Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-02, 09:16   #3901
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
No wiec ja juz w lozku ..
Przyjechalam , podlaczyli mnie pod KTG I godzine lezalam .
Serce bije uff.. Po 20 min zaczela sie imprezka w moim brzuchu , widzac mine tej poloznej I mojego Tz poczulam sie jak idiotka .
Tlumaczylam sie ze naprawde caly dzien prawie nic nie czulam a w tym czasie mloda tak fikala ze wszystko golym okiem bylo widac.
Dostalam guziczek I mialam klikac kiedy cos poczuje . 40 min - 8 konkretnych kopniakow.
Od 10 rano do 20 tez 8
Wyslali mnie do izby przyjec.
Co tam widzialam ?
3 babki czekaly na 4cm rozwarcie zeby zostac przyjete , widocznie nie chcialy wrocic do domu. Jedna co skurcz to kladla sie na podlodze
Moj Tz mowi ; ona chyba troche przesadza? Chyba nie mine miał najstraszniejsza z nas wszystkich.
Wzieli I mnie . Pochwalili ze przyjechalam mocz I cisnienie ok.
Brzuch odpowiada 38tc .
Aha ; skurcze nie pisza sie zadne .. Nawet najmniejsze - szkoda.
I tyle ..
Zrobilam sobie wycieczke, dziecko ze mnie zadrwiło ) ale nie zaluje .. Przerazilam sie nie na zarty , nie moglabym spac. Teraz ze mnie wszystko zeszlo , padne jak kawka ..
Dziekuje , niepotrzebnie sie martwiłyscie. ;**

Aha .. W moim brzuchu znowu cisza , Od momentu jak przekroczyłam próg domu. Jutro sobie z nia pogadam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dobrze że pojechałaś i sprawdziłaś przynajmniej mogłaś spać spokojnie

Dzień dobry
Ale dzisiaj pospałam
Mam dzisiaj tyle energii że góry bym mogła przenosić, jednak wiem że niewiele narobię bo teściówka zaraz wkroczy do akcji i w najgorszym wypadku ściągnie do domu TŻta albo się mu poskarży i znowu awantura będzie że się nie oszczędzam

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-09-02 o 09:17
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 09:18   #3902
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Z tego co zapowiadali to nowe odcinki

za wizyty!!!
O to fajnie chociaz tak odzwyczailam się od oglądania tv.

dobrze że na necie można też obejrzeć

zapowiada się ciekawy sezon

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 09:18   #3903
89Beatka
Wtajemniczenie

Witam i ja
zawineło mnie wczoraj wieczoren na poprawiny, ogniskowo było, a jak fajnie, nie pmietam kiedy na ognisku byłam, 8 stopni w nocy a my przy ognisku to sie rozbieraliśmy byłam w domu na 00.40, ja jestem niewyspana, to ciekawe jak się czuli Państwo Młodzi jak spali tylko 2 h po weselu

Trele dobrze że wszystko ok, i dobrze żę pojechałaś, masz teraz jakąś pewność że urodzisz bliżej terminu

I wcale się nie dziwie że się przestraszyłaś, ja na weselu słabo czułąm ruchy, wczoraj też marnie się moja ruszała, owszem czułam że tam jest ale nic konkretnego, nawet w nocy nie szalała. I dopiero przed chwila mnie skopała porządnie jednak to sie docenia, a zaczełam się już martwić. Idę etraz na śnadania- placki z wesela bedę się nimi żywic
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 09:22   #3904
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Witam i ja
zawineło mnie wczoraj wieczoren na poprawiny, ogniskowo było, a jak fajnie, nie pmietam kiedy na ognisku byłam, 8 stopni w nocy a my przy ognisku to sie rozbieraliśmy byłam w domu na 00.40, ja jestem niewyspana, to ciekawe jak się czuli Państwo Młodzi jak spali tylko 2 h po weselu

Trele dobrze że wszystko ok, i dobrze żę pojechałaś, masz teraz jakąś pewność że urodzisz bliżej terminu

I wcale się nie dziwie że się przestraszyłaś, ja na weselu słabo czułąm ruchy, wczoraj też marnie się moja ruszała, owszem czułam że tam jest ale nic konkretnego, nawet w nocy nie szalała. I dopiero przed chwila mnie skopała porządnie jednak to sie docenia, a zaczełam się już martwić. Idę etraz na śnadania- placki z wesela bedę się nimi żywic
Ognisko super sprawa !

młodzi pewnie wypoczęci,adrenalinka ich trzymała przy życiu

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-02, 09:24   #3905
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Kobietki, kryzys jest czy będzie. Niemal w każdym domu. I ludzie daja sobie z nim rade. Wadze życie eie przewartosciuje, to fakt. Ale kazda chwila razem będzie 2 razy ważniejsza niż dzisiaj. Musicie tylko wspólniev ustalić pewne zasady.

Lineczko obawiam sie ze to nie jest dobry sposob-żeby maz nie wstawał. Jeśli w tygodniu nie będzie tego robił to w weekend tym bardziej nie będzie mu się chciało. Lepiej zebyscie oboje przestawili tryby i chodzili tacy w miarę, niz ty np we czwartek na skraju sil a on w poniedziałek w takim stanie do pracy, bo przygniecie go niespodziewana ilość zaangazowania. Człowiek bardzo szybko przestawia sie na mniejsza ilość snu a Mala i tak go będzie w nocy budzić nie raz.
Jeśli tylko ty będziesz wstawac to depresja murowana, konflikt tez.
Takie moje zdanie.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 09:29   #3906
kyte
Wtajemniczenie

Witajcie mamusie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
I po masterze... a co do włosków na brzuchu, też takie mam ta linia jest podobno normalnym zjawiskiem i to później po ciąży wraca do normy, włosy jaśnieją i już ich nie ma tak dużo....zupełnie nie wiem do czego One służą i po co się pojawiają ale we wszystkich przypadkach ciąż u moich sióstr były włoski a później ich nie było.
Tylko nie tak od razu po porodzie jakiś czas po porodzie się wszystko unormowało.
Jejku ja mam te włosy na brzuchu aż mi wstyd komuś brzuch pokazac jak ktoś chce zobaczyć. Mam nadzieję że szybciutko po ciąży znikną
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Moja linia znikała dobre 2 lata.
Ledwo zniknęła, to był czas na nową .
Alisa urodziła się z taką linią od pępka w dół. Miała ponoć z wiekiem zniknąć, ale do dzisiaj ją ma

Acha, Aaby, bepanthenu się nie zmywa. Jest jadalny.
Dwa lata? To dziecko rodzi się z tą linią?
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja z pytaniem
Polecacie jakieś leginsy ciążowe? Widziałyście gdzieś? Potrzebuję takich w sumie zwykłych, czarnych, tyle, że ciążowych i nie wiem gdzie się kierować szukać. Gatta, h&m czy może jeszcze gdzie indziej?
Mam z gatta bardzo fajne polecam
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Z ciekawości weszłam na komentarze allegro do tej hurtowni, co ją opisywałam wcześniej i stwierdzam, że zostałam potraktowana przez nich i tak delikatnie. Potrafią klientkę nazwać półmózgim Yeti Zresztą przeczytajcie same.
http://allegro.pl/show_user.php?uid=...e=fb_recvd_neg
Matko jak się cieszę, że nie zdecydowałam się na żaden zakup u nich.
Ale gbury!!! Gdybym coś od nich zamawiała zgłosiłabym to gdzieś no dajcie spokój brak poszanowania jakiegokolwiek dla klienta. W dzisiejszych czasach naprawde trzeba o klienta dbać, ja nie wiem czy oni za dużo może ich mają i chcą się ich pozbyć?
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
No wiec ja juz w lozku ..
Przyjechalam , podlaczyli mnie pod KTG I godzine lezalam .
Serce bije uff.. Po 20 min zaczela sie imprezka w moim brzuchu , widzac mine tej poloznej I mojego Tz poczulam sie jak idiotka .
Tlumaczylam sie ze naprawde caly dzien prawie nic nie czulam a w tym czasie mloda tak fikala ze wszystko golym okiem bylo widac.
Dostalam guziczek I mialam klikac kiedy cos poczuje . 40 min - 8 konkretnych kopniakow.
Od 10 rano do 20 tez 8
Wyslali mnie do izby przyjec.
Co tam widzialam ?
3 babki czekaly na 4cm rozwarcie zeby zostac przyjete , widocznie nie chcialy wrocic do domu. Jedna co skurcz to kladla sie na podlodze
Moj Tz mowi ; ona chyba troche przesadza? Chyba nie mine miał najstraszniejsza z nas wszystkich.
Wzieli I mnie . Pochwalili ze przyjechalam mocz I cisnienie ok.
Brzuch odpowiada 38tc .
Aha ; skurcze nie pisza sie zadne .. Nawet najmniejsze - szkoda.
I tyle ..
Zrobilam sobie wycieczke, dziecko ze mnie zadrwiło ) ale nie zaluje .. Przerazilam sie nie na zarty , nie moglabym spac. Teraz ze mnie wszystko zeszlo , padne jak kawka ..
Dziekuje , niepotrzebnie sie martwiłyscie. ;**

Aha .. W moim brzuchu znowu cisza , Od momentu jak przekroczyłam próg domu. Jutro sobie z nia pogadam

Jjeku Trele dobrze że pojechałaś, bardzo mądrze i rozsądnie postąpiłaś.
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość

A ja na 10 do poradni diabetologicznej,na jakas taka kontrolna wizyte,te cukry pilnuje i nawet mi to wychodzi,wiec licze,ze dalej bez insuliny sie obedzie,ale tak prewencyjnie jakas jedna para kciukoe chociaz sie przyda pozatym panie w tej poradni za specjalnie mile nie sa :/ wizyty tam tez nie bardzo, ale naszczescie duzo tych wizyt juz nie bedzie,moze ze 2 jeszcze max
Trzymam kciuki
Jak trzymasz diete i cukry w normie to będzie dobrze nie będzie potrzeby dawać insuliny.Też diete trzymam i naprawde fajnie mi to wychodzi

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
Uciekam na kawuśkie do przyjaciólki trzymajcie się mamusie i życzę miłego dnia mimo pochmurnej pogody
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 09:32   #3907
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Kyte tylko niektóre sie z nia rodzą.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-09-02, 09:34   #3908
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Yyyy.. tak czytam ten wątek o wyobrażeniach przed i po porodzie i... cytuję: "myślałam, że podkłady poporodowe to gruba przesada i zamierzałam używać zwykłych podpasek (a w końcu zużyłam z 10 paczek wielgachnych podkładów"... a my się zastanawiamy czy 2 paczki starczą

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Ten żel do Fistingu??

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

http://swiat-doznan.pl/p/1408218/161...ubrykanty.html
Ale to ma być żel do odbytu? Przecież ja będę się wstydziła o coś takiego poprosić nawet w sex shopie
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 09:38   #3909
Dzastin08
Wtajemniczenie

Co do wstawania nocnego.
Ustatliliśmy z Tż,mimo że on pracuje a ja nie... to i tak będziemy wstawać oboje, zapewne z przewagą moją.. ale sam wyrazil chęć wstawania do małego więc jak chce to jak najbardziej
Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie w praktyce

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 09:38   #3910
Kabriela
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny, z samego rana o kryzysach kiedy Trele takie pozytywne wiadomości przyniosła, super, że wszystko dobrze. Trele a czy mi się wydaje czy Ty już niedługo się rozpakowujesz?

A ja zapomniałam Wam powiedzieć, że przed wyjazdem przecież byłam na badaniach i miałam morfo, mocz, żółtaczkę i słynną 75 g glukozę...wszystko wyszło genialnie oprócz mojej morfologii, znowu spadam pomimo brania tabletek. Ale już się nie przejmuję zwłaszcza, że w najlepsze czuję jak mała mi z brzucha robi prawdziwą masakrę. Włazi już wszędzie i nie czuje się jakaś winna jak zasyczę z bólu albo stanę na środku ulicy i zwinę się w kłębek, bo tak mamusi przyfasoli.

Właśnie jak byłam teraz nad morzem to szłam sobie grzecznie ulicą jadłam loda i w pewnym momencie się zwinęłam z bólu to aż jakaś Pani z drugiej strony ulicy zaczęła się głośno śmiać i tylko życzliwie się uśmiechając pocieszająco kiwała głową.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 09:41   #3911
nemosek
Zakorzenienie

Tak mi się przypomniało,wypróbowałam żel z Ziajki ten natłuszczający.
Jest bardzo dobry,pachnie tak dzidziusiowo,super nawilża,nie trzeba się już smarować żadnym balsamem.

Ale to typowy właśnie żel do kąpieli,ja myłam się nim po prysznicem i w taki sposób używania nie starczył by mi na długo bo schodzi go dużo

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Kyte,Pepper Nie wiem czy wiecie na wizażu jest wątek o słodkich mamach,dużo tam fajnych przepisów i porad.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-02, 09:43   #3912
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
to że TŻ będzie dobrym ojcem to i ja wiem z tym że u nas kicha jest taka, że będzie wychodził do pracy rano wracał na jakąś 19, więc ja cały dzień prakycznie będę sama z małą to teżjakoś tak depresyjnie będzie na mie działało niby mam mamę za ścianą ale też nie będę jej ciągać co chwilę żeby przyszła
teraz ustaliliśmy z TŻ że On w tygodniu nie wstaje do małej tylko ja, bo nie chcę żeby jeźdźił do pracy zmęczony a w weekendy On bęzię się zajmował, no ja cycka będę dawać tylko.. co z tego wyjdzie.. zobaczymy
ja to inaczej myslałam.. mój też pracuje ale ustaliliśmy że on będzie kąpał małego za kżdym razem- chyba ze cos tam wypadnie to ja, i że jak bedzie wracal z pracy- z tym ze on faktycznie wraca ok 15-16 to będziemy szli na spacer, albo on sam, a ja w ten czas ogarnę dom czy inne rzeczy, a weekendy bedziemy dzielić i czasem w nocy wstać edzie musiał do małego
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
O to fajnie chociaz tak odzwyczailam się od oglądania tv.

dobrze że na necie można też obejrzeć

zapowiada się ciekawy sezon
mój powiedział ze mozemy nie zakładać nowej anteny bo on sie odzwyczaił w końcu dwa miesiace nie mamy tv.

Mój kot oszalał... zjadłam śliwkę i zapierdzieliła mi pestkę, bawi sie i przynosi mi ją pod du.psko żebym jej rzucala a jak za długo nie reaguje to miauczy i szturcha mnie łapkami po lędźwiach
Stary 2013-09-02, 09:43   #3913
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Co do wstawania nocnego.
Ustatliliśmy z Tż,mimo że on pracuje a ja nie... to i tak będziemy wstawać oboje, zapewne z przewagą moją.. ale sam wyrazil chęć wstawania do małego więc jak chce to jak najbardziej
Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie w praktyce
Też tak zamierzam robić.Będziemy dzielić obowiązki po połowie.

W końcu przy dziecku to też praca na pełny etat tyle że w domu

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-02, 09:43   #3914
89Beatka
Wtajemniczenie

Jest kolejny dzidziuś na wrześ. paźdz.
Dziewczyna urodziła bodajże w ciągu 4 godzin
Stary 2013-09-02, 09:45   #3915
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Od rana dzisiaj na fb czytam ze prawie wszystkie znane mi 3latki poszly do przedszkola i potwornie mi smutno . Nie stać nas na prywatne a kiedy był czas na składanie papierow w panstwowych ja lezalam w szpitalu walczac o zycie Malego.

I tak mi jest potwornie zal ze choć ona jest gotowa, to ja nie mogę jej poslac. A lzy mi kapia ; (

. Witaj Kochanie

Stary 2013-09-02, 09:45   #3916
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ja to inaczej myslałam.. mój też pracuje ale ustaliliśmy że on będzie kąpał małego za kżdym razem- chyba ze cos tam wypadnie to ja, i że jak bedzie wracal z pracy- z tym ze on faktycznie wraca ok 15-16 to będziemy szli na spacer, albo on sam, a ja w ten czas ogarnę dom czy inne rzeczy, a weekendy bedziemy dzielić i czasem w nocy wstać edzie musiał do małego

mój powiedział ze mozemy nie zakładać nowej anteny bo on sie odzwyczaił w końcu dwa miesiace nie mamy tv.

Mój kot oszalał... zjadłam śliwkę i zapierdzieliła mi pestkę, bawi sie i przynosi mi ją pod du.psko żebym jej rzucala a jak za długo nie reaguje to miauczy i szturcha mnie łapkami po lędźwiach
Ja w ogóle nie oglądam,czasem rzucę okiem na wiadomości.A tak to tylko w necie czytam.
Można sie odzwyczaić,ale teraz w sezonie jesienno-zimowym to tv potrzebne

Kotka łobuziara

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-02, 09:46   #3917
ryba91
Zakorzenienie

[QUOTE=nemosek;42582989]Tak mi się przypomniało,wypróbowałam żel z Ziajki ten natłuszczający.
Jest bardzo dobry,pachnie tak dzidziusiowo,super nawilża,nie trzeba się już smarować żadnym balsamem.

Ale to typowy właśnie żel do kąpieli,ja myłam się nim po prysznicem i w taki sposób używania nie starczył by mi na długo bo schodzi go dużo

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Kyte,Pepper Nie wiem czy wiecie na wizażu jest wątek o słodkich mamach,dużo tam fajnych przepisów i porad.[/QUOTE]

chyba nawet tak się nazywa- słodkie mamy

A ja na obiad robie buraczkową
a jutro cisne zas na morfo i mocz :/
Stary 2013-09-02, 09:49   #3918
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Od rana dzisiaj na fb czytam ze prawie wszystkie znane mi 3latki poszly do przedszkola i potwornie mi smutno . Nie stać nas na prywatne a kiedy był czas na składanie papierow w panstwowych ja lezalam w szpitalu walczac o zycie Malego.

I tak mi jest potwornie zal ze choć ona jest gotowa, to ja nie mogę jej poslac. A lzy mi kapia ; (

Ł. nie mogł tego załatwić? nie da się już nic w tej kwestii zrobić?
Stary 2013-09-02, 09:50   #3919
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

No to pojdzie w nowym roku szkolnym nie martw się !
będziesz iec ja jeszcze rok w domciu
Cytat:
Ja w ogóle nie oglądam,czasem rzucę okiem na wiadomości.A tak to tylko w necie czytam.
Można sie odzwyczaić,ale teraz w sezonie jesienno-zimowym to tv potrzebne

Kotka łobuziara
na wakacje towiadomo nic nie ma w tv ale teraz? OBOWIĄZKOWO musi byc
ale ja mam dylemat co oglądać jak już ją podłącze bo tyle nowości ... bo teraz na necie to nawet z wyprz. mogę oglądac
Stary 2013-09-02, 09:50   #3920
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
ale 4 godz trwało odkąd pojechała do szpitala, nie wieadomo jak długo jeszcze w domu akcja trwała

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 09:51   #3921
89Beatka
Wtajemniczenie

Nasturcja pisała jak po baby shower? omineła mnie ta inf?

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ale 4 godz trwało odkąd pojechała do szpitala, nie wieadomo jak długo jeszcze w domu akcja trwała
masz arcję, o tym nie pomyślałam
Stary 2013-09-02, 09:55   #3922
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Też tak zamierzam robić.Będziemy dzielić obowiązki po połowie.

W końcu przy dziecku to też praca na pełny etat tyle że w domu
Dokładnie
Twój mąż na czas porodu będzie z Tobą czy w delegacji?

Cytat:
Widziałam... tez chcę taki poród

Cytat:

Kochana nie martw się, nic się nie stanie jak pójdzie rok później a teraz spędzi też czas przy młodszym braciszku

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 09:56   #3923
nasturcja7667
Zadomowienie

Witam się z Wami!
Babyshower udane wpadło troche ciuszków, pościeli, kocyków, kosmetyki dla mnie i inne pierdółki I pampersy

Trele - dobrze, że wszystko ok
Rybka, Lineczka rozumiem Wasze niepokoje... Mój mąż pracuje 8h dziennie, od października zaczynają mu się studia do tego, więc jak będzie wychodził o 7 rano, to wracał o 20.. W dodatku ta praca i studia wymagają też pracowania w domu, po nocach. Więc zapewne będzie to wyglądać jak w maju/ czerwcu czyli 7-20 poza domem, 20-24 przed kompem. I ja z dzieckiem, przez cały ten czas sama. Rodzice daleko, rodzeństwo pewnie czasem wpadnie.. Jak o tym myślę, to już mam depresję.

Mam jakiś kiepski nastrój. W srodę mam egzamin i muszę spiąć bo inaczej się w niej znajdę
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-02, 09:56   #3924
maomami
Wtajemniczenie

Dzień dobry mamusie, przepraszam że od soboty nic nie pisałam ale to był zakręcony weekend. Za niedługo zbieram się na wizytę kontrolną i do IKEI po kosz na pranie, żeby mała miała swój osobny.

W sobotę od rana piekłam ciasta, tort który wszystkim smakował baaardzo, robiłam babeczki i wieczorem na wieczór panieński. Jakoś po 3 byłam w domu ogólnie było ok, nasłuchałam się komplementów, że bardzo ładnie wyglądam, że tylko brzuszek mi rośnie. No i większość dziewczyn myślała że jestem tak gdzieś w 6 miesiącu.

Wczoraj odsypiałam chyba do 12 Później wyciągnęłam męża do kilku sklepów, byliśmy też w IKEI ale oczywiście kupiliśmy co innego, a kosza zapomniałam, ale lekarza mam blisko więc podjadę. Szukałam też w innym sklepie jakiegoś płaszczyka dla siebie bo zimno sie zrobiło ale niestety nic nie znalazłam, dzisiaj będę w lumpku to może coś znajdę. Bo nie mam w czym chodzić, a przynajmniej w nic się nie dopinam.

Trele dobrze że z małą w porządku, ale pogrywa sobie z mamusią
Domi mąż się niefajnie zachował, bo nie wiadomo jak się te bóle mogły skończyć, no ale napewno mu dasz nauczkę :P

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 09:58   #3925
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ee jak czytałam to ona nie wiedziała czy to to, bo mówiła że CHYBA jej się wody sączą, ale że pojedzie sprawdzić.. i to pisała wieczorem, późnym wieczorem.. i pisałą ze ją nic nie boli takiego.. ( czekam na ten opis, wiec dlatego tak wiem )
ale też bym chciałą żeby zaczęło sie jak TŻ bedzie w domu, najlepiej piątek ok 16tej. i tak szybko urodzić jak ona

aaa no i co miałąm powiedzieć ze jadłąm ciasto z lidla- tzn z kuchnialidla.pl -kokosowo ananasowe i mogę polecić bo jest bardzo dobre
jak ktos lubi piec to mi smakowało

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-09-02 o 10:01
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 10:02   #3926
niunia32
Zakorzenienie

ja też bym chciała, żeby się akcja zaczęła jak mąż będzie w domu i jakaś babcia czy dziadek w domu, co by się córą zaopiekowali na czas porodu

Malinka

Haniusia
Stary 2013-09-02, 10:05   #3927
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami!
Babyshower udane wpadło troche ciuszków, pościeli, kocyków, kosmetyki dla mnie i inne pierdółki I pampersy

Trele - dobrze, że wszystko ok
Rybka, Lineczka rozumiem Wasze niepokoje... Mój mąż pracuje 8h dziennie, od października zaczynają mu się studia do tego, więc jak będzie wychodził o 7 rano, to wracał o 20.. W dodatku ta praca i studia wymagają też pracowania w domu, po nocach. Więc zapewne będzie to wyglądać jak w maju/ czerwcu czyli 7-20 poza domem, 20-24 przed kompem. I ja z dzieckiem, przez cały ten czas sama. Rodzice daleko, rodzeństwo pewnie czasem wpadnie.. Jak o tym myślę, to już mam depresję.

Mam jakiś kiepski nastrój. W srodę mam egzamin i muszę spiąć bo inaczej się w niej znajdę
Super że babyshower udane Też mi się coś takiego marzy ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać, głupio mi zaproponować koleżankom że może by wpadły na Jaśkową imprezkę Napisz mi proszę jak u Ciebie odbywało się organizowanie może i ja się jakoś zmobilizuje.

Dzidzia nie przejmuj się że Alisa w domu została, dzięki temu będziesz miała ją jeszcze rok codziennie blisko siebie
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-02, 10:05   #3928
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Beatko my wtedy siedzieliśmy dzień i noc razem. Nie było nam to w glowie.

Dodatkowy rok w domu-tylko ze ona na tym bardzo traci, bo jest niezwykle otwarta spolecznie i łaknie kontaktu z rówieśnikami.
No cóż

. Witaj Kochanie

Stary 2013-09-02, 10:07   #3929
ryba91
Zakorzenienie

no wlasnie w takich przypadkach jak masz Ty, DE i inne mamusie to są "fajne" cesarskie- wiesz jaki termin i hop siup opieke znajdziesz, a tak nie znasz ani dnia ani godziny..

nasturcja- super że taka zadowolona z babyshower jestes
czyli połowa rzeczy do kupienia mniej
Stary 2013-09-02, 10:08   #3930
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Dzidzia a nie byłoby szansy by ją posłać po feriach?? moze warto sie przejść do przedszkola i popytać

Malinka

Haniusia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości