|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Dostałam od męża piękny bukiet róż
Coś długo nie wracał z pieczywkiem haha ale kupił pyszne sconsy w lidlu i wszamaliśmy z dżemem na śniadanko Cytat:
Moja różnie...ostatnio na wieczór się wierzga i kopie mocno ![]() Cytat:
wkroczenia w ostatni trymestr wynik bardzo dobry Cytat:
przed ciążą tez takie miałaś??Cytat:
Cytat:
Bo powiedziałam, że Twój mąż był z rana po świeże pieczywko a jemu się nigdy nie chce ![]() Cytat:
![]() oj tak czasem nic sie nie chce i nic nie cieszy.... Cytat:
![]() Jeszcze za to jej się dostanie!! Oby kaska szybko wpłynęła na konto ![]() Ooo pochwal się jak kupicie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakas terapia wstrząsowa by sie przydała...masz gdzie się wynieść na jakiś czas?? Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-08-31 o 15:36 |
|||||||||
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
no właśnie nie mam tutaj za bardzo się gdzie wynieść a terapie wstrząsową mam zaplanowaną. najgorsze jest to że nie chce mi sie jej realizować... nadzieje jakos mi uleciały, że uda się coś w nim zmienić. jest po prostu głupi :/
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Pocytuje jak wroce do domu w kazdym badz razie wpadlam zeby sie pochwalic ze zamowilisny wozek oczywiscie Passo kolor chocolate
i kupilam pluszowe przescieradelko do lozeczka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że nie widzisz szansy na poprawę.... Cytat:
zakupu, jednak czekoladka ![]() Ja dostałam maila, że przesyłka będzie kosztowała 75 euro ale raczej weźmiemy swojego kuriera i wyjdzie coś około 50-60 euro. Już tam dziś nie pracują ale jak odpiszą mi w poniedziałek to zamawiam
|
||
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Anka a moze to hormony? Moze widzisz wszystko w czarnych kolorach? Podwojnie? Cos co normalnie nie zrobiloby na Tobie wrazenia?
Nie wiem jak powazna jest u Was sytuacja ale ja tez mialam takie chwile ze koniec swiata a teraz sie smieje z tego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Hormony hormonami.
To swoja droga. Wczesniej bylo w miare ok, ale problem pojawil sie przy odstawce jego najogow (srodki przeciwbolowe) I zrobil sie nie do zniesienia. Ja rozumiem, ze mu ciezko, ale nie rozumiem, po co opowiada historie o pijanych polakach, ktorych widzial w drodze do domu, ktorzy rzekomo "zabieraja jego pieniadze" (wiadomo o co chodzi z tymi historiami o "przyjezdnych"). Powinien sie zapytac jak jego syn, jak wizyta z polozna. No I dodatkowo teksty "z brytyjka mialbym wiecej I lepiej" (mam troche problemow z macierzynskim) dobijaja mnie bo wystarczajaco placze, ze nie mam nic od panstwa (to moze I lepiej bo by gadal ze zabieram "jego" pieniadze z "jego" kraju. A jeszcze sluchac o tym, nosz k****. Teksty "nie to mialem na mysli o polakach" niech sobie w buty wsadzi. Kim ja jestem jak nie polka? No I teskt, ze syn jest ku szansie ze bedzie siedzial na krawezniku I pil, bo jest made in poland to juz wogole. Wscieklizna!
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-08-31 o 16:05 |
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Anka, musicie powaznie porozmawiac bo tak byc nie moze, pewnie nie raz juz rozmawialiscie ale powinnas walkowac ten temat moze za ktoryms razem zrozumie w czym jest problem... Wkurzylam sie, jestesmy u tesciowej TZ poszedl sie przespac bo chory jest a tamci sobie poszli na dwor i siedza... Moglabym isc ale sobie daruje poza tym chyba mi sie nie chce sluchac jak wszyscu uzalaja sie nad biedna i nic nie robiaca bratowa TZ.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#3640 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Cytat:
![]() lineczka, za wybór wózka. W końcu się udało Jak przyjdzie to koniecznie musisz go obfocić i pokazać jak wygląda na żywo Właśnie była babka i kupiła ode mnie ubranko na chrzciny, które moja siostra mi wpakowała do tych siatek z wyprawką kolejny grosz wpadł. Postanowiłam, że jak już wystarczająco się sprzeda tych wystawionych do sprzedaży rzeczy to kupię za tą kasę drukarkę laserową. Ale to jeszcze mi sporo brakuje na razie.
|
|
#3641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie
Cytat:
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co Ci poradzic , nie wyglada kolorowo.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
A za co ta policja mialaby Cie w Polsce szukac? Za to ze odeszlas? Niech nie zartuje. Ty zastanow sie dobrze , poki masz czas czy warto w takim razie podac przy porodzie jego jako ojca czy zostawic puste miejsce w razie W. w razie gdybys musiala jednak wrocic do Polski ..
|
#3645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale najważniejsze jest to czy Ty chcesz jeszcze z nim być?I czy wg Ciebie jest gotowy na to aby zostać ojcem? |
|
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
Wpisany jest w karte ciazy.
Niestety. No a szukanie to chyba przez uprowadzenie wlasnego dziecka Jeszcze wmawiam sobie ze to przez odstawke lekow, ale glupoty chyba sie nie nabywa na odstawce.
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-08-31 o 17:22 |
|
|
|
#3647 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciężko coś doradzić nigdy nie byłam w takiej sytuacji...moim zdaniem nie da się wszystkich słow usprawiedliwić.
|
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem nic, mamy rozmawiac, mam takie uprzedzenie do niego ze hej.... Powiedzial, ze mial ciezki tydzien, ciezko mu z tym rzuceniem nalogu, hm. Jakas linia obrony jest, ale to jak kropla w morzu. Brak slow I za duzo zostalo powiedziane. Zobacze co bedzie z tej rozmowy I napisze wieczorem co slychac
|
#3650 | ||
|
Zadomowienie
|
Anka_85 jak dla mnie Twój partner jest do odrzutu, że tak to brzydko nazwę. Po takich zachowaniach, można się spodziewać, że będzie tylko gorzej. Ja bym uciekała, choć wyobrażam sobie jak będzie Ci ciężko.
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zarówno diablo 3 jak i WoT i inne badziewia wciągają....
|
|
|
|
|
#3652 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mam gosci.Poszli z moim synkiem na spacer a ja mam chwile dla siebie. Paczke mleka kupilam. Nie chce miec sytuacji jak z synem, ze plakal mi pol nocy przy piersi a ja nie moglam sprobowac z innym mlekiem niz z swoim, czy aby nie zjadlam czegos na co zareagowal tak gwaltownie. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-08-31 o 17:53 |
||
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaa kupiliśmy pojazd czterokołowy dla małej Wiktorii
![]() Chwalę sięęęęęęę :P Wklejam link: http://tablica.pl/oferta/x-lander-xq...tml#09cd07ba1d Wózek jak nowy, stelaż nietknięty, gondola i spacerówka też w idealnym stanie Do tego mamy śpiworek do gondoli, śpiworek do spacerówki, wkład do spacerówki, moskitierę, folię p/deszczową i torebkę i zapłaciliśmy 1000zł ![]() Ogólnie zakochaliśmy się w tym wózku
|
|
|
|
#3654 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a tak serio zjedz kostke i sprawdz cukier ![]() Cytat:
i gra w jakieś strzelanki coś a'la CS . Cytat:
Lineczko- za wybór wózka Idziemy na lody wpadnę wieczorem
|
|
#3655 |
|
Rozeznanie
|
Nadrabiam...Anka...w dupe takiego faceta...a z dzieckiem wiem że problem ale ja bym go nagrywała i są sądy w końcu....
ja padam na pysk....blondynka poszła do H&M bez kuponu.....no ale dobrze że są Miłe Panie sprzedawczynie bo bym sie poirytowała....w SuperPahrm w promocji kupiłam kolejne chusteczki.....i chyba musze juz zbastowac..ile na mies takich paczek trzeba bo ja juz nie pamietam? |
|
|
|
#3656 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje za tygodnie i zakupione wózki!!
Super Wam się udało ![]() Ja dzisiaj trochę zdycham - zrobiliśmy kurs po sklepach i udało mi się kupić paczkę Pampersów New Baby 43szt. za 22zł Do tego 6pak chusteczek i dodatkowo 3pak chusteczek z Biedry (firma bliżej nieznana, więc zakładam, że będą na potem ;p). Obkupiona jestem jak nie wiem Pieluch i chusteczek już nie kupuję ![]() Ponadto nabyłam termometr z Rossa i generalnie temperaturę mierzy w porządku - sprawdzane na mnie i na TŻcie Poprałam dzisiaj ciuszki dla malucha. Na razie w zwykłym proszku (większość była z lumpów, więc stwierdziłam, że wypiorę w normalnym, a potem w tym dziecięcym ). Także 1/4 przy ciuszkach za mną - potem jeszcze jedno pranie w specjalnym proszku, prasowanie i składanie. Jestem na dobrej drodze ![]() Ktoś pytał o wanienkę z IKEI - my będziemy taką kupować. Znajomi zachwalali, a i jak w sklepie ją oglądałam i wydała mi się całkiem w porządku ![]() Powiem Wam, że strasznie mnie dzisiaj wszystko denerwuje. Szczególnie, że jeszcze tak strasznie dużo przede mną do porodu :/:/ Zazdroszczę terminów na wrzesień i październik
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Antibia- nie wiem, ale ja na pierwszy miesiąc kupiłam 4.. choć wydaje mi się ze spokojnie na 2 mi starczą, zwłaszcza ze bede staraćsię myć dupkę wodą
![]() Ale zdenerwował mnie mój mąż. Zrobił sobie na mozilli firefox tryb prywatny i za każdym razem teraz musze sie logować do wszystkiego- poczta,fejs,wizaz, torrenty itd.. a on mi tego nie chce zmienić bo na jego forum jak nie ma tego trybu to nie ma polskich znaków i mu sie źle czyta chyba sobie ściągnę chroma. a poza tym mieliśmy iść na lody, a idziemy do Kauflandu po pampersy a terazsiedzi i gada przez telefon wiec chwile to zajmie... ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- lubieołówki - ja zazdroszczę Trele ze zaraz rodzi... zjednej strony boję sie tego szpitala ale z drugiej strony tak mi już ciężko, moja waga ciągle rośnie, brzuch wiecznie twardy i nawet tam mnie boli .. a jakbym już urodziła to chwile poboli i przestanie a mój synuś już by był zazakupy
|
#3658 |
|
Rozeznanie
|
no walsnie bo ja się naczytałam że tyle tych chusteczek schodzi i wogole....mam 5 opakowań Cleanica i 6 opakowań Pampers Sensitive...aa no i chce kupic Nivea te z pudełeczkiem żeby miec...a Pampersów mam 1 paczkę 1 Pampers Sensitive i 2 paczki rozm 2 tez Pam Sens, 1 paczkę 2 Pampers żółte i 1 paczkę Dady tez rozm 2....Przegłam troche chyba? TŻ sie ze mnie śmieje ze niedługo będe jak w tym programie łowcy promocji co cale piwnice maja zawalone....tyle że ja w piwnicy nie mam miejsca hehhe
|
|
|
|
#3659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty też już masz końcóweczkę - tylko 4 tyg Przede mną jeszcze 3 razy tyle :/ A tak już bym chciała przytulić naszego Kubusia
|
|
#3660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Anka przykro mi to pisać, ale na dłuższą metę nie dasz rady z takim facetem...
lineczka i ryba suuuperanckie fury wybrałyście dla maluchów!! ![]() Ja pospałam po południu, a małż w tym czasie pięknie posprzątał (nawet kuchnię i łazienkę ), a jak się obudziłam to czekał na mnie koktajl z truskawek takiego mężulka to ja chcę mieć zaaawsze No i teraz jeszcze dziś kolejna niespodzianka, teściowa zadzwoniła, że mam zamówić na allegro pare rzeczy za które oni zapłacą. A wybrałyśmy: http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczk...500082602.html (ma stać u nich w domu w pokoju, który urządzili specjalnie dla nas i dzidzi jakbyśmy mieli zanocować, a w razie wyjazdów będziemy łóżeczko zabierać). http://allegro.pl/fisher-price-lezac...504789618.html chyba będzie fajny bo wykorzystamy go też później http://allegro.pl/rozek-usztywniany-...504928978.html i taki rożek Aaa i jeszcze dziś 30 tc ! ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
Ja też dziś dopiero 30 tc więc sporo przede mną... i też czekam na Kubusia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.

I się objem za dwoje i wytańczę! Mam nadzieję, że tylko plecki nie będą bolały i że Mikołajowi nie będzie za głośno. Profilaktycznie dzisiaj nie sprzątam i nie robię nic, żeby uniknąć bólu krzyża. Tylko lekki obiad ugotuję, bo pomrzemy z głodu.
wkroczenia w ostatni trymestr

ZUS wstrzymał mi wypłatę pieniążków, dlaczego?

takiego mężulka to ja chcę mieć zaaawsze