Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-01, 12:09   #3451
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wszystkie macie dostęp do niepryskanych warzyw i owoców dla dzieciaczków?
Tu w UK to wszystko jest plastikowe, nawet jak jest organic Więc chyba nie mam wyjścia i muszę dawać słoiczki. Na szczeście to jeszcze prawie 3 miesiące
Ash, a propo główki to gdzieś wyczytałam, że ok 4 miesiąca powinien się zrównać z obwodem klatki piersiowej. A w necie znalazłam dwa razy cytat "Prawidłowe przyrosty obwodu głowy w 1r.ż. kształtują się mniej więcej w następujący sposób: 2cm przez pierwsze 3 miesiące, 1cm przez kolejne 3 m-ce i 0,5cm przez kolejne 6 m-cy. Ważna jest proporcja z obwodem klatki piersiowej: obwody te zrównują się ok.3-5m-ca, a potem klatka jest większa od głowy o 1-2cm.", ale bez podania źródła.

Co do owoców, to ja nie mam takiego źródła, dlatego będę podawać słoiczki. Ale to późno, później, najpóźniej.
Owoce i warzywka mrożę dla siebie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
happy ja też stosowałam to olejuszko i poszło za 2razem bo za 1 chyba za mało dałam a potem po kąpieli tyle nasmarowałam że mój mały wyglądał jakby miał tłuste włosy a następnego dnia po kąpieli sczesałam i po problemie.
co się tyczy rozszerzania ja robiłam tak 1 dzień danie hipp marchewka z zmieniaczkami sloiczeka milam na 3 dni potem spróbować ziemniaczka z dynia tez 3 dni potem ziemniaczki z szpinakiem a teraz tasowałem kaszke z brzoskwinia narazie mały je aa i deserki jabuszko ale troszke sie krzywi i delikatny banan.Staram sie dawac jeden produkt po 3 dni jak nic nie ma daje kolejny i na zmiene raz obiadek a potem deserek.sorki za błedy mały płacze nie mam jak poprawic
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 12:13   #3452
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Ash jakie byly u Was wtedy objawy zapalenia ucha u Sofii?
Moja Mała wczoraj bardzo plakala przed zasnieciem i dzis od rana tez juz dwa razy taki placz. Do tego jak ja poloze na przewijak czy mate to placze. Tylko w pionie jej lepiej choc i u mnie na ramieniu plakala a zawsze ten chwyt ja uspokaja. Spi mi juz drugi raz od rana co jest do niej niepodobne ostatnio. No i troche szarpala sie za uszko. Ale zjadla ladnie wiec jakby ja nie bolalo przy przelykaniu? Tylko ulala potem troche a w sumie chlusnela na kafle w kuchni. Teraz sie uspokoila i spi ale na mojej klacie. A dzis niedziela wiec przychodnia nieczynna oczywiscie jakby co.

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 12:13   #3453
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
super, że to napisałaś, bo właśnie tą drogą chcę iść. mam wrażenie właśnie, że niektóre kobiety, jak tylko wybije 4 miesiąc to jakby nie mogły się doczekać,a to przecież dokładanie sobie roboty i w dodatku nie służy dziecku. no, nie wiem...ja będę opóźniać ile wlezie. mam nadzieję, że nie będzie tak jak pisała Xal, że to spowoduje, że wychowam niejadka.
Też tak uważam. W dodatku jeszcze rosną koszty jeśli się kupuje słoiczki
Myślę, że niejadka wychowa się prędzej wpychając dziecku jedzenia, wtedy gdy nie chce jeśc a nie opóźnianiem wprowadzania stałych produktów (a raczej nie opóźnianiem, a czekaniem na zalecany czas 6 mcy)
Tym bardziej, że wtedy łatwiej jest od razu wprowadzić jedzenie samodzelne kawałków warzyw i owoców co tylko zachęci dzieci do jedzenia.

Dzięki za wyjaśnienie Sharp z czego jest żyrafa

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nie mamy
I jaki masz plan? Będziesz podawać takie jakie uda Ci się kupić?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 12:19   #3454
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
nie mamy
Myślę, że nie wychowasz niejadka Uważam raczej, że układ pokarmowy jeszcze bardziej dojrzeje i łatwiej sobie poradzi z trawieniem innego jedzonka

Dziecko powinno siedzieć ładnie, chociaż tyle

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

a co do dodawania kleiku do mleka to ja jakoś nie jestem za tym gdzieś przeczytałam kiedyś, że dziecko na mm często dłużej śpi bo mały brzuszek dłużej trawi to mleko a jeszcze dowalać kleiku na ten słaby układ pokarmowy to jakoś mi się nie podoba już wolę pobudki co 3 godziny
z tym kleikiem, to jakaś stara szkoła chyba, mi też lekarka proponowała, a mam taką po 60tce

oj, to wątpie, że za 3 tygodnie moja mała zacznie chodzić.. co ja gadam siadać.
druga kawka

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Też tak uważam. W dodatku jeszcze rosną koszty jeśli się kupuje słoiczki
Myślę, że niejadka wychowa się prędzej wpychając dziecku jedzenia, wtedy gdy nie chce jeśc a nie opóźnianiem wprowadzania stałych produktów (a raczej nie opóźnianiem, a czekaniem na zalecany czas 6 mcy)
Tym bardziej, że wtedy łatwiej jest od razu wprowadzić jedzenie samodzelne kawałków warzyw i owoców co tylko zachęci dzieci do jedzenia.

Dzięki za wyjaśnienie Sharp z czego jest żyrafa

a, no weszłam Ci w kompetencje
Stary 2013-09-01, 12:21   #3455
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam pojęcia

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 12:25   #3456
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Moja Mała wczoraj bardzo plakala przed zasnieciem i dzis od rana tez juz dwa razy taki placz. Do tego jak ja poloze na przewijak czy mate to placze. Tylko w pionie jej lepiej choc i u mnie na ramieniu plakala a zawsze ten chwyt ja uspokaja. Spi mi juz drugi raz od rana co jest do niej niepodobne ostatnio. No i troche szarpala sie za uszko. Ale zjadla ladnie wiec jakby ja nie bolalo przy przelykaniu? Tylko ulala potem troche a w sumie chlusnela na kafle w kuchni. Teraz sie uspokoila i spi ale na mojej klacie. A dzis niedziela wiec przychodnia nieczynna oczywiscie jakby co.
Wiesz co ja nie wyłapałam, że to było zapalenie ucha... A poszłam do lekarza z szarpaniem się przy piersi, płaczem i ulewaniem... Więc trudno mi powiedzieć, czy to u Was też jest zapalenie...
Stary 2013-09-01, 12:27   #3457
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Ash, a propo główki to gdzieś wyczytałam, że ok 4 miesiąca powinien się zrównać z obwodem klatki piersiowej. A w necie znalazłam dwa razy cytat "Prawidłowe przyrosty obwodu głowy w 1r.ż. kształtują się mniej więcej w następujący sposób: 2cm przez pierwsze 3 miesiące, 1cm przez kolejne 3 m-ce i 0,5cm przez kolejne 6 m-cy. Ważna jest proporcja z obwodem klatki piersiowej: obwody te zrównują się ok.3-5m-ca, a potem klatka jest większa od głowy o 1-2cm.", ale bez podania źródła.

Co do owoców, to ja nie mam takiego źródła, dlatego będę podawać słoiczki. Ale to późno, później, najpóźniej.

Moj od poczatku idzie rowno glowa i klatka

Cytat:
nie mamy
Myślę, że nie wychowasz niejadka Uważam raczej, że układ pokarmowy jeszcze bardziej dojrzeje i łatwiej sobie poradzi z trawieniem innego jedzonka

Dziecko powinno siedzieć ładnie, chociaż tyle

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

a co do dodawania kleiku do mleka to ja jakoś nie jestem za tym gdzieś przeczytałam kiedyś, że dziecko na mm często dłużej śpi bo mały brzuszek dłużej trawi to mleko a jeszcze dowalać kleiku na ten słaby układ pokarmowy to jakoś mi się nie podoba już wolę pobudki co 3 godziny
Nie kupilam kleiku nie bylo moze i dobrze hwhhe a z kasza to moja pediatra mowila ze mam dawac juz ta sinlac bo mleka ma tylko ok 4 posilkow znaczy tyle zjada po 150 a powinien po 180 5 posilkow a marchew po kilkuvdniach nawet po tyg. Mam wprowadzic ... nie czuje sie matka ktora czychala na magiczny 4 mc zeby wciskac dziecku stale pokarmy!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Sprobuj przycisnac kolo ucha ta gulke jak zaplacze to napewno ucho ale oby nie

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 12:27   #3458
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
a, no weszłam Ci w kompetencje
Ale jak kompetentnie! I dobrze,że to zrobiłaś bo ja zapomniałam odpisać

Cytat:
nie mam pojęcia
to wrócę do Ciebie z tym pytaniem bliżej listopada
Stary 2013-09-01, 12:30   #3459
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no nie powiem że mnie taka sytuacja u mnie czasami nie cieszy (zwłaszcza jak teściowa mówi że ona sobie poradzi, u niej się na pewno uspokoi itp) oj wredna jestem wiem
Hehe, ja też
Tylko u mnie w standardzie jest "ona jest głodna" no cóż, niektórzy mają jedną odpowiedź na wszystko.
Cytat:
super, że to napisałaś, bo właśnie tą drogą chcę iść. mam wrażenie właśnie, że niektóre kobiety, jak tylko wybije 4 miesiąc to jakby nie mogły się doczekać,a to przecież dokładanie sobie roboty i w dodatku nie służy dziecku. no, nie wiem...ja będę opóźniać ile wlezie. mam nadzieję, że nie będzie tak jak pisała Xal, że to spowoduje, że wychowam niejadka.

ja też chcę kupić ergonomiczne, przed wylotem do Grecji, żeby nosić na zmianę z mężem, ja w chuście, On w nosidełku. Helence będzie lecieć piąty miesiąc, one są zalecane od 6 miesiąca (tak Jussti? ), a jeszcze dopytam na rehabilitacji, jak odradzi to trudno, pójdę za ich radą. Co do modeli, to widziałam, że dziewczyny Ci odpowiedziały.
1. Wiesz, to nie tak, że późne wprowadzanie to powoduje, to po prostu jak się dziecku daje cały czas papki, słoiczki, lekko strawne rzeczy to tak później bywa ... Jak mial ok 5 lat to miał do tego stopnia, że wybrane marki: woda żywiec, sok tymbark, serek kiri, jogurty danon I nie to, że nie smakuje bo mu wlewałam soki innych firm i wodę kranówę filtrowaną i mówiłam, że w bb inne opakowania i smakowało. Więc nie wprowadzanie, tylko podejście rodziców jest ważne.
2. A jakie nosidełko byś chciała? Masz coś wypatrzonego?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 12:41   #3460
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Moj od poczatku idzie rowno glowa i klatka

Nie kupilam kleiku nie bylo moze i dobrze hwhhe a z kasza to moja pediatra mowila ze mam dawac juz ta sinlac bo mleka ma tylko ok 4 posilkow znaczy tyle zjada po 150 a powinien po 180 5 posilkow a marchew po kilkuvdniach nawet po tyg. Mam wprowadzic ... nie czuje sie matka ktora czychala na magiczny 4 mc zeby wciskac dziecku stale pokarmy!!

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Sprobuj przycisnac kolo ucha ta gulke jak zaplacze to napewno ucho ale oby nie

Banka, to odnosiło się do mam, które "nie mogę się doczekać, aż zacznie jeść coś więcej"
Zresztą Michaś jest na mm, to chyba w prawidłowym momencie wprowadzasz
W ogóle sorry jak Cię uraziłam
Stary 2013-09-01, 12:44   #3461
salviae
Zadomowienie

Cytat:
no nie powiem że mnie taka sytuacja u mnie czasami nie cieszy (zwłaszcza jak teściowa mówi że ona sobie poradzi, u niej się na pewno uspokoi itp) oj wredna jestem wiem

Nadrobiłam i spadam do swojego słoneczka
Hehe moja przestała tak mówić odkąd mały zaczął się panicznie wydzierać za każdym razem jak ma go na rękach i też nie powiem, ale miałam z tego satysfakcje, tym bardziej, że mówiłam, że ma nim nie przerzucać na prawo i lewo i nie wrzeszczeć do niego
Cytat:
Dziewczyny, wszystkie macie dostęp do niepryskanych warzyw i owoców dla dzieciaczków?
Tu w UK to wszystko jest plastikowe, nawet jak jest organic Więc chyba nie mam wyjścia i muszę dawać słoiczki. Na szczeście to jeszcze prawie 3 miesiące
Ja mam załatwione tylko marchewki, ale jak się skończą, czy tam inne warzywa, będzie dostawał ze sklepu, myśle, że nic mu się nie stanie no i zupki też mam zamiar kupować, alo to raczej ze względu na różnorodność mięs, nie będę kupowała z kurczakiem/indykiem, bo to jem sama, ale jagnięcina, cielęcina, ryby dostanie ze słoika
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Hehe, ja też
Tylko u mnie w standardzie jest "ona jest głodna" no cóż, niektórzy mają jedną odpowiedź na wszystko.
u mnie znowu "boli cie brzuszek ? znowu, purknij sobie" taaa mały sobie "purka" bez problemu od 2 miesięcy, "zrób purk, zrób purk, bum, bum"
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-09-01 o 12:48
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 12:49   #3462
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Banka, to odnosiło się do mam, które "nie mogę się doczekać, aż zacznie jeść coś więcej"
Zresztą Michaś jest na mm, to chyba w prawidłowym momencie wprowadzasz
W ogóle sorry jak Cię uraziłam
Spokojnie nic z tych rzeczy ale poczulam ze post bije miedzy innymi do mnie
Nie na magicznego czasu na rozpoczecie poprostu ktos wymyslil 4 mc na mm i w koncu kiedys trzeba zaczac ...
M. Chyba drugiego kupala wali napewno po kaszce
Stary 2013-09-01, 12:58   #3463
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Nie nadrabiam!!!

CZYTAĆ TO W TEJ CHWILI OD DESKI DO DESKI!!!

http://doulawarszawa.wordpress.com/2...a/#comment-152

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 12:58   #3464
ankaaa206
Wtajemniczenie

hej, jak tak na chwile, zaraz jedziemy do tesciówki na obiad, wczoraj pierwszy raz dałam jej małego żeby poszła na spacer, hehe poszła kilka km bo spał a potem się obudził, zobaczył inna twarz i ryczał w niebo głosy, więc musiała z nim wracać dobre 2 km pod górę na rękach i jeszcze pchać wózek mój maly słodki terrorysta
a co do warzyw to ja mam dostęp do niepryskanych, moi rodzice mają gospodarstwo i mięsko i warzywa ekologiczne
a i dzisiaj pospaliśmy do 10

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 13:04   #3465
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
a to nie chce więcej mleka pić?

Cytat:
to wrócę do Ciebie z tym pytaniem bliżej listopada
to już w listopadzie?
ja ogólnie nie chciałabym mu dawać takich idealnych papek, wolałabym z małymi kawałeczkami a jak będzie siedział to kawałki do łapki...
no i nie jestem do końca przekonana o najlepszej jakości warzywach i owocach dodawanych do słoiczków
ale na pewno owoce, których zimą nie ma dostanie ze słoika bankowo, nie wiem czy jako dodatek do kaszki czy tak o, zobaczymy
Cytat:
Nie na magicznego czasu na rozpoczecie poprostu ktos wymyslil 4 mc na mm i w koncu kiedys trzeba zaczac ...
A wiesz, że podobno są zalecenia WHO aby dzieciom na mm również rozszerzać dietę po 6m?

Ja wiem, że dużo mam nie może się aż dzieci będą jadły więcej stałych posiłków ale to właśnie mleko ma być podstawą żywienia przez pierwszy rok a reszta to mały dodatek, próbowanie smaków

Taka moja jedna znajoma ostatnio już podała swojemu synkowi obiadek, ledwo 3 miesiące skończył, szkoda mi małego brzuszka no ale

Stary 2013-09-01, 13:04   #3466
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
axella po co dodajesz ten kleik do mleka?
kiedy zaczynasz rozszerzać dietę?

karolina dla Antosia. Ciekawe kiedy ja się doczekam że mała sama zaśnie

Elusiek ja bardzo lubię bluzy z kapturem. Ratują nas przed założeniem czapki. Ale to tylko na spacer bo w domu są niepraktyczne

kociak tekst teściowej masakryczny.

A propo teściowej: głodzimy nasze dziecko. JAk się dowiedziała że mała je 5 razy dziennie (tzn raz w nocy) po 180 ml to stwierdziła że się naczytaliśmy głupot, źle jest napisane na opakowaniu, ktoś nam źle powiedział. Bo dorosły człowiek je 5 razy a nie dziecko. I mamy jej dawać więcej jedzenia a nie głodzić
moja Zu tez tyle je
mleik dla "urozmaicenia" i zageszczemia bo mam wrazenie ze Zu sie w nocy nie najada i tak lepiej spi, ale to minimalna ilosc.

Marchewka juz za nami, troche wszystko ale to wyszlo przy okazji wizyty u pediatry, no i dostala marchewke, uciapkala wszystko ale smiesznie bylo no i przez 7dni bedzie marchew, potem 7dni jablko a potem (nie zlinczujcie) dostanie po prostu zupke warzywna.
Gdybym miala sie bawic w tydzien na kazde warzywo to do 18stki chyba

przeraza mnie tylko ze w gerberkach znalezli MOM no wiec blendery i pojemniki zakupione, i gdy przyjdzie czas na miesko to bede robic sama

ogolnie po marchewce po paru godzinach byla troche marchewkowa kupa ogolnie nawet ok, miny przy jedzeniu

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 13:06   #3467
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam!!!

popłakałam się
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 13:08   #3468
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Spokojnie nic z tych rzeczy ale poczulam ze post bije miedzy innymi do mnie
no już dobrze, dobrze

u nas dziś była kupka, przypomniałaś mi piękny poranek!
potem było trochę gorzej...jak sobie uświadomiłam, że od listopada dostaję 60% pensji i co gorsza wyliczyłam sobie ile to jest. jestem zdruzgotana, nasza sytuacja chyba nigdy się nie poprawi też nie miałam nad czym rozmyślać przy niedzieli.
Stary 2013-09-01, 13:11   #3469
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Marchewka juz za nami, troche wszystko ale to wyszlo przy okazji wizyty u pediatry, no i dostala marchewke, uciapkala wszystko ale smiesznie bylo no i przez 7dni bedzie marchew, potem 7dni jablko a potem (nie zlinczujcie) dostanie po prostu zupke warzywna.
Gdybym miala sie bawic w tydzien na kazde warzywo to do 18stki chyba

przeraza mnie tylko ze w gerberkach znalezli MOM no wiec blendery i pojemniki zakupione, i gdy przyjdzie czas na miesko to bede robic sama

ogolnie po marchewce po paru godzinach byla troche marchewkowa kupa ogolnie nawet ok, miny przy jedzeniu
Ja bym nie czekała aż tydzień 3 dni marchew, później marchew z jabłem, machwew z ziemniakiem, dynia z ziemniakiem, coś w ten deseń

a co do tego momu - właśnie dlatego nie ufam słoiczkom do końca....

Motylek jakie prawdziwe

mojemu dziecku włączyła się wczoraj maruda i to trwaaa i trwaa dziś na już drugą drzemkę, to chyba pogoda tak na niego działa

mężu wraca z meczu, muszę się ogarnąć i jedziemy na obiad do tego chińczyka

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-09-01 o 13:16
Stary 2013-09-01, 13:12   #3470
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
popłakałam się
me too..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-01, 13:13   #3471
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze to ja już mam totalny metlik w głowie jeśli o wprowadzanie pokarmów chodzi, bo wszędzie piszą co innego

Śliczna królewna!

A od jutra w Netto 1200g bebilonu za 49,99

O tego typu zalozylam Młodej na noc i faktycznie trzymają się
Bardzo podobne tylko inne wzorki i kupowalam w 3paku.
Nie kupuję tego mleka to nie wiedziałam jak się ceny mają tylko wydawało mi sie, że bardzo tanio a tu jeszcze taniej

Cytat:
A kojarzysz jaka to firma?
Widziałam jeszcze Womar, nie wiem czym się różnią modele między sobą, poza ceną od 70 do 220, ale jakoś wolałabym za 220 niż 580 wydać ...
A, jeszcze widziałam taką firmę jak Beco, ale muszę poszukać strony w pl.
My też (tzn. ja) chce tulę, ale TŻ jak zobaczył cenę to mnie wyśmiał...
Dla niesiedzących polecają bondolino.

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Hej

OMG
Młody w nocy się budzi jak noworodek, to chyba przez ten skok

od 5 wyje. przez godzinę chodziła suszarka:/

głodna jestem ,ale ze śniadania na razie nici, bo W płacze

to narazie ,lecę go niego 3majcie się .miłego dnia
Łooo matulu, biedny wojtek, chyba ma dłuższy kryzys niż Matylda...

Cytat:

mają wymagania.....

w tabelce rozmiarów jest napisane, że 6-9 to 68-74 cm
a u Was są w niedziele lumpki czynne?

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

wow, ale impreza

ja też chcę kupić ergonomiczne, przed wylotem do Grecji, żeby nosić na zmianę z mężem, ja w chuście, On w nosidełku. Helence będzie lecieć piąty miesiąc, one są zalecane od 6 miesiąca (tak Jussti? ), a jeszcze dopytam na rehabilitacji, jak odradzi to trudno, pójdę za ich radą. Co do modeli, to widziałam, że dziewczyny Ci odpowiedziały.

ja lubię taką pogodę bardzo oczywiście do czasu, dwa miesiące jest ok, ale dłużej no, ale ja lubię siedzieć w domku, nie lubię ludzi

zapisałam sobie te markę. cholerstwa drogie, sama nie wiem czy to nie ekstrawagancja, mąż chce kupić, no ale ja zarządzam budżetem
może wcale Helenka nie musi w tym roku się wspinać na Akropol?
Czyli będzie za mały, a 9-12 nie było

No mamy jeden taki lumpeks co ma dostawy w niedzielę ale nic nie było dziś ;/

A co do jedzenia...
To taki przykład.
Siostra TŻ obydowje dzieci karmiła przez 2 lata na cycu.
Obydwojgu rozszerzała dietę po 4 msc. Aleeeee przy młodej robiła to na chłopski rozum i to co kto jej powiedział bo nie miała internetu., lekarz niekompetentny(po 2 tyg od razu mięsko)- młoda do tej pory jest niejadkiem w wieku 7 lat waży 20 kg. Młodemu rozszerzała według zaleceń ogólnodostępnych, że najpierw warzywko, póxniej owocek, mięsko etc. i młody je wszystkooooo ale taki jego urok, że ma 2 lata i waży od roku 10 kg. Nic nie przybiera. Ona uważa, że przy Starszej zrobiła błąd, źle wprowadzjaąc produkty i dlatego jest niejadkiem. Ale ile w tym prawdy?!

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-09-01, 13:14   #3472
axella
Zakorzenienie

GG do axella

AAA!!! JENNY WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-01, 13:23   #3473
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Nie nadrabiam!!!

słowo na niedzielę! dziękujemy
Stary 2013-09-01, 13:25   #3474
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Witamyyy
Wreszcie WRZESIEŃ wracają moje seriale w TV, i zaczynam wychodzić z domu, wszyscy już z urlopów powracali

Cytat:
To pierwsze to wiem że odpada i tego typu są do 100zł, ja myślałam nad ergonomicznym właśnie, ale czemu nazwali je eco to już nie wiem.
To drugie chyba jest ok

mamy nosidełko z womaru http://allegro.pl/nosidelko-nosidlo-...372796505.html ale dedykujemy je tatusiowi, ja wolę chustę. Tyle że mój kręgosłup już długo nie pociągnie.

Cytat:

Nadrobiłam i spadam do swojego słoneczka

Cytat:

o! cenne info bo my mamy kompleks małej głowy.Może niepotrzebnie Nina urodziła się z 33 cm w główce i 32 w klatce. Ale w ciąży główka wychodziła na 34 tydzień a reszta na 38, (Rodziła się w 38 tc).
Stary 2013-09-01, 13:30   #3475
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
popłakałam się
I ja tez

Cytat:
no już dobrze, dobrze

u nas dziś była kupka, przypomniałaś mi piękny poranek!
potem było trochę gorzej...jak sobie uświadomiłam, że od listopada dostaję 60% pensji i co gorsza wyliczyłam sobie ile to jest. jestem zdruzgotana, nasza sytuacja chyba nigdy się nie poprawi też nie miałam nad czym rozmyślać przy niedzieli.

to tak jakja tez 60 od listopada:banghead:

Cytat:
Nie kupuję tego mleka to nie wiedziałam jak się ceny mają tylko wydawało mi sie, że bardzo tanio a tu jeszcze taniej

Łooo matulu, biedny wojtek, chyba ma dłuższy kryzys niż Matylda...

Czyli będzie za mały, a 9-12 nie było

No mamy jeden taki lumpeks co ma dostawy w niedzielę ale nic nie było dziś ;/

A co do jedzenia...
To taki przykład.
Siostra TŻ obydowje dzieci karmiła przez 2 lata na cycu.
Obydwojgu rozszerzała dietę po 4 msc. Aleeeee przy młodej robiła to na chłopski rozum i to co kto jej powiedział bo nie miała internetu., lekarz niekompetentny(po 2 tyg od razu mięsko)- młoda do tej pory jest niejadkiem w wieku 7 lat waży 20 kg. Młodemu rozszerzała według zaleceń ogólnodostępnych, że najpierw warzywko, póxniej owocek, mięsko etc. i młody je wszystkooooo ale taki jego urok, że ma 2 lata i waży od roku 10 kg. Nic nie przybiera. Ona uważa, że przy Starszej zrobiła błąd, źle wprowadzjaąc produkty i dlatego jest niejadkiem. Ale ile w tym prawdy?!

moj d. Jadl od 4 po kolei mu wprowadzalam warzywa od 5 mieso i tak dalej do 3 lat zjadal po 3 objady , wklejal sie w szybe of drzwi mojej chudej siostry i krzyczal daj az go wpuscila.siadal kolo niej i srednio 2 lyzki dla niego jedna dla niej hhhrhr a po 3 latach powoli zanienil sie w chuderlaka i niejadka

Cytat:
AAA!!! JENNY WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!
Aavto ja tez wszystkiego najj Jenny
A i Diabli spoznione naj z okzazji imienin

Stary 2013-09-01, 13:34   #3476
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
I ja tez

to tak jakja tez 60 od listopada:banghead:

moj d. Jadl od 4 po kolei mu wprowadzalam warzywa od 5 mieso i tak dalej do 3 lat zjadal po 3 objady , wklejal sie w szybe of drzwi mojej chudej siostry i krzyczal daj az go wpuscila.siadal kolo niej i srednio 2 lyzki dla niego jedna dla niej hhhrhr a po 3 latach powoli zanienil sie w chuderlaka i niejadka

Aavto ja tez wszystkiego najj Jenny
A i Diabli spoznione naj z okzazji imienin

Czyli to potwierdza, że reguły nie ma

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Jenny stoooo lat :popcorn: Spełnienia marzeń

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-09-01, 14:07   #3477
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli to potwierdza, że reguły nie ma

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Jenny stoooo lat :popcorn: Spełnienia marzeń
wydaje mi sie ze nie

ale mnie ktoras ntchnela w tyg. lece do hm po
http://www.hm.com/pl/product/80501?article=80501-A
http://www.hm.com/pl/product/08295?article=08295-D
http://www.hm.com/pl/product/12579?article=12579-C
http://www.hm.com/pl/product/03272?article=03272-A
http://www.hm.com/pl/product/12665?article=12665-A
pewnie jak pojde to i tak na kupuje inne i wiecej
Stary 2013-09-01, 15:09   #3478
xal
Zakorzenienie

Cytat:
mojemu dziecku włączyła się wczoraj maruda i to trwaaa i trwaa dziś na już drugą drzemkę, to chyba pogoda tak na niego działa
Moja też więcej dzisiaj śpi, szkoda tylko, że rano się obudziła wcześniej i wlączyła gadulca
Ona teraz odsypia a ja nie potrafię.

Cytat:
Muszę zobaczyć ceny bondolino, bo po ostatniej naprawie samochodu to tulę sobie mogę ... chyba że używaną.
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
mamy nosidełko z womaru http://allegro.pl/nosidelko-nosidlo-...372796505.html ale dedykujemy je tatusiowi, ja wolę chustę. Tyle że mój kręgosłup już długo nie pociągnie.
O, a nosiliście się już w nim? Ciekawa jestem twojej opinii odnośnie zdrowotności tego nosidełka.
Koniecznie muszę się z tobą umówić na kawę czy spacerek

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 15:11   #3479
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

Co to jest MOM?
Stary 2013-09-01, 15:18   #3480
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
nie no powinien w biedrze dostać jakieś znizki za reklamę

Mamy już ustawiony chrzest bedzie w ostatni weekend września w sobotę. Wczoraj zapraszałam gości i napiliśmy się tyle kawy i herbaty ze połozylam się o północy a od 3.30 już pobudka i nie mogłam juz zasnąć..Zaproszone są 42 osoby (łacznie z niemowlaczkami i inymi dziecmi).. a to tylko moje rodzenstwo, męza rodzenstwo, dziadki, siostra mamy i brat taty...
My też chrzcimy w ostanią sobotę września

Cytat:
piękny!

diabli trzymam kciuki żebyś później mogła normalnie karmić!

cynamonowa oczywiście że pamiętamy!

Hawwa witaj

Justi za egzamin

Ashy jak u Ciebie skok? u mnie było najgorzej w niedzielę, poniedziałek i wtorek. Środa była ok. CZwartek masakryczny a w piątek i wczoraj niunia była bardzo grzeczna (nawet nie płakała na rękach u teściowej). Czekam na to jak będzie dziś ale na razie jest ok
muszę z nią jechać na dłuższe zakupy do rossmana a później do rodzinki TŻta na wieś. Mam nadzieję że da radę!

No i żeby tradycji stała się zadość. Do KArolci przez weekend wstaje tata - czyli mała spała i wczoraj i dziś do 8

Ha ha tatuś ma jakiś tajny układ z córą:-D

Cytat:
Nie nadrabiam!!!

Motylek mam pytanie. Wczoraj i dzisiaj zauważyłam w kupce małego takiego ciągnącego się gluta (śluz?) . Wcześniej nigdy tego nie było dopiero wczoraj i dziś. Co to może oznaczać?

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości