Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 18:10   #3631
_nouvelle_
Rozeznanie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość

U mnie to w sumie będą grosze, 480zł z czego 80zł wydam na dojazdy... Bo 13zł w dwie strony, razy 6 dni w tygodniu, wychodzi dokładnie 78 zł. I cały dzień w tyłku, bo sklep otwarty 10-18. Żeby dojechać muszę wstać o 7:30, o 9:00 mam autobus, więc na styk zdążę. Autobus powrotny o 18:30 więc w domu będę przed 20:00 jak zajdę. I nawet na jakieś wielkie przyjemności nie będę miała, bo 120zł na endokrynologa i pewnie 120zł na ginekologa no ale co tam jak mam siedzieć w domu....[COLOR="Silver"]

Narobić sie tam nie narobię, tylko sprzedawać i robić utarg, no zapomniałam, że bratowa mówiła, że prowizja będzie moja póki co zarobiłam jakieś 2100zł a z tego 3% dostanę...
gwiazdeczko, wydaję na dojazdy podobnie, miesiąc to jest ponad 130 zł.
ale dokładnie, zawsze to jest na tego lekarza i w CV może gdzies upchniesz,
wiem że krótko, ale jak będziesz kiedyś czegoś szukała w ten deseń.
i prowizja! zawsze to koło 60 zł, z tego co wyliczyłam
Stary 2013-08-30, 18:33   #3632
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez sideritis Pokaż wiadomość
Dlaczego geodezja wydaje się być ludziom ciekawym kierunkiem ? Ja właśnie wróciłam z praktyk, na których przez 8 godzin biegaliśmy po polach z łopatami i odkopywaliśmy graniczniki, żadna frajda

Co do pracy - rynek jest przesycony geodetami, ceny usług spadają a ludzie po studiach dostają płacę niższą niż na kasie w biedronce. Przynajmniej tak to wygląda na południu PL, gdzie uczelnie wypuszczają rocznie kilkuset obsolwentów.

IŚ można studiować jeszcze na Rolniczym.
Wiesz co, jak my myślałyśmy gdzie isć na studia to jeszcze nie było chyba tak źle. Problem w tym, że przez te 5-6 lat wypuszczono masę absolwentów...

lazada, skończyłam matematykę stosowaną, teraz studiuję matematykę finansową; w Krakowie nie mam szans na pracę w zawodzie, wiec tak jak wiekszosc osó uderzam w ksiegowosc i audyt. W Wawie moglabym szukac szczescia jeszcze w consultingu i zarzadzaniu ryzykiem.

Cytat:
Napisane przez _nouvelle_ Pokaż wiadomość
Co studiuję, nie jest tu tajemnicą i powiem tak, ten human ma 40 absolwentów rocznie, a statystyki mamy lepsze niż matematyka.
Bo widzę, że bez humana, inżynierów i geodezji z AGH nie zostaje nic...? Także co to za kierunki wiodące, po których można znaleźć od razu pracę, wykluczając inżynierów, to widzę, że zostaje hmm zarządzanie i matematyka?
I na końcu, mam czworo znajomych po i w trakcie majcy stosowanej na AGH i jak wiadomo, skoro się utrzymują, nie są głupi lub w przypadku niektórych wykładowców, mają szczęście
Ale statystyka to najbardziej zdradliwa nauka i argument, część znajdzie od razu pracę bo coś tam, a reszta musi się "zestażować", nachodzić i po roku, dwóch, trzech dupa. I to uważam, że to jest jak z losem, szczęściem, przypadkiem. Można mu umiarkowanie pomóc, ale to też nie jest reguła.
Niemniej jest jeszcze UJot i całą masa innych profucentów absolwentów, czyli to o czym pisalam w kontekscie inzynierii środowiska W ten sposob trudno sie wybic spośród tłumu. Na pewno nie mogę Ci odmówić, że na AGH pobawiono się programem tak by z tych studiów dało się coś wynieść.
A kierunki inzynierskie są tez inne, nie tylko inzynieria środ., nie wpsominalam o nich bo trudno mi je oceniac; koledzy po AiR radzą sobie dobrze, ale po kilku znajomych trudno coś mówić :P Brat po EiT np. nie radzi sobie nijak, a jego koledzy ze studiów za to przyzwoicie. Co człowiek to historia

Chodzi mi po prostu o to, ze studia to nie wszystko, tak jak mówisz szczęsciu trzeba pomagać i na to co się robi pod kątem przyszłości patrzeć bardzo krytycznie. Mnie w tym momencie trudno ocenić czy lepszy start będę miała ja z moimi stażami i planem doszlifowania rosyjskiego przez rok czy koleżanka bez staży ale za to z niemieckim
Statystyka jest zdradliwa przede wszystkim gdy się z niej źle korzysta, stąd tyle lat ignorowano dziurę ozonową jako błąd :P Nam na początku wciskano kit, ze pod koniec studiow praktycznie wszyscy pracują.. Ta, jasne :P Może i by pracowali gdyby dało sie to pogodzic z planem zajęć... Niemniej większość osób znajduje zajęcie na ostatnim semestrze lub tuż po obronie, ale to zasługa tego że faktycznie kilka firm z uwagi na współprace dobrze patrzy na naszych absolwentów i chętnie ich zaprasza na rozmowy pomimo braku wykształcenia ekonomicznego Dla mnie to dużo, bo nie każdy wyjeżdża z Krakowa.

Muszę się zebrać w sobie i jakoś podrzucić temat mojej ewentualnej przyszłości w firmie
Stary 2013-08-30, 18:49   #3633
malootka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
lazada, skończyłam matematykę stosowaną, teraz studiuję matematykę finansową; w Krakowie nie mam szans na pracę w zawodzie, wiec tak jak wiekszosc osó uderzam w ksiegowosc i audyt. W Wawie moglabym szukac szczescia jeszcze w consultingu i zarzadzaniu ryzykiem.
a nie myślałaś nigdy nad egzaminami aktuarialnymi?
malootka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 18:56   #3634
nicRu
maszyna, nie człowiek

Aktuariuszy jest dość dużo (zdany egzamin ma już chyba ponad 250 osób i już teraz nie wszyscy pracują w zawodzie, poza tym nie jest łatwo dostać się na praktykę aktuarialną a trzeba zdać egzaminy i ukończyć praktykę w określonym czasie) no i też musiałabym wyjechać Poza tym nie czuję tego, na razie siedze tutaj a jeśli przez ten rok dojrzeję do takiej decyzji to zacznę szukać możliwości w zarządzaniu ryzykiem, ale niekoniecznie ubezpieczeniowym
Stary 2013-08-30, 18:58   #3635
kasia1608
Zakorzenienie

idę jutro do roboty dorywkowej aż na 3 dni do drukarni
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 19:12   #3636
malootka
Zakorzenienie

Cytat:
Aktuariuszy jest dość dużo (zdany egzamin ma już chyba ponad 250 osób i już teraz nie wszyscy pracują w zawodzie, poza tym nie jest łatwo dostać się na praktykę aktuarialną a trzeba zdać egzaminy i ukończyć praktykę w określonym czasie) no i też musiałabym wyjechać Poza tym nie czuję tego, na razie siedze tutaj a jeśli przez ten rok dojrzeję do takiej decyzji to zacznę szukać możliwości w zarządzaniu ryzykiem, ale niekoniecznie ubezpieczeniowym
bez obrazy ale dla mnie argument o ilości aktuariuszy jest dość absurdalny . Sam egzamin to dodatkowa poprzeczka, nie jest go wcale tak łatwo dać. Ale ok, rozumiem Cię. czemu piszemy na biało?
Stary 2013-08-30, 19:25   #3637
nicRu
maszyna, nie człowiek

Dlaczego absurdalny ? Wydaje mi się, że jeśli ktoś ma szansę na odbycie praktyki i interesuje się tą tematyką to może śmiało próbować, ale w momencie gdy nie mam widoku ani na praktykę ani na to gdzie konkretnie są miejsca by się zaczepić ani nie jestem zafascynowana np. robieniem tablic długości życia :P ani - co najwazniejsze - nie chce wyjezdzac, to myslenie o egzaminie jest bez sensu.
Na razie przerobilam material na 2 z 4 egzaminów ale w sumie tylko dlatego, że między innymi potrzebowałam przerobić stare egzaminy na zajęcia a materiał mam dostosowany między innymi do egzaminów aktuarialnych. Zabrało mi to dość dużo czasu i szczerze mówiąc w momencie gdy interesują mnie ciut inne branże (wolałam zajęcia z portfela inwestycyjnego czy rynków) nie widzę przyczyny bym działała w tym kierunku.
Stary 2013-08-30, 19:57   #3638
Jawa_82
Raczkowanie

O nic nie pytać, nie komentować. Podsumowanie ostatnich 3 miesięcy - dno totalne.
Raz byłam na jednej rozmowie, która poszła mi jak zwykle beznadziejnie
- oczywiście, że nikt nie zadzwonił. "A czas sobie płynie banalnie tik-tak..."
Wpadłam w jakiś dół kompletny, taki marazm. Próbuję wyleźć jakoś ale nie jest za ciekawie. A jednak, jaka tam nić nadziei w człowieku jeszcze siedzi... I sprawdzam te ogłoszenia, czasem codziennie, czasem co dwa albo trzy dni. Znajomi się nie odzywają... Kicha totalna. Czasem mam olbrzymią chęć wpaść w jakiś nałóg ale jakieś resztki zdrowego rozsądku nie pozwalają mi na to. Tyle.
Pozdrawiam, gratuluję i trzymam kciuki.
Jawa_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 20:06   #3639
malootka
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego absurdalny ? Wydaje mi się, że jeśli ktoś ma szansę na odbycie praktyki i interesuje się tą tematyką to może śmiało próbować, ale w momencie gdy nie mam widoku ani na praktykę ani na to gdzie konkretnie są miejsca by się zaczepić ani nie jestem zafascynowana np. robieniem tablic długości życia :P ani - co najwazniejsze - nie chce wyjezdzac, to myslenie o egzaminie jest bez sensu.
Na razie przerobilam material na 2 z 4 egzaminów ale w sumie tylko dlatego, że między innymi potrzebowałam przerobić stare egzaminy na zajęcia a materiał mam dostosowany między innymi do egzaminów aktuarialnych. Zabrało mi to dość dużo czasu i szczerze mówiąc w momencie gdy interesują mnie ciut inne branże (wolałam zajęcia z portfela inwestycyjnego czy rynków) nie widzę przyczyny bym działała w tym kierunku.
Ja pisałam jedynie o argumencie dotyczącym tego, że jest w Polsce ok. 250 aktuariuszy. Uważam, że możliwości pracy w tym zawodzie są spore, jeśli jest się gotowym wyjechać i pierwsze 2 lata przebimbać na stażu. Ty nie chcesz - rozumiem.
Stary 2013-08-30, 20:12   #3640
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym Ci poleciła PRM jeśli chcesz się specjalizować w ryzyku, i CIMA lub ACCA jeśli chciałabyś mieć bardziej kontakt z finansami przedsiębiorstwa

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 20:16   #3641
nicRu
maszyna, nie człowiek

No nie chcę - mam tu dom, chłopaka, poza tym ta branża nie jest dla mnie fascynująca (mimo zarobków).
Te 250 to mimo wszystko nie jest wlasnie jakaś malutka ilość a raczej coraz bliższa tej optymalnej. Jeszcze troche rynek pewnie przyjmie, a potem - no coz, nie wyobrazam sobie ze aktuariusze sami zaczna ulatwiac dostep do zawodu (chocby poprzez latwiejszy dostep do stazy po opieką aktuariusza) stwarzajac okazje by pracodawca mógł latwo znaleźć kogos, kto zastąpi ich na ich miejscu pracy

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ViLLeMkA Pokaż wiadomość
ja bym Ci poleciła PRM jeśli chcesz się specjalizować w ryzyku, i CIMA lub ACCA jeśli chciałabyś mieć bardziej kontakt z finansami przedsiębiorstwa
Dzięki Jakiś czas temu dzięki pewnej wizażance trochę poszukiwałam dróg "w ryzyku"
Stary 2013-08-30, 20:21   #3642
malootka
Zakorzenienie

Cytat:
Te 250 to mimo wszystko nie jest wlasnie jakaś malutka ilość a raczej coraz bliższa tej optymalnej. Jeszcze troche rynek pewnie przyjmie, a potem - no coz, nie wyobrazam sobie ze aktuariusze sami zaczna ulatwiac dostep do zawodu (chocby poprzez latwiejszy dostep do stazy po opieką aktuariusza) stwarzajac okazje by pracodawca mógł latwo znaleźć kogos, kto zastąpi ich na ich miejscu pracy
Malutko nie jest ale bez przesady, nie popadajmy w skrajności, za chwilę dojdziemy do wniosku, że nic się nie opłaca studiować ani robić bo już nie ma zapotrzebowania na nic.

Nie każdy chce wyjechać, tyrać 2 lata na stażu i przede wszystkim poświęcać tyle czasu na naukę do egzaminów. Są to spore ograniczenia, tak szybko się rynek pracy nie nasyci.
Stary 2013-08-30, 20:24   #3643
nicRu
maszyna, nie człowiek

To inna sprawa, juz kiedys tu dyskutowalysmy na temat tego jakie studia oplaca sie w ogole robic dziennie
Stary 2013-08-30, 20:27   #3644
ViLLeMkA
Zakorzenienie

malootka, ale te uprawnienia są specyficzne. NicRu nie wydaje się zachwycona wizją bycia aktuariuszem. Chyba lepiej, żeby znalazła bardziej odpowiednią dla niej drogę, skoro ma poświęcić tyle czasu i kasy (sama robię jeden z "certyfikatów" tego typu i wiem ile to kosztuje zdrowia i czasu (kilkaset godzin). Więc jak już mamy tyle poświęcić, musimy być pewni, że to to

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 20:40   #3645
malootka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ViLLeMkA Pokaż wiadomość
malootka, ale te uprawnienia są specyficzne. NicRu nie wydaje się zachwycona wizją bycia aktuariuszem. Chyba lepiej, żeby znalazła bardziej odpowiednią dla niej drogę, skoro ma poświęcić tyle czasu i kasy (sama robię jeden z "certyfikatów" tego typu i wiem ile to kosztuje zdrowia i czasu (kilkaset godzin). Więc jak już mamy tyle poświęcić, musimy być pewni, że to to
-_-
czy Wy w ogóle czytacie to co napisałam? ;p
Cytat:
bez obrazy ale dla mnie argument o ilości aktuariuszy jest dość absurdalny . Sam egzamin to dodatkowa poprzeczka, nie jest go wcale tak łatwo dać. Ale ok, rozumiem Cię.
Cytat:
Ja pisałam jedynie o argumencie dotyczącym tego, że jest w Polsce ok. 250 aktuariuszy.
od początku zaznaczyłam, że odnoszę się jedynie do tej części z 'jest już 250 aktuariuszy', nie stawiałam tego zawodu na piedestale, nikogo nie zachęcałam, nakłaniałam, od początku podkreślałam, że rozumiem to, że ktoś może nie chcieć tego robić - wyjeżdżać, uczyć się do egzaminów itp. I mimo, iż nicru uparcie wałkowała temat o niechęci do wyjeżdżania, chłopaku itp. - ja nie podejmowałam wątku plusów i minusów tego zawodu, jedyne co chciałam przekazać - absurdem jest dla mnie uznawanie, że wszystkie miejsca pracy w tym zawodzie są obsadzone lub niedługo będą.

Przepraszam, że tak łopatologicznie, ale już nie wiem, jakim językiem mam mówić.
Stary 2013-08-30, 20:53   #3646
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
No bilet miesięczny zawsze taniej wychodzi niż kupowanie jednorazowych imoże w CV nie będę upychać ale zawsze moge powiedzieć, że miałam taki epizod i jakby co moge dać kontakt do tego "pracodawcy"
Taka prowiza o z tych dwóch dni, a w ciagu tego tygodnia może uda mi się jakiś fajny utarg zrobić, najbardziej liczę na sobotę

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 20:54   #3647
nicRu
maszyna, nie człowiek

Malootka uważasz, że obecna ilość jest mała/niewystarczająca ? Chodzi mi tylko o to, że to nie jest rynek elastyczny, liczba aktuariuszy zbliża się coraz bardziej do wartości granicznej w związku z czym nie będzie się łatwo wbić (chyba, że TU tworzą się jak grzyby po deszczu). Sytuację ratują trochę korpo, które lubią aktuariuszy i widziałyby je w działach zarządzania ryzykiem ale tyle trudu ile potrzeba do przygotowania się do egzaminów + 2 lata praktyki to daremny trud, bo nie są konieczne by się tam załapać
Stary 2013-08-30, 20:56   #3648
malootka
Zakorzenienie

Cytat:
Malootka uważasz, że obecna ilość jest mała/niewystarczająca ?
nie, nic takiego nie napisałam. ok skończmy już, jedna o niebie, druga o chlebie bez sensu.
Stary 2013-08-30, 21:30   #3649
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm ciekawy temat został poruszony. Dziewczyny ile byłybyście w stanie wydać na dojazdy do pracy w ciągu miesiąca? Zakładając pracę na pełny etat od pon. do pt.

Wiem, że "rozsądna granica" zależy od wysokości zarobków (co innego wydać 200zł na dojazd zarabiając 3tys na reke, a co innego zarabiając minimum), ale tak orientacyjnie powyżej jakiej kwoty uznałybyście "skoro mam tyle wywalić na paliwo/bitety to mi się nie opłaca". Lub inaczej - jesli ktoś woli - jaki procent wypłaty mogłybyście przeznaczyć na dojazd.

Np. dla mnie 130zł na dojazdy do mega mało

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 21:38   #3650
nicRu
maszyna, nie człowiek

To zalezy - zakladajac ze bym sie przesiadala i nie miala statusu studenta to bilet miesięczny w obrębie miasta kosztowałby mnie w zaokrągleniu 90zł czyli nie tak wiele.
Stary 2013-08-30, 21:44   #3651
Madzia9999
Zakorzenienie

Ja przy trochę ponad najniższej krajowej wydaje na bilet ok 55zł miesięcznie. Z tym, że mam jeszcze ulgowy

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 21:51   #3652
Heledore
Zakorzenienie

hmm dziewczyny nie chodziło mi o to ile wydajecie, ale ile byłybyście w stanie wydać maksymalnie.
Np. dostajecie pracę w sąsiednim mieście/dzielnicy/na obrzeżach, obliczacie że na dojazd zapłacicie 100/200/300/400/500zł.
Lub inaczej 10/20/30/40% pensji

Stwierdzacie "ok, trudno biorę pracę" czy "nigdy w życiu tyle nie wybule za dojazd".

Gdzie dla was jest ta psychologiczna granica?

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 22:03   #3653
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Gdzie dla was jest ta psychologiczna granica?
250zł. Jeśli chodzi o komunikację. O samochodzie ciężko mi powiedzieć, bo nie wiem ile to mogłoby być . Ale bardziej niż na koszt dojazdu, patrzę na wygodę .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 22:08   #3654
malootka
Zakorzenienie

Ciężko powiedzieć. Wszystko zależy od sytuacji w domu, korzyści z tej pracy (mam na myśli rozwój, możliwość awansu itp.), od tego, czy miałabym nóż na gardle. Bez względu na okoliczności konieczność przeznaczania 40% pensji na dojazdy brzmi makabrycznie...
Stary 2013-08-30, 22:14   #3655
nicRu
maszyna, nie człowiek

Co prawda moj internet działa wolniej niż jeżdża pociągi PKP i nie moge wszystkiego posprawdzac ale kwota podobna do tej, którą podała SdC.
Stary 2013-08-30, 22:43   #3656
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

ale produkujecie!!!

Cytat:

Z Tusiąwróżycie ruch po wakacjach, jupiii

oby!!

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
No idę, na cały przyszły tydzień od pon do sob, ale na tym koniec bo potem wraca bratowa z urlopu, no a przecież jej nie wyśmigam ze stanowiska

.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez tootsie86 Pokaż wiadomość

a my jutro będziemy świętować roczek

ślubu czy związku?

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------
Narobić sie tam nie narobię, tylko sprzedawać i robić utarg, no zapomniałam, że bratowa mówiła, że prowizja będzie moja póki co zarobiłam jakieś 2100zł a z tego 3% dostanę...
dobre i to

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
idę jutro do roboty dorywkowej aż na 3 dni do drukarni
to dobrze, parę groszy wpadnie

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Jawa_82 Pokaż wiadomość
O nic nie pytać, nie komentować. Podsumowanie ostatnich 3 miesięcy - dno totalne.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Hmmm ciekawy temat został poruszony. Dziewczyny ile byłybyście w stanie wydać na dojazdy do pracy w ciągu miesiąca? Zakładając pracę na pełny etat od pon. do pt.

Wiem, że "rozsądna granica" zależy od wysokości zarobków (co innego wydać 200zł na dojazd zarabiając 3tys na reke, a co innego zarabiając minimum), ale tak orientacyjnie powyżej jakiej kwoty uznałybyście "skoro mam tyle wywalić na paliwo/bitety to mi się nie opłaca". Lub inaczej - jesli ktoś woli - jaki procent wypłaty mogłybyście przeznaczyć na dojazd.

to chyba zależy od miejsca pracy i płacy. teraz śmigam komunikacją to płacę 100zł miesięcznie, ale mój małż na auto wydaje 600 zł nie używa go jednak tylko do pracy ale zakupy, wyjazdy ect.
Ja myślę, że około 300 zł mogłabym dać.

Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Czas edycji: 2013-08-30 o 22:44
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 00:14   #3657
_nouvelle_
Rozeznanie

Cytat:

Hmm, 130 zł to tylko cena za bus. Plus, jak nicRu, 90 zł za kom.miejską.
Zakładając, ze za miesiąc kończy mi się status studenta, to będzie to 160 zł i karta miejska też spoooro więcej.
Ile bym wydała?
Teraz na pewno, zakładając że się nie wyprowadzę, z 250 zł byłoby. A pensja, domyślam się,
około 1300-1500 zł na rękę przy etacie. I czy to dużo? Uważam, że tak.
Moja mama na auto wydaje 450-500 zł, a wypłata poniżej 2 tysięcy. To wydaje się kompletnie nieekonomiczne, ale cóż.
Jestem zmuszona dojeżdzać już X czasu, więc dla mnie nie ma minimum lub maxa, ale 300 zł za tylko busa miesięcznie bym nie dała, przy takiej orientacyjnej wysokości pensji jak podałam.

Edytowane przez _nouvelle_
Czas edycji: 2013-08-31 o 00:15
_nouvelle_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 06:42   #3658
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

dzien doberek

chyba dupa z tej rozm., w pon. pani nie odp mi na maila :/
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 07:34   #3659
pulinaj
Rozeznanie

Ja od poniedziałku kupię bilet miesięczny PKP. 200 zl tam i powrót. PKS już 240 zl kosztuje, więc wole PKP
Trochę boli zwłaszcza, że w poprzedniej pracy zarabiałam więcej niż teraz i w dodatku nie musiałam dojeżdżać...
Stary 2013-08-31, 07:41   #3660
cyanide sun
Wtajemniczenie

ja terazz jak mialam staz (800zl z groszami) to na dojazdy szlo mi okolo 300 zl (samochodem, a ten duzo pali niestety). wczesniej pracowalam na normalną umowe (najnizsza krajowa of kors) to wydawalam tez jakos 300zl no moze troszke mniej, bo bylo ciut blizej. ja do kazdej pracy musze dojezdzac więc u mnie to zawsze będzie minimum 300zl bo autem. a autobusem to nie wiem, zresztą odkąd jezdzze autem to niewyobrazam sobie tluc sie autobusem. kiedy drogę do pracy mogę przebyć w 15,20 minut, a nie 40 B-)
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości