Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-31, 14:01   #3301
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
to stety niestety nie studia, szkoła policealna

jak tylko kupię jakiś sprzęt
ta, w tym roku mam resztę ciałą, w tym STOOOOPYYYY

u nas syf niemiłosierny ale szwagierka już jedzie więc w końcu będzie porządek

cześć!

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

jak dla mnie fp misie to najgorsza karuzela jak zobaczyłam filmik na yt to się bardzo ucieszyłam, że jej nie kupiłam
studia, nie studia, czepiasz się już skończone/ a?

ściąg tę torbę i powiedz mi o tej karuzeli prosto w twarz
a tak naprawdę, trzeba być mną, żeby wybrać taką, która się dzieciom forumowym nie spodobała i mamy wymieniają nie znalazłam innej z projektorem ...

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-08-31 o 14:05
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 14:09   #3302
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

a tak naprawdę, trzeba być mną, żeby wybrać taką, która się dzieciom forumowym nie spodobała i mamy wymieniają nie znalazłam innej z projektorem ...
jeszcze rok reszta ciała przede mną

nie dość, że to takie nudne, pastelowe to melodyjka skojarzyła mi się z organami kościelnymi http://www.youtube.com/watch?v=LlIe1A6xM1c
projektor to jak dla mnie jedyny jej plus

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 14:14   #3303
storyl
Raczkowanie

Witam się z Wami dziewczyny po długiej nieobecności : )

Pozdrawiamy Was z Igusiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Picture0102.jpg (52,3 KB, 53 załadowań)
storyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 14:16   #3304
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Happy nie wiem jaka firma nie chce mi się iść na górę
A co do karuzeli. Mamy ją. Usypia młodą. Od zabawiania mamy inne rzeczy. Moje dziecko tylko śpi w łóżeczku. Projektora nie użyliśmy ani razu A jeśli chcesz coś co będzie zabawiać dziecko, albo tak by się zainteresowało (za misiami głowa Młodej też krąży) to może rzeczywiście ta tiny love.

Eeee czy dzieci jedzą cukinię? Bo właśnie zamroziłam. Fasolkę, kalafiora, śliwki. A na dynię nie mam miejsca i nie wiem co z tym fantem zrobić...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 14:29   #3305
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Probuje cos dzis odposac ale moje dzoecko odwala dzis bunt senny.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

kurcze, az sprawdze ile Nela przybierala w takim zestawieniu miesięcznym

I - 640
II - 880
III - 510

wygląda kiepsko
ale licząc ogolnie, od urodzenia nelka przybrala 1970 gramow, dzielac to na 14 tygodni wychodzi 140 tygodniowo...wiec może nie tak tragicznie...meczacy temat. chyba musze trochę wyluzować
U nas byli
1mies - 1200
2mies - 1440
Teraz w 3 podejrzewam ze maks jakies 800 bo w2tyg.ma 400

a pozniej pewno jeszczd mniej ale nie obraze sie jak bedzie zwyczajnie w normie a nie ponad bo kregoslup mi siada. Bo dziecko w pelni ibrane ma juz pewno 6500 a jak sie naje to i 6650.

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Julcia dostała skierowanie na rehabilitację swoich malutkich stópek, bo za bardzo kosi je do środka - wykręca duży paluch i za nim pół stopy leci ku środkowi Zobaczymy, na czym ta rehabilitacja będzie polegała - wróciłam dziś z wa-wy i po weekendzie będę się orientować gdzie w Suwałkach jest mozliwa taka rehabilitacja Maluszków i czy są ogromne kolejki, czy tylko wielkie Na pierwszej kontroli (1,5 miesiąca temu) ortopeda miał uwagi również do bioderek, ale kazał szeroko pieluchować i teraz powiedział , że trochę się poprawiły, więc "ujdzie", ale pieluchować "na żabkę" musimy nadal.

A z tą kołderką - to chyba rzeczywiście lepiej nie za grubą, ale kocykiem żal by mi było zakrywać tą śliczną pościel od chrzestnej o taką dostała: http://allegro.pl/posciel-purella-90...513427706.html
Szalenie mi się spodobała, bo chociaż nie ma na niej żadnych miśków/kotków/księżniczek itp., to jest przesłodka i świetna jakościowo

A odnośnie kołderki - to właśnie z takich nie za grubych - polecicie coś jeszcze? Jakie jest w miarę dobre wypełnienie, które nie będzie się zbijać i zniekształcać? - bo od babci dostała podusię antyalergiczną i już się po 2 miesiącach ta podusia się rozbabrała, tzn. wypełnienie zrobiło się nierównomiernie rozłożone i tam gdzie ma najczęściej głowę, prawie zupełnie go ubyło. No ale to było kupione na szybko i niedrogo.
Napisze to jeszcze raz. Kurde dziewczyny to naprawde dziwne ze prawie kazde z naszuch dzieci ma skierowanie na jakas rehabiliyacje.
Ja juz sie robie podejrzana w tym temacie. Szczegolnie pp Mysi ktorej synek pol swojego zycia na brzuchy, na zdjeciach lepek trzyma wysoko ze hej a wmawiaja mu oslabione napiecoe

Mialam oczywiscie wiecej pocytowane a mi wcielo...i juz nke pamietam. To pewnie z braku drzemki w ciagu dnia bo syn tez nie drzemie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 14:32   #3306
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Ja do swojej kochanej Babci mówiłam po imieniu "Czesiuchna" I nie uważam, że to było z braku szacunku, jak część uważa tylko z wielkiej ogromnej miłości i przyjaźni. Moja mama natomiast nie pozwala sobie na mówienie do niej po imieniu...
Mi to nie przeszkadza jak córka nas nazywa po imieniu. Śmieszne to jest raczej, ale i fajne Przedstawia mnie- np. ostatnio u lekarza - "To mama N...." i tu moje imię

Ja do swoich rodziców mówiłam po imieniu. Jakoś mi samo to przeszło

Cytat:

eee tam ja mam misie właśnie, już drugie dziecko na nich jedzie i nie narzekają za bardzo Ta młodsza to je wręcz wielbi
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 14:35   #3307
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Happy nie wiem jaka firma nie chce mi się iść na górę
A co do karuzeli. Mamy ją. Usypia młodą. Od zabawiania mamy inne rzeczy. Moje dziecko tylko śpi w łóżeczku. Projektora nie użyliśmy ani razu A jeśli chcesz coś co będzie zabawiać dziecko, albo tak by się zainteresowało (za misiami głowa Młodej też krąży) to może rzeczywiście ta tiny love.

Eeee czy dzieci jedzą cukinię? Bo właśnie zamroziłam. Fasolkę, kalafiora, śliwki. A na dynię nie mam miejsca i nie wiem co z tym fantem zrobić...
my chcemy właśnie do usypiania- czyli muzyka i projektor
dzieci chyba jedzą tak samo cukinię jak dynię?
Stary 2013-08-31, 14:36   #3308
ankaaa206
Wtajemniczenie

chyba zacznę spać z małym w dzień, położyłam się do niego, wtuliłam go i przespał 3 godziny

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 14:37   #3309
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

nie dość, że to takie nudne, pastelowe to melodyjka skojarzyła mi się z organami kościelnymi http://www.youtube.com/watch?v=LlIe1A6xM1c
mi się misie podoba, bo jest pastelowa nie jestem fanką jaskrawości, już i tak dobrze, że w ubrankach toleruję, a nawet trochę lubię a melodyjkę sobie puszczę jak skończy się koncert Claptona
Stary 2013-08-31, 14:39   #3310
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
dzieci chyba jedzą tak samo cukinię jak dynię?
jak im smakuje, to jedzą, jak nie smakuje, to nie jedzą

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:

ulubiona melodyjka mojej cróki Jak to włączę to nie mija 30 sekund jak śpi
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2013-08-31, 14:42   #3311
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

U nas byli
1mies - 1200
2mies - 1440

a pozniej pewno jeszczd mniej ale nie obraze sie jak bedzie zwyczajnie w normie a nie ponad bo kregoslup mi siada. Bo dziecko w pelni ibrane ma juz pewno 6500 a jak sie naje to i 6650.

Napisze to jeszcze raz. Kurde dziewczyny to naprawde dziwne ze prawie kazde z naszuch dzieci ma skierowanie na jakas rehabiliyacje.
Ja juz sie robie podejrzana w tym temacie. Szczegolnie pp Mysi ktorej synek pol swojego zycia na brzuchy, na zdjeciach lepek trzyma wysoko ze hej a wmawiaja mu oslabione napiecoe

Mialam oczywiscie wiecej pocytowane a mi wcielo...i juz nke pamietam. To pewnie z braku drzemki w ciagu dnia bo syn tez nie drzemie

Moj w 4 mc przybral 4300

to fakt z tymi rehabilitacjami oby okazalo sie ze jest ok wszystko
Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość

Witam sliczny

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 14:52   #3312
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
mi się misie podoba, bo jest pastelowa nie jestem fanką jaskrawości, już i tak dobrze, że w ubrankach toleruję, a nawet trochę lubię a melodyjkę sobie puszczę jak skończy się koncert Claptona
no jeśli do usypiania to faktycznie takie pastele lepsze ja do usypiania ściągam zabawki
Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
ulubiona melodyjka mojej cróki Jak to włączę to nie mija 30 sekund jak śpi
nie wytrzymałabym ani chwili

Stary 2013-08-31, 14:53   #3313
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
1. A co pielęgniara robi u Ciebie ? zajmuje sie małym ? kurde wyciągam swój paszport niemiecki i jade bo chyba źle wybrałam kraj

2. O nie to nie po chrześcijańsku. Zaraz mi tu proszę brać kredyt 30 tysi na weselicho, rodzinę ugościć, nakarmić,a potem spłacać ten kredyt latami. Indie, Afryka.. w dupskach się poprzewracało
1. no zajmuje sie malym, przede wszystkim kontroluje jego stan i pisze raporty o rozwoju. i mnie uspokaja ale wiesz, to tez nie standard. dostalismy ta pomoc tylko dlatego, ze miedzy tymi dwiema pierwszymi operacjami jest spore ryzyko, ze stanie sie najgorsze.
niemniej jednak - jak chorowac, to tylko w niemczech!

a co do 2. (to ja tez nie po chrzescijansku slubowalam, cholera jasna...)

co mi tu jeszcze sie chcialo napisac...
aaaa...
- jeszcze karmie i cycki sa spoko. nie uzywam nic specjalnego do biustu, ot moje mieszanki naturalne
- glod: ostatnio coraz wiekszy... jestem na minusie z waga, wiec sobie pozwalam, ale nie mam za bardzo kiedy, a i wybredna jestem... slodycze mnie nie ciagna...
- mlodemu chyba tez ida zeby tak nerwowo pakuje wszystko do buzi, slina jego jest wszedzie, no i ta rozpacz...

aa, Ash, wczoraj czytalam na niemieckich stronach o takim skoku zwanym faza przeklinania cyca dziecko wtedy pojmuje, ze nie jest jednoscia z mamusia, i ze cyc nalezy do mamy... i roznie sobie z ta swiadomoscia radzi. jedni wisza na cycu, inni pluja, bija i sie dra... rada jedna: przeczekac, przytulac. dac dziecku do zrozumienia, ze mimo ze nie jestescie jednoscia, to mamusia ukocha i pocaluje jak trzeba. i da cyca oczywiscie ta faza tyczy sie tylko dzieci na cycu
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 15:03   #3314
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:

nie wytrzymałabym ani chwili
jest tam jedna gorsza - taki szum morza. Na tym to ja usypiam w 30 sekund Ale generalnie nie narzekam na tą karuzelę - działa, usypia, porządnie wykonana. Spoko.

A tak apropos nie wytrzymywania z zabawkami Jest taka zabawka "Szczeniaczek Uczniaczek" z FP. Moja starsza córa to ma, dostała na imieniny kiedyś. No fajna zabawka dużo gada, dużo śpiwa NIENAWIDZĘ tego szczeniaczka Jak mi zaczyna po raz setny danego dnia wyśpiewywać alfabet, to mam ochotę go poćwiartować No ale dziecko go wielbi.... ciężkie życie rodzica
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka

Edytowane przez Gwizdak
Czas edycji: 2013-08-31 o 15:10
Stary 2013-08-31, 15:13   #3315
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
o jatez zyje juz szkola heheh

duzyyy i brawo za podnoszenie sie

fajnie masz z ta pigula heheh
No i wszystko kupione;-) ufff. Przed nami jeszcze wrześniowe ubezpieczenia,komitety itp;-)

Cytat:

A co jakiś czas przychodzą mi kupony pocztą - listonoszem

Brawwoooo za kupkę no i dieta piękna

Póki co wymyśliłam, a kiedy to będzie jak zrobię, bo nie powiem stracha mam...Najpierw trzeba zgubić kg a to też mi trochę zajmie

Kochana to przysiądę przy następnej drzemce młodej i pooglądam co i jak. Boję się zamówić 6-9 skoro ten jest 6-9 i jest na styk ;/

No to podobnie jak Matyldsa wszystko
Brawoooo za wszystkie wymiary.
Teraz jak napisałaś o tym, że tyle urósł to też tak miałam jak byłam mała.
Będzie dobrze

Ja do swojej kochanej Babci mówiłam po imieniu "Czesiuchna" I nie uważam, że to było z braku szacunku, jak część uważa tylko z wielkiej ogromnej miłości i przyjaźni. Moja mama natomiast nie pozwala sobie na mówienie do niej po imieniu...

Łooo mamo moja by dostała wkur....

No to pięknie spał

mnie osobiście razi jak syn 5 letni mojej kumpeli woła: Ankaaa daj mi...

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
mam pytanie... czy Wy też odczuwacie ciągły głód??
Ja to co chwile coś bym zjadła..i tak się też dzieje...a przy kazdym wstaniu w nocy do dzieci zagryzam owsianym ciastkiem lub innym słodyczem..jak opętana jakaś...zjadłam juz 3 śniadania...i już myśle o warzywach na patelnie..
oj miałam o to pytać:-P ciągle bym coś jadła:-/

Cytat:

czeeeść:-D

Kurde wiecie co? Jak T. Skończył 10 tyg to dostałam coś jakby okres,takie plamienie kilku dniowe.
Teraz mały w poniedziałek skończy 13 tyg a ja dziś znowu @ dostałam:-/

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 15:20   #3316
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
A tak apropos nie wytrzymywania z zabawkami Jest taka zabawka "Szczeniaczek Uczniaczek" z FP. Moja starsza córa to ma, dostała na imieniny kiedyś. No fajna zabawka dużo gada, dużo śpiwa NIENAWIDZĘ tego szczeniaczka Jak mi zaczyna po raz setny danego dnia wyśpiewywać alfabet, to mam ochotę go poćwiartować No ale dziecko go wielbi.... ciężkie życie rodzica
można oszaleć z tymi zabawkami
my mamy panel dźwiękowy w macie i on gra 10 minut, małż ma dość po 5 minutach

Stary 2013-08-31, 15:33   #3317
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
można oszaleć z tymi zabawkami
my mamy panel dźwiękowy w macie i on gra 10 minut, małż ma dość po 5 minutach
o dżizas, grająca mata chyba by mnie wykończyła psychicznie Teraz nie dawno były drugie urodziny mojej córki i jak ludzie pytali o prezenty, to prosiłam, żeby to nie grało, nie śpiewało i żeby na tym się nie dało grać Zabawki+dwulatek, któremu się buzia nie zamyka, to jest sajgon
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2013-08-31, 15:44   #3318
vvgh
Wtajemniczenie

nigdy Was nie nadrobię ....
nie miałam neta....
Stary 2013-08-31, 15:51   #3319
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Mi to nie przeszkadza jak córka nas nazywa po imieniu. Śmieszne to jest raczej, ale i fajne Przedstawia mnie- np. ostatnio u lekarza - "To mama N...." i tu moje imię

Ja do swoich rodziców mówiłam po imieniu. Jakoś mi samo to przeszło

eee tam ja mam misie właśnie, już drugie dziecko na nich jedzie i nie narzekają za bardzo Ta młodsza to je wręcz wielbi
dzięki za opinię
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

U nas byli
1mies - 1200
2mies - 1440

Magiusa, jak to pisała Motylek, lepiej zrobić więcej niż mniej. Mi się wydaje, że pediatrzy po prostu nie chcą czegoś zbagatelizować u naszych maleństw. Przecież zalecaj ą kontrolować, a nie stawiają diagnozy.
Cytat:

hej! Twój syn jest troszkę podobny do synka Salviae.

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-08-31 o 15:53
Stary 2013-08-31, 15:53   #3320
vvgh
Wtajemniczenie

Kiedy Wy macie czas tu być?
Mój ostatnio robi mały terror, bo ciągle chce być noszony!
W życiu nie mam czasu na kompa...
Stary 2013-08-31, 15:56   #3321
vil84
Wtajemniczenie

Mały obejrzany przez rehabilitanta, niestety trzeba liczyć się z tym że przez pół roku raz w tyg musi ćwiczyć ze spacjalistą ale nie jest źle. tylko jeśli chodzi o koordynację ruchową jest jakieś 2-2,5 miecha do tyłu ... i możemy w ciągu 2 tyg mieć załatwione miejsce w ośrodku ulicę dalej od domu mamy, gdzie ten znajomy pracuje tylko muszę załatwić od pediatry jeszcze jedno skierowanie do neurologa. i chyba tak zrobimy, będziemy jeździć do mamy i od razu ćwiczyć jedyne co mogę robić z nim w domu to brzuszek ćwiczyć i naciskać mu na barki bo ma złe ułożenie, przez to nie radzi sobie z łepkiem na brzuszku i szyjki mu w ogóle nie widać. i nie trzymać do siedzenia, nie nosić w pionie, wszystko w poziomie bo ma niepewny łapek i źle mu się mięśnie wykształcą przez to.

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-08-31 o 16:07
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 16:05   #3322
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

Myślałam kiedyś, gdzie zaginęłaś.
Stary 2013-08-31, 16:12   #3323
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
spoko my tez mamy zapasy, ale ladnych ubranek nigdy dość w przyszłym tyg. planuje wypad na ciuchy, wiec będę pamietala o ladnych chłopięcych w tym rozm.

tez się z dziecka nabijacie? czasem to można poplakac się ze smiechu. najlepsze miny sa w wannie i jestem przekonana, ze wtedy sika i udaje, ze to nie ona

po co Ci szyszki? :P niedługo zbiera się kasztany hehe
Z tym sikaniem to u nas nie może udawac, ze nie on bo ewidentnie widać kiedy sika
A szyszki, moja koleżanka uczy techniki w podstawówce i na kółko zbierałyśmy , dwa wózki stały na ścieżce, a my w krzakach pochowane
Cytat:
Napisane przez kociakZpazurem Pokaż wiadomość
PYTANIE mam: jak wasze blizny po cc, bo mi jakiś bliznowiec czy coś takiego się przypałętał i chyba przydałoby sięto czymś smarować? wszystko z waszymi ok jest?

i do tych co już nie kp tylko mm : jak wasze cycuchy??nie pamiętam kiedy takie małe?puste? miałam, niby są na tej samej wysokości ale mam wrażenie że w zimę posłużą za szlik może to przez to że są puste?stare biustonosze za duże

aa a co do tekstów teściowej to moja raz do małej : "no nie chcesz jeść tego mleka bo jest niedobre ja wiem o tym, mamy było lepsze ale jej cycki wyschły i nie ma już mleka'' nie wiedziałam co ze sobą zrobić, tym bardziej że wtedy mała do cycka przystawiałam i później butla szła..
Moja blizna robi się coraz bledsza, nie ma żadnych zgrubień i już jej prakrtycznie nie widać po ciąży doszłam do wniosku, że chyba mam bardzo fajną skórę, żadnych roztepów, blizny szybko bledną, flak na brzuchu też nie za duży tylko ta czarna krecha dalej jest bardzo ciemna i mam naciągnięty pępek
Ja dalej karmie piersią i nie jestem zadowaolona ze stanu piersi, zwisajace naleśniki szalik

A co do tekstu tesciowej to sory, ale , też byłabym zła, ale bym chyba parskęła śmiechem
Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Dziewczyny ubierałyście swoje dzieci w bluzy z kapturem? Dostaliśmy ich sporo, raz przetestowałam i był ryk jak mu kapturek nałożyłam, a bez kaptura to źle leży na plecach i mu się podwija on. Czemu one nie są odpinane za to dresy z paskiem mu się podobają, wygląda jak gwiazda prl-u ale przynajmniej mu ciepło już w nocy
Mojemu kaptur nie przeszkadza, a ja bardzo lubie te bluzy bo gadzina drze się w czapce i jak jest zimno to przynajmniej mu kaptur nakładam
Cytat:
.
U nas jest pstrokata karuzela Rainforest i mały śpi pod nią, ale nie przeszkadza bo w dzień śpi na brzuszku i nie widzi
Happy, a są takie projektory z melodyjką tylko, nie musisz karuzeli kupować , my mamy takiego żółwia, kupiłam bo można do niego wsadzić kartę pamięci i puszczać kołysanki i audiobooki jakie się nagra, projektora nie używam, ale ładne gwiazdki pokazuje http://allegro.pl/zolw-lampka-mp3-pr...513204544.html, tyle, że nie jet pastelowy i ja go kupiłam za 80 zł chyba więc jest okazja

Zasadziłąm poziomki mam nadzieję, że w przyszłym roku będe miała obfite plony i natchniona przez sąsiadke zaprawiaczkę, od poniedziałku zaczynam produkcje sałatki z buraków
Moje dziecko lubi się patrzeć jak skacze przed kinectem siedzi w leżaczku i się gapi godzine, lepsze niż zabawki
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-08-31 o 16:14
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 16:27   #3324
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Kiedy Wy macie czas tu być?
Mój ostatnio robi mały terror, bo ciągle chce być noszony!
W życiu nie mam czasu na kompa...
moj maly czesto mi spi na rekach, odlozony sie szybko budzi... no to jak uznaje, ze lepiej, zeby pospal z godzinke, to go tak trzymam na rece jednej, podpieram poducha, a druga reka obsluguje laptopa
Stary 2013-08-31, 16:28   #3325
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
nigdy Was nie nadrobię ....
nie miałam neta....
Hej!!!:-* nie nadrabiaj tylko pisz co u Was? Jak Jureczek???

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Mały obejrzany przez rehabilitanta, niestety trzeba liczyć się z tym że przez pół roku raz w tyg musi ćwiczyć ze spacjalistą ale nie jest źle. tylko jeśli chodzi o koordynację ruchową jest jakieś 2-2,5 miecha do tyłu ... i możemy w ciągu 2 tyg mieć załatwione miejsce w ośrodku ulicę dalej od domu mamy, gdzie ten znajomy pracuje tylko muszę załatwić od pediatry jeszcze jedno skierowanie do neurologa. i chyba tak zrobimy, będziemy jeździć do mamy i od razu ćwiczyć jedyne co mogę robić z nim w domu to brzuszek ćwiczyć i naciskać mu na barki bo ma złe ułożenie, przez to nie radzi sobie z łepkiem na brzuszku i szyjki mu w ogóle nie widać. i nie trzymać do siedzenia, nie nosić w pionie, wszystko w poziomie bo ma niepewny łapek i źle mu się mięśnie wykształcą przez to.
super!!! Napewno Przemuś nadrobi:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 16:35   #3326
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

hej
śliczny Iguś, Ty też pięknie wyglądasz

mama kupiła Przemkowi kaszkę:
https://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/home/bobovi...ojego-dziecka/

zrobiłam mu, czekam aż mama pomoże go potrzymać bo nie mamy tu leżaczka i już mu prawie pół wyjadłam
wykropkowało ... kaszka BoboVita Expert bananowa

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-08-31 o 16:36
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 16:37   #3327
puchatkowa
Zakorzenienie

Czy któraś kupowała może skarpetki dla dziecka na allegro i udało jej się kupić jakieś takie co to ich dziecko w 5 sekund nie zrzuci?
Bo ja nie mogę trafić w odpowiednie i wszystkie Mała zaraz skopuje a to idzie jesień i naprawdę niedługo z gołymi stopami nie da się wyjść

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 16:40   #3328
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Hej!!!:-* nie nadrabiaj tylko pisz co u Was? Jak Jureczek???

.

No więc u nas tak:
jeden zabieg w narkozie już się odbył. Była to cystoskopia, miała ona wykryć czy mały ma zastawkę cewki tylnej, którą trzeba by naciąć. Ogólnie to badanie potrwało mega krótko, więc ucieszycłam się, bo myślałam, że nie ma tej zastawki. Niestety po chwili przyszedł lekarz z średnią miną i powiedział mi, że Jurek ma tą zastawkę, ale nie mogli jej naciąć, bo ma zwężony moczowód.. Narzędzie nie chciało przejśc, a nie byli na to przygotowani, więc próbowali go poszerzyć,ale nie szło. No i nerka jest w średnim stanie, więc trzeba będzie robić operację, odbaczyć ją i założyć tą przetokę co kiedyć Wam pisałam.... Mocz będzie odchodził przez brzuszek.

Tak więc za 2 miesiące znów się kładziemy do szpitala i znów dwa razy narkoza. POszerzanie moczowodu, a dzień później nacinanie zastawki.

Okropnie było nieść go na salę operacyjną, a jak oddawałam go w ręce anestezjologa to mi się ręce trzęsły, bo wiecie ta babka była w takiej masce i całym tym stroju...

No ale ogólnie jest dzielny.
Stary 2013-08-31, 16:49   #3329
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:

No więc u nas tak:
jeden zabieg w narkozie już się odbył. Była to cystoskopia, miała ona wykryć czy mały ma zastawkę cewki tylnej, którą trzeba by naciąć. Ogólnie to badanie potrwało mega krótko, więc ucieszycłam się, bo myślałam, że nie ma tej zastawki. Niestety po chwili przyszedł lekarz z średnią miną i powiedział mi, że Jurek ma tą zastawkę, ale nie mogli jej naciąć, bo ma zwężony moczowód.. Narzędzie nie chciało przejśc, a nie byli na to przygotowani, więc próbowali go poszerzyć,ale nie szło. No i nerka jest w średnim stanie, więc trzeba będzie robić operację, odbaczyć ją i założyć tą przetokę co kiedyć Wam pisałam.... Mocz będzie odchodził przez brzuszek.

Tak więc za 2 miesiące znów się kładziemy do szpitala i znów dwa razy narkoza. POszerzanie moczowodu, a dzień później nacinanie zastawki.

Okropnie było nieść go na salę operacyjną, a jak oddawałam go w ręce anestezjologa to mi się ręce trzęsły, bo wiecie ta babka była w takiej masce i całym tym stroju...

No ale ogólnie jest dzielny.
no to tez was przeboje czekaja... sciskam mocno was i kciuki!
Stary 2013-08-31, 16:50   #3330
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
no, kurczę, jak to można się głupio pomylić a cycuś zawsze na miejscu conie, ech jakby tak Ash doszła do tego czym można cycka zastąpić..
ja właśnie licytuję tego fp z miśkami, ale pewnie mnie przebiją i kupię tę wyspę marzeń, też ma jakieś światełko ponoć...a fajny jest ten projektor w miśkach?

co do mleka, no to bałabym się ryzykować, jak piszą, żeby dłużej niż miesiąc nie trzymać otwartego.

projektor spoko ale my właśnie do zabawy a nie spania chcieliśmy:P znaczy spoko dla mnie, młody nie zauważa

Cytat:

Motylku, a z jakiej firmy masz ten kombinezon, george lubi mieć trochę zawyżoną z tego co wiem...
george ma zaniżoną młody ma na styk 3-6 teraz

Cytat:

ja przy tej melodyjce się wzruszałam jak sobie puszczałam zaraz przed porodem

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Czy któraś kupowała może skarpetki dla dziecka na allegro i udało jej się kupić jakieś takie co to ich dziecko w 5 sekund nie zrzuci?
Bo ja nie mogę trafić w odpowiednie i wszystkie Mała zaraz skopuje a to idzie jesień i naprawdę niedługo z gołymi stopami nie da się wyjść
jak dla mnie najlepiej się trzymają te z h&m pakowane po 3 sztuki, nieściągalne są

a propo h&m, miałam kupon na -20% na dzieciowe i zaszaleliśmy zostawili 320 zł no ale 80 zaoszczedziliśmy

zaraz wrzucę foty:P młody został z babcią a my się wybraliśmy na pyszny obiadek do restauracji i zakupy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości