|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3002 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
http://vimeo.com/m/64228038
musicie to obejrzeć coś pięknego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
Cytat:
|
|
|
|
|
#3004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() kla ski:![]() Cytat:
![]() vioris i fantastka ![]() ![]() : kciuki:![]() tr zymam mocno żeby się udało
|
||
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki |
|
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Na zdrowie
|
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
Oby
Ale mam przeczucie niestety iż nie koniecznie ![]() Kupiłam na all testy: http://allegro.pl/show_item.php?item=3484161516 Zawrotne 1.4
|
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzis pierwszy raz robilam ! wyszlo super. I pierwszy raz robilam fileta w ciescie nalesnikowym mniam do tego wlasnie ten zolty ryz, i sos slodko kwasny TZ jak zobaczyl co robie dzis w kuchnii to wyszedl hehe, ale pozniej powiedzial ze to danie moze zagoscic na stale w naszym menu..
|
|
|
|
|
#3010 |
|
Konto usunięte
|
Czesc kochane!
![]() Wlasnie wracam od rodzicow. Zostal tydzien do wielkiego dnia, caly czas jest cos do ogarniecia i nie ma na nic czasu. ![]() Sa jakieś nowe mamusie? |
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki
ja tak z doskoku, bo ten net chce mnie z równowagi wyprowadzić. Czy odzywała się meduzka88? Wczoraj plamiła i nie wiem co z nią...
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3012 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też zatrzymam test jeśli to to, co chcę ![]() Cytat:
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam wszystkie
od 10 dpo (cień kreski)
|
|
|
|
#3014 |
|
Wtajemniczenie
|
gosius gratulacje Kochana! Bardzo sie ciesze
Duzo zdrowia zycze fantastka ja tez widze Fan szukasz teraz testu w śmieciach zeby zostawić na pamiątkę? |
|
|
|
#3015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już tylko tydzień Mamusiami zostaną Juliette, meduzka, skubana, maxwelka, cowie i jagodzia ![]() Cytat:
Nie już mąż wyniósł Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2013-08-31 o 20:16 |
||
|
|
|
#3016 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak wczoraj przez cały dzien nie miałam tych wkręconych objawów to od nocy mi sie kumuluja
Jak sie położyłam to myślałam, że nie usne. Tak mnie zaczął krzyż napierdzielac, ze cos okropnego i boli dalej, do tego bole na @. Zreszta wszystko mnie boli, łeb mi rozsadza, nogi cierpną, wszystkie kosci czuje ... i z tego wszystkiego ide zaraz spac, bo zasypiam. No i jak tu nie myśleć, ze mi nie odbija
Edytowane przez debraM Czas edycji: 2013-08-31 o 19:58 |
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie boli brzuch jak na @, krzyże, plecy, ogólnie zmęczona jakaś jestem jakbym ćwiczenia robiła pół dnia. A do tego cycuchy mnie bolą po bokach mocno A jak zacznę wymieniać jeszcze inne dolegliwości to nie skończę do jutra
|
|
|
#3020 | ||
|
Raczkowanie
|
ja serio widzę ten cień, jak poruszam laptopkiem. Raz u siebie widziałam i tż też widział, a później przyszła mega ciężka @
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Byliśmy na imieninach kuzynki tżta, dziwne było, że ona nie piła i od razu to zauważyłam i powiedziałam tżowi no i w sumie kilka osób ją pytało ale nie odpowiedziała czemu nie pije. Uważamy że jest w ciąży ale może jeszcze nie chce mówić. Przykro mi troche a siostrze tżta się śniło ostatnio, że ta kuzynka zrobiła test i wyszły II... Fajnie, że się wszystkim udaje, cieszę się, ale nam ciągle pod górkę
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatuszek
patrzałam z zazdrością na nią ehh
|
|
|
|
#3022 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie wszyscy o tym "odpuszczeniu"... co to właściwie znaczy? przecież nie da się wyłączyć myślenia... my też chyba nie mamy jakiegoś parcia i trochę odpuściliśmy, nawet nie szalejemy w dni potencjalnie płodne, w zeszłym cyklu dwa dni przed i w dniu owulacji, ale przecież gdyby miało wyjśc to by wyszło, czasem wystarcza jedno jedyne serduszko i jest ciąża...
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znaczy wmówić sobie, że teraz widocznie jeszcze dziecko nie jest nam pisane i może kiedyś Zazwyczaj zachodzi się w pierwszym cyklu wtedy Przynajmniej ja tak miała i sporo osób z mojego otoczenia A ja dziś byłam w ROSSMANNIE no i co kupiłam? Pink TEST oczywiście
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-08-31 o 22:15 |
|
|
|
|
#3024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
|
|
#3025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Starałam się 10 miesięcy o pierwsze dziecko. Miałam dość i powiedziałam sobie, że widocznie to nie mój czas. Odpuściłam. Nic nie łykałam, piłam, paliłam. Taka prawda. I okazało się miesiąc później, że jestem w ciąży. Jak się dowiedziałam, zaczęłam brać wszystke witaminki, rzuciłam palenie i zaczęłam dbać o siebie I córeczka urodziła się super zdrowa, 4 kg i 57 cm oraz 10 pkt Także, czasem lepiej wszystko odpuścić i się po prostu nie zabezpieczać, ale nei myśleć w kategoriach zapłodnienia. Kochamy się jak dotąd, bez zabezpieczenia i tyle. Będzie to będzie nie to nie. Ja tak umiałam i wiem, że się da ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
Ale niektórzy uważają, że lepiej się kochac co 2 dzień Co kto woli
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-09-01 o 11:18 |
||
|
|
|
#3026 |
|
Rozeznanie
|
Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
Czesc czesc! Gratuluje wszystki szczesciarom! Ja jestem ostatnio tak zajęta ze tesknię za zwykła kanapą
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, to jest lek stymulujący owulację - a dokładnie, powodujący wzrost pęcherzyków. (natomiast jeśli brak owulacji wynika z niepękania pęcherzyków, to stosuje się na to jeszcze inne specyfiki) O tym czy pęcherzyki rosną czy nie, dowiadujesz się właśnie z monitoringu ![]() Rany, ale mnie mdliło dzisiaj po południu - myślałam, że porzygam się w autobusie Teraz cały czas czuję, że coś i leży na żołądku (obstawiam masło orzechowe, które jadłam łyżką - poniosło mnie w mojej misji tuczenia się ).
|
|
#3028 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zostalo dopiąć ostatnie rzeczy, mam nadzieję, ze wszystko się uda. ![]() Gratuluje!!! Widze szczesliwy ten watek. Oj jak ja bym chciala zajsc w ciaze. Powiem Wam, ze mie jestem zadowolona z pracy i chodze, bomusze. |
|
|
|
|
#3029 | |
|
Raczkowanie
|
no właśnie tylko jest jeszcze druga sprawa, że nawet jak ktoś odpuści to może nie zajść bo np okazuje się, że ma jakiś problem, coś nie działa tak jak powinno (nie ma owulacji, pęcherzyk nie rośnie/wolno rośnie/nie pęka, za cienkie endometrium, za krótka faza lutealna) to choćby skały s*ały to bez pomocy lekarza się nie obejdzie. Ok, można odpuścić kiedy się jest pewnym, że jest wszystko ok, ale jak się długo nie udaje bez jakiegoś parcia na to dziecko i w końcu okazuje się, że trzeba przy pomocy lekarza rozwiązać problem? można tak w nieskończoność się "nie starać" i nigdy się nie zajdzie jeśli jest jakaś fizyczna przeszkoda... dla mnie chore jest, że badań typu: monitoring nie robi się od razu, wtedy człowiek wie czy jest wszystko ok i może spokojnie czekać aż się uda czy musi rozpocząć jakieś leczenie a to czasem długo trwa... u mnie już 9 miesięcy
Cytat:
czyli jeśli lekarz ostatnio na monitoringu stwierdził, że pęcherzyk bardzo późno zaczyna rosnąć (no i w końcu nie wiadomo też czy pękł) to też przypisuje clo żeby już w konkretnym dniu cyklu wspomóc wzrost pęcherzyka? a jak endometrium jest za cienkie? słyszałam o śliwkach suszonych i czerwonym winie, że pomagają żeby było grubsze?
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nie rosły wcale...A na cienkie endometrium lekarz zapisał mi dodatkowo Estrofem.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

coś pięknego

kla ski:

Jak sie położyłam to myślałam, że nie usne. Tak mnie zaczął krzyż napierdzielac, ze cos okropnego i boli dalej, do tego bole na @. Zreszta wszystko mnie boli, łeb mi rozsadza, nogi cierpną, wszystkie kosci czuje ... i z tego wszystkiego ide zaraz spac, bo zasypiam. No i jak tu nie myśleć, ze mi nie odbija
A jak zacznę wymieniać jeszcze inne dolegliwości to nie skończę do jutra 

oby to CLO coś pomogło bo jutro powyrywam sobie wszystkie włosy na krewecie i pogryzę kapcie
Porcelana, Antyki, Yankee Candles, Azjatyckie kosmetyki