|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja za swój totalnie miękki zapłaciłam 50 zł. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super
|
|
#1682 | ||
|
czyli Endżi
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Coraz poważniejsze rzeczy wychodzą na wizytach
![]() Cytat:
Głupole w ogóle nie uzasadnili w ulotce o co kaman i skąd taka zasada.Ja sobie wykombinowałam teorię. Główny składnik tego cuda to czosnek - zabroniony w kp. Więc firma zakłada, że lepiej tego nie brać, jeśli lada moment cyce miałyby wejść w ruch. Ale czy o to tak naprawdę chodzi nie mam zielonego pojęcia ![]() Kurde, szkoda tych 20zł, miałabym za to 60 tabsów Oeparolu ![]() Cytat:
![]() Co do staniorów do karmienia to potwierdzacie moje podejrzenia, że lepiej zaopatrzyć się w coś solidnego kiedy cyce wejdą w fazę karmienia. Wdepnęłam ostatnio do sklepu z ciuchami i bielizną dla ciężarówek i sprzedawczyni tam mnie lekko zirytowała Oglądałam asortyment, orientowałam się w cenach, babka do mnie z pytaniem - uwaga - "Który to miesiączek?". Za samo tak sformułowane pytanie powinnam opuścić ten przybytek Mówię, że jestem w 9 miesiącu, ale z ostateczną decyzją o zakupie solidnego Allesa wstrzymam się do czasu aż będę karmić, bo zakładam, że biust się zwiększy i ogólnie zmieni się jego "struktura". A ona się ze mną wręcz kłóci, że tak mi zostanie jak mam teraz ![]() Ja pierdzielę, no na logikę. Nie mam teraz w cycach żadnego mleka, nic mi nie cieknie a za jakiś czas jednak jakaś objętość płynu pojawi się w środku. Babka się upiera, że nie. Dobra, olać ją, niech sama sobie nosi za ciasne staniki jak lubi ![]() Moja mama mówi, że jej się mega powiększyły w trakcie karmienia, bez żadnych wątpliwości. Na razie mam dwa staniory do karmienia bez fiszbin, takie tam byle co z All. Chciałabym dobrać coś solidnego, może podratuje trochę cycki żeby nie obwisły jakoś okrutnie ![]() Jak ja mam iść spać z takim zapchanym nosem?
|
|
#1683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć mam cichą nadzieję, że tym razem żadne specyfiki nie będą nam potrzebne
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bobotic o tyle lepszy, że ma największą na rynku polskim dawkę simeticonu, a jest dostępny w 99% aptek, a Sab Simplex jednak trzeba sprowadzać, bo w PL nie został dopuszczony do obrotu.
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
No wlasnie poki co sie nie nastawiam. Skoro lekarz mowil ze jeszcze jest czas to mu wierze
Po nospie skurcze troche przyhamowaly i sa co 10 minut, podbrzusze nadal pobolewa. Poloze sie spac, moze calkiem sie wyciszy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w innym szpitalu jej powiedzieli że nic nie robić... nie chce nikogo straszyć ![]() tak samo jak się nie ma pokarmu to też te okłady tylko w odwrotnej kolejności i że broń boże nie męczyć, nie masować ani nie ugniatać piersi i co do diety też się zgadzam no ale ja też niedoświadczona więc se mogę ![]() to my Ciebie powinnyśmy pytać ![]() a teraz moja przygoda z dzis... zaczęły mnie napieprzać plecy jak na @ trochę się wystarszyłam i myśle no nic... ciepła kąpiel i mi na bank przejdzie, plecy przeszły ale zaczął boleć brzuch jak na @... no nie ładuje się do łóżkaprzebudziłam się lekko po godz z takim bólem i pleców i brzucha ![]() i tylko se myśle... cholera nie mogę rodzić nie mam koszuli do szpitala już myślałam żeby wstawać i zacząć wrzucać do torby na wszelki wypadek podpachy podkłady kosmetyki i co tam mam po pół godz podniosłam się z łóżka i sama nie wiem czy mi się te bóle śniły czy serio były ale spociłam się nieźle
|
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od gina. Wszystko się trzyma a dziecko dołem, już 2,5kg . Mamy 34tc zaczęty, więc git bo jeszcze trochę przydałoby się być w 2 packu.
Mam zdjęcie 3d, ale wygląda mały na nim jak murzyn. Aż się śmiałam do tż że chyba musiałam się gdzieś na jakiegoś zagapić ![]() Ale przeraziła mnie ginka bo ponoć u babek które już rodziły przy ułożeniu główką w górę nie zawsze robią cc. Jacyś nienormalni chyba. Jak mi to powiedziała to odetchnęłam że siedzi głową w dół.
|
|
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
za torbę, ja się jeszcze kilka dni poociągam,czekam na kurierów i słonko w środę - popiorę ubranka dla Michasia i moje koszule ,wyschną, przyjdzie zamówienie z apteki i też pakuje torbę
|
|
#1690 |
|
Zadomowienie
|
Późno, bo późno, ale melduję się po wizycie. Mała waży 2700 (Matal plis wpisz na I stronę, że to w 36t2d) i już mnie tym razem nie straszył, że przypakuje do 3700, teraz obstawiał 3300-3400 przy porodzie w terminie. No i jak ostatnio kazał się oszczędzać, bo szyjka krótka, tak dziś wszystko jeszcze zamknięte, główka dość wysoko, także na razie nie rodzę (w sumie szkoda). No i jeszcze mnie zmierzył tym śmiesznym przyrządem i powiedział, że mała ta moja miednica, ale dziecko też nie jest duże, niewspółmierności nie ma i mogę rodzić sn, uf. L4 do 2.10, ale kolejna wizyta 25.09 g.15:45 o ile oczywiście nie urodzę wcześniej (Matal to też może wpisz)A teraz sobie Was ponadrabiam, bo lubię
|
|
#1691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
wszystko pieknie ładnie a kg bedziemuy zrzucac szybko;p
|
|
#1692 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam o rozkręcenie akcji na dniach ![]() Cytat:
Właśnie podobno w niektórych szpitalach praktykują poród SN przy drugim dziecku i położeniu miednicowym Dobrze, że Elenka leży grzecznie główką w dół!
|
|
|
#1693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj odbylam dlugi spaceer i wwrocilam zgieta w pół, bole krzyzowe i skurcze brzucha na dole, eh ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawa za wizyty, bo właśnie doczytuję. Ja jestem 14kg do przodu czyli póki co mniej niż z Fi.
|
|
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Jeszcze muszę się przyznac, ze tak mi weszło w.krew picie tej herbaty z liści malin, ze muszę się powstrzymywac żeby jej nie pić teraz A wiesiolek dobrze mi robi na włosy i paznokcie i chyba zwieksze dawkę do maksymalnej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1696 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakie duże dzieciaczki już
|
|
#1697 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc ja jej nie tracę A co do Sab Simplex to fakt musiałam się nieźle nagimnastykować żeby go załatwić. Cytat:
Cytat:
za wizytyCytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Wiem że muszę być twarda nie mogę się poddać i jej ustąpić Tylko to takie smutne i trudne do wytłumaczenia ![]() A jeszcze na dodatek zostałam z tym sama... TŻ skwitował-jeszcze parę dni i na pewno przestanie płakać. Tak ja to wiem tylko to nie on ja wozi i nie on patrzy na jej zapłakaną twarzyczkę... ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Ja się żegnam. Jutro pobudka o 7 ![]() Dobranoc
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
już wolę 24 h na dobę na rękach nosić brzuszkiem do dołu (bardzo pomaga swoją drogą Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I
kupowała któraś te koszule ?
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...449491871.html http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...470866149.html nie wiem jaki rozmiar brać... wg wymiarów M powinno być ok.. ale może lepiej L/XL
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... Edytowane przez Brydzia_ Czas edycji: 2013-09-02 o 23:36 |
|
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się już z domu. Nadrabiałam Was regularnie, ale już nie pamiętam co chciałam zacytować i apropos czego się odnieść, także nie odniosę się do niczego
![]() Odpoczeliśmy, było miło, dużo spacerów, leżakowania, zobaczyliśmy pare nowych miejsc i zjedliśmy duuużo dobrych rzeczy (i cukier nawet był ok). Dziś jechaliśmy przez duńską osade, takie typowo turystyczne miesteczko, i mieli pełno sklepów z ręcznie robionymi lodami i czekoladami. Skusiłam się na loda. Poprosiłam jedną gałkę a wyglądała jak 5 Nie mogłam się powstrzymać, po godzinie mierze cukier a ten co prawda blisko granicy ale w normie Ileż przyjemności Niestety oczywiście nie unikneliśmy korków długiego weekendu, wic droga powrotna zamiast 5 zajęła nam 7h ale na szczęście już w domu. Dostałam właśnie co tygodniowego maila od babycenter z opisem rozwoju dzieciaczka na dany tydzień i listą todo. Każą mi zacząć masować krocze i poprać ciuszki itd. Brzmi groźnie Zostało mi równe 7 tyg od dziś No i właśnie złożyłam zamówienie na duuużo rzeczy także powoli kompletuję wyprawkę Za kilka dni zamówienie powinno dojść. Zostaną tylko łóżeczko, kosmetyki i rzeczy do pielęgnacji, czyli rzeczy których wcześniej nie muszę prać, prasować itd.. I powiem Wam, że nie mało trudu mnie kosztowało znalezienie produktu do mycia dzieci, którego skład nie byłby przerażający. Kosmos jakiś. Sama używam jak najbardziej naturalnych produktów, więc tym bardziej dla dziecka chciałabym się obejść bez sztucznego dziadostwa. Znalazłam też fajną stronkę, gdzie opisane są składniki danego produktu i ich 'niebezpieczeństwo' . Także po szerokiej lekturze znalazłam coś co nadaje się do użytku To tyle u mnie, ide wykorzystać resztki długiego weekendu bo jutro znów do pracy.. |
|
|
|
#1701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() poszłam spać o 22:30 i tym sposobem jestem wyspana, ale jeszcze spróbuję zasnąć ![]() Cytat:
|
|
#1703 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstałam na kawkę Zaraz budzę mojego przedszkolaka Zapomniałam wam wczoraj napisać że jak po niego przyjechałam to na mój widok pierogi i łzy w oczach ale każde dziecko taką reakcje na matkę miało w tym dniu. Beksa z niego była ale"nyny"(czyt.poducha uspokajacz) była wykorzystywana wiec póki co chodzi z nim do przedszkola. Siostra mówiła że dobrze że jest z Gabi bo dbają o siebie nawzajem/pocieszają się....i ku zaskoczeniu podobno zjedli wszystko co im dali Ale do domu wrócili strasznie głodni mimo wszystko i Adi już spał o 19:14!!! szok dla mnie !!! i strasznie pusto mi w domu bez niego....dzisiaj dziadek go zawozi do przedszkola a ja mam po niego przyjechać->tak sobie zażyczył![]() Aha, po konsultacji tel z moim ginem na urlopie mam dzisiaj po14 iść do szpitala na ktg więc trzymać kciuki żeby się tam cos pojawiało
|
|
|
|
#1704 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
Hej.
Gratuluje wczorajszych udanych wizyt! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja już byłam w piekarni i wcinam śniadanie, ale pada deszcz
|
|
#1706 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim.
Ewacia kciukam. I gratulacje za wszystkie wczorajsze wizyty. O dziwo dziś przespałam noc. Wstałam ok 5 ale to i tak dobrze. A dziś mam w planach wyszorowanie łazienki i mam nadzieję że starczy mi weny
|
|
#1707 |
|
Wtajemniczenie
|
Szybka kawa i uciekam do pracy
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle to małż mi powiedział, żebym dziś nie rodziła, bo on ma trochę roboty
Ewcia kciuki za ktg
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-09-03 o 07:20 |
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana. Nie śpię od 6, jakoś mnie kości napitalają wokół pipki, że nie mogę się przekręcić, więc lepiej mi jak nie leżę
Kurcze coś wizaż szwankuje, nic mi się nie pocytowało, więc hurtowo gratuluję wczorajszych wizyt ![]() Matal - a ty miałaś usg? Wiesz, ile Elenka waży? A ciśnienie faktycznie wysokie, ale może ci tak u lekarza skoczyło? U mnie na SR też położna polecała to windi ![]() Marysia - trzymam kciuki, żeby dzisiaj w przedszkolu poszło lepiej ![]() Inwersja, Pszczoua - jak tam po nocy? Lola - ja coś czuję, że ty już długo w ciąży nie pochodzisz
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
Witam sie z rana
Cale szczescie skurczyki przez noc sie wyciszyly (sa ale juz nieregularne i niebolesne), synus szaleje wiec jest ok Pozostal dosyc obolaly brzuch... Chcialabym zeby jeszcze chociaz ten tydzien posiedzial i troche przypakowal ![]() A dzis w planach mam mycie okien
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

Malutka przybrała stosunkowo niewiele, ale ponieważ przepływy są ok i łożysko też, to podobno nie trzeba się tym martwić: 37tc - 2900 

Ja za swój totalnie miękki zapłaciłam 50 zł.
Znając moje szcęście to przy porodzie trafię na najgorszego jaki może być ....choć on za mnie i tak nie urodzi

Ogólnie wyniki - poza anemią - SUPER
czyli 21-22 na plusie 

Mówię, że jestem w 9 miesiącu, ale z ostateczną decyzją o zakupie solidnego Allesa wstrzymam się do czasu aż będę karmić, bo zakładam, że biust się zwiększy i ogólnie zmieni się jego "struktura". A ona się ze mną wręcz kłóci, że tak mi zostanie jak mam teraz 

a jutro planowałam zrobić badania, później zakupy i nie będzie nikogo w domu wrrr
(Matal to też może wpisz)

o rozkręcenie akcji na dniach