Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-02, 13:46   #4021
Antibia86
Rozeznanie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

zapodajcie linka z tymi podkładami poporodowymi bo w sumie zgłupiałam jak to wyglada
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 13:46   #4022
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
mi się bardziej ta pierwsza podoba
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 13:50   #4023
asieq85
Raczkowanie

Cytat:
mi też się podoba pierwsza
asieq85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 13:53   #4024
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
zapodajcie linka z tymi podkładami poporodowymi bo w sumie zgłupiałam jak to wyglada
http://allegro.pl/podklady-babyono-p...450016502.html
http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...842_2_0667.jpg
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
mi się bardziej ta pierwsza podoba
też ta pierwsza bardziej mi się widzi

ojeeeej miałam spotkanie w Urzędzie pracy dzisiaj i nie pojechała, ojej jaka ja jestem niedobra
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-02 o 13:59
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 13:59   #4025
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Hej
za nogi! Może już nie będą puchły!

Ktoś pytał o tacierzyński, chęć pójścia na urlop ojcowski trzeba zgłosić na 14 dni wcześniej więc raczej zaraz po porodzie to się nie uda.
My planujemy, że ok 1-2 tyg urlopu wypoczynkowego mąż weźmie po porodzie. Może w przyszłym roku tacierzyński. Ale u nas to nie ma tak lekko, nie może sobie pójść ot tak na urlop bo przyniesie do domu najniższą krajową. Zarobki są proporcjonalne do pracy i tak teraz pracuje od 8 do 23 czasami... sam sobie tą pracę organizuje i sam musi ją wykonać, także ten urlop niby będzie a tak naprawdę to i tak będzie musiał z domu wychodzić... myslę, że tak naprawdę to tylko tydzień po porodzie będzie z nami cały czas, albo prawie cały...

Jadę na zakupy...
O nawet nie wiedziałam że to trzeba zgłaszać z takim wyprzedzeniem, no ale rozumiem że można się dogadać bez problemu jak ma się dobre stosunki w pracy, tu chyba nie ma takich problemów ze zgłaszaniem

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ale model

ale jestem zamulona. nie wiem co sie w ogóle dzieje. siedziałam i nagle zasnęłam obudziłam sie przed chwilą, syf taki że ja pierdziele, koty mi wszystkie lakiery porozwalały po pokoju, 2 szklanki potłuczone, za oknem jakiś gość siedzi i patrzy mi w okna- na rusztowaniu jest, 10 wiadomości i 15 telefonów od męża...

kurcze tak sie zmartwił ze napisał mi ze wziął sie zwolnił i jedzie do domu bo ani na domowy ani na kom nie odbieram, wiec ma nadzieje ze wszystko ok i ze bedzie do 13:30 w domu, ale jak jestem w szpitalu to mam powiedzieć, napisać albo cos.
biedny musi w strachu jechać.. w sumie musiał bo mu napisalam ze zyje i nic mi nie jest. chyba będzie zły jak wróci do domu... bo ja nawet nic nie ugotowałam, ani nawet po te buraki nie poszłam a serce to mi wali jak młot tak mocno, i baaaardzo szybko.
Ja się dziś też tak jakoś kiepsko czuje, jak bym miała zemdleć albo coś może coś z ciśnieniem ale niestety nie mam jak zmierzyć

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 14:00   #4026
nasturcja7667
Zadomowienie

Lineczka, ta pierwsza bardzo fajna
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 14:02   #4027
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
http://allegro.pl/podklady-babyono-p...450016502.html
http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...842_2_0667.jpg

też ta pierwsza bardziej mi się widzi

ojeeeej miałam spotkanie w Urzędzie pracy dzisiaj i nie pojechała, ojej jaka ja jestem niedobra
no ja wlasnie mam takie z Babyono ale tu pisalyście o jakis duzych rozmiarach 50/70 czy cos na łózko???
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 14:08   #4028
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
pierwsza

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 14:15   #4029
anka_85
Zakorzenienie

Helloł
Kolejna noc do dupy... nie moge spać.

Bęben nie jest jakiś wielki, a wierce się, nie umiem się zrelaksować i wyciszyć na tyle, żeby zasnąć.
Za dnia spac mi się chce, a na wieczór dostaje takiego "kopa" że oczy mam jak 5 zł i chciałabym robić wszystko....
OSZALEJE, czy jestem z tym sama? czy to "skutek uboczny" ciąży?

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Oby było tylko lepiej i żebyście przetrwali ten trudny czas.To wielki sukces i poświęcenie.
Idzie ku lepszemu, powoli bo powoli, ale jednak do przodu.
Obczaiłam TŻ czy przypadkiem nie sięga "po cichu" po swoje tabletki i nic nie bierze.
Bałam się że pod presją i pod tym stresem zadecyduje po ciuchu że "wesprze się" ale trzyma się twardo.
Nic nie ma w domu, w żadnym zakamarku.
Wszystko ma faktycznie jego mama, bo ona tych tabletek faktycznie potrzebuje.
Coś się w nim przestawiło... cos mi się wydaje, że dziecko go "obudziło", bo od kiedy widać jak mały się rusza i czuć bardzo wyraźnie, to zrobił się jakiś dziwny, ale nie w negatywny sposób... Uuderzenie rzeczywistości? No jakby nie było, czas ucieka tak szybko!!!!

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja z pytaniem
Polecacie jakieś leginsy ciążowe? Widziałyście gdzieś? Potrzebuję takich w sumie zwykłych, czarnych, tyle, że ciążowych i nie wiem gdzie się kierować szukać. Gatta, h&m czy może jeszcze gdzie indziej?
Tutaj w hm nie ma nic dla ciężarowek, co dziwne kiedyś mieli serie "mama".
Szkoda, bo tylko tam kupuje ciuchy. Mimo wszystko znajduje tam wciąż szmatki dobrze leżace na mnie. Ale rozmiar 16 (chyba 42 w PL) to powduje u mnie głupi usmech na twarzy, bo zawsze brałam 8. Dziwna rozmiarowka wchodzi teraz na mnie.

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dziewczyny wszystko okey, jade do domu . Napisze jak dojade

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to dobrze!

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
No wiec ja juz w lozku ..
Przyjechalam , podlaczyli mnie pod KTG I godzine lezalam .
Serce bije uff.. Po 20 min zaczela sie imprezka w moim brzuchu , widzac mine tej poloznej I mojego Tz poczulam sie jak idiotka .
Tlumaczylam sie ze naprawde caly dzien prawie nic nie czulam a w tym czasie mloda tak fikala ze wszystko golym okiem bylo widac.
Dostalam guziczek I mialam klikac kiedy cos poczuje . 40 min - 8 konkretnych kopniakow.
Od 10 rano do 20 tez 8
Wyslali mnie do izby przyjec.
Co tam widzialam ?
3 babki czekaly na 4cm rozwarcie zeby zostac przyjete , widocznie nie chcialy wrocic do domu. Jedna co skurcz to kladla sie na podlodze
Moj Tz mowi ; ona chyba troche przesadza? Chyba nie mine miał najstraszniejsza z nas wszystkich.
Wzieli I mnie . Pochwalili ze przyjechalam mocz I cisnienie ok.
Brzuch odpowiada 38tc .
Aha ; skurcze nie pisza sie zadne .. Nawet najmniejsze - szkoda.
I tyle ..
Zrobilam sobie wycieczke, dziecko ze mnie zadrwiło ) ale nie zaluje .. Przerazilam sie nie na zarty , nie moglabym spac. Teraz ze mnie wszystko zeszlo , padne jak kawka ..
Dziekuje , niepotrzebnie sie martwiłyscie. ;**

Aha .. W moim brzuchu znowu cisza , Od momentu jak przekroczyłam próg domu. Jutro sobie z nia pogadam

Raz mały mi takiego "focha strzelił", ale jak zadecydowalam że ewakuacja do szpitala, to nagle "przemówił"
Coś mi się zdaje, że mała jest na etapie zbierania się na "wolność"
Czytałam, że dzieci przed godziną zero są albo bardzo, bardzo ruchliwe, wierzgają jakby koniny się najadły.... albo robią się baaaardzo, bardzo spokojne.

To chyba znak

Cytat:
Anka, tak wczoraj myślałąm o tym Twoim TŻ, On nie chce wybrać się na żadne spotkania coś na zasadzie AA tylko oczywiście do grupy zgodnie ze swoim uzależnieniem? Jakakolwiek terapia, psycholog, psychiatra, terapeuta? Bo wiesz.. wg mnie to On za szybko odstawił te leki, organizm wariuje bo nie dostaje już leków i stąd te jes=go zachowania, powinien stopniowo je odtsawiać ewentualnie skonsultować to z lekarzem i dać jakiś zamiennik, oczywiście nie jakiś mega silny, żeby "oszukać organizm"..
Może spróbuj go jakoś namówić na wizytę u specjality, myślę że jakby ktoś bestronyy zaczął pracę z nim Twój TŻ inaczej by to przechodził, przy okazji jakaś terapia u psychologa
siedziałam trochę w uzależnieniach, z racji swojego wykształcenia :P
Też troche wiem, bo "swoje w zyciu widziałam", no i rozmawialam z nim o tych schematach, pułapkach, leczeniu i wsparciu, ale zaparł się jak osioł.
Jak wyskoczy z jakimiś pretensjami o byle co, jak znów dostanie potęznego spadku nastroju i humorków, to umowie nas na spotkanie do poradni, nie będzie zmiłuj. Póki co jest tak, jak on chce.

Cytat:
ja się własnie tego boję, ze i nas ten kryzys dopadnie... TŻ jest o tym przekonany, bo ja już teraz się zachowuję strasznie nieracjonalnie a co będzie potem jak mała już będzie..
powiem Wam że jak przeczytałam ten artykuł to zaczęłam się bać macierzyństwa chyba
ja też się boje, ale nie czekam na kolorową tęczę i skaczące kroliczki, mam scenariusz taki, że lepiej jak życie zaskoczy mnie pozytywnie w tych "czarnych wizjach". Co wiem na pewno, jak ta mała buźka choć raz się do mnie uśmiechnie to rozpłyne się jak czekolada na słońcu. A jak palucha mi ściśnie tą małą łapką, to już w ogóle

Też boli mnie czas pracy tż (11-7) w dzień, ale dobrze, że mam tate u boku, bez niego sama przez cały dzień już dawno bym zwariowała.
Ile razy to idziemy na spacery do lasu, na polankę za domem, na jeżyny, gotujemy obiad razem, ostatnio towarzyszył mi w drodze do szpitala, mimo że biedak kuleje.
Oboje jak inwalidy szliśmy i zajęło nam to..... 4,5 godziny - słabszy dzień mieliśmy.
Jak Ci będzie źle, wołaj mame, jak ma czas żeby porozmawiać i żeby tylko była, bo sama jej obecność dobrze Ci zrobi

Cytat:
to że TŻ będzie dobrym ojcem to i ja wiem z tym że u nas kicha jest taka, że będzie wychodził do pracy rano wracał na jakąś 19, więc ja cały dzień prakycznie będę sama z małą to teżjakoś tak depresyjnie będzie na mie działało niby mam mamę za ścianą ale też nie będę jej ciągać co chwilę żeby przyszła
teraz ustaliliśmy z TŻ że On w tygodniu nie wstaje do małej tylko ja, bo nie chcę żeby jeźdźił do pracy zmęczony a w weekendy On bęzię się zajmował, no ja cycka będę dawać tylko.. co z tego wyjdzie.. zobaczymy
Mój tż obiecał, że będzie dawał z siebie maksimum angażu w czas z małym po jego pracy. Choćby mówienie, śpiewanie, kołysanie Wiem, że moj tato pomoże nam w nocy, bo on długo nie śpi, to może będziemy spać w nocy normalnie te kilka godzin, jak "padniemy jak kawki"... Można gdybać, a i tak, wszystko wyjdzie w praniu. Tak czy siak nie nastawiam się, że będzie kolorowo.

Dotarło do mnie, że wszystko, każdy aspekt życia zmieni się o 180 stopni.
Nie boli mnie to, nie jest to na zasadzie, że czuje wielki ból.
Mam obawy, wiadomo, jak każda z nas, zadaje pytanie "jak to będzie wyglądac i jak dam rade" .... bo ja nigdy nawet dziecka w rękach nie miałam , bo "to takie małe i kruche" i zawsze bałam się trzymać dzieci znajomych na rękach.

Cytat:

muszę kupić jakąś kurtkę bo jest zimno a ja nie mam w czym chodzić
Ja tam kurtki nie kupuje, bo mi szkoda kasy na jakieś ciążowe łaszki na zime, wszak ile ja ten bęben będę mieć, jak się ochłodzi? Maxymalnie do końca listopada, taką mam nadzieje.
Generalnie w UK do końca listopada nie powinno być aż tak źle i zimno, a zazwyczaj wszędzie autem jeżdżę, a na spacery to chodzę jak aura sprzyja ....

Czuć jesień w powietrzu

Myślalam długo o pierwszych chłodnych dniach i wymyślilam, że okrycie wierzchnie będzie takie samo jak teraz + jakis dłuższy rękaw, może jakiś sweterek jak będzie mocno wiać i na to jakieś grube, miękkie poncho z kapturem i mój wełniany długi szal, jak będzie mega chłodno. Może poczatek jesieni i zimy w PL pozwoli i Wam na realizajce tego chytrego pomysłu, coby oszczędzić grosik. Oby tylko nie zaczeła się na serio "zima stulecia"
Poncha jakie widziałam i dotykałam były bardzo misiowe i jak ma się coś normalnego pod spodem, powinno być OK. A jestem strasznym zmarzluchem. Znaczy byłam, bo teraz w ciąży jest mi gorącooooo jak w piekarniku. Podoba mi się to, miła odmiana, nie trzęse się jak galareta w normalnej temp (około 18-20 st)

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 14:18   #4030
domii29
Zakorzenienie

Dziewczyny jakby któraś była chętna to zapraszam na placki ziemniaczane
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 14:21   #4031
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Osz Ty!! lecęęęęęę
Stary 2013-09-02, 14:25   #4032
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam
U mnie też szaro i coś siąpi czasami....jesień się zaczęła
Wstawiłam pierwsze pranko Jaka radocha, gorzej będzie przy prasowaniu

My się zastanawiamy czy nie ściągnąć teściowej od razu na poród i po Wszyscy znajomi, którzy rodzili mieli pomoc od razu i tak się stracham czy sami sobie poradzimy początkowo tesciowa miała przylecieć w połowie grudnia, na miesiąc...ona jest spoko i się nie wtrąca, nie narzuca swoich racji to może i od początku by było lepiej jakbym miała pomoc w domu...ehh musimy to przemyślec jeszcze.

Trele dobrze, że wszystko ok a Majeczka zgrywuska
u nas też przy ktg dają guziczek do wciskania przy każdym rychu czy kopniaczku

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Od rana dzisiaj na fb czytam ze prawie wszystkie znane mi 3latki poszly do przedszkola i potwornie mi smutno . Nie stać nas na prywatne a kiedy był czas na składanie papierow w panstwowych ja lezalam w szpitalu walczac o zycie Malego.

I tak mi jest potwornie zal ze choć ona jest gotowa, to ja nie mogę jej poslac. A lzy mi kapia ; (

może jeszcze sie uda

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami!
Babyshower udane wpadło troche ciuszków, pościeli, kocyków, kosmetyki dla mnie i inne pierdółki I pampersy

Mam jakiś kiepski nastrój. W srodę mam egzamin i muszę spiąć bo inaczej się w niej znajdę
Super, że impreza udana
jesienna aura się udziela

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42583936]Ech, skąd ja znam to uczucie... Do mnie teraz żal, że nie przyjęli mi Olci do przedszkola, wrócił jak bumerang. Tak by mi się teraz to przedszkole przydało...
Ja muszę leżeć, mąż w pracy do 16, moja mama dziś zaczyna rok szkolny, a ja zostaję z Olą w domu na cały dzień i jak tu leżeć?

Poza tym Olcia ciągle wspomina o przedszkolu- już była pewna, że będzie chodziła...

Ale my właśnie mamy się zgłosić w następnym roku jak pity złożymy z nowym adresem i może będą wolne miejsca.

Co do cesarki - u mnie pani dr powiedziała, że nalezy się na nią nastawiać, ale nic więcej nie powiedziała i ja mam zamiar naciskać za jakiś czas by to była cesarka planowa, a nie tak, że mam z domu jechać jak się coś zacznie.
Mój mąż ciągle będzie w pracy i jak by się coś zaczynało to dopiero bym musiała po niego dzwonić i musimy jechać 60km do szpitala.
Wolę tym razem nie ryzykować. Mam nadzieję, że da mi po prostu skierowanie do szpitala bliżej terminu.

Zobaczcie co upolowałam wczoraj w Tesco i w Pepco [/QUOTE]

Staraj się jak najwięcej wypoczywać, a z przedszkole to szkoda, ze nie wyszło
Śliczne łowy

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Bylam na ctg i ...pokazywalo tylko ruchy dziecka bo jest zepsute.No niezle.Ale jestem zamknieta na amen. Maly lezy poprzecznie, co przy drugim dziecku podobno normalne.Glowka jest na dole, ale po boku.I te bole pod zebrami to jego dupka uciskajaca mi wszystko ci sie tam znajduje. Nie duzo przytyl, bo tylko do 1800g.Wiec te ostatnie skurcze i bole to pewnie po jego skoku wzrostowym (wszystko na nowo musialo sie rozciagnac i dostosowac do naglego wzrostu wagi).
udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
hej kochane ja dzis po glukozie myslalam ze bede chatfac!!! bleeee,ale dalam rade i sie ciesze ze juz mam to badanie z glowy..mam nadzieje ze wynik bedzie w miare bo wczoraj troche slodyczy pojadlam ale tak do 16 ....napewno nie powtorze tego badania juz strasznie mnie zniechecilo;/
za wynik

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Mówię di piotrka ustaw sue di zdjęcia a in staje jakby CK reklamowal:-D
Ale przystojniak

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Zaczynamy 32 tydzien

No i dziś wizyta jestem ciekawa ile mały waży
Super, że wszystko ok u Was, czekamy na relację z wizyty i za kolejny tc.

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Znalazłam sukienkę do ślubu . Przypadkiem weszłam na stronę Happy Mum i od razu wiedziałam że tam coś kupię. Wybrałam w sklepie chyba z6 sukienek i byłam w szoku bo wszystkie leżały idealnie normalnie jak szyte na zamówienie. Były śliczne białe ale ja nie chciałam bieli i wybrałam pudrowy róż o taki model;
http://www.happymum.pl/sklep3/d515b,...dre_dress.html
Tak naprawdę w rzeczywistości jest o wiele ładniejsza bo zdjęcie nie oddaje jej uroku. Znając moje zamiłowanie do ćwiczeń i spalania kalorii to będę mieć ją też do chrztu Leosia Cieszę się jak małe dziecko bo już myślałam że do ślubu pójdę w dresie. Bardzo fajny ten sklep ale ceny też mają niczego sobie chociaż materiały i wykonanie to najwyższa klasa. Poza tym to polska firma a nie jakaś chińszczyzna.
Zamówiłam też sobie ale ze sklepu internetowego taką sukienkę na zimę.
http://www.happymum.pl/sklep3/d298d,...ess_sale!.html
Potem po porodzie będę mogła ją też wykorzystać.

Teraz z innej beczki . Obciążenie 75mg glukozą wykazało u mnie nietolerancję glukozy i cukrzycę wyniki miałam - 81-206-74. Dostałam skierowanie na patologię ciąży na Karową na omówienie diety itp. Najbliższy wolny termin 17.09 tak że przez 3 tygodnie radź sobie kobieto sama. Rozpiska z dietą w łapę i do domu czekać na termin. Całe szczęście że mam możliwość załatwienia glukometru i pasków za darmo do momentu aż nie dostanę recepty na swój bo inaczej to kapota. Dietuję już 4 dzień i glukozę mam w normie, modyfikuję tą dietę po swojemu zachowując oczywiście podstawowe zasady ale najgorsze jest to myślenie co tu zjeść i układanie jadłospisu na cały dzień i dzień następny . Gotuję w ten sam sposób dla TŻ z czego jest zadowolony bo stwierdził że będzie mnie wspierał i dobrze mu taka dietka zrobi Kochany jest bo nie wybrzydza
Dzisiaj dowiem się konkretnie kiedy w domu nastąpi armagedon z burzeniem całej łazienki Która mnie przyjmie do siebie po porodzie jak w domu będzie jeszcze nie daj Boże tona gruzu?
Super kiecki Będziesz piękną PM.
współczuję ale widze, ze śwoetnie sobie radzisz z dietką
Stary 2013-09-02, 14:26   #4033
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Byłam dzisiaj na wizycie. Wszystko jest w porządku, tylko hemoglobina znowu spadła. Kazała zwiększyć dawkę buraka

Miałyście robiony wymaz z pochwy i odbytu? Dostałam skierowanie, za tydzień mam zrobić
w pierwszej ciąży miałam robione tuż przed porodem.

teraz tez tak będzie, tyle, że pewnie ciut wcześniej go zrobię, a nie na ostatnią chwilę

KTG w pierwszej ciąży miałam robione dopiero na porodówce

ogólnie u mnie jeżeli nie ma jakiś wcześniejszych skurczy czy bóli to robią po tp

kurde, mojemu bratu ukradli rower dzisiaj... w czasie moja mama poszła do sklepu. pół godz jej nie było.. mama myślała, że brat pojechał już do pracy. a tu ktoś zapięcie przeciął i se pojechał...
chyba ze 3 razy policja była :/

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 14:27   #4034
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
mmmm tego, tak samo jak frytek, nigdy za wiele uwielbiam ze śmietaną.
mniam!!!
moje dziecko to "pędzone" jest na ziemniaku i burakach

Ani

Stary 2013-09-02, 14:29   #4035
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
ja,ja, ja, jaaaadę :ślina:
a i miałam pisać- Twoja teściówka okazała się całkiem, całkiem, a tak się bałas miło, że nawet Twojej mamie pomoc proponuje

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
mmmm tego, tak samo jak frytek, nigdy za wiele uwielbiam ze śmietaną.
mniam!!!
moje dziecko to "pędzone" jest na ziemniaku i burakach
moje tylko na ziemniakach, a i pływa chyba w oleju

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 14:30   #4036
lineczka1989
Zakorzenienie

to nie wiem :P
Cytat:

ja też się boje, ale nie czekam na kolorową tęczę i skaczące kroliczki, mam scenariusz taki, że lepiej jak życie zaskoczy mnie pozytywnie w tych "czarnych wizjach". Co wiem na pewno, jak ta mała buźka choć raz się do mnie uśmiechnie to rozpłyne się jak czekolada na słońcu. A jak palucha mi ściśnie tą małą łapką, to już w ogóle

Ja tam kurtki nie kupuje, bo mi szkoda kasy na jakieś ciążowe łaszki na zime, wszak ile ja ten bęben będę mieć, jak się ochłodzi? Maxymalnie do końca listopada, taką mam nadzieje.
Generalnie w UK do końca listopada nie powinno być aż tak źle i zimno, a zazwyczaj wszędzie autem jeżdżę, a na spacery to chodzę jak aura sprzyja ....

Czuć jesień w powietrzu
ja kupię jakąś w lumpku jak znajdę nie będę kupowała w sklepie bo mi kasy szkoda

dzisiaj mama mi dała taki mega gruby ciepły sweter a na dworzu jest 10 stopni więc może być taki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-02, 14:31   #4037
anka_85
Zakorzenienie

Hm, przeglądam gaduły na naszym wątku i znów Lineczka 1 miejsce. Poza tym, lada chwila i koniec wątku będzie!

Ani

Stary 2013-09-02, 14:31   #4038
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
mniam

u mnie bigos

dobra lece konczyc sprzatac, maz niebawem bedzie w domu

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 14:35   #4039
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
moje w jogurtach

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Hm, przeglądam gaduły na naszym wątku i znów Lineczka 1 miejsce. Poza tym, lada chwila i koniec wątku będzie!
ja nie wiem jak to możliwe, bo rpzecież weekendami jak napiszę 1posta to jest dobrze :P
za to nemosek teraz ma męża pod nosem to też mało pisze :P

zjadłam pętko dobrej kiełbachy i parówki, jestem pełna

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-02, 14:35   #4040
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

Wody mam o smaku truskawki, bo mam taki syrop truskawkowy i smakuje jak babciny kompot, pycha! Codziennie kilka kufli wypijam z kostkami lodu. Do tego zimny Nesquik.... uzależnienie!!!
Tyle co w ciąży nie piłam w życiu, śmieje się że mały często "wody wymienia"
zauważyłam że ma często czkawke po nesquiku

TŻ kupił mi ciasto wczoraj i wybatożyć go chciałam za to, bo słodyczy unikam jak ognia, ale jak widzę migdałowe ciasto to wymiękam.

Ani

Stary 2013-09-02, 14:36   #4041
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Ale mam kongo jutro...rozpoczęcie zerowki mojej córki, i do tego wizyta u gin na 9 jedno i drugie, ale udało mi się przesunąc wizyte o pół godz szybciej i musze córkę zabrać ze soba do gin, i szybko zaraz potem do szkoły pewnie się spóźnie ech...a dziś rozpoczecie roku mojego syna zaczyna 3 klase ale ten czas leci
Stary 2013-09-02, 14:38   #4042
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam

U mnie z kolei łosoś norweski z ryżem i pomidorek do tego

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 14:38   #4043
Kociak85
Zadomowienie

Dziewczyny, które nie dostały potwierdzenia z Bezpiecznego Malucha!
Wysłałam do nich dzisiaj @ z zapytaniem czy jestem na liście bo nie dostałam od nich potwierdzenia i nie wiem co jest grane i otrzymałam odpowiedź:
"Pani Aniu,
dziękujemy za zainteresowanie Kampanią.
Informujemy, że jest Pani wpisana na listę uczestników spotkania, Niestety z powodu awarii systemu informatycznego potwierdzenia rejestracji nie zostają automatycznie rozsyłane. W ciągu kilku najbliższych dni powinna Pani otrzymać potwierdzenie wygenerowane przez system."
Także się nie martwcie
Stary 2013-09-02, 14:39   #4044
89Beatka
Wtajemniczenie

mam dzis jakis dzień sprzątająco- piorący, 3 pranie właśnie wsawiłam, dobrze że jest wiatr to wszystko wysuszy szybko.Potem prasowanie będzie

Moja córeczka dyskotekę dziś od rana urządza i coś kombinuje bo cały brzuch mi chodzi i albo główkę albo tyłeczek wypina na prawej stronie bo mam tam taką gulkę i jeszcze do tego kopie.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 14:39   #4045
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
to nie wiem :P

ja kupię jakąś w lumpku jak znajdę nie będę kupowała w sklepie bo mi kasy szkoda

dzisiaj mama mi dała taki mega gruby ciepły sweter a na dworzu jest 10 stopni więc może być taki
Oho, musze zobaczyć jak tam mój sweter, chyba mole go jeszcze nie zjadły

Ja wbije na Ebaya chyba, ale tak sobie chytrze knuje, żeby okazje zwęszyła mama tż, bo ona to chyba w złotym czepku rodzona na okazje i ich łapanie
Mam w głowie wizje - poncho szaro- biało- czarna kratka + kaptur... hm. Obym takie znalazła jak mi się wyobraziło.

Ani

Stary 2013-09-02, 14:41   #4046
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które nie dostały potwierdzenia z Bezpiecznego Malucha!
Wysłałam do nich dzisiaj @ z zapytaniem czy jestem na liście bo nie dostałam od nich potwierdzenia i nie wiem co jest grane i otrzymałam odpowiedź:
"Pani Aniu,
dziękujemy za zainteresowanie Kampanią.
Informujemy, że jest Pani wpisana na listę uczestników spotkania, Niestety z powodu awarii systemu informatycznego potwierdzenia rejestracji nie zostają automatycznie rozsyłane. W ciągu kilku najbliższych dni powinna Pani otrzymać potwierdzenie wygenerowane przez system."
Także się nie martwcie
oo to może i ja dostanę, bo w sumie warsztaty już 16 września w Warszawie są

a z tego Mamo to ja to też dostała któraś potwierdzenie czy nie?

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-02 o 14:42
Stary 2013-09-02, 14:41   #4047
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Ale mam kongo jutro...rozpoczęcie zerowki mojej córki, i do tego wizyta u gin na 9 jedno i drugie, ale udało mi się przesunąc wizyte o pół godz szybciej i musze córkę zabrać ze soba do gin, i szybko zaraz potem do szkoły pewnie się spóźnie ech...a dziś rozpoczecie roku mojego syna zaczyna 3 klase ale ten czas leci
jak ty to ogarniasz? zawsze taki młyn jest? zaraz kolejne dzieciątko się urodzi, to twoja córa zaliczy pierwszą wizytę u ginekologa
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 14:46   #4048
nasturcja7667
Zadomowienie

Mój mąż ma w pracy imprezę integracyjną w piątek. No i wybłagał, zebym z nim poszła. Rzecz się dziać będzie na ranczu. Oto co nas czeka: gra terenowa w lesie [taaa... już widzę siebie hasającą w 7 miesiącu, ze skróconą szyjką po lasku ], ujeżdżanie byka [no cóż, w razie, gdyby któraś koniecznie chciała już rodzić, zapraszam], odgrywanie pojedynków z westernów [oł jeee.. moje dziecko się ucieszy, jak tatuś będzie mu koło ucha z procy strzelał] oraz: zawody w piciu whiskey na czas [mój ulubiony punkt, myślę, ze pobiję wszystkich ]
Stary 2013-09-02, 14:47   #4049
xxxMikixxx
Zakorzenienie

No pięknie. Zmierzyłam właśnie wszystkie jesienne płaszcze i kurtki i w żadnej nie jestem w stanie się zapiąć Myślałam, że trencz bez problemu się zapnie a tu taki psikus

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 14:51   #4050
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Mój mąż ma w pracy imprezę integracyjną w piątek. No i wybłagał, zebym z nim poszła. Rzecz się dziać będzie na ranczu. Oto co nas czeka: gra terenowa w lesie [taaa... już widzę siebie hasającą w 7 miesiącu, ze skróconą szyjką po lasku ], ujeżdżanie byka [no cóż, w razie, gdyby któraś koniecznie chciała już rodzić, zapraszam], odgrywanie pojedynków z westernów [oł jeee.. moje dziecko się ucieszy, jak tatuś będzie mu koło ucha z procy strzelał] oraz: zawody w piciu whiskey na czas [mój ulubiony punkt, myślę, ze pobiję wszystkich ]
miłej zabawy życzę

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości