Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-31, 15:35   #3631
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Dostałam od męża piękny bukiet róż
Coś długo nie wracał z pieczywkiem haha ale kupił pyszne sconsy w lidlu i wszamaliśmy z dżemem na śniadanko

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dzień doberek!
Ja też dzisiaj idę na weselicho I się objem za dwoje i wytańczę! Mam nadzieję, że tylko plecki nie będą bolały i że Mikołajowi nie będzie za głośno. Profilaktycznie dzisiaj nie sprzątam i nie robię nic, żeby uniknąć bólu krzyża. Tylko lekki obiad ugotuję, bo pomrzemy z głodu.

Dziewczyny też Was tak dzieciaki rano mocno kopią? Bo ja co ranek w łóżku mam mega kopańsko w każdą stronę przez kilkanaście minut. I w nocy jak się przebudzę to też kopie. I tak sobie myślę, że to jednak dziwne uczucie jest, ale jak pomyślę, że to mój mały synek to odrazu się uśmiecham
Udanej zabawy
Moja różnie...ostatnio na wieczór się wierzga i kopie mocno coś mnie pokłuwa czasem pod lewym żebrem - chyba pokopuje tam Majeczka

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
A wgl zaczęłam dziś 28 tc, czyli 3 trymestr

Byłam na glukozie ostatnio i mam 103 po odczekaniu, to chyba dobry wynik co nie?
wkroczenia w ostatni trymestr
wynik bardzo dobry

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Matko święta!! ale koszmary przeżyłąm w nocy.
nie dość że jak kichłam to myslałam że sie rozpadne a moja cipka sie rozerwie do końca (mam takie odczucia :P ) to jak sikałam to myslałam że mały mi wyskoczy, taki choćby jakiś kamień wielki miał mi wylecieć..
potem śniło mi sie ze Bóg mi sie objawił, ze zemdlałam a jak sie obudziłam to mnie wszystkie kości bolały jakbym conajmniej z dwupiętrowego łóżka spadła. Obudziłam sie o 3 i normalnie zasnać nie mogłam.. a jak zasnęłam to śniły m isie taie straszne pająki że ja pierdycze. łaziły wszędzie. czerwone,czarne w białe paski bleeee a mój maż w tym śnie śmiał sie ze mnie ( jeśli chodzi o pajaki to jestem panikarą na codzień) obudziłam sie zlana potem jakbym jakies 10 km przebiegła.

a teraz boli mnie krzyż. :/
Jejciu te Twoje sny przed ciążą tez takie miałaś??
odpocznij

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
jakbym mogla dodac filmik to bym wam pokazala jak moja kopie a tymczasem oto moja corcia Lenka
ale ona śliczna

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Niewytrzymałam i się popłakałam, piszę z moim bratem, napisałam mu o tym jak nieodpowiedzialnie zachował się mój mąż a ten do mnie "jakby się coś działo dzwoń do mnie, nawet w środku nocy" Nawet nie zdawałam sobie sprawy że mam tak cudownego brata który stoi za mną murem w każdej sytuacji
Dobrze, że możesz na niego liczyć.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
A jednak
Bo powiedziałam, że Twój mąż był z rana po świeże pieczywko a jemu się nigdy nie chce no to się pofatygował i przy okazji rocznicowe kwiaty kupił

Też chce taki masażyk
oj tak czasem nic sie nie chce i nic nie cieszy....

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Witajcie

Wybaczcie, że nie cytuje, ale ostatnio nie mam głowy do nadrabiania zaległości :/
Mam problem, który zaprząta moją głowę i momentami zastanawiam się czemu ja mam takiego pecha

Może pamiętacie, ostatnio pisałam, że dostałam pismo z ZUSu. Miałam im donieść dokument i świadectwo pracy. I tak myślałam, ale jak świad pracy skoro ja mam umowę o pracę, która kończy mi się z dniem porodu i dopiero wtedy mogę ubiegac sie o świad pracy ale poszłam i zaczął się mój problem ZUS wstrzymał mi wypłatę pieniążków, dlaczego?
Otóż dowiedziałam się, ze moja szefowa zgłosiła do ZUSu, że spółka się rozwiązała i dnia 9 sierpnia ustało moje zatrudnienie. W ZUSie panie tak miłe, że aż siedziałyśmy 30min i się zastanawiałyśmy jak to jest możliwe, ze ona mnie wyrejestrowała - kobietę w ciąży? Potem po moim tel okazało się, ze spółka się nie rozwiązała tylko ona zmieniła wspólnika. Ona nawet jakby zlikwidowała spółkę i firmę to mnie to się nie tyczy. ZUS dzięki Bogu jest po mojej stronie. Sami mówią, ze jest przekłamanie informacji i teraz czekają na wyjaśnienie tej sytuacji ze strony pracodawcy. Tylko najgorsze jest to, ze ZUS ma nr tel do firmy, a ona w firmie pojawia sie raz na ruski rok. Wczoraj Pani z ZUSu dzwoniła cały dzień i nie mogła jej zastać. W poniedziałek jak sie z nią nie skontaktują to mają jej pismo wysłac.
Mam sakramenckiego pecha! Poprzednia firma to był jeden wielki machloj i przekręt, a ta firma nie lepsza. Tam mi nie wypłacali pensji, a tu suk* robi jakieś dziwne przekręty ;/ Pieniędzy narazie nie dostane a miałam takie plany Ech.... boje się, że będzie się to ciągło i ciągło, choc Pani w ZUSie mówi, że oni czasu nie mają żeby czekac aż ona łaskawie się odezwie i muszą działać. Aaaa i jeszcze suc* zanosiłam L4 21 sierpnia, które pewnie wylądowało w koszu.................... ...... ;(

Także humor mam straszny.

Jedziemy teraz oglądać wózki. Znalazłam fajny komis i mają fajnie wózki. Wczoraj zdecydowaliśmy, że kupujemy X-landera - mężowi tak się spodobały, że nasz Camarelo poszedł w odstawkę Stwierdziliśmy, że opinii nie czytamy, bo co osoba to opinia. Nigdy nikomu nie dogodzisz
Może to mi popraw humor
OMG!!! co za menda z niej
Jeszcze za to jej się dostanie!!
Oby kaska szybko wpłynęła na konto

Ooo pochwal się jak kupicie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Kupujecie jakieś mleko modyfikowane na wszelki wypadek? Znalazłam, że są takie w saszetkach Bebilon 1 z pronutra i kupię chyba ze 3, żeby były gdyby się okazały niezbędne. Puszka niby taniej ale nie planuję stosować mm to by zwietrzała i pieniądze wyrzucone w błoto.
Nie myślałam o tym...trzeba się zastanowić

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
hello dziewczyny!

humor mam w takim stanie, że nawet nie chce mi się iść pod prysznic.
tż i jego miesiączki doprowadzaja mnie do szału.
on nie rozumie jak stres oddziałuje na mnie i na dziecko.
wg niego zasłaniam się dzieckiem i przesadzam.
beznadziejny przypadek.
rozmowy z nim to jak rozmowy ze ścianami w pokoju, pozostają niewzruszone.
wczoraj podgrzał mnie konkretnie tekstami o pieniądzach, ja już i tak wystarczająco dużo płacze i ubolewam że jest, jak jest, ale to mało...
pewne teksty podchodzące pod RASIZM doprowadzają mnie do palpitacji serca i piana leci mi z ust. no nie przeskocze tego wszystkiego i jest taki kwas, że już nigdy chyba nie zbliże się do niego, już za dużo zostało powiedziane i jestem dość daleko.
mam ochotę wrócić do PL i dzięki temu raz na zawsze ograniczyć jego prawa do dziecka. zastanawiam się nad powrotem do domu, jest tak źle, chociaż zdaje sobie sprawe że to najgorsze z mozliwych rozwiązań.
jejciu co mu odbiło??
Jakas terapia wstrząsowa by sie przydała...masz gdzie się wynieść na jakiś czas??

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-08-31 o 15:36
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 15:37   #3632
anka_85
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

no właśnie nie mam tutaj za bardzo się gdzie wynieść a terapie wstrząsową mam zaplanowaną. najgorsze jest to że nie chce mi sie jej realizować... nadzieje jakos mi uleciały, że uda się coś w nim zmienić. jest po prostu głupi :/

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 15:37   #3633
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Pocytuje jak wroce do domu w kazdym badz razie wpadlam zeby sie pochwalic ze zamowilisny wozek oczywiscie Passo kolor chocolate i kupilam pluszowe przescieradelko do lozeczka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 15:44   #3634
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie nie mam tutaj za bardzo się gdzie wynieść a terapie wstrząsową mam zaplanowaną. najgorsze jest to że nie chce mi sie jej realizować... nadzieje jakos mi uleciały, że uda się coś w nim zmienić. jest po prostu głupi :/
Przykro mi, że tak się Tż zachowuje w takim momencie Waszego życia wczesneij też taki był? czy teraz mu odbiło?
Szkoda, że nie widzisz szansy na poprawę....

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Pocytuje jak wroce do domu w kazdym badz razie wpadlam zeby sie pochwalic ze zamowilisny wozek oczywiscie Passo kolor chocolate i kupilam pluszowe przescieradelko do lozeczka

zakupu, jednak czekoladka

Ja dostałam maila, że przesyłka będzie kosztowała 75 euro ale raczej weźmiemy swojego kuriera i wyjdzie coś około 50-60 euro. Już tam dziś nie pracują ale jak odpiszą mi w poniedziałek to zamawiam
Stary 2013-08-31, 15:53   #3635
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Anka a moze to hormony? Moze widzisz wszystko w czarnych kolorach? Podwojnie? Cos co normalnie nie zrobiloby na Tobie wrazenia?
Nie wiem jak powazna jest u Was sytuacja ale ja tez mialam takie chwile ze koniec swiata a teraz sie smieje z tego

