|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() Cytat:
ja bym tak chciała 5 minut i plum moze faktycznie zacznę używać tego zelu o którym ostatnio dziewczyny wspomiały
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
6 godz u mnie trwało :P od pierwszego skurczu do porodu
|
|
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj macałam matę co dostałam w spadku i nie mogę uwierzyć, że za kilka miesięcy będzie na niej leżało dziecko... MOJE dziecko
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Ruszyła sie ksiezniczka , ale tak jakby jej sie bardzo nie chcialo. Uff.. Szukam wlasnie info czy to prawda ze dziecko tak sie uspokaja chwile przed porodem ale z tego wynika ze nie na reguly, jedne sa nadwyraz spokojne inne pobudzone .. Przy okazji znalazlam fajny temat pna wizazu zaraz postaram sie zapodac Wam linka- usmialam sie bardzo .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=420526 - ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Trele prawda to-wiele dzieci sie wycisza ale reguły nie ma.
Dzastin szampon? Ale szamponu to sie praktycznie nie używa... Tak po roku może. Jak wzięłas babydream kopf bis fus to nim też się myje wloski ale poki dziecko nie jest mobilne to woda. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3787 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE
[/COLOR]Dziewczyny, tyle Was tam na dole - pisać: Lilith890502, justynkiel, lubieolowki, NEWTREND, casia_85, milenkova, asieq85, tunieczka, Zuzziak, agnieszka255 ![]() [/QUOTE]Jestem ja was poczytuje w ciągu dnia i czasem coś skrobne, ale wy tak skrobiecie że niedługo znów trzeba bedzie wątek zakładać. U mnie minął 26 tydz, mala kopie tak, że nieraz aż mnie zaboli. Czas do porodu szybko mi minie jutro rozpoczecie szkoły i moja dwójka dzieci idzie, pierwszy raz idzie moja córka - do zerówki. Dziś w sklepie kasjerka stwierdzila że mam taki brzuch że myślała że niedługo rodze, ja no, niedługo za trzy miesiące to ona oczy zrobiła i powiedziała jaka pani wielka na 6 miesiąc
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam dalej I sie sama smieje ..
Dziewczyna pisze ze porod ja zaskoczył , nie do konca byla przygotowana, w szpitalu spedzila 5 dni ale jak wrocila do donu to Tz bardzo sie wykazal, zapiol wszystko na ostatni guzik. Wlacznie z nastawienien budzika co 4,5h w nocy na karmienie Inna wyobrazala sobie ze pierwsze kupki sa malenkie , wodniste , czeste ale prawie nie widoczne .. ( ja tez ) a jak mala jej zrobila pierwsza kupe w domu to musiala ja wykapac bo w faldach na karczku tez miala Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Trele pierwsze kupy są (poza tymi z domieszką smółki) pokaźne
. Tyż prawdę mówią . Dziecko od pasa do nerek nie raz usmolone, bokiem wycieka, ciuchy do przebrania. Fajne to jest ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Oooj ja tez mam wyobrazenia jak to bedzie, ale pewnie polowe z tego nie wypali standardowo i klops
![]() Ale fakt, watek fajny
|
|
|
#3792 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też zawsze wieczorem mam mniejszy brzuch niż rano np, więc pewnie jest to możliwe. Cytat:
![]() My dzisiaj z mężem pojechaliśmy zrobić moją brzuszkową sesję. Coś tam z tego wyjdzie, chociaż w sukience, którą ubrałam jeszcze jednak ten brzuch trochę za mały i nie widać go tak super. Znowu jak zdjęcia robiłam w staniku i kurtce to pierwsze co na zdjęciach to rzuca się w oczy mój wielki cyc zamiast brzucha Jak będą jakieś obrobione to coś Wam pokażę. A teraz zmykamy do znajomych. Także do wieczora!
|
|
#3793 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam i ja
ileeeeeeeee nadrabiania miałam![]() Ja odpoczywam po weselu. wróciliśmy po 3.Wybawiona, wytańczona i obżarta, i tak wszystkiego nie spróbowałam i teraz chodzi za mna zwykła sałatka jarzynowaaaaaaaa. Ale wczoraj nie dałam rady jej juz zjeść. Pierwszy raz byłam ta takim weselu tzn. fotograf robiła nam zdjęcia w przebraniach, z państwem młodym, albo kto chciał to samemu, takie ciekawe stroje i pozycje. teraz zostałam sama w domu, gdyż mąż pojechał na męcz żużlu, wiec mam wolny wieczór. Gratuluję kolejnych tygodni i oczywiście 100-dniówek
|
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy ktoras poleca lub kupila chusteczki nawilzane pampersa?
No i pytanko do mamus na ile mniej wiecej starcza paczka takich chusteczek?
|
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Lilith używałam pampersy sensitive bardzo długo przy mojej młodej-tylko one z tych ktore wyprobowalam były zawsze mokre i nie robily jej krzywdy. Choć sklad maja marny.ale wtedy to nie było dla mnie istotne.
W początkowych tygodniach takich chusteczek może Ci starczyc na jakieś 4 dni bo będziesz na jedna kupe używać 4-5 chustek. Potem sie nauczysz . Chyba ze masz inny plan co do mycia pupy.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Mya, smacznego. Uważaj jak za 3 miejsce będziesz w pospiechu zjadac swój obiad a tu obok w pielusze usłyszysz bulgotanie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#3797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i tez Hippa kupię jeśli chodzi o kosmetyki ![]() odpuszczam oilatum, ewent. jak cos się będzie dzialo to wtedy się kupi ![]() ja mam chyba 5 podkladow do szpitala, 60x60 bo wlasnie sprawdziłam ![]() chyba z 5 dokupię jeszcze... a co do biustonoszy do karm. to kupie 2 miękkie zwykle, na noc. i jeden lepszy na dzień ![]() edit: o stąd wezmę, te na noc http://allegro.pl/2szt-25-9-biustono...500033329.html
Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2013-09-01 o 18:02 |
||
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
Bulgotanie :haha: jest jeszcze szansa ze nie uslyszysz ale po czujesz..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Wkurza mnie to moje dziecie .. Moze ze dwa razy poczulam ze gdzies tam jest I cisza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Trele no tak, bo to są takie bulgoty jak we wrzącym garze. Ale te pierwsze kupy nie mają intensywnego zapachu-za to ciepło czuć nawet przez pieluchę. Albo minę lekko spinającego się malucha.
Alisa urodzila sie z lekkimi naczyniakami. Na czole, brodzie i wkolo ust. Zawsze jak sie spiela to robiła tam purpurowa albo sina ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doczytalam ze juz wszystko ok :d Ja tez myslalam ze to taka malutka kupencja bedzie -jestem w szoku ... Mielismy jechac dzisiaj do ch ale mialam taki skurcz... najpierw jak naokres mnie bolalo a potem ciaglo w dol i skurcz. I brzuch caly twardy... leze godzine juz i przechodzi ale sie zestresowalam..
|
|
#3801 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciliśmy z Torunia
Oto, co znalazało się w naszych "Kubusiowych pudłach" po dzisiejszej wizycie w dziale dziecięcym H&M :http://www.hm.com/pl/product/08295?article=08295-D http://www.hm.com/pl/product/14035?article=14035-A i cuuuudaczne skarpetki z Elmo i Ciasteczkowym Potworem, ale nie stronie nie ma
|
|
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem, które skarpetki ![]() tez chciałam,ale w końcu wzielam do kompletu "Mum+Dad=me"
|
|
|
|
|
#3803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wpadne tam jeszcze
|
|
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sliczne ! Zwlaszcza 1
|
#3805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie ja tu dziś z doskoku troszkę poczytałam
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Yyyy.. tak czytam ten wątek o wyobrażeniach przed i po porodzie i... cytuję: "myślałam, że podkłady poporodowe to gruba przesada i zamierzałam używać zwykłych podpasek (a w końcu zużyłam z 10 paczek wielgachnych podkładów"...
a my się zastanawiamy czy 2 paczki starczą ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- http://swiat-doznan.pl/p/1408218/161...ubrykanty.html
|
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
przyzwyczajaj się
![]() Cytat:
adosieńka, hmm chyba muszę się nad tym zastanowić
|
|
|
|
#3808 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny wróciłam z wakacji, jeszcze nie zdążyłam Was nadrobić, trochę mi to zajmie.
Wypoczęłam co jest dla mnie bardzo ważne mój mąż również, pogoda nam dopisała więc wakacje zaliczam do udanych. Pierwsza rocznica też była bardzo udana więc do przodu. 3 września czyli za dwa dni będę miała równe 8 tygodni do porodu. I muszę się Wam przyznać, że zaczynam się trochę tego obawiać. Nie mówiąc już o tym, że nie mam jeszcze wszystkich rzeczy. |
|
|
|
#3809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam poweekendowo!
Już mamy wrzesień! Zaraz lecę na Masterschefa! Tylko sobie zrobię wielką herbatę z miodem i zasiadam wygodnie pod kocykiem Czuję, że nadchodzące jesienne wieczory umili mi rozkładówka TVN-u ![]() Ponadrabiam jutro, mam nadzieję, że wybaczycie ![]() Na weselichu się wybawiłam, do 21 nawet w mega szpilach Później zapobiegawczo zmieniłam na balerinki ale o dziwo plecy mnie wcale nie bolały. Jednak to nie taka zabawa jak kiedyś.... Dopadły mnie wzdęcia i brzuch mocno bolał, a espumisanu nie wzięłam ze sobą i tak o 2.30 wylądowaliśmy w pokoju. A pokój był tuż nad salą do tańczenia a łóżko to chyba nad głośnikiem No i w ten oto sposób cały dzisiejszy dzień mam taki "półśpiący".Rano synuś mnie tak skopał jak nigdy, co dzień bardziej mnie zaskakuje. A jak odkryłam brzuch i chciała filmik nakręcić to cisza jak makiem zasiał! "Nie ma go i nigdy nie było" ![]() Zobaczyłam na fb zdjęcie jakiegoś noworodka i dopadł mnie taki strach i niepewność... za 2-3 miesiące mały będzie z nami, jakoś mnie to przeraża. Boję się, że nie podołam. Chyba każda z nas ma takie myśli. Ta odpowiedzialność jaka na nas spada...nie ma odwrotu. Mam nadzieję, że ten mega instynkt i to coś pojawi się ze stukrotną mocą po porodzie i będzie dodawało siły. Nasz maluszek jest bardzo chciany i zaplanowany a jednak lęk jest. Cytat:
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
No i mąż pojechał... tak dziwnie się z mężem tylko w weekend widzieć, ale jeszcze mam załatwień kilka w Krk i wizytę w środę... nie wiem kiedy do niego pojadę... jeszcze w sobotę wypadł wernisaż koleżanki, chciałabym iść a później warsztaty, cały czas na wariackich papierach. Mówię, że pojechałabym busem bo się dobrze czuję ostatnio i upałów nie ma, ale nie pozwolą mi :x
Ale dostałam oficjalnie zielone światło do robienia zakupów wyprawkowych od jutra biorę się do roboty |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

że Majka już schodzi niżej
ja bym tak chciała 5 minut i plum 
6 godz u mnie trwało :P od pierwszego skurczu do porodu
KCIUKI DLA ANI 

ale wpadne tam jeszcze
a my się zastanawiamy czy 2 paczki starczą