|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
ahh ostatni raz o sobie, obiecuje
![]() podpislam wczoraj umowe w banku komorek macierzystych i odebralam zestaw pobraniowy ![]() dobrze ze zdarzylam przed porodem ![]() a wczoraj mi sie snilo ze wyslalam wiadomosc na forum: Zosia urodzila sie o godz, wazy i mierzy plaplaplapla ZOSIA ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Hej.
My byliśmy z Filipkiem dzisiaj na pobraniu krwi. Taka ogromna była kolejka. Myślałam, że ktoś mnie przepuści a tu Zadzwoniliśmy do teściowej, bo miała dniówkę w szpitalu i ona zadzwoniła do labolatorium. Nagle kobieta z labolatorium zawołała nas i wpuściła bez kolejki ![]() Ludzie pewnie zjedli nas wzrokiem ![]() No i właśnie czekamy na wyniki (teściowa ma odebrać). Oby opuściła nas ta żółtaczka na dobre a wyniki były wporządku.A jutro idziemy z wynikami do poradni specjalistycznej. I właśnie dzwoniła położna i jutro do mnie przyjdzie. |
|
|
|
#1864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
3szkalnki maki kostka margaryny 1łyżeczka proszku do pieczenia 7łyżek cukru pudru 2 żóltka 2łyżki kwaśnej śmietany Ostatnio robiłam i wyszly takie twarde ale dzieciom strasznie smakowały .Teraz dodałam troszke smalcu i sa bardzo kruche..chyba za bardzo ale pyszne. Ale takie twarde jak robiłam smarowalam mleczna czekolada i Adi sypał posypka kolorową , a w smaku jak dla mnie byly jak te takie herbatniki holenderskie z mleczna czekolada .Dobre też są z neta ciasteczka maslane dla dzieci |
|
|
|
|
#1865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby teraz było dużo lepiej. Przesyłam dużo pozytywnych fluidów
|
|
#1866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to zawsze się chodzi z dzidziusiem po urodzeniu na pobranie krwi? Wiem, że to może głupie pytanie ale ostatnio jak byłam na pobieraniu to też przyszła mama z maluszkiem i on tak mocno płakał, że strasznie mi go było żal.
|
|
|
#1868 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzięki |
|||
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Lekka, chuda zupka warzywna się dogotowuje, ciasto drożdżowe z minimalną ilością tłuszczu rośnie
![]() Jeszcze drugie danie, ale chyba dziś zrobię potrawkę z marchewki i kurczaka z ryżem, a pierś z kurczaka pieczoną jutro
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
kaska - ja urodzilam dzieci 3800 i 3700 i byly kluskami tak w okolicach 2-5 miesiac, a potem jak zaczely wywijac to wynormalnialy, ze nie powiem ze artur to juz chudy jest nawet. i tez takie byki na porodowce do tych w okolicach 3 kg... tyle ze nie takie tluste a wielkie ogolnie
|
|
|
|
#1871 |
|
Wtajemniczenie
|
w ddtvn Ala Janosz bleeee
nie zniese...ostrzegam, post wysoce kulinarny Tassia no śledzia to nawet w biedronie kiedyś widziałam ale makreli nigdy, choć nie wątpie że gdzieś są dzisiaj to w ogóle klamka zapadła, męczycie wora z tymi chałkami, że będę piekła na kolacje ![]() i na koniec hit. wczoraj wieczorem wychodzę przed dom a tam 4 renifery... w sensie już upolowane sąsiad był na polowanku, przynajmniej mogę powiedzieć że widziałam renifera z bardzo bliska jednego dał naszemu właścicielowi od chaty i wisi w garażu nasmarowany tą solą i się suszy ( w sensie renifer nie właściciel) jak się zrobi to muszę wydębić kawałek na spróbowanie ![]() uwaga podnoszę me ciało z kanapy, sprzątanie kuchni mnie nagli
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chce też zacząć ściągać trochę mleka i podawać mu w butelce. W październiku znów studia więc musi dziecko coś jeść jak mnie nie będzie. Butli się trochę obawiam. |
|
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Boję się na telefon patrzeć, bo się boję, że tż mi napisze, że go nie puszczą
|
|
#1874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
w diagnostyce jest ze kobiety w ciazy i z malymi dziecmi bez kolejki Cytat:
![]() ale dziwi mnie ze corka ![]() kolejna corka bedzie Malina, potem Mila mam jaeszcze imion na dwie kolejne ![]() a jak bedzie kolejny syn.to NO NAME bo juz Maciej zostalo wymeczone na maksa :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia przykro mi, że tyle rzeczy na raz się zwaliło
![]() Ladan ja pamiętam jak u mnie w szpitalu męczyli bułę o karmienie piersią Aż małż pokłócił się z położną i poszła nakarmić małą butlą. Bo tak to tylko chciały dawać glukozę, pytam po co? Chyba jednak lepiej mleko.Teraz zabieram ze sobą i laktator i butelki i mleko. I niech mnie pocałują gdzieś ![]() Dobra idę prasować dalej, zostały mi tetry, flanele i prześcieradła mam już dość, nienawidzę prasować |
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój miał pobieraną krew na poziom bilirubiny i GGTP. I jutro idziemy z wynikami do poradni.No właśnie strasznie bałam się, że będzie płakał. Szkoda, że nie ma pierwszeństwa wejścia z niemowlakami. Nikt tego nie przemyślał. Jutro boję się trochę poradni. Bo tam możemy troszkę posiedzieć. |
|
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I
Ale mała się fajnie wierci
![]() A propos zbudynienia ciążowego, to poszłam dziś na zakupy i co? Zostawiłam kartę w aptece
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego obawiasz się butli? Że piersi nie będzie chciał? Ja tak w sumie miałam z Zuzią. Jak już poczuła, że z butli leci i nie trzeba się męczyć to coraz częściej zaczęła protestować i nie chciała cyca ciągnąć. Cyc był najlepszy do zasypiania
|
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
dzidzi sobie kopie, macha ile chce
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
Matall wypuszczą
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Pokażesz ten śpiworek? |
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam,ale nie wiem do czego się odnosić...
Cytat:
Moim zdaniem mamy z maluszkami zawsze powinny być przepuszczane, a ludzie to są naprawdę wredni...
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
chce Wam napisać, że dzisiaj boli mnie każda część ciala.
plecy, nogi, stopy, ręce. Masakra jakaś.
|
#1884 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
oby tylko mu sie to zmiescilo bo pewnie zoladek na maksa zasuszony Cytat:
hahahah wlasciciel w soli na haku to by bylo cos ja bym umarla jakbym to zobaczyla wystarczy mi ze widzialam jak tata przyniosl raz krolika w siersci za nogi dziekuje a makrela w rybnych ale pierwszy raz kupilam chyba w tesco niemniej jednak pozniej w marketach rzeczywiscie nie widzialam Cytat:
wiesz niekoniecznie moja kumpela rok karmila dziecko na nakladkach jej bardzo pasowalo, jej corce tez wiec nie kombinowala hehe imion mamy na tyle.dzieci, a w planach max 2 jeszcze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytałam jak szybko poszło Larysie...wow... ja też tak chcę
rubinko, gratuluję 39 i końcówki remontu ![]() your Angel, ja bym poszła z tym przeziębieniem A w ogóle zdrówka gorgulek ![]() Diorisha ![]() ![]() ![]() ladan, jak się czyta o Twojej Maciupie to ![]() Doczytałam Super, że tak się ładnie z karmieniem i piersiami udaje badzia - kocyki szt. 3 - dwa z mikrofibry i jeden grubszy i większy z bawełny Poliester generalnie cieplejszy (i tańszy, i łatwiejszy w znalezieniu), bo to plastik - nie oddycha Bawełna oddycha, ale trudno znaleźć ciepły (i te ciepłe są zazwyczaj droższe).Do kąpieli kupuje Rossmannowskie cudo ![]() LaLoca gratuluję dziewiątki pszczoua ![]() Samba ![]() jo_asiek, mam ten sam problem - kompletnie nie mieszczę się w żadną kurtkę ani sweterek - no dobra, w rozpinane i rozpięte, ale wczoraj za zimno na takie atrakcje było Jeśli pogoda się utrzyma, to będę zwiedzała pobliski lumpeks...Ohoho... imprezowy wrzesień ![]() matal super, że TŻ wypuszczają Ah, i gratuluje wizyty ![]() papalinko, gdzie udało Ci się takie zakupy zrobić??? Już trzeci tydzień szukam ciuchów - stanika, koszuli, piżamy, etc... i doopa ![]() Bardzo fajnie mała waży ![]() Też nie lubię firanek... a jeśli zasłony to tylko dekoracyjne Najchętniej bym w ogóle puste okna miała, ale ze względu na słonce musieliśmy rolety w saloonie zamontować - ale rzymskie, żadne inne mi się nie podobają ![]() Oj taaak... najlepsze teksty sadzi znajomy, który ma owszem dziecia, ale jest meeeega niezorganizowany Ciągle mówi, że "A. to nie miała nawet kiedy zębów umyć" i "jak będziecie mieli dziecko, to stracimy z Wami kontakt na rok"... nosz kufa, to że ktoś jest nieogranięty, nie znaczy że my też musimy
|
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Brydzia nam na SR mówili, żeby lewatywy w domu nie robić, jeśli się nie umie, bo można sobie krzywdę zrobić
![]() nena, gratuluję wizyty ![]() cotka, bosz... chyba bym pogryzła, gdyby mi ktoś kazał rodzić dziecko w ułożeniu pośladkowym cierpliwość, duża już Panna ewacia za ktg ![]() papuga, będzie dobrze ![]() bajka, nooo... ładnie schodzi ![]() Snow, heh... nie bardzo był wybór Generalnie bardzo lubię naszych znajomych, ale jakoś dziwnie praktycznie wszyscy głupieją im bliżej rozwiązania. Podejrzewam, ze po prostu się przejmują i martwią, ale czy muszą to okazywać pytaniem "to co, pewnie Ci bardzo ciężko jest, nie?" ![]() tassia, matko, ale kumulacja Strasznie współczuję ![]() Wiesz co może dla równowagi puść totka? rusalko |
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
badzia
krew jest popierana maluszkom zaraz po urodzeniu, badają czy nie ma infekcji, Później nie ma potrzeby ponownego pobierania jeśli się nic nie dzieje. My pierwszy raz byliśmy w labku jak Andzia miała 4 mc zeby sprawdzić poziom zelaza |
|
|
|
#1890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

[/RIGHT]

a wyniki były wporządku.
.

mam już dość, nienawidzę prasować
Mój miał pobieraną krew na poziom bilirubiny i GGTP. I jutro idziemy z wynikami do poradni.