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 16:04   #3636
anka_85
Zakorzenienie

Hormony hormonami.
To swoja droga. Wczesniej bylo w miare ok, ale problem pojawil sie przy odstawce jego najogow (srodki przeciwbolowe) I zrobil sie nie do zniesienia.
Ja rozumiem, ze mu ciezko, ale nie rozumiem, po co opowiada historie o pijanych polakach, ktorych widzial w drodze do domu, ktorzy rzekomo "zabieraja jego pieniadze" (wiadomo o co chodzi z tymi historiami o "przyjezdnych"). Powinien sie zapytac jak jego syn, jak wizyta z polozna. No I dodatkowo teksty "z brytyjka mialbym wiecej I lepiej" (mam troche problemow z macierzynskim) dobijaja mnie bo wystarczajaco placze, ze nie mam nic od panstwa (to moze I lepiej bo by gadal ze zabieram "jego" pieniadze z "jego" kraju. A jeszcze sluchac o tym, nosz k****. Teksty "nie to mialem na mysli o polakach" niech sobie w buty wsadzi. Kim ja jestem jak nie polka? No I teskt, ze syn jest ku szansie ze bedzie siedzial na krawezniku I pil, bo jest made in poland to juz wogole. Wscieklizna!

Ani

Edytowane przez anka_85
Czas edycji: 2013-08-31 o 16:05
Stary 2013-08-31, 16:12   #3637
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Hormony hormonami.
To swoja droga. Wczesniej bylo w miare ok, ale problem pojawil sie przy odstawce jego najogow (srodki przeciwbolowe) I zrobil sie nie do zniesienia.
Ja rozumiem, ze mu ciezko, ale nie rozumiem, po co opowiada historie o pijanych polakach, ktorych widzial w drodze do domu, ktorzy rzekomo "zabieraja jego pieniadze" (wiadomo o co chodzi z tymi historiami o "przyjezdnych"). Powinien sie zapytac jak jego syn, jak wizyta z polozna. No I dodatkowo teksty "z brytyjka mialbym wiecej I lepiej" (mam troche problemow z macierzynskim) dobijaja mnie bo wystarczajaco placze, ze nie mam nic od panstwa (to moze I lepiej bo by gadal ze zabieram "jego" pieniadze z "jego" kraju. A jeszcze sluchac o tym, nosz k****. Teksty "nie to mialem na mysli o polakach" niech sobie w buty wsadzi. Kim ja jestem jak nie polka? No I teskt, ze syn jest ku szansie ze bedzie siedzial na krawezniku I pil, bo jest made in poland to juz wogole. Wscieklizna!
Nie no te teksty to sa nie na miejscu, to jest tak samo jego syn i miloby bylo z jego strony jak by zaczal sie interesowac i przestal pieprzyc takie glupoty bo to zal tylek sciska...
Anka, musicie powaznie porozmawiac bo tak byc nie moze, pewnie nie raz juz rozmawialiscie ale powinnas walkowac ten temat moze za ktoryms razem zrozumie w czym jest problem...

Wkurzylam sie, jestesmy u tesciowej TZ poszedl sie przespac bo chory jest a tamci sobie poszli na dwor i siedza... Moglabym isc ale sobie daruje poza tym chyba mi sie nie chce sluchac jak wszyscu uzalaja sie nad biedna i nic nie robiaca bratowa TZ..

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-31, 16:19   #3638
anka_85
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Nie no te teksty to sa nie na miejscu, to jest tak samo jego syn i miloby bylo z jego strony jak by zaczal sie interesowac i przestal pieprzyc takie glupoty bo to zal tylek sciska...
Anka, musicie powaznie porozmawiac bo tak byc nie moze, pewnie nie raz juz rozmawialiscie ale powinnas walkowac ten temat moze za ktoryms razem zrozumie w czym jest problem...

Wkurzylam sie, jestesmy u tesciowej TZ poszedl sie przespac bo chory jest a tamci sobie poszli na dwor i siedza... Moglabym isc ale sobie daruje poza tym chyba mi sie nie chce sluchac jak wszyscu uzalaja sie nad biedna i nic nie robiaca bratowa TZ..

Zazdrosc bez powodu, zazdrosc nawet o forum I facebooka, chec kontroli wszystkiego. Ja sobie z nim pogadam, cale szczescie ze mna nie idzie "wygrac" I wziasc pod buta, zebym jeszcze miala w tym jakas wine, to co innego... Nie dam za wygrana a takie bzdury o placeniu taxu na "pijanstwa innych", do tego teksty o naszym synu tolerowac nie bede. Kazdy sobie rzepke tu skrobie, a pracujac mamy prawa do czego tylko chcemy.

Ani

Stary 2013-08-31, 16:25   #3639
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII

Cytat:
Zazdrosc bez powodu, zazdrosc nawet o forum I facebooka, chec kontroli wszystkiego. Ja sobie z nim pogadam, cale szczescie ze mna nie idzie "wygrac" I wziasc pod buta, zebym jeszcze miala w tym jakas wine, to co innego... Nie dam za wygrana a takie bzdury o placeniu taxu na "pijanstwa innych", do tego teksty o naszym synu tolerowac nie bede. Kazdy sobie rzepke tu skrobie, a pracujac mamy prawa do czego tylko chcemy.
Kurde jak dla mnie to z zazdroscia nic nie zrobisz, przynajmniej tak mi sie wydaje, a czemu jest zazdrosny? Dajesz mu jakies powody do tego?

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-31, 16:34   #3640
Kociak85
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Nie, mój konsolę sprzedał, bo stwierdził, że nie opyla mu się gier kupować(a raczej ja tak stwierdziłam) ale kupił sobie laptopa i gra we wszystko ze wszystkimi a mój gry sobie zawsze znjadzie, teraz na tapecie znów Diablo 3, dodatkowo world of tanks i Herosi 6
No to najwyraźniej mój jakiś wybredny z tymi grami. A wczoraj tylko się cieszył, jak dr nam córkę potwierdził, że przynajmniej z córką to on się nie będzie o miejsca przy konsoli kłócił, bo dziewczyny to tak się tym nie interesuję

Cytat:
myślałam już wiele razy, to mnie martwi, bo ile można mieć tygodni gdzie 2 dni spokoju są okupione kilkoma dniami syfu i klotni.
wypowiedziane słowa nas oddaliły i to już lipa... bo czasu się nie cofnie.
mam rodzinę w PL ale wizja szukania pracy i w ogóle... to byłaby wycieczka jak na Everest.
Ale w razie czego to tą wycieczkę lepiej pokonać teraz niż jak się już dziecię urodzi. Ale to jeszcze trochę czasu masz, a widać, że twarda babka z Ciebie jest i w kaszę nie dasz sobie dmuchać, więc próbuj jeszcze coś wskórać o ile Ci jeszcze zależy na tym związku. A te teksty o Polakach to pozostawię bez komentarza...

lineczka, za wybór wózka. W końcu się udało Jak przyjdzie to koniecznie musisz go obfocić i pokazać jak wygląda na żywo

Właśnie była babka i kupiła ode mnie ubranko na chrzciny, które moja siostra mi wpakowała do tych siatek z wyprawką kolejny grosz wpadł. Postanowiłam, że jak już wystarczająco się sprzeda tych wystawionych do sprzedaży rzeczy to kupię za tą kasę drukarkę laserową. Ale to jeszcze mi sporo brakuje na razie.
Stary 2013-08-31, 16:39   #3641
anka_85
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie

Cytat:
Kurde jak dla mnie to z zazdroscia nic nie zrobisz, przynajmniej tak mi sie wydaje, a czemu jest zazdrosny? Dajesz mu jakies powody do tego?

Siedzenie na kompie I np. Pisanie na czacie z FB ze znajomymi z Polski jest dla niego problemem. Nie rozumie jezyka I dziwi sie o czym tyle moge pisac rozmawiajac z przyjaciolka I kolega z klasy. No zycie sie zmienia, wiec mam o czym gadac z psiola. On mysli ze ja go zdradzam. A przyjaciolka ten sam etap ciazy co ja praktycznie.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
No to najwyraźniej mój jakiś wybredny z tymi grami. A wczoraj tylko się cieszył, jak dr nam córkę potwierdził, że przynajmniej z córką to on się nie będzie o miejsca przy konsoli kłócił, bo dziewczyny to tak się tym nie interesuję

Ale w razie czego to tą wycieczkę lepiej pokonać teraz niż jak się już dziecię urodzi. Ale to jeszcze trochę czasu masz, a widać, że twarda babka z Ciebie jest i w kaszę nie dasz sobie dmuchać, więc próbuj jeszcze coś wskórać o ile Ci jeszcze zależy na tym związku. A te teksty o Polakach to pozostawię bez komentarza...

lineczka, za wybór wózka. W końcu się udało Jak przyjdzie to koniecznie musisz go obfocić i pokazać jak wygląda na żywo

Właśnie była babka i kupiła ode mnie ubranko na chrzciny, które moja siostra mi wpakowała do tych siatek z wyprawką kolejny grosz wpadł. Postanowiłam, że jak już wystarczająco się sprzeda tych wystawionych do sprzedaży rzeczy to kupię za tą kasę drukarkę laserową. Ale to jeszcze mi sporo brakuje na razie.
Troche mnie wszystko przerasta ale sily jakos znajde na to wszystko

Ani

Stary 2013-08-31, 16:49   #3642
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Siedzenie na kompie I np. Pisanie na czacie z FB ze znajomymi z Polski jest dla niego problemem. Nie rozumie jezyka I dziwi sie o czym tyle moge pisac rozmawiajac z przyjaciolka I kolega z klasy. No zycie sie zmienia, wiec mam o czym gadac z psiola. On mysli ze ja go zdradzam. A przyjaciolka ten sam etap ciazy co ja praktycznie.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Troche mnie wszystko przerasta ale sily jakos znajde na to wszystko
A wspominalas ze moglibyscie ewentualnie sie rozstac? Zevrozwazasz powrot do Polski? Co on na to?
Nie wiem co Ci poradzic , nie wyglada kolorowo..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-31, 16:57   #3643
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A wspominalas ze moglibyscie ewentualnie sie rozstac? Zevrozwazasz powrot do Polski? Co on na to?
Nie wiem co Ci poradzic , nie wyglada kolorowo..

Mowilam o wyjezdzie I zalamuje go to, widze ze tylko te grozby robia na nim wrazenie, czasem tylko straszy mnie siostra pracujaca w policji ze I w PL by mnie znalezli. Watpie, zeby szczuli mnie psami jak uciekne I nawet o tym nie mysle. Matki mi szkoda, kobita nic zlego mi nie zrobila I nie chcialabym malego od niej zabierac. Az plakac mi sie chce na sama mysl

Ani

Stary 2013-08-31, 17:11   #3644
Trele_Morele
Zakorzenienie

A za co ta policja mialaby Cie w Polsce szukac? Za to ze odeszlas? Niech nie zartuje. Ty zastanow sie dobrze , poki masz czas czy warto w takim razie podac przy porodzie jego jako ojca czy zostawic puste miejsce w razie W. w razie gdybys musiala jednak wrocic do Polski ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-31, 17:12   #3645
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Hormony hormonami.
Jejku anka jak czytam o Twoim TŻcie to mam gęsią skórkę.Po takich słowach nie wiem czy związałabym się z kimś takim a raczej na pewno nie. A jeszcze co to jest za straszenie że i w PL by Cie znaleźli?Dla mnie to za mocne.
Ale najważniejsze jest to czy Ty chcesz jeszcze z nim być?I czy wg Ciebie jest gotowy na to aby zostać ojcem?
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 17:18   #3646
anka_85
Zakorzenienie

Wpisany jest w karte ciazy.
Niestety. No a szukanie to chyba przez uprowadzenie wlasnego dziecka normalnie gule w gardle, zero nadziei.
Jeszcze wmawiam sobie ze to przez odstawke lekow, ale glupoty chyba sie nie nabywa na odstawce.

Ani

Edytowane przez anka_85
Czas edycji: 2013-08-31 o 17:22
Stary 2013-08-31, 17:26   #3647
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety. No a szukanie to chyba przez uprowadzenie wlasnego dziecka normalnie gule w gardle, zero nadziei.
Jeszcze wmawiam sobie ze to przez odstawke lekow, ale glupoty chyba sie nie nabywa na odstawce.
Ciężko coś doradzić nigdy nie byłam w takiej sytuacji...moim zdaniem nie da się wszystkich słow usprawiedliwić.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 17:27   #3648
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Ja albo bym namowila go na jakiegos psychologa , idzcie razem , albo bym spadala. Wpis w karcie ciazy jeszcze nic nie znaczy. Wazne sa papiery od porodu dalej ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-31, 17:35   #3649
anka_85
Zakorzenienie

Nie wiem nic, mamy rozmawiac, mam takie uprzedzenie do niego ze hej.... Powiedzial, ze mial ciezki tydzien, ciezko mu z tym rzuceniem nalogu, hm. Jakas linia obrony jest, ale to jak kropla w morzu. Brak slow I za duzo zostalo powiedziane. Zobacze co bedzie z tej rozmowy I napisze wieczorem co slychac

Ani

Stary 2013-08-31, 17:37   #3650
babku
Zadomowienie

Anka_85 jak dla mnie Twój partner jest do odrzutu, że tak to brzydko nazwę. Po takich zachowaniach, można się spodziewać, że będzie tylko gorzej. Ja bym uciekała, choć wyobrażam sobie jak będzie Ci ciężko.

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny...myślicie że zachowam się bardzo egoistycznie i strasznie jeśli zjem ze 3 kostki czekolady?
Jedz ile wlezie
Cytat:
Nie, mój konsolę sprzedał, bo stwierdził, że nie opyla mu się gier kupować(a raczej ja tak stwierdziłam) ale kupił sobie laptopa i gra we wszystko ze wszystkimi a mój gry sobie zawsze znjadzie, teraz na tapecie znów Diablo 3, dodatkowo world of tanks i Herosi 6
To jest niezłe dziadostwo. Mój brat w to gra już sporo czasu i jakbym zobaczyła, że mąż próbuje sobie to włączyć, to laptop powędrował by chyba do kosza. Strzeż się tej gry
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 17:45   #3651
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Anka_85 jak dla mnie Twój partner jest do odrzutu, że tak to brzydko nazwę. Po takich zachowaniach, można się spodziewać, że będzie tylko gorzej. Ja bym uciekała, choć wyobrażam sobie jak będzie Ci ciężko.

Jedz ile wlezie

To jest niezłe dziadostwo. Mój brat w to gra już sporo czasu i jakbym zobaczyła, że mąż próbuje sobie to włączyć, to laptop powędrował by chyba do kosza. Strzeż się tej gry
Wszystkie gry są takimi dziadostwami, uwierz mi - mówię to ja doświadczony gracz zarówno diablo 3 jak i WoT i inne badziewia wciągają....

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 17:49   #3652
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Hormony hormonami.
Cytat:
Mowilam o wyjezdzie I zalamuje go to, widze ze tylko te grozby robia na nim wrazenie, czasem tylko straszy mnie siostra pracujaca w policji ze I w PL by mnie znalezli. Watpie, zeby szczuli mnie psami jak uciekne I nawet o tym nie mysle. Matki mi szkoda, kobita nic zlego mi nie zrobila I nie chcialabym malego od niej zabierac. Az plakac mi sie chce na sama mysl
Dla mnie to niepojete, zeby facet tak mowil. Zanim sie zwiazalam ze swoim, bardzo uwazalam na to, jak sie odnosi do Polakow. Moj na szczescie jest otwarty na wszelkie nacje i nie generalizuje. Bardzo ostroznie dobiera slowa. I jeszcze teksty o pieniadzach o Brytyjkach. Kurcze, nie moglabym...Tylko no wlasnie co z dzieckiem?Jak tu wyjechac?By maz nie oskarzyl sie o wywiezienie dziecka?Bo na wywoz musi sie zgodzic.

Mam gosci.Poszli z moim synkiem na spacer a ja mam chwile dla siebie.

Paczke mleka kupilam. Nie chce miec sytuacji jak z synem, ze plakal mi pol nocy przy piersi a ja nie moglam sprobowac z innym mlekiem niz z swoim, czy aby nie zjadlam czegos na co zareagowal tak gwaltownie.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-08-31 o 17:53
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 18:21   #3653
issia88
Zakorzenienie

Aaaaaa kupiliśmy pojazd czterokołowy dla małej Wiktorii
Chwalę sięęęęęęę :P

Wklejam link:
http://tablica.pl/oferta/x-lander-xq...tml#09cd07ba1d

Wózek jak nowy, stelaż nietknięty, gondola i spacerówka też w idealnym stanie Do tego mamy śpiworek do gondoli, śpiworek do spacerówki, wkład do spacerówki, moskitierę, folię p/deszczową i torebkę i zapłaciliśmy 1000zł
Ogólnie zakochaliśmy się w tym wózku
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 18:25   #3654
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
hello dziewczyny!

humor mam w takim stanie, że nawet nie chce mi się iść pod prysznic.
tż i jego miesiączki doprowadzaja mnie do szału.
on nie rozumie jak stres oddziałuje na mnie i na dziecko.
wg niego zasłaniam się dzieckiem i przesadzam.
beznadziejny przypadek.
rozmowy z nim to jak rozmowy ze ścianami w pokoju, pozostają niewzruszone.
wczoraj podgrzał mnie konkretnie tekstami o pieniądzach, ja już i tak wystarczająco dużo płacze i ubolewam że jest, jak jest, ale to mało...
pewne teksty podchodzące pod RASIZM doprowadzają mnie do palpitacji serca i piana leci mi z ust. no nie przeskocze tego wszystkiego i jest taki kwas, że już nigdy chyba nie zbliże się do niego, już za dużo zostało powiedziane i jestem dość daleko.
mam ochotę wrócić do PL i dzięki temu raz na zawsze ograniczyć jego prawa do dziecka. zastanawiam się nad powrotem do domu, jest tak źle, chociaż zdaje sobie sprawe że to najgorsze z mozliwych rozwiązań.
Hm..coz Ci poradzić. Powiem Ci że to nie fair jego zachowanie w stosunku do Ciebie i podpisuje sie pod praktycznie wszystkimi wypowiedziami dziewczyn. Póki dziecka nie ma, zastanów się nad wyjazdem.Mówisz że nie masz pomocy z Państwa... to co Cię tam trzyma? wrócisz do Polski, do rodziny... pomogą Ci na początku? jak tak to no problem. Jako samotna matka możesz starać się o dodatek i rożne inne zasiłki. Wiadomo ze nie są to kokosy ale jednak cos. Tu nie musisz przy oprodzie wpisywać Ojca, a jak już chcesz wpisać to szybko sprawe do sądu o ograniczenie/pozbawienie i nawet alimenty.. nie wiem jak działa to na obcokrajowców ale można sie podpytać w FA albo w sądzie po prostu.. a praca? znajdzie się.. teraz (przynajmniej u mnie ) są często staże z UP, a przecież nie pójdziesz do pracy w ciąży albo zaraz po urodzeniu wiec czas na znalezienie czegoś sie znajdzie. Głowa do góry i nie poddawaj się!

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Bardzo mi Aniu przykro..
A czy tutaj w Polsce masz kogoś na kogo możesz liczyć w razie w?

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Dziewczyny...myślicie że zachowam się bardzo egoistycznie i strasznie jeśli zjem ze 3 kostki czekolady?
Jak sie podzielisz to możesz
a tak serio zjedz kostke i sprawdz cukier

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Mya, czyżby konsola na tapecie? Mój właśnie cały czas mówi, że musi się teraz nagrać, bo poźniej nie będzie miał jak, tylko coś gier nie ma takich co by mu pasowały
anka, nie wiem co Ci napisać. Takich decyzji nie podejmuje się z dnia na dzień także przemyśl sobie wszystko na spokojnie i co ważne - nie w największych nerwach. A jeśli stwierdzisz, że dla Ciebie i dziecka rozstanie to najlepsze wyjście to wszystkie tutaj jak i Twoja rodzina na pewno będziemy Ci dopingować w Twojej decyzji
Mój tez tak mów i gra w jakieś strzelanki coś a'la CS .

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dostałam od męża piękny bukiet róż
Coś długo nie wracał z pieczywkiem haha ale kupił pyszne sconsy w lidlu i wszamaliśmy z dżemem na śniadanko

Udanej zabawy
Moja różnie...ostatnio na wieczór się wierzga i kopie mocno coś mnie pokłuwa czasem pod lewym żebrem - chyba pokopuje tam Majeczka

wkroczenia w ostatni trymestr
wynik bardzo dobry

Jejciu te Twoje sny przed ciążą tez takie miałaś??
odpocznij

ale ona śliczna

Dobrze, że możesz na niego liczyć.

Bo powiedziałam, że Twój mąż był z rana po świeże pieczywko a jemu się nigdy nie chce no to się pofatygował i przy okazji rocznicowe kwiaty kupił

Też chce taki masażyk
oj tak czasem nic sie nie chce i nic nie cieszy....

OMG!!! co za menda z niej
Jeszcze za to jej się dostanie!!
Oby kaska szybko wpłynęła na konto

Ooo pochwal się jak kupicie

Nie myślałam o tym...trzeba się zastanowić

jejciu co mu odbiło??
Jakas terapia wstrząsowa by sie przydała...masz gdzie się wynieść na jakiś czas??
Nie miałam własnie takich, tz raz na jakiś czas owszem cos mi sie tam 'strasznego' przyśniło, ale teraz??? masakra jakaś.

Lineczko
- za wybór wózka

Idziemy na lody wpadnę wieczorem
Stary 2013-08-31, 18:31   #3655
Antibia86
Rozeznanie

Nadrabiam...Anka...w dupe takiego faceta...a z dzieckiem wiem że problem ale ja bym go nagrywała i są sądy w końcu....
ja padam na pysk....blondynka poszła do H&M bez kuponu.....no ale dobrze że są Miłe Panie sprzedawczynie bo bym sie poirytowała....w SuperPahrm w promocji kupiłam kolejne chusteczki.....i chyba musze juz zbastowac..ile na mies takich paczek trzeba bo ja juz nie pamietam?
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 18:52   #3656
lubieolowki
Raczkowanie

Gratulacje za tygodnie i zakupione wózki!! Super Wam się udało

Ja dzisiaj trochę zdycham - zrobiliśmy kurs po sklepach i udało mi się kupić paczkę Pampersów New Baby 43szt. za 22zł Do tego 6pak chusteczek i dodatkowo 3pak chusteczek z Biedry (firma bliżej nieznana, więc zakładam, że będą na potem ;p). Obkupiona jestem jak nie wiem Pieluch i chusteczek już nie kupuję
Ponadto nabyłam termometr z Rossa i generalnie temperaturę mierzy w porządku - sprawdzane na mnie i na TŻcie

Poprałam dzisiaj ciuszki dla malucha. Na razie w zwykłym proszku (większość była z lumpów, więc stwierdziłam, że wypiorę w normalnym, a potem w tym dziecięcym ). Także 1/4 przy ciuszkach za mną - potem jeszcze jedno pranie w specjalnym proszku, prasowanie i składanie. Jestem na dobrej drodze

Ktoś pytał o wanienkę z IKEI - my będziemy taką kupować. Znajomi zachwalali, a i jak w sklepie ją oglądałam i wydała mi się całkiem w porządku

Powiem Wam, że strasznie mnie dzisiaj wszystko denerwuje. Szczególnie, że jeszcze tak strasznie dużo przede mną do porodu :/:/ Zazdroszczę terminów na wrzesień i październik

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 19:00   #3657
ryba91
Zakorzenienie

Antibia- nie wiem, ale ja na pierwszy miesiąc kupiłam 4.. choć wydaje mi się ze spokojnie na 2 mi starczą, zwłaszcza ze bede staraćsię myć dupkę wodą

Ale zdenerwował mnie mój mąż.
Zrobił sobie na mozilli firefox tryb prywatny i za każdym razem teraz musze sie logować do wszystkiego- poczta,fejs,wizaz, torrenty itd.. a on mi tego nie chce zmienić bo na jego forum jak nie ma tego trybu to nie ma polskich znaków i mu sie źle czyta chyba sobie ściągnę chroma.

a poza tym mieliśmy iść na lody, a idziemy do Kauflandu po pampersy
a terazsiedzi i gada przez telefon wiec chwile to zajmie...

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

lubieołówki - ja zazdroszczę Trele ze zaraz rodzi... zjednej strony boję sie tego szpitala ale z drugiej strony tak mi już ciężko, moja waga ciągle rośnie, brzuch wiecznie twardy i nawet tam mnie boli .. a jakbym już urodziła to chwile poboli i przestanie a mój synuś już by był ale my musimy poczekać, ja minimum 4 tygodnie z 6... ale mam nadzieje ze szybko zleci

zazakupy
Stary 2013-08-31, 19:10   #3658
Antibia86
Rozeznanie

no walsnie bo ja się naczytałam że tyle tych chusteczek schodzi i wogole....mam 5 opakowań Cleanica i 6 opakowań Pampers Sensitive...aa no i chce kupic Nivea te z pudełeczkiem żeby miec...a Pampersów mam 1 paczkę 1 Pampers Sensitive i 2 paczki rozm 2 tez Pam Sens, 1 paczkę 2 Pampers żółte i 1 paczkę Dady tez rozm 2....Przegłam troche chyba? TŻ sie ze mnie śmieje ze niedługo będe jak w tym programie łowcy promocji co cale piwnice maja zawalone....tyle że ja w piwnicy nie mam miejsca hehhe
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 19:13   #3659
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Antibia- nie wiem, ale ja na pierwszy miesiąc kupiłam 4.. choć wydaje mi się ze spokojnie na 2 mi starczą, zwłaszcza ze bede staraćsię myć dupkę wodą

Ale zdenerwował mnie mój mąż.
Zrobił sobie na mozilli firefox tryb prywatny i za każdym razem teraz musze sie logować do wszystkiego- poczta,fejs,wizaz, torrenty itd.. a on mi tego nie chce zmienić bo na jego forum jak nie ma tego trybu to nie ma polskich znaków i mu sie źle czyta chyba sobie ściągnę chroma.

a poza tym mieliśmy iść na lody, a idziemy do Kauflandu po pampersy
a terazsiedzi i gada przez telefon wiec chwile to zajmie...

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

lubieołówki - ja zazdroszczę Trele ze zaraz rodzi... zjednej strony boję sie tego szpitala ale z drugiej strony tak mi już ciężko, moja waga ciągle rośnie, brzuch wiecznie twardy i nawet tam mnie boli .. a jakbym już urodziła to chwile poboli i przestanie a mój synuś już by był ale my musimy poczekać, ja minimum 4 tygodnie z 6... ale mam nadzieje ze szybko zleci

zazakupy
Ale to w mozilli można sobie otwierać nowe okno w prywatnym trybie za każdym razem - nie może sobie tak robić jak mu się coś nie podoba? ;p
Ty też już masz końcóweczkę - tylko 4 tyg Przede mną jeszcze 3 razy tyle :/ A tak już bym chciała przytulić naszego Kubusia

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 19:29   #3660
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Anka przykro mi to pisać, ale na dłuższą metę nie dasz rady z takim facetem...

lineczka i ryba suuuperanckie fury wybrałyście dla maluchów!!

Ja pospałam po południu, a małż w tym czasie pięknie posprzątał (nawet kuchnię i łazienkę ), a jak się obudziłam to czekał na mnie koktajl z truskawek takiego mężulka to ja chcę mieć zaaawsze

No i teraz jeszcze dziś kolejna niespodzianka, teściowa zadzwoniła, że mam zamówić na allegro pare rzeczy za które oni zapłacą. A wybrałyśmy:
http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczk...500082602.html (ma stać u nich w domu w pokoju, który urządzili specjalnie dla nas i dzidzi jakbyśmy mieli zanocować, a w razie wyjazdów będziemy łóżeczko zabierać).
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...504789618.html chyba będzie fajny bo wykorzystamy go też później
http://allegro.pl/rozek-usztywniany-...504928978.html i taki rożek

Aaa i jeszcze dziś 30 tc !

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Ale to w mozilli można sobie otwierać nowe okno w prywatnym trybie za każdym razem - nie może sobie tak robić jak mu się coś nie podoba? ;p
Ty też już masz końcóweczkę - tylko 4 tyg Przede mną jeszcze 3 razy tyle :/ A tak już bym chciała przytulić naszego Kubusia
Damy radę i wytrzymamy ! Ja też dziś dopiero 30 tc więc sporo przede mną... i też czekam na Kubusia

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości