Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-31, 19:39   #3661
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Antibia- nie wiem, ale ja na pierwszy miesiąc kupiłam 4.. choć wydaje mi się ze spokojnie na 2 mi starczą, zwłaszcza ze bede staraćsię myć dupkę wodą

Ale zdenerwował mnie mój mąż.
Zrobił sobie na mozilli firefox tryb prywatny i za każdym razem teraz musze sie logować do wszystkiego- poczta,fejs,wizaz, torrenty itd.. a on mi tego nie chce zmienić bo na jego forum jak nie ma tego trybu to nie ma polskich znaków i mu sie źle czyta chyba sobie ściągnę chroma.

a poza tym mieliśmy iść na lody, a idziemy do Kauflandu po pampersy
a terazsiedzi i gada przez telefon wiec chwile to zajmie...

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

lubieołówki - ja zazdroszczę Trele ze zaraz rodzi... zjednej strony boję sie tego szpitala ale z drugiej strony tak mi już ciężko, moja waga ciągle rośnie, brzuch wiecznie twardy i nawet tam mnie boli .. a jakbym już urodziła to chwile poboli i przestanie a mój synuś już by był ale my musimy poczekać, ja minimum 4 tygodnie z 6... ale mam nadzieje ze szybko zleci

zazakupy
4paczki husteczek na dwa miesiace ? Chyyba nie mi sie wydaje ze to zdecydowanie za malo , ale pojecie mam wiecie jakie ;D dlatego sie nie madrze
Mamuski jak to jest?

A co do mojego konca tuz tuz .. To same zobaczycie , nic fajnego - jak dla mnie najgorszy okres w calej ciazy . No moze po za paroma pierwszymi tygodniami gdzie panicznie sie balam o to dziecko.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 19:43   #3662
babku
Zadomowienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Tylko no wlasnie co z dzieckiem?Jak tu wyjechac?By maz nie oskarzyl sie o wywiezienie dziecka?Bo na wywoz musi sie zgodzic.
Ale jak Anka urodzi w Polsce, to chyba nie będzie mógł oskarżyć jej o wywiezienie dziecka. Czy mówimy o jakimś dziecku, już na świecie?

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Aaaaaa kupiliśmy pojazd czterokołowy dla małej Wiktorii
Chwalę sięęęęęęę :P

Wklejam link:
http://tablica.pl/oferta/x-lander-xq...tml#09cd07ba1d

Wózek jak nowy, stelaż nietknięty, gondola i spacerówka też w idealnym stanie Do tego mamy śpiworek do gondoli, śpiworek do spacerówki, wkład do spacerówki, moskitierę, folię p/deszczową i torebkę i zapłaciliśmy 1000zł
Ogólnie zakochaliśmy się w tym wózku
Super, też się podniecałam jak przywieźliśmy swój. Zazdroszczę bo mnie już przeszło. Czas kupić łóżeczko, żeby było się czym podniecać

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
no walsnie bo ja się naczytałam że tyle tych chusteczek schodzi i wogole....mam 5 opakowań Cleanica i 6 opakowań Pampers Sensitive...aa no i chce kupic Nivea te z pudełeczkiem żeby miec...a Pampersów mam 1 paczkę 1 Pampers Sensitive i 2 paczki rozm 2 tez Pam Sens, 1 paczkę 2 Pampers żółte i 1 paczkę Dady tez rozm 2....Przegłam troche chyba? TŻ sie ze mnie śmieje ze niedługo będe jak w tym programie łowcy promocji co cale piwnice maja zawalone....tyle że ja w piwnicy nie mam miejsca hehhe
Zapasy masz dobre. Ja też zacznę patrzeć za jakimiś promocjami papersiaków 2, bo jedynek mam 80 szt, a później zamierzam przerzucić Jankowicza mojego na 2. Chusteczek też muszę dokupić, ale chyba zobaczę z jaką intensywnością będę ich używać, bo lekki zapas mam na początek.
A dzisiaj kupiłam proszek bobasowy Lovela 2,8 kg za 22 zł w Lidllu. Do białego i drugi do koloru. Powiedzcie, że się opłacało?
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 19:46   #3663
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
no walsnie bo ja się naczytałam że tyle tych chusteczek schodzi i wogole....mam 5 opakowań Cleanica i 6 opakowań Pampers Sensitive...aa no i chce kupic Nivea te z pudełeczkiem żeby miec...a Pampersów mam 1 paczkę 1 Pampers Sensitive i 2 paczki rozm 2 tez Pam Sens, 1 paczkę 2 Pampers żółte i 1 paczkę Dady tez rozm 2....Przegłam troche chyba? TŻ sie ze mnie śmieje ze niedługo będe jak w tym programie łowcy promocji co cale piwnice maja zawalone....tyle że ja w piwnicy nie mam miejsca hehhe
Haha procz pogromcy promocji jest jeszcze taki program gdzie robia zapasy w razie wojny
A tak serio ..
I tak to zuzyjesz I tak . Teraz kupilaas w promocji na spokojnie , pozniej jakby Ci nagle zabraklo to na szybko przeplacilabys.

Zastanawiam sie tylko nad tym ze kupujecie jednoczesnie rozne firmy?
Ja mam pare paczek husteczek pampers sensitive I ostatnio widzialam huggiesy w promocji ale nie wzielam zeby nie mieszac.
Boje sie ze jak mloda mialaby byc na cos uczulona to zanim wyeliminowalabym przyczyne minelo by sporo czasu ..?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-31, 19:50   #3664
anka_85
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

No I nastala cisza...jak makiem zasiali...
Nie chce mi sie z nim nawet gadac

Rybko, co mnie tutaj trzyma?
Moj tato.
Nie chcialabym wyjezdzac I byc z daleka od niego. Ale I tak rodzina w 2 panstwach, babcia najukochansza w PL, tata tutaj, ach...wszystko do dupy.
Dzien placzu, takiego tlumionego, tylko czekam az sie sciemni, zeby sobie ulzyc.
Zawsze trafiam na jakis palantow. Albo mamisynki, albo osobowosci dwubiegunowo-shizofreniczne, albo tepi idioci
Strach pomyslec, co bedzie dalej.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 19:56   #3665
Trele_Morele
Zakorzenienie

Wlasnie dostalam smsa ze dziewczyna mojego znajomego rodzi- jada na porodowke. Termin ma na dwa dni po mnie - 30.09 I ten Sam szpital. Mielismy sie spotkac na porodowce..

Ciekawe czy jej RODZI to szpitalne RODZI czy moze odesla ja do domu a potem uRODZI w terminie

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość

Moj tato.
Nie chcialabym wyjezdzac I byc z daleka od niego. Ale I tak rodzina w 2 panstwach, babcia najukochansza w PL, tata tutaj, ach...wszystko do dupy.
Dzien placzu, takiego tlumionego, tylko czekam az sie sciemni, zeby sobie ulzyc.
Zawsze trafiam na jakis palantow. Albo mamisynki, albo osobowosci dwubiegunowo-shizofreniczne, albo tepi idioci
Czyli nie jestes tam taka sama? To tylko na Twoja korzysc. Jakby tak spakowac co najpotrzebniejsze I pobyt troche u taty? Moze wtedy On poczuje ze to nie zarty , przemysli co trzeba I albo zmadrzeje albo da Wam spokoj?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-31, 19:58   #3666
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Anka
No i teraz jeszcze dziś kolejna niespodzianka, teściowa zadzwoniła, że mam zamówić na allegro pare rzeczy za które oni zapłacą. A wybrałyśmy:
http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczk...500082602.html (ma stać u nich w domu w pokoju, który urządzili specjalnie dla nas i dzidzi jakbyśmy mieli zanocować, a w razie wyjazdów będziemy łóżeczko zabierać).
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...504789618.html chyba będzie fajny bo wykorzystamy go też później
http://allegro.pl/rozek-usztywniany-...504928978.html i taki rożek
Lubię takie niespodzianki. Tylko, że na razie jedynie moi rodzice nam takie robią. Fajnie jakby teściowie też wykazali się jakąś inicjatywą
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A co do mojego konca tuz tuz .. To same zobaczycie , nic fajnego - jak dla mnie najgorszy okres w calej ciazy . No moze po za paroma pierwszymi tygodniami gdzie panicznie sie balam o to dziecko.
Ja natomiast jeszcze bym chciała z pół roku pochodzić w tej ciąży. Jakoś tak mi się wydaję, że za bardzo to wszystko przyspieszyło i nie zdążę ze wszystkim. Trochę mam panikę w oczach, że to już tuż tuż, a ja tak wielu rzeczy nie mam i tak wielu rzeczy nie wiem
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 19:59   #3667
lusesita23
Zakorzenienie

Nadrabialam Was po południu,ale kregoslup nie dal mi posiedzieć...musiałam polezec...

a potem bylam u sis i mam kolejny kominezon od jej szwagierki
nie ma co prawda kaptura ale swietny jest

dla wszystkich za kolejne tygodnie

Domii mam nadzieje,ze to jednorazowy wyskok Twojego TŻ nie rozumiem jak mogl isc sobie tak po prostu balować, jak Ty już jesteś w tak zaawansowanej ciąży...
ale dla mnie to w ogole inna bajka, bo mój nie należy do "imprezowiczow"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00196.jpg (90,4 KB, 23 załadowań)
Stary 2013-08-31, 19:59   #3668
anka_85
Zakorzenienie

Trele, najgorsze ze my w jednym domu mieszkamy :sciana:
Ucieczka na pieterko to za maly dystans.

Normalnie biegunki z nerwow dostalam...

Ani

Stary 2013-08-31, 20:05   #3669
Antibia86
Rozeznanie

no widzisz Trele a ze mnie się nabijają jak mówię ze moge nawet za miesiąc rodzić co do chusteczek Huggies ja nie jestem przekonana....bardziej mi zawsze nivea pasowały i nawet Dzidziusie, Pampers kupiłam na sprobowqanie no i dlatego ze wychodziło 4 zl za paczkę
i się nie nabijaj ze mnie bo juz wszyscy to robią że się do wojny szykuje hhehe

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:

Aniu nie bede się to rozpisywać bo juz kiedyś ktorejs z Dziwczyn to tłumaczyłam ale lepiej byc samemu niz z tepym idiotą....lepiej odejsc wczesniej niz się męczyć...życie ma się tylko jedno i sie go nie powtórzy....ja na mojego też ponarzekam nie powiem. ale to są ☠☠☠☠☠☠☠y i bardziej jego nie ogarnięcie....ale mój Syn go kocha jak własnego Ojca i dałby się pociąć za niego i w drugą stronę....i jak czasem sie wkurzam że mecz oglada czy zdjeciami sie zajmuje to sobie mysle ze moglby do kanjpy pojsc i sie uchlac, z kumplami w tango pojsc ale nas bić....to mi przechodzi i kocham go bardziej ( jesli się da). a byłam kilka lat sama z dzieckiem więc naprawde...lepiej samej a gdzieś na świecie ktoś na Ciebie czeka....bo raczej nie Ten...za same teksty bym go za dzrwi wystawila...
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 20:08   #3670
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Hormony hormonami.
To swoja droga. Wczesniej bylo w miare ok, ale problem pojawil sie przy odstawce jego najogow (srodki przeciwbolowe) I zrobil sie nie do zniesienia.
Ja rozumiem, ze mu ciezko, ale nie rozumiem, po co opowiada historie o pijanych polakach, ktorych widzial w drodze do domu, ktorzy rzekomo "zabieraja jego pieniadze" (wiadomo o co chodzi z tymi historiami o "przyjezdnych"). Powinien sie zapytac jak jego syn, jak wizyta z polozna. No I dodatkowo teksty "z brytyjka mialbym wiecej I lepiej" (mam troche problemow z macierzynskim) dobijaja mnie bo wystarczajaco placze, ze nie mam nic od panstwa (to moze I lepiej bo by gadal ze zabieram "jego" pieniadze z "jego" kraju. A jeszcze sluchac o tym, nosz k****. Teksty "nie to mialem na mysli o polakach" niech sobie w buty wsadzi. Kim ja jestem jak nie polka? No I teskt, ze syn jest ku szansie ze bedzie siedzial na krawezniku I pil, bo jest made in poland to juz wogole. Wscieklizna!
co to za teksty w ogóle???:m ur:: pala:
ja bym wrocila do PL póki jest jeszcze czas...
Stary 2013-08-31, 20:11   #3671
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Gratulacje za tygodnie i zakupione wózki!! Super Wam się udało

Ja dzisiaj trochę zdycham - zrobiliśmy kurs po sklepach i udało mi się kupić paczkę Pampersów New Baby 43szt. za 22zł Do tego 6pak chusteczek i dodatkowo 3pak chusteczek z Biedry (firma bliżej nieznana, więc zakładam, że będą na potem ;p). Obkupiona jestem jak nie wiem Pieluch i chusteczek już nie kupuję
Ponadto nabyłam termometr z Rossa i generalnie temperaturę mierzy w porządku - sprawdzane na mnie i na TŻcie

Poprałam dzisiaj ciuszki dla malucha. Na razie w zwykłym proszku (większość była z lumpów, więc stwierdziłam, że wypiorę w normalnym, a potem w tym dziecięcym ). Także 1/4 przy ciuszkach za mną - potem jeszcze jedno pranie w specjalnym proszku, prasowanie i składanie. Jestem na dobrej drodze

Ktoś pytał o wanienkę z IKEI - my będziemy taką kupować. Znajomi zachwalali, a i jak w sklepie ją oglądałam i wydała mi się całkiem w porządku

Powiem Wam, że strasznie mnie dzisiaj wszystko denerwuje. Szczególnie, że jeszcze tak strasznie dużo przede mną do porodu :/:/ Zazdroszczę terminów na wrzesień i październik
My mamy wanienkę z IKEI i jest bardzo fajna. Wydaje się z porządnego, mocnego plastiku. Szkoda tylko, że stojaków nie sprzedają w Ikei
Ja póki co zamówiłam jedną paczkę Pampersów na dozie

Cytat:
no widzisz Trele a ze mnie się nabijają jak mówię ze moge nawet za miesiąc rodzić co do chusteczek Huggies ja nie jestem przekonana....bardziej mi zawsze nivea pasowały i nawet Dzidziusie, Pampers kupiłam na sprobowqanie no i dlatego ze wychodziło 4 zl za paczkę
i się nie nabijaj ze mnie bo juz wszyscy to robią że się do wojny szykuje hhehe
Chusteczki z Huggies są takie dziwne, targają się - przynajmniej te moje w zielonym opakowaniu. Z DADA są fajne, nawet miałam okazję je zmacać

Co do ZUSu modle się, żeby sie to wszystko szybko wyjaśniło, i żeby pinda się odezwała w poniedziałek. Ode mnie telefonów niestety nie odbiera :/

A co do wózka to sukces, bo byliśmy w Bochni w hurtowni Kubuś i już mieliśmy brać wózek Maxi Cosi Mura za 2500zł, ale dzięki Bogu powstrzymaliśmy się. A ten jak jechaliśmy oglądac to już byliśmy tak zrezygnowani i ogłupiali, że nie przypuszczaliśmy, ze go weźmiemy mimo, że nam sie podobał I dlatego cieszę się jak małe dziecko, bo trochę kaski zaoszczędziliśmy
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 20:17   #3672
lusesita23
Zakorzenienie

Issia miałam pisać - za wozek
super cenowo Wam się udało

dla mnie XLandery/Mutsy są zaporowe pod względem ceny,a jednak chciałabym nowy

mysle jednak,ze na sevilli się nie zawiodę

aaaa....we wrześniu zamawiamy lozeczko w październiku pościel a w listopadzie wozek

chcemy rozlozyc koszta

mam co prawda mowi,ze wozek oni nam kupia,ale nie chce żeby az tyle wydawali... mogą się dolozyc ewentualnie
Stary 2013-08-31, 20:48   #3673
niunia32
Zakorzenienie

Bry

poczytałam

dzięki za oklaski i gratki

oj widzę, że kilku panom się należy porządne lanie...

kupiłam sobie dzisiaj nutellę... sporo już nie ma.. teraz pochłonęłam jabłecznik posmarowany nutellą...

w ogóle zdziwiłam się, że ostatni post o 20.19.
ciemno jak w du.pie a yu jeszcze 21 nie ma

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 20:56   #3674
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
4paczki husteczek na dwa miesiace ? Chyyba nie mi sie wydaje ze to zdecydowanie za malo , ale pojecie mam wiecie jakie ;D dlatego sie nie madrze
Mamuski jak to jest?

wiesz co, ja nie wiem ile faktycznie schodzi. Chciałabym używać ich jak najrzadziej... w domu chce przy zmianie pampka używać wody a nie chusteczek, no chyba ze mi sie nie bedzie chciało.. dlatego narazie mam 4paczki ale oczywiscie jak cos to dokupię.. to moje pierwsze dziecko wiec sie nei znam..

trele-mi tez coraz ciezej..

Cytat:
Ale to w mozilli można sobie otwierać nowe okno w prywatnym trybie za każdym razem - nie może sobie tak robić jak mu się coś nie podoba? ;p
Ty też już masz końcóweczkę - tylko 4 tyg Przede mną jeszcze 3 razy tyle :/ A tak już bym chciała przytulić naszego Kubusia
bo włąsnie nie. tzn. dał na całą mozille ale ja sie nie znam, licze ze jak zrobi co ma zrobić to mi to odblokuje

adoosienka- ja nie kupowałam wózka dzisiaj
za tydzień!

Cytat:
Haha procz pogromcy promocji jest jeszcze taki program gdzie robia zapasy w razie wojny
A tak serio ..
I tak to zuzyjesz I tak . Teraz kupilaas w promocji na spokojnie , pozniej jakby Ci nagle zabraklo to na szybko przeplacilabys.

Zastanawiam sie tylko nad tym ze kupujecie jednoczesnie rozne firmy?
Ja mam pare paczek husteczek pampers sensitive I ostatnio widzialam huggiesy w promocji ale nie wzielam zeby nie mieszac.
Boje sie ze jak mloda mialaby byc na cos uczulona to zanim wyeliminowalabym przyczyne minelo by sporo czasu ..?

najpierw moze przecież uzywać jednych, jak sie skoncza a nie uczula to ok i kolejna firma a jak uczuli to wtedy sie bedzie wiedziało, nie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Cytat:

a co Twój tato na to? ;> może razem z nim wróc do PL? do babci.. ?

ale sie zdenerwowałam. Musiałam jechać w banie z jakimiś pijakami, którzy tylko mnie wkurzali i śpiewali 'karliczka' . szlag mnie trafiał i byłam w stanie wyjść i iść pieszo, ale padało :/
Kupiłam pampersy 1 te z promocji

Mój mąż powiedział mi dzisiaj - im bliżej tym sie bardziej stresuje...
Stary 2013-08-31, 21:15   #3675
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
W
Poza tym to rosnę, brzuszek już gigantos;-) Maja wariuje sobie
śliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Ja z głębokiego a Ty?
mam tylko trochę ciuszków i ręczniki (wstawiałam kiedyś) po chrześnicy i dwa body kupione przeze mnie jeszcze dziś przywozłam elektroniczną nianie po chrześnicy, ale jeszcze nie sprawdzałam czy działa.
Wybrałam łóżeczko, chyba powoli decydujemy się na wózek. A tak poza tym nie mam nic.

Cytat:

Byliśmy w dwóch Smykach i Entliczku ale nic się nowego nie rzuciło w oczy.
Oglądałam Murę plus i nawet nawet ale cena zaporowa,dalej na tapecie x-lander x-move ale znowu ta cena bez dodatków
Ależ mnie denerwuje producent że nic nie dorzuci z akcesoriów, a z fotelikiem i bazą to jakieś 3 tysiaki wyjdzie
Dzisiaj jedziemy oglądać Tutka i ocenić co jest warty.
Ale za to widziałam wózek który bardzo chciałam oglądnąć Mamas&Papas Sola który mi się mega podoba i zastanawiam się nad wersja głęboką tylko.
Ale ten z kolei ma piankowe koła
poszukajcie w internecie, można kupić dużo taniej niektóre modele cena x-move w smyku jest straszna i to jeszcze bez color packa

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dzisiaj to ja mam problem z mężem, wczoraj pisałam Wam że pojechał po kolegów i mieli wrócić do domu i pić. Oczywiście do domu nie wrócił... załatwił sobie kierowcę, szlajał się niewiadomo gdzie, obudziłam się po 0:00 z okropnym bólem brzucha, zaczęłam go wołać bo z bólu wytrzymać nie mogłam a jego nie było... zadzwoniłam a ten do mnie że już wraca. Wrócił tyle że po 2 i kompletnie pijany... Leżałam na łóżku i stękałam z bólu a on stwierdził że się przepracowałam, odwrócił się tyłkiem i zasnął... Od rana się nie odzywam, staram się go unikać a ten chodzi za mną krok w krok i powtarza że przeprasza... W tyłku mam te jego przeprosiny, jakby trzeba było na pogotowie w nocy jechać to nie miałam z kim i nie było obok mnie nikogo kto by mi mógł pomóc bo mój mąż postanowił zaszaleć z kolegami.
na męża, jesteś w 34 miesiącu ciąży w każdej chwili może zacząć się coś dziać, spróbuj mu wytłumaczyć, że teraz to trzeba być cały czas w pogotowiu w razie W

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dzień doberek!
Ja też dzisiaj idę na weselicho I się objem za dwoje i wytańczę! Mam nadzieję, że tylko plecki nie będą bolały i że Mikołajowi nie będzie za głośno. Profilaktycznie dzisiaj nie sprzątam i nie robię nic, żeby uniknąć bólu krzyża. Tylko lekki obiad ugotuję, bo pomrzemy z głodu.

Dziewczyny też Was tak dzieciaki rano mocno kopią? Bo ja co ranek w łóżku mam mega kopańsko w każdą stronę przez kilkanaście minut. I w nocy jak się przebudzę to też kopie. I tak sobie myślę, że to jednak dziwne uczucie jest, ale jak pomyślę, że to mój mały synek to odrazu się uśmiecham
dobrej zabawy, chociaż pewnie już się bawicie

moja córka dzisiaj też strasznie szalała w brzuchu, ponad pół godziny wypychania brzucha

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Niewytrzymałam i się popłakałam, piszę z moim bratem, napisałam mu o tym jak nieodpowiedzialnie zachował się mój mąż a ten do mnie "jakby się coś działo dzwoń do mnie, nawet w środku nocy" Nawet nie zdawałam sobie sprawy że mam tak cudownego brata który stoi za mną murem w każdej sytuacji
kochany brat, stanął na wysokości zadania

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Ej no nie robta ze mnie takiej dojnej krowy .
A określacie rozmiar zgodnie z brafitingiem? Bo ja właśnie tylko tak. Od poprzedniej ciąży (kiedy poznalam brafiting innej bielizny nie nosze). Pomierzcie sobie i sprawdzcie w tabeli to pogadamy

Jak mi pani pierwszy raz w salonie przyniosła stanik, ktory miał odpowiadac mojemu ksztaltowi i rozmiarowi to ja wysmialam. Myślałam ze to firana :P
A potem się okazało ze pasuje i mało nie padlam.

Popieram brafiting czyni cuda ja wcześniej kupowałam 75A po spotkaniu z brafiterką 60D, teraz kupiłam 70E żeby nie cisnęło

My dziś z rodzicami byliśmy na wsi u babci, najadłam się śliwek, babcia zrobiła też knedle później grill babcia mi skróciła spodnie, jak ja lubię tam jeździć
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 21:43   #3676
nemosek
Zakorzenienie

hejka z wieczorka

Jak dobrze że nie dużo nadrabiania,weekend na wątku nastał.

Ja właśnie wcinam hot -doga trzeciego już i popijam colą-dzień rozpusty Ale co tam od czasu do czasu można sobie pozwolić.

Od południa w biegu,chcieliśmy oglądnąć wózki i sklep zamknięty.Pojechaliśmy do innego tam niestety Tutków nie mają, ale kupiłam sobie chociaż majtki siateczkowe i podkłady z Belli i herbatkę Bocianek znalazłam
Zrobiliśmy jeszcze jedno podejście do x- landera

Potem na zakupy do Kauflandu,wzięłam pampersy 2 jedne tylko bo nawet znajoma mi powiedziała że średnie są.Była otwarta jedna paka więc sobie pomacałam,jakieś takie cienkie rzeczywiście
Poluję teraz na zielone bo jednak chyba najlepsze.

Ale miałam dzisiaj przygodę,przestraszyłam się.Męża wysłałam do Biedronki bo sama nie dałam rady iść bo mnie chyba jakieś skurcze chwyciły Nie przyznałam mu się tylko powiedziałam żeby się pospieszył.Sama zostałam na parkingu i aż musiałam wysiąść z auta bo zaczęło mnie tak ściskać mocno.Na stojąco było odrobinę lepiej,ale dodatkowo zaczął boleć mnie brzuch/żołądek i zachciało mi się iść na dwójeczkę.Ledwo co do domu dojechałam,wzięłam Nospę położyłam się i powoli przeszło.
Czy to mogły być przepowiadacze?

Spałam 2 h później
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Ja mam C, szwagierka miała większe ale nie wiem jakie. Są nieusztywniane, i mają fajne odpięcie.
E to chyba moje by nie weszły

Babku Przy karmieniu piersią ich wielkość nie ma znaczenia
Znam mamusie z małymi biustami które pięknie wykarmiły dzieci
Cytat:
Witajcie

Wybaczcie, że nie cytuje, ale ostatnio nie mam głowy do nadrabiania zaległości :/
Mam problem, który zaprząta moją głowę i momentami zastanawiam się czemu ja mam takiego pecha

Może pamiętacie, ostatnio pisałam, że dostałam pismo z ZUSu. Miałam im donieść dokument i świadectwo pracy. I tak myślałam, ale jak świad pracy skoro ja mam umowę o pracę, która kończy mi się z dniem porodu i dopiero wtedy mogę ubiegac sie o świad pracy ale poszłam i zaczął się mój problem ZUS wstrzymał mi wypłatę pieniążków, dlaczego?
Otóż dowiedziałam się, ze moja szefowa zgłosiła do ZUSu, że spółka się rozwiązała i dnia 9 sierpnia ustało moje zatrudnienie. W ZUSie panie tak miłe, że aż siedziałyśmy 30min i się zastanawiałyśmy jak to jest możliwe, ze ona mnie wyrejestrowała - kobietę w ciąży? Potem po moim tel okazało się, ze spółka się nie rozwiązała tylko ona zmieniła wspólnika. Ona nawet jakby zlikwidowała spółkę i firmę to mnie to się nie tyczy. ZUS dzięki Bogu jest po mojej stronie. Sami mówią, ze jest przekłamanie informacji i teraz czekają na wyjaśnienie tej sytuacji ze strony pracodawcy. Tylko najgorsze jest to, ze ZUS ma nr tel do firmy, a ona w firmie pojawia sie raz na ruski rok. Wczoraj Pani z ZUSu dzwoniła cały dzień i nie mogła jej zastać. W poniedziałek jak sie z nią nie skontaktują to mają jej pismo wysłac.
Mam sakramenckiego pecha! Poprzednia firma to był jeden wielki machloj i przekręt, a ta firma nie lepsza. Tam mi nie wypłacali pensji, a tu suk* robi jakieś dziwne przekręty ;/ Pieniędzy narazie nie dostane a miałam takie plany Ech.... boje się, że będzie się to ciągło i ciągło, choc Pani w ZUSie mówi, że oni czasu nie mają żeby czekac aż ona łaskawie się odezwie i muszą działać. Aaaa i jeszcze suc* zanosiłam L4 21 sierpnia, które pewnie wylądowało w koszu.................... ...... ;(

Także humor mam straszny.

Jedziemy teraz oglądać wózki. Znalazłam fajny komis i mają fajnie wózki. Wczoraj zdecydowaliśmy, że kupujemy X-landera - mężowi tak się spodobały, że nasz Camarelo poszedł w odstawkę Stwierdziliśmy, że opinii nie czytamy, bo co osoba to opinia. Nigdy nikomu nie dogodzisz
Może to mi popraw humor
Kawał pindy z tej babki...mam nadzieję że dostanie nauczkę i ZUS zajmie jej kombinatorstwem, a Tobie będą wypłacali pieniążki.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 21:49   #3677
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hej wieczornie
Ale tu spokój...my sobie oglądamy kabarety
Jutro mamy gości, dobrze, że mam torta

Cytat:
Aaaaaa kupiliśmy pojazd czterokołowy dla małej Wiktorii
Chwalę sięęęęęęę :P

Wklejam link:
http://tablica.pl/oferta/x-lander-xq...tml#09cd07ba1d

Wózek jak nowy, stelaż nietknięty, gondola i spacerówka też w idealnym stanie Do tego mamy śpiworek do gondoli, śpiworek do spacerówki, wkład do spacerówki, moskitierę, folię p/deszczową i torebkę i zapłaciliśmy 1000zł
Ogólnie zakochaliśmy się w tym wózku
super zakup

Cytat:
Ja dzisiaj trochę zdycham - zrobiliśmy kurs po sklepach i udało mi się kupić paczkę Pampersów New Baby 43szt. za 22zł Do tego 6pak chusteczek i dodatkowo 3pak chusteczek z Biedry (firma bliżej nieznana, więc zakładam, że będą na potem ;p). Obkupiona jestem jak nie wiem Pieluch i chusteczek już nie kupuję
Ponadto nabyłam termometr z Rossa i generalnie temperaturę mierzy w porządku - sprawdzane na mnie i na TŻcie
za zakupy

Cytat:
No i teraz jeszcze dziś kolejna niespodzianka, teściowa zadzwoniła, że mam zamówić na allegro pare rzeczy za które oni zapłacą. A wybrałyśmy:
http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczk...500082602.html (ma stać u nich w domu w pokoju, który urządzili specjalnie dla nas i dzidzi jakbyśmy mieli zanocować, a w razie wyjazdów będziemy łóżeczko zabierać).
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...504789618.html chyba będzie fajny bo wykorzystamy go też później

Aaa i jeszcze dziś 30 tc !
WOW!!! super niespodzianka, same świetne rzeczy

za kolejny tc

Cytat:

Moj tato.
wypłacz się to Ci ulży
Przemyśl sprawę, czy chcesz być z takim człowiekiem, czy warto się męczyć.

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
a potem bylam u sis i mam kolejny kominezon od jej szwagierki
nie ma co prawda kaptura ale swietny jest
milusi

Nemosku szkoda, że nie udało się potestować wózków...w poniedziałek ruszacie na dalsze łowy??
Mały straszak chyba przepowiadacz

Miłego wieczoru

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-08-31 o 21:52
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 21:52   #3678
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

a co Twój tato na to? ;> może razem z nim wróc do PL? do babci.. ?

ale sie zdenerwowałam. Musiałam jechać w banie z jakimiś pijakami, którzy tylko mnie wkurzali i śpiewali 'karliczka' . szlag mnie trafiał i byłam w stanie wyjść i iść pieszo, ale padało :/
Kupiłam pampersy 1 te z promocji

Mój mąż powiedział mi dzisiaj - im bliżej tym sie bardziej stresuje...
Nie ma takiej opcji
Tato (w sensie TZ) obrazil sie na mnie bo siedze zbyt cicho I pojechal gdzies.

Mnie powoli ogarnia stres "uciekajacego czasu" to juz tak niewiele zostalo.
Mam takie napady ze sie nie boje I wszystko przelkne, a czasem czuje sie wrecz sparalizowana strachem.

Ani

Edytowane przez anka_85
Czas edycji: 2013-08-31 o 21:53
Stary 2013-08-31, 22:13   #3679
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
O kurcze ale się namieszało. Oby szybko odkręcili sprawę bo pieniążki na życie są niezbędne.
Trzymam kciuki za wózkowe łowy.

Kupujecie jakieś mleko modyfikowane na wszelki wypadek? Znalazłam, że są takie w saszetkach Bebilon 1 z pronutra i kupię chyba ze 3, żeby były gdyby się okazały niezbędne. Puszka niby taniej ale nie planuję stosować mm to by zwietrzała i pieniądze wyrzucone w błoto.
Nie myślałam o tym żeby kupić.
Może będzie w pudełku które dostaje się w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Babku ale wielkość biustu nie ma wpływu na zdolności laktacyjne

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Ej no nie robta ze mnie takiej dojnej krowy .
A określacie rozmiar zgodnie z brafitingiem? Bo ja właśnie tylko tak. Od poprzedniej ciąży (kiedy poznalam brafiting innej bielizny nie nosze). Pomierzcie sobie i sprawdzcie w tabeli to pogadamy

Jak mi pani pierwszy raz w salonie przyniosła stanik, ktory miał odpowiadac mojemu ksztaltowi i rozmiarowi to ja wysmialam. Myślałam ze to firana :P
A potem się okazało ze pasuje i mało nie padlam.

He he namioty
Jak się pytam w takich zwykłych sklepach bieliźniarskich o miseczkę H to napotykam dziwny wzrok
Raz nawet babka mi powiedziała że nie ma takiej miski

Kociak za 3 trymeścik

Cytat:
hello dziewczyny!

humor mam w takim stanie, że nawet nie chce mi się iść pod prysznic.
tż i jego miesiączki doprowadzaja mnie do szału.
on nie rozumie jak stres oddziałuje na mnie i na dziecko.
wg niego zasłaniam się dzieckiem i przesadzam.
beznadziejny przypadek.
rozmowy z nim to jak rozmowy ze ścianami w pokoju, pozostają niewzruszone.
wczoraj podgrzał mnie konkretnie tekstami o pieniądzach, ja już i tak wystarczająco dużo płacze i ubolewam że jest, jak jest, ale to mało...
pewne teksty podchodzące pod RASIZM doprowadzają mnie do palpitacji serca i piana leci mi z ust. no nie przeskocze tego wszystkiego i jest taki kwas, że już nigdy chyba nie zbliże się do niego, już za dużo zostało powiedziane i jestem dość daleko.
mam ochotę wrócić do PL i dzięki temu raz na zawsze ograniczyć jego prawa do dziecka. zastanawiam się nad powrotem do domu, jest tak źle, chociaż zdaje sobie sprawe że to najgorsze z mozliwych rozwiązań.
Cytat:
myślałam już wiele razy, to mnie martwi, bo ile można mieć tygodni gdzie 2 dni spokoju są okupione kilkoma dniami syfu i klotni.
wypowiedziane słowa nas oddaliły i to już lipa... bo czasu się nie cofnie.
mam rodzinę w PL ale wizja szukania pracy i w ogóle... to byłaby wycieczka jak na Everest.
Cytat:
Hormony hormonami.
To swoja droga. Wczesniej bylo w miare ok, ale problem pojawil sie przy odstawce jego najogow (srodki przeciwbolowe) I zrobil sie nie do zniesienia.
Ja rozumiem, ze mu ciezko, ale nie rozumiem, po co opowiada historie o pijanych polakach, ktorych widzial w drodze do domu, ktorzy rzekomo "zabieraja jego pieniadze" (wiadomo o co chodzi z tymi historiami o "przyjezdnych"). Powinien sie zapytac jak jego syn, jak wizyta z polozna. No I dodatkowo teksty "z brytyjka mialbym wiecej I lepiej" (mam troche problemow z macierzynskim) dobijaja mnie bo wystarczajaco placze, ze nie mam nic od panstwa (to moze I lepiej bo by gadal ze zabieram "jego" pieniadze z "jego" kraju. A jeszcze sluchac o tym, nosz k****. Teksty "nie to mialem na mysli o polakach" niech sobie w buty wsadzi. Kim ja jestem jak nie polka? No I teskt, ze syn jest ku szansie ze bedzie siedzial na krawezniku I pil, bo jest made in poland to juz wogole. Wscieklizna!
Przykro się czyta takie rzeczy Ale to co piszesz w ostatnim poście to już przesadził ewidentnie.I te groźby że Cię policja znajdzie
Ma jakis powód żeby być takim ciętym na Polaków?...samo zło widzi tylko, szkoda że nie zauważa dobrych stron.
Ale jak ktoś nie chce to i nawet święty nie pomoże.
Nie wiem co Ci poradzić
Przede wszystkim Ty musisz być gotowa za zmianę...może lepiej zaryzykować

Nie widzisz już najmniejszej nadziei ?Nie myślałaś o terapii?
Jest uzależniony od śródków przeciwbólowych?

Masę męczących pytań zadaję.

Paulina To się mężul postarał

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Pocytuje jak wroce do domu w kazdym badz razie wpadlam zeby sie pochwalic ze zamowilisny wozek oczywiscie Passo kolor chocolate i kupilam pluszowe przescieradelko do lozeczka

Czyli czekoladka

Issia
wózek macie z głowy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-31, 22:38   #3680
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ooo takie sportowe to mam aż 3 i strasznie je lubię. Po domu to praktycznie tylko w nich chodzę. I wygodnie się w nich karmi?
Pocieszające, że nie tylko ja mam tu małe piersi i jeszcze bardziej pocieszające, że wykarmiłaś nimi już jedno dziecko Na leżąco czy siedząco, co tam byleby w ogolę się udało
Mnie się wygodnie karmiło, podnosiłam/rozpinałam tylko bluzkę i jedną miskę biustonosza do góry i jazda

Cytat:
Mamuski jak to jest?
Nigdy tego nie liczyłam, ale na początku dziecko zużywa tak średnio z 10 pieluch na dzień, przy każdym siku schodzi min. jedna chusteczka, jak jest kupa to więcej (jeszcze zależy jaka kupa , powiedzmy ze 3-5, a kup też jest ze 3-5 na dzień, więc sobie policzcie. W każdym razie schodzi tych chusteczek trochę... Ale zawsze można przemywać np. mokrą pieluszką tetrową, wg niektórych to nawet zdrowiej, bo nie używa się tych środków, które są w chusteczkach.
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 22:38   #3681
nemosek
Zakorzenienie

Ołówek Czas tak szybko leci że zanim się oglądniesz już maluch będzie z Tobą
Mi miesiące ciąży bardzo "pouciekały" Mama nadzieje że ostatnie 2 będę się ciągnęły żebym zdążyła ze wszystkim
Cytat:
Anka przykro mi to pisać, ale na dłuższą metę nie dasz rady z takim facetem...

lineczka i ryba suuuperanckie fury wybrałyście dla maluchów!!

Ja pospałam po południu, a małż w tym czasie pięknie posprzątał (nawet kuchnię i łazienkę ), a jak się obudziłam to czekał na mnie koktajl z truskawek takiego mężulka to ja chcę mieć zaaawsze

Aaa i jeszcze dziś 30 tc !

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Damy radę i wytrzymamy ! Ja też dziś dopiero 30 tc więc sporo przede mną... i też czekam na Kubusia
za męża,trzeba ich chwalić

za tydzień i za zakupy.Miło z ich strony

Babku Cena dobra

Trele Ja mam na razie 6 pak Huggiesów natural care,chusteczki z Reala,Kauflandu,małe Babydream i Tammi.Także przegląd totalny
Wzięłam po paczce bo nie po drodze mi później tam jechać.
Będę testować po kolei które najlepsze
Ale ja mam fioła że składami także się nie dziw

Luesita Fajny,taki kożuszkowaty?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-31, 22:43   #3682
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy wanienkę z IKEI i jest bardzo fajna. Wydaje się z porządnego, mocnego plastiku. Szkoda tylko, że stojaków nie sprzedają w Ikei
Ja póki co zamówiłam jedną paczkę Pampersów na dozie

Chusteczki z Huggies są takie dziwne, targają się - przynajmniej te moje w zielonym opakowaniu. Z DADA są fajne, nawet miałam okazję je zmacać

Co do ZUSu modle się, żeby sie to wszystko szybko wyjaśniło, i żeby pinda się odezwała w poniedziałek. Ode mnie telefonów niestety nie odbiera :/

A co do wózka to sukces, bo byliśmy w Bochni w hurtowni Kubuś i już mieliśmy brać wózek Maxi Cosi Mura za 2500zł, ale dzięki Bogu powstrzymaliśmy się. A ten jak jechaliśmy oglądac to już byliśmy tak zrezygnowani i ogłupiali, że nie przypuszczaliśmy, ze go weźmiemy mimo, że nam sie podobał I dlatego cieszę się jak małe dziecko, bo trochę kaski zaoszczędziliśmy
Aż w Bochni?Myślałam że macie bliżej do Krakowa?

Też tam oglądałam wózki

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
śliczny brzusio

mam tylko trochę ciuszków i ręczniki (wstawiałam kiedyś) po chrześnicy i dwa body kupione przeze mnie jeszcze dziś przywozłam elektroniczną nianie po chrześnicy, ale jeszcze nie sprawdzałam czy działa.
Wybrałam łóżeczko, chyba powoli decydujemy się na wózek. A tak poza tym nie mam nic.

poszukajcie w internecie, można kupić dużo taniej niektóre modele cena x-move w smyku jest straszna i to jeszcze bez color packa

na męża, jesteś w 34 miesiącu ciąży w każdej chwili może zacząć się coś dziać, spróbuj mu wytłumaczyć, że teraz to trzeba być cały czas w pogotowiu w razie W

dobrej zabawy, chociaż pewnie już się bawicie

moja córka dzisiaj też strasznie szalała w brzuchu, ponad pół godziny wypychania brzucha

kochany brat, stanął na wysokości zadania

Popieram brafiting czyni cuda ja wcześniej kupowałam 75A po spotkaniu z brafiterką 60D, teraz kupiłam 70E żeby nie cisnęło

My dziś z rodzicami byliśmy na wsi u babci, najadłam się śliwek, babcia zrobiła też knedle później grill babcia mi skróciła spodnie, jak ja lubię tam jeździć
To w taki razie ja jestem ze średniego lasu.Jednak mam trochę więcej no ale terminowo też się różnimy sporo

Babcia kochana jednym słowem

Coś mi dzisiaj ślimaczo odpisywanie idzie....

Mężul usnął przytulony do mojego rogala.Jak go ściska myśli że to ja czy co
Minkę ma przesłodką,takiego dużego bobasa

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hej wieczornie
Ale tu spokój...my sobie oglądamy kabarety
Jutro mamy gości, dobrze, że mam torta

super zakup

za zakupy

WOW!!! super niespodzianka, same świetne rzeczy

za kolejny tc

wypłacz się to Ci ulży
Przemyśl sprawę, czy chcesz być z takim człowiekiem, czy warto się męczyć.

milusi

Nemosku szkoda, że nie udało się potestować wózków...w poniedziałek ruszacie na dalsze łowy??
Mały straszak chyba przepowiadacz

Miłego wieczoru
Pewnie będziecie rocznicę świętować

W poniedziałek jedziemy oglądnąć Tutka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-31, 22:55   #3683
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Aż w Bochni?Myślałam że macie bliżej do Krakowa?
słyszałam, że jest tam jakis fajny sklep z rzeczami dla dzidziusiów i dość przystępne ceny

Cytat:
To w taki razie ja jestem ze średniego lasu.Jednak mam trochę więcej no ale terminowo też się różnimy sporo

Babcia kochana jednym słowem
W sumie około miesiąca.
Nie wiem... czasem mi się wydaje że jeszcze dużo czasu, a czasem się obawiam, że jak w przypadku weronisiek zdarzy się coś co zmusi mnie do leżenia i nie skompletuję wyprawki

A miałam Wam opowiadać jedna z pierwszych rzeczy o jakie zapytała mnie babcia: "skąd Ci się takie wielkie cycki wzięły?"
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 23:14   #3684
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Ołówek Czas tak szybko leci że zanim się oglądniesz już maluch będzie z Tobą
Mi miesiące ciąży bardzo "pouciekały" Mama nadzieje że ostatnie 2 będę się ciągnęły żebym zdążyła ze wszystkim

za męża,trzeba ich chwalić

za tydzień i za zakupy.Miło z ich strony

Babku Cena dobra

Trele Ja mam na razie 6 pak Huggiesów natural care,chusteczki z Reala,Kauflandu,małe Babydream i Tammi.Także przegląd totalny
Wzięłam po paczce bo nie po drodze mi później tam jechać.
Będę testować po kolei które najlepsze
Ale ja mam fioła że składami także się nie dziw

Luesita Fajny,taki kożuszkowaty?
tak

Babku ja tez mam male,ale nie narzekam teraz przy tym kręgosłupie, to pewnie jeszcze gorzej by było...może male C mam teraz a normalnie B nosilam
Stary 2013-08-31, 23:30   #3685
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
słyszałam, że jest tam jakis fajny sklep z rzeczami dla dzidziusiów i dość przystępne ceny

W sumie około miesiąca.
Nie wiem... czasem mi się wydaje że jeszcze dużo czasu, a czasem się obawiam, że jak w przypadku weronisiek zdarzy się coś co zmusi mnie do leżenia i nie skompletuję wyprawki

A miałam Wam opowiadać jedna z pierwszych rzeczy o jakie zapytała mnie babcia: "skąd Ci się takie wielkie cycki wzięły?"
Byłam tam oglądać tylko wózki,ale dostałam cała siatkę ulotek i babeczka mówiła że można sobie coś powybierać,zamówić a potem odebrać zamówienie w czasie kiedy będzie najlepiej pasowało.
Patrzyłam tylko na ceny łóżeczek i pościeli, ale i tak allegro wygrywa.
Nie wiem jak reszta.Ale wybór jest

Im bliżej kolejnej wizyty tym więcej obaw mam,ale staram się nie nakręcać

Tekst babci wyluzowany

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-31, 23:53   #3686
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Nie myślałam o tym żeby kupić.
Może będzie w pudełku które dostaje się w szpitalu.

He he namioty
Jak się pytam w takich zwykłych sklepach bieliźniarskich o miseczkę H to napotykam dziwny wzrok
Raz nawet babka mi powiedziała że nie ma takiej miski

Kociak za 3 trymeścik

Przykro się czyta takie rzeczy Ale to co piszesz w ostatnim poście to już przesadził ewidentnie.I te groźby że Cię policja znajdzie
Ma jakis powód żeby być takim ciętym na Polaków?...samo zło widzi tylko, szkoda że nie zauważa dobrych stron.
Ale jak ktoś nie chce to i nawet święty nie pomoże.
Nie wiem co Ci poradzić
Przede wszystkim Ty musisz być gotowa za zmianę...może lepiej zaryzykować

Nie widzisz już najmniejszej nadziei ?Nie myślałaś o terapii?
Jest uzależniony od śródków przeciwbólowych?

Masę męczących pytań zadaję.

Paulina To się mężul postarał

Czyli czekoladka

Issia
wózek macie z głowy
Jakie meczace pytania? Zartujesz chyba on jest meczacy! Uzaleznienie od przeciwbolowych srodkow, dosc powazne, stwierdzil ze z dzieckim tak zyc nie moze I rzucil z dnia na dzien dla malego. Nie chcial terapii I kontroli co jest dosc niebezpieczne. Za dlugo bral zeby ot tak przestac. Prawie padaczki dostal a humor ma tak podly ze masakra. Juz tydzien go tak meczy.

Zaden Polak nic zlego mu nie zrobil. Ot widzial siedzacych na murku czy tam krawezniku zawodnikow, co na farmy przyjechali, a ze lipna pogoda I nic nie rosnie/nie dojrzewa to sobie pija. Co mnie to obchodzi, jak za moje nie pija, krzywdy tez mi nie robia. Szkoda chlopakow, bo wyobrazam sobie ze jakies plany mieli. No zycie.

Ani

Stary 2013-09-01, 00:06   #3687
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie meczace pytania? Zartujesz chyba on jest meczacy! Uzaleznienie od przeciwbolowych srodkow, dosc powazne, stwierdzil ze z dzieckim tak zyc nie moze I rzucil z dnia na dzien dla malego. Nie chcial terapii I kontroli co jest dosc niebezpieczne. Za dlugo bral zeby ot tak przestac. Prawie padaczki dostal a humor ma tak podly ze masakra. Juz tydzien go tak meczy.

Zaden Polak nic zlego mu nie zrobil. Ot widzial siedzacych na murku czy tam krawezniku zawodnikow, co na farmy przyjechali, a ze lipna pogoda I nic nie rosnie/nie dojrzewa to sobie pija. Co mnie to obchodzi, jak za moje nie pija, krzywdy tez mi nie robia. Szkoda chlopakow, bo wyobrazam sobie ze jakies plany mieli. No zycie.
Ale tak jest w kążdym kraju i niekoniecznie tylko w przypadku Polaków.No ale utarł się pewien stereotyp w społeczeństwie o Polakach pijakach i koniec!
Skoro rzucił dla małego jak mówi to jakieś chęci wykazuje.Ale dlaczego nie chce sobie pomóc?
Nie chce dla Was przyszłości żadnej?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-01, 00:10   #3688
Trele_Morele
Zakorzenienie

Nemosku ten skurcz to moze faktycznie przepowiadacz?
Ja tam nie wiem bo skurcze przez cala ciaze mialam ze dwa / trzy I to takie Od kregoslupa - myslalam ze rodze.
Po za tym zadnych przepowiadaczy, twardego brzucha , nic . Nadrobie przy porodzie z pewnoscia ..

Dzis w drodze do sklepu mijałam dziewczyne z Slicznym wozkiem zastanawialam sie co to za wozek I dopatrzylam Xlander na podnozku .. Kurde , teraz to ja rozumiem czym Wy sie tak zachwycacie choc wydaje mi sie ze nie widzialam tutaj na forum akurat takiego , albo to ten ròz tak na mnie zadziałał
Zaraz poszukam ..
A ja uprosilam mojego Tz - zlozymy jutro moja fure

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

ANKA to samo pomyslalam .. Skoro przerwal nalog dla dziecka to checi ma . Zerwac z jakimkolwiek nalogiem nie jest łatwo, moze teraz reszta go przerosła ? Trzeba mu dac szanse I pomyslec jak mu pomòc mimo tego ze nie chce?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-01, 00:18   #3689
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Nemosku ten skurcz to moze faktycznie przepowiadacz?
Ja tam nie wiem bo skurcze przez cala ciaze mialam ze dwa / trzy I to takie Od kregoslupa - myslalam ze rodze.
Po za tym zadnych przepowiadaczy, twardego brzucha , nic . Nadrobie przy porodzie z pewnoscia ..

Dzis w drodze do sklepu mijałam dziewczyne z Slicznym wozkiem zastanawialam sie co to za wozek I dopatrzylam Xlander na podnozku .. Kurde , teraz to ja rozumiem czym Wy sie tak zachwycacie choc wydaje mi sie ze nie widzialam tutaj na forum akurat takiego , albo to ten ròz tak na mnie zadziałał
Zaraz poszukam ..
A ja uprosilam mojego Tz - zlozymy jutro moja fure

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

ANKA to samo pomyslalam .. Skoro przerwal nalog dla dziecka to checi ma . Zerwac z jakimkolwiek nalogiem nie jest łatwo, moze teraz reszta go przerosła ? Trzeba mu dac szanse I pomyslec jak mu pomòc mimo tego ze nie chce?

No chyba tak,drugi raz mi się tak zdarzyło .
Raz po SR tak mnie ściskało w brzuchu no i dzisiaj

O to pewnie sobie na fotki jutro popatrzymy Majkowego wozu

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Dobrej nocki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-01, 00:19   #3690
anka_85
Zakorzenienie

A te przepowiadacze to przypadkiem nie skurcze braxtona? Aj, musi to byc stresujace przezycie...

On pokazac chce jaki twardy jest I nie chce pomocy, bo nie chce zastepowac jedno drugim. A tak by bylo, bo pewnie dali by jakas substytucje. Powiedzial basta, moze to tak go spodlilo I zrobilo taka wredna malpe. Do tego ma chyba cos na styl kobiet w ciazy - cos ala depresja I trymestru. Cos jest na rzeczy z jego humorem. Uderza rzeczywistosc bycia tata I to moze go przerasta. Probuje to tlumaczyc sobie ile sie da. Bo mi tak odbilo w I trymestrze ze prawie wlos dzielil mnie przed szpitalem, az mi glupio jak sobie przypomne co sie ze mna wtedy dzialo. Jakby bestia we mnie wstapila

Ani

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości