|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamus
Cytat:
fajnie masz kurcze, ja przez 10 lat codziennie robiłam po 300 brzuszków, ostatnie 2 lata regularnie chodziłam na fitness, całą ciążę smarowałam się bio oilem i
|
|
#2702 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
hej. Dzisiajsza noc spokojniejsza, dalam paracetamol na noc i dzisiaj po temperaturze ani sladu, katarku tez nie ma, mam nadzieje ze nie wróci.
No i Adas jakby radośniejszy ![]() Cytat:
![]() ![]() jedzenie czy seks....hmmmm.....łatwiej szego pytania chyba nie można zadac ![]() Cytat:
Mam na łydkach i trochę na udach
|
||
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamus
Cytat:
moja mama tez nie miała a koleżanka która smarowała się całą ciąże pierdyliardem kremów przeciw rozstępom, przytyła przez całą ciąże raptem 4kg, a wygląda jak zebra, podobnie jak jej siostra i matka
|
|
|
#2704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak za rok? ![]() No ja z kolei na fitness poszłam raz w życiu, brzuszków nie robiłam nigdy... -- Wrzuciłam kilka zdjęć do albumu ![]() Resztę muszę dopiero ogarnąć. |
|
|
|
|
#2705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
ja Jana nie kąpię codziennie
![]() Cytat:
![]() Jan pije 3 butle, ok 240 nad ranem, potem po 16 - 200 mniej więcej i o 19 - 240 ![]() Cytat:
![]() wczoraj tak mi Jan dał popalić że nie chciało mi się już wieczorem kompa odpalać, no i prasowałam do 22 ![]() cholera na 4h u babci miał 2h drzemek a w domu nic tylko marudzenie
|
||
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do rozstepow z Tomim nie mialam ani jednego z Mati na sama końcówkę wylazły ale teraz praktycznie ich nie widać ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- o właśnie u nas to samo
|
|
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Co do rozstępów to ja też po tej ciąży nie mam ani jednego. Smarowałam się balsamem Babydream fur Mama na zmianę z oliwką. Ale ja mam rozstępy z okresu dojrzewania, bo był okres kiedyś dosyć szybko urosłam. Także tendencję niby miałam.
Także albo to kwestia dobrego nawilżenia spowodowana tym balsamem albo to co kiedyś któraś pisała, że w pewnym wieku już ta skóra robi się mniej elastyczna i jest mniejsza skłonność do nich. Choć jak przypominam sobie tę końcówkę ciąży to miałam skórę napiętą na maksa. Trzecia opcja to cud ![]() Ja brzuch już mam w miarę ok. Może jeszcze przydałoby się trochę schudnąć. Jedyne co mnie jeszcze wkurza to jak się tak mocno pochylę do przodu to jeszcze ten brzuch odstaje. Macie też tak? |
|
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do tego na tydzień przed jeszcze jakaś czerwona swędząca wysypka mi się zrobiła ![]() u mnie nie odstaje bo ja szybko wróciłam do swojego brzucha z tym że mój brzuch to taka niewielka miękka oponka i taką też znów mam ![]() zaczęłam nad nią nawet pracować ale ostatnio nie mam siły na to
|
|
|
|
|
#2709 |
|
Rozeznanie
|
Widze temat fotelikow to i moze ja zadam pytanie
Poszukuje fotelika superowego na dluuugie podroze, u nas w de chodzilismy i sie pytalismy o takie z opcja spania czy,i rozloze ia na lezaco to sie na nas dziwnie patrzeli. W pazdzierniku czeka nas calkiem dluga podroz w nocy ok 14 h, tyle maly nie przespi. Znacie moze jakis model ??? ![]() ![]()
|
#2710 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mustelli używałam w pierwszej ciąży i nic niestety nie dała, teraz smarowałam zwykłymi balsamami i 2-3 razy w tygodniu oliwą z oliwek, nowe się nie porobiły, więc albo kwestia wieku/nawilżenia/nowe rozstępy nie miały już miejsca ![]() śliczne zdjęcia a czemu Franuś tak grubo ubrany zimno było ![]() ![]() Cytat:
![]() Sola Ty!!!! nie wkurzaj mnie mi odstaje nawet jak leżę na plecach może gdybym nic nie jadła i nie piła to byłoby ok, ale ciężko żyć bez paszy
|
||
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
a co ty taka zdziwiona?
co drugi dzień go kąpiemy ![]() raz na kiedyś się zdarzyło że nawet 2 dni nie był kąpany bo akurat u kogoś byliśmy w odwiedziny i nie będziemy przecież lecieć do domu "bo dziecko trzeba kąpać"
|
|
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
tez tak mamCytat:
ale wiekszosc 9-18 ma regulacje i mozna pochylic troche nasze romery mozna przechylic dzieciakom jest wygodnie |
|
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
ja kąpie codziennie, oboje, a to że trzeba kapać to jest świetny pretekst, żeby iśc do domu
![]() lubię do kogoś iść, ale siedzieć z umiarem, pamiętam jak dzieci nie było jeszcze, to zawsze miałam mega wk*rwa, bo chciałam już do domu, a tż nie i zawsze awantura o to
Edytowane przez musso4 Czas edycji: 2013-09-03 o 10:05 |
|
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ja mam chęć posiedzieć u kogoś na grillu, urodzinach czy drinku to siedzę i na pewno nie lecę do domu bo koniecznie kąpiel jak nie mam chęci to po prostu się zmywamy i zasłaniać się dzieckiem nie muszę (no chyba że marudzi pół wieczoru ale to inna sprawa)
|
|
|
|
|
#2716 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamajka, Franek grubo ubrany bo to fota juz z Innsbrucka, po przejechaniu przeleczy Brenner-wiatr, deszcz ze sniegiem, bylo z 10 stopni u gory
my tez Franka nie kapiemy codziennie, co 2 albo 3 dni czasem nawet, codziennie buzke, lapki i obszary strategiczne
|
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale lubię do kogoś iść na 2-3 godziny, natomiast tż jak już pójdzie to by siedział cały dzień/noc w tej kwesti nigdy chyba się nie zgodzimy nawet teraz czasami przeciąga bo przecież ''dzieci nie marudzą'', dlatego wolę do kogoś jechać bez niego kiedyś lubiłam całonocne imprezy, a teraz to koło 20-21 jak młode już spią, wolę się wykąpać, przebrać w piżame i posiedzieć z lapkiem
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Musso-moja córka też pije mleko w nocy, a zęby myje byle jak, mi nie da absolutnie umyć...,ale byliśmy u dentysty i wszystko jest pięknie!
Judka- dawaj racucha Nini- u maluszka nie ma problemu z myciem głowy, tak jak u większości- na siedząco i robię daszek ręką, jak spłukuję wodę-tylko coś parsknie, ale tak to jest ok. Gorzej z córcią-płacz, wrzask, odpychanie ręki ![]() Odrazu o kąpieli napiszę- u nas codziennie, jeszcze nie było dnia bez kąpieli Jagna- ja do mleka preferuję butelkę ze smoczkeim, a do picia kubki niekapki, lub szereg innych gadżetów. Dzika-to Twój małożonek taki nerwowy( z tym laptopem), czy źle odczytałam? Moonie-wysłałam Ci zaproszenie, żeby Was obejrzeć ![]() Hejka. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-09-03 o 10:32 |
|
|
|
#2719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2720 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no właśnie widziałam te bebilony i też nad nimi dumałam aaa powiedz mi coś, bo myślałam o tym o 2 w nocy z dzieckiem przy cycku... Co M zrobił z tym laptopem, że taką rozpierdziuche mieliście? Bo jak opisywałaś to w pierwszej chwili myślałam że jakiegoś berserkera złapał ![]() Cytat:
W sensie idą tam galaretki pomarańczowe Pisać? A na kumkwata nie znam przepisu niestety ja też ale pewnie jedzenie by wygrałochoć powiem Wam, że ostatnio w temacie ![]() będę się starać, tyle że u mnie w robocie ciężko idzie jeśli chodzi o moje przerwy. Tzn. mam je, nawet 30min, ale moje stanowisko wymaga bycia w ciągłej gotowości i nie raz zdarzało mi się schodzić do klienta w połowie kawy, czy kanapki. No ale jak to mówią- kto chce szuka sposobu, kto nie chce szuka wymówki ![]() oo musze wyguglać bo mój brzuch okropnie wiotki się zrobił.a ja w dalszym ciągu nie wiem gdzie ty te 20kg widzisz ![]() ![]() Franek Zawsze mi odstawał Nawet sie nie muszę schylać ![]() ten mój ma 5 p[ozycji wychylenia siedziska. http://sklepmati.pl/waga-0-25kg/2877...x-0-25-kg.html
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
jak ty to robisz
ja po takim dniu jak wczoraj jestem w stanie tylko się legnąć i spać ![]() obiad nawet z Janem na rękach gotowałam
|
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
super
![]() Cytat:
![]() Twoje zdjęcia też widziałam - to jest biust Judka ![]() ---- Ja kąpię codziennie, ale z kolei nie szaleję z ilością płynu. Dwie pompki płynu hippa do wanny i heja. Moja uwielbia się bawić zabawkami w wannie. Ostatnio zrobiłam jej kąpiel z pianą. Oczywiście płynu poszło więcej, ale jaka radocha była. Jak wpuszczam wodę do wanny do przybiega na czworakach, staje i patrzy jak się woda leje. Ale jak jesteśmy gdzieś poza domem i wracamy późno to równiez odpuszczam. |
|
|
|
|
#2723 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja niby kąpię codziennie, ale jak coś wypadnie, albo jak jest bardzo padnięty, to kładę go spać bez kąpieli |
||
|
|
|
#2724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co drugi dzień chodzicie w gości Cytat:
![]() nie wiem jak u Was, ale dla mnie bez znaczenia czy wykąpię calego czy obszary strategiczne kąpiel (cała, z przygotowaniem i ubraniem w pidżamkę) zajmuje mi ok 5-10 min, pewno tyle samo czasu co umycie buźki, dupki itp
|
||
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie kąpiemy go co drugi dzień no chyba że wypadnie nam wyjście do kogoś to wtedy i bywa że 2 dni nie jest kąpany (w sensie w wannie z płynem, włosami itd) np dziś teoretycznie wypada dzień kąpieli a nam wypadło coś jakaś gościna to nie uciekamy od kogoś "bo Jana wczoraj nie kąpaliśmy" w tym sensie
|
|
|
|
|
#2726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moonie super zdjęcia Chyba pisałaś, że mąż jest 8 lat starszy od Ciebie, a nie wygląda
|
|
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) wszystko z oporządzeniem obojga i zamleczkowaniem schodzi może pół godziny, na pewno nie więcej, nieraz krócej młody i tak teraz nie leży we wannie plackiem
|
|
|
#2728 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
muszę zaprzyjaźnić ![]() Cytat:
i pewnie tak u Was było
|
|
#2729 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Monnie zart , super rodzinka a zdjęcie Frania przesliczne Cytat:
|
||
|
|
|
#2730 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja niniejszym chciałam się pochwalić, że mam progres z prasowaniem a mianowicie nie prasuję już pieluch tetrowych. Nieswojo mi trochę z tego powodu ale to pierwszy krok do nieprasowania ubranek ![]() Ja się smarowałam tym samym. 2 razy dziennie. Rozstępy mam niestety - wyszły mi w ostatnim tygodniu No i jest ich w sumie niewiele. I zdecydowanie zbladły od smarowania ich kremem z masą perłową, któraś na fb polecała. Uwielbiam Cię po raz enty ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zauważyłyśmy Mam wrażenie, że to ![]() Ale spoko, u mnie też progres, mam wrażenie, że chyba mi się libido "odkorkowało" odkąd dostałam okres. Właśnie powinnam dostać drugi ale coś go nie widać. A raz to miałam takie sny, że normalnie myślałam, że wyjdę z siebie, zboczuchy, że heja. Aż chciałam się do tżta dobrać ale starym dobrym zwyczajem - rozchodziłam ![]() Polecam wizytę u okulisty ![]() Wróóóóóóć! Może lepiej u optometrysty Dowartościujesz się, bo to straszne napaleńce podobno ![]() Cytat:
, ma przemianę materii, że ledwo zje a już przetrawi, zbudowany jest proporcjonalnie i śniady jak rumun, przynajmniej jak się opali ![]() Cytat:
Wstałyśmy dzisiaj o 6 ![]() Szykujemy się na babsko dzieciowe spotkanie z moimi koleżankami także nie ma nas do wieczora. |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

fajnie masz kurcze, ja przez 10 lat codziennie robiłam po 300 brzuszków, ostatnie 2 lata regularnie chodziłam na fitness, całą ciążę smarowałam się bio oilem i

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

tylko marudzenie 

ale tak jakby jej się odbija i ona to połyka.