|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
witam się po weekendowej przerwie!
chciałam tylko zamledować, że żyję, właśne ogarniam sajgon po weekendzie i idę jeść śniadanko i pić kawkę ![]() wpadnę póżniej, miłego dnia!
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, moja Oliwka też czasem dostaje takie jedzenie do pociumkania - z prostych powodów: jak daję jej jałowe, to nie tknie nawet. Co mam więc innego zrobić? Oczywiście nie są to mocno przyprawione rzeczy, jedynie delikatnie i zazwyczaj w samej soli, ale je duuuużo chętniej wtedy. Ostatnio ugotowałam jej cukinię - dodałam sól, troszkę. I zjadła. Niewiele, ale zjadła i nie było odruchu wymiotnego.
Aśka, tulam Was mocno.
|
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Hej ho
![]() Patrzę za okno i widzę rozpacz ponuro tak że się wszystkiego odechciewa.Oskar coś majstruje w łożeczku a ja jeszcze się wygrzewam w łóżku Ale zaraz wstaje śniadanko pichcić Zobaczymy czy dziś będą tu pustki
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Dzisiaj mamy w sypialni 19 stopni
![]() Powodzenia dzisiaj kochane w pracy!!!!!!!!!! ![]() Dobranoc juz naprawde :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3695 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejaaa
![]() U nas pobudka o 7:20 ale wczorajszy wieczór masakra Tak jak Aśka pisze, ze paracetamol mozna dawac 3 dni, u nas wczoraj mineło, ale co mam zrobic jak mała płacze mocno i nic innego nie pomaga? Gorączki nie ma tylko musi ją bardzo boleć. Tzn, ze dzisiaj juz nie moge jej podac??? Któraś się orientuje ? Ill, Szaja, Pstryku, powodzenia w pracy- dacie rade, dzieciaczki też!! idę sprzątać, a później na spacer, bo ma lać dzisiaj oglądałąm pogodę i po weekendzie moze byc znowu 28 stopni ciekawe...
|
|
#3696 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ja jeszcze wolne dzisiaj ostatni dzień zaległego urlopu bo młoda do przedszkola. Prawie sie na mnie obraziła, że do tego samego ją przywiozłam, bo jej ciągle mówiłam, że do dużych dzieci idzie ale wytłumaczyłam, że do innej sali idziemy (okazało się, że nawet inne wejście jest) i tam duże dzieci, inna szatnia, inne zabawki i jest git ![]() Cytat:
Debrah, spokojnie. Młoda zobaczyła, że się da i skorzystała i tyle, ale ja przecież też nie daję stolika do podciągania (szelek nie zapinam bo mi dolna część zginęła, więc tyle młoda w krześle, co ją karmię), w wózku gdy leży to nie jest zapięta, dopiero gdy półleży zapinam. Pod paszkami trzymam, bo zaczyna się taki etap sprężynowania, co Hje pisze - to jest naturalne dla dziecka i krzywdy nie robi, nie stawianie Cytat:
Cytat:
Cytat:
tzn. tak - Dorcia zje albo słoiczek dzieciowy idealnie gładki (czyli 4-5miesiąc) albo... normalną zupę na przykład. Tzn. jak wiem,że ona będzie jadła też to tylko lekko solę, zresztą ja nie daję kostek rosołowych do zup ani w sumie innych przypraw za bardzo, kto chce to na talerzu sobie doprawia. Dzisiaj krupnik na indyku, leciutki taki będzie, rozgniatam porządnie warzywa widelcem na drobno i tak je - a słoiczków grudkowych NIE zje. A niestety, nie mogę sobie pozwolić inaczej działać bo jak w pracy to co, nic by nie jadła albo same kaszki? o 9 rano? ![]() ------------------- Dzięki za kciuki dziewczyny
|
|||||
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
lady co to jest bunga bunga? Juz powoli zapominam... Tz ma teraz sporo zmartwien i nie w glowie mu bunga bunga. A szkoda, bo moje libido osiaga apogeum. Probuje pracowac nad poprawa sytuacji, ale to nie takie proste - wychodzi z niego teraz 100% japonski samiec, czyli o jakiejkolwiek rozmowie zapomniec mozemy a moja frustracja rosnie i rosnie...
|
|
|
|
#3698 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie Silver też robiłam galaretę ![]() U nas aby nie zapeszać gorączka chyba mija Neti udanego wypoczynku, bungujcie się jak nastolatki, Antoś jeszcze nie powie co widział ![]() Hope Dadi jest the best, pewnie chciał poczytać co o nim piszesz ![]() Tż w delegacji pewnie uciekniemy na wieś, nie chce mi się pakować, zawsze mam pełno toreb a i tak wszystkiego nie biorę, jak coś potrezba to pożyczamy od Alicji. ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() A dla ciebie żartuję ale popraw się ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana. Kobitki wracające do pracy , trzymam za Was kciuki i życzę powodzenia ![]() Będę potem bo Tż chce laptopa ![]() Aha. Zacznę jednak oglądać serial "Czas honoru" Tylko muszę od 1-go sezonu zacząć.Oglądałyście wczoraj "przepis na życie"? Ja dziś muszę obejrzeć
|
#3700 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Debrah myślę że jak Amelka będzie czuła że ma siłę do siedzenia i spróbuje to nie zachamujesz tego. więc spokojnie, pamiętam jak lenka mi sę dźwigała do siadania w nosidełku jak jeździliśmy autem, zaraz była złość. ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Ja nawet w ciąży nie spałam w dzień. wczoraj tż z lenką kimneli a ja miałam chwilę dla was tylko była cisza
|
|
#3701 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
czyżby mój mąż był Japończykiem?
|
|
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie w tym tygodniu rzadko do Was zajrzę, bo od jutra mam wolne - tyle spraw na głowie do załatwienia przed ślubem, a do tego TŻ trochę choruje i muszę zająć się małą - żeby tylko jej nie zaraził, bo dopiero będzie kiszka. Także nie zapomnijcie o mnie Po ślubie na pewno wrócę.Silver gratulacje z okazji rocznicy Oglądałam wczoraj Przepis na życie - ale Anka wyglądała, o losie za wszystkie dziewczyny wracające do pracy
|
|
|
|
#3703 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Michał ma drzemkę, ja kawę piję i wizarzuję. Ziemniaki i burak na kluchy się gotują, zastanawiam się z jakim sosem zrobić, chyba pomidorowym. Coleslaw już od wczoraj w lodówce stoi. Debrah Michał ni się podciągał na krzesełku, pozwalałam, zresztą do jedzenia musi siedzieć wyprostowany, żeby się nie zadławił. W wózku nie da rady, bo szelki, ale jak tylko siedzi nie jedziemy, odpinam i się dźwiga. Pod paszki trzymam, bo mamy etap sprężynowania Ręce mam do ziemi. Czasem go posadzę na kocu, ale on woli na brzuch się przekręcić.---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
U nas też zimno, my już spacer zaliczyliśmy - 13 stopni, brrrr |
||||||
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Maly już na pierwszej drzemce w łóżeczku..my obok w łóżku..tz śpi(odsypia poranne rybki) a ja? Wizaż
![]() Jeju pogoda kiepska...ale co z tego jeśli jesteśmy razem..za oknem drzewa uginają sie od wiatru..jezioro niespokojne i ciemne-zimno i ponuro-ale w domku ciepło przy kominku wsród rodzinki..ale sie ckliwie zrobiło..idę podrzemac
|
#3705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3706 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() Szklanka mam nadzieję że dzień będzie lepszy ![]() Cytat:
moja też planowała o 6,ale zmusiłam ja do spania przytulając mocno ![]() Cytat:
o jak ja bym tak chciała ![]() U nas piękne słońce tylko wieje strasznie. Ja bym bardzo chciała,kocham Warszawę. Troszkę nam szkoda tego mieszkania,bo nowe,bo sami je skończyłyśmy. Ech... Dylematy. Cytat:
To Amelka nauczy TZ żeby nie chował przed innymi chipsów tylko się dzielił ![]() Cytat:
Kochany mąż,nie chciał Cię budzić ![]() Mam nadzieję że przed osiemnastką nasze dzieci zaczną ładnie spać ![]() Cytat:
Cytat:
u nas pięknie! Tylko wieje. Mała właśnie się budzi więc idziemy na dwór. ![]() A jak samopoczucie? Cytat:
Czas honoru Wczoraj właśnie przepisu nie Obejrzałam,bo czas honoru był ![]() Cytat:
Powodzenia! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||||
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Fewcia...naprawdę kochasz Warszawę? Ja się cieszę że już tam nie mieszkam..choć w zasadzie do rodziców na Prage mam i tak autem 15min...ale teraz mam ciszę ..spokój
Warszawa jest za szybka....choc brakuje mi tego że moje raz dwa wyskiczyc do sklepow...jakich ciuch obejrzeć..połazić..ale tsk to cic jestem"z miasta" to żaden ze mnie mieszczuch ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja znowu o tych zegarkach ale doradźcie
który Wam się bardziej podoba? ![]() ten który ma Lady: http://allegro.pl/zegarek-z-zawieszk...tml#tabsAnchor czy ten: http://allegro.pl/zegarek-damski-dlu...496662049.html
|
#3710 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Fewciu jak blanka będzie przed 18 to ty będziesz myślała po nocach gdzie jest i co robi
![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- zmierzyłam lence temperaturę, 36,6
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42582960]hmmm
czyżby mój mąż był Japończykiem? [/QUOTE]To wspolczuje!! Mnie to do szewskiej pasji doprowadza |
|
|
|
#3712 |
|
Rozeznanie
|
Szaju czy czopki przeciwgorączkowe mają takie same działanie co syrop?podobno szybsze, chodzi mi o to że na lenkę nie działają, wcześniej paracetamol, teraz nurofen- przez godz zbił tylko o 2 kreski. syropów nie chce mi pić, jak tylko widzi strzykawkę to od razu szczękościsk i płacz, wczoraj aż mi się zakrztusiła paracetamolem, nie piszę co jest po ibuprofenie.
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Nadrobiłam Was, ale wybaczcie, że nie cytuje. Latam za dzieckiem ![]() Właśnie go usypiam ,zaraz odłożę do łóżeczka i wieszać pranie mi trzeba. Jesteśmy już na mieszkaniu, które muszę ogarnąć, bo rzeczy przywiezione w korytarzu stoją. Dawid zapitala jak resorówka, wlezie wszędzie. Nauczył się robić "kosi-kosi" i robi papa jak mu się zachce. Trzymam za mamy które wracają do pracy! i za te które posłały dzieci do przedszkola ![]() Zdrowia dzieciaczkom, ulgi rodzicom ![]() U nas nocki z darciem ciąg dalszy, dlatego na razie śpimy w salonie bo duże łóżko i Młody z nami. Silver mi się podoba ten pierwszy ![]() Jeszcze czekam cy przelew przyjdzie, bo jak tak to na szczepienie musimy iść w końcu po tej 3dniówce. MAm jeszcze pytanie do dziewczyn, które składają o rodzinne. Co trzeba oprócz zaświadczeń z US bo ja zupełnie zapomniałam o tej papierologii |
|
|
|
#3714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- mieszkam na parterze i mam ciemno w mieszkaniu
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lady - piękny, sama bym kupiła, ale nie widzę go jako noszony zimą, do grubszych ubrań np. Od tego użytkownika co ten drugi to koleżanki zamawiały coś jak tenL http://allegro.pl/zegarek-damski-bra...492381886.html i na żywo jest bardzo fajny. Sama chcę któryś kupić, waham się między tym co podałam, a : http://allegro.pl/zegarek-damski-bra...486403759.html lub właśnie tym o którym mówisz http://allegro.pl/zegarek-damski-bra...446008693.html nie pomogłam?
|
|
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, powiedzcie mi, jaki ten jogurt naturalny dla bąbla??? I do tego owoce zblendować tak???
![]() poodpisuję później, teraz śmigam na miasto i na z koleżanką
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
a zapomniałam... TZ mi kupił w weekend 5 par butów w centro po 9.99
|
|
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle witam się ! )wróciliśmy około 21 od razu padła jak mucha nawet jej nie kąpałam obudziła się o 4 na mleko a potem o 8!!!! normalnie byłam w mega mega szoku, a teraz znów śpi, węszę podstęp ![]() http://kobieta.onet.pl/dziecko/zywie...w-cukrze/b3ppy A to do pokazania teściom ![]() ... masakra...
|
|
#3719 |
|
Konto usunięte
|
Misiu, szybciej czopki, bo przez odbyt (bardzo ukrwiony) szybciej się wchłaniają. Ale pamiętaj, że czopki mają różną wielkość, do różnej wagi dziecka!
|
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
bo normalnie tak mi ostatnio czas zapitala, że pierwszy raz odkąd z wami jestem nie mam czasu z wami pisać
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

i idę jeść śniadanko i pić kawkę 

ponuro tak że się wszystkiego odechciewa.

ostatni dzień zaległego urlopu
- czy ja ją hamowałam w siadaniu,w rozwoju ;( dając najniżej i przypinając?
(nie dalo sie inaczej, babcia by sie obrazila 

szkoda, ze go nie nagralismy, bo wyrywal sie do jedzenia jakby nie jadl tydzien, pierwdzy raz cos takiego u niego widzielismy. i to z widelczyka!!!!!!!! szok na kolkach. oczywiscie ja to przyplacilam - cycki jak kamienie, w staniku do karmienia mi sie nie mieszcza
żartuję ale popraw się 
mam nadzieję w nic jej nie jest 
za wszystkie dziewczyny wracające do pracy

spaaać
z koleżanką