|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- co ja bym bez was zrobiła
|
|
#3212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Paula bylaby biedna gdybym była jej mamusia ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
i jak poszlo?
|
|||
|
|
|
#3213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
ale gdzieś bliżej moglibyśmy mieszkać tylko problem.jest taki, że ja chcę jak najszybciej zmienić miasto więc nie wieńcu czy mi się chce co pare miesięcy się przeprowadzac. a raczej wiem, ze mi się nie chce![]() Cytat:
oj tak, więc też wyluzowalam i sprzatamy wspólnie raz w tygodniu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
leida ja też mam wrażenie, że mam ciągły bałagan, mimo, że co po chwilę sprzatam. Ale troszkę olałam:P wróciłam na forum i dobrze mi z tym:P
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3216 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak wstanie to podałabym jej z cyca Cytat:
zmienić miasto na...? czemu tak? ja od dwóch tygodni sprzątam na bieżąco, nie ma prawa kubek stać w zlewie, kuchenka być zachlapana zanim się położę, a wszystkie rzeczy odkładam na miejsce. kurde, nie wierze, że to pisze, a przede wszystkim, ze to robie. bo w sprawie sprzątania ja jestem leniem. ten sposob jednak zadziałał plus parę rozmów z mężem wcześniej nigdy nie było tak ogarnięte jak jest teraz, taki dobry wpływ ma na mnie córka
|
||
|
|
|
#3217 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I ciesze sie ze juz wychodzicie na prosta po tylu przejsciach. Zu tez miała wylew I stopnia..ale neurologicznie wszystko było ok na kontroli. Te I stopnia naszczescie najczesciej nei sa groźne. Jestem pod wrazeniem ze karmisz ja piersia . Ja przez to ze Zu byla taka drobna mialam problem od poczatku i stad odciaganie mleka
|
|
|
|
|
#3218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w przyszłym tyg. planuje wypad na ciuchy, wiec będę pamietala o ladnych chłopięcych w tym rozm. ![]() Cytat:
![]() po co Ci szyszki? :P niedługo zbiera się kasztany hehe |
||
|
|
|
#3219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DOBRZE WIEDZIEC. Jezu sory za duze litery. Uroki pisania z kom.. :/Cytat:
diabli-ladna fryzurka! W ogole wszystkim Wam za sciecie włosów. Ja sie nie moge przemoc.. Tattoo z data uro i imiwnoem Z gotowy, jea ![]() Mialam dzis "wolny" dzien.. Pierwszy od 2mc.. Matko, zapomnialam jakim luksusem jest powoli jesc i nic nie nosic na rekach.. ba! Nawet po sklepach polazic ![]() a teraz padam na pyszczek zu na noc dostaje lyzeczke kleiku do mleka i spiii
|
||
|
|
|
#3220 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
heej;-) pewnie,że przyjmiemy! Avatar masz mega:-D Cytat:
ha ha ha Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
też tak mam. Cały dzień coś tam sprzątam,robię, a rano wstaję i mam taki burd.el jakbym nic nie robiła:banghead: Ale nam mamusiek przybyło!! Super:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet lekarze często są zaskoczeni. Było mi łatwiej, bo to moje drugie dziecko. Położna mi powiedziala w szpitalu - wszystko tak jak ze starszą, tylko jest mniejsza. No i wzięłam, przystawiłam i jest Najtrudniej było, jak ona była w szpitalu, a ja w domu - denerwowałam się i mleko mi zaczęło zanikać. Wtedy dokarmiali ją bebilonem tam, bo mojego mleka było za mało. Ale jak wróciliśmy całą rodziną do domu, to się rozhulała laktacja i karmię
|
|
#3222 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=nuna2;42550603]no ja odciągnęłam po 3.5 h mleczko z piersi, żeby nie zrobił się zastój.... Czyli może lepiej podać jej mm?? Tylko ona nigdy go nie jadła...
skoro stomatolog mowila ze mozna to podaj piers. Ja moglam sobie pozwolic na dłuższa przerwe bo mam zapas na dobę do przodu w lodówce. Kiedys próbowałam podac Bebilon jak byłam poza domem i od razu go zwrociła. Ale generalnie jak podasz jej raz mm to jej nie zaszkodzi tylko najwyzej nie posmakuje
|
|
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy 6 miesiącach już się wyluzujesz i nadopiekunczosc może minie hehe. brawa dla taty! ![]() same otyle dzieci na tym forum |
|
|
|
|
#3224 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
ojej kruszynka najwazniejsze ze teraz jest dobrze, nie wiedzialam ze z taka niska waga puszczaja do domu ![]() Cytat:
haahaaaha te stopyy :p Cytat:
Moj mial skore wczesniacza na pleckach jeszcze troszke ma taka , nie trzymal ciepla i gubil cukry , ewidentnie niedojrzaly uklad nerwowy - zanoszenie sie, plamy i wybroczyny i prawdopodobnie WNM :banghead: A wogole to dzisoaj chcialam pocwiczyc z M. Chwytanie zabawek i w dloniach tez ma wnm ciezko mi bylo wyprostowac dlonie , lewa jest luzniejsza a prawa spieta , mam nadzieje ze masaze pomoga Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
Ja to sie zrobilam len hiiii msakra:banghead::banghead : Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Banka, na pewno wszystko z czasem zacznie robić! Helenka też jest wcześniakiem i zawsze zawsze biorę na to poprawkę Gwizdak, Leida- ale miałyście przejścia z córeczkami... |
|
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Veronic, ale daleko nie uciekłaś
Ja tu mieszkam od urodzenia i mam nadzieję, że tak zostanie ![]() Diabli, dzięki Pisałaś, że wcześniej Nelka głównie spała, to przybierała dużo, teraz się obudziła, więc nic dziwnego, że zwolniła Color, dziękuję w imieniu Elmo ![]() Nuna, ja bym już podała pierś Co do wyboru mm - u nas pediatra zaleciła Enfamil, ale czy naprawdę uważa je za najlepsze, czy jej za to zapłacili , to nie wiem.
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
A zmienić miasto chce bo my do tego Aberdeen tak przypadkiem trafiliśmy. wciąż marze o Edynburgu, albo o jakieś wiosce wśród wzgórz i lasów.... zobaczymy co czas przyniesie. w każdym razie tu zbyt długo miejsca zagrzac nie chcemy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty wiesz, że ja myślałam, że jesteście w Edynburgu może zapytaj lekarki? na pewno wszystko jest ok, tylko Sofia jest pieszczoszką i bardzo kocha mamunię w ogóle mojej siostry córeczka (ta którą spotkałaś) mówi do niej per mamunia i mi to tak przypadło do gustu, że też tak mówię przy Helence, "przytul do mamuni" albo "już idzie mamunia". nie wiem w ogóle jak ja tyle lat wytrzymałam bez dziecka mój mąż też mówi, że żałuje, że nie mieliśmy Jej wcześniej.
Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-08-30 o 23:44 |
|
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co.się odwlecze to nie uciecze ![]() mamunia - cudnie! oj obawiam się, że lekarz powie mi to co pielęgniarka. no nic, zobaczymy jak się sytuacja będzie rozwijać. A teraz czas spać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3230 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
z dzieckiem na spacerki, mama robi mi obiad i kolacje a ja się i tak ogarnąć nie mogę.. muszę się zorganicować ![]() co ja to miałam.. a wiem.. Po pierwsze Aaas dawaj znać co u Ciebie i czy żyjesz?? A po drugie to moje dziecie ledwo 3 miesiące skonczyło a ma 1630 zdjęc... ehhh szalenstwo..co prawda wiele robione seriami i wybieram tylko kilka z nich, ale jednak to jest lekka przesada.. no i około 40 filmików... A i po trzecie.. ostatnio bawimy się z bratem ciotecznym, czy tam kuzynem jak to niektorzy mówią... No i on taki 2,5 latek dosyć mocno piszczał i krzyczał... a ja trzymałam Wojtusia na samolocik.. Matko nie wiedziałam, że moje dziecko potrafi wydawać taaakie dźwięki.. Jak się brat jego chował pod kołdrę to W. tak głośno piszczał/krzyczał do niego?? nie wiedzieliśmy czy on tak ze strachu, z radości czy go woła.. A i bratowa wyciągnęła nam matę edukacyjną.. Ja wchodzę do pokoju gdzie mata rozłożona a tam M. (brat cioteczny Wojtusia) lezy pod tą matą rozwalony i mówi radością- Niunio tu (czyli na macie,NIunio- tak na siebie woła) a dzidzia tu (czyli na podłodze)... Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-08-31 o 00:04 |
||||
|
|
|
#3231 |
|
Zadomowienie
|
słaniam się, dobranoc!
idę śnić o baaardzo czekoladowym cieście z baaaardzo słodkimi malinami w baaaaardzo wysokiej chmurze z bitej śmietany!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! słodkich snów
|
|
|
|
#3232 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maly podróżnik! super, ze tak dzielnie się spisal. fotke w naszym cudnym pkp mu strzelilas? ![]() aaa i brawa za zeby! chyba musze się zglosic do Twojej mamy żeby dala jakies wskazówki jak poznac, ze to już bo boje się, ze przegapię i pewnego pięknego dnia Nele zaprezentuje pelne uzębienie, a ja będę już tylko zbierac szczeke z podłogi!Cytat:
i tak hurtowo jak przy jakiejś super wyprzedaży hehe. fajne czapy ![]() Cytat:
![]() I - 640 II - 880 III - 510 wygląda kiepsko ![]() ale licząc ogolnie, od urodzenia nelka przybrala 1970 gramow, dzielac to na 14 tygodni wychodzi 140 tygodniowo...wiec może nie tak tragicznie...meczacy temat. chyba musze trochę wyluzować ![]() dlaczego musicie rehabilitować stopki? Cytat:
kup jakas cienka, zawsze można narzucić kocyk.Cytat:
spoko dogonimy wszystkich!---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- i dla Adrianka stoooo lat! niedawno wszystkie chciały skończone 3 mies. a tu proszę, coraz więcej czteromiesięcznych bobasow!
|
|||||
|
|
|
#3233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3234 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehehe ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
Motyl - ile placilas za tunike? ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
a jak jest 500 to tragedia? ![]() ekstra, to będzie tysiąc pytan do może Ty mi odpowiesz, bo nie doczytałam: po jakim czasie dane jedzenie jest już przetworzone w mleko? mamy tu sprzeczne informacje hehe.
|
||||
|
|
|
#3235 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze pisz nam tu wszystko co wiesz inspiruj do działania. i najwazniejsze, od kiedy zaczynamy wprowadzać?czasem trzeba piątek wieczor, czas dla rodziny, a tu nalot Cytat:
ale nie swietuje, bo to tylko swieto imienia. Nelka miała 18go i przegapiłam, wiec i swoje teraz przegapię. niech wie, ze matka sklerotyczka ![]() i dziękuje Cytat:
![]() ![]() i dobrze. niech sobie fika...w końcu jej się znudzi heheokropna jestem, ale w glebi bylam zadowolona, ze mala jeczy lubie moja tesciowa, ale czasem mnie jakos tak przytłacza...teksty w stylu "ojej nie przybiera, jedz neluniu musisz duza urosnąć" ciagna się za nami już od urodzenia. albo jakies takie uwagi "pijesz sobie mamusine mleczko? pij pij zebys nie musiala dostawac tego okropnego mleczka" Cytat:
|
||||
|
|
|
#3236 |
|
siedzę i myślę
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Kochane Antos sam zasnal
zjadl, polozylam go na lozku i poszlam pakowac walizke do babci. slyszalam, ze cos tam gderal, ale robilam swoje... za jakis czas ucichl... przychodze a on spi i to bez smoczka ! jestem z niego dumna dzisiaj Antos dał mi jasno do zrozumienia że brzydko śpiewam leciała jakaś piosenka w tv, zblizylam twarz do niego i zaczęłam mu śpiewać a on buzia w podkowke i w ryk pytalyscie o mleczko, mi w szpitalu polecili bebiko, dostal kostek i teraz pije ha i jest ok ![]() co do sprzątania nie znoszę bałaganu i brudu ... bardzo mnie to obrzydza. potrafię o północy zrywać gary lub czyścić łazienkę gdybym nie mieszkała w bloku pewnie bym też odkurzala o tej porze a najgorsze jest to że gdy u kogoś jestem to nieświadomie lustruje mieszkanie/dom czy jest czysto dzisiaj będąc w parku obserwowała mamusie karmić piersią i zdałam sobie sprawę jak bardzo jej zazdroszczę tak strasznie zawiodłam sama siebie tym, że tak szybko się poddalam śniło mi się wczoraj że zaczęło mi znowu lecieć mleko i Antos tak ładnie ssal .. eh niestety to tylko sen... dobrej nocy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-08-31 o 01:19 |
|
|
|
#3237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Julcia dostała skierowanie na rehabilitację swoich malutkich stópek, bo za bardzo kosi je do środka - wykręca duży paluch i za nim pół stopy leci ku środkowi Zobaczymy, na czym ta rehabilitacja będzie polegała - wróciłam dziś z wa-wy i po weekendzie będę się orientować gdzie w Suwałkach jest mozliwa taka rehabilitacja Maluszków i czy są ogromne kolejki, czy tylko wielkie A z tą kołderką - to chyba rzeczywiście lepiej nie za grubą, ale kocykiem żal by mi było zakrywać tą śliczną pościel od chrzestnej o taką dostała: http://allegro.pl/posciel-purella-90...513427706.htmlSzalenie mi się spodobała, bo chociaż nie ma na niej żadnych miśków/kotków/księżniczek itp., to jest przesłodka i świetna jakościowo ![]() A odnośnie kołderki - to właśnie z takich nie za grubych - polecicie coś jeszcze? Jakie jest w miarę dobre wypełnienie, które nie będzie się zbijać i zniekształcać? - bo od babci dostała podusię antyalergiczną i już się po 2 miesiącach ta podusia się rozbabrała, tzn. wypełnienie zrobiło się nierównomiernie rozłożone i tam gdzie ma najczęściej głowę, prawie zupełnie go ubyło. No ale to było kupione na szybko i niedrogo. Edytowane przez prodiament Czas edycji: 2013-08-31 o 02:10 |
|
|
|
|
#3238 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Co tu się dzieje? Normalnie prawie jak na poczekalni ![]() Witam wszytkie nowe Mamuski diablisuper fryzura ![]() axeladuża Zu i jaka podobna do siebie,prawie nic się nie zmieniła, śliczności ![]() vilo Przemuś niewykręca się tak żeby na plecy się odwrócić?może próbuje różnych technik śliczny a ząbkibanka3mam kciuki żeby z Michasiem okazało się wszystko pl motylekz ta słabszą rączką to moja miała tak samo, na szczepieniu pytałam się pediatry sprawdziła mała i pow. że wszystko ok,że po prostu takie pozycje sobie robi a po paru dniach(nie pamiętam już ilu)odwróciła ię z brzucha na plecy justyna_g4 my mamy tremometr babyone i jestem zadowolona,sprawdzałam z rtęciowym i się "zgadza" salviaemamy teraz Pana Biedronkowego ![]() askamuszę sobie tą rozpiskę chyba zapisać, za tydzień wprowadzmay pokarmy to się przyda justiza egzamin ![]() co do czapek to kurde ja nie mogę mojej kupić dobrej bo albo z aduża albo za mała, nie wiem jak mam kupować ![]() co do mm to my wzięliśmy to co w szpitalu miałam później zmieniliśmy sami a następne już z pediatrą co do sprzątania to różnie czasami błyszczy a czasami niema gdzie nogi postawić ![]() ja tak na szybko Was nadrobiłam..leida1 moja miała 2,5kg i 50cm , Gwizdak tyle samo moja była w szpitalu i też zakażenie ale więcej przeszłyściea Diabliweź nie pisz i nawet nie myśl o takich głupotach!!bęzie wszytsko ok,a mleka masz tyle że narazie nie myśl o mm! młoda 100g w tydz przybrała tylko, w tamtym nic a dziś po 1-2h od zjedzenia rzygała i wsumie mało jadła od 50-70ml, 90 raz, zaraz ją budzę na karmienie ciekawe ile zje w pon pójdę z nią do lekarza jak się nie poprawi..a ogólnie to bawi się,uśmiecha itp tylko czemu nie je doła złapałam jakiegoś.. albo pogodę, albo nie wiem, mam nadz że szybko minie bo Was nie nadrobię jak niunia nie śpi to zemną wszystko ok, a jak śpi to mnie bierze..a może to z nudów .. PYTANIE mam: jak wasze blizny po cc, bo mi jakiś bliznowiec czy coś takiego się przypałętał i chyba przydałoby sięto czymś smarować? wszystko z waszymi ok jest? i do tych co już nie kp tylko mm : jak wasze cycuchy??nie pamiętam kiedy takie małe?puste? miałam, niby są na tej samej wysokości ale mam wrażenie że w zimę posłużą za szlik aa a co do tekstów teściowej to moja raz do małej : "no nie chcesz jeść tego mleka bo jest niedobre ja wiem o tym, mamy było lepsze ale jej cycki wyschły i nie ma już mleka'' propościel prześłiczna Edytowane przez kociakZpazurem Czas edycji: 2013-08-31 o 02:23 |
|
|
|
#3239 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Dziewczyny ubierałyście swoje dzieci w bluzy z kapturem? Dostaliśmy ich sporo, raz przetestowałam i był ryk jak mu kapturek nałożyłam, a bez kaptura to źle leży na plecach i mu się podwija on. Czemu one nie są odpinane ![]() ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3240 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
moje cyce za bardzo nie wiszą co do rozmiaru to urosły ...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

bo i tak się nie przyznam.
Paula bylaby biedna gdybym była jej mamusia 

położyłam ją na puzzlach piankowych pod panelem edukacyjnym. Blisko mnie żebym jej mogła co jakiś czas włączyć jak będzie marudzić (jedliśmy obiad). W pewnym momencie coś mi było za cicho, patrzę a jej nie ma! moje kochane dziecko na tyłku odbijając się nogami powędrowało na środek pokoju (cichaczem!).Kurde kręci się w łóżeczku niemalże od urodzenia ale teraz to przesadziła.
Kupiłam bez sensu pampers sleep and play bo wydawały się mniejsze (3), i sa mniejsze ale po pierwsze nie mają elastycznych boczków jak dada i premium care, mnije chłoną a po kilku uzyciach ten kwiatkowy zapach zaczyna mnie drażnic. Więc stwierdzam ze ani to do sleep (bo słabo wchłania) ani play (bo jak Zu wierzga nózkami to wylewa sie górą albo bokiem...) 

więc od końca drugiego miesiąca dokarmiam po 60 ml po każdym karmieniu cycem (poza nocami, bo wtedy tylko cyc) i przez ten ostatni trzeci miesiąc przybrała cały kilogram
.