|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
więc czasami sobie myślę nawet, że mogłabym dłużej w tej ciąży chodzić bo to łatwiejsze
|
|
#3422 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Mam nadzieję, że jakoś dam radę
![]() Juz mi lepiej, zjadłam dwa rządki czekolady i mi dobrze ![]() Dziewczyny macie jakiś spis rzeczy które trza kupić, żebym mogła odchaczać, co mam a co kupić ? |
|
|
|
#3423 |
|
Wtajemniczenie
|
A moje dziecko dzisiaj akurat jest jakieś grzeczne, kopie, wierci się ale bezboleśnie dla mamusi.
Wspominałam Wam że swędzi mnie brzuch, a dzisiaj zauważyłam że schodzi mi skóra, sypie się jak łupież smaruje się non stop ale mało efektów
|
#3425 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest mi ogólnie gorąco, ale w nos zimno Co to ciąża czyni z ludźmi
|
|
|
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Dziewczyny czy Wy tez macie zawsze zimne brzuchy mimo ze Wam cieplo? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3428 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
|
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
hmm.. ja mam zawsze zimny brzuch
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam !!
|
|
|
|
#3431 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3432 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się wycwaniłam i obiad mam na dwa dni
![]() Tylko zrobiłam też roladki z piersi kurczaka i je zapiekłam w piekarniku, ale chyba za długo je piekłam i w zbyt wysokiej temp, bo wszyły takie suche..ale trudno. |
|
|
|
#3433 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny bo może już pisałyście ale zastanawiam się nad kupieniem jakiegos mleka w razie czego chociaz jednej puszki....znajoma namawia mnie do karmienia na noc butelką a w dzien piersią....ona mowi że jej tak lekarz polecił że zawsze kolo 22 podaje butle i do 5 mała jej sie nie budzi a tak co godz wstawała....mówi ze nie ma wyrzutów sumienia bo to jedna butelka na dobe i Mała jest duzo spokojniejsza.....nie wiem co o tym myslec...Piotrka karmiłam Bebilonem bo musiałam ze wzgledy na moja chorobe i pobyt w szpitalu...jakie mleka się teraz kupuje?
|
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam jedno pudełko na wszelki wypadek.
|
|
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ehh pożarłam się dzisiaj z mężem. Nie mam już siły na niego Ciągle go nie ma. Po pracy siedzi w garażu albo gdzieś lata i załatwia części do motoru (to jego nowe hobby) i znosi mi to do domu, upycha po szafkach Mam wrażenie, że nic po za tym go nie interesuje. Zero zainteresowania dzieckiem i chęcią kupna czegokolwiek. Mówię mu, że w końcu skończy się tak że się nie wyrobimy z tym wszystkim i będzie musiał sam kupować. Podsumował "no to trudno" Wami mężowie też wykazują takie zainteresowanie?
|
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Miki mój stwierdził, żebym wyprawką zajęła się ja kiedy chce bo on nie wie co i kiedy potrzeba.
|
|
|
|
#3437 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Heeeejo!
Znowu się naczytałam, to już taki mój rytuał ![]() Nasprzątałam się dzisiaj i mi strasznie plecy doskwierają, teraz sobie podłożyłam zwinięty koc pod lędźwie i jest trochę lepiej. W ogóle jakoś mi znowu serducho pika mocno, zaraz się pójdę położyć. Nad ranem spać nie mogłam, chyba za wcześnie się wczoraj położyłam, bo zwykle o 24 idę spać a wczoraj już o 22 kimałam. Zauwżyłam u siebie pierwsze skurcze Braxtona, wczoraj raz i dzisiaj też raz. Nie są bolesne, ale czuję takie spięcie brzucha i robi się mocno twardy. Wrzucam moje brzuszkowe porównanie, ostatnie ze zdjęć jest z dzisiaj. [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42530047]Dziewczyny, ja na sekundę. Chciałam tylko napisać Wam czego dowiedziałam się dziś na wizycie- myślałam, że to będzie rutynowa kontrola... Szyjka skrócona o 1cm, blizna po cc cienka... Mam całkowity nakaz leżenia plackiem, inaczej zostanę skierowana na patologie ciąży. Kolejna wizyta 14 września i do tego czasu mam na siebie chuchać i dmuchać. Zapytałam też czego mam się spodziewać w czasie porodu- pani dr powiedziała, że raczej na 100% będzie zrobiona kolejna cesarka... Jakoś mi dziwnie na samą myśl o tym... Dobrze, że już wiem czego się spodziewać, ale na samo wspomnienie się boję :/ Uważajcie na siebie... ja się pewnie trochę doprawiłam tym sprzątaniem po remoncie Jutro oddaje Olę od rana mojej mamie i leżę...[/QUOTE]Ważne, że ma Ci kto Olcię przypilnować, a ty leż i się oszczędzaj na maxa. Oby do kolejnej wizty się poprawiło. A odczuwałaś jakieś skurcze lekkie czy objawy tego, że szyjka się skraca? Nie zamartwiaj się na zapas cesarką, przynajmniej teraz nie spotka Cię ona z zaskoczenia. Myślę, że będzie zupełnie inaczej niż przy poprzednim porodzie bo nie umęczysz się wcześniej, glowa do góry! Cytat:
Komplet z tygryskiem wymiata.Te ręczniczki wyglądają na milusie tylko się zastanawiam czy dobrze będą chłonęły wodę bo to chyba mikrofibra jest... Domi Ty też masz pokaźną wyprawkę! Śliczne ubranka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za synka!Imię mi nie podchodzi, ale to jest wybór rodziców ![]() Cytat:
|
|
#3438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój przeżył ciężki szok jak mu pokazałam kalendarz i dopiero zobaczył na własne oczy że to już niedługo.Wtedy jakoś bardziej się spiął. Może to u Ciebie podziała? |
|
|
|
|
#3439 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko mnie przeraża
Leżę sobie na boku, i nagle kopie, tak jakby się otrzepywał z czegoś, a ja czuję wibrację od nad pępka aż do uda
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3440 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
|
|
|
|
#3441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super porównianie brzuszka, bardzo zgrabny brzuszek ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Właśnie moja też tak ma..jak jakiś...nie wiem, piesek który chce się z wody otrzepać?Nie wiem jak to wytłumaczyć. |
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3443 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie...w sumie tak jak się spodziewałam niczego nowego się nie dowiedziałam... w domu specjalnie przed wyjściem zmierzyłam sobie ciśnienie i wyszło 133/84 a u niego 158/91
myślałam, że żartuje...ale tak wpisał do karty, chociaż nie pokazał mi wyniku na ciśnieniomierzu...chyba ma popsuty aparat Sprawdził siuśki i ok, nie puchnę, głowa nie boli i skoro nic sie nie dzieje to podwyższone ciśnienie jest ok Tak jak lekarka w szpitalu powiedział, że chyba mi rośnie jak mam wizytę...Po powrocie do domu ciśnienie 140/93...masakra skąd on wziął takie wysokie u siebie...chyba bym to czuła jakoś a ogólnie jestem spokojniejsza. Pytałam czy muszę leżeć a on na to , że no odpoczywać ale bez przesady...nie imprezować ani na koncerty nie chodzić A jak pytałam o tabletki to nie są konieczne skoro innych objawów nie ma...wkółko ta sama gadka...mam się nie martwić i tyle. Zobaczymy co za tydzień w szpitalu powiedzą.... Dziękuję za życzenia rocznicowe ![]() Cytat:
Poradzisz sobie na pewno Cytat:
Super Cytat:
Mąż powinien skakać teraz koło Ciebie, a nie wyrzuty robic ![]() Troska o mamę jest zrozumiała ale staraj się nie denerwować za dużo Cytat:
Gratuluje synusia, imię to Wam się musi podobać...Cytat:
No i będziesz miała wymarzone cc a wage olej...Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3444 |
|
Wtajemniczenie
|
O kurcze dzisiaj znowu było bezpłatne USG w Chorzowie a ja się dopiero teraz dowiedziałam....szkoda
|
#3445 |
|
Zadomowienie
|
Paulina, a mówiłam, żebyś sobie lekarza nago wyobraziła
![]() Grunt, że jest dobrze. A ciśnienie, cóż.. może faktycznie ma aparat zepsuty
|
|
|
|
#3446 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie ma za co! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie podoba mi się Maxi Cosi, można dopiąć jeszcze Safety 1st ale też mi się nie podoba
|||
|
|
|
#3447 | |||
|
Raczkowanie
|
Weronisiek88 leż i odpoczywaj
dużo zdrówka dla WasAaby uff... to trochę ulżyło mi, że nie tylko ja mam takie objawy ![]() Żurawina jest dobra na drogi moczowe Tak jak dziewczyny już pisały, można ją pić bez obaw. Ja właśnie teraz faszeruję się żurawiną na wszelkie sposoby - herbatki, sok i tabsy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
) A jak w domu nie ma czegoś do jedzenia to już pretensje, uwagi i kręcenie nosem. Obiad - oczywiście musi być dwudaniowy. Gdy nie ma zupy to wielkie zdziwko i znów kręcenie nosem. No ale żeby przywieść wszystkie produkty to już ciężko. Podobnie wygląda u nas sprzątanie. Gdy jest bałagan to "co ty robisz całymi dniami, przecież siedzisz w domu?!". No więc przychodzi do nas pani co 2 tygodnie i robi mi generalne porządki, które moglibyśmy zrobić razem np. w sobotę, ale oczywiście pan mąż nie będzie sprzątał w weekend bo weekend jest od tego by odpoczywać. I setki pytań dodatkowych: byłaś na spacerze? a dlaczego nie pojechałaś do parku? a dlaczego nie na plac zabaw? a uczyłaś małego? a dlaczego nie? I zdziwiony, gdy nie mam humoru wieczorem, to pewnie wina hormonów a nie tego, że mam za dużo do zrobienia i żadnego wsparcia.To tyle mojego smęcenia
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3448 |
|
Raczkowanie
|
no i dupa
byłam dziś na echu serca Synusia i niestety ogniska są nadal widoczne... dwa pojedyncze :/ pani stwierdziła że pojedyncze ich nie interesują i się nimi nie przejmują i mnie radzi to samo... a już się cieszyłam bo mój gin na poniedziałkowym usg nic nie wypatrzył choć też i bardzo się na tym nie skupiał.. niby mówią żeby się nie martwić bo nie ma czym, no ale.. Pani dr mówiła że martwić się trzeba jak są mnogie ogniska.. pojedyncze krzywdy nie robią... więc najpierw po wyjściu poryczałam się jak dziecko.. ale potem poszłam na kawę do koleżanki i wyluzowałam.. skoro mówią że nic się z tym dalej nie wydarzy i że skoro są to niech sobie są to nic innego mi nie zostaje jak temu wierzyć. Może jeszcze zdążą zniknąć do porodu... zobaczymy..
|
#3449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małżowi sie należy Może sama zacnij kompletować wyprawkę, bo czas leci.... Ciuszkową wyprawką się interesował i nawet wybierał sam sukienusie dla córci, ale z akcesorii, leków i kosmetyków to już polega na mnie, bo nie wie co i ile trzeba. Cytat:
pięknie rośniecie z Mikołajem
|
||
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, spodobał mi się ten czekoladowy wózek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

cieszę się, że się ruszają, ale nie sprawia mi to frajdy
więc czasami sobie myślę nawet, że mogłabym dłużej w tej ciąży chodzić bo to łatwiejsze 

kupiłam jedno pudełko na wszelki wypadek.
Wami mężowie też wykazują takie zainteresowanie?
Leżę sobie na boku, i nagle kopie, tak jakby się otrzepywał z czegoś, a ja czuję wibrację od nad pępka aż do uda

Szkoda, ze jest tak niesamowicie drogi...