|
Dziwi mnie że polska to kraj pieroga a mimo wszystko wchodząc do takiego kauflanda mam do wyboru - z obrzydliwym mięsem, ruskie albo co najwyżej z kapustą i grzybami.
A ja bym sobie z jagodami, wiśniami czy innymi dobrymi rzeczami zjadła. A to trzeba latać do almy czy makro ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Konto usunięte
|
Niestety u mnie nie ma
![]() ![]() te pierogi są, ale czemu tak trudno dostępne?? http://www.kaczuszka.co.uk/thumb/pie...2885000340.jpg http://www.jawo.pl/gfx/products/160c...z_jagodami.jpg i denerwuje mnie że "pierogi z truskawkami" to tak naprawdę pierogi z jakimiś zmielonymi resztkami truskawek - z jaką pulpą truskawkową tak naprawdę. a te to tylko raz w almie widziałam :- / http://www.jawo.pl/gfx/products/fec4...szpinakiem.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 | |
Konto usunięte
|
ale jakbyście faktycznie natknęły się na:
http://static.promoceny.pl/foto/vyrobky/007750/7736.jpg to bierzcie i krzyczcie skąd wzięłyście :- p kiedyś były w makro, ale teraz nie ma. ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() Ja jak już jem jakieś wymyślne pierogi to kopsnę się do almy bo tam jest wybór jawo albo krakowski kredens ew. makro ale i tak nie mają pełnej oferty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale fakt, w Czechach knedle są wszędzie (nawet w automatach) a u nas nie ma pierogów ani plaków ziemniaczanych |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Konto usunięte
|
no właśnie. trzy smaki na krzyż
a takie? http://www.jawo.pl/?co=products&act=...=&m3=&m4=&id=5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zadomowienie
|
W mięsnych i barach mlecznych też są często. I zawsze są szpinakowe. Jest też dużo pań, które wśród znajomych sprzedają.
Ale ja i tak robię pareset i mrożę |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zachciało mi się pierogów z jagodami a już nigdzie nie sprzedają jagód... niezły mam zapłon ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Konto usunięte
|
choco ja mam jeszcze w zamrażarce kilka pudełek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Konto usunięte
|
no cooo ty choco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No niestety ale pierogarnia, gdzie sprzedają świeże niemrożone pierogi z owocami sezonowymi i ruskie, z mięsem i paszteciki, gdzie większą ilość zamawia się dzień, dwa wcześniej a na wigilię robi zapisy na miesiąc przed. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Konto usunięte
|
A idź ty w
![]() No ja nie widziałam ich w moich sklepach, Almy nie mam, do Makro mam daleko, chyba jutro specjalnie pójdę na rekonesans Reala, Piotra i Pawła i dużego Społemu, apetytu mi narobiły, jędze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Konto usunięte
|
One są nawet u mnie w żabce, ale nieciekawy wybór
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.