Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 08:38   #2701
kala__20
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamus

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
No masz rację pewnie, moja mama po dwóch ciążach też nie ma Ale przy następnej też będę się tym smarować, żeby nie kusić losu, poza tym ładnie mi pachnie
a kiedy planujesz następną? fajnie masz kurcze, ja przez 10 lat codziennie robiłam po 300 brzuszków, ostatnie 2 lata regularnie chodziłam na fitness, całą ciążę smarowałam się bio oilem i
Stary 2013-09-03, 08:52   #2702
goba
Zadomowienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

hej. Dzisiajsza noc spokojniejsza, dalam paracetamol na noc i dzisiaj po temperaturze ani sladu, katarku tez nie ma, mam nadzieje ze nie wróci.
No i Adas jakby radośniejszy

Cytat:

A post miał być a propos wakacji naszych, ale jakoś się nie mogę zebrać żeby foty oporządzić i posta zebrać do kupy. No ale, chodziło mi o to że my generalnie z małżonem mamy żołądki bez dna i jemy ciągle i kochamy jeść. I ten wypad do włoch był pod znakiem jedzenia, jak to we włoszech, kolacja przez 5 godzin, z 5 daniami jak nic

Jakby mi ktoś kazał wybrać czy jedzenie czy seks, to bym się chyba chwilę zastanawiała
zazdroszcze wyjazdu, kocham Włochy..... i glodna się zrobiłam

jedzenie czy seks....hmmmm.....łatwiej szego pytania chyba nie można zadac

Cytat:

Jak ujędrniałam brzucha po porodzie to jeszcze była oponka a mimo to się ujędrnił ładnie, myślę że to nie ma znaczenia... ale serio serio warto, tak jak nie wierzę w kremy o cudownych właściwościach tak ten jest superowy.
Ja uzywałam Mustelli na rozstępy przez całą ciąże i co ? .
Mam na łydkach i trochę na udach
goba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:53   #2703
musso4
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamus

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość
Sklonnosc do rozstepow jest w znacznej mierze dziedziczna, wiec to ze Tobie sie nie zrobily zawdzieczasz glownie genom. Moja kuzynka rodzila blizniaki, niczym nie smarowala i moze ma ze 2 rozstepy, tak jak jej mama a ja z kolei mam za moja wiecej mimo ze cala ciaze praktycznie sie smarowalam
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
zgadzam się w 100%, miałam bęben na pół km przed siebie i 20kg nadbagażu i ani jednego rozstępa, smarowałam się zwykłym balsamem jak mi się przypomniało moja mama tez nie miała a koleżanka która smarowała się całą ciąże pierdyliardem kremów przeciw rozstępom, przytyła przez całą ciąże raptem 4kg, a wygląda jak zebra, podobnie jak jej siostra i matka
Stary 2013-09-03, 08:54   #2704
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
a kiedy planujesz następną? fajnie masz kurcze, ja przez 10 lat codziennie robiłam po 300 brzuszków, ostatnie 2 lata regularnie chodziłam na fitness, całą ciążę smarowałam się bio oilem i
Chciałam jak Franek będzie miał z 4-5 lat, ale teraz myślę, że może troszkę wcześniej tak za rok?
No ja z kolei na fitness poszłam raz w życiu, brzuszków nie robiłam nigdy...

--

Wrzuciłam kilka zdjęć do albumu
Resztę muszę dopiero ogarnąć.
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:09   #2705
T'ai
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez goba Pokaż wiadomość
a propos myjecie głowkę codziennie?
ja Jana nie kąpię codziennie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość

A z nowości- Ulak robi "papa" No i obniżylismy jej dziś łóżeczko. Obudziła nas na klęczkach oparta rękami o górną krawędź szczebelków. Boszze jak ona szybko rośnie
zastanawiam sie ile mleka dziennie powinna wypić? Czy karmiąc ją w nocy, nad ranem i wieczorem nie będzie dostawać go za mało?

Jan pije 3 butle, ok 240 nad ranem, potem po 16 - 200 mniej więcej i o 19 - 240

Cytat:
ja przez 10 lat codziennie robiłam po 300 brzuszków, ostatnie 2 lata regularnie chodziłam na fitness, całą ciążę smarowałam się bio oilem i
ja miałam jeden z tańszych babdyream z rossmanna i nie mam ani jednego rozstępu więc to nie o krem chodzi tylko raczej o skórę

wczoraj tak mi Jan dał popalić że nie chciało mi się już wieczorem kompa odpalać, no i prasowałam do 22
cholera na 4h u babci miał 2h drzemek a w domu nic tylko marudzenie
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:28   #2706
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam jak Franek będzie miał z 4-5 lat, ale teraz myślę, że może troszkę wcześniej tak za rok?
No ja z kolei na fitness poszłam raz w życiu, brzuszków nie robiłam nigdy...

--

świetne zdjęcia

co do rozstepow
z Tomim nie mialam ani jednego
z Mati na sama końcówkę wylazły
ale teraz praktycznie ich nie widać

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
o właśnie
u nas to samo

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:33   #2707
Sola1
Zakorzenienie

Co do rozstępów to ja też po tej ciąży nie mam ani jednego. Smarowałam się balsamem Babydream fur Mama na zmianę z oliwką. Ale ja mam rozstępy z okresu dojrzewania, bo był okres kiedyś dosyć szybko urosłam. Także tendencję niby miałam.
Także albo to kwestia dobrego nawilżenia spowodowana tym balsamem albo to co kiedyś któraś pisała, że w pewnym wieku już ta skóra robi się mniej elastyczna i jest mniejsza skłonność do nich. Choć jak przypominam sobie tę końcówkę ciąży to miałam skórę napiętą na maksa. Trzecia opcja to cud
Ja brzuch już mam w miarę ok. Może jeszcze przydałoby się trochę schudnąć. Jedyne co mnie jeszcze wkurza to jak się tak mocno pochylę do przodu to jeszcze ten brzuch odstaje. Macie też tak?
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:37   #2708
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Co do rozstępów to ja też po tej ciąży nie mam ani jednego. Smarowałam się balsamem Babydream fur Mama na zmianę z oliwką. Ale ja mam rozstępy z okresu dojrzewania, bo był okres kiedyś dosyć szybko urosłam. Także tendencję niby miałam.
Także albo to kwestia dobrego nawilżenia spowodowana tym balsamem albo to co kiedyś któraś pisała, że w pewnym wieku już ta skóra robi się mniej elastyczna i jest mniejsza skłonność do nich. Choć jak przypominam sobie tę końcówkę ciąży to miałam skórę napiętą na maksa. Trzecia opcja to cud
Ja brzuch już mam w miarę ok. Może jeszcze przydałoby się trochę schudnąć. Jedyne co mnie jeszcze wkurza to jak się tak mocno pochylę do przodu to jeszcze ten brzuch odstaje. Macie też tak?
o mój też był naciągnięty, miałam wrażenie że pęknie
do tego na tydzień przed jeszcze jakaś czerwona swędząca wysypka mi się zrobiła
u mnie nie odstaje bo ja szybko wróciłam do swojego brzucha
z tym że mój brzuch to taka niewielka miękka oponka i taką też znów mam
zaczęłam nad nią nawet pracować ale ostatnio nie mam siły na to
Stary 2013-09-03, 09:45   #2709
tynkusia
Rozeznanie

Widze temat fotelikow to i moze ja zadam pytanie

Poszukuje fotelika superowego na dluuugie podroze, u nas w de chodzilismy i sie pytalismy o takie z opcja spania czy,i rozloze ia na lezaco to sie na nas dziwnie patrzeli. W pazdzierniku czeka nas calkiem dluga podroz w nocy ok 14 h, tyle maly nie przespi. Znacie moze jakis model ???
Stary 2013-09-03, 09:48   #2710
goba
Zadomowienie

Cytat:
ja nie muszę się pochylać za bardzo , żeby uzyskac taki efekt
Stary 2013-09-03, 09:56   #2711
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
hej. Dzisiajsza noc spokojniejsza, dalam paracetamol na noc i dzisiaj po temperaturze ani sladu, katarku tez nie ma, mam nadzieje ze nie wróci.
No i Adas jakby radośniejszy

Ja uzywałam Mustelli na rozstępy przez całą ciąże i co ? .
Mam na łydkach i trochę na udach

ja mustelli używałam w pierwszej ciąży i nic niestety nie dała, teraz smarowałam zwykłymi balsamami i 2-3 razy w tygodniu oliwą z oliwek, nowe się nie porobiły, więc albo kwestia wieku/nawilżenia/nowe rozstępy nie miały już miejsca

Cytat:
śliczne zdjęcia najlepsze to męża z małym na huśtawce!!
a czemu Franuś tak grubo ubrany zimno było

Cytat:

Cytat:

Sola Ty!!!! nie wkurzaj mnie mi odstaje nawet jak leżę na plecach może gdybym nic nie jadła i nie piła to byłoby ok, ale ciężko żyć bez paszy
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:59   #2712
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość

a co ty taka zdziwiona?
co drugi dzień go kąpiemy
raz na kiedyś się zdarzyło że nawet 2 dni nie był kąpany bo akurat u kogoś byliśmy w odwiedziny i nie będziemy przecież lecieć do domu "bo dziecko trzeba kąpać"
Stary 2013-09-03, 10:03   #2713
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
tez tak mam

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Widze temat fotelikow to i moze ja zadam pytanie

Poszukuje fotelika superowego na dluuugie podroze, u nas w de chodzilismy i sie pytalismy o takie z opcja spania czy,i rozloze ia na lezaco to sie na nas dziwnie patrzeli. W pazdzierniku czeka nas calkiem dluga podroz w nocy ok 14 h, tyle maly nie przespi. Znacie moze jakis model ???
chyba taki nie istnieje, zeby byl zupelnie na lezaco
ale wiekszosc 9-18 ma regulacje i mozna pochylic troche
nasze romery mozna przechylic
dzieciakom jest wygodnie

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:03   #2714
musso4
Zakorzenienie

ja kąpie codziennie, oboje, a to że trzeba kapać to jest świetny pretekst, żeby iśc do domu

lubię do kogoś iść, ale siedzieć z umiarem, pamiętam jak dzieci nie było jeszcze, to zawsze miałam mega wk*rwa, bo chciałam już do domu, a tż nie i zawsze awantura o to

Edytowane przez musso4
Czas edycji: 2013-09-03 o 10:05
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:06   #2715
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ja kąpie codziennie, oboje, a to że trzeba kapać to jest świetny pretekst, żeby iśc do domu
no chyba że jesteś zmuszana by do kogoś wyjść lub trafiają wam się same nudne imprezy
jak ja mam chęć posiedzieć u kogoś na grillu, urodzinach czy drinku to siedzę i na pewno nie lecę do domu bo koniecznie kąpiel
jak nie mam chęci to po prostu się zmywamy i zasłaniać się dzieckiem nie muszę (no chyba że marudzi pół wieczoru ale to inna sprawa)
Stary 2013-09-03, 10:09   #2716
moonie_85
Wtajemniczenie

Mamajka, Franek grubo ubrany bo to fota juz z Innsbrucka, po przejechaniu przeleczy Brenner-wiatr, deszcz ze sniegiem, bylo z 10 stopni u gory

my tez Franka nie kapiemy codziennie, co 2 albo 3 dni czasem nawet, codziennie buzke, lapki i obszary strategiczne
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:21   #2717
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
no chyba że jesteś zmuszana by do kogoś wyjść lub trafiają wam się same nudne imprezy
jak ja mam chęć posiedzieć u kogoś na grillu, urodzinach czy drinku to siedzę i na pewno nie lecę do domu bo koniecznie kąpiel
jak nie mam chęci to po prostu się zmywamy i zasłaniać się dzieckiem nie muszę (no chyba że marudzi pół wieczoru ale to inna sprawa)
zmuszana nie jestem ale lubię do kogoś iść na 2-3 godziny, natomiast tż jak już pójdzie to by siedział cały dzień/noc w tej kwesti nigdy chyba się nie zgodzimy nawet teraz czasami przeciąga bo przecież ''dzieci nie marudzą'', dlatego wolę do kogoś jechać bez niego albo w porze obiadowej, to wtedy zdążymy wrócić kiedyś lubiłam całonocne imprezy, a teraz to koło 20-21 jak młode już spią, wolę się wykąpać, przebrać w piżame i posiedzieć z lapkiem
Stary 2013-09-03, 10:27   #2718
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Musso-moja córka też pije mleko w nocy, a zęby myje byle jak, mi nie da absolutnie umyć...,ale byliśmy u dentysty i wszystko jest pięknie!

Judka- dawaj racucha

Nini- u maluszka nie ma problemu z myciem głowy, tak jak u większości- na siedząco i robię daszek ręką, jak spłukuję wodę-tylko coś parsknie, ale tak to jest ok. Gorzej z córcią-płacz, wrzask, odpychanie ręki

Odrazu o kąpieli napiszę- u nas codziennie, jeszcze nie było dnia bez kąpieli

Jagna- ja do mleka preferuję butelkę ze smoczkeim, a do picia kubki niekapki, lub szereg innych gadżetów.

Dzika-to Twój małożonek taki nerwowy( z tym laptopem), czy źle odczytałam?

Moonie-wysłałam Ci zaproszenie, żeby Was obejrzeć Świetne mieliście wakacje, ja tez lubię jeść, zwłaszcza inne potrawy

Hejka.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2013-09-03 o 10:32
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:28   #2719
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
my tez Franka nie kapiemy codziennie, co 2 albo 3 dni czasem nawet, codziennie buzke, lapki i obszary strategiczne
o właśnie

Cytat:
zmuszana nie jestem ale lubię do kogoś iść na 2-3 godziny, natomiast tż jak już pójdzie to by siedział cały dzień/noc w tej kwesti nigdy chyba się nie zgodzimy nawet teraz czasami przeciąga bo przecież ''dzieci nie marudzą'', dlatego wolę do kogoś jechać bez niego albo w porze obiadowej, to wtedy zdążymy wrócić kiedyś lubiłam całonocne imprezy, a teraz to koło 20-21 jak młode już spią, wolę się wykąpać, przebrać w piżame i posiedzieć z lapkiem
a to ja nie mam tego problemu bo jak chcę iść to mąż nie marudzi
Stary 2013-09-03, 10:33   #2720
jagnna
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
mój dostaje 4 razy dziennie (dodatkowo koło 16, bo nie zjada jeszcze za dużo obiadku i nie wytrzymuje do deserku, ale zamierzam zlikwidować tą porcję), wieczorem je ok 240, pozostałe ok 150-180 ml

mam butelkę TT 240 ml, smoczek 3

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Mysle ze jak bedziesz karmic rano i wieczorem, no i w nocy to spokojnie wystarczy,
Tomka jak mial 10 miesiecy karmilam piersia tylko rano i wieczorem
no właśnie nie wiem czy mi się uda, bo pracuje na 2 zmiany. Albo 7-15 albo 14-21. Więc poranny cycuś będzie, z wieczornym będzie różnie. I w takich momentach dawałabym mm. Ewentualnie kaszkę mleczną. Tzn. nie ja, bo ja będę w pracy wtedy

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
I często jej się odbija. Nie ulewa, chociaż czasem się zdarza, a nie zdarzało się wcześniej ale tak jakby jej się odbija i ona to połyka.

zakupiliśmy już dwa wielkie kartony Bebilonu, bo akurat promocja w Rossmanie, no i dojrzewam do tej niełatwej decyzji
Ulka też tak ma. Jak krówka- przełyka, zwraca, przełyka znów i git

no właśnie widziałam te bebilony i też nad nimi dumałam

aaa powiedz mi coś, bo myślałam o tym o 2 w nocy z dzieckiem przy cycku... Co M zrobił z tym laptopem, że taką rozpierdziuche mieliście? Bo jak opisywałaś to w pierwszej chwili myślałam że jakiegoś berserkera złapał

Cytat:
Chcę przepis
A może masz też na jakiś dżem z kumkwata?

Jakby mi ktoś kazał wybrać czy jedzenie czy seks, to bym się chyba chwilę zastanawiała

A nie możesz odciągać i zamiast mm piłaby Twoje kiedy jesteś w pracy?
Mnie się wydaje że nie ma sensu uczyć butelki, z kubeczka sensowniej...

żel "poporodowy" z musteli
moge napisać, ale ostrzegam, że ten dżem jest mało ekologiczny W sensie idą tam galaretki pomarańczowe Pisać?
A na kumkwata nie znam przepisu niestety

ja też ale pewnie jedzenie by wygrało
choć powiem Wam, że ostatnio w temacie odnotowałam spory progres

będę się starać, tyle że u mnie w robocie ciężko idzie jeśli chodzi o moje przerwy. Tzn. mam je, nawet 30min, ale moje stanowisko wymaga bycia w ciągłej gotowości i nie raz zdarzało mi się schodzić do klienta w połowie kawy, czy kanapki. No ale jak to mówią- kto chce szuka sposobu, kto nie chce szuka wymówki

oo musze wyguglać bo mój brzuch okropnie wiotki się zrobił.

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
musze najpierw schudnąc te 20kg i dopiero potem się ujędrniać
a ja w dalszym ciągu nie wiem gdzie ty te 20kg widzisz

Cytat:
Jagnna nalegała

Cytat:
Franek

Cytat:
Macie też tak?
Zawsze mi odstawał Nawet sie nie muszę schylać

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Znacie moze jakis model ???
ten mój ma 5 p[ozycji wychylenia siedziska.
http://sklepmati.pl/waga-0-25kg/2877...x-0-25-kg.html

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:36   #2721
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

jak ty to robisz
ja po takim dniu jak wczoraj jestem w stanie tylko się legnąć i spać
obiad nawet z Janem na rękach gotowałam
Stary 2013-09-03, 10:36   #2722
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

super

Cytat:

Sola Ty!!!! nie wkurzaj mnie mi odstaje nawet jak leżę na plecach może gdybym nic nie jadła i nie piła to byłoby ok, ale ciężko żyć bez paszy
Dobra, dobra - widziałam jaka z Ciebie laska

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
tez tak mam
Twoje zdjęcia też widziałam - to jest biust Judka

----

Ja kąpię codziennie, ale z kolei nie szaleję z ilością płynu. Dwie pompki płynu hippa do wanny i heja. Moja uwielbia się bawić zabawkami w wannie. Ostatnio zrobiłam jej kąpiel z pianą. Oczywiście płynu poszło więcej, ale jaka radocha była. Jak wpuszczam wodę do wanny do przybiega na czworakach, staje i patrzy jak się woda leje.
Ale jak jesteśmy gdzieś poza domem i wracamy późno to równiez odpuszczam.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:36   #2723
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Zastanawiam sie poważnie nad wprowadzeniem od czasu do czasu mm. Jak wrócę do pracy, to mleczarnia może nie wyrobić. Poza tym zastanawiam sie ile mleka dziennie powinna wypić? Czy karmiąc ją w nocy, nad ranem i wieczorem nie będzie dostawać go za mało?
I tu kilka pytań- moge jej dawac mm z niekapka, czy uczyć ją butelki? Jeśli butelka to jaki litraż i jaki smoczek?
Wiem, że te tematy się przewijały już z tysiąc razy, ale jak mnie nie dotyczyło, jakoś się nie wczytywałam zbyt uważnie
Oliwier pije 3 razy mm - rano ok. 6, potem ok. 9 i wieczorem przed spaniem. Za każdym razem robię z 210 ml wody, czasami troszkę zostawi. Mam butelki Avent 260 ml i smoczki 3 ale niedługo mam zamiar próbować przerzucić go na niekapki, bo wodę z niekapka pije.
Cytat:

Sklonnosc do rozstepow jest w znacznej mierze dziedziczna, wiec to ze Tobie sie nie zrobily zawdzieczasz glownie genom.
Ja mam cały brzuch w rozstępach. W ciąży smarowałam oliwką dla niemowląt. Moja siostra po dwóch ciążach nie ma ani jednego rozstępu, chyba mamy inne geny
Cytat:
a co ty taka zdziwiona?
Ja niby kąpię codziennie, ale jak coś wypadnie, albo jak jest bardzo padnięty, to kładę go spać bez kąpieli
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:37   #2724
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
a co ty taka zdziwiona?
raz na kiedyś się zdarzyło że nawet 2 dni nie był kąpany bo akurat u kogoś byliśmy w odwiedziny i nie będziemy przecież lecieć do domu "bo dziecko trzeba kąpać"
nie no spoko, ale nie za bardzo rozumiem to co drugi dzień chodzicie w gości

Cytat:
Mamajka, Franek grubo ubrany bo to fota juz z Innsbrucka, po przejechaniu przeleczy Brenner-wiatr, deszcz ze sniegiem, bylo z 10 stopni u gory

aaaaa! fakt, w górach zimno

nie wiem jak u Was, ale dla mnie bez znaczenia czy wykąpię calego czy obszary strategiczne kąpiel (cała, z przygotowaniem i ubraniem w pidżamkę) zajmuje mi ok 5-10 min, pewno tyle samo czasu co umycie buźki, dupki itp
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:41   #2725
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
nie no spoko, ale nie za bardzo rozumiem to co drugi dzień chodzicie w gości
pewnie jak zwykle się źle wysłowiłam, wybacz
generalnie kąpiemy go co drugi dzień
no chyba że wypadnie nam wyjście do kogoś to wtedy i bywa że 2 dni nie jest kąpany (w sensie w wannie z płynem, włosami itd)
np dziś teoretycznie wypada dzień kąpieli a nam wypadło coś jakaś gościna to nie uciekamy od kogoś "bo Jana wczoraj nie kąpaliśmy"
w tym sensie
Stary 2013-09-03, 10:44   #2726
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem jak u Was, ale dla mnie bez znaczenia czy wykąpię calego czy obszary strategiczne kąpiel (cała, z przygotowaniem i ubraniem w pidżamkę) zajmuje mi ok 5-10 min, pewno tyle samo czasu co umycie buźki, dupki itp
U nas też tak, max. 15 min.

Moonie super zdjęcia Chyba pisałaś, że mąż jest 8 lat starszy od Ciebie, a nie wygląda
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:47   #2727
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się wsadzam do wanny umyję całego, potem jeszcze pochodzi po wannie na czterech, pobawi się, pochlapie ze siostrą(oboje wsadzam na raz) wszystko z oporządzeniem obojga i zamleczkowaniem schodzi może pół godziny, na pewno nie więcej, nieraz krócej młody i tak teraz nie leży we wannie plackiem
Stary 2013-09-03, 10:49   #2728
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
mi odstaje jak za dużo zjem
Cytat:

Cytat:

Cytat:
muszę zaprzyjaźnić
Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Ja mam cały brzuch w rozstępach. W ciąży smarowałam oliwką dla niemowląt. Moja siostra po dwóch ciążach nie ma ani jednego rozstępu, chyba mamy inne geny
no bo dziedziczyć można nie tylko po matce, ale także po rodzinie ze strony taty i pewnie tak u Was było
Stary 2013-09-03, 11:06   #2729
goba
Zadomowienie

Cytat:
U nas też tak, max. 15 min.

Moonie super zdjęcia Chyba pisałaś, że mąż jest 8 lat starszy od Ciebie, a nie wygląda
w sensie , że Moonie tak staro wygląda?

Monnie zart , super rodzinka a zdjęcie Frania przesliczne

Cytat:

Ja niby kąpię codziennie, ale jak coś wypadnie, albo jak jest bardzo padnięty, to kładę go spać bez kąpieli
my tak samo ale czasem robimy dzień dziecka...
Stary 2013-09-03, 11:12   #2730
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
jedzenie czy seks....hmmmm.....łatwiej szego pytania chyba nie można zadac
Uwielbiam Cię

Cytat:
Rzeczywiście troszkę wcześniej

Cytat:
no i prasowałam do 22
A ja niniejszym chciałam się pochwalić, że mam progres z prasowaniem a mianowicie nie prasuję już pieluch tetrowych. Nieswojo mi trochę z tego powodu ale to pierwszy krok do nieprasowania ubranek

Cytat:
Smarowałam się balsamem Babydream fur Mama
Ja się smarowałam tym samym. 2 razy dziennie. Rozstępy mam niestety - wyszły mi w ostatnim tygodniu Na szczęście są tak niziutko, że wchodzą pod majtki No i jest ich w sumie niewiele. I zdecydowanie zbladły od smarowania ich kremem z masą perłową, któraś na fb polecała.

Cytat:
Uwielbiam Cię po raz enty

Cytat:
ale lubię do kogoś iść na 2-3 godziny, natomiast tż jak już pójdzie to by siedział cały dzień/noc w tej kwesti nigdy chyba się nie zgodzimy
Mam to samo z tżtem. A już na maxa mnie wkurza jak zaprasza kogoś do nas i ten ktoś siedzi i siedzi. Takie sytuacje już zaczęłam olewać i koło 23 max się zwijam spać, w końcu ja wstaję w nocy do dziecka a on nie.

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Dzika-to Twój małożonek taki nerwowy( z tym laptopem), czy źle odczytałam?
Źle się wyraziłam - po prostu się wiercił z tym laptopem i nie uważał aż zarył w wazon. Stół mamy ogromny więc to naprawdę był wyczyn

Cytat:
no właśnie widziałam te bebilony i też nad nimi dumałam

a ja w dalszym ciągu nie wiem gdzie ty te 20kg widzisz
Nie opyla Ci się. Po otwarciu to może stać 3-4 tyg. a ja na jedną butelkę dziennie zużywam ledwo takie mniejsze opakowanie 800g. w tym czasie. No chyba, że się przerzucisz na mm zamiast cycka, to wtedy się opyla.

Zauważyłyśmy Mam wrażenie, że to odbywa się kosztem wizażowania
Ale spoko, u mnie też progres, mam wrażenie, że chyba mi się libido "odkorkowało" odkąd dostałam okres. Właśnie powinnam dostać drugi ale coś go nie widać. A raz to miałam takie sny, że normalnie myślałam, że wyjdę z siebie, zboczuchy, że heja. Aż chciałam się do tżta dobrać ale starym dobrym zwyczajem - rozchodziłam

Polecam wizytę u okulisty
Wróóóóóóć! Może lepiej u optometrysty Dowartościujesz się, bo to straszne napaleńce podobno

Cytat:
Moja siostra po dwóch ciążach nie ma ani jednego rozstępu, chyba mamy inne geny
Wiesz co i takie cuda natura widziała - ja na ten przykład jestem gruba, mam krótkie nogi i karnację córki młynarza a mój brat, podobno rodzony , ma przemianę materii, że ledwo zje a już przetrawi, zbudowany jest proporcjonalnie i śniady jak rumun, przynajmniej jak się opali

Cytat:
U nas też kapiele są codziennie i kąpie zawsze tż. Teraz jak Ewcia siedzi to trwa to trochę dłużej, bo się bawi zabawkami i rozchlapuje wodę. Ale zwykle to jakiś kwadrans mniej więcej.

Wstałyśmy dzisiaj o 6 Oddałam Ewkę tżtowi bo się szykował do pracy i poszłam dospać. O 7:20 mi ją oddał bo już wychodził. Dospałyśmy razem do 9:20
Szykujemy się na babsko dzieciowe spotkanie z moimi koleżankami także nie ma nas do wieczora.

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości