|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
no i zamowialm....masakra,tera z sie bede pocic i siwiec do dnia az przyjdzie
![]() navingtin cadet w kolorze czerwonym.podobno ma byc wyslany we wtorek,wiec obstawiam,ze sroda czwartek powienin dotrzec. Oczywiscie dam znac czy doszedl w tylu kawalkach w ilu powinien
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
|
|
|
|
#3513 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Takie moje zdanie.Cytat:
ok, nie brnę Cytat:
. Wcale nie Mała!Cytat:
Espere, nie podoba mi się sposób, w jaki traktuje Cię Twój mąż. To brzmi normalnie jak...nie wiem... rozkazy?! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pepper, Miki, Espere, ja Wam współczuję. zważywszy na to, w jakim jesteśmy stanie, to Wasi faceci powinni na klęczkach chodzić za Wami, bo przecież brzuchem do góry nie leżycie. Bez jaj. Facetom się wydaje, że ciąża to czysta przyjemność. Ja za każdym razem jak mój się pod nosem śmieje, jak mam trudności, żeby sie do spania ułożyć, to się go pytam, czy mam mu dowiesić 5 kilo brzucha a pod jajcami kamienie i wysłać na squasha. Zaraz się zamyka i traktuje inaczej. Teraz po długiej przerwie znowu zaczął grać i sam chodzi jak połamany od zakwasów, więc już się nie odzywa, a przecież to jest pikuś, bez porównania. Kurrrdę, tak mnie piecze skóra w górnej partii brzucha, że jestem na 100% pewna, że lada dzień pęknę. Zbliża się czarodziejski 32 tydzień. Szkoda, bo na dole mam zwis, cętki, a teraz jeszcze góra dojdzie. Życie. Kupiłam dziś lody o smaku mojito . Dobre
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chyba tez taxa bede jechac na porodówkę bo coś nie idzie mężowi to zdawanie prawka
|
|
#3515 | |
|
Rozeznanie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() ![]() dobry tekst,warty zapamietania ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3516 |
|
Zadomowienie
|
Pocytowałam i już nawet zaczęłam odpisywać, ale mnie wyrzuciło z neta i du pa. Nie mam siły od nowa lecieć.
Dziękuję za odpowiedzi odnośnie materacyków. Byłam w hurtowni, podotykałam ten popularny tu materac i wydaje się być ok. I jeszcze ten pokrowiec super, że jest. Ale ogólnie ta hurtownia to kpina. Na głupim smoczku aventu przebitka 5 zł. Na pościeli najlepsza bo 50 zł Też dostałam tego maila z warsztatów. Muszę kogoś zwerbować
|
|
|
|
#3517 |
|
Zadomowienie
|
peppermint , ja chyba bym się nie zdecydowała kupować tak używanego wózka bez oglądnięcia na allegro. Jednak zdjęcia nie oddają do końca wyglądu przedmiotu, a w razie czego to ze zwrotem możesz mieć problem. A to jednak ważny zakup i duże pieniądze.
domii, a mama Damiana nigdy nie miała nic przeciwko tym schadzkom w domu? Może niech powoli zacznie przyzwyczajać kolegów, że trzeba by miejscówkę na imprezy zmienić, bo jak się Jaśko urodzi to jakoś tego nie widzę... anka, tak to jest z tymi chłopami. Poza tym, nie ukrywajmy, ale nasze hormony też w tym mają swój udział. Ja po sobie widzę, że mąż mnie jakoś dziwnie częściej denerwuje i czasami wkurzam się o pierdoły w sumie bez większego powodu. A ja dziś zaszalałam, kupiłam sobie puszkę coli i chyba mnie pokarało, bo zgagi dostałam.
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam nadzieję, że TŻ będzie na miejscu, powiedział że przed porodem będzie ze mną w Krakowie. Sama bym chyba spanikowała jakby TZ nie było później w panice chyba prędzej zadzwoniłabym do rodziców niż na taxi :x
|
|
|
|
|
#3519 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zakupu, również się pochwal jak dojdzieCytat:
ale może namówię małża, niech mi robi ![]() czemu czarodziejski?? uwielbiam mojito - co to za lody???Zmykam powoli do łózia, może jeszcze z fona luknę
|
|||
|
|
|
#3520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sama w domu, bo leżę po zapaleniu oskrzeli i grypie, Ł. na squashu a ja nie miałam do kogo zadzwonić i nie chciałam dzwonić po karetkę ;(. Ja miałam przygotowane w razie odejścia wód- ceratę i ręczniki pod pupę. i mnie to się lało i lało- wszystkie domowe ręczniki mokre, podłogi mokre, z poślizgiem, podpachy te wielkie całe zalane. Jechałam z ręcznikiem między nogami, a pod szpitalem i tak byłam mokra po kostki. Hahaha nie wiem gdzie to się zmieściło. Cytat:
i pomelo. Możesz pomieszać.A lody takie: http://cdn2.netpr.pl/file/attachment...tan-mohito.jpg prawdziwego mojito jeszcze mi nikt nigdy nie zrobił, a chętnie bym chlupnęła
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko mi nie mowcie ze dotyk w tab mi szwankuje
Mialam pisac a sie tylko wkur.wilam Wg to zauwazylam ze zrobilam sie zazdrosna... oby przeszlo.
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Wróciłam,padam
![]() Ponadrabiam odrobinę ale nie za bardzo się przyłożę ![]() Wybaczcie Coral Cytat:
![]() Jo ![]() Na razie nie bo nawet nie wiem jakby do wózka pasował.Tak sobie przegladąłam tylko i wpadł mi w oko Lineczka Pisałam dzisiaj rano ![]() Miło mi że o mnie pamiętasz ![]() Paulina za staż i wiele wiele więcej takich miłych rocznic Te ostatnie wizyty działają na Twoje ciśnienie jak płachta na byka ![]() Zleciało nie wiem kiedy,sierpień przeleciał mi przez palce. Łożysko na tylnej ścianie też może zasłaniać ujście,tak było w moim przypadku. Messuah Ale miałaś długie wakacje trochę Cię tu nie było.Gratki za synka Miki,Pepper,Espere Pocieszam i przytulam Mój tż interesuje się wszystkim ![]() Ktosiula Zamierzam je wyprać i mam nadzieję że nabiorą trochę szorstkości i chłonności. A najwyżej będę używać jako okrycie po kąpieli. Wzorowe rośnięcie ![]() Kyte Słodka córa Pepper Kupiłaś mój wymarzony wózek,który tak mi się podobał ![]() Co koło niego przechodzę to go oglądam i się zastanawiam ![]() Ale niestety odpadł... Ale nie widziałaś go na żywo? Dzidzia Rozwaliłaś mnie GRATULACJE za wszystkie udane wizyty, za wymarzone cc oraz zakupy wyprawkowe,wózkowe i wszelkie inne!!!! ![]() Nie ma to jak wzajemna mobilizacja ![]() Czy tylko ja zostałam w lesie ? Bez łożeczka,materaca,wózka,p rzewijaka i itp ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- To teraz ze spokojnym sumieniem dobranoc |
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3524 |
|
Rozeznanie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Tego konkretnego co zamowialam nie widzialam,ale dostalam kupe zdjec...tylkoprosze dziewczyny...juz nie piszcie mi,ze byscie tak nie zrobily.wiem dokonca to rozsadne nie jest,ale trudno,co ma byc to bedzie...generalnie nie mam juz dzis sily na dodatkowe zmartwienia,wiec w myslach chociaz sie uciesze,ze malemu bryke sprawilam i poczekam.plakac bede dopeiro jak przyjdzie i cos bedzie nie tak.
Ide spac,to nie jest moj dzien...rozkleilam sie,a to takie nie po mojemu.buzki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja ..
Czytam Was ale nie mam siły nic pisać , a tak naprawdę nie chce Wam już truć jak mi źle , jak WY wpadłyście w szał wyprawkowy ) . Nie mam już siły , czuję się strasznie bez większego powodu , zostało w najgorzym wypadku dwadzieściaper dni a ja czuję jakby to miała być cała wieczność i wydaje mi się że nie dotrwam nerwowo.. DO tego puchnie mi lewa noga , tylko noga i tylko lewa . Nawet nie otwieram gogle co to może być , bo tylko się nastresuje a lekarz i tak powie mi - Wszystko pod kontrola .. Będę tu , czytam Was , ale będzie mnie mniej ... Jak cos się zacznie dam Wam znac - obiecuje Póki pamiętam ; Paula - Najlepszego z okazji rocznicy . Oby jeszcze 20 razy tyle razem . No i te ciśnienie . Najwazniejsze że w ciągu dnia masz je pod kontrolą . Oby do porodu Ci tak nie skoczyło , bo wiesz gdzie Cie wyślą ? ![]() Antibia - zdecydowałaś się w końcu ! Śliczny wózek Czy dobrze zauważyłam że nie ma Nemoska ? ![]() Reszty nie pamiętam . Przepraszam .. A jeszcze cos ; DZIDZIA Jak przeczytała bym to z rana - mój dzień wyglądał by całkiem inaczej .. Zapisuje - wyryje na pamięć Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam Was na telefonie bo jestem juz po przeprowadzce a neta mi tu zaliza w poniedzialek
![]() Padam z nog i ide spac, dobranoc |
|
|
|
#3527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tobie to chyba też mózg puchnie! Co Ty w ogóle piszesz? Masz nam truć ile wlezie! Przecież to nie jest forum o nazwie "Ciąża miła i przyjemna, każda z nas zaś najpiękniejsza", tylko o trudach! Mamy się wspierać! Jak ja mam Ciebie wspierać, jeśli nie napiszesz w czym problem, hę? A co do nogi puchnącej- może jednak jakaś służba zdrowia by na to oczkiem rzuciła, co?
|
|
|
|
|
#3528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Ja też w lesie, choć wiele rzeczy trzeba tylko odkopać. Relax. Fajnie, wreszcie poczujecie się jak prawdziwe małżeństwo. Dużo szczęścia życzę! Cytat:
Wody mają inną ciepłotę i leją się inaczej. Uwierz mi. Ja to poza oblaniem wszystkiego bardzo miło wspominam. Raz, że hormony w głowie mnie jakoś dziwnie wyciszyły, a dwa, że to było nawet przyjemne. Może jestem dziwna. Ale zalało mnie dosłownie i w przenośni fala niezwykłego ciepła. Cytat:
|
|
#3529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle byłam dziś w kilku sklepach z pościelą pooglądać kocyki i mnie załamały. W dotyku niby przyjemne ale niektóre "nadruki" i połączenia kolorystyczne dla mnie załamka |
||
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz będzie luz. Max 25 minut samochodem. Nawet w korkach w dzień. Gdyby był mus jechać nocą, choć nastawiam się na umówione rodzenie, to 10-15 minut w pośpiechu. Paula, jeszcze pytałaś o 32 tydzień- bo wtedy nagle własnie wyskoczyła mi cała gromada, albo i stado rozstępów.
|
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, orientujecie się, ile mniej więcej kosztuje płyn do płukania dla dzieci taki 2 l? W tesco on line jest promocja Loveli 2L za 20 zł i nie wiem czy to się opłaca czy nie
|
#3532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę żę w końcu kots postawił diagnozę - TY ! Mózg mi puchnie i tu by się zgadzało ![]() ![]() Cytat:
Zacytowała bym mojemu ale spale , nie strzymam ze smiechu Co do wód to czytałam trochę , bo tez się bałam że mnie dorwie gdzies w autobusie albo w sklepie , ale chyba rzadko się to zdarza ? Zazwyczaj podczas siku albo wieczorem w łóżku .. tak ?
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz być i pisać. A spuchnięcie bym skonsultowałą wg mnie sie opłaca. Lovela to droższa firma tych dzidziusiowych płynów i proszków z tego co widziałam.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Ogólnie rozpoczęcie porodu od odejscia wód nie jest fizjologiczne.
Z reguły w wyniku czynności skurczowej i rozwarcia pecherz peka albo ktos mu pomaga .Ja wszędzie musze być na opak. O 4 wstalam na siusiu. Wrocilam do łóżka, przykrylam sie i nagle uslyszalam takie "pyk" jakbyś sobie kląsknęła jak konik a potem siur. W biegu z łóżka wyskoczyłam. Po ponad godzinie zaczęły się skurcze, takie jak ból, kiedy chcesz się zalatwic (zrobić nr 2) z zatwardzeniem w bolesny Dzień miesiączki. Lekko narastal ale bez przesady. Tak było u mnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wzięłam ręczny Tommee Tippee - ten: http://allegro.pl/laktator-tommee-ti...494966828.html
Cytat:
![]() Walczę Linomagiem, zobaczymy... Cytat:
![]() RGB_cot_UR_next_Team_navy_pers.jpg Aaa, widzisz, ja się zasugerowałam linkiem i myślałam, że to ten konkretny zestaw, a tam nie pisali o spacerówce. Fajnie, że zestaw tak bogaty Pochwal się jak przyjdzie ![]() Cytat:
Nie ma to jak dr google - tylko się człowiek stresuje Pewnie po urodzeniu zrobimy echo, ale generalnie wygląda na to, że po prostu taka natura Ninowego serduszka ![]() malinka - ile ciuszków! Za chwilę Ci się nie pomieszczą ![]() nasturcja - dobrze, że wiesz co Cię czeka. Pozostaje wybrać termin cc ![]() coralady - śliczna córa! babku - my też planujemy materac pianka-gryka-kokos Lilith - ooo, widzę, że wzięłaś się za wyprawkę jak ja Jednak dziewczyny mobilizują A Ty wyprawkę zaraz będziesz miała gotową. Dzidzia - głupie pieluchy a jak cieszą Możesz rodzić! ![]() Pepper - ![]() Messuah - a jednak synek! ![]() Taszanta - super, że jesteś zadowolona z wizyty ktosiula - śliczny brzuszek! Bardzo fajne porównanie ![]() iskra - nam też na echu babka powiedziała, że pojedyncze ognisko na dobrą sprawę nawet nie jest skierowaniem na echo Ja też długo się martwiłam, naczytałam, zachodziłam w głowę... Teraz wierzę, że taki urok Niny i że wszystko jest ok - i u Was jest tak samo! Kociak - tak jak 3D mnie nie przekonują, tak Wasze foto jest super! ryba - my kupiliśmy tę wanienkę 2) przyjaciółka polecała ![]() Antibia - ooo, 4Rider! Jeden z naszych faworytów Gdzie kupiłaś? Używany? edit: Doczytałam. Przyjaciółka też kupowała na all używany, jakiś regenerowany z firmy, która zajmuje się skupem wózków za granicą, regeneracją i odsprzedażą. Do dziś są z niego mega zadowoleni Pepper - też myślałam o Navingtonie, bardzo mi się podoba wizualnie, ale trochę poczytałam i laski tak średnio się o nim wypowiadały. Choć wciąż mi się podoba I nikt Cię tu nie ocenia, na pewno wszystko będzie super Miki, Espere, Pepper - współczuję Wam sytuacji z TŻami. Zwłaszcza jakoś opis Espere mnie uderzył... Trochę rygorystycznie brzmi, TŻ wydaje Ci rozkazy? Mąż dyktator? Co znaczy, że ma być posprzątane i ugotowane? W jakich my czasach żyjemy? Oj nie dałabym sobą tak pomiatać - bo niestety tak to wygląda ![]() Mój mąż nie uczestniczy specjalnie w kompletowaniu wyprawki - oczywiście jeździ ze mną gdzie trzeba, pyta, co jeszcze potrzeba itp., ale wybory raczej należą do mnie. Czasem nawet pokazuję mu coś i pytam np. który wzór żeby nie było, że tylko ja wybieram Ale np. w kosmetyczne rzeczy w ogóle nie ingeruje bo sam mówi, że kompletnie się na tym nie zna. A na co dzień pomaga mi jak może, podkłada poduchy pod bolące plecy, przykrywa kołdrą, przynosi herbatki... Patrząc na Waszych TŻów to chyba powinnam mojego po nogach całować ![]() Zróbcie coś z tym dziewczyny, bo będzie dziecko i będzie tylko gorzej ![]()
|
|
#3536 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Ojej nieźle Cię zalało ![]() Uwielbiam pomelo a co to sweeties? Jakaś odmiana? Ciekawe czy u mnie są.... Cytat:
na pewno będzie ładny jak na zdjęciu Cytat:
![]() Cytat:
Może tym razem ta "przyjemność" Cię ominie ![]() Nemosku - Fajnie, że już będziecie na zawsze razem ![]() Wózek wybrany?? Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Paula grapefruity z zieloną skórką. Są mniej soczyste, mniej cierpkie-wręcz slodkawe a to nadal ten sam owoc
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
Dziękuję Wam dziewczyny za wszystkie słowa otuchy ![]() No ale najważniejsze, że Ninka rośnie ![]() Dzień zleciał nawet nie wiadomo kiedy... ![]() Podczytywałam Was od czasu do czasu, ale w sumie zabrałam się dziś za ogarnianie mieszkania co by weekend mieć wolny i tak zleciało... A jeszcze koło południa ułamał mi się ząb i po południu mieliśmy nieplanowaną wizytę u dentysty Jak mi się ułamał, to aż się rozpłakałam - ale nie z powodu zęba, tylko właśnie z powodu tej głupiej kasy No nic, jak już z tym polazłam, to zrobię jeszcze jednego, który czeka od paru m-cy na zrobienie, ale resztę i ściągnięcia kamienia zostawię na początek 2014. Nie dam rady kasowo teraz, niestety Także dzień średni... A jeszcze jak wracaliśmy od dentysty to zdałam sobie sprawę, że w sumie Nina już kilka godzin się nie ruszała, więc po powrocie do domu ją poszturałam, pogadałam, aż w końcu skończyłam z puszką coli w ręce. Ale pokopała mamę i od razu jestem spokojniejsza Czas spać. Dobrej nocy! Ps. Trele, w tyłek powinnaś dostać Naprawdę mózg Ci spuchł ![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- A tak w ogóle zaczęłyśmy z Niną 32tc, czyli ósmy m-c!
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide olądać bękarty wojny i spać. Dobranoc
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z Wami z ranka
![]() Idę na śniadanie,mąż przywiózł świeży chlebek i marcepanka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.

Ciągle go nie ma. Po pracy siedzi w garażu albo gdzieś lata i załatwia części do motoru (to jego nowe hobby) i znosi mi to do domu, upycha po szafkach
Wami mężowie też wykazują takie zainteresowanie?
w ciąży tak miałaś?? I co na to lekarz powiedział?
zakupu, również się pochwal jak dojdzie
uwielbiam mojito - co to za lody???

Jak przeczytała bym to z rana - mój dzień wyglądał by całkiem inaczej .. Zapisuje - wyryje na pamięć
KCIUKI DLA ANI
Tobie to chyba też mózg puchnie! Co Ty w ogóle piszesz? Masz nam truć ile wlezie! Przecież to nie jest forum o nazwie "Ciąża miła i przyjemna, każda z nas zaś najpiękniejsza", tylko o trudach! Mamy się wspierać! Jak ja mam Ciebie wspierać, jeśli nie napiszesz w czym problem, hę? A co do nogi puchnącej- może jednak jakaś służba zdrowia by na to oczkiem rzuciła, co?