Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-02, 21:47   #3781
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Przywolana przez banke melduje się że żyję

Dużo do opowiadania i jeszcze więcej do nadrabiania

U nas wszystko ok. Dziewczyny mają 4 miesiące skończone i tylko leżą i się śmieją do wszystkiego.

Potem napiszę więcej bo tymczasem idę na zumbe
Ooooo a ja właśnie wróciłam z zumby Wszystko fajnie, pieknie, tylko patrzyłam na siebie w tym lustrze i nie uwierzycie.. mam wiszące cycki a tu jeszcze skakać trzeba ... durna ja ubrałam stanik sportowy nieusztywniany

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Are you crazy girls? Mam 45 stron do nadrobienia Przy moim marudzącym paniczu nie ma szans na to, skandal!

Powiem tylko tyle - jeszcze 1 dzień więcej z moją teściową i chyba bym ją pobiła. Złota kobieta, ale... ja pitolę!Ledwo mogłam się dopchać do własnego dziecka. Złotych rad mam po dziurki w nosie i nie rozumiem, dlaczego ona wkładała sobie do buzi uszy, rączki i nóżki mojego dziecka No wyglądało to naprawdę obrzydliwie. Brrr...ale najlepsza była ciotka mojego męża, która nie ma ani dzieci, ani nie była nigdy w żadnym związku oficjalnym...nazwała mnie wyrodną matką, bo zrobiłam sobie wycieczkę rowerową i zostawiłam własne dziecko Także ja - wyrodna matka witam się z Wami po 10-ciodniowej przerwie.
co za wiocha
Moja babcia z tych samych dziwnych ludzi, zawsze śliniła nam (wnukom) ucho a teraz dzwoniła z Niemiec i pytała czy mam zdjęcie małej z profilu

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
diabli wprawdzie nie jestem ale mogę napisać
my jesteśmy z 6 maja
dziś poszła 1 łyżeczka marchewki ze słoiczka (oj smakowało)
jutro pójdą 2-3
pojutrze z 5
później już sama ugotuję marchewkę + ziemniaczka (i znów ilość ziemniaczka będę zwiększać przez 3 dni).
A później brokuł lub kalafior i ta sama zasada.
Jak będę mieć 3 składnikowy obiadek to dam jabłuszko skrobane

o dzięki Ci dobra kobieto, już zapisuję, jak będziesz coś rozszerzać, napisz tak jakoś wyraźniej , tą marchewkę to z tego samego słoiczka podawać będziesz? ile taki słoik może stać po otwarciu ?

Czyli najpierw warzywa potem owoc tak ? git. A i moja lekarka jeszcze powiedziała, że dla ochrony jelit najpierw należy podać dziecku na chwilkę pierś a później jakaś nowość.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Haha z uchem dobre i ciekawe l hehhe
Co do rozszerzania diety to tak jak piszesz dzisij jedna lyzecKa jutro 3 a na 3 dzien 15 hehhe i po paru dniach nowy skladnik ja zaczelam od kaszy i bede do piatku podawala w sobote moze skusze sie na marchewke ale jakos boje sie , soczkow nie.bede poki co dawala chyba ze bedzie problem z kupa a nie bedzie chcial jabka jesc z lyzeczki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a te jabłko co z łyżeczki to z jakiegoś eko sklepu czy z marketu normalnie ? jakaś odmiana ? bo teraz kupić jabłko to wielka filozofia

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
odkryłam, że mamy pod blokiem pyyyyszne różowe winogrono
zerwaliśmy wczoraj kilka kiści i dzisiaj zrobiłam z nich mus do tego jogurt naturalny śliwki i maliny mniam mniam

musimy zerwać więcej dla Wojtusia
No takie niczyje i za darmo to dobrze smakuje, ale takie od sąsiada to jeszcze lepiej
Stary 2013-09-02, 21:47   #3782
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Wyprowadzanie rąk do zabawki. Zawsze trzeba przygotować zabawę, wspomagając Maluszka w jaki sposób ma pracować i dopiero zostawić go, aby trenował. Inaczej może to robić nieprawidłowo. To bardzo istotna faza rozwoju, od której wiele zależy w dalszym jego przebiegu. Nauka swobodnego wyprowadzania rąk do zabawki. Nigdy, żadnego szarpania wiszących zabawek. To nauka stabilnego utrzymywania ręki w przestrzeni.

czyli wg niej takie maty edukacyjne nie są dobrym rozwiązaniem

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 21:48   #3783
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a no bardzo możliwe

no i właśnie te mostki są następstwem nieprawidłowego podnoszenia i noszenia :/

na szczęście reszta rozwoju ruchowego Bartka wygląda ok szkoda, że kobita nie pisze jak nosić te dzieci

ale chyba jednak warto przeczytać
Chyba trafiłaś na stronę, którą ja kiedyś tu wrzucałam coście mnie zbeształy, że wymyślam, że dziecko nie powinno spać "na szczęśliwe dziecko"

Gdzie ten link? zapodaj go

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 21:50   #3784
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ale zawsze tak robi? Czy tylko czasami?
śpi często, odgina się praktycznie zawsze... a mostki na przewijaku

Stary 2013-09-02, 21:51   #3785
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Wyprowadzanie rąk do zabawki. Zawsze trzeba przygotować zabawę, wspomagając Maluszka w jaki sposób ma pracować i dopiero zostawić go, aby trenował. Inaczej może to robić nieprawidłowo. To bardzo istotna faza rozwoju, od której wiele zależy w dalszym jego przebiegu. Nauka swobodnego wyprowadzania rąk do zabawki. Nigdy, żadnego szarpania wiszących zabawek. To nauka stabilnego utrzymywania ręki w przestrzeni.

No to pamiętam dokładnie, czyli pewnie ta sama.
Tam właśnie kobitka się wypowiadała, że zna mnóstwo dzieci, które wyciągają rączki do zabawek na macie, łapią ale gdy jej nie ma nie są w stanie swobodnie wyciągnąc po nie rąk.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-09-02, 21:51   #3786
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Chyba trafiłaś na stronę, którą ja kiedyś tu wrzucałam coście mnie zbeształy, że wymyślam, że dziecko nie powinno spać "na szczęśliwe dziecko"

Gdzie ten link? zapodaj go
nie pamiętam tego :/
http://www.terapia-ndt.waw.pl/rozwoj.php

Stary 2013-09-02, 21:52   #3787
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
fotki z basenu
super i jaki fryzik
Stary 2013-09-02, 21:52   #3788
Ashyshqa
Zakorzenienie

Właśnie Justi, wrzuć jeszcze raz.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
nie noooo... Laski.. co z Wami ??Może przez tą pogodę
teraz każda będzie się doszukiwała czy to przypadkiem nie o nią chodzi.. Czasem marudzisz, fakt. Ale dasz sobie coś powiedzieć i luzujesz.. no i jak już pisałam, każda ma prawo do marudzenia.. do gorszego dnia.. to forum jest też po to żeby sobie ulżyć i się wygadać- jeśli to komuś pomaga
Otóż to - poskarżyłam się Wam na zęba - odrazu mniej boli Pomogło? Pomogło. Jesteście lekiem na każde zło
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 21:54   #3789
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
No to ta
Wywiązała sie wtedy dyskusja, że skoro spanie na szczesliwe dziecko jest złe to kązdy noworodek robi to nieprawidłowo a co jest niemożliwe, wiec musi być ok i wtedy jeszcze Cloche tłumaczyła mi jak się robi gniazdko - bo ona właśnie zaleca spanie w gniazdku ta kobitka

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-09-02, 21:55   #3790
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Diabli pytałaś o suwaczek z obrazka, tak da się w to wejść.
dzięki, to ja sobie chyba strzele w leb! na moim kompie nie działa...bawie się z tym od 2 tyg. truje tylek wszystkim po kolei, a tu takie cos! ciekawe dlaczego ja sobie mogę klikac i klikac i hiperlacza nie ma

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Kochane me dziecie pięknie spało w nocy tylko matka nie mogła przez tego zęba Dobrze, że już dziś dentysta. Paracetamol już mi nie pomaga Więc TŻ i Sofia sobie smacznie chrapią a ja już po śniadaniu (o dziwo ból nie zabiera mi apetytu ) i po pociesznej lekturze Diablowego nadrabiania Najbardziej się uśmiałam z kopytek Nelki i babcinego zgorszenia
oj bidulko, na żeby to chyba pyralgina najskuteczniejsza. chociaż dla zoladka to niezły syf.

ps. babcia musi się doedukowac, ze nelciak to diabełek w anielskiej skorce

Banka - superowy pierwszoklasista. podobają mi się mundurki

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
my dzisiaj mamy 3 miesiace, a ostatnio u mlodego trudno z kupa... co nie znaczy, ze wali ich mniej na dobe niz przedtem! ale ewidentnie dochodzi problem z zabkowaniem. oj bedzie sie dzialo...
sto lat Florus! nasz maly wielki mężczyzno!

Cytat:
ja tez mezowi na gg poslalam on wprawdzie nie wyciaga mlodemu rak z buzi, ale najchetniej co godzine by mu myl rece i to takim niezbyt lagodnym zelem antybakteryjnym juz mu tlumaczylam, ze to nie dla delikatnej skory dziecka, a ten dalej swoje o dezynfekcji...
przesadne unikanie zarazkow to choroba i może się przeksztalcic w kapiele w wybielaczu biedny Flo, miej na niego oko

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Pisałyście jakiś czas temu o piąstkach. Moja ma często złożone dłonie w piąstki ale nie zaciśnięte. Zaczęłam ją obserwować i częściej kciuk ma na zewnątrz nie w środku. Co to znaczy?? Jak śpi czy je to ma otwarte dłonie. Na macie jak się bawi to owszem uderza zabawki ale nie chwyta ich. Czy już powinna. Ostatnio często chcę patrzeć do tyłu jak się ją nosi w poziomie i jak zasypia to też czasem się wygina. Jeszcze jedno co zauważyłam to straszny leń się z niej zrobił. Jak była mniejsza to bardzo dobrze, długo i wysoko trzymała głowę jak była na brzuszku a teraz od jakiegoś czasu jak ją dam na brzuch to sobie raczej leży i zaczęła podnosić rączki i kołysać się na brzuchu a głowe sporadycznie jej się chce podnieść i to zazwyczaj po to żeby dać ją nad rękę i ją gryźć. Co co chodzi? Co robić? Powiedzieć lekarzowi na szczepieniu w czwartek?HELP.
eee nie nakrecajmy się nawzajem, bo to bez sensu. nie chce się jej dwigac, bo odkryla teraz rece i woli na nich skupic uwagę. zaciska piąstki, bo tak jej wygodniej jeśli Cie to uspokoi pogadaj z pediatra, ale dla mnie nie ma nic niepokojącego w takich zachowaniach...ot taki etap rozwoju.

Cytat:
Ja to jakoś nie wierzę, że brzuszek małej zmieni się jak za dotknięciem czarodziejskiej ruszczki i 7 września problemy po prostu znikną. Obym się myliła.
hehe ale rozdzke wyplodzilas wybacz, polonistyczne zboczenie.

Cytat:
Śliczny ten termoforek. Jakbym go wcześniej widziała to kupiłabym na bank a tak to mamy taki zwykły w serduszka ale używamy dużo.
http://www.krainaekozabawek.pl/111-suchy-termofor-slo-poduszka-z-pestkami-winogron-grunspecht.html mamy taki.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 21:56   #3791
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
No to ta
Wywiązała sie wtedy dyskusja, że skoro spanie na szczesliwe dziecko jest złe to kązdy noworodek robi to nieprawidłowo a co jest niemożliwe, wiec musi być ok i wtedy jeszcze Cloche tłumaczyła mi jak się robi gniazdko - bo ona właśnie zaleca spanie w gniazdku ta kobitka
gniazdko pamiętam!

Stary 2013-09-02, 21:57   #3792
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Oho to ja wolę nie czytać tego...

To wstępnie pisalabym się na to a na 100% potwierdzilabym jutro ok?

Moje dziecko leżąc na przewijaku bardzo odgina głowę do tylu i patrzy na ścianę za nim. A tam nic nie ma, a ona tak bardzo ta głowę odgina. Którejś dziecko też tak ma?
Jasne, nie ma problemu nasz sie cieszy do bialej tapety :p
Stary 2013-09-02, 21:59   #3793
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
pawie oczko macie już ząbki?
takie na wierzchu to jeszcze nie ale ślinimy się na potęgę, czuje je jak ją karmię, i często zaczyna marudzić myślę, że właśnie przez nie... poza tym pomaga nam maść na ząbki, więc myślę, że to to

Jenny proszę dopisz nam KP
Stary 2013-09-02, 22:00   #3794
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
a no bardzo możliwe

no i właśnie te mostki są następstwem nieprawidłowego podnoszenia i noszenia :/

na szczęście reszta rozwoju ruchowego Bartka wygląda ok szkoda, że kobita nie pisze jak nosić te dzieci

ale chyba jednak warto przeczytać
ja przeczytałam i już żałuje, bo nasz też śpi na "zdrowe niemowle" odgina się na brzuchu w 1 stronę, ale koryguje mu to zabawkami, no i faktycznie szkoda że nie ma pokazane jak w końcu prawidłowo nosić, bo na tych rysunkach to ja zawsze nosze go nieprawidłowo.

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:01   #3795
maluska88
Raczkowanie

a wy chodzicie na basen przystosowany dla dzieci czy normalny kryty. Kurcze niby tu w Northampton jest jakis basen wybrała bym sie Emil lubi plusku plusku dzis zachlapal mi caly pokuj przy kąpieli.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:08   #3796
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie co, zaczynam żałować, że znalazłam tą stronkę o rehabilitacji bo czuję się złą matką Moje dziecko śpi "na szczęśliwe niemowlę", trzymane na rękach odgina się do tyłu i stawia mostek - nie powinno
jaka stronkę? chyba mi coś umknęło
moja N. też czasem stawia mostek, muszę się baczniej temu jutro przyjrzeć

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

ma ktoś w pdf "jak wychować szczęśliwe dziecko" ?

właśnie ulalałam już 2ójkę dzieci i nie wiem za co się zabrać... moje zapalenie prawego ucha przeszło teraz na lewe, umieram z bólu, w środę mam wizytę u laryngologa, mam nadzieję, że nie zostanę głucha! poza tym w zeszły czwartek byłam na masażu leczniczym bo zablokował mi się staw biodrowy, sypie się człowiek, oj sypie... chcę koniec skoku 5tygodniowego!
Stary 2013-09-02, 22:08   #3797
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Jasne, nie ma problemu nasz sie cieszy do bialej tapety :p
Ale też się do niej odgina? Bo u nas ma ją centralnie z tylu za głową i zupełnie nie wiem co ją tam może interesowac.

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:09   #3798
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Ooooo a ja właśnie wróciłam z zumby Wszystko fajnie, pieknie, tylko patrzyłam na siebie w tym lustrze i nie uwierzycie.. mam wiszące cycki a tu jeszcze skakać trzeba ... durna ja ubrałam stanik sportowy nieusztywniany

co za wiocha
Moja babcia z tych samych dziwnych ludzi, zawsze śliniła nam (wnukom) ucho a teraz dzwoniła z Niemiec i pytała czy mam zdjęcie małej z profilu

o dzięki Ci dobra kobieto, już zapisuję, jak będziesz coś rozszerzać, napisz tak jakoś wyraźniej , tą marchewkę to z tego samego słoiczka podawać będziesz? ile taki słoik może stać po otwarciu ?

Czyli najpierw warzywa potem owoc tak ? git. A i moja lekarka jeszcze powiedziała, że dla ochrony jelit najpierw należy podać dziecku na chwilkę pierś a później jakaś nowość.

a te jabłko co z łyżeczki to z jakiegoś eko sklepu czy z marketu normalnie ? jakaś odmiana ? bo teraz kupić jabłko to wielka filozofia

Tak z eko sloiczka Bobovita hehhe

No takie niczyje i za darmo to dobrze smakuje, ale takie od sąsiada to jeszcze lepiej

Cytat:
Wiecie co, zaczynam żałować, że znalazłam tą stronkę o rehabilitacji bo czuję się złą matką Moje dziecko śpi "na szczęśliwe niemowlę", trzymane na rękach odgina się do tyłu i stawia mostek - nie powinno

weszlam na ta strone i te mostki sa ok w 4 mc czy cos zle przeczytalam? A spanie na szczesliwe dziecko to z rekoma w gorze?

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
tak, bralysmy udział w testach Nelka dostala słonia wypełnionego pestkami winogron.
patent na wygrywanie? trzeba grac ot cala filozofia.

hehe jak to brzmi, terror laktacyjny

czekam na opinie Nelka nie lubi maty, na razie naszym nr 1 jest leżaczek. karuzela już chyba zaczyna ja nudzic. dzisiaj odslonilam firanke (za oknem drzewo) postawiłam leżaczek na stole i miałam dziecko na godzine z glowy uwielbiam wiatr!!!

dokładnie, jakies zoltko, wypasiona oliwa...oj będzie się dzialo zostane Pascalem w diabelskiej skorze

hehe, czyli jaka? nawiedzona i po nocach buszujaca na łizażu?

moze tak sie wprawisze bedziesz.goyowala w sloiczki i kolezankom sprzedawala hehhe

No nie wiem jak okreslic hehhehhe bez Ciebie watek stracilby na popularnosci hrhrhe pasuje? Hehhee

Cytat:
Oho to ja wolę nie czytać tego...

To wstępnie pisalabym się na to a na 100% potwierdzilabym jutro ok?

Moje dziecko leżąc na przewijaku bardzo odgina głowę do tylu i patrzy na ścianę za nim. A tam nic nie ma, a ona tak bardzo ta głowę odgina. Którejś dziecko też tak ma?
Moj tak robi ale moj nie rozluznia wtedy miesni i glowa nie wraca na moejsce no sporadycznie

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:10   #3799
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
jaka stronkę? chyba mi coś umknęło
moja N. też czasem stawia mostek, muszę się baczniej temu jutro przyjrzeć

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

ma ktoś w pdf "jak wychować szczęśliwe dziecko" ?

właśnie ulalałam już 2ójkę dzieci i nie wiem za co się zabrać... moje zapalenie prawego ucha przeszło teraz na lewe, umieram z bólu, w środę mam wizytę u laryngologa, mam nadzieję, że nie zostanę głucha! poza tym w zeszły czwartek byłam na masażu leczniczym bo zablokował mi się staw biodrowy, sypie się człowiek, oj sypie... chcę koniec skoku 5tygodniowego!
http://www.terapia-ndt.waw.pl/terapia.php

ja mam ale nie od Karpa

Stary 2013-09-02, 22:15   #3800
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Aas, ty jeszcze masz czas na zumbe lazic?! cholera jasna, jako matka blizniaczek powinnas wyc srednio co godzine i modlic sie o chwile spokoju, zeby moc zalatwic potrzeby fizjologiczne!
myślałam, że tu będzie reprymenda, że zamiast na wizaż to na zumbę

Cytat:
Tak mi poleciła zrobić siostra TŻ, że ona najpierw też surowe zamrażała, ale później jej się w nierównym czasie gotowały np do zupy warzywnej, choć wystarczy wrzucić wcześniej, i że następnym razem własnie takie sparzone mroziła i było ok. Zapytałam się mamy i potwierdziła, że tak się mrozi kalafiora właśnie i fasolę i coś tam jeszcze ale kij wie co. A i że na cały sezon zimowy starcza jedna dynia.
info o dyni, dzięki to tylko pokroić w kostę ze skórką i siup do woreczka?

Cytat:
diabli wprawdzie nie jestem ale mogę napisać
my jesteśmy z 6 maja
dziś poszła 1 łyżeczka marchewki ze słoiczka (oj smakowało)
jutro pójdą 2-3
pojutrze z 5
później już sama ugotuję marchewkę + ziemniaczka (i znów ilość ziemniaczka będę zwiększać przez 3 dni).
A później brokuł lub kalafior i ta sama zasada.
Jak będę mieć 3 składnikowy obiadek to dam jabłuszko skrobane

przeczytałam " jak zrobiłaś dziecko" i sobie myślę o co kaman

happy ja Lublany nie oceniam.
Ja tylko wyraziłam swoje zdanie, że w moim odczuciu bo jej zniknięciu przeszły forumowe "spięcia".

na mnie działa tylko i wyłącznie złoto ostatnio miałam i zeszło po 1 dniu
tak zabrzmiało ale za odwagę

Cytat:

no ja też nie
i podobnie jak część z Was jakoś nie dopuszczam do siebie myśli że to już żeby mogą być.. mimo, że młody strasznie się ślini i pakuje piąstki do buźki..
kurde niech mu te zęby jak najpóźniej wyjdą bo moje cyce tego nie wytrzymają już teraz dziąśłami jak mi czasem złąpie to wyję z bólu...

też soobie podobnie pomyślałąm
ale Aaś się wycierpiała w ciąży za czworaczki, więc teraz dziewczyny jej to wynagradzają

a jak długo zamierzasz karmić?
Cytat:
Eee to ja już nie wiem czy u nas to śluz czy nie bo w kolorze kupy jest jeśli już

No właśnie od wczoraj już też podejrzewam u mojej wnm bo się dziwnie wyginac zaczęła

W moim h&m'ie jej nie ma

Widać, że Nelka super bawiła się na basenie!

O wow jaki fajny mundurek

Biedna

I ja również

Tak czytam, że wiele z Was pisze, że dzieciaki mają ostatnio złe dni i są marudne. Może u nas to tez to a nie problemy z brzuchem na co ja zazwyczaj zwalam gorsze samopoczucie Lenci. Może to faktycznie ta jesienna pogoda ma na dzieciaczki taki wpływ
Oby wszystkim szybko to minęło!

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Mysia Wasz Piotruś też widać super zadowolony z zajęć na basenie!
Ktoś się już do Ciebie zgłosił po to wombie klasyczne? Jaki to rozmiar i ile wyniosłaby całość z wysylka?

Puchatkowa, nie martw się, że nie ma czapek. Oni często wrzucają na strone wszystko, ale modele są wprowadzane do sklepów stopniowo. Inaczej w listopadzie nie mieliby już czapek zimowych. Na pewno wejdą później
Cytat:

ja prawie spać nie mogłam przez tę stronę
to nie może być prawda ta babeczka na pewno przesadza, chce zarobić na ludzkiej krzywdzie
Cytat:
A ja myślę, że czasem warto którejś napisać, że "halo! wyluzuj!"
jak coś to mi możecie tak pisać jak kiedyś zacznę panikować niepotrzebnie

oj, nie bój się, dostaniesz reprymendę
Cytat:
nie noooo... Laski.. co z Wami ??Może przez tą pogodę
teraz każda będzie się doszukiwała czy to przypadkiem nie o nią chodzi.. Czasem marudzisz, fakt. Ale dasz sobie coś powiedzieć i luzujesz.. no i jak już pisałam, każda ma prawo do marudzenia.. do gorszego dnia.. to forum jest też po to żeby sobie ulżyć i się wygadać- jeśli to komuś pomaga

hehehe.. to ja może nie będę tego czytała
a tak poważnie.. byliśmy ostatnio u znajomych którzy mają półrocznego synka.. byłam przerażona co mały wyprawia i jak oni się z nim obchodzą Młody leżąć na podłodze wyginał się w mostek, opierając się na czubku głowy i tak wędrował po całym pokoju... nie umiem tego zobrazować, ale wyglądało to strasznie.. odpychał się nogami tak mocno że miałam wrażenie, że tą głowę zaraz sobie urwie
a rodzice się śmiali i co chwilę ciągali go za nogi żeby za granice dywanu nie wychodził
dzisiaj byliśmy świadkami strasznych scen z trzylatkiem w roli głównej, jego rodzicami i starszego brata. mąż stwierdził, że powinni być wysterylizowani. a jak wyszli z tramwaju to się rozpłakałam, tak mnie w środku rozdygotało.
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:17   #3801
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak ubieracie teraz maluchy? wczoraj byłyśmy z mamą na spacerze i było naprawdę chłodno, P. był w długim body, półśpiochach, bluzie cienkiej z długim rękawem, bluzie polarkowej z kapturem i przykryty ciepłym kocem ... na taką pogodę chyba pasuje już ubierać długie body, sweterek jakiś ciepły i kurteczka jakaś cieniutka, czy polarek na wierzch ... masakra, początek września wczoraj naprawdę żałowałam że Młody nie ma czapeczki, dziś na szczęście przyszła zamówiona, wypiorę i będzie miał ... myślałam już o rękawiczkach i szaliczku/chuście pod szyjkę
staram się ubierać tak jak siebie plus jedna warstwa czyli w naszym wypadku cieplejszy kocyk i w ostatnich dniach zakładam "obudowę" wozkowa w bb zawsze wieje, a dzisiaj halny chciał nam lby pourywać zalozylam malej body z długim, rajstopy i na to takie lekko ocieplone spodnie na szelkach (sztruks podszyty ocieplina) plus cienki sweterek.
tez juz mi chodza po glowie rękawiczki itd. jutro biore się za segregowanie ciuchow - letnie sukienki niestety musza się z nami rozstać czas na kolekcje jesien-zima 2013

Cytat:
My już po wizycie. Młoda nie chciała zakasłać, ale wszystko jest w porządku - dalej prawdopodobnie od śłiny, ulewanie od kopania, jestem zbyt wymagająca jsli chcę by moje dziecko się już przekręcało - do pół roku może to trwać. Alee jednak matka miała czuja co do głowy i dostaliśmy skierowanie do lekarza reha tylko terminy są tak listopad, grudzień
A na zabiegi to laboga wolę nie pisać. Dała nam numer do kobitki, która prywatnie przyjmuje, ale do niej podobno też kolejki i kazała się powołać na nią i mamy wizytę jutro o 15. Lekarka mówiła, że nie dużo nam trzeba, wystarczy podobno jedna wizyta by nam pokazała co i jak, ale ona konkretnie się tym nie zajmuje, więc lepiej jak zobaczy nas specjalista. No i zadzwoniłam do kobity, powiedziałam co i jak a ona powiedziała, że w takim razie potrzebna jest szybka wizyta i mamy właśnie jutro. Mam nadzieję, że jest lepiej niż myślę No i uwaga waży 6700

No i źle ją karmimy, dlatego się pręży przy jedzeniu. Nie powinna jeść 7 razy po 90-120 a 5 razy po 150 i mamy próbować jej zwiększać. A ulewa bo za bardzo macha kulosami i robi się jej próżnia w brzucholu.
hmm czyli karmienia co 4 godziny? brawo za wage daj znac co Wam jutro powie rehabilitantka. trzymam kciuki żeby to jednak była mamusina przesada

Cytat:
xal u nas też jest ciągle "ona jest głodna" - no bo przecież głodzę dziecko. Ale standardem jest "ona na pewno jest chora"
a na co?

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
gdzie kupujecie kombinezon?????????????
rozglądam się na allegro dziewczyny kusza georgem...i innymi angielskimi.

Salviae - pieeeeekny sweter. i szkoda sukienki pamiętajcie dziewczynym, ja odkupie kazda fajna

Cytat:
ja teeeż wiecznie głodna
tylko jak zaglądam do lodówki to nie wiem co zjeść..
tak strasznie chce mi się jogurtu... albo serka.. a nawet zwykłego mleka
kiedy ta skaza białkowa przejdzie Wiktorkowi
może próbuj powoli cos rozszerzac w tej swojej diecie? lyk mleka, następnego dnia lyzka jogurtu, później plasterek sera. ja już ser i jogurty wcinam, przed nami jeszcze mleko, ale tez będę sobie dawkowala i zaczne go pic. nie wiem o co chodzi, ale jak wypilam karton tego bezlaktozowego to malej zupełnie nic nie było i kupy jak należy
a skaza bialkowa mija? myslalam, ze to alergia na cale zycie.
Stary 2013-09-02, 22:19   #3802
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
a jaką masz? ja właściwie szukam autora John Medina
Stary 2013-09-02, 22:21   #3803
banka26
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Lonely moj tak sie odpycha z wygieta glowa ale mnie to nie smieszy moj tak lazi ale to normalne nie jest

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:22   #3804
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
weszlam na ta strone i te mostki sa ok w 4 mc czy cos zle przeczytalam? A spanie na szczesliwe dziecko to z rekoma w gorze?
tak, z rękoma w górze... a co do tych mostków to muszę jeszcze raz przeczytać
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

nie mogę się doczekać
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
a jaką masz? ja właściwie szukam autora John Medina
podaj maila na pw

Stary 2013-09-02, 22:23   #3805
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
myślałam, że tu będzie reprymenda, że zamiast na wizaż to na zumbę

info o dyni, dzięki to tylko pokroić w kostę ze skórką i siup do woreczka?

tak zabrzmiało ale za odwagę

a jak długo zamierzasz karmić?

Puchatkowa, nie martw się, że nie ma czapek. Oni często wrzucają na strone wszystko, ale modele są wprowadzane do sklepów stopniowo. Inaczej w listopadzie nie mieliby już czapek zimowych. Na pewno wejdą później

ja prawie spać nie mogłam przez tę stronę
to nie może być prawda ta babeczka na pewno przesadza, chce zarobić na ludzkiej krzywdzie

dzisiaj byliśmy świadkami strasznych scen z trzylatkiem w roli głównej, jego rodzicami i starszego brata. mąż stwierdził, że powinni być wysterylizowani. a jak wyszli z tramwaju to się rozpłakałam, tak mnie w środku rozdygotało.
My obraliśmy w bananki i zapakowaliśmy w folię spożywczą - każdy osobno by więcej się zmieściło.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
staram się ubierać tak jak siebie plus jedna warstwa czyli w naszym wypadku cieplejszy kocyk i w ostatnich dniach zakładam "obudowę" wozkowa w bb zawsze wieje, a dzisiaj halny chciał nam lby pourywać zalozylam malej body z długim, rajstopy i na to takie lekko ocieplone spodnie na szelkach (sztruks podszyty ocieplina) plus cienki sweterek.
tez juz mi chodza po glowie rękawiczki itd. jutro biore się za segregowanie ciuchow - letnie sukienki niestety musza się z nami rozstać czas na kolekcje jesien-zima 2013

hmm czyli karmienia co 4 godziny? brawo za wage daj znac co Wam jutro powie rehabilitantka. trzymam kciuki żeby to jednak była mamusina przesada

a na co?

rozglądam się na allegro dziewczyny kusza georgem...i innymi angielskimi.

Salviae - pieeeeekny sweter. i szkoda sukienki pamiętajcie dziewczynym, ja odkupie kazda fajna

może próbuj powoli cos rozszerzac w tej swojej diecie? lyk mleka, następnego dnia lyzka jogurtu, później plasterek sera. ja już ser i jogurty wcinam, przed nami jeszcze mleko, ale tez będę sobie dawkowala i zaczne go pic. nie wiem o co chodzi, ale jak wypilam karton tego bezlaktozowego to malej zupełnie nic nie było i kupy jak należy
a skaza bialkowa mija? myslalam, ze to alergia na cale zycie.
Wiesz generalnie no, hmm tyle dzieci wyrosło bez rehabilitANTÓW i fizjoterapeutów, wiec i nasze wyrosną, a jeśłi mamy możłiwość skorzystania z takiej pomocy i wspomóc małą to czemu nie.

Wasze dzieci łapią palcami u stóp powietrze? Tzn zginają je w dół?

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-09-02, 22:26   #3806
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
jutro będę się młodemu bacznie przyglądała

Stary 2013-09-02, 22:29   #3807
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
my szukamy kombinezonu w sumie kurtą też nie pogardzimy, bo nic nie mamy na zimę
wklejałam tu cale stada fajnych męskich przegapilas!
Mysia, udało Ci się upolowac ten w czachy?

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
hej Mamuśki
oj dawno mnie niebyło na forum teraz wpadam znów na chwilke bo jak zwykle jak wejde na neta moja córa sie budzi i płacze a jak już zaśnie (co czasem graniczy z cudem) to śpi różnie, od 2 min do 1,5 h ale to rzadziutko i musi mieć dzień do spania
mala indywidualistka! ma własne zdanie, charakterek i tego nie przeskoczysz fajnie, ze znalazłyście mamuskowa kolezanke. to naprawdę fajne moc umowic się na spacer, później dzieci będą się mogly razem bawic...zawsze w awaryjnej sytuacji można dziecko tam podrzucić. same plusy zaglądaj do nas częściej!

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Rozumiem My na basen wybierzemy się pewnie we własnym zakresie, to oboje będziemy w wodzie, ale na takim kursie, to zdecydowanie mąż by wchodził Ja i baseny średnio się lubimy .
po wczorajszym wypadzie tez chcemy chodzic sobie dodatkowo sami, ale najpierw oswoimy mala z woda, poznamy rozne chwyty itd. i na pewno az takiej fajnej temp. woda mieć nie będzie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Co do wyników teściowej, to nie wiem. Wiem, że wcześniej miała biopsję i guzki nie wyszły rakowe, ale tarczyca usunięta. Dziś pojechała po wypis ze szpitala.
dzięki

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Nie działa
oo to masz tak samo popsuty komp. jak ja

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
no tak dobrze sie nie znamy ale moj tez moglby sie nauczyc wlosy mi ukladac
Stary 2013-09-02, 22:31   #3808
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Nie zazdroście zumby bo była beznadziejna chciałam nową miejscowke obczaic i kicha. Pierwszy raz miałam lepsze wyczucie rytmu od prowadzącej. Wracam na stare śmieci od przyszłego tygodnia nie ma co.

Nie odzywałam się bo jakoś weny mi zabrakło;-) Ocieplali blok od naszej strony w sierpniu i przesiadywalam całymi dniami u rodziców albo chodziłam na dluuuuugie spacery z kumpela.

Dziewczyny całe i zdrowe dane z dziś: Majka 6080g, Ala 5940g. Mają 4 miesiące i 4 dni

Nie rozszerzamy im na razie diety bo wg wieku korygowanego mają dopiero 3miesiące...także siorpią sobie póki co mleko.

Co do rehabilitacji Ali to zanim się dostaliśmy na wizytę do poradni rehabilitacyjnej to nam się chyba córka sama zrehabilitowala i dr powiedziała żeby dziecka nie męczyć bo się bardzo ładnie rozwija.

Z umiejętności dziewczyn: ssa ręce jak złe majka dodatkowo też kciuk prawie do samego nadgarstka podpieraja się na przedłokciach i rozglądają się dokoła, gadaja jak najete że aż czasami płaczemy ze śmiechu z mężem.
Ząbki chyba póki co nie idą.
Chcemy z nimi zacząć na basen chodzić ale takie jest oblozenie na zajęcia dla niemowlakow w warszawie że dopiero 12.09 dowiemy się czy będzie miejsce

Dziewczyny w weekend zaliczyły też pierwszą dłuższą podróż. 200km w sobotę, 200km w niedzielę w odwiedziny do pradziadków. Spacery po wsi, wieczorny grill i śpiewy do wieczora;-)

Uff. To chyba tyle;-) co do czasu przy bliźniakach to przecież wiecie ze ja jestem wyrodna matka przecież o kp bardzo nie walczyłam, nie mam wyrzutów że je z kimś zostawiam, nosić ich dużo nie noszę, zasypiaja same wieczorem w łóżeczkach bez awantur (teraz to w ogóle bosko jest - kąpanie i karmienie ok 20-21 i śpią do 3, krótkie karmienie i bach - śpią do 7) Także o. Nie przejmuje się pierdamy i i ja i dziewczyny jesteśmy szczęśliwe;-)

Wiem że nie zasłużyłam ale może jakieś top3 newsów z ostatniego miesiąca?;-)
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:33   #3809
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:

A wszystko przez dostęp do internetu

No to może jeszcze trafie na ta czapkę ale jak nie to pisze się na ta od Ciebie

Cytat:

Tak

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:34   #3810
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
podaj maila na pw

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości