|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZER
Cytat:
mówiła kilka dni temu,że na nas trafiła w sieci i chyba się przyłączy. Ale nie znałam nicku i nie wiedziedzialam czy się ostatecznie zdecyduje![]() a co.do.basenu to jak nie teraz to za parę mcy .A wy kiedy zaczynacie ? Cytat:
muszę oblukac fotke na kopie ![]() a co do.jedzenia to moja też mi się bacznie przygląda jak jemi sama otwiera buzię u zaczepia... czy to możliwe że ona rozumie, że ją jem i chce też ? Cytat:
u nas ciemiaczko ok... ale obwód główki się sporo zmienił ale pediatra mówi że jest ok. ale chyba się wybierzemy na kontrolę... Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
jakie zdjęcie, jakiej parki? ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
my zaczynamy w piątek |
||
|
|
|
#3423 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
no tam gdzie nosidła wklejałaś, w pierwszym linku są ludzie
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
o cholera
możesz edytować posta z zacytowaną moją odpowiedzią? ![]() miałam wkleić linka do Twojego nosidła |
|
|
|
#3425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3426 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
wladnie M. Zjadl kaszke sinlacka , dawalam mu lyzeczka ale rozdarl sie ze za wolno heh i dalam w butle wciagna na doke fotki ![]() Cytat:
Mam nadzieje ze nie bedzie sie darl przy marchewce ze za wolno hehhe
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę uwierzyć, że niektóre nasze dzieciaczki mają już rozszerzaną dietę przecież dopiero co się rodziły
|
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia śpi więc mam jeszcze dla was pół godz
![]() wiecie że moje dziecko kończy w piątek 4 m-ce a teściowa dalej do niej mówi w rodzaju męskim ![]() anka, karolina za 3 m-cemaluska za zakupy. Może nam coś upchniesz![]() hej storyl vvgh zgadzam się z Tobą! ja ciągle powtarzam TŻtowi że nie ważne że mała płacze, nie ważne że czasami jest niegrzeczna. To jej przejdzie. Ważne że jest zdrowa!!! |
|
|
|
#3429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To drugie chyba jest ok ![]() Cytat:
![]() A wczoraj śmiała się w głos pierwszy raz
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
piękna
a ta żyrafa to gumowa jest?color 800 zł za wyprawkę? maskara happy u nas ciemieniucha zniknęła po olejuszce. Za drugim razem, chociaż to chyba moja wina bo za pierwszym razem nie rozprowadziłam jej dokładnie. karolina Hania jest śliczna. Duże oczka i ile ma włosków ![]() a tak wygląda moja niunia o 5 rano http://obrazki.elektroda.pl/1198750300_1378024159.jpga czapkę teraz mamy taką http://obrazki.elektroda.pl/5635546600_1378024296.jpg jest trochę cieplejsza. Fajnie zakrywa uszka i ma z tyłu gumkę. Pierwsza czapka która nie przeszkadza Karolci. ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Karolcia nosi się bardzo chętnie chodziło mi raczej o to że lubi tylko dwie pozycje i tylko u mamusi i tatusia więc chyba nie masz czego zazdrościć ![]() axella spoko spoko wbijesz się ![]() Cytat:
a najbardziej lubi zapach malin, łapie mnie wtedy za rękę i próbuje nią trafić do buzi![]() aaa no i pięknie wyglądacie myślałam że jesteś "czarna" a córcia to do tatusia podobna? bo do Ciebie nie |
|
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZER
Cytat:
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
|
|
|
|
|
#3434 | ||
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem ile uda mi się nadrobić
moje dziecko już od 6 rano daje popis, ciągle marudzi, popłakuje, trzeba przy nim siedzieć, teraz padł - pewnie na chwilę ![]() a ja nieprzytomna bo byłam z koleżanką w kinie (Miasto Kości - zakochałam się w filmie, chce iść drugi raz ![]() skarpetki - ja już trzeci raz kupiłam takie: (przy okazji, jak coś zamawiałam np rajstopki na chrzest) http://allegro.pl/yorker-skarpetki-b...467686624.html i są super, nie spadają ogólnie z tej firmy yorker YO! są fajne.Cytat:
![]() Vvgh trzymam mocno kciuki za Jureczka dzielnie walczy ![]() Cytat:
a rehabilitacja na asymetrię bo to pochodna asymetrii jest. Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-09-01 o 10:50 |
||
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Justi u nas też paskudna pogoda a mieliśmy sobie zrobić małą wycieczkę. Justi jednak wpisałam źle adres. Przepisałam sobie z wizażu na kartkę i z kartką poszłam na pocztę. A później czy jest dobry na paczce sprawdziłam z tym z kartki. A później mnie coś tknęło żeby to sprawdzić. Pogadałam z panią na poczcie żeby sprawdziła o co kaman a później jeszcze w domu i pokręciłam numer mieszkania Ashy a u nas na szczęście jak w dzień jest źle to wieczory/nocki są w miarę ok (tfu tfu). Rozmawiałam z siostrą na ten temat i u nich ten skok (niby jest 5 tyg, 3 tyg spokoju i znów 5 tyg skoku) trwał całe 13 tyg. I mały wtedy w dzień był ok ale przepłakał całe noce. |
|
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
pięknie mały je ![]() Cytat:
![]() salviae ja mówię często na KArolcie - Niunia, a teściowa mówi Niuń |
||
|
|
|
#3438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzis kupiłam totka, obym wygrała....
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(zwłaszcza jak teściowa mówi że ona sobie poradzi, u niej się na pewno uspokoi itp) oj wredna jestem wiem![]() Nadrobiłam i spadam do swojego słoneczka
|
|
|
|
|
#3440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w ogóle wszystkue jestescie kochane i dajecie siłę
|
|
#3441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Banka Michaś super wcina
I widzę, że u Was suszarka na stałe pod ręką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3442 |
|
Wtajemniczenie
|
w ogóle widzę tu pare nowych osób.
|
#3443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3444 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() my przez tydzień po tym wieczornym płaczu nic dodatkowo Przemkowi nie dawaliśmy do jedzenia. wczoraj zjadł pięknie kaszkę bananową łyżeczką jadł już zblendowane jabłko i banana, gruszki (ale chyba zaszkodziły mu), słoiczek jabłka ze słodką marchewką, zupkę jarzynową ze słoiczka, i zupkę marchewka z ryżem. no i dostaje czasem do polizania coś ![]() dziś też będzie kaszka, a potem będzie kończył rozpoczęty kleik. ogólnie chcę już raz dziennie jeden posiłek zastępować jakimś innym (kaszka/kleik naprzemiennie z owocami/warzywami). Cytat:
Cytat:
![]() Bobath Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-09-01 o 11:11 |
|||||
|
|
|
#3445 |
|
Raczkowanie
|
happy ja też stosowałam to olejuszko i poszło za 2razem bo za 1 chyba za mało dałam a potem po kąpieli tyle nasmarowałam że mój mały wyglądał jakby miał tłuste włosy a następnego dnia po kąpieli sczesałam i po problemie.
co się tyczy rozszerzania ja robiłam tak 1 dzień danie hipp marchewka z zmieniaczkami sloiczeka milam na 3 dni potem spróbować ziemniaczka z dynia tez 3 dni potem ziemniaczki z szpinakiem a teraz tasowałem kaszke z brzoskwinia narazie mały je aa i deserki jabuszko ale troszke sie krzywi i delikatny banan.Staram sie dawac jeden produkt po 3 dni jak nic nie ma daje kolejny i na zmiene raz obiadek a potem deserek.sorki za błedy mały płacze nie mam jak poprawic |
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wszystkie macie dostęp do niepryskanych warzyw i owoców dla dzieciaczków?
Tu w UK to wszystko jest plastikowe, nawet jak jest organic Więc chyba nie mam wyjścia i muszę dawać słoiczki. Na szczeście to jeszcze prawie 3 miesiące
|
|
|
|
#3447 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a u Was są w niedziele lumpki czynne? ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
wow, ale impreza Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
może wcale Helenka nie musi w tym roku się wspinać na Akropol?
|
|||||||
|
|
|
#3448 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja polecam na teraz te czapeczki z H&M, mamy tę beżową w paseczki i popielatą, są jeszcze różowe i niebieskie http://www.hm.com/pl/product/08294?a...rticle=08294-C super lekkie i milutkie w dodatku, dziecko chyba wręcz ich nie czuje ![]() A skarpetki, też z HM z wywijaną gumką, ale robią się za małe powoli. Mamy te http://www.hm.com/pl/product/10680?a...rticle=10680-D w ogóle słodkie mają te ciuszki, Mysia, zabiję Cię za link do HM! no, dobra, uratował Cię kupon! Muszę coś kupić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzięki za info o ciemieniusze.. |
|||
|
|
|
#3449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie po 4 mc sa i tylko lyzeczke Cytat:
widzisz mam syf w domu :banghead: zapomnialam ja schowac hee juz nie uzywamy Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Uważam raczej, że układ pokarmowy jeszcze bardziej dojrzeje i łatwiej sobie poradzi z trawieniem innego jedzonka ![]() Dziecko powinno siedzieć ładnie, chociaż tyle ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- a co do dodawania kleiku do mleka to ja jakoś nie jestem za tym gdzieś przeczytałam kiedyś, że dziecko na mm często dłużej śpi bo mały brzuszek dłużej trawi to mleko a jeszcze dowalać kleiku na ten słaby układ pokarmowy to jakoś mi się nie podoba już wolę pobudki co 3 godziny
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

wiedziałaś, że tutaj zawita? bo po jej pierwszym poście zapytałaś czy się znacie
ale znów sprawia mu ona przyjemność na szczęście
mówiła kilka dni temu,że na nas trafiła w sieci i chyba się przyłączy. Ale nie znałam nicku i nie wiedziedzialam czy się ostatecznie zdecyduje
Teraz już jej nie odbiorę obślinionej piąchy z buziaka i pouczę babcię, bo też odsuwała jej rączkę od ust 
za egzamin
, ale ludzie się nie znają i kupują takie bo tańsze, 

)