|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
vea racja
ide po totka kupon za mnie, za tz i za mame Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
do karmienia sa jeszcze takie specjalne kubeczki z medeli |
|
|
|
|
#1893 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
![]() wczoraj już nic nie pisałam, ale moja T to ma takie pomysły że az żal d... ściska dosłownie... mój tż ma siostrę o której kiedyś pisałam: 26 lat, nie pracuje, siedzi w domu, mamusia ją utrzymuje, gotuje, opiera... Siostra tż od dziecka choruje na azs i muszę stwierdzić że ma bardzo zaniedbane leczenie, wręcz jego brak, bo do lekarza jeździ za nią ojciec i wogóle nie dba o siebie... i wczoraj mi T oświadcza że Ania się wybiera dzisiaj do lekarza i chciałaby iść do szpitala bo doszli do wniosku że skoro nie ma dla niej pracy (wcale jej nie szuka, nawet nie stara się) to może by na rentę poszła (teść całe życie na rencie przekombinował)... zatkało mnie i się nie wypowiedziałam, bo czasami może lepiej nic nie mówić... ale jak sobie o tym pomyślę to aż mnie trzęsie.... i mój tż chce ją na chrzestną... Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2013-09-03 o 11:37 |
|
|
|
#1894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż na wypisie mam napisane (wtedy co nie mogłam karmić piersią), że karmili Małego Bebilonem Pepti. A nakładki same położne/pielęgiarki polecały i sprzedawały ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
brak komentarza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masakra, jakie ludzie mają bystre mózgi |
|
|
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie wiedziałam,że azs może być powodem renty...
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam w końcu wniosek od księgowej o ten urlop macierzyński i rodzicielski (80% przez cały okres urlopu).
Dziecko zaraz będzie mi się budziło. A muszę jeszcze zdążyć dać obiad robotnikom (przyjdą o 12), bo robią u nas na budowie
|
|
|
|
#1899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak się ma za wzór ojca który sobie ileś lat temu rentę załatwił i przebimbał życie za nasze podatki, to jej tok myślenia wcale mnie nie dziwi... wkurza mnie to że oni myślą jak nie jedna patologia że im się należy... a mi i tż manna z nieba kapie... |
|
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie wiedziałam
dziwne.
|
|
|
|
#1901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może nie chce iść do pracy za 5zł/h... Nie rozumiem ludzi, którym nic się nie dzieje a sa na rencie a potem naprawdę jak ktoś nie ma rąk i nóg- to jemu się nie należy. Jak mają układy w szpitalu to dostanie rente... Asiek- nie denerwuj się. Po prostu niektórzy są niezaradni życiowo...
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiek - szkoda słów normalnie
Vea - zakupy daleko od ciebie, bo na Nowym Dworze, koszule w Hali Strzegomskiej, a staniki na Szwedzkiej, ale z tego co wiem, mają też sklep na Grabiszyńskiej, zobacz sobie: http://www.perfekcyjne-dopasowanie.pl/ ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
|
#1903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak ja mam się nie denerwować jak non stop słyszę od T że my z tż to mamy tak dobrze bo pracę mamy, samochód, dom... samo nic nam nie przyszło, o pracę sami się wystaraliśmy i nikt nam niczego nie załatwiał, samochód- obecnie w stanie rozwalonym (gdzie tez wczoraj stwierdziła: to musicie sobie drugi kupić...) i jeździmy pożyczonym, a dom to wkłąd moich rodziców, mój i tż i dużo naszej pracy... ona się niczym nie zainteresowała, jeszcze tekst rzuciła jak przyjechała: Ani atak nigdy mieszkać nie będzie |
|
|
|
|
#1904 |
|
Zadomowienie
|
tassia - no masakra jakaś z tym Waszym pechem
Współczuję i życzę szybkiego rozwiązania problemów. Co do auta to gorzej niż chamstwo bajka - gratuluję spadku wagi i zazdroszczę:P mam nadzieję, że u mnie też tak ładnie będzie waga spadać po porodzie misia - śliczny brzuś
|
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
Mam godzinę czekania na ktg.. na dodatek przyszło mi dzisiaj pismo od zusu odpowiedź na moje odwołanie i ostatecznie stwierdzono że nie podlegam ubezpieczeniu , oraz że nie dostane pieniędzy za chorobowe a później macierzyński.. chyba się załamie ;( nie mam sił włuczyc sie po sądach
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1906 |
|
Raczkowanie
|
od rana was nadrabian i jak tylko wydaje mi sie ze juz to cos wypada, ktos zadzwoni, ktos przyjdzie i znowu nadrabiam ... i tak w kolka hehe Gratulacje za wczorajsze wizyty i kciukasy za dzisiejsze ![]() U nas dalej bez zmian... zadnych boli i ogolnie samopoczucie super... tylko nogi troche sloniowate sie robia no ale coz... jakies objawy koncowki ciazy musza przeciez byc ![]() aaaa po porannym wazeniu +15 ... mam nadzieje, ze uda sie to w miare latwo zzucic ![]() . |
|
|
|
#1907 |
|
Wtajemniczenie
|
25 lat dla Katarzyny W...
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
25 lat. Ja wiedziałam, że tak będzie.
Dobrze, że jest chociaż winna.
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak to sie stało? ja ostatnio dostałam odmowe zasiłku chorobowego bo zwolnienie lekarskie bylo wystawione na dwa dni po wizycie
|
|
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
współczuje |
|
|
|
|
#1911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#1912 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam pytanie. Odebrałam wyniki posiewu w kierunku Streptococcus Agalactiae no i wynik jest następujący: "WYHODOWANO". Czyli rozumiem, że dołączam do grona posiadających te paskudztwo. I teraz pytanie - co dalej z tym się robi? Wizytę mam dopiero za 2 tyg, zaglądałam do neta, ale po przeczytaniu kilku linijek jakiś strasznych historii z dodatnim gbsem zrezygnowałam. Czy orientujecie się, czy to powinno leczyć się już teraz, czy dostaje się jakiś antybiotyk po przyjechaniu na porodówkę? Coś mi świta, że na SR mówili, że podaje się lek w szpitalu przed porodem
|
|
|
|
#1913 |
|
Wtajemniczenie
|
kpina... teraz będzie apelacja i obrony i prokuratora i będzie ciąg dalszy tego cyrku...
Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2013-09-03 o 12:03 |
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
papuga już pamiętam.
idz do sadu, koniecznie ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1915 |
|
Wtajemniczenie
|
uciekam do szkoły po mojego ucznia
|
|
|
|
#1916 |
|
Wtajemniczenie
|
Liczyłam, że Katarzyna W. dostanie dożywocie... ale i te 25 lat dobre.
Chyba zjem bułę z pasztetem pomidorowym
|
|
#1917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I na jutro do pracy sobie weźmie ![]() I tak za mało Cytat:
![]() Musisz tylko koniecznie papierek w kartę ciąży włożyć
|
|
|
#1918 | |||
|
Zakorzenienie
|
Puść, puść... 12 baniek piechotą nie chodzi
![]() Cytat:
Mam kilka sztuk w dalszej i bliższej rodzinie i najchętniej bym się do nich nie przyznała i całkowicie zerwała kontakt. Hiciorem jest mój kuzyn, który od lat zeruje na babci, dooopy nie ruszył żeby szkołę skończyć, nie pracował nigdy, no chyba, że na czarno, wywalają go z każdej pracy za chlanie, etc... Oczywiście zrobili sobie bliźniaki, i teraz ten kretyn przyszedł do babci (po raz kolejny) po kasę z tekstem "że jego dzieci głodują, a on do pracy za 1000zl nie pójdzie" No i oczywiście babcia się denerwuje, ciśnienie i serce jej głupieją, dupek kasę doi, a na jakąkolwiek próbę porozmawiania z babcią, żeby jednak nie robiła za bankomat słyszę "no taaaak, ale Ty masz pracę, a on nie..." . Nosz kufa, mam bo skończyłam szkołę i się zakręciłam za pracą, a nie siedzę z browarem i czekam na zasiłek albo babcię Cytat:
![]() Sklep na Szwedzkiej znam, ale jakoś mam złe wspomnienia z nimi związane - owszem wybór i ceny niezłe, ale kobitka, chyba właścicielka, która próbowała mi wmówić 80 D, a nosze 65-70 G mocno mnie zraziła ![]() A powiedz, jakie staniki kupiłaś? Cytat:
|
|||
|
|
|
#1919 | |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Gdyby mi sie chciało, tak jak mi się nie chce, to już bym do was pisała od 7 rano, ale takiego lenia wczoraj załapałam, że masakra. misia śliczny brzusio matki Polki fajnie, że się odzywacie, no i że dzielne jesteście i dajecie radę, dzięki Wam i nam będzie łatwiej, bo przerobimy tu z tysiąc problemów młodych matek zanim urodzimy tassia kurcze no, nie wiem, co powiedzieć, staraj się o tym wszystkim nie myśleć, skup się raczej na zarąbistych tekstach Twojego gina![]() matal nie przekarm swojego Tż na dzień dobry, bo nie będzie miał siły na ![]() Cytat:
to mi przypomina, że Tż zapomniał wziąć moje L4:/
|
|
|
#1920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No tak...to lepiej utrzymywać Katarzynę W. w więzieniu zamiast wypłacać zasiłek dla dziecka... Paranoja. Polska, kraj dzikich ludzi. Za mnie pracodawca do wczoraj miał płacić. Też się boję, że będę miała przewalone bo pół umowy o pracę a drugie pół to zlecenie...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

[/RIGHT]

i kciukasy za dzisiejsze 

... mam nadzieje, ze uda sie to w miare latwo zzucic 

współczuje

kurcze no, nie wiem, co powiedzieć, staraj się o tym wszystkim nie myśleć, skup się raczej na zarąbistych tekstach Twojego gina