|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Wszystko fajnie, pieknie, tylko patrzyłam na siebie w tym lustrze i nie uwierzycie.. mam wiszące cycki a tu jeszcze skakać trzeba ... durna ja ubrałam stanik sportowy nieusztywnianyCytat:
Moja babcia z tych samych dziwnych ludzi, zawsze śliniła nam (wnukom) ucho a teraz dzwoniła z Niemiec i pytała czy mam zdjęcie małej z profilu ![]() Cytat:
o dzięki Ci dobra kobieto, już zapisuję, jak będziesz coś rozszerzać, napisz tak jakoś wyraźniej , tą marchewkę to z tego samego słoiczka podawać będziesz? ile taki słoik może stać po otwarciu ?Czyli najpierw warzywa potem owoc tak ? git. A i moja lekarka jeszcze powiedziała, że dla ochrony jelit najpierw należy podać dziecku na chwilkę pierś a później jakaś nowość. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Wyprowadzanie rąk do zabawki. Zawsze trzeba przygotować zabawę, wspomagając Maluszka w jaki sposób ma pracować i dopiero zostawić go, aby trenował. Inaczej może to robić nieprawidłowo. To bardzo istotna faza rozwoju, od której wiele zależy w dalszym jego przebiegu. Nauka swobodnego wyprowadzania rąk do zabawki. Nigdy, żadnego szarpania wiszących zabawek. To nauka stabilnego utrzymywania ręki w przestrzeni.
czyli wg niej takie maty edukacyjne nie są dobrym rozwiązaniem
|
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzie ten link? zapodaj go
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
śpi często, odgina się praktycznie zawsze... a mostki na przewijaku
|
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to pamiętam dokładnie, czyli pewnie ta sama. Tam właśnie kobitka się wypowiadała, że zna mnóstwo dzieci, które wyciągają rączki do zabawek na macie, łapią ale gdy jej nie ma nie są w stanie swobodnie wyciągnąc po nie rąk.
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.terapia-ndt.waw.pl/rozwoj.php |
|
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie Justi, wrzuć jeszcze raz.
Cytat:
Pomogło? Pomogło. Jesteście lekiem na każde zło
|
|
|
|
|
#3789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wywiązała sie wtedy dyskusja, że skoro spanie na szczesliwe dziecko jest złe to kązdy noworodek robi to nieprawidłowo a co jest niemożliwe, wiec musi być ok i wtedy jeszcze Cloche tłumaczyła mi jak się robi gniazdko - bo ona właśnie zaleca spanie w gniazdku ta kobitka
|
|
#3790 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzięki, to ja sobie chyba strzele w leb! na moim kompie nie działa...bawie się z tym od 2 tyg. truje tylek wszystkim po kolei, a tu takie cos! ciekawe dlaczego ja sobie mogę klikac i klikac i hiperlacza nie ma
![]() Cytat:
ps. babcia musi się doedukowac, ze nelciak to diabełek w anielskiej skorce Banka - superowy pierwszoklasista. podobają mi się mundurki ![]() Cytat:
sto lat Florus! nasz maly wielki mężczyzno!Cytat:
![]() Cytat:
jeśli Cie to uspokoi pogadaj z pediatra, ale dla mnie nie ma nic niepokojącego w takich zachowaniach...ot taki etap rozwoju.Cytat:
wybacz, polonistyczne zboczenie. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz sie cieszy do bialej tapety :p
|
|
|
#3793 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
takie na wierzchu to jeszcze nie
ale ślinimy się na potęgę, czuje je jak ją karmię, i często zaczyna marudzić myślę, że właśnie przez nie... poza tym pomaga nam maść na ząbki, więc myślę, że to to ![]() Jenny proszę dopisz nam KP ![]()
|
#3794 |
|
Wtajemniczenie
|
ja przeczytałam i już żałuje, bo nasz też śpi na "zdrowe niemowle" odgina się na brzuchu w 1 stronę, ale koryguje mu to zabawkami, no i faktycznie szkoda że nie ma pokazane jak w końcu prawidłowo nosić, bo na tych rysunkach to ja zawsze nosze go nieprawidłowo.
|
|
|
|
#3795 |
|
Raczkowanie
|
a wy chodzicie na basen przystosowany dla dzieci czy normalny kryty. Kurcze niby tu w Northampton jest jakis basen wybrała bym sie Emil lubi plusku plusku dzis zachlapal mi caly pokuj przy kąpieli.
|
|
|
|
#3796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba mi coś umknęłomoja N. też czasem stawia mostek, muszę się baczniej temu jutro przyjrzeć ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- ma ktoś w pdf "jak wychować szczęśliwe dziecko" ? właśnie ulalałam już 2ójkę dzieci i nie wiem za co się zabrać... moje zapalenie prawego ucha przeszło teraz na lewe, umieram z bólu, w środę mam wizytę u laryngologa, mam nadzieję, że nie zostanę głucha! poza tym w zeszły czwartek byłam na masażu leczniczym bo zablokował mi się staw biodrowy, sypie się człowiek, oj sypie... chcę koniec skoku 5tygodniowego!
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Ale też się do niej odgina? Bo u nas ma ją centralnie z tylu za głową i zupełnie nie wiem co ją tam może interesowac.
|
|
|
|
#3798 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
weszlam na ta strone i te mostki sa ok w 4 mc czy cos zle przeczytalam? A spanie na szczesliwe dziecko to z rekoma w gorze? Cytat:
moze tak sie wprawisze bedziesz.goyowala w sloiczki i kolezankom sprzedawala hehhe No nie wiem jak okreslic hehhehhe bez Ciebie watek stracilby na popularnosci hrhrhe pasuje? Hehhee Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam ale nie od Karpa
|
|
|
|
|
#3800 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale za odwagę ![]() Cytat:
a jak długo zamierzasz karmić? Cytat:
![]() Puchatkowa, nie martw się, że nie ma czapek. Oni często wrzucają na strone wszystko, ale modele są wprowadzane do sklepów stopniowo. Inaczej w listopadzie nie mieliby już czapek zimowych. Na pewno wejdą później Cytat:
ja prawie spać nie mogłam przez tę stronę to nie może być prawda ![]() Cytat:
oj, nie bój się, dostaniesz reprymendę Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3801 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w bb zawsze wieje, a dzisiaj halny chciał nam lby pourywać zalozylam malej body z długim, rajstopy i na to takie lekko ocieplone spodnie na szelkach (sztruks podszyty ocieplina) plus cienki sweterek.tez juz mi chodza po glowie rękawiczki itd. jutro biore się za segregowanie ciuchow - letnie sukienki niestety musza się z nami rozstać czas na kolekcje jesien-zima 2013 Cytat:
daj znac co Wam jutro powie rehabilitantka. trzymam kciuki żeby to jednak była mamusina przesada ![]() Cytat:
a na co? rozglądam się na allegro dziewczyny kusza georgem...i innymi angielskimi.Salviae - pieeeeekny sweter. i szkoda sukienki pamiętajcie dziewczynym, ja odkupie kazda fajna Cytat:
a skaza bialkowa mija? myslalam, ze to alergia na cale zycie. |
||||
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Lonely moj tak sie odpycha z wygieta glowa ale mnie to nie smieszy
moj tak lazi ale to normalne nie jestWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mogę się doczekać podaj maila na pw
|
|
|
|
|
#3805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wasze dzieci łapią palcami u stóp powietrze? Tzn zginają je w dół?
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
jutro będę się młodemu bacznie przyglądała
|
|
|
|
#3807 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przegapilas!Mysia, udało Ci się upolowac ten w czachy? Cytat:
fajnie, ze znalazłyście mamuskowa kolezanke. to naprawdę fajne moc umowic się na spacer, później dzieci będą się mogly razem bawic...zawsze w awaryjnej sytuacji można dziecko tam podrzucić. same plusy zaglądaj do nas częściej! Cytat:
i na pewno az takiej fajnej temp. woda mieć nie będzie Cytat:
oo to masz tak samo popsuty komp. jak ja |
||||
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Nie zazdroście zumby bo była beznadziejna
Nie odzywałam się bo jakoś weny mi zabrakło;-) Ocieplali blok od naszej strony w sierpniu i przesiadywalam całymi dniami u rodziców albo chodziłam na dluuuuugie spacery z kumpela. Dziewczyny całe i zdrowe dane z dziś: Majka 6080g, Ala 5940g. Mają 4 miesiące i 4 dni![]() Nie rozszerzamy im na razie diety bo wg wieku korygowanego mają dopiero 3miesiące...także siorpią sobie póki co mleko. Co do rehabilitacji Ali to zanim się dostaliśmy na wizytę do poradni rehabilitacyjnej to nam się chyba córka sama zrehabilitowala i dr powiedziała żeby dziecka nie męczyć bo się bardzo ładnie rozwija. Z umiejętności dziewczyn: ssa ręce jak złe majka dodatkowo też kciuk prawie do samego nadgarstkaZąbki chyba póki co nie idą. Chcemy z nimi zacząć na basen chodzić ale takie jest oblozenie na zajęcia dla niemowlakow w warszawie że dopiero 12.09 dowiemy się czy będzie miejsce Dziewczyny w weekend zaliczyły też pierwszą dłuższą podróż. 200km w sobotę, 200km w niedzielę w odwiedziny do pradziadków. Spacery po wsi, wieczorny grill i śpiewy do wieczora;-) Uff. To chyba tyle;-) co do czasu przy bliźniakach to przecież wiecie ze ja jestem wyrodna matka przecież o kp bardzo nie walczyłam, nie mam wyrzutów że je z kimś zostawiam, nosić ich dużo nie noszę, zasypiaja same wieczorem w łóżeczkach bez awantur (teraz to w ogóle bosko jest - kąpanie i karmienie ok 20-21 i śpią do 3, krótkie karmienie i bach - śpią do 7) Także o. Nie przejmuje się pierdamy i i ja i dziewczyny jesteśmy szczęśliwe;-)Wiem że nie zasłużyłam ale może jakieś top3 newsów z ostatniego miesiąca?;-) |
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to może jeszcze trafie na ta czapkę ale jak nie to pisze się na ta od Ciebie ![]() Tak |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

a tu jeszcze skakać trzeba ... durna ja ubrałam stanik sportowy nieusztywniany
Przy moim marudzącym paniczu nie ma szans na to, skandal!
a teraz dzwoniła z Niemiec i pytała czy mam zdjęcie małej z profilu 

szkoda, że kobita nie pisze jak nosić te dzieci

Więc TŻ i Sofia sobie smacznie chrapią a ja już po śniadaniu (o dziwo ból nie zabiera mi apetytu
sto lat Florus! nasz maly wielki mężczyzno!

Moje dziecko śpi "na szczęśliwe niemowlę", trzymane na rękach odgina się do tyłu i stawia mostek - nie powinno
już teraz dziąśłami jak mi czasem złąpie to wyję z bólu... 
wczoraj naprawdę żałowałam że Młody nie ma czapeczki, dziś na szczęście przyszła zamówiona, wypiorę i będzie miał ... myślałam już o rękawiczkach i szaliczku/chuście pod szyjkę