Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-01, 20:45   #3661
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja zmykam do Tżta

Będę jutro

tylko małej nie obudźcie

hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 20:52   #3662
insolito
Zadomowienie

Illusion, Pstryczek, Szaja powodzenia jutro w pracy

Właśnie gdzie się podziała Ill z nową fryzurą ?

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 20:57   #3663
hje
Zakorzenienie

Udaje, że o tym nie mówiła
Stary 2013-09-01, 21:09   #3664
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Jestem dziewczyny!
Nie będe się odnosić, bo mam straszny sajon - Tż właśnie czeka w kolejce na SORze...

Otóż pisałam Wam, że w domu szpital mloda dwa dni wysoka gorączka i jakby przeszło, w tym samym czasie gorączka u Tż.
W nocy w sumie nie spaliśmy - Amelka nam się budzi w nocy po pierdyliard razy (wcześniej z gorączki, a teraz chyba od tak po prostu, chyba ma jakieś lęki bo wystarczy przytulić). Zatem większość nocy z nami.
Tż gorączka minęła, ale za to..pojawiła się wysypka, jakby bąble/owrzedzenia, nie wiem co... na dłoniach, w buzi (jak afty), w uszach, w nosie nawet i na całej skórze głowy (włosy mu wczoraj myłam, bo jego dłonie bolą i sam nie dawał rady... i jak zobaczyłam jego skórę to się przeraziłam, pełno ranek jakby!

Był wczoraj u rodzinnego, ale że dzisiaj jest jeszcze gorzej, a wtedy rozpoznania nikt nie postawił to go wysłali na SOR. Podejrzewają chorobę Bostońską - to to samo co trzydniówka? Mógł złapać od dziecka?
Amelka nie ma wysypki...

To też jednym słowem u mnie masakra, przez 3 noce praktycznie nie śpię, teściowa była do pomocy trochę i jakoś to jest, ale o pisaniu na forum w ogóle nie było mowy..

Mała dziś już jest sobą, właśnie ma drzemkę.
Ale przez ostatnie 2-3 dni ANI RAZU nie ważne czy w dzień czy w nocy nie spała w łóżeczku, czy odłożona, nieodkładalność najwyższego stopnia + chory Tż więc wyglądam czuję się jak upiór po prostu
Biedny Tżcik, tak mi go szkoda, że masakra
ojjj to mu się dziecięca choroba trafiła
to nie to samo, co trzydniówka, to wirusowa choroba stosunkowo niedawno w PL się pojawiła, bąble są w jamie ustnej najczęściej, na spodzie dłoni i stóp - to taka podstawa. Zakaźne, niestety, oby was ominęło
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/cho...ej_291699.html

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, chrzcinki się udały, jakby kto pytał. Potem wstawię jakąś fotkę może.

Nancy, moja Oliwa rzadko kiedy chce siedzieć gdziekolwiek poza moimi/taty/dziadka (bo babcia aktualnie ma problem z kręgosłupem i nie może nosić) rękami, sama się też nie pobawi, bo jęczy. Choć teraz coraz częściej jej się to zdarza, odkąd siedzi, ale wciąż nie mam czasu praktycznie w ciągu dnia... Śpi zazwyczaj po 3 x 30 minut (zazdroszczę, jak dziewczyny tu piszą o 2h drzemkach w ciągu dnia) i generalnie jęczy za każdym razem, jak coś jej się nie podoba. Też nie raczkuje, ale nie zmuszam jej, ma czas, a co do np wstawania, to nawet się cieszę, że jeszcze tego nie robi (choć próbuje, ale jeszcze jej daleko - oby jak najdalej), bo to wcale nie jest takie dobre dla nóżek i kręgosłupa w takim drobniutkim wieku...

Także no... Nie ma dzieci idealnych! Ale ja nie narzekam, kocham moją córkę ponad życie, nigdy się nie denerwuję na nią, bo zawsze, jak jestem wymęczona, to powtarzam sobie, że kiedyś urośnie i będę mogła odpocząć. Głowa do góry!

Silver, my wciąż mamy ochraniacz i na razie nie zdejmujemy.
fajne podejście

czekam na foto!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Jestem na miejscu i mam wizaż
Jak to się dzieje..małż mnie zabiję jak zobaczy...jesteście jak narkotyk
Antonio przespał prawie cała drogę...teraz u śpi..a my z tz pijemy cytynoweczke pod leczo którego upichcilam juz caly gar..co by miec spokoj do wtorku
Dobrą tz idzie...do potem

P.s. Debrah pobieznie Cie przelecialam... , tyrzymajcie się..trzymam kciuki za tz.. Buziaczki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

P.s. jaja sobie robicie... Do neta wejść nie mogę..ale z Wami się łącze-faktycznie wizaż ma moc

hiehie, ciekawe, czy poczuła

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Tego się nie spodziewałam...

Jest trzeci ząb - górna jedynka.
brawo!

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny u nas okazało się, ze trzydniowka, mały wyglada strasznie jak parchatek. Do tego zeby nadal idą. Trzy dni bez spania masakra. Dzisiaj jeszcze miałam gości bo urodziny mam jutro. Tak wyglądam, ze nawet zdjęć nie pozwolilam sobie robic, tort mi nie wyszedł totalna klapa. Gdyby nie pomoc dziadka przez ostatnie 2 dni to chyba wyzionęłabym ducha.

Dziękuję za życzenia zdrowia dla Kuby. "Przelece" was jak tylko będę mogła.
no to macie z głowy

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Info od Sylwietty!

Jej bratu zepsuł się komputer, a Ona zapodziała notesik z naszymi nr tel i nie miała jak dać znać. Bartuś się zaaklimatyzował, ale..... zęby dokuczają. Pozdrawia Was wszystkie.
uff!

-------------------
my jutro do przedszkola
a ja się strułam czymś (zarażacie zdalnie!), niedobrze mi, rzygnę zaraz, po żołądku jeździ...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 21:11   #3665
bijkora
Rozeznanie

Klub

Włosomaniaczka

Stary 2013-09-01, 21:15   #3666
nafiyqa
Zakorzenienie

Ill pewnie ogarnia wszystko przed jutrzejszym wyjsciem do pracy

insolito, lepiej Pobungowalismy troche i ocieplily sie stosunki

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 21:34   #3667
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Illusion, Pstryczek, Szaja powodzenia jutro w pracy

Właśnie gdzie się podziała Ill z nową fryzurą ?
Jestem, dziękuję za pamięć
Ogarniałam wszystko, ubranka posegregowałam żeby teściówka wiedziała co i jak, na działce byliśmy po warzywa, ugotowałam młodemu zupkę i dla nas obiad żeby było co wszamać po pracy.
Przybita jestem...eh...chyba przemycę mojego synka do pracy w torebce
Stary 2013-09-01, 21:36   #3668
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Kurcze nie cytuje coś

Ill dasz radę Igi będzie pod dobrą opieką

I kciuki za resztę dziewczyn wracających jutro do pracy
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 21:43   #3669
ILLUSION
Wtajemniczenie

Aga
Dobranoc, jutro rano pobudka a dziś Igi w nocy jadł co 1,5 godziny więc obawiam się powtórki i idę spać. Odezwę się jutro....z pracy.
Stary 2013-09-01, 21:47   #3670
LadyWhisper
Zakorzenienie

ill kochana, powodzenia jutro!!!

black gratulacje udanych chrzcin

fewciu uff, ucaluj ja od nas!!!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 21:48   #3671
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ill pewnie ogarnia wszystko przed jutrzejszym wyjsciem do pracy

insolito, lepiej Pobungowalismy troche i ocieplily sie stosunki

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Jestem, dziękuję za pamięć
Ogarniałam wszystko, ubranka posegregowałam żeby teściówka wiedziała co i jak, na działce byliśmy po warzywa, ugotowałam młodemu zupkę i dla nas obiad żeby było co wszamać po pracy.
Przybita jestem...eh...chyba przemycę mojego synka do pracy w torebce
Współczuję, ale będzie dobrze Igi z teściówką sobie poradzą i Ty też dasz radę Do której pracujesz?

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 21:52   #3672
litllesweetangel
Lurker ;)

Dziewczyny trzymam kciuki za jutro! Wiem, ze mi za tydzien bedzie ciezko, wezme mala ze soba, metalowa nie jest- przez bramki pikac nie bedzie to moze mnie przepuszcza z nia

Was tez tak co chwile wywala? Co chcialam napisac to mnie wylogowywalo ;/

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 22:30   #3673
hje
Zakorzenienie

Bijkora,
Stary 2013-09-01, 22:40   #3674
Debrah
Zakorzenienie

Tż ma tą Bostonkę, zwykłe leki dostał i przejść powinno sobie, aczkolwiek podobno mocno go wzięło.
Czuje się nieźle, tylko marnie wygląda trochę.

Amelka śpi, miała już 2 pobudki od 20. Strasznie często się budzi.
Wyjęłam jej już dzisiaj kołderkę i pod nią śpi, i mam schiza w związku z tym.

Jak była dzieckiem, które się nie rusza jak śpi to się nie bałam jej spania pod kołdrą. Teraz się boję, nie zjedzie mi pod nią? nie zakopie się cała?

I wiecie co : mam też wątpliwość i schiz, że przewrażliwiona ze mnie matka, hamująca rozwój dziecka.. , bo:
- t. dziś była, ja poszłam do łazienki, Ami siedziała w krzesełku do karmienia - w tej pozycji ostatniej, najniższej, półlezącej, przypięta pasami.
I coś tam słyszę przez drzwi jak t. mówi, że "jak pięknie siedzisz", wracam, patrzę, a ona mówi mi, że A. się dźwigała mocno więc odpięła jej pasy, żeby sprawdzić co zrobi (no bo ją blokowały), a moje dziecko co? Chwyciło się blatu stoliczka od krzesełka i sobie siadło
Sama nie umie, z leżenia, ani nic, ale w tym krzesełku trzymała się blatu stoliczka i siedziała, w ogóle nie chciała się położyć i oprzeć plecków - czy ja ją hamowałam w siadaniu,w rozwoju ;( dając najniżej i przypinając?
Już chyba i tak dziwnie troszkę t, na mnie patrzy bo nie pozwalam jej sadzać, ani stawiać, ani na moment (denerwują mnie i ucinam zabawy w stylu trzymania dziecka w powietrzu, a dziecko dotyka stopami ziemi i
" o zobacz jak chodzisz pięknie: - ucinam to, no bo myślę, że po co jej to pokazywać teraz skoro ona jeszcze chodzić nie ma siły a będzie potem bardzo chciała przebywać w pionie?
Mam paranoję, przesadzam, hamuję swoje dziecko?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 22:40   #3675
nafiyqa
Zakorzenienie

Wizaz cos szwankuje :/

Ill, dasz rade jutro!! Wierzymy w Ciebie!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 23:07   #3676
hje
Zakorzenienie

Debrah, ja wyznaję zasadę, że dziecku trzeba trochę pokazywać i pomagać w poznawaniu świata, ale nie na siłę i cały czas.
Pola np. właśnie potrafi się sama podnosić z takiego półleżenia w wózku i pozwalam jej na to, kiedy ją asekuruję (nie zapinam pasami). Ale jak jesteśmy na spacerze, to jest przypięta i nie ma zmiłuj - w końcu chodzi o bezpieczeństwo.
Sama potrafi siedzieć, więc karmię ją normalnie w krzesełku, trzymam na kolanach, ale jeśli ją sadzam, to tylko w taki sposób, jaki pokazała mi ortopedka, żeby Pola łapała nawyk siadania.
Jeśli chodzi o stanie, nieraz trzymam ją pod paszki i pozwalam dotykać ziemi. Ale broń Boże, nie w ten sposób, żeby na nich opierał się jej ciężar Po prostu ona bardzo lubi "biegać", wierzga nogami strasznie, jak tylko poczuje, że ma jakieś oparcie pod stópkami, to od razu szaleństwo.
Może faktycznie za mocno na wszystko reagujesz, ale przecież to tylko ze względu na dobro własnego dziecka Trzeba jej pozwolić robić to, czego sama chce
Stary 2013-09-01, 23:11   #3677
Debrah
Zakorzenienie

A jaka to pozycja, którą ci pokazała ortopedka?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 23:22   #3678
hje
Zakorzenienie

Jak mała leży na plecach, to jedną ręką przytrzymuję ją gdzieś tak na wysokości pępka (dla równowagi), biorę ją za jedną rączkę (oczywiście ona musi sama chcieć się podnieść) i podciągam tak, żeby drugą ręką się podparła.
Jak już tak siądzie, to wtedy można jeszcze obrócić z tej pozycji na kolanka - to jest nawyk do pozycji do raczkowania - i dopiero wtedy wziąć na ręce.
Jakbym to niezrozumiale napisała , to postaram się jutro nagrać i wrzucić (Pstryczkowi też obiecałam )

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-09-01 o 23:30
Stary 2013-09-01, 23:58   #3679
YellowSheep
Rozeznanie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Ejj, dziewczyny, co jest, wizaż zaraża czy jak??? Szaja, witaj w klubie, mdli mnie i mi słabo i zimno, co to jakiś ogólnopolski wirus czy co?

Silver gratulacje rocznicy

Debrah zdrówka dla tż. Co do tego co piszesz to też mam takie odczucia co do siebie - bo np. my mamy bujaczek który rozkłada się całkiem na płasko no i Oli w nim przebywał głównie w tej pozycji a ja sobie wkręciłam że teraz przeze mnie nie bardzo umie siedzieć. W sumie nie wiem sama jak to jest... z drugiej strony koleżanka ma córkę 9 miesięcy która w wózku ciągle w pozycji siedzącej jeździ (zwykła parasolka, w ogóle się nie rozkłada...) i ani sama nie siedzi ani nie siada.

Ostatnio z babcia gadałam i tłumaczyłam jej że dzieci osiągają różne umiejętności w różnym wieku i że to nie oznacza że któreś dziecko jest "mądrzejsze" a któreś "glupsze" (ona tak sugeruje). No i mówi mi "no tak, masz rację. To potem zależy od tego co się robi z dzieckiem - ty dziecka nie podciagasz i nie sadzasz z poduszkami to nie ma się jak nauczyć" ratunku
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 00:07   #3680
hje
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Yellow, babcia ma rację, ale zapewne tylko częściową Ona by pewnie chciała go non stop zasadzać/podciągać/stawiać. Ale pstro by to dało. Bo któraś już tu pisała, jak dziecię widzi, że mu ktoś pomaga bez wysiłku coś zrobić, to po co ono samo ma się starać? I koło się zamyka, bo nie umie samo czegoś zrobić, a ci jeszcze bardziej naciskają, bo takie duże, a jeszcze nie umie i pomagają, żeby się nauczyło
Ale też trzeba pokazać dziecku, że to czy tamto może zrobić. Raz na jakiś posadzić, żeby widziało świat z innej perspektywy, raz na jakiś podciągnąć, żeby wiedziało, jak trzeba to zrobić, itp.

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Idę pod kołderkę, bo mi zimno tak w bEliźnie samej siedzieć przy uchylonym oknie

Dobrej nocy
Stary 2013-09-02, 00:49   #3681
YellowSheep
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Yellow, babcia ma rację, ale zapewne tylko częściową Ona by pewnie chciała go non stop zasadzać/podciągać/stawiać. Ale pstro by to dało. Bo któraś już tu pisała, jak dziecię widzi, że mu ktoś pomaga bez wysiłku coś zrobić, to po co ono samo ma się starać? I koło się zamyka, bo nie umie samo czegoś zrobić, a ci jeszcze bardziej naciskają, bo takie duże, a jeszcze nie umie i pomagają, żeby się nauczyło
Ale też trzeba pokazać dziecku, że to czy tamto może zrobić. Raz na jakiś posadzić, żeby widziało świat z innej perspektywy, raz na jakiś podciągnąć, żeby wiedziało, jak trzeba to zrobić, itp.

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Idę pod kołderkę, bo mi zimno tak w bEliźnie samej siedzieć przy uchylonym oknie

Dobrej nocy

Wlasnie jestem tego samego zdania. Widać po tej dziewczynce o której pisałam - non stop siedzi z podparciem w wózku czy z poduszkami i sama ni cholery nie umie się utrzymać.

U nas w ogóle nie było co sadzać bo mały leciał na potęgę - teraz dopiero umie się trochę utrzymać. No ale moja babcia jest z tych co uważają że zmuszając do czegoś dziecko szybciej się czegoś nauczy i koniecznie trzeba nosić bez przerwy a w szczególności kiedy grzecznie bawi się sam to należy go wziąć. Jak dla mnie średnia rozrywka, noszenie 9 kg klocka, co kto lubi.

Generalnie jestem na nią zła, zostawiłam u niej dwa razy małego w tym tygodniu na kilka godzin i dziwnym trafem później nie dość ze płakał okropnie ("nie spał, przecież jakby chciał to by zasnął") to był całkowicie nieodkładalny co u niego się nie zdarza ("gdzie tam, nie nosiłam go"). A ja potem mam wyrzuty sumienia bo jakbym go nie zostawiła to by nie płakusiał. No ale to w słusznej sprawie, bo byłam w tej "pracy".

Właśnie - dziewczyny wracające do pracy powodzenia jutro
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 02:36   #3682
aska27adopcje
Zadomowienie

hejka nocna pora
wlasnie przezylam. godzinny pokaz histerii ... mala znow goraczkowala, dalam ibum i zel picie ... nosilam ponad pol godz w nosidle .. pptem dala sie jakos polozyc, cycka wziela i probuje spac, cho iaz jest taka noespokojna ...

przepraszam ze sie nie odnosze, jutro do lekarza bo co ja zrobie .. paracetamol mozna dawac 3 dni a jutro mijaja ....

dxiekuje za zyczenia dla tz, bylo mu bardzo milo :-*
Stary 2013-09-02, 05:21   #3683
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

..witam się bo tz poleciał na ryby- w końcu ma urlop-niech się relaksuje jak lubi.
Wczoraj nasmiewal się ze mnie jak nie mogłam się połączyć z forum.... ...już myślałam że któraś odcięła mi dostęp do neta.
No ja cały czas tego nie kumam..z netem się nie dam rady połączyć...ale z fb i wizażem przez aplikacje a i owszem-
Dobra lecę wtulić się w Antonia

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 05:36   #3684
szklanka19
Zadomowienie

Kurde Aska przerąbane z tą gorączką :/ strasznie wysoka mi się wydaje jak na ząbkowanie. Oby już przeszło!

Debrah zdrówka dla tz!

Kciuki za mamusie pracujące, powodzenia!

U nas nocka sajgon, spalam niecałe dwie godziny z jedna przerwą. Teraz od czwartej nie spie, Ewcia podkimuje, ale bardzo niespokojnie, wierci się, obraca, coś mówi. Na spacerze popołudniu wpadła w histerię bo chciała spać, a ostatnio zaś ino przy ciumku zasypia i nie wiem co z tym zrobić

Juz jestem sciorana jak kon po westernie, a kaj tam perspektywa odespania... Coś czuje, że będzie ciężki dzień.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 06:44   #3685
charlizz
Zadomowienie

Wizaż wczoraj nie działał!!

U nas noc ok, 3 razy Ola płakała przez sen, wystarczyło pogłaskać po główce. Wstała o 6 spaaać

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 07:15   #3686
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Co do robienia czegoś na siłę to jestem na nie, ale co do pokazania dziecku że może coś zrobić to tak.
My np. pokazywaliśmy że może się na boki przewracać, z pleców na brzuszek i odwrotnie. Pokazaliśmy że może siedzieć, ale nie siedzi więc nic z tym nie robimy, przyjdzie jej czas na to.
Także spokojnie, bez stresów. U nas dużo dało też przeniesienie z łóżka na podłogę, wyraźny wtedy skok zdobiła.

A co o siadania - Zuzka tylko się rączką podpierała, leciała do przodu, a wczoraj 2 razy usiadła z prostymi plecami, bez podpierania się o nic.

Nasza nocka zasnęła o 20, pobudki o 00:30 , 4:30 i tu już oczy otworzyła, myślę sobie o koniec spania wzięłam do łóżka, poprzytulalam i śpi do tej pory mam nadzieję w nic jej nie jest bo jej się takie coś jeszcze nie zdarzyło.
Zwłaszcza że spała też od 18:30 do 19:00 wczoraj. Ale w ciągu dnia miała dużo wrażeń.

Wczoraj w kąpieli nie wiem jak to ie stało, przekręciła się nagle, zanurkowala pod wodę połowa twarzy, wody się opila. Przestraszyła się biedna malutka moja.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-09-02 o 07:19
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 07:25   #3687
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Czesc!
Witamy sie poweekendowo!
U nas barowa pogoda, wiec przesypiamy dzien.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 07:53   #3688
nancykenator
Zakorzenienie

Witam się z rana

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, chrzcinki się udały, jakby kto pytał. Potem wstawię jakąś fotkę może.

Nancy, moja Oliwa rzadko kiedy chce siedzieć gdziekolwiek poza moimi/taty/dziadka (bo babcia aktualnie ma problem z kręgosłupem i nie może nosić) rękami, sama się też nie pobawi, bo jęczy. Choć teraz coraz częściej jej się to zdarza, odkąd siedzi, ale wciąż nie mam czasu praktycznie w ciągu dnia... Śpi zazwyczaj po 3 x 30 minut (zazdroszczę, jak dziewczyny tu piszą o 2h drzemkach w ciągu dnia) i generalnie jęczy za każdym razem, jak coś jej się nie podoba. Też nie raczkuje, ale nie zmuszam jej, ma czas, a co do np wstawania, to nawet się cieszę, że jeszcze tego nie robi (choć próbuje, ale jeszcze jej daleko - oby jak najdalej), bo to wcale nie jest takie dobre dla nóżek i kręgosłupa w takim drobniutkim wieku...

Także no... Nie ma dzieci idealnych! Ale ja nie narzekam, kocham moją córkę ponad życie, nigdy się nie denerwuję na nią, bo zawsze, jak jestem wymęczona, to powtarzam sobie, że kiedyś urośnie i będę mogła odpocząć. Głowa do góry!

Silver, my wciąż mamy ochraniacz i na razie nie zdejmujemy.
ja też nie narzekam, bo Kubuś to największe nasze szczęście i mimo dzisiejszych pobudek (a było ich trochę jakieś 9 albo 10) to Jego poranny uśmiech wszystko mi zrekompensował
super, że chrzciny udane
Cytat:
Tego się nie spodziewałam...

Jest trzeci ząb - górna jedynka.
idziecie jak burza
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
u nas na szczęście w ten weekend M. w domu. Ale świetnie Cię rozumiem. Jak się kiedyś przeprowadzę do Wawy to zamęczę Cię swoim towarzystwem

bo wizaż to sekta

Debrah jak TŻ???
a macie to w planach?
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
debrah, buziak dla was!

ja dzisiaj mam tak wisielczy humor, ze masakra, od rana sie wsciekam na malza, chce mi sie ryczec, glupia jestem, bo mam szczescie, ze mam tak cudownych malzczyzn moich, a wymyslam trzepnijcie mnie plis.....

bylismy u dziadkow michala i babel wtranzolil krolika, kluske i marchewe szkoda, ze go nie nagralismy, bo wyrywal sie do jedzenia jakby nie jadl tydzien, pierwdzy raz cos takiego u niego widzielismy. i to z widelczyka!!!!!!!! szok na kolkach. oczywiscie ja to przyplacilam - cycki jak kamienie, w staniku do karmienia mi sie nie mieszcza odciagalam w lazience 15 min bo az mi slabo bylo, no ale najwazniejsze zenbabel je
za takie gadanie to
dla Pietraszka za zjedzenie króliczka, kluski i marchewy
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
przyszłam się przywitać, obżarłam się jak dureń bo byli moi rodzice i mi mama przywiozła ciacho i gołąbki trzymajcie jutro za mnie i Karinkę kciuki, bo się stresuję
kciuki mocno zaciśnięte daj znać po

silver gratulacje z okazji rocznicy i dla tż, bo widzę, że się sprawił i to chyba nie raz
co do ochraniaczy bo pytałaś, my wczoraj zdjęliśmy ale zobaczymy na jak długo...

Debrah ojejku, jak się tż czuje? Amelka lepiej? Ale Wam się przyplątało zdrówka dla tż

Illusion, Szaja, pstryczek dacie radę domyślam tylko, jak musi być Wam teraz ciężko... kciuki za dzisiaj

hje nagraj proszę jak trzymasz i "ćwiczysz" z Polcią

u nas tak jak pisałam, pierdyliard pobudek. Ścięłam się wczoraj z tż, miało być bunga bunga ale zdegustowana oglądałam ekipę z newcastle
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 08:01   #3689
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej kochane!! no i weekend minął echh tzn w delegacji...
nastawiłam się, że noc nie bedzie udana i nie jestem zmęczona (jeszcze) . ;]
Amelka wczoraj zjadła crunchipsy nie wiem ile, wiem że jak ją znalazłam w kołdrze pełnej paczki czipsów to zwątpiłam dobrze, ze sie nie zakrztusiła. Tzt zostawił małą na kołdrze, na podłodze, a dzień wczesniej schował sobie chipsy pod łóżko ja nie wiedziałam o tym, a ten zapomniał;] no tzt na chwilę pojechał, a ja robilam coś w kuchni.. Amelka jakoś tak cicho się zachowywała, ja przychodze a onaaaaaaa cała w czipsach, głowa wszystko ;] no i pewnie sie nimi tam nie napchała bo co chwile mimo wszystko do niej zaglądałam ale dwa mogła zjesc no i bolał ją brzusiooolek.

Dziewczyny wracające do pracy! trzymam kciuki oby było lekko ;*
idę zrobić herbatke i kanapkę i Was nadrabiac

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 08:25   #3690
LadyWhisper
Zakorzenienie

Halo!

Jaka noc u nas nie kumam w ogole, mlody jedynie nie chcial w lozeczku spac, wpadl w histerie straszliwa, w polowie odcinka wzielam go do naszej sypialni i karmiac zasnelo nam sie w opakowaniu, makijazu, bez umycia zebow malz potem przyszedl i nawet mnie niedobrzelec nie przebudzil

Hje, juz dawno mialam pytac, dajesz Poluncjuszowi przyprawione zarelko z talerza? Czy specjalnie dla niej gotujesz??? Bo babel wczoraj zjadl lekko osolona kluske i miesko z rosolu (nie dalo sie inaczej, babcia by sie obrazila ) zajadal jak szalony.... Wiec moze mu po prostu takie jalowe jedzenie nie smakuje? Ale nie chce w niego od malego wciskac przypraw

Debrah, nie, dlaczego hamujesz rozwoj niby? Przestan tak myslec. Ja mam schiza na pkt kregoslupka mlodego, nieraz juz o tym pisalam, i poza tym, ze jakis czas go w foteliku wozilam (wrrr! Ale inaczej nie dalo sie z nim nigdzie pojsc) to nie sadzalam go, nie stawialam, a kazdego kto tak chcial robic to dziecko najlepiej rozwija sie samo, na podlodze, i jezeli nie ma jakis naprawde duzych opoznien, to nie nalezy mu w niczym pomagac. Jak chcesz, moge Ci na pw podeslac namiary na mojego reha, spokojnie mozesz do niego napisac maila ze wszystkimi watpliwosciami, on Ci odpisze.

Babelek poszedl na drzemke, ja tez sie kimne

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Meneq, zbungowany weekend? odbiliscie sobie obecnosc mamy?

Debrah, jeszcze raz zdrowka dla tz

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości