|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
![]() Czasem tęsknię za moją pracą
|
|
#1322 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
![]()
|
|
#1323 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Masz tp ten co ja, a ty już chcesz rodzić?:PCytat:
![]() Cytat:
Ze mnie też, ale gin w środę mówiła,że normalne to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to słuchaj. Ogólnie te sklepowe żarcie to dla mnie syf, w większości popiół, jakieś momy itp. Ale niestety jak kończyło się porządne żarcie to kilka razy musieliśmy takie kupić. Whiskasów i Kitekatów nie tknęła nigdy, więc nawet nie próbowaliśmy. Raz kupiłam Felixa łososiowego, o dziwo zjadła, ale to też syf. Niestety nie ma w żadnym okolicznym sklepie bo pewnie bym kupiła jako pewniaka. Tej Sheby wcześniej nie testowałam,ale jak widać tylko łosoś wchodzi. Gourmety jedynie jadła mi wszystkie,ale to też tylko w większych sklepach, a ja po samo żarcie kocie jeździć nie będę. A tak to najczęściej kupuję jej Cosmę, to najbardziej uwielbia No i Shesira,Applawsa-moim zdaniem najlepsze karmy Z suchych Orijen.
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
2-3 razy to da się przeżyć.
Cytat:
), opieka nad noworodkiem też spoko tylko nikt nic nie mówił sam od siebie i trzeba było pytać ale za to nigdy nie usłyszałam jakiegoś złego słowa czy pretensji, że nie potrafię czegoś zrobić przy dziecku. Przychodziły i pokazywały co i jak a po porodzie to nawet mi go od razu nie dały bo byłam padnięta i mdlałam podczas wstawania. Młody od razu ssał pięknie cyca więc też nie było problemu przystawianiem itp.Bardzo się bałam naszego szpitala a niepotrzebnie. |
|
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
co kupowałyście do przemywania oczu dla dzieci ?
robię zamówienie w aptece internetowej znalazłam http://www.aptekagemini.pl/physiodos...ek-po-5ml.html tylko 12 dawek ? ile macie ?
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli ja musiałam zadzwonić. Cytat:
![]() Zjadłam całą pakę biszkoptów. Normalnie dalej nie wiem co jeść. Na każdej stronie co innego jest napisane. |
||
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1329 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze,szkoda,że nie mam tvn24, zobaczyłabym jak się Aruś męczy... Cytat:
Cytat:
Pogadałam z T. podobno mój mąż urodził się bardzo długi i miał dłuuuugie stopy, podobno komicznie to wyglądało No i do dzisiaj mu zostało skoro ma rozm. 47. A nasza podobno też ma długie girki i stopki, bidulka.Aaa no i wiecie co?Jeśli mój mąż w przyszły czwartek będzie miał dużo pracy to do szpitala może mnie zawieźć tylko T. Moi rodzice są wtedy na wakacjach, mój brat też. No i nie ma kto inny ![]()
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bojatoja widzę, że Ty też już rozpakowana Gratulacje Systematycznie nas przybywa
|
|
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doczytałam ze już dzwoniłaś ![]() Cytat:
moje dziecko dziś po raz pierwszy zostaje na spanie w żłobku... z jednej strony fajnie, bo czasami ciężko dwójkę w domu ogarnąć samej, ale jakoś mi przykro, że tak mało czasu będziemy teraz razem spędzać ![]() na wszelki wypadek ściągam mamę, gdybym dostała tel że Marysia za nic nie chce spać, a wieje dziś okropnie i wolałabym z Hanią nie wychodzić.... |
||
|
|
|
#1333 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do jedzenia, to ja też już nad tym się zastanawiam ![]() Cytat:
Mi się wydaje, że jedna ampułka na jeden raz, że nie można używać otwartej drugi raz
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz zdecydować czy jesz wszystko/prawie wszystko i obserwujesz dziecko-co zawsze wiąże się z ryzykiem- czy też wprowadzasz rygorystyczną dietę na początku (pierwsze 3 tygodnie) i wprowadzasz produkty stopniowo. Są dwie szkoły, trzeba wybrać coś dla siebie
|
|
#1335 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
może mam jakiś mega pojemny pęcherz
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie za 11 dni zobaczysz Tuśke, u mnie już "TYLKO" 51 dni do TP.
|
|
#1337 |
|
Wtajemniczenie
|
Matal - bardzo się cieszę, że TŻ wraca do domu
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Larysa - gratuluje szybkiego porodu
|
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nooo...11 dni. Już teraz ciągle sobie wyliczam co muszę zjeść przez ten czas, a czego nie będę mogła jeść długo po porodzie ![]() A ty i tak pewnie urodzisz szybciej
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Naczytalam sie głupot, dlaczego dzieci są w położeniu poprzecznym i mam mega stracha przed tym USG
|
#1342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo i jeszcze mi powiedz,że dużo piszesz na kompie? ![]() W trakcie studiów starałam się o staż w sądzie, potem o stanowisko protokolantki, niby wszystko było załatwione w Urzędzie Pracy, a potem się okazało,że przyznali moje miejsce synowi jakiejś pani prokurator ( a mój tata to tylko radca prawny, więc nie ma takich chodów w sądzie jak prokurator)
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też tak mam, że licze, ale gdzie musze jeszcze dalej jechac, co jeszcze dokupić, co zrobić w domu. Najgorsze, że w domu chyba nie zwracają uwagi, że zaraz zacznie się 9 miesiąc.
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jestem cykor, poza tym wychodzę z założenia,że jak będę stopniowo wprowadzać produkty to: a) być może zaoszczędzę wielu nieprzyjemności brzuszkowych mojemu dziecku b) jak coś się będzie dzialo to będę wiedziała po czym c) sobie zaoszczędzę wielu stresów A ja panikara jestem ogólnie
|
|
#1346 |
|
Rozeznanie
|
Uciekam trochę ogarnąć chałupę.
![]() Mam nadzieję, że jak zajrzę tu później to pojawi się w końcu informacja, że kaśka zaczęła rodzić bo już męczy bułę strasznie.
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Kaska to rodz
ja moge poczekac do czwartku, przynajmniej troche chate ogarne jeszcze :P jedyny powod zeby juz rodzic to taki ze jt mam wizyte a lekarza 40 km od domu...a maz mowi ze nie chce sie z pracy urywac a ja mam fobie tam sama jechac ze np wody mi po drodze odejda ![]() rany ja to chyba bede miala porod z zaskoczenia bo ja nie wiem czy to Bartosz czy skurcze
|
|
|
|
#1348 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
Czesc dziewczyny!
Nie pocytowalo mi kurde :-/ Logoasia - przez noc podawałam mm, rano nakarmilam mała z cyca i resztę odciagnelam - wyszło 80 ml więc myślę, że całkiem dobrze. Zastanawia mnie tylko teraz fakt, że przez noc nie było żadnej kupki praktycznie przy każdej zmianie pieluszki była tylko kupka wielkości ziarenka grochu - czyli całkiem inna niż zwykle. Zwykle to cała pielucha zababrana kupka koloru musztardy i z ziarenkami. Czy to normalne? Larysa - gratulacje ![]() ciekawe czy któraś urodzi szybciej niż ja jako pierworodka chyba żadna jeszcze nie rodziła krócej niż 2 godz 47 minut? ![]() Susanna - ja zaczęłam od diety takiej mega, teraz powoli wprowadzam inne produkty ![]() Bojatoja - widzę że już wiesz, ale piszę żeby inne też wiedziały - trzeba duże zgłosić do przychodni (u mnie mąż to zalatwial) trzeba wypełnić deklarację Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2013-09-02 o 12:15 |
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
ja wlasnie obejrzalam
![]() ale jestem zmeczona, ten weekend w wawie dal mi w dupke mysle o pediatrze i nie chce sie przejechac jak na poloznej podpisalam deklaracje na polozna jak byla u mnie, ale rzeczywiscie.najpierw powinno sie poznac polozna bo po tej wizycie mam niesmak i nie wyobrazam sobie ze bedzie do mnie przyxhodzic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wielkie gratulacje !!!! Jest kolejny dzidziuś i to z samego poniedziałku
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

mam nadzieję, że to nie prawda 
Dziś stanowczo okupuję wannę, nie prysznic 
dziś