|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Nie tyle o smoczek, co to o to że przystanęłam na przejściu dla pieszych ![]() ja się wybieram (trochę długo) na Koronę. Cytat:
![]() czad !!! |
||
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Aas, ty jeszcze masz czas na zumbe lazic?! cholera jasna, jako matka blizniaczek powinnas wyc srednio co godzine i modlic sie o chwile spokoju, zeby moc zalatwic potrzeby fizjologiczne!
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cale szczescie teraz przychodzi inna pigula!ale fazowo, a mlody jak ryba w wodzie! ![]() dziewczyny, co do zabkowania - ja mysle, ze to to, bo mlody nerwowo sobie jezdzi paluchami i piesciami po dziasle, do tego dziaslo jest jasniejsze tam, gdzie dolne jedynki ida, slina leci na potege, no i jak juz jest naprawde zle, to mu sie policzek rumieni. jest taki rozpalony. dziasla nie musza byc juz opuchniete, dzieci czuja zeby jeszcze zanim one sie zbliza do powierzchni. maja przeciez dluzsza droge do przebycia
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okazało się, że w tygodniu prowadzi je siostra żony mojego wujka i chrzestnego szkoda, że będziemy chodzić w soboty, samej jednka ciężko iść, bo przebrać siebie i młodego to słabona agh chcieli czepek i obcisłe gacie i musiałam lecieć kupić TŻ;p
|
|
|
#3756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ślini się tak jak ślinił ale kurczę, może faktycznie...Cytat:
ciekawe jakie u nas wymagania
|
||
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Komiksowa, Pearl i Aaś witajcie po przerwie
![]() Myślicie, że to zęby tym naszym maluszkom idą? Jakoś też nie mogę przywyknąć do myśli, że to może być już. Choć wszystkie symptomy na to wskazują ![]() A propos zębów to mój trochę zelżał... Nie wiem czy to te przeciwbólowe zaczęły działać czy może wszystko się tam układa i bedzie ok. Lonely dziękuję za radę z zimną wodą - będę się tak ratować. Mysia - chłopaki wyglądają obłędnie! |
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
a robiłaś tak już wcześniej?
chodzi mi o to czy na pewno to się później nadaje do jedzenia Cytat:
my to będziemy opisywać wesela naszych dzieci Justi co do danonków to ja się DUŻO nasłuchałam jak pracowałam u pewnych lekarzu (jako niania). I jeśli już je dam swojemu dziecku to późno i w małych ilościach. nuna niedrapki są żeby dziecko się nie drapało;p;p a wkładanie piąstek jest normalne- dziecko w ten sposób chce poznawać świat ![]() I wprowadziłam temat Lublany i się zaczęło mi ona osobiście nie zalazła za skórę ale nie raz i nie dwa nie podobały mi się jej komentarze w stosunku co do niektórych. |
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi poleciła zrobić siostra TŻ, że ona najpierw też surowe zamrażała, ale później jej się w nierównym czasie gotowały np do zupy warzywnej, choć wystarczy wrzucić wcześniej, i że następnym razem własnie takie sparzone mroziła i było ok. Zapytałam się mamy i potwierdziła, że tak się mrozi kalafiora właśnie i fasolę i coś tam jeszcze ale kij wie co. A i że na cały sezon zimowy starcza jedna dynia.
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-09-02 o 20:57 |
|
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale super
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a danonki... moja babcia powiedziała mojej kuzynce, że ma dawać je swojej córce gdy ta miała 4 miesiące - bo mają duuużo wapnia |
|
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki
Ja to się obawiałam, że będzie ssać kciuka, ale w takim razie niech grzebie ile wlezie.... Kurcze, moja mała co po chwilę płaczeAshy współczuję zęba... lece bo płacze a mąż na nocke
|
#3763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my jesteśmy z 6 maja ![]() dziś poszła 1 łyżeczka marchewki ze słoiczka (oj smakowało) jutro pójdą 2-3 pojutrze z 5 ![]() później już sama ugotuję marchewkę + ziemniaczka (i znów ilość ziemniaczka będę zwiększać przez 3 dni). A później brokuł lub kalafior i ta sama zasada. Jak będę mieć 3 składnikowy obiadek to dam jabłuszko skrobane ![]() przeczytałam " jak zrobiłaś dziecko" i sobie myślę o co kaman happy ja Lublany nie oceniam. Ja tylko wyraziłam swoje zdanie, że w moim odczuciu bo jej zniknięciu przeszły forumowe "spięcia". Cytat:
ostatnio miałam i zeszło po 1 dniu
|
||
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i podobnie jak część z Was jakoś nie dopuszczam do siebie myśli że to już żeby mogą być.. mimo, że młody strasznie się ślini i pakuje piąstki do buźki.. kurde niech mu te zęby jak najpóźniej wyjdą bo moje cyce tego nie wytrzymają już teraz dziąśłami jak mi czasem złąpie to wyję z bólu... Cytat:
ale Aaś się wycierpiała w ciąży za czworaczki, więc teraz dziewczyny jej to wynagradzają
|
||
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
fajnie że jesteś! martwiłyśmy się o was
![]() pawie oczko macie już ząbki? komiksowa witaj ![]() Mysia extra zdjęcia i jaki zadowolony![]() cloche jak to pielęgniarka całowała Florka? ![]() nuna moja Karolcia miała kilka dni że namiętnie ssała kciuka teraz do łask wróciła cała piąstka
|
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak sobie myślę, ze może to reakcja na pogodę...choć wczoraj była ok. W każdym razie cieszę się, ze dzień już się skończył dla mojego Darka i sobie śpi ![]() Coś czuje, że to sianie paniki to może być do mnie odnośnik, bo ja jednak marudziłam na ileś tematów i czasami nadal marudzę, ale cóż...no chciałam się dzielić swoimi smutkami i zawsze czułam się lepiej jak mi co nieco pisałyście i podbudowywałyście. Nie chciałam by to było uznane za jakieś...hm...złe
|
|
#3768 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widać, że Nelka super bawiła się na basenie! O wow jaki fajny mundurek ![]() Cytat:
I ja również ![]() ____________ Tak czytam, że wiele z Was pisze, że dzieciaki mają ostatnio złe dni i są marudne. Może u nas to tez to a nie problemy z brzuchem na co ja zazwyczaj zwalam gorsze samopoczucie Lenci. Może to faktycznie ta jesienna pogoda ma na dzieciaczki taki wpływ ![]() Oby wszystkim szybko to minęło! ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Mysia Wasz Piotruś też widać super zadowolony z zajęć na basenie! ![]() Ktoś się już do Ciebie zgłosił po to wombie klasyczne? Jaki to rozmiar i ile wyniosłaby całość z wysylka? |
||||
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja tam miałam na myśli poczekalnię i nie kojarzę abyś Ty wtedy potrzebowała "stawiania do pionu"
|
|
|
|
|
#3770 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
moj ssie kciuka spokojnie jak by ssal.majac 8-9mc to wtedy dyda wtykac a tak to naszym maluszkom pozwalamy ![]() Cytat:
to moja mama D. Wciska ciagle a on patrzec na nie nie moze hehheWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, zaczynam żałować, że znalazłam tą stronkę o rehabilitacji bo czuję się złą matką
Moje dziecko śpi "na szczęśliwe niemowlę", trzymane na rękach odgina się do tyłu i stawia mostek - nie powinno
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
myślę że to raczej dziewczyny tak ogólnie pisały. I w ogóle jakoś nie pamiętam żebyś "panikowała" na poczekalni.
I znów wyrażę swoją opinię- mi nie przeszkadzało że któraś panikowała nawet z powodu drobnostek. Dla większości z nas to były pierwsze ciąże i każda miała prawo się bać/obawiać/panikować. NAstępnym razem na pewno będziemy mądrzejsze A poza tym chyba po to właśnie jesteśmy tu wszystkie- żeby się wspierać.
|
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesli chcesz pocztą poleconym to myślę, że za 106 zł, chyba, że chcesz pobraniową to troszkę więcej rozmiar 6-9, nasz wazy teraz ok 6,2 i nie jets za duże, na szerokość dobre, na dlugość na jeszcze sporo miejsca
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak coś to mi możecie tak pisać jak kiedyś zacznę panikować niepotrzebnie
|
|
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja myślę że jeśli w ogóle powstaną u nas konflikty to przy jedzeniu zmykam spać, już na mnie pora oby moje słoneczko było grzeczne. Dziś nie licząc spacerów to było ok.
|
|
|
|
|
#3776 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nelka dostala słonia wypełnionego pestkami winogron.patent na wygrywanie? trzeba grac ot cala filozofia.Cytat:
Cytat:
Nelka nie lubi maty, na razie naszym nr 1 jest leżaczek. karuzela już chyba zaczyna ja nudzic. dzisiaj odslonilam firanke (za oknem drzewo) postawiłam leżaczek na stole i miałam dziecko na godzine z glowy ![]() Cytat:
zostane Pascalem w diabelskiej skorze ![]() Cytat:
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-09-02 o 21:42 |
|||||
|
|
|
#3777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz każda będzie się doszukiwała czy to przypadkiem nie o nią chodzi.. Czasem marudzisz, fakt. Ale dasz sobie coś powiedzieć i luzujesz.. no i jak już pisałam, każda ma prawo do marudzenia.. do gorszego dnia.. to forum jest też po to żeby sobie ulżyć i się wygadać- jeśli to komuś pomaga ![]() Cytat:
![]() a tak poważnie.. byliśmy ostatnio u znajomych którzy mają półrocznego synka.. byłam przerażona co mały wyprawia i jak oni się z nim obchodzą Młody leżąć na podłodze wyginał się w mostek, opierając się na czubku głowy i tak wędrował po całym pokoju... nie umiem tego zobrazować, ale wyglądało to strasznie.. odpychał się nogami tak mocno że miałam wrażenie, że tą głowę zaraz sobie urwie ![]() a rodzice się śmiali i co chwilę ciągali go za nogi żeby za granice dywanu nie wychodził
|
||
|
|
|
#3778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na szczęście reszta rozwoju ruchowego Bartka wygląda ok szkoda, że kobita nie pisze jak nosić te dzieci ![]() ale chyba jednak warto przeczytać
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-09-02 o 21:46 |
||
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moje dziecko leżąc na przewijaku bardzo odgina głowę do tylu i patrzy na ścianę za nim. A tam nic nie ma, a ona tak bardzo ta głowę odgina. Którejś dziecko też tak ma?
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

a poza tym to chyba tylko legenda nie?:P mam jakieś krople od lekarki:P

Przy moim marudzącym paniczu nie ma szans na to, skandal!
ostatni raz nosiłam jak chodziliśmy w podstawówce na naukę pływania 

Ja to się obawiałam, że będzie ssać kciuka, ale w takim razie niech grzebie ile wlezie....
już teraz dziąśłami jak mi czasem złąpie to wyję z bólu...
07.07.2012 

Młody leżąć na podłodze wyginał się w mostek, opierając się na czubku głowy i tak wędrował po całym pokoju... nie umiem tego zobrazować, ale wyglądało to strasznie.. odpychał się nogami tak mocno że miałam wrażenie, że tą głowę zaraz sobie urwie