|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
zapodajcie linka z tymi podkładami poporodowymi bo w sumie zgłupiałam jak to wyglada
|
|
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#4023 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...842_2_0667.jpg też ta pierwsza bardziej mi się widzi ![]() ojeeeej miałam spotkanie w Urzędzie pracy dzisiaj i nie pojechała, ojej jaka ja jestem niedobra
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-02 o 13:59 |
|
|
|
|
#4025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4026 |
|
Zadomowienie
|
Lineczka, ta pierwsza bardzo fajna
|
|
|
|
#4027 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4029 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() Kolejna noc do dupy... nie moge spać. Bęben nie jest jakiś wielki, a wierce się, nie umiem się zrelaksować i wyciszyć na tyle, żeby zasnąć. Za dnia spac mi się chce, a na wieczór dostaje takiego "kopa" że oczy mam jak 5 zł i chciałabym robić wszystko.... OSZALEJE, czy jestem z tym sama? czy to "skutek uboczny" ciąży? ![]() Cytat:
Obczaiłam TŻ czy przypadkiem nie sięga "po cichu" po swoje tabletki i nic nie bierze. Bałam się że pod presją i pod tym stresem zadecyduje po ciuchu że "wesprze się" ale trzyma się twardo. Nic nie ma w domu, w żadnym zakamarku. Wszystko ma faktycznie jego mama, bo ona tych tabletek faktycznie potrzebuje. Coś się w nim przestawiło... cos mi się wydaje, że dziecko go "obudziło", bo od kiedy widać jak mały się rusza i czuć bardzo wyraźnie, to zrobił się jakiś dziwny, ale nie w negatywny sposób... Uuderzenie rzeczywistości? No jakby nie było, czas ucieka tak szybko!!!! ![]() Cytat:
Szkoda, bo tylko tam kupuje ciuchy. Mimo wszystko znajduje tam wciąż szmatki dobrze leżace na mnie. Ale rozmiar 16 (chyba 42 w PL) to powduje u mnie głupi usmech na twarzy, bo zawsze brałam 8. Dziwna rozmiarowka wchodzi teraz na mnie. Cytat:
Cytat:
Coś mi się zdaje, że mała jest na etapie zbierania się na "wolność" ![]() Czytałam, że dzieci przed godziną zero są albo bardzo, bardzo ruchliwe, wierzgają jakby koniny się najadły.... albo robią się baaaardzo, bardzo spokojne. To chyba znak ![]() Cytat:
Jak wyskoczy z jakimiś pretensjami o byle co, jak znów dostanie potęznego spadku nastroju i humorków, to umowie nas na spotkanie do poradni, nie będzie zmiłuj. Póki co jest tak, jak on chce. Cytat:
Też boli mnie czas pracy tż (11-7) w dzień, ale dobrze, że mam tate u boku, bez niego sama przez cały dzień już dawno bym zwariowała. Ile razy to idziemy na spacery do lasu, na polankę za domem, na jeżyny, gotujemy obiad razem, ostatnio towarzyszył mi w drodze do szpitala, mimo że biedak kuleje. Oboje jak inwalidy szliśmy i zajęło nam to..... 4,5 godziny - słabszy dzień mieliśmy. Jak Ci będzie źle, wołaj mame, jak ma czas żeby porozmawiać i żeby tylko była, bo sama jej obecność dobrze Ci zrobi Cytat:
Dotarło do mnie, że wszystko, każdy aspekt życia zmieni się o 180 stopni. Nie boli mnie to, nie jest to na zasadzie, że czuje wielki ból. Mam obawy, wiadomo, jak każda z nas, zadaje pytanie "jak to będzie wyglądac i jak dam rade" .... bo ja nigdy nawet dziecka w rękach nie miałam Cytat:
Generalnie w UK do końca listopada nie powinno być aż tak źle i zimno, a zazwyczaj wszędzie autem jeżdżę, a na spacery to chodzę jak aura sprzyja .... Czuć jesień w powietrzu Myślalam długo o pierwszych chłodnych dniach i wymyślilam, że okrycie wierzchnie będzie takie samo jak teraz + jakis dłuższy rękaw, może jakiś sweterek jak będzie mocno wiać i na to jakieś grube, miękkie poncho z kapturem i mój wełniany długi szal, jak będzie mega chłodno. Może poczatek jesieni i zimy w PL pozwoli i Wam na realizajce tego chytrego pomysłu, coby oszczędzić grosik. Oby tylko nie zaczeła się na serio "zima stulecia" ![]() Poncha jakie widziałam i dotykałam były bardzo misiowe i jak ma się coś normalnego pod spodem, powinno być OK. A jestem strasznym zmarzluchem. Znaczy byłam, bo teraz w ciąży jest mi gorącooooo jak w piekarniku. Podoba mi się to, miła odmiana, nie trzęse się jak galareta w normalnej temp (około 18-20 st)
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakby któraś była chętna to zapraszam na placki ziemniaczane
|
|
|
|
#4031 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4032 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
U mnie też szaro i coś siąpi czasami....jesień się zaczęła ![]() Wstawiłam pierwsze pranko My się zastanawiamy czy nie ściągnąć teściowej od razu na poród i po Wszyscy znajomi, którzy rodzili mieli pomoc od razu i tak się stracham czy sami sobie poradzimy początkowo tesciowa miała przylecieć w połowie grudnia, na miesiąc...ona jest spoko i się nie wtrąca, nie narzuca swoich racji to może i od początku by było lepiej jakbym miała pomoc w domu...ehh musimy to przemyślec jeszcze.Trele dobrze, że wszystko ok a Majeczka zgrywuska u nas też przy ktg dają guziczek do wciskania przy każdym rychu czy kopniaczku Cytat:
![]() Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42583936]Ech, skąd ja znam to uczucie... Do mnie teraz żal, że nie przyjęli mi Olci do przedszkola, wrócił jak bumerang. Tak by mi się teraz to przedszkole przydało... Ja muszę leżeć, mąż w pracy do 16, moja mama dziś zaczyna rok szkolny, a ja zostaję z Olą w domu na cały dzień i jak tu leżeć? Poza tym Olcia ciągle wspomina o przedszkolu- już była pewna, że będzie chodziła... Ale my właśnie mamy się zgłosić w następnym roku jak pity złożymy z nowym adresem i może będą wolne miejsca. Co do cesarki - u mnie pani dr powiedziała, że nalezy się na nią nastawiać, ale nic więcej nie powiedziała i ja mam zamiar naciskać za jakiś czas by to była cesarka planowa, a nie tak, że mam z domu jechać jak się coś zacznie. Mój mąż ciągle będzie w pracy i jak by się coś zaczynało to dopiero bym musiała po niego dzwonić i musimy jechać 60km do szpitala. Wolę tym razem nie ryzykować. Mam nadzieję, że da mi po prostu skierowanie do szpitala bliżej terminu. Zobaczcie co upolowałam wczoraj w Tesco i w Pepco [/QUOTE]Staraj się jak najwięcej wypoczywać, a z przedszkole to szkoda, ze nie wyszło ![]() Śliczne łowy ![]() Cytat:
udanej wizyty Cytat:
za wynikCytat:
Cytat:
za kolejny tc.Cytat:
Będziesz piękną PM. |
|||||||
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz tez tak będzie, tyle, że pewnie ciut wcześniej go zrobię, a nie na ostatnią chwilę KTG w pierwszej ciąży miałam robione dopiero na porodówce ogólnie u mnie jeżeli nie ma jakiś wcześniejszych skurczy czy bóli to robią po tp kurde, mojemu bratu ukradli rower dzisiaj... w czasie moja mama poszła do sklepu. pół godz jej nie było.. mama myślała, że brat pojechał już do pracy. a tu ktoś zapięcie przeciął i se pojechał... chyba ze 3 razy policja była :/ |
|
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniam!!! moje dziecko to "pędzone" jest na ziemniaku i burakach
|
|
#4035 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a i miałam pisać- Twoja teściówka okazała się całkiem, całkiem, a tak się bałas miło, że nawet Twojej mamie pomoc proponuje---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
to nie wiem :P
Cytat:
![]() dzisiaj mama mi dała taki mega gruby ciepły sweter a na dworzu jest 10 stopni więc może być taki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, przeglądam gaduły na naszym wątku i znów Lineczka 1 miejsce. Poza tym, lada chwila i koniec wątku będzie!
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie bigos dobra lece konczyc sprzatac, maz niebawem bedzie w domu |
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
moje w jogurtach
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
za to nemosek teraz ma męża pod nosem to też mało pisze :P zjadłam pętko dobrej kiełbachy i parówki, jestem pełna
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Wody mam o smaku truskawki, bo mam taki syrop truskawkowy i smakuje jak babciny kompot, pycha! Codziennie kilka kufli wypijam z kostkami lodu. Do tego zimny Nesquik.... uzależnienie!!!
Tyle co w ciąży nie piłam w życiu, śmieje się że mały często "wody wymienia" zauważyłam że ma często czkawke po nesquiku ![]() TŻ kupił mi ciasto wczoraj i wybatożyć go chciałam za to, bo słodyczy unikam jak ognia, ale jak widzę migdałowe ciasto to wymiękam.
|
#4041 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam kongo jutro...rozpoczęcie zerowki mojej córki, i do tego wizyta u gin na 9 jedno i drugie, ale udało mi się przesunąc wizyte o pół godz szybciej i musze córkę zabrać ze soba do gin, i szybko zaraz potem do szkoły pewnie się spóźnie ech...a dziś rozpoczecie roku mojego syna zaczyna 3 klase ale ten czas leci
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie z kolei łosoś norweski z ryżem i pomidorek do tego |
|
|
|
|
#4043 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które nie dostały potwierdzenia z Bezpiecznego Malucha!
Wysłałam do nich dzisiaj @ z zapytaniem czy jestem na liście bo nie dostałam od nich potwierdzenia i nie wiem co jest grane i otrzymałam odpowiedź: "Pani Aniu, dziękujemy za zainteresowanie Kampanią. Informujemy, że jest Pani wpisana na listę uczestników spotkania, Niestety z powodu awarii systemu informatycznego potwierdzenia rejestracji nie zostają automatycznie rozsyłane. W ciągu kilku najbliższych dni powinna Pani otrzymać potwierdzenie wygenerowane przez system." Także się nie martwcie
|
#4044 |
|
Wtajemniczenie
|
mam dzis jakis dzień sprzątająco- piorący, 3 pranie właśnie wsawiłam, dobrze że jest wiatr to wszystko wysuszy szybko.Potem prasowanie będzie
![]() Moja córeczka dyskotekę dziś od rana urządza i coś kombinuje bo cały brzuch mi chodzi i albo główkę albo tyłeczek wypina na prawej stronie bo mam tam taką gulkę i jeszcze do tego kopie.
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wbije na Ebaya chyba, ale tak sobie chytrze knuje, żeby okazje zwęszyła mama tż, bo ona to chyba w złotym czepku rodzona na okazje i ich łapanie ![]() Mam w głowie wizje - poncho szaro- biało- czarna kratka + kaptur... hm. Obym takie znalazła jak mi się wyobraziło.
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tego Mamo to ja to też dostała któraś potwierdzenie czy nie?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-02 o 14:42 |
|
|
|
|
#4047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zawsze taki młyn jest? zaraz kolejne dzieciątko się urodzi , to twoja córa zaliczy pierwszą wizytę u ginekologa |
|
|
|
|
#4048 |
|
Zadomowienie
|
Mój mąż ma w pracy imprezę integracyjną w piątek. No i wybłagał, zebym z nim poszła. Rzecz się dziać będzie na ranczu. Oto co nas czeka: gra terenowa w lesie [taaa... już widzę siebie hasającą w 7 miesiącu, ze skróconą szyjką po lasku
], ujeżdżanie byka [no cóż, w razie, gdyby któraś koniecznie chciała już rodzić, zapraszam], odgrywanie pojedynków z westernów [oł jeee.. moje dziecko się ucieszy, jak tatuś będzie mu koło ucha z procy strzelał] oraz: zawody w piciu whiskey na czas [mój ulubiony punkt, myślę, ze pobiję wszystkich ]
|
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
No pięknie. Zmierzyłam właśnie wszystkie jesienne płaszcze i kurtki i w żadnej nie jestem w stanie się zapiąć
|
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

za nogi! Może już nie będą puchły!
a serce to mi wali jak młot tak mocno, i baaaardzo szybko.

mocz I cisnienie ok. 
niby mam mamę za ścianą ale też nie będę jej ciągać co chwilę żeby przyszła

początkowo tesciowa miała przylecieć w połowie grudnia, na miesiąc...ona jest spoko i się nie wtrąca, nie narzuca swoich racji to może i od początku by było lepiej jakbym miała pomoc w domu...ehh musimy to przemyślec jeszcze.

. Obciążenie 75mg glukozą wykazało u mnie nietolerancję glukozy i cukrzycę
Dostałam skierowanie, za tydzień mam zrobić