|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Ale dzisiaj pospałam Mam dzisiaj tyle energii że góry bym mogła przenosić, jednak wiem że niewiele narobię bo teściówka zaraz wkroczy do akcji i w najgorszym wypadku ściągnie do domu TŻta albo się mu poskarży i znowu awantura będzie że się nie oszczędzam
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-09-02 o 09:17 |
|
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
O to fajnie chociaz tak odzwyczailam się od oglądania tv.
dobrze że na necie można też obejrzeć ![]() zapowiada się ciekawy sezon
|
|
|
|
#3903 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam i ja
![]() zawineło mnie wczoraj wieczoren na poprawiny, ogniskowo było, a jak fajnie, nie pmietam kiedy na ognisku byłam, 8 stopni w nocy a my przy ognisku to sie rozbieraliśmy byłam w domu na 00.40, ja jestem niewyspana, to ciekawe jak się czuli Państwo Młodzi jak spali tylko 2 h po weseluTrele dobrze że wszystko ok, i dobrze żę pojechałaś, masz teraz jakąś pewność że urodzisz bliżej terminu ![]() I wcale się nie dziwie że się przestraszyłaś, ja na weselu słabo czułąm ruchy, wczoraj też marnie się moja ruszała, owszem czułam że tam jest ale nic konkretnego, nawet w nocy nie szalała. I dopiero przed chwila mnie skopała porządnie |
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
młodzi pewnie wypoczęci,adrenalinka ich trzymała przy życiu
|
|
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Kobietki, kryzys jest czy będzie. Niemal w każdym domu. I ludzie daja sobie z nim rade. Wadze życie eie przewartosciuje, to fakt. Ale kazda chwila razem będzie 2 razy ważniejsza niż dzisiaj. Musicie tylko wspólniev ustalić pewne zasady.
Lineczko obawiam sie ze to nie jest dobry sposob-żeby maz nie wstawał. Jeśli w tygodniu nie będzie tego robił to w weekend tym bardziej nie będzie mu się chciało. Lepiej zebyscie oboje przestawili tryby i chodzili tacy w miarę, niz ty np we czwartek na skraju sil a on w poniedziałek w takim stanie do pracy, bo przygniecie go niespodziewana ilość zaangazowania. Człowiek bardzo szybko przestawia sie na mniejsza ilość snu a Mala i tak go będzie w nocy budzić nie raz. Jeśli tylko ty będziesz wstawac to depresja murowana, konflikt tez. Takie moje zdanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3906 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamusie
Cytat:
![]() Cytat:
To dziecko rodzi się z tą linią?![]() Cytat:
Cytat:
Gdybym coś od nich zamawiała zgłosiłabym to gdzieś no dajcie spokój brak poszanowania jakiegokolwiek dla klienta. W dzisiejszych czasach naprawde trzeba o klienta dbać, ja nie wiem czy oni za dużo może ich mają i chcą się ich pozbyć?Cytat:
Cytat:
Jak trzymasz diete i cukry w normie to będzie dobrze nie będzie potrzeby dawać insuliny.Też diete trzymam i naprawde fajnie mi to wychodzi Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty! Uciekam na kawuśkie do przyjaciólki trzymajcie się mamusie i życzę miłego dnia mimo pochmurnej pogody |
||||||
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Kyte tylko niektóre sie z nia rodzą.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przecież ja będę się wstydziła o coś takiego poprosić nawet w sex shopie
|
|
|
|
|
#3909 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do wstawania nocnego.
Ustatliliśmy z Tż,mimo że on pracuje a ja nie... to i tak będziemy wstawać oboje, zapewne z przewagą moją.. ale sam wyrazil chęć wstawania do małego więc jak chce to jak najbardziej ![]() Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie w praktyce
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, z samego rana o kryzysach kiedy Trele takie pozytywne wiadomości przyniosła, super, że wszystko dobrze. Trele a czy mi się wydaje czy Ty już niedługo się rozpakowujesz?
A ja zapomniałam Wam powiedzieć, że przed wyjazdem przecież byłam na badaniach i miałam morfo, mocz, żółtaczkę i słynną 75 g glukozę...wszystko wyszło genialnie oprócz mojej morfologii, znowu spadam pomimo brania tabletek. Ale już się nie przejmuję zwłaszcza, że w najlepsze czuję jak mała mi z brzucha robi prawdziwą masakrę. Włazi już wszędzie i nie czuje się jakaś winna jak zasyczę z bólu albo stanę na środku ulicy i zwinę się w kłębek, bo tak mamusi przyfasoli. Właśnie jak byłam teraz nad morzem to szłam sobie grzecznie ulicą jadłam loda i w pewnym momencie się zwinęłam z bólu to aż jakaś Pani z drugiej strony ulicy zaczęła się głośno śmiać i tylko życzliwie się uśmiechając pocieszająco kiwała głową.
|
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi się przypomniało,wypróbowałam żel z Ziajki ten natłuszczający.
Jest bardzo dobry,pachnie tak dzidziusiowo,super nawilża,nie trzeba się już smarować żadnym balsamem. Ale to typowy właśnie żel do kąpieli,ja myłam się nim po prysznicem i w taki sposób używania nie starczył by mi na długo bo schodzi go dużo ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Kyte,Pepper Nie wiem czy wiecie na wizażu jest wątek o słodkich mamach,dużo tam fajnych przepisów i porad. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój kot oszalał... zjadłam śliwkę i zapierdzieliła mi pestkę, bawi sie i przynosi mi ją pod du.psko żebym jej rzucala
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu przy dziecku to też praca na pełny etat tyle że w domu
|
|
|
|
|
#3914 |
|
Wtajemniczenie
|
Jest kolejny dzidziuś na wrześ. paźdz.
![]() Dziewczyna urodziła bodajże w ciągu 4 godzin
|
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Od rana dzisiaj na fb czytam ze prawie wszystkie znane mi 3latki poszly do przedszkola i potwornie mi smutno
. Nie stać nas na prywatne a kiedy był czas na składanie papierow w panstwowych ja lezalam w szpitalu walczac o zycie Malego.I tak mi jest potwornie zal ze choć ona jest gotowa, to ja nie mogę jej poslac. A lzy mi kapia ; ( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można sie odzwyczaić,ale teraz w sezonie jesienno-zimowym to tv potrzebne ![]() Kotka łobuziara
|
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=nemosek;42582989]Tak mi się przypomniało,wypróbowałam żel z Ziajki ten natłuszczający.
Jest bardzo dobry,pachnie tak dzidziusiowo,super nawilża,nie trzeba się już smarować żadnym balsamem. Ale to typowy właśnie żel do kąpieli,ja myłam się nim po prysznicem i w taki sposób używania nie starczył by mi na długo bo schodzi go dużo ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Kyte,Pepper Nie wiem czy wiecie na wizażu jest wątek o słodkich mamach,dużo tam fajnych przepisów i porad.[/QUOTE] chyba nawet tak się nazywa- słodkie mamy A ja na obiad robie buraczkową a jutro cisne zas na morfo i mocz :/
|
#3918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#3919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw się ! będziesz iec ja jeszcze rok w domciu Cytat:
ale ja mam dylemat co oglądać jak już ją podłącze bo tyle nowości ... bo teraz na necie to nawet z wyprz. mogę oglądac
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
ale 4 godz trwało odkąd pojechała do szpitala, nie wieadomo jak długo jeszcze w domu akcja trwała
|
|
|
|
#3921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nasturcja pisała jak po baby shower? omineła mnie ta inf?
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3922 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twój mąż na czas porodu będzie z Tobą czy w delegacji? Cytat:
![]() Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Wami!
Babyshower udane I pampersy ![]() Trele - dobrze, że wszystko ok ![]() Rybka, Lineczka rozumiem Wasze niepokoje... Mój mąż pracuje 8h dziennie, od października zaczynają mu się studia do tego, więc jak będzie wychodził o 7 rano, to wracał o 20.. W dodatku ta praca i studia wymagają też pracowania w domu, po nocach. Więc zapewne będzie to wyglądać jak w maju/ czerwcu czyli 7-20 poza domem, 20-24 przed kompem. I ja z dzieckiem, przez cały ten czas sama. Rodzice daleko, rodzeństwo pewnie czasem wpadnie.. Jak o tym myślę, to już mam depresję. ![]() Mam jakiś kiepski nastrój. W srodę mam egzamin i muszę spiąć
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3924 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamusie, przepraszam że od soboty nic nie pisałam ale to był zakręcony weekend. Za niedługo zbieram się na wizytę kontrolną i do IKEI po kosz na pranie, żeby mała miała swój osobny.
W sobotę od rana piekłam ciasta, tort który wszystkim smakował baaardzo, robiłam babeczki i wieczorem na wieczór panieński. Jakoś po 3 byłam w domu ogólnie było ok, nasłuchałam się komplementów, że bardzo ładnie wyglądam, że tylko brzuszek mi rośnie. No i większość dziewczyn myślała że jestem tak gdzieś w 6 miesiącu.Wczoraj odsypiałam chyba do 12 Później wyciągnęłam męża do kilku sklepów, byliśmy też w IKEI ale oczywiście kupiliśmy co innego, a kosza zapomniałam, ale lekarza mam blisko więc podjadę. Szukałam też w innym sklepie jakiegoś płaszczyka dla siebie bo zimno sie zrobiło ale niestety nic nie znalazłam, dzisiaj będę w lumpku to może coś znajdę. Bo nie mam w czym chodzić, a przynajmniej w nic się nie dopinam.Trele dobrze że z małą w porządku, ale pogrywa sobie z mamusią ![]() Domi mąż się niefajnie zachował, bo nie wiadomo jak się te bóle mogły skończyć, no ale napewno mu dasz nauczkę :P
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale też bym chciałą żeby zaczęło sie jak TŻ bedzie w domu, najlepiej piątek ok 16tej. i tak szybko urodzić jak ona aaa no i co miałąm powiedzieć ze jadłąm ciasto z lidla- tzn z kuchnialidla.pl -kokosowo ananasowe i mogę polecić bo jest bardzo dobre jak ktos lubi piec to mi smakowało
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-09-02 o 10:01 |
|
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
ja też bym chciała, żeby się akcja zaczęła jak mąż będzie w domu i jakaś babcia czy dziadek w domu, co by się córą zaopiekowali na czas porodu
|
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi się coś takiego marzy ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać, głupio mi zaproponować koleżankom że może by wpadły na Jaśkową imprezkę Napisz mi proszę jak u Ciebie odbywało się organizowanie może i ja się jakoś zmobilizuje.Dzidzia nie przejmuj się że Alisa w domu została, dzięki temu będziesz miała ją jeszcze rok codziennie blisko siebie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko my wtedy siedzieliśmy dzień i noc razem. Nie było nam to w glowie.
Dodatkowy rok w domu-tylko ze ona na tym bardzo traci, bo jest niezwykle otwarta spolecznie i łaknie kontaktu z rówieśnikami. No cóż ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie w takich przypadkach jak masz Ty, DE i inne mamusie to są "fajne" cesarskie- wiesz jaki termin i hop siup opieke znajdziesz, a tak nie znasz ani dnia ani godziny..
nasturcja- super że taka zadowolona z babyshower jestes czyli połowa rzeczy do kupienia mniej
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Dzidzia a nie byłoby szansy by ją posłać po feriach?? moze warto sie przejść do przedszkola i popytać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

mine miał najstraszniejsza z nas wszystkich.
mocz I cisnienie ok.
) ale nie zaluje .. Przerazilam sie nie na zarty , nie moglabym spac. Teraz ze mnie wszystko zeszlo , padne jak kawka .. 

za wizyty!!!
Gdybym coś od nich zamawiała zgłosiłabym to gdzieś no dajcie spokój brak poszanowania jakiegokolwiek dla klienta. W dzisiejszych czasach naprawde trzeba o klienta dbać, ja nie wiem czy oni za dużo może ich mają i chcą się ich pozbyć?

niby mam mamę za ścianą ale też nie będę jej ciągać co chwilę żeby przyszła
. Nie stać nas na prywatne a kiedy był czas na składanie papierow w panstwowych ja lezalam w szpitalu walczac o zycie Malego